![]() |
#1141 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
![]() Indria - nie mialam pojecia, ze gejsze tak spia ![]() Pisalam Wam juz, ze ostatnio nie mam co zrobic z nadmiarem energii wiec na zmiane gotuje i sprzatam? Wczoraj zrobilam pierogi z serem i ziemniakami, torcik Sachera (bdb!), ugotowalam zupe pomidorowa na dzisiaj i przygotowalam sobie miesko do dzisiejszej zapiekanki ![]() ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Vedma, przyjedź tu do mnie, bo ja jakoś zebrać się nie mogę od kilku dni. Co zacznę chodzić brzuch mi się napina niemiłosiernie i wracam do pozycji leżącej :/ A już po wczorajszych emocjach z mieszkaniem, myślałam, że Mały mi z brzucha wyskoczy, a musi, szczylek, poczekać jeszcze dwa tygodnie. Dziewczyny, czy któraś z was korzystała tutaj z usług dentysty? Mam strasznie głupi problem, bo wypadła mi plomba z jedynki i na dodatek ukruszył się maleńki kawałek zęba. Praktycznie tego nie widać, ale ja mam obsesje na punkcie zębów (trauma z dzieciństwa=paniczny lęk przed dentystami) i strasznie się boję, że odłamie się jakiś większy kawałek. Ni cholery nie mogę znaleźć dentysty, który by przyjmował na NHS (najbliższy termin jaki udało mi się znaleźć na 1 kwietnia :/), a do PL z wiadomych względów nie pojadę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
hej!
Kasiowa24 wysle ci na priva dane do listy. Ja też się dzis nie dobrze czuję, katar mam okropny, ale u mnie to może ieć podłoże alergiczne i nic mi na to nie pomaga. Wczoraj dostałam Health Grant - czekałam jedynie 10 dni. No więc wczoraj poszłam na małe zakupy. Mam już prawie wszystkie drobiazgi z mojej listy zakupów, brakuje tych największych jak wózek, fotelik samochodowy, materac do kołyski itp.
Olcia 2.06.2010 Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat Edytowane przez thebestme82 Czas edycji: 2010-03-03 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
Ciezarne
![]() INDIRIA 37tc 20.03.10 Dz Lidia KASIOWA24 35tc 07.04.10 Ch Alexander THEBESTME82 28tc 01.06.10 Dz Aleksandra VEDMA 19tc 25.07.10 ? Amelia/Adam Prosze o info: nikha hanjah awika 1985ewa diari darianna25 jolaoo przepraszam jezeli kogos ominelam, prosze o odzew ![]() Bedziemy mogly mniej wiecej wiedziec ktora jest na jakim etapie i jak to z tymi terminami porodu noi sprawdzona plcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale wolałabym,żeby się ułożył prawidłowo do porodu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
moje dane to Aleksandra tp. 20.06 25 tydz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do mnie wreszcie doszło pismo ze szpitala i za tydzień w środę będę miała usg. Ciekawa jestem, czy ten mój mały uparciuch obrócił się główką do dołu. Mam nadzieję, że nie będzie się wygłupiał... Kasiowa24, przepraszam, już się poprawiam, wysłałam dane na priva. Edytowane przez nikha Czas edycji: 2010-03-03 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nadal męczę się z chorobą-dzięki dziewczyny za nazwy leków, może jutro podejdę do apteki. Tak jak pisałam-już mnie kości i mięśnie nie bolą, ale ledwo dycham i katar jest coraz gorszy... Ale z gardłem też już lepiej, więc może za 2-3 dni będę zdrowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Raczkowanie
|
Kasiowa
13 tydz, 09.09.10. fasolinka narazie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Raczkowanie
|
Witam.
