|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
Cytat:
chyba ze do znajomych.....Cytat:
Cytat:
![]() to ty taka do przodu jestes ![]() Cytat:
![]() a tu masz kamerke z krakowskiego w lublinie http://www.um.lublin.pl/um/index.php?t=200&id=40684 tylko cos bardzo wolno sie u mnie otwiera ta strona Cytat:
aby szybko przeszłoide na kawe i popracowac, bo kasa sama nie przyjdzie
|
||||||
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie pomidory są alergenami, więc może to to...
Tomuś ma się lepiej, ale ja za to gorzej małż pojechał po jakieś leki dla mnie, bo oscillococcinum nie działa coś ![]() widzę, ze więcej mamuś ma kłopoty ze zdrowiem swoich maluchów - niech się zacznie w końcu ta wiosna
|
|
#4653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że nie tak źle to znosicie A Kuba dostaje Vigantol i nie ma zielonych kupek , czy to tylko od tej witaminy w mleku modyfikowanym tak jest?Chyba możesz, nie zepsuła się chyba tak z dnia na dzień, co? ![]() Cytat:
|
|
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
Poradźcie..brać małą na spacer dzisiaj?? Chłodno ale słoneczko ładnie świeci..niby to tylko katar ale boje się żeby się coś nie wykluło...sama nie wiem??
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Mateuszku, Wojtusiu
rośnijcie zdrowo
|
#4656 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zakupy Antosiowe bardzo ładne ![]() Cytat:
Dużo zdrówka dla Was i potrójnie : kciuki:Cytat:
![]() Dzień dobry! ![]() Cytat:
Cytat:
zaciśnięteCytat:
żeby to nie było cos poważnego,ale jak Amelcia nie ma gorączki to,to pewnie alergia na cośWitajcie z ranka!!! W nocy zażyłam pół tabletki Apapu,bo tak mnie głowa bolała,że aż na wymioty mnie ciągło Bartosz wstał dzisiaj o 5 i juz zdążył nawet 15 minut sie przespać ![]() Jesteśmy juz po kaszce i śmierdzacej kupce ![]() Miłego dnia dziewuszki |
||||||
|
|
|
#4657 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas znowu nocka dosc spokojna ![]() wczoraj przyszly mi ciuszki ktore wylicytowalam na all i wszystkie super-dostalam jeszcze gratisy tzn. rajstpoki nowe, 5 czapek a ciuszkii wyprane i pachnace ![]() sliczne Cytat:
duzo zdrowka Cytat:
![]() ![]() ![]() biedny co chwila cos..... Cytat:
![]() :kci uki:Cytat:
![]() Cytat:
teraz ma jakies krostki na buzce mysle to moze byc alergia ,poczekaj pare dni czy zejdzie a tu fotki jak Wercia byla na odwiedzinach u kolegi i jeszcze moja smieszka
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajowo ![]()
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4660 |
|
Wtajemniczenie
|
Wcięło mi wasze posty i moje odpowiedzi. Nie mam siły powtarzać
![]() Dziękuję za kciuki i wsparcie Miramej, mierzę termometrem rtęciowym w pupie. Dla porównania, rtęciowy pokazał 39st.C, elektroniczny - 38,6, a taki do czoła-ucha - 37,7. Doszłam do wprawy mierzenia w pupie rtęciówką w szpitalu. Tam mierzyłam kilka razy dziennie. Sweet, a jaki zielony? Taki b.ciemny, prawie czarny, bo Maciej właśnie takie robi ![]() W szpitalu, przy gorączce kazali rozbierać dzieciaki. A jeżeli ubrać, to body k/r i gołe stópki. Tylko ja jakoś nie mogę się przełamać ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Czeko, Maciuś chory, ale zrobił się zazdrosny
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie Wercia jest Maciulka!!! to tylko maly podryw byl
|
|
#4662 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i aby katar szybko przeszedłCytat:
Ale to moje zdanieCytat:
![]() Jeśli to pomoże
|
|||
|
|
|
#4663 |
|
BAN stały
|
magi kciuki trzymam
ja jednak idę do lekarza, brzuszko całe wysypane i piszczy mi Amelka nie wiem może jej to dokucza. mam do osrodka 10 minut spacerkiem to upewnie sie ze ok. napisze jak wrocimy |
