Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-04, 14:00   #3451
sweet cherry
Raczkowanie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
udało się zgodzili się na naszą cenę i kupujemy to mieszkanie (46 m, 3 pokoje z czego trzeci to taka mała klita, ale co tam, garderoba będzie). Jak pisałam wcześniej mieszkanie mi się średnio podoba, szczególnie przez wystające wszędzie rury, ale myślę, ze z czasem sobie zrobimy, poukrywamy je. No i mała jest kuchnia, ale za to w pełni umeblowana. Ciesze się strasznie i już dzisiaj ruszyły przygotowania do kredytu. A że kupujemy je przez agencje nieruchomości (trzeba im niestety zapłacić) to już we wtorek będziemy składać gotowe papiery do rozpatrzenia, bo sami musielibyśmy trochę poczekać na wszystkie świstki. Właścicielie mają się wyprowadzić do konca czerwca, więc akurat na nasz urlop będziemy remontować i wprowadzać się tylko nie wiem na czym będziemy spali bo kasy nie będziemy mieli nawet na łóżko bo wszystko na wkład własny idzie, ale co tam, jakoś damy radę
Ja również gratuluje Z rurami sobie poradzicie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
no fajnie to wygląda, ale na wysokiej i chudej modelce
Zresztą, wolę takie zestawy w czarnym wydaniu

śliczna, dzięki
W ogóle fajne sukienki tam mają, takie subtelne i zwiewne
te w załączniku mnie urzekły

Ja ostatnio miałam wielką jazdę na gotyckie klimaty medieval - aż się ślubu zachciało na widok tych romantycznych sukni

http://www.rivendellbridal.com/alldresses.html
Piękne

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

aaaa w kwc patrzylas?
Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Ja używałam i polecam, troszke mi wysuszał cere ale dla mnie to dobrze
Cytat:

mam mieszaną cerę, a tak mi podkreślał suche skórki, że wyglądałam, jakbym przesuszoną skórę miała
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Używałam i polecam! Jeżeli masz bardzo przetłuszcającą się cere, to nie jest najlepszy, ale jak normalną, wrażliwą - to ja byłam z niego bardzo zadowolona, używałam bardzo długo!
Dzięki za opinie i rady odnośnie kwc Chyba zaryzykuje i spróbuje.

Cytat:

a co do pm to wlasnie to jest ten bol ze mama sponsorka wybiera suknie (jaby szukala czegos dla siebie a nie z corka) moja mama placila mi za caly stroj slubny dodatki itd dlatego ze sie uparla ze ona zaplaci..
ale ani razu niepoweidziala mi ze tego nie a tego tez nie...
ale niestety znam taki przypadek ze mama wykrzyczala ze ona placi i ona mowi co i jak... lacznie z ubraniami "skoro ja place to w koncu moj slub" slyzac to myslalm ze sie przewroce...
ale toksyczna mamusia taka jest do traz lacznie z uzadzaniem mieszkania dzieciom swoim...
O jaaa...podziękowałabym mamusi za taki prezent.W końcu to dzień Pm a nie jej mamy,babci czy tam teściowej...
Właśnie odnośnie sukni moja przyjaciółka,która za mąż wychodzi w czerwcu skarżyła się,że przyszła teściowa jak tylko dowiedziała się,że kupiła suknie poleciła jej pokazanie zdjęcia gdyż musi ocenić czy nie jest zbyt "bogata" Ona życzy sobie aby jej synowa miała skromną suknie Nie znam tej pani,ale już jej nie lubie

sweet cherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 14:03   #3452
aniaaa84
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez sweet cherry Pokaż wiadomość
oj ja teraz też uwielbiam słodycze Tyle,że przytyłam już 7 kg i chciałabym trochę z tym przystopować a zacząć jeść naprawdę zdrowo...Ale póki co nie da się
A i ja jem Grześki kakaowe...dziel na 6 Moja miłość
Ja ze słodyczami mam akcje i napady, są momenty że pochłaniam słodkie a są takie że mnie od nich odrzuca. W poniedziałek np. zamuliłam się drażami
a Grześki jak smakują to jedz

Cytat:
Faktycznie ładne Ja jestem minimalistką, więc mi podchodzą. Sama miałam prościusieńką suknie, bez żadnych ozdób. Jedyną ozdobą było wiązanie na plecach i dodatki

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1234373559
Guciu bardzo ładna suknia, co to za materiał, że tak się mieni fajnie?

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
miałas piękną suknie, pomyśl o tym, że takie proste, klasyczne sukienki zawsze będą w modzie (...)

koleżanka pracuje w salonie sukien ślubnych, mówi, że ma takie klientki, które choć są PM nie mają w ogóle prawa głosu, najbliżej katalogu z sukniami stoi mama, bądź babcia sponsor ślubnej kreacji. Z resztą fajnie posłuchać jej opowieści, z punktu widzenia tej drugiej strony.
Baju zgadzam się z Tobą klasyka nigdy się nie znudzi, jak ja miałabym koleżanke w salonie sukien ślubnych to byłabym u niej codziennie na mierzeniu sukni

pamiętam w 8 klasie szkoły podstawowej pojechałyśmy z koleżanką na zakupy i traf chciał, że mijałyśmy sporo salonów mody ślubnej, wpadłyśmy na pomysł, że pościemniamy że jedna z nas za mąż wychodzi i szukamy dla niej sukni, niestety Panie w salonach nie dały się nabrać

Cytat:
śliczności
Fasonu jednego wybranego nie mam, ale jeśli będę wychodzic za mąż, to:
śnieżnobiała, romantyczna suknia (cos w te klimaty jak papillo albo średniowieczne), rozpuszczone włosy, wianek na głowie, welon i bukiet z białych liii (uwielbiam). I najlepiej jakiś ozdobny gotycki krzyż na szyi (też uwielbiam)

mam mieszaną cerę, a tak mi podkreślał suche skórki, że wyglądałam, jakbym przesuszoną skórę miała
Maja mam nadzieję, że po swoim ślubie w realu zrobisz imprezke wizażową
Stary 2010-03-04, 14:08   #3453
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
rosvellll wolalam bladyna - Michela
e, ja tam zawsze za brunetami byłam
Cytat:
Piękne
niom

Cytat:
Dzięki za opinie i rady odnośnie kwc Chyba zaryzykuje i spróbuje.
w sumie nie jest strasznie drogi, to zaryzykowac można
Cytat:
O jaaa...podziękowałabym mamusi za taki prezent.W końcu to dzień Pm a nie jej mamy,babci czy tam teściowej...
Właśnie odnośnie sukni moja przyjaciółka,która za mąż wychodzi w czerwcu skarżyła się,że przyszła teściowa jak tylko dowiedziała się,że kupiła suknie poleciła jej pokazanie zdjęcia gdyż musi ocenić czy nie jest zbyt "bogata" Ona życzy sobie aby jej synowa miała skromną suknie Nie znam tej pani,ale już jej nie lubie
taką, to ja bym... ukróciła

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Maja mam nadzieję, że po swoim ślubie w realu zrobisz imprezke wizażową
to już chyba dla Waszych dzieci będzie...

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-03-04 o 14:11
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 14:13   #3454
bzyczka1
Zakorzenienie

u mnie mama miała bardzo mało do gadania przy wyborze sukni a też mi płaciła tylko chciała dla mnie sukni z salonu i białej a ja wybrałam ecru i odkupowaną Ale kiedy pytałam o dodatki np o welon to mama mówiła że to ja mam się czuć dobrze i że ona zapłaci za co ja chcę

A pamiętacie jak jedna z nas chciała suknię z czarnymi dodatkami ?? U Emmi Mariage jest
http://emmimariage.pl/index2.html

Czekam na kuriera z przesyłką i zaraz umrę normalnie. Muszę wyjść koło 16 a jego dalej nie ma a paczki podobno do 15 dostarczają.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 14:15   #3455
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

Guciu bardzo ładna suknia, co to za materiał, że tak się mieni fajnie
Materiał nazywa się satyna francuska, nie była zmięta, pięknie się lała i ja sobie siebie nie wyobrażałam w innej

Co do pomagaczy przy kupowaniu sukienek, to mi tez mamcia placila za wszystko, ale normalnie doradzala a nie kazala cos kupowac czy nie kupowac. Fakt,ze moj przyjaciel (gej oczywiscie ) powstrzymał mnie przed błedem życia, bo przymierzalam sukienke, ktora sama w sobie nie byla ladna, ale bylam zachwycona tym jak w niej wygladam, ze kazdy szczegol mojej figury (wtedy jeszcze ja mialam) byl podkreslony. Przed samym kupnem wzielam goz e soba do salonu zeby zobaczyl i powiedzial, ze w zyciu nie pozwoli mi kupic tej sukienki! Ze jestem ladna dziewczyna i w brzydkiej sukience nigdzie nie pojde!

I poszedl na sklep, ja juz zalamana, mialam tam rzucac wszystkim, a on wraca i mowi "Masz, znalazłem idealną". Przymierzyłam i juz zostala!

Byla idealna, tym bardziej ze bralismy slub cywilny i nie chcialam za bardzo strojnej sukni, a w tej czulam sie swietnie

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 14:22   #3456
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
lubię subtelne sukienki i skromne, romantyczne uroczystości:
http://media.photobucket.com/image/r...tion__148_.jpg
(kreacja tutaj minimalna, za to jaki facet )
MAX oglądałam ten serial tylko ze względu na niego
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 14:30   #3457
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
ja też

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 14:34   #3458
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ja też
Cytat:
no co wy on za grzeczny byl... taki ulozony
ale Michael mrrrr
Stary 2010-03-04, 14:38   #3459
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
no co wy on za grzeczny byl... taki ulozony
ale Michael mrrrr
za to jaki przystojny i romantyczny i jeszcze to ciało... (przy takiej klacie nawet odstające uszy bym zniosła )
Tylko ten mój wymarzony facet był kosmitą - a to peszek...

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-03-04 o 14:56
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 15:10   #3460
india83
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

udało się zgodzili się na naszą cenę i kupujemy to mieszkanie (46 m, 3 pokoje z czego trzeci to taka mała klita, ale co tam, garderoba będzie). Jak pisałam wcześniej mieszkanie mi się średnio podoba, szczególnie przez wystające wszędzie rury, ale myślę, ze z czasem sobie zrobimy, poukrywamy je. No i mała jest kuchnia, ale za to w pełni umeblowana. Ciesze się strasznie i już dzisiaj ruszyły przygotowania do kredytu. A że kupujemy je przez agencje nieruchomości (trzeba im niestety zapłacić) to już we wtorek będziemy składać gotowe papiery do rozpatrzenia, bo sami musielibyśmy trochę poczekać na wszystkie świstki. Właścicielie mają się wyprowadzić do konca czerwca, więc akurat na nasz urlop będziemy remontować i wprowadzać się tylko nie wiem na czym będziemy spali bo kasy nie będziemy mieli nawet na łóżko bo wszystko na wkład własny idzie, ale co tam, jakoś damy radę

to super i gratulacje i targuj sie o prowizje z biura

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
A co do tych drobiazgów, to mówię mojemu, że może jakieś ładne filiżanki kupimy a on, że oni to dali ale z kasą w kopercie... także go nie da rady namówić bo zawsze znajdzie wytłumaczenie... ja bym bardzo chciała iść, a max do koperty wrzuciłabym 200 zł, tylko tyle, bo czekają nas 3 wesela... a ja bez pracy, mąż sam nie ma, z zasiłku (mam nadzieję) wezmę. Jutro muszę pojechać, bo kurde się opitalam...
200 zł to nic złego, my tez po tyle dostawalismy. zapraszałam ludzi na ktorych mi zalezało, nie dla kasy
Stary 2010-03-04, 15:14   #3461
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
za to jaki przystojny i romantyczny i jeszcze to ciało... (przy takiej klacie nawet odstające uszy bym zniosła )
Tylko ten mój wymarzony facet był kosmitą - a to peszek...
moj tez
tyle ze ja zawsze wolalam niepokornych

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

200 zł to nic złego, my tez po tyle dostawalismy. zapraszałam ludzi na ktorych mi zalezało, nie dla kasy
zgadzam sie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 15:54   #3462
klion78
Zadomowienie

ale się rozpisałyście....

stokrotko gratuluję mieszkanka !!!

suknie, których zdjęcia tu wkleiłyście boskie !!! aż chciałoby się znowu kupic suknie. Ja moją trzymam w szafie, nie zajmuje wiele miejsca, ale żal mi, że nigdy już jej nie założę. fajnie byłoby ją ufarbowac i jeszcze wykorzystac, ale kompletnie nie wiem jak ją zafarbowac żeby wyszło jednolicie i materiał się nie zniszczył
Stary 2010-03-04, 16:14   #3463
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

to chyba by trzeba było zlecic profesjonalnej farbiarni bo szkoda by mi było zniszczyć tak drogą kieckę

ciekawe ile taka usługa kosztuje

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 16:22   #3464
*Agatek*
Zakorzenienie

hmm to myślicie, że 200 zł by wystarczyło razem z kwiatkami i życzeniami???

ale znalazłam fajowską sukienkę na allegro http://www.allegro.pl/item939857987_...a_tu_38_m.html na wesele rzecz jasna strasznie mi się podoba

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 16:52   #3465
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ja swoją suknię wystawiałam i na all i na wedwoje, za śmieszne jak dla mnie pieniądze(400zł do negocjacji) niby były dwie dziewczyny zainteresowane (tzn jedna dziewczyna i jedna mama innej) ale jedna zrezygnowała z powodu niemożliwości przymierzenia a ta od mamy nie mogła zdecydować się co do samego ślubu a co dopiero do sukni a komplecie miałam suknie, halkę, krótki welon, bolerko, kamizelkę i resztę dla męża.

Ania potwierdziłam zaproszenie
o jejku to faktycznie strasznie tanio wystawilas swoja suknie

Cytat:
hej dziewczyny

gratuluje

Maja102 - Ty to jak amerykanki .. one to nie maja facetow a kupuja sukienki slubne

Cytat:

ale znalazłam fajowską sukienkę na allegro http://www.allegro.pl/item939857987_...a_tu_38_m.html na wesele rzecz jasna strasznie mi się podoba
sliczna sukienka

Dziewczyny a mi wlasnie przyszly buciki jakie sobie zamowilam

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:01   #3466
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

agatek powiem ci ze mysmy od znajomych i młodszej czesci rodziny głównie po 200 zł od pary

Stary 2010-03-04, 17:01   #3467
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki dawno się tu nie udzielałam ale brak czasu i jakoś nie mogłam wstrzelić sie w dyskusje co do sukienki to kupiłam sama znaczy świadkowa byla potwierdzic czy jest ok a moja mama na zywo zobaczyla ja tydzień przed ślubem wczesniej tylko na zdjeciu na modelce właśnie sie zastanawiam czyni wstawić ją do komisu bo troche kasy sie przyda a tak wisi w szafie i sie kurzy najpierw chyba na allegro pójdzie ale tam jest tyle sukienek ze nie wiem czy jest szansa sprzedać a właśnie musze sie pochwalic dostałam nową umowe w pracy tym razem na 7 miesiecy niestety podwyzka bardzo symboliczna ale zawsze coś i musiałam sie jeszcze wykłócić o te parę groszy
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:03   #3468
iwka28
Wtajemniczenie

Nikt nie zna przepisu na tort Paris

Stokrotka
- gratuluję mieszkanka, zawsze to parę metrów więcej, nie zamieniaj małego pokoju w garderobę, zrób sobie tam maleńką sypialnię, żeby chociaż łóżko się zmieściło Ja wynajmowałam takie 45 m i były tam 2 sypialnie plus salon z aneksem i łazienka. Cóż więcej chcieć. Ale trzeba przyznać że strasznie rozkładowe było, z małym przedpokojem i bardzo jasne.
Mika - zawsze jakieś pieniądze
Żabcia chwal się!
Gucia- ale to osiedle to takie trochę do bani z dojazdem przez 29-listopada, te tiry, cała Górka tamtędy do centrum wali, korki masakryczne. A patrzyłaś na to nowe osiedle Bronowice na przeciwko IKEA? Mieli coś po 6 z hakiem za metr. Ja bardzo lubię tą dzielnicę, nie wiem która Ciebie interesuje.

Cytat:
Jesteś boska Rewelacyjny pomysł na tą ciastolinę, ekstra już widziałam taką super ośmiornicę, aż bym się sama nią pobawiła
A co do tych drobiazgów, to mówię mojemu, że może jakieś ładne filiżanki kupimy a on, że oni to dali ale z kasą w kopercie... także go nie da rady namówić bo zawsze znajdzie wytłumaczenie... ja bym bardzo chciała iść, a max do koperty wrzuciłabym 200 zł, tylko tyle, bo czekają nas 3 wesela... a ja bez pracy, mąż sam nie ma, z zasiłku (mam nadzieję) wezmę. Jutro muszę pojechać, bo kurde się opitalam...
Ciastoliną ośmiornicą się bawiłam, potwierdzam fajna sprawa, nie wiem kto miał większą radochę ja czy dzieciarnia sztuk 3 Za naszych czasów takich cudów nie było.
A 200 zł do koperty to nie mało przecież, może spróbuj przekonać Tż do prezentu rzeczowego - my zapraszając gości nie liczyliśmy na kasę, zwłaszcza orientując się mniej więcej w sytuacji materialnej najbliższych. Trudno, żebyś nie pracując obdarowywała młodych nie wiadomo jakimi prezentami. My dostaliśmy kilka rzeczowych prezentów, które są naprawdę fajne i z których bardzo się cieszę. Pomyśl o tym szkle do alkoholu, można zrobić fajny komplet za małe pieniążki, a pamiątka pozostanie.

Cytat:
Takie mamuśki są czasami niezłe, ja jak mierzyłam to w sumie teściówka grała pierwsze skrzypce, dziewczyna zapłakana stała już w gotowej sukni, bój toczyły o bolerko, PM chciała bo do kościoła, a teściowka nie bo błyszczących kamyczków ludzie na gorscecie nie zobaczą, a ona już w pracy rozpowiedziała, że suknia brylantami zdobiona(pewnie o kamyczki Svarowskiego jej chodziło ) niesmaczna sytuacja, ale trzeba umieć tupnąć nogą
Co za kobieta Na szczęście moja teściowa jest normalna, wypytywała się ale normalnie, suknię zobaczyła dzień przed i bardzo jej się podobała.

Cytat:
Faktycznie ładne Ja jestem minimalistką, więc mi podchodzą. Sama miałam prościusieńką suknie, bez żadnych ozdób. Jedyną ozdobą było wiązanie na plecach i dodatki

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1234373559
Cymbeline? Wydaje mi się że mierzyłam podobną, moja stamtąd

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
stokrotko - gratuluje, ze sie wam udało
SSR - staż... nie za bardzo, chce wrócic po tym zwolnieniu do pracy, bo juz nudze sie w domu, a i pieniązkow troszke trzeba odłozyc..
no i tz namowil mnie na dokończenie prawka, po niedzieli zaczynam sie od nowa uczyc i w końcu chce zaczac jazdy
I dobrze, prawko zawsze się przyda, to jedna z tych rzeczy, którą lepiej mieć niż nie

Cytat:
pamiętam w 8 klasie szkoły podstawowej pojechałyśmy z koleżanką na zakupy i traf chciał, że mijałyśmy sporo salonów mody ślubnej, wpadłyśmy na pomysł, że pościemniamy że jedna z nas za mąż wychodzi i szukamy dla niej sukni, niestety Panie w salonach nie dały się nabrać
Może zdradził Was brak pierścionka

Cytat:
A pamiętacie jak jedna z nas chciała suknię z czarnymi dodatkami ?? U Emmi Mariage jest
http://emmimariage.pl/index2.html
Czekam na kuriera z przesyłką i zaraz umrę normalnie. Muszę wyjść koło 16 a jego dalej nie ma a paczki podobno do 15 dostarczają.
To chyba Daysy była. I jak dotarła Twoja paczka?

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
to chyba by trzeba było zlecic profesjonalnej farbiarni bo szkoda by mi było zniszczyć tak drogą kieckę
ciekawe ile taka usługa kosztuje
Samemu to strach suknię można zniszczyć, a usługa pewnie sporo.

Cytat:
U mnie te sukienki są strasznie popularne. Co nie zmienia faktu że mi się podoba.

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2010-03-04 o 17:09
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:10   #3469
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:

Nie uważam żeby 200zł to było mało na prezent nawet ślubny my sami dostawaliśmy takie kwoty, od jednej pary dostaliśmy komplet garnków za 70zł, ale od nich w ogóle nie liczyliśmy na prezent i mówiliśmy żeby nic nie kupowali. Już nie wspomnę o tym że lepiej dać 50 zł niż pustą kopertę bo i takie się nam zdarzały, z kartką niepodpisaną, co tam mówię 50 zł..chociażby kartkę podpisaną. ale wiemy od kogo ta kartka a jeszcze się nasłuchaliśmy ile to stracił na naszym weselu (była sytuacja pewna, ale to w klubie). A co do sukienki...to ja bym nie ryzykowała kupna przez all tym bardziej żę zdjęcie katalogowe jest. Ja tak kupiłam swoją sukienkę celowo na poprawiny a szczeże mówiąc spaliłabym się ze wstydu w tej sukience nawet gdybym poszła śmieci wyrzucić kiepska jakość materiału i samo wykonanie a też tania nie była.

Nasz skarb

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 17:14   #3470
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki dawno się tu nie udzielałam ale brak czasu i jakoś nie mogłam wstrzelić sie w dyskusje co do sukienki to kupiłam sama znaczy świadkowa byla potwierdzic czy jest ok a moja mama na zywo zobaczyla ja tydzień przed ślubem wczesniej tylko na zdjeciu na modelce właśnie sie zastanawiam czyni wstawić ją do komisu bo troche kasy sie przyda a tak wisi w szafie i sie kurzy najpierw chyba na allegro pójdzie ale tam jest tyle sukienek ze nie wiem czy jest szansa sprzedać a właśnie musze sie pochwalic dostałam nową umowe w pracy tym razem na 7 miesiecy niestety podwyzka bardzo symboliczna ale zawsze coś i musiałam sie jeszcze wykłócić o te parę groszy
gratuluje umowy o prace

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Żabcia chwal się!
zaraz zrobie fotki

Olivia 2.07.2014
Stary 2010-03-04, 17:21   #3471
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Nie uważam żeby 200zł to było mało na prezent nawet ślubny my sami dostawaliśmy takie kwoty, od jednej pary dostaliśmy komplet garnków za 70zł, ale od nich w ogóle nie liczyliśmy na prezent i mówiliśmy żeby nic nie kupowali. Już nie wspomnę o tym że lepiej dać 50 zł niż pustą kopertę bo i takie się nam zdarzały, z kartką niepodpisaną, co tam mówię 50 zł..chociażby kartkę podpisaną. ale wiemy od kogo ta kartka a jeszcze się nasłuchaliśmy ile to stracił na naszym weselu (była sytuacja pewna, ale to w klubie). A co do sukienki...to ja bym nie ryzykowała kupna przez all tym bardziej żę zdjęcie katalogowe jest. Ja tak kupiłam swoją sukienkę celowo na poprawiny a szczeże mówiąc spaliłabym się ze wstydu w tej sukience nawet gdybym poszła śmieci wyrzucić kiepska jakość materiału i samo wykonanie a też tania nie była.
bzyczka mysmy mieli tez taka sytuacje pusta koperta była dana ale nawet kartki nie było

ja raz kupiłam na allegro sukienkę taka wyjściowa czerwona aukcja była na xs a mogłam sie nia dwa razy owinąć oczywiście na metce xs
najgorsze bo babka nie chciała oddac pieniędzy ale sie wykłóciłam

Stary 2010-03-04, 17:23   #3472
bzyczka1
Zakorzenienie

Iwka paczka doszła ale tż wściekły bo obili mu głośniki

A to sukienka którą wtedy kupiłam http://moda.allegro.pl/item932095202...ukienka_s.html nie pamiętam czy od tego sprzedawcy ale taki model

Nasz skarb
Stary 2010-03-04, 17:29   #3473
zaaaabcia
Zakorzenienie

Zdjecia bucikow
+ zima w Mahopac .. pierwszy raz od kad tu mieszkam mielismy az tyle sniegu ( sorki za drobne kwadraciki na zdjeciu .. ale robilam przez kratke w oknach )

Olivia 2.07.2014
Stary 2010-03-04, 17:36   #3474
india83
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie, że wystarczy i nie masz sie czym zamartwiac

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
bzyczka mysmy mieli tez taka sytuacje pusta koperta była dana ale nawet kartki nie było
a nasz świadek (TZa brat) z dziewczyna nic nam nie dali, ani kwiatka, ani zyczen, ani nawet pustej koperty hihi... mieszkaja i pracuja w Szkocji, ale powiedzieli, ze nie maja pieniedzy...to kazdy jest w stanie zrozumiec, ale najbardziej zabolało nas to, ze na sztuczne paznokcie, alkohol i fajki mieli i po powrocie z urlopu auto kupili, a nawet nie było ich stac na kwiatka a co do prezentu, ktory dałam chrzesniakowi(tydzien po ślubie, ich synek) jego mama miała obiekcje. przykre... ale staram się nie przejmowac.
Stary 2010-03-04, 17:49   #3475
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

a nasz świadek (TZa brat) z dziewczyna nic nam nie dali, ani kwiatka, ani zyczen, ani nawet pustej koperty hihi... mieszkaja i pracuja w Szkocji, ale powiedzieli, ze nie maja pieniedzy...to kazdy jest w stanie zrozumiec, ale najbardziej zabolało nas to, ze na sztuczne paznokcie, alkohol i fajki mieli i po powrocie z urlopu auto kupili, a nawet nie było ich stac na kwiatka a co do prezentu, ktory dałam chrzesniakowi(tydzien po ślubie, ich synek) jego mama miała obiekcje. przykre... ale staram się nie przejmowac.
o kurcze to faktycznie nie zachowali sie ladnie
wiadomo ze nikt nie liczy na to ile kasy dostanie w kopercie ale zyczenia i jakiegos kwiatka to mogli kupic ... bez przesady

a co jej nie pasowalo w prezencie od Ciebie?

dziewczyny cos ostatnio malo nowych mam mamy nie?
wczesniej to szlo hurtowo

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2010-03-04 o 17:50
Stary 2010-03-04, 18:01   #3476
domi7ks
Zakorzenienie

O ja sie boje tego naszego wesela...nawet nie wiem czy wyjdziemy na zero wiadomo, ze nie powinno sie przeliczac na kase, ale w naszym wypadku cóz..
mamy takich "hojnych" gości...
dobrze, ze to wesele robimy mniejsze, przynajmniej za duzo nie stracimy:/

DZIEKUJE ZA KLICZKI ładnie sie utrzymuje w rankingu

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 18:06   #3477
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
wez sie... w zyciu bym niepowiedziala... serio? ty sobie jaja z nas robisz
P.S. na bank byl blad ja swego czasu kupilam plaszcz 40 - a nosilam 34 36 wiec wiesz... zalamalam sie wiec to na bank blad
Serio serio

Cytat:
ja tez bym ciagle jadla slodycze...
mieso i jakies ie jedzenie jem bo wiem ze musze... ale jakbym niemusila to bym tylko jadla marsy kinder bueno delicje mentosy ehsssss serioooo jak na pocztaku ciazy mnie odrzucilo tak terazzzzzzzzzzz tylko slodycze
Słodycze....mój nałóg!

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Pytanko do piekących dziewczynek - ma któraś z Was przepis ma tort PARIS - taki mocno czekoladowy? Jadłam go kiedyś w cukierni i teraz cały czas chodzi mi po głowie jakby go samej zrobić. Szukałam na necie, ale nie znalazłam.
Nie wiem czym się charakteryzuje to ciasto paris, czekoladowe to czekoladowe Nie znam tego, ale piekłam inne, mocno czekoladowe
http://blog-anuulki.blog.onet.pl/Cia...DA2009-11-27,n

Cytat:
Ja dzisiaj byłam na USG i coś mi znaleźli w piersi. Jestem tym nieco podłamana. W sobote jestem umówiona na biopsje, ponoć jest to torbiel, albo jakiś gruczolak, ale trzeba sprawdzić. Kurcze strasznie boje się igieł i jak sobie wyobrażę, że mają mi coś wbić w pierś, której w zasadzie nie mam to aż mi słabo...
Miałam biopsję 2 razy i to nic przyjemnego, ale nie jest straszne, trochę pokłuje tylko

Cytat:
hej dziewczyny

Gratuluję

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Zdjecia bucikow
+ zima w Mahopac .. pierwszy raz od kad tu mieszkam mielismy az tyle sniegu ( sorki za drobne kwadraciki na zdjeciu .. ale robilam przez kratke w oknach )
Piękne
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 18:09   #3478
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjecia bucikow

sliczne bucicki.

mam do was pytanie - jesli któraś sie moze w tej kwesti orientuje - jak wygląda sytuacja kobiety w ciązy będącej na stażu z Urzędu Pracy? wiecie chodzi mi o prawa itp, czy jesli z powodu ciązy przerwei sie staz to trzeba zwracac to wynagrodzenie?

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 18:14   #3479
india83
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze to faktycznie nie zachowali sie ladnie
wiadomo ze nikt nie liczy na to ile kasy dostanie w kopercie ale zyczenia i jakiegos kwiatka to mogli kupic ... bez przesady

a co jej nie pasowalo w prezencie od Ciebie?

dziewczyny cos ostatnio malo nowych mam mamy nie?
wczesniej to szlo hurtowo
powiem krotko... po prostu był to prezent nie pieniadze na ktore liczyła. bez komenatarza
Stary 2010-03-04, 18:19   #3480
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

india nie mam pytań
ludzie mają tupet

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości