Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-04, 21:30   #451
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Hahaha przypomniało mi się jak mój Brat choinkę podpalił Był w salonie z koleżanką i pokazywał jej Zimne Ognie koło choinki. Wchodzę i nagle choinka buch.
Ja miałam z 5 lat wtedy
Lecę do Rodziców (byli w kuchni) i zaczynam skakać. A oni tak na mnie patrzą i pytają co się dzieje. A ja taka uciecha " Hahahahahaaa choinka się pali".
Jak wylecieli z tej kuchni to ino roz Pamiętam do dzisiaj

I wiecie co?Odebrałam moje brille. Chociaż szkiełka są jak denka i mi pomniejszają oczy:P
Skakać?
A miałaś dużo pocieniane? I chcę Cię zoooobaczyć w bryyylkach!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

Sala zarezerwowana Także motylku ślubujemy w tym samym dniu
Gratuluję!
Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
Ilsa poczytałam... i stwierdzam, że jesteście trochę dziecinni... Ale to nie moja sprawa, więc nic więcej nie powiem

a do mnie przyszedł dziś nowy obiektyw do aparatu- cieszę się jak dziecko
a w sobotę jadę z koleżankami do wróżki i już się boję
Może wrzucisz kiedyś jakieś swoje zdjęcia? Bardzo lubię oglądać, chociaż sama nie umiem robić.
Cytat:
Antii poka poka
Mi się ostatnio żadna kiecka nie spodobała
Ja miałam do wykorzystania bon urodzinowy jeszcze. Nawet parę sukienek mi się spodobało, ale rozmiary same duże.
A tą wzięłam S, nie XS i się poczułam lepiej, bo w XS mi się piersi nie mieściły. Ah
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Co do wieku mężczyzn byłam z rok młodszym -dziecinada po prostu tragedia nie potrafi się zachować po prostu jakby z koleżanka ....
byłam w swoim wieku to samo ....
dwa lata straszy - nie wiedział czego chce od życia ciągle zmieniał zdania i cóż nigdzie nie wychodziliśmy na imprezy zachowanie takie jakbym była koleżanką .... tylko jak byliśmy sam na sam to wiadomo słodki ...
3 lata straszy już powoli coś zaczynało się dziać , jakieś małe upominki miłe wieczory przedstawiał mnie jako swoją dziewczynę wszyscy wiedzieli i w ogóle nawet nawet tylko jeszcze w główce imprezy tylko były
Obecnie jestem z 7 lat starszym facetem i czuję się jak księżniczka , chodzimy na spacery , czasem jedziemy 20-30 km żeby tylko przejść się gdzieś na spacer ... wypady do kina , romantyczne kolację uczucie , każdy wie kim jestem , przedstawienie mnie znajomym dalsze plany na życie itd .
Dlatego moim skromnym zdaniem facet powinien być starszy co najmniej te 2-4 lata od dziewczyny owszem zdarzają się odpowiedni w naszym wieku ale to rzadkość .

Więc moim zdaniem nie ma co oczekiwać od 18latka , facet tak naprawdę zecznie porządnie myśleć o życiu w wieki 21-23 lat ...
A to też zależy od faceta, bo mój teoretycznie jest rok młodszy (10mies.), ale jest dojrzały, nieuzależniony od mamusi. Aczkolwiek wiadomo do ślubu mu się nie spieszy.
Ale teraz na związek z facetem z liceum bym się nie zdecydowała na pewno. Już za duża różnica. Mimo, że mi dają te 16ście.
Stary 2010-03-04, 21:31   #452
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Motylku ale pisałam , że zdarzają się tez dojrzali faceci ale powiedzmy sobie szczerze , że nie ma ich wielu w wieku tych 18 lat ... Ale też wiadomo , że jak facet naprawdę się za kocha to dojrzeje
Mój ma 27 lat przede mną był w 3,5 rocznym związku i mówiła , że dla tamtej dziewczyny taki nie był . Nigdy nie dostała np . bukietu róż a ja już po tyg dostałam :P i co roku dostaję i ostatnio usłyszałam , że będą dostawać Ciekawe ile wytrzyma :P Wiem , że denerwuje się też na Swojego ale wiem , że mnie kocha wczoraj cały dzień był w moim mieście , zawiózł mnie na wyniki a potem chodził po mieście łatwić sprawy a potem czekał 2 godziny w szkole za mną , przytulał a ja wypłakiwałam się w jego ramię , wiem , że są sytuację kiedy nie może oprzyjechać a ja jestem wściekła ale wystarczy , że go zobaczę i wszystko mija .
Do miłości trzeba dojrzeć o poczuć , ze to właśnie Ten czy Ta dziewczyna wtedy człowiek bardzo się stara może mam dopiero 20 lat ale jednak było tych facetów trochę i mogę coś na ten temat powiedzieć
Stary 2010-03-04, 21:33   #453
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Ilsa dziewczyno, co Ty gadasz?? Agata ma 20 lat, a Ty jej piszesz że wyleci z pracy, bo chcą młodych? No bez przesady.. i możecie mnie zjeździć, ale ja wcale nie uważam że to że ktoś skończy studia będzie miał zapewnioną super pracę na wysokim stanowisku.
A atmosfera gdzie jest coraz gorsza? bo nie rozumiem?
I możesz nawet zgłosić ZP za słownictwo czy obrażanie Cię, choć nie miałam tego nacelu, ale naprawdę, czasami mogła byś się w język ugryźć!

A moze tż potrzebuje po prostu troche wolności, bo mam wrażenie ze chciała byś, zeby ciągle był tylko z Tobą i z nikim innym się nie spotykał, nie dajesz ,mu spokoju nawet jak z kumplem gdzies wychodzi?
i nie mówię ze masz go rzucac, bo co ma byc, to będzie... ale jeśli będzie źle to z nim nie zerwiesz, bo mama będzie gadać.. a jeśli on zakonczy ten zwiazek? nie przyznasz się mamie?

Żadna z nas by nie chciała, zeby zwiazek sie konczył po takim czasie, ale te dwa lata, na przestrzeni całego życia to pikuś..

Poka, poka
Zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Na rynku pracy jest bardzo ciężko i wcale nie jest tak łatwo dostać pracę na etat. Ja się liczę z tym, że po studiach może być samozatrudnienie.
Więc moim zdaniem - Ins, jeśli czujesz się tam dobrze to zostań. Czasami przyjemna praca daje o wiele więcej niż taka, która jest nieźle płatna i jest na stałe zatrudnienie.

A ja mimo krótkiego stażu z obecnym Tż też uważam, że 2 lata to nie jest dużo - ja byłam z eks 2 lata i bardzo się cieszę, że z nim nie jestem
Poza tym, Ilso wybacz, ale jesteś młodziutka i nie musisz się stresować (przynajmniej jeszcze), że zostaniesz po studiach na lodzie

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 21:33   #454
Antii89
Zakorzenienie

O jutro może cyknę zdjęcie, ale pod warunkiem, ze mnie nie skrytkujecie. (żartowałam)
Stary 2010-03-04, 21:34   #455
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

romantycznym flamingiem dzis jestem
Stary 2010-03-04, 21:36   #456
upadly_aniol00
Zakorzenienie

mogę jeszcze dodać , że mój TŻ ma 27 lat a jego brat 25 i niestety widać tą różnice wieku , że mój jest dojrzały myśli o przyszłości a jego brat synuś mamusi niezaradny i w ogóle , wychowani w tym samym domu , ich rodzice Tworzą świetne małżeństwo , niby tylko Twa lata a taka różnica jego bratu jak bym miała ocenić jego zachowanie to dałabym mu te 18-19 lat .
Na szczęście mi trafił się ten lepszy model .