Pozwolicie, że dołączę do Waszego wątku ![]() Znalazłam go dopiero dzisiaj, a już jestem w 31 tygodniu. Termin mam na 4 maja, ale z pewnością rozpakuję się troszkę wceśniej, bo noszę w sobie bliźniaki - dziewczynki. Mieszkam w UK od 3 lat, w Slough, ale w przyszłym tygodniu przeprowadzamy się do High Wycombe (Buckinghamshire). Pozdrawiam wszystkie mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | ||
Raczkowanie
|
Gejsze czesano co kilka dni, miały na głowach misterne konstrukcje i żeby tego nie zburzyc, musiały spac na drewnianych wałeczkach
![]() Vedma, kusisz tymi szaleństwami kulinarnymi ![]() ![]() [QUOTE=nikha;17605546]Indiria, na zgagę możesz spokojnie brać rennie, jest bezpieczne w ciąży, raczej jest tu dostępne, bo widziałam reklamę w tv. Nawet na ulotce jest napisane, że można przyjmować w ciąży i okresie karmienia piersią. To oczywiście rozwiązanie doraźne, ale mi tak dokucza zgaga (czasem aż mi się "ulewa"), że bez tych miętowych tableteczek nie dałabym sobie rady. QUOTE] Tabletki kupione, mam nadzieję, że mnie uratują, dzięki za przypomnienie, bo zupełnie mi z głowy wyleciało, że mogę z nich korzystac. Po miętowych mnie mdli, kupiłam smak owocowy. Cytat:
Cytat:
Acha, będziesz mieszkac niedaleko mnie, do Wycombe mamy jakieś 40min jazdy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trochę puchną mi nogi i palce - obrączki już nie mogę nosić. Miałam trochę kłopotów wątrobowych - mam stwierdzoną cholestazę i jestem cały czas na lekach i co tydzień pobieraja mi krew i mam robione ktg. Na szczęście już wsztsko opanowane i dzieciaki rosną zdrowo. Widzę temat zgagi się pojawił - więc mnie pali po wszystkim, praktycznie kilka razy dziennie a najgorzej w pozycji leżącej. No ale cóż, takie uroki bycia w ciąży i jak to powtarzała moja ś.p. Babcia - cierp ciało coś chciało ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Raczkowanie
|
hej mamuski! dawno mnie nie bylo na forum ale bylam na urlopie i wogole nie zagladalam w kompa,ale sie rozpisalyscie-naszczescie nadrobilam wszystko
![]() ![]() ![]() my juz prawie wszystko kupione bo mam stracha ze jakos wczesniej urodze ![]() ![]() ![]() ![]() widze ze pisalyscie o darmowych probkach,ja tez zapisalam sie do tesco i bootsa,mysle jeszcze nad innymi bo znalazlam ciekawego linka-wklejam jakby ktos chcial skorzystac.mam pytanie do Jolaoo-po pierwsze gratuluje synka,po drugie zamowilas ten wozek z Pl na ebayu i chcialam zapytac czy on cichutko chodzi tzn nie zgrzypi nigdzie i czy ogolnie jest wygodny do wozenia i wart polecenia bo jezeli tak to zamawiamy go jutro z Pl ![]() ![]() acha oto ten link http://www.babyfreebies.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Magduś takie termometry widziałam w Toy R Us.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rety, cholestaza to nie przelewki! Jak w związku z tym zaplanowano u Was poród? Z tego co wiem w PL planuje się cc kilka tygodni wcześniej. Uświadomiłam sobie, że będziesz prawdopodobnie rodzic w tym samym szpitalu co ja ![]() Magdus, witaj spowrotem ![]() Rennie na szczęscie działa! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Rozeznanie
|
Indiria moje dwie koleżanki w Polsce miały cholestazę i obie rodziły siłami natury.
Czy jak się zapisuje do Tesco Baby Club, to dostaje się pocztą jakieś kupony?
#1159 |
Zadomowienie
|
Czesc Sparkly
![]() Indria - jeszcze mi sie nie skonczylo parcie na kuchenke, chyba jutro polece z sernikiem na zimno, bo po torciku Sachera zostalo juz tylko wspomnienie ![]() Wczoraj poszlam bardzo pozno spac (tzn grubo po polnocy) i dzisiaj myslalam, ze sie nie podniose z mojego cieplutkiego lozeczka ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Rozeznanie
|
Vedma Zazdroszczę ci tego parcia na kuchenkę, ja nienawidzę gotować
#1161 |
Raczkowanie
|
czesc Kobitki, liste mam juz prawie skonczona, dodam po lunchu
![]() sernik na zimno..mm..tez dobre ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, dostaje się kupony pocztą. Spadam się wietrzyc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, pewnie mnie nie pamietacie, ja mam 23 tyg ciazy, i jestem przeogromna, ale ,mowia, ze w drugiej ciazy tak jest, bo miesnie sa rozluznione, ale na wadze tez przybieram spokro. Ile wy tyjecie?