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Przepraszam, że nie pocytuję ale czasu mi brak, a to ostatnie dni w domu. Wczoraj pojechałam złożyć ten wniosek o obniżenie wymiaru czasu pracy. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, najwyżej wycofam. Nie boję się zwolnienia. Najbardziej przerażało mnie, że będę wracała do domu o 18 a Zuzia do kąpania o 20 i zaraz zasypia. Nie wiem jak ja wytrzymam bez niej tyle godzin . Zdrówka dla wszystkich chorowitków, tych małych i tych dużych Magi zaciśnięte.Całuję Was wszystkie ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#4665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że niby kumulują sięwłaśnie nie wiem, chyba nie..??? Cytat:
![]() Boziu, ale marudzi....
|
|
#4666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale masz śpiocha, nie ma co ![]() Cytat:
I to jest myśl Cytat:
![]() ![]() A może to od żelaza takie ciemne kupki, bierze Maciek może? Ale co, do golaska kazali rozbierać?
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
wyprawilam na spacer meza z mala
wstawilam obiad, odkurzaczem przelecialam a nawet podlogi wytarlam ide sie golic bo dzis gin i nie wiem czy nie bede nog rozkladac ![]() U mnie dosc ladnie, slonko i troche wiatru Anula jesli dziecko nie ma temp ani infekcji gardla to mozna isc na spacer.Moj lekarz mowi ze to taki mit nie chodzic na spacery i nie kapac w chorobie, a ciepla kapiel rozgrzewa i katar rozrzedza a zimne powietrze na spacerze obkurcza naczynia krwionosne.Oczywiscie zrobisz jak rozsadek podpowiada i adekwatnie do stanu zdrowka malenstwa spadam czekam na tel z sadu-kciuki-
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby gorączka spadłataki ciemny też się zdarza w mojej książce też tak pisze i żeby kąpać w temperaturze o dwa stopnie mniejszej niż gorączka (jeśli dobrze pamiętam, proszę mnie poprawić jeśli się mylę) Cytat:
użyłam już głowa mi pęka, okres się zbliża, mały marudka i płacze, plecy mnie bolą, nie mam siły buuu
|
|
#4669 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
Cytat:
Kciuki bede trzymac i czekac na wiesci A propos rozbierania dziecka, gdy ma goraczke, to wlasnie tak + leki + mokre oklady pozwolily mi zbic goraczke w 1,5 godziny z 40,5 do 37. Ja juz chyba przyzwyczailam sie do widoku noworodkow w smych body i widoku golych stopek od wiosny do jesieni na ulicach. I bezczapkowcow przez caly rok ![]() Cytat:
doczytalam, ze idziesz do lekarza, wiec zobaczymy, co to bedzie. Stawiam na potowki lub reakcje uczuleniowa po pomidorach. Cytat:
![]() Kamerki nie moge otworzyc, bo potrzebuje jakis dodatkow, a tych nie moge zainstalowac na laptopie meza. Zostaja wiec wspomnienia i zdjecia ![]() Cytat:
Cytat:
Nie czepiam sie, tylko pytam, bo czesto o tym zapominamy: mama tego chlopczyka nie ma nic przeciwko, ze umieszczasz jego zdjecia w necie? Ja nie pozwolilabym ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Ciesze sie, ze nowe bluzy Antosia podobaja sie
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-03-04 o 10:36 |
||||||
|
|
|
#4670 |
|
Ola-Unhola
|
Ojej, znowu mamy sporo biednych dzieciaczków.
Sio, sio,żeby choroby sobie poszły ![]() Niestety taka pogoda była, cieplej i zarazki wszystkie mnożyły się i mnożyły.... U nas wczoraj zamieć była i znowu śniegu napadało. Dzisiaj słonko świeci,ale zimno i zimowo ![]() Spacer w planach, bo Bartuś sam nie wróci. Czekoladko, super fotki Werci Tuli, ja chyba nie pisałam, ze śliczne zdjecie Anulki wstawiłaś ![]() Magi, no golasek chyba o tej porze roku to przesada. Ważne, żeby leciutko ubrać, tak przewiewnie. Ale gołe stópki jak najbardziej - u nas Antoś prawie codziennie tak biega
|
#4671 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorgulku jeśli tak Ci podpowiada serce, to dobrze zrobiłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() , ja też nie pozwalam.
|
|
|
#4672 |
|
Ola-Unhola
|
Mariolko, śliczne ubranka. Disney the best
![]() A mnie wkurza mój listonosz. No dobra przynosi codziennie lub co drugi dzień (ostatnio) listy polecone (nie paczki, od tego jest inny) z moimi zakupami allegrowymi , ale chyba tak pracuje listonosz...I narzeka, marudzi, ze chyba mu po złosci robię, że ze mną to się powinien ożenić, pyta ile jeszcze itp... A to nie jest jego praca przypadkiem? Przecież nie tylko wkładanie listów zwykłych do skrzynek nalezy do obowiązków listonosza. No rozumiem, że czasami jednego dnia ma kilka bąbelkowych kopert do przewiezienia + inne rzeczy, ale nie chodzi piechotą, ma motor. No już sama nie wiem, zaczynam się głupio czuć...
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-03-04 o 10:48 |
|
|
|
#4673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
magi, trzymaj się i dużo dużo zdrówka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
mi też jest głupio, ale mój nie narzeka że musi nosić/wozić (jeździ rowerem) tylko na to, że nie zawsze jestem w domu tylko po co on chodzi u nas ok 15 - powienien chodzić albo rano albo późnym popołudniem, bo o 15 jak miałam na rano to mnie jeszcze nie ma, a jak na popołudnie to mnie już nie ma o 15 to chyba tylko nauczyciele i niepracujący są w domu (nie obrażam nikogo, ale mój sąsiad akurat jest nauczycielem i zwykle ok 14 jest w domu)
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Absolutnie nie czuj się głupio
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
czeko a ty mi nie odpowiedziałas na temat samoopalacza pewnie przeoczyłas mojego posta ![]() pytałam czy mialas xen tan i ogolnie jaki mozesz polecic, bo mi sie konczy deborah i szukam czegos nowego. Ten deborah jest oki, ale ja lubie nowości
|
|
|
|
#4676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie miala nic przeciwko bo sama chce te fotki wstawic na NK ![]() Cytat:
pisalam ze mialam St.Tropez ale na Xen tan mam chrapke bo podobny jest i mozna kupic w necie a st.tropez tylko na all choc i tak trudno ![]() mialam tez loreala sublim bronze on jest w zelu byl do ciala i twarzy i tez jest fajny tu masz stronke http://www.xen-tan.pl/
|
|
#4677 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc dziewczyny
wczoraj nawet juz wieczorem nie zajzalam bo dopadla mnie taka migrena, ze zadzwonilam po TZ i sama poszlam spac jeszcze przed dziecmi masakra i dalej mnie trzyma ![]() dobrze, ze chociaz maly tylko raz jadl w nocy ale i tak TZ wstal mleko zrobic nie nadrabiam
|
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry Dziewczyny!!! U nas nocka spokojna znowu cala przespana
. Macie racje chyba malemu cos sie snilo , obudzil sie z takim krzykiem, ze nie wiedzialam o co chodzi.Magi zycze zdrowka Maciusiowi, mam nadzieje, ze to tylko trzydniowka. Mariolas sliczne zakupy dla Antosia!!! Czeko Wercia slodziutka! A z jakim zainteresowaniem przyglada sie koledze .Skierko pewnie to uczulenie ale dobrze, ze idziesz sprawdzic daj znac jak juz bedziesz wiedziec.
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauwazylam bedac na macierzynskim , ze u nas listonosze rotuja, chyba co okolo 2 miesiecy mamy innego. Do mnie tez zazwyczaj przychodzi duzo paczek, listow (Ebay ), ale nie komentuja tego ![]() U nas listonosze jezdza na rowerach , paczkonosze oczywiscie maja samochody.Unholy nie powinnas sie glupio czuc, ty masz kupowac, a on ma obowiazek ci dostarczac przesylki - bo taka ma prace
|
|
#4680 |
|
Rozeznanie
|
Sylka zeby katarek szybko sobie poszedl mi tez z nim walczymy, biedakowi ciagle z noska leci.
Ja dzisiaj wybieram sie na spacer z moja kolezanka ktora ma miesiecznego chlopca. Jak fajnie popatrzec na takie malenstwo. Niby to nie bylo tak dawno pol roku temu a juz czlowiek zapomnial .
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

Teraz Amela nosi 74/80
jaki Ty wzięłaś?

).
a opakowanie po kremie wyrzucilam
Tak tesknie za Lublinem...
aby szybko przeszło

, czy to tylko od tej witaminy w mleku modyfikowanym tak jest?

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

pewnie przeoczyłas mojego posta