No motylku widzisz , jest potwierdzenie , że Twój to inna liga
Stary 2010-03-04, 21:37   #457
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość
ale jeszcze większy przed Wami

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
za mną też był kawał życia- a jestem starsza od Ciebie o 5 lat (związek 2,5 roku) i co? dopiero dziś jestem szczęśliwa.
nie mam takiej odwagi ale mam nadzieję w stosunku do niego
Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Cześć! Kupiłam sobie sukienkę!
pokaaaa
Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Ilsa, a jak się czujesz z młodszym facetem? Bo jak dla mnie 18 lat to jeszcze taki dzieciak w sumie...
Cytat:
Ilsa 2 lata to nie jest kawał życia.
Ja jestem z M. 3 lata i dla mnie to tak malutko.... Chociaż czasem wydaje mi się jakbyśmy ze sobą byli od zawsze.
nie czuć tej różnicy wieku; poza dniami jak czasem go odbieram ze szkoły zanim gdzieś pójdziemy
Cytat:
Dwa lata to nie kawał życia ... jest młody czego oczekujesz ?
Chłopak musi się wyszaleć , mieć więcej swobody dla kolegów .
A co ma mama do tego Twoje życie Twoja sprawa .
No proszę Cię a co to ma do rzeczy , że nie jesteś dziewicą ?
Ja poznałam swojego już byłam dawno po ....
i to nie jest powód aby nie poznać nikogo .

Jeśli się dusisz w związku to czy on ma dalej sens ?

Pisze swojemu idę ze znajomymi napiszę jak wrócę ... i to działa u mnie w obie strony ...
A co to , że Twój tańczył na studniówce czy gdzieś tam z inną dziewczyną ?
ja się z nim nie duszę i nie jest tak, że jestem z nim bo wstydzę się przed mamą zerwać ale bolałoby mnie gdyby mi gadała że mnie na pewno zdradzał... nie chcę żeby mnie bolało. A bycie z nim, chociaż jest przecież czasem okropny, sprawia że widzę w moim życiu światełko na końcu tunelu. Jest moim szczęściem... a co do dziewictwa no to mama zawsze krytykuje mnie że nie jestem już i jakbym miała mieć drugiego to mi żyć nie dała. Ale pomijając to to TO JEST MÓJ JEDYNY

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 21:37   #458
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Motylku ale twój TŻ to inna liga niż większość facetów
Bez przesady.Poznaliśmy się dość wcześnie,ale skoro bardzo mu na mnie zależało i oboje poczuliśmy,że to jest TO,to oboje bardziej chcieliśmy dbać o ten związek.I Ilsa mówi,że taki nastolatek ma burzę hormonów i ciągle mu pinga..Może i tak,ale pomimo to mój TŻ potrafił uszanować to,że z pewnymi sprawami chcę poczekać,a z czasem sam uznał,że w razie wpadki mielibyśmy niewesoło i lepiej poczekać na chwilę,kiedy oboje będziemy dojrzalsi nie tylko psychicznie,ale też społecznie---> praca,kasa itp.
Nie zapominajcie,że mój TŻ też ma głupi,młodzieńczy wyskok na swoim koncie. Ważne,że pomimo przykrych przeżyć dalej chcemy być razem i staramy się,żeby było dobrze.A ja uczę się zaufania...a łatwo nie jest.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 21:42   #459
Zwies
Zakorzenienie

A ja tak, pokuszę się o zmianę tematu -

Przypomniała mi się dzisiaj jedna piosenka - nie wiem, czy się wam spodoba (reggae), ale tekst ma niezły - Oto ona

Poproszę o trzymacie kciuków z samego rana - mam rozmowę o praktykę

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 21:42   #460
butterfly20
Zakorzenienie

Antii no skakałam z uciechy Przyszłam,poskakałam,pośm iałam się i nic na początku nie powiedziałam tylko taka uradowana byłam.Rodzice się zdziwili co ja to robię i czemu i jak zapytali,to z jeszcze większą radością im oznajmiłam,że choinka się pali