Ja termometr do czola odradzam, bo mam taki, i jest bardzo nie dokladny, moj doktor twierdzi, ze lepszy do ucha, tez zakupilam i nie ciekawie. W koncu dostalam pod pache, ale to znowu ciezko, bo trzeba pare minut potrzymac. Kolezanka ma pod pache z mothercare i sobie chwali, bo szybko mierzy. Pozdrawiam Edytowane przez scoobs Czas edycji: 2010-03-06 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Raczkowanie
|
CIEZAROWKI
![]() ![]() ![]() ![]() INDIRIA - 37tc - 22/3/10 - dz - Lidia NIKHA - 37tc - 26/3/10 - ch - Julian Kazimierz KASIOWA24 - 35tc - 7/4/10 - ch - Alexander SPARKLY - 31tc - 4/5/10 - blizniaki - Dziewczynki MAGDUS25 - 30tc - 11/5/10 - dz - Julia THEBESTOFME - 28tc - 1/6/10 - dz - Aleksandra JOLA000 - 27tc - 4/6/10 - ch - Olivier DIARI - 25tc - 24/6/10 - ch - Fasolek ![]() DARIANNA25 - 25tc - 20/6/10 - dz - Aleksandra HANJAH - 24tc - 21/6/10 - dz - Dorota VEDMA - 19tc - 25/7/10 - ? - Amelia/Adam 1985EWA - 13tc - 10/9/10 - ? - Fasolka ![]() AWIKA - 13tc - 9/9/10 - ? - Fasolka ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Czesc Kobitki , nasz planik musze zmienic i zpaisac w pdfie wtedy to bedzie pinknie proporcjonalnie wygladac ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Jezeli popelnilam jakis blad pisac prosze ![]() ---------------------------------------------- 35tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Rozeznanie
|
Tylko taka mała poprawka: pierwsza jest Hanjah, póżniej Darianna a na końcu ja
#1166 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich, pozwolcie ze i ja dolacze do watku
obecnie jestem w 9tc tp 10-12/10/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nam sie ozywil ten watek na wiosne ![]() Szkoda, ze nie ma nikogo w okolicach 20 tygodnia, wszystkie juz miesiac po ![]() ![]() Alez piekna pogoda - i ponoc ma tak byc do konca tygodnia ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
CIEZAROWKI
![]() ![]() ![]() ![]() INDIRIA - 37tc - 22/3/10 - dz - Lidia NIKHA - 37tc - 26/3/10 - ch - Julian Kazimierz KASIOWA24 - 35tc - 7/4/10 - ch - Alexander SPARKLY - 31tc - 4/5/10 - blizniaki - Dziewczynki MAGDUS25 - 30tc - 11/5/10 - dz - Julia THEBESTOFME - 28tc - 1/6/10 - dz - Aleksandra JOLA000 - 27tc - 4/6/10 - ch - Olivier DARIANNA25 - 25tc - 20/6/10 - dz - Aleksandra HANJAH - 24tc - 21/6/10 - dz - Dorota DIARI - 25tc - 24/6/10 - ch - Fasolek ![]() VEDMA - 19tc - 25/7/10 - ? - Amelia/Adam 1985EWA - 13tc - 10/9/10 - ? - Fasolka ![]() AWIKA - 13tc - 9/9/10 - ? - Fasolka ![]() AGADOROTA - 9tc - 10-12/10/10 - ? - Fasolka ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Zmienione Dari, Hanjah podala takie dane ale moze zauwazyc , ze ona chyba tez 25tc bo jakk Ty i Darianna powinno byc chyba 25. Podoba mi sie ten termin porodu na 1 czerwca ![]() ![]() Edytowane przez Kasiowa24 Czas edycji: 2010-03-04 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Indiria, też zdarzają mi się takie bóloczki. Trochę się uspokoiłam jak koleżanka mi powiedziała, że różne bóle, ciągnięcia, skurcze i tym podobne nieprzyjemności zaczęła odczuwać ok. miesiąca przed porodem. Lubię z nią "konsultować" różne przypadłości, bo jest miesiąc po porodzie, więc "na świeżo" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wcześniej pilnowałam, żeby zaliczyć 1,5 - 2 godzin dziennie spacerów (na raty), ale ostatnio za bardzo mi brzusio dokucza, jak tylko zaczynam łazikować, zaraz koszmarnie się napina. A że nie mogę urodzić przed przeprowadzką, obecnie prowadzę nieco bardziej "statyczny" tryb życia, pewnie stąd też kiepski humor :/ A planowałam zupełnie inaczej, miała być joga i basen do samego końca i długaśne spacery. Niestety, ze względu na kłopoty z Maluchem, rwę kulszową i infekcje, z jogą i basenem pożegnałam się przed 10 tyg ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Rozeznanie
|
Do ćwiczeń zabieram się już od dawna, ale jakoś mi to nie wychodzi. Staram się chodzić na spacery, ale czasami taka kolka mnie łapie po prawej stronie brzucha, że ledwo idę.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.