|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
wiem, że na pewno lekarka mówiła coś o witaminie d, ale dokładnie nie pamiętam, więc nie chce wprowadzać w błąd co do Twoich pytań: -rzadko -soków-nie, herbatek- codziennie, ale rozrzedzam, nie daje tyle ile pisze na opakowaniu -nie -nie głowa mi pęka, nie wiem czy mnie też coś nie bierze odezwe się wieczorkiem
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymammebelki fajne, chyba każdy chłopak chciałby miec takie mebelki z piłką |
|
|
|
|
#4713 |
|
BAN stały
|
Olu włąśnie to ten syrop i w aptece powiedziała ze spokojnie mogę dać całą butelkę, tzn 3x dziennie po pół łyżeczki. już sama nie wiem
![]() kupiłam też ta maść - cutivate ta ze sterydami ale mijscowo można i nie dłużej niż 4 dni. a mleko to Isomil, na receptę wychodzi 7 zł za puszkę. jak Amelce zejdzie to co ma to zacznę jej do kaszki dawać i zobaczymy maścią posmarowałam mały kawałek skóry tak jak mowil lekarz i w aptece. lekarz mówił że ta ze sterydami nie jest dobra ale skuteczna Amelka ostatnio kilka dni jak siedzę to przychodzi do mnoe i opierając się o mnie klęka na kolana i tak do tej pory robiła a teraz próbuje stawać na nogi za szybko trochę. sadzam ją zaraz ale ona tak by cały czas robiłaa wysypka jakby trochę ogasła ale poszło i na plecki możliwe że to od chleba gluten toleruje bo dawałam kaszkę manna a chlebek daję raz na jakiś czas...
|
|
|
|
#4714 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A najlepiej więcej tak nie robić ![]() No wiesz, moje teksty, tak bez pytania... <joke>Cytat:
![]() Żeby nic nie brało
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie napisalam wam ze u ginka mala afera...mala ulotką przeciela sobie opuszek i krzyk jakby ją ze skóry obdzierali.Mąż czekal z nia w poczekalni a ja w gabinecie juz ją slyszalam. Reszta spraw pozytywnie zalatwiona ![]() A w ogole gin mnie nie poznal... A potem mowi,"no wiedzialem ze ma pani byc jako pierwsza, ale nie poznalbym pani Pani Kasiu, jaka metamorfoza, no diametralnie i jak korzystnie" Nie wiedzialam co mu odpowiadac A mąż zaledwie wydusil z siebie(jeszcze w domu) ze poprostu ładnie wygladam ![]() Skierko, przeczytaj ulotke, moze ten syrop ma szersze zastowanie.Ja podawalam go malej przy 2 chorobach-katar,gardlo
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4716 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
juz po zebraniu
dotyczylo ono ogolnie wynikow dzieci, no i wyboru szkoly, byla dyrektorka ze szkoly obok i takie tam morska - no nie wymieniala na szczescie potem podeszlam do pani i z nia chwile porozmawialam - i Eryk ogolnie ma problem ze skupieniem sie, nie dokancza zadan albo robi je zle bo nie moze sie skupic, usiedziec w miejscu, wszystko inne go interesuje tylko nie to co trzeba w domu zreszta jest to samo musze nad nim popracowac bo nie poradzi sobie w szkole, mimo ze jest bardzo inteligentny glowa dalej peka
|
|
#4717 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tyko na moment, bo Maciulek taki biedny jest
![]() Pani dr powiedziała, że to może być trzydniówka, bo nic więcej nie dolega Malcowi. Jak w sobotę w nocy/niedzielę rano pojawi się wysypka, to jesteśmy w domu. Jak nie, to w poniedziałek do lekarza. Wysypko przyjdź, plissss Dostaliśmy Paracetamol i Nurofen i mam zbijać tempraturę. Mam tylko dawać duuużo piciu, bo podobno nerki nie lubią wszelkich leków przeciwgorączkowych. Mamy jeszcze zrobić posiew moczu. Codo kupek mam dwa razy dziennie podawać Lactuloze, a po tygodniu, jak nie będzie poprawy - debridat. Morska, jakoś zapomniałam o probiotykach, przecież kiedyś podawałam już Dicoflor. Wolę jednak skonsultować to z pediatrą. Dziękujemy wszystkim za kciuki i wsparcie Postaram się zajrzeć jutro. Pa.
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siora miala zebranie w przedszkolu (trzylatki)i pani podyktowala im calą liste co dzieci umiec powinny i zeby zaczac juz z nimi pracowac w domu Kraje, panstwa, polozenie na mapie,liczenie,koligacje rodzinne itp, itd ![]() poradzila kobietka jak pracowac? to ja trzymam ![]() z calych sil zeby okazalo sie to 3dniówka Moje dziecko juz spi.Padla.Nie wypijajac ani kropli mleka...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki już mi lepiej, wypiłam herbatkę z miodem i cytryną i położyłam się na godzinkęCytat:
Ooooo jak miło. Jutro jadę do gina i na zakupy Muszę kupić sobie jakieś bluzki na wiosnę, ale wywaliło mi brzuch na @ i czuję się jak wieloryb.
|
|
#4720 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Martynia też już zasnęła, ma katar tylko z jednej dziurki, druga czyściutka, przynajmniej tyle A, jeszcze mam pytanie bo na tej maści majerankowej pisze że od 1 roku życia?? Ja mam jakaś inną czy wy po prostu tą smarujecie? Na razie nie dałam bo nie wiedziałam o co biega... ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
MZ masc majerankowa jest jedna
ja smarowalam malej, jakos spektakularnie jej nie pomagala ale cos napewno Wiecie co...szukam inspiracji na pokoik dla córeńki ale tak sie ciesze (choc nie powinnam zapeszac) ze nawet nie wiem, czy chce np różowiotkie sciany czy kremowe,czy tylko naklejki ehhh
|
|
|
#4722 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat nie u nas sa normalne przedszkolanki chyba
6cio latki sa na etapie literek, sylab itp a co do szkoly to byly panie ze szkoly obok i zachecaly nas do niej, beda dni otwarte i dzieci nasz tam beda mialy jakies wystepy ogolnie super szkola ale niestety Eryk nie bedzie tam juz chodzil bo teraz jest za daleko, dojazdy nas zabijaja a kolo nas tez jest swietna szkola tylko tyle, ze tam ida wszyscy z jego grupy z przedszkola
|
|
#4723 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrabiam i pomalu odpisuje
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Weszlam dalej w link od plaszcza i pokzala mi sie bluzka. Pewnie dalej doczytam co bylo tego przyczyna ![]() Cytat:
Oby lekarstwa pomogly Cytat:
zakupilam ostatnio woreczki na Leny kupki bo potrafia niemilosiernie smierdziec czasami nie idzie wytrzymac![]() Cytat:
Ciekawe co dalej... moze doczytam
|
|
#4724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękujemy nie wiem co z tym linkiem..spróbuję jeszcze raz... http://store.orsay.com/cgi-bin/shop/...ri=ORSAYsitePL my woreczki mamy od dawna ![]() EDIT:teraz bluzka się otwiera..no nic, może jutro cyknę fotkę
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-03-04 o 19:42 |
|
|
|
|
#4725 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zapraszam do klubu
|
|
#4726 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
).To tak jak by zdolniejszemu mowiono zeby byl glupszy ![]() Nie mam pojecia czy to moze byc od chleba ale chyba raczej nieCytat:
Od razu lepszy humor co??![]() Cytat:
![]() ![]() Czy oni poszaleli do reszty![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() A moze to ktorys z tych: http://store.orsay.com/cgi-bin/shop/...ri=ORSAYsitePL
|
|
#4727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pstrykne jutro i wstawię ..teraz też coś innego się otwiera
|
|
#4728 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Szybko nadrobiłam zaległosci. Nie miałam dzisiaj czasu nawet posiedziec na wizażu. Rano pojechałam na zakupy, nie było mnie chyba 4 godziny łaziłam po sklepach, spotkałam 2 znajome i sie zagadałam. Ale Kuba był grzeczny, mama wzieła go na spacer i nawet nie zauważył braku mamusi ![]() Kupiłam kilka ubranek dla małego, troche kosmetyków, Skrzypowite, i inne drobiazgi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby szybko wyszły Duzo zdrowka dla Bartusia Cytat:
Jesli pojedziemy do Lublina a wychodzi na to, ze tak to zrobie dla Ciebie kilka fotek. Cytat:
![]() Życze szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
Tak mi go szkoda, dobrze ze mocz czysty Cytat:
Sweet, ja bym użyła jeszcze tej maści Cytat:
A Wercia jak zwykle cudowna Prawadziwa mała dama ![]() Kuba dzisiaj tez miał małą sesje zdjęciową, postaram sie wkleic fotki do albumu
|
|
|
#4729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj lekarka spytała co podaje Tomkowi i jak usłyszała Eurespal to stwierdziła, ze to łagodny lek i powinnam nawet zwiększyć dawkę z 3,5 do 5 ml
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu, Mateuszku wszystkiego najlepszego
Rośnijcie zdrowo
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, wspaniale wiadomosci dotyczace domu (w klubie jeszcze nie bylam i nie znam detali). Mam nadzieje, ze ta migrena wreszcie ci przejdzie
![]() Katarzynko, trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie mieszakniowej sprawy! Skierko, mam nadzieje, ze leki pomoga. Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze bedzie wysypka Cytat:
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam nowy album do galerii - zapraszam do oglądania
![]() Uciekam juz, musze jeszcze posprzatac bałagan w pokoju bo wygląda jakby tornado przeszło Kuba roznosi zabawki po całym domu, czasami tak schowa ze znajduje je po kilku dniach Dobranoc
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
to mnie pocieszyłaś
Cytat:
)Super, że zakupy się udały.Ja jutro zaszaleję. ![]() Dziękujemy Mały śpi, a ja szykuje sobie kolacje.Zrobiłam już obiad na jutro.Może obejrzę jakiś film. Mam nadzieje, że nasze dzieciaczki szybko wyzdrowieją
|
|
#4734 | ||
|
Zakorzenienie
|
niestety, ale moze innym razem
hmmm u nas kwiatków w papersie nie ma, ale zawijam go, zaklejam rzepkami i nic nie czuje ![]() Cytat:
wlasciwie po to jechalam...moglaby byc jeszcze opcja ze sie rozmyslil to bym miala ...cięzki orzech do zgryzienia.No ale fakt- humor sie podwindowal ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() Laura ma jakies 9kg i lekarz zapisal nam ostatnio 3x 4ml ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- och, szybko musze naprostowac bo nie wyrazilam sie jasno Mlody bedzie pierwszym rocznikiem bez zerówki. Od razu I klasa,wiec rodzice musza sie wykazac i nauczyc dzieciaki zeby nie byly w tyle z programem nauczania Mąż ma wolny week i coś przebąkuje czy razem nie pojdziemy "dyskutowac" Jeszcze mała bede musiala zabrac ze soba
||
|
|
|
#4735 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A mi kazdy pediatra łacznie z internistą - Teściem mówił, ze silny. Miałam tego nie pisać, ale w przychodni mojego teści trójka dzieci zmarła po podaniu Eurespalu, a jednek dorosły ma poważne problemy ze zdrowiem. Wiem, to moze być przypadek, ale wolę obchodzić się z nim ostrożnie ![]() Svi, ja już nie nadążam za wątkiem z butami, mega zmiaesznie i tempa tam jest, Powiedz mi jedna rzecz. Do zamowienia w tej hurtowni potrzebny jest nip i regon, czy moge np podać nip kogokolwiek (znajomego itp), nieważne jaki profil działalności prowadzi, czy będą jakieś tego skutki itp. Dzięki Fajnie z tym domkiem. Ja bym tak zrobiła jak piszesz
|
|
#4736 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
potrzebny jest tylko nip - mozesz brac nawet na siebie jak go masz ja biore na firme Tz ojca
|
|
|
#4737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas czasem i przez woreczki czuć ale nutramigen na pewno w tym pomaga...Meczy się to moje biedactwo strasznie, tak mi jej żal, nie wiem jak jeszcze pomóc...kurcze zwykły katar niby, no ale co się dziwić, dorosły spać z katarem nie może a co dopiero taki maluszek...idę do łazienki i zmykam, ciężka nocka chyba nas czeka Jak jutro będzie lało się z noska tak jak teraz to chyba przejdę się do pediatry- niech ją osłucha na wszelki wypadek bo potem weekend i nikogo nie ma w przychodni
|
|
#4738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez cały dzień miałam zamiar napisać i ciągle zapominałam :
Dobrej nocy
|
|
|
#4739 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też ciągle zapominam, ale zdążę jeszcze przed końcem dnia.
Sto lat dla Mateuszka i Wojtusia, Rośnijcie zdrowo chłopcy
I zapomniałam napisac, ze bylismy z Bartkiem u dentysty. Okazało się, że umiem dobrze liczyć i ten chory ząb to 5 mleczna a nie 6 jak tamta p. dr się upierała ![]() "Zapełniony" został kanał w mleczaku i założona plomba. Zapłaciłam 60zł (pryw. bez dofinansowania od mojego ubezpiecz.). Jest różnica między 370 z 60, prawda???? Lecę już spać. Obiecałam coś Małżowi ![]() Dobrej nocy
|
#4740 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super,że cała reszta ok dla gina za komplement.Ładnie z jego stronyCytat:
aby z dwojga złego,była to trzydniówka i aby kolejny posiew też był dobryCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale z Kubcia kawaler ![]() Cytat:
![]() Damian też brał kiedyś ![]() Cześć mamusie!!! Popołudnie dość szybko zleciało,jak już Damian wróci ze szkoły to już mam zajęcie do wieczora.To przy lekcjach trochę pomóc,dogladnać,to znowóż przepytać.Na nudę nie narzekam ![]() Klasa Damiana ma jechać na wycieczkę do Wieliczki do kopalni soli,pod koniec marca.Moje dziecko przyniosło zgodę na wyjazd do podpisania.Cena wycieczki 40 zł.Tak szczerze powiedziawszy w tym roku szkolnym nie mieli jeszcze ani jednej wycieczki.W tamtym roku szkolnym,byli w Bałtowie w parku jurajskim i ośrodku jazdy konnej, a w tym roku szkol.to pierwsza wycieczka. Bartosz po kąpaniu padł jak rybka,cyca ssał już na śpiąco.Mam nadzieję,ze pośpi chociaż do 6 ![]() Buziaki.Dobranoc Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-03-04 o 22:53 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

bo ostatnio znowu jest jazda na angielskim 
trzymam
za szybko trochę. sadzam ją zaraz ale ona tak by cały czas robiła
<joke>
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

Maciejka zaczął wczoraj gorączkować. Zbadaliśmy mocz (znowu), czysty 
), że Bartuś niestety złapał katarek i ma kaszel, do tego byliśmy dzisiaj u lekarza i okazało się, że idą nie dwa a cztery dolne ząbki!!
(to pewnie po mamie