Co do okularów to oprawki fajne,tylko przez te denka mam oczka jak krecik

Stary 2010-03-04, 21:48   #461
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Antii no skakałam z uciechy Przyszłam,poskakałam,pośm iałam się i nic na początku nie powiedziałam tylko taka uradowana byłam.Rodzice się zdziwili co ja to robię i czemu i jak zapytali,to z jeszcze większą radością im oznajmiłam,że choinka się pali

Co do okularów to oprawki fajne,tylko przez te denka mam oczka jak krecik
Wariatka. No tak, taka uciecha, choinka ładnie oświetlona. Ale pewno brat już tak wesoło nie miał.
Cytat:
Bez przesady.Poznaliśmy się dość wcześnie,ale skoro bardzo mu na mnie zależało i oboje poczuliśmy,że to jest TO,to oboje bardziej chcieliśmy dbać o ten związek.I Ilsa mówi,że taki nastolatek ma burzę hormonów i ciągle mu pinga..Może i tak,ale pomimo to mój TŻ potrafił uszanować to,że z pewnymi sprawami chcę poczekać,a z czasem sam uznał,że w razie wpadki mielibyśmy niewesoło i lepiej poczekać na chwilę,kiedy oboje będziemy dojrzalsi nie tylko psychicznie,ale też społecznie---> praca,kasa itp.
Nie zapominajcie,że mój TŻ też ma głupi,młodzieńczy wyskok na swoim koncie. Ważne,że pomimo przykrych przeżyć dalej chcemy być razem i staramy się,żeby było dobrze.A ja uczę się zaufania...a łatwo nie jest.
OOO dokładnie, bo tu chodzi o to, żeby oboje partnerów się STARAŁO. W pojedynkę nikt, nic nie zdziała... i czasem trzeba się zastanowić czy to ma sens, bo jakby nie było można sobie parę lat zmarnować.

W ogóle miałam taką koleżankę, co była 2 lata ze swoim facetem, świata poza nim nie widziała. A tu się okazało, że on ją nieźle wykorzystywał, manipulował nią, o wszystko prosiła się seksem, żeby dał jej bliskość. Parę razy ją szturchnął. PATOLOGIA.
Stary 2010-03-04, 21:51   #462
butterfly20
Zakorzenienie

Idę poczytać i spać.Dobranoc lejdis

Stary 2010-03-04, 21:51   #463
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Ilsa, jak to nastroje coraz gorsze? Ja się bardzo dobrze czuję w tej pracy, żyję z szefostwem jak ze znajomymi. Może dlatego nie chcę stawiać warunków, bo mam wgląd w faktury, papiery i ich wyciagi z kont i wiem, że żyją pod kreską (cóż, ciężko żeby się lokal po roku odkuł z kredytów)

Być może kiedyś polecę "bo chcą młodych", ale pracowała u nas dziewczyna 28 lat i nie miała z tego powodu lecieć ja mam niespełna 20, więc jeszcze trochę mi zostało do zwalniania ze względu na wiek...

A co do studiów - kurcze, nie chcę iść na byle jaki kierunek dla samego wykształcenia wyższego do wpisania w CV....
a tak zrozumiałam że w mailu pisałaś o kiepskiej atomosferze: Nie chce mi się iść do pracy, bo wyjątkowo mnie ludzie wkurzają ostatnio. Jestem szczęśliwa jak wychodzę z pracy, a jednak do domu też mi się nie chce wracać, bo wiem, że nic nowego mnie nie spotka. więc jeśli nie o ludzi pracujących z Tobą chodzi to nie zrozumiałam. Myślę, że jednak byle kierunek dużo da bo teraz nie patrzą na to, jakie masz studia ale czy je w ogóle masz. A jak chcesz mieć dziecko jak TŻ zarabia 400 zł ponad normę ? Same pieluchy to stówka jak nic
Cytat:
Ilsa moim zdaniem to Wy macie nieźle pokręcone w głowach przez chore akcje Waszych Rodziców. Mi po takich odpałach zupełnie odechciałoby się tego seksu
I niestety wydaje mi się,że właśnie dlatego w Twojej głowie wszystko kręci się wokół seksu-jak dobrze to przez seks,a jak źle to też przez seks.Twoi Rodzice ciągle o tym gadają i Was kontrolują ,to jak Ty potem możesz mieć zdrowy stosunek do bliskości fizycznej?
bo ja tam wiem; na pewno chciałabym seksu z uwagi na bliskość która się wtedy tworzy i że wtedy mnie całuje i mówi miłe rzeczy... a poza tym niestety trzeba się mocno kryć
Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Ilsa dziewczyno, co Ty gadasz?? Agata ma 20 lat, a Ty jej piszesz że wyleci z pracy, bo chcą młodych? No bez przesady.. i możecie mnie zjeździć, ale ja wcale nie uważam że to że ktoś skończy studia będzie miał zapewnioną super pracę na wysokim stanowisku.
A atmosfera gdzie jest coraz gorsza? bo nie rozumiem?
I możesz nawet zgłosić ZP za słownictwo czy obrażanie Cię, choć nie miałam tego nacelu, ale naprawdę, czasami mogła byś się w język ugryźć!

A moze tż potrzebuje po prostu troche wolności, bo mam wrażenie ze chciała byś, zeby ciągle był tylko z Tobą i z nikim innym się nie spotykał, nie dajesz ,mu spokoju nawet jak z kumplem gdzies wychodzi?
i nie mówię ze masz go rzucac, bo co ma byc, to będzie... ale jeśli będzie źle to z nim nie zerwiesz, bo mama będzie gadać.. a jeśli on zakonczy ten zwiazek? nie przyznasz się mamie?
wiem ile ona ma lat, ale nie będzie miała tego wieku wiecznie i nie wiem, Ty myślisz że ja za każdym latam i mu wduszam ZP ? Nigdy bym wam tego nie zrobiła chociaż swoje pomyślałam jak Olka psioczyła na tamtą laskę której nicka już nie pamiętam.
Wiem że on potrzebuje wolności ale akurat wysłałam mu jednego waznego sms-a a on nie mógł się zachować jak człowiek. Pisał mi teraz że się zmieni; zobaczymy. I uwierz lub nie ale słowa mamy mnie ranią. Nawet jak mówiła o mojej młodzieńczej miłości - a nie byłam z nim i mieliśmy po 12 lat i pisaliśmy sobie sms-y że kochamy to bolało takie wspominanie

Antii, szturchnięcie uważasz za patologię ? To ja w ogóle jestem maltretowana przez TŻ bo mi ściskał mocno ramiona na studniówce i szturchał :P

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-03-04 o 21:54
Stary 2010-03-04, 21:51   #464
MissCzekoladka
Raczkowanie

GG do MissCzekoladka

No więc było to tak. Jak już mówiłam poznaliśmy się na Czaterii. Pisaliśmy potem ze sobą jakieś 2 miesiące z zamiarem chodzenia ze sobą. No i on wkońcu odważył się przyjechać Umówiliśmy się, że przyjde po niego na dworzec i stamtąd pójdziemy do mnie. No to czekam na tym dworcu i podjeżdża autobus on wysiada ja taka uradowana podchodzi i: "cześć" odpowiedziałam cześc i ruszyliśmy w strone mojego domu.. I ciągle cisza on szedł kilka kroków przede mną. I pytam się go: "hej dlaczego się nie odzywasz?" "bo tak" odparł no i tak się nie odzywał... Więc weszliśmy do mojego mieszkania a on odrazu porwał pilot od telewizora i "skakał" po programach. Wkońcu po jakichś 5 min podeszłam do niego zabrałam mu pilot odłożyłam na bok usiadłam mu na kolanach pocałowałam go i popatrzyłam w oczy. A on oczy jak melony i to mnie: "Ale ja jestem prawiczkiem!" I wtedy ja oczy jak melony na niego I tak się zaczęłam śmiać bo przecież ja nie miałam zamiaru nic z nim tak odrazu i tak się smiałam że aż się wkońcu zaksztusiłam i skończyło się na tym że musiał mnie ratować i zbierać wyczerpaną kaszlem z podłogi
MissCzekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 21:55   #465
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez MissCzekoladka Pokaż wiadomość
No więc było to tak. Jak już mówiłam poznaliśmy się na Czaterii. Pisaliśmy potem ze sobą jakieś 2 miesiące z zamiarem chodzenia ze sobą. No i on wkońcu odważył się przyjechać Umówiliśmy się, że przyjde po niego na dworzec i stamtąd pójdziemy do mnie. No to czekam na tym dworcu i podjeżdża autobus on wysiada ja taka uradowana podchodzi i: "cześć" odpowiedziałam cześc i ruszyliśmy w strone mojego domu.. I ciągle cisza on szedł kilka kroków przede mną. I pytam się go: "hej dlaczego się nie odzywasz?" "bo tak" odparł no i tak się nie odzywał... Więc weszliśmy do mojego mieszkania a on odrazu porwał pilot od telewizora i "skakał" po programach. Wkońcu po jakichś 5 min podeszłam do niego zabrałam mu pilot odłożyłam na bok usiadłam mu na kolanach pocałowałam go i popatrzyłam w oczy. A on oczy jak melony i to mnie: "Ale ja jestem prawiczkiem!" I wtedy ja oczy jak melony na niego I tak się zaczęłam śmiać bo przecież ja nie miałam zamiaru nic z nim tak odrazu i tak się smiałam że aż się wkońcu zaksztusiłam i skończyło się na tym że musiał mnie ratować i zbierać wyczerpaną kaszlem z podłogi
no to niezle to musialo byc
Stary 2010-03-04, 21:55   #466
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissCzekoladka Pokaż wiadomość
to jak Ty go całowałaś ?

Stary 2010-03-04, 21:56   #467
Antii89
Zakorzenienie

Ilsa Tak dla mnie to patologia. Nie wyobrażam sobie, żeby mój TŻ podniósł na mnie rękę. I nie mówię tu oczywiście o zabawach, przepychankach dla żartów. Zdarza mi się go walnąć lekko jak mi gada coś na żarty, żeby mnie "zdenerwować". Ale jakby w złości mi coś zrobił to byłby to jego 1. i ostatni raz.
Stary 2010-03-04, 21:58   #468
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa Tak dla mnie to patologia. Nie wyobrażam sobie, żeby mój TŻ podniósł na mnie rękę. I nie mówię tu oczywiście o zabawach, przepychankach dla żartów. Zdarza mi się go walnąć lekko jak mi gada coś na żarty, żeby mnie "zdenerwować". Ale jakby w złości mi coś zrobił to byłby to jego 1. i ostatni raz.
no cóż, nie widzę w tym patologii chociaż mi nie odpowiadało to no ale ja mu z kolei robiłam sceny o tamtą dałnicę

Czekoladka, tak myślałam skąd Cię kojarzę a dziś pisałaś w wątku o numerach teściowych chyba, nie ? Bo ja spisałam całą listę grzeszków mojej

Stary 2010-03-04, 21:59   #469
MissCzekoladka
Raczkowanie

GG do MissCzekoladka

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
no to niezle to musialo byc
Było bo potem ja znajomym opowiadałam jak to on się "wstydził" a on mi dokuczał tym że się prawie udusiłam

Ilsa Lund no właśnie normalnie całowałam a on myślał że mam złe zamiary
Tak tak napisałam i nikt nie odpisał

Edytowane przez MissCzekoladka
Czas edycji: 2010-03-04 o 22:01
MissCzekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 22:00   #470
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
no cóż, nie widzę w tym patologii chociaż mi nie odpowiadało to no ale ja mu z kolei robiłam sceny o tamtą dałnicę

Czekoladka, tak myślałam skąd Cię kojarzę a dziś pisałaś w wątku o numerach teściowych chyba, nie ? Bo ja spisałam całą listę grzeszków mojej
No jak kto lubi, ale dla mnie to jest przejaw braku szacunku... A bez szacunku daleko się nie zajdzie. Ja na pewno nie pozowliłabym sobie na takie traktowanie. Mam być dla niego najlepszą, najukochańszą, a nie sposobem na ujście negatywnych emocji.
Stary 2010-03-04, 22:01   #471
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
a tak zrozumiałam że w mailu pisałaś o kiepskiej atomosferze: Nie chce mi się iść do pracy, bo wyjątkowo mnie ludzie wkurzają ostatnio. Jestem szczęśliwa jak wychodzę z pracy, a jednak do domu też mi się nie chce wracać, bo wiem, że nic nowego mnie nie spotka. więc jeśli nie o ludzi pracujących z Tobą chodzi to nie zrozumiałam. Myślę, że jednak byle kierunek dużo da bo teraz nie patrzą na to, jakie masz studia ale czy je w ogóle masz. A jak chcesz mieć dziecko jak TŻ zarabia 400 zł ponad normę ? Same pieluchy to stówka jak nic

bo ja tam wiem; na pewno chciałabym seksu z uwagi na bliskość która się wtedy tworzy i że wtedy mnie całuje i mówi miłe rzeczy... a poza tym niestety trzeba się mocno kryć

wiem ile ona ma lat, ale nie będzie miała tego wieku wiecznie i nie wiem, Ty myślisz że ja za każdym latam i mu wduszam ZP ? Nigdy bym wam tego nie zrobiła chociaż swoje pomyślałam jak Olka psioczyła na tamtą laskę której nicka już nie pamiętam.
Wiem że on potrzebuje wolności ale akurat wysłałam mu jednego waznego sms-a a on nie mógł się zachować jak człowiek. Pisał mi teraz że się zmieni; zobaczymy. I uwierz lub nie ale słowa mamy mnie ranią. Nawet jak mówiła o mojej młodzieńczej miłości - a nie byłam z nim i mieliśmy po 12 lat i pisaliśmy sobie sms-y że kochamy to bolało takie wspominanie

Antii, szturchnięcie uważasz za patologię ? To ja w ogóle jestem maltretowana przez TŻ bo mi ściskał mocno ramiona na studniówce i szturchał :P
Ilsa, pisałam o tym, że mnie ogólnie ludzie wkurzają w pracy, w tramwaju, na ulicy. Sama obecność. Atmosfera w pracy jest więcej niż spoko
Poza tym pisałam też, że TŻ zarabia 400zł poza normę (od tego miesiąca prawdopodobnie 600zł poza normę), a ja spokojnie odłożyłabym 200-300zł z mojej wypłaty (po prostu kupiłabym kilka kosmetyków mniej ). To naprawdę za mało na zakładanie rodziny?

A no i nie wyobrażam sobie kończyć studiów byle jakich, byle mieć. Mam tracić 3-5 lat życia po to, żeby cokolwiek wpisać?
Stary 2010-03-04, 22:02   #472
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
No jak kto lubi, ale dla mnie to jest przejaw braku szacunku... A bez szacunku daleko się nie zajdzie. Ja na pewno nie pozowliłabym sobie na takie traktowanie. Mam być dla niego najlepszą, najukochańszą, a nie sposobem na ujście negatywnych emocji.
no kurczę, przecież ja też chcę być najukochańszą a nie workiem treningowym ale życie nie jest układane pod pannę Ilsę... a bez niego nie chcę żyć poza tym to był jego jedyny raz; już mi tego nie robi i nigdy nie zrobi. Zobaczymy co będzie robił teraz w kwestii wychodzenia razem i organizowania czasu

Ins, rozumiem, czyli chodziło o innych ludzi a nie współpracowników no ja czytałam że małemu dziecku trzeba co miesiąc kupować zabawki żeby się rozwijało. Bulwersujące ale chyba tak jest. A w pracy po studiach mogłabyś zarobić więcej. A może spróbuj jakiejś chemii kosmetycznej ? Tak lubisz minerały

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-03-04 o 22:04
Stary 2010-03-04, 22:04   #473
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dałnicę?! Tak ją nazywasz, bo tańczyła poloneza na studniówce? Ilsa walnij się w czoło.
Stary 2010-03-04, 22:05   #474
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Ilsa, pisałam o tym, że mnie ogólnie ludzie wkurzają w pracy, w tramwaju, na ulicy. Sama obecność. Atmosfera w pracy jest więcej niż spoko
Poza tym pisałam też, że TŻ zarabia 400zł poza normę (od tego miesiąca prawdopodobnie 600zł poza normę), a ja spokojnie odłożyłabym 200-300zł z mojej wypłaty (po prostu kupiłabym kilka kosmetyków mniej ). To naprawdę za mało na zakładanie rodziny?

A no i nie wyobrażam sobie kończyć studiów byle jakich, byle mieć. Mam tracić 3-5 lat życia po to, żeby cokolwiek wpisać?
Kochanie ja u ciebie widzę jednak ten kurs wizażu, makijażu itp. Widać, że jesteś w tym dobra, lubisz to... Nie dałoby się trochę pieniążków odłożyć? Mogłabyś sobie zawsze dorabiać.
Stary 2010-03-04, 22:05   #475
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
no kurczę, przecież ja też chcę być najukochańszą a nie workiem treningowym ale życie nie jest układane pod pannę Ilsę... a bez niego nie chcę żyć poza tym to był jego jedyny raz; już mi tego nie robi i nigdy nie zrobi. Zobaczymy co będzie robił teraz w kwestii wychodzenia razem i organizowania czasu
babcia luffka prawdę Ci teraz powie
co zrobi? nic nie zrobi!

oni się nie zmieniają....

ale jak chcesz- to czekaj, może Twój TZ jest wyjątkiem....
Stary 2010-03-04, 22:07   #476
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem tego samego zdania , ja już swojemu zapowiedziałam kiedyś tak na wszelki wypadek że by tylko spróbował podnieść na mnie rękę to wyleciał by za drzwi z wielkim hukiem .
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego . Bywało czasem ,że przy wygłupach mnie tam zaczepił za mocno czy coś ale to od razu na kolanach przeprasza .
Stary 2010-03-04, 22:07   #477
P-o-n-y
Zakorzenienie

dotarłam.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 22:08   #478
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:

Ins, rozumiem, czyli chodziło o innych ludzi a nie współpracowników no ja czytałam że małemu dziecku trzeba co miesiąc kupować zabawki żeby się rozwijało. Bulwersujące ale chyba tak jest. A w pracy po studiach mogłabyś zarobić więcej. A może spróbuj jakiejś chemii kosmetycznej ? Tak lubisz minerały
no każdy ma wolny wybór. Ja wolę, aby moje życie układało się tak jak chce.
Ja tam wam dobrze życzę, to Twój związek i Twoja decyzja.

Organizowania czasu, wychodzenia? Tzn.?
Ja tam mam bardzo monotematyczne spotkania z TŻ i nic mi nie przeszkadza. Czasem pójdziemy do kina, na pizzę, ale przeważnie robimy to samo i jest cudownie, bo spędzamy czas razem. A ciągłe wychodzenie w różne miejsca by mnie chyba wykończyło, bo to i tak zawsze TŻ inicjuje i nie wyciąga, a ja marudzę.
Stary 2010-03-04, 22:08   #479
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:

oj Ