![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co kupujecie w "mazidłach"? Cz.II
Cytat:
A ktory olej polecacie na skore glowy ? Astro dziekuje za pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
telocapil
jestem raczej zielona w kręceniu własnych kosmetyków, ale chcę zacząć stosować telocapil... przeczytałam o nim już sporo, ale dalej nie znam odpowiedzi na kilka pytań...
żeby nie wydawać kasy na wszystkie składniki do mleczka albo serum, chcę go dodawać do gotowego kremu no i rozważam dwie opcje ![]() 1-dodawać zaraz przed nałożeniem do balsamu Hipp i tutaj pojawiają się moje wątpliwości- przede wszystkim czy piszecie o tym kremie czy o innym? http://www.hipp.pl/index.php?id=351 czy nie dałoby się dodać telocapil do całego kremu + jakiś antyutleniacz np wit. E? a jeżeli tak, to czy wystarczy je dodać i zmieszać czy trzeba bardziej kombinować?(np podgrzewać...) jakie ph ma ten balsam? podobno powinien być ok 5... 2-dodać telocapil do jakiejś kremobazy którą kremobazę polecacie? czy mogłabym dodać do niej poza telocapilem i antyutleniaczem np mocznik? (mam bardzo suchą skórę, więc przydałoby się coś nawilżającego) czy do takiej mieszanki trzeba jeszcze coś dodać-jakiś olej, hydrolat? no i podstawowe pytanie-jeżeli to wszystko można ze sobą połączyć to czy trzeba podrzewać itp? wolałabym tego uniknąć bo zapewne popsuję :P czy któraś stosowała telocapil z ziołożelem? podobno można jeszcze z nim łączyć... chyba chodzi o ten? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-i-goleniu.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do osób, które używały kwasu aspirynowego. Rozpuszczam kwas w hydrolacie tuż przed użyciem i zostają takie grudki. Czy to normalne? Czy trzeba je rozpuścić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
Zastanawiam się nad kupnem frakcji sojowej. Mam do Was pytanie czy można ją stosować z filtrem (najpierw frakcja a potem filtr+ podkład mineralny EDM)? Niestety jak nie zastosuję filtra to zaraz przebarwienia mi na twarzy wychodzą nawet przy takiej pogodzie. Czy będzie się nadawać do stosowania w lato, czy tylko w zimę się ją stosuję? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Frakcja jest bardzo fajna pod filtr.Nie zostawia tłustego filmu, wchłania się do matu. Ja tak stosuję.Na lato idealna moim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was wie jak można zrobić tonik z kwasem PHA ze składników oferowanych przez mazidła ?? nigdzie nie mogę znaleźć przepisu
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zajrzyj np. na stronę ZSK. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że się skuszę na tę frakcję , pewnie coś dorzucę do koszyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
na mojej skórze frakcja wchłania się po ok. godzinie - nie mogłabym stosować jej pod filtr...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
no ja sie tez skusiłam na frakcję, własnie kliknęłam
![]() Jestem jej bardzo ciekawa, tyle pozytywnych opinii. Mam nadzieje ze mnie nie podrażni ![]() I pełnowymiarowa śliwka do mnie przyjedzie ![]() Normalnie zapomnialam o innych olejach ![]() ![]()
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Postanowiłam, że sprawdzę na właśnej skórze. He he, zamówiłam ten sam zestaw, tzn frakcję i olej śliwkowy - na razie w najmniejszych wymiarach, a potem zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
przymierzam się do - Vitasource, roślinnych komórek macierzystych, kwasu alfa-liponowego, lipoderminy i kompleksu ceramidowego
![]() muszę pobuszować w opisach i przepisach - a potem zbankrutuję ![]() Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2010-03-03 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
mam do Was pytanie nt samych zakupów na mazidłach...
zamówienie złożyłam tydzień temu, następnego dnia wysłałam pieniążki (pocztą, ale wysyłałam też za zamówienie z allegro i tamte pieniążki dotarły) a na mazidłach dalej mam status do realizacji.. wiem że mogłabym napisać do nich ![]() jak to było z Waszymi jakimiś niedawnymi zakupami..?
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Ja zamawiałam w niedzielę przelew był u nich rano w poniedziałek, na razie cisza ;]
Ale do tej pory nie czekałam na zamówienie więcej niż tydzień. (Za to w biolanderze ekspresowa wysyłka, już w poniedziałek rano, a zamawiałam też w niedzielę) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zawsze na mazidłach od zamówienia do euforii otwierania paczki nie czekałam dłużej niż tydzień, a teraz tydzień zaraz minie i cisza.. ale jeśli nie tylko u mnie tak jest, to jeszcze dam im czas (do pełnego tygodnia ![]() no bo ile można usychać za ukochanym karite które się niepostrzeżenie i zupełnie bez ostrzeżenia wzięło i skończyło...? ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Ostatnio zamawiałam w piątek, pieniądze wpłynęły w poniedziałek, a w środę przed południem miałam paczkę w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zaraz do nich napiszę! może za dużo zamówiłam i nie mogą skompletować, więc się nie odzywają ![]() a właśnie, czy ktoś zamawiał może to "drugie masło karite"? złote karite zdaje się..? ![]()
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też pomyslałam o tym że za dużo naklikałyśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
To czekamy razem
![]() ![]() Co będziecie testować? Ja m.in. pierwszy raz krem będę robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli nawet wyślą jutro, to i tak w przyszłym tyg dopiero przyjdzie (w opcji priorytetowej pocztowej zamawiałam) Cytat:
![]() ale za to te wszystkie cudeńka ![]() ![]() jeśli chodzi o kręcenie potem z tych cudeniek jakichś poważniejszych kombinacji, to się trochę obawiam, wolę kupować jakieś produkty, które można używać bez bardzo skomplikowanych formulacji ![]() jakieś kwasy etc wolę z BU, gotowe.. muszę się dopiero wdrożyć w biochemię, ale póki co mam jakiś lęk, że sobie krzywdę zrobię ![]() ![]() za to do każdego zamówienia zawsze biorę jakieś masło i olej na spróbowanie ![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O mogłam poprosić o próbkę masła, zapomniałam całkiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do własnoręcznie ukręconego kremu jeszcze daleko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dam znać jak wyjdzie kremik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z wyborem olejów miałam nie lada problem. Nigdy nie stosowałam olejów na twarz i nie wiem jak będą mi służyć. Wzięłam więc jojobę ( bo podobno jest lekki i nie śmierdzący ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja jestem bezwzględnie zakochana w oleju z róży piżmowej i śliwkowym. Nie dość, że moja skóra je uwielbia, to w dodatku od zapachu śliwkowego już się uzależniłam. Bardzo polubiłam też olej kokosowy, który świetnie odżywia mi włosy. Są lśniące jak chyba nigdy wcześniej. W hurtowych ilościach zużywam także masło kakaowe i karite. Właśnie dziś wieczorem umerdałam sobie mus do ciała. Pachnie przepięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
dostalam rano wiadomość, że paczka została dziś wysłana, tak jak przypuszczałam
![]() więc pewnie koło poniedziałku-wtorku będzie ![]() ![]() jojoba jest jednym z produktów, które ubóstwiam ![]() ![]() na twarzy raczej unikam olejków, mam megaskłonność do zapychania niestety, chyba że okolice oczu ponawilżać ![]() czytałam na mazidłach, że olej tamanu jest jakiś super, i już miałam zamawiac, ale okazuje się, że już go kiedyś z BU zamówiłam i mam ![]() ten macerat z alg o którym wspominałyście też zamówiłam ![]() ![]() i spirulinę, mocznik, hydrolacik neroli ![]() a, i wit C, tę w proszku.. coś gdzieś czytałam o serum z nią, i stwierdziłam że muszę spróbować ![]() ![]() nie mogę się teraz doczekać ![]() ![]() przyłączam się do prośby o przepis na mussssssss ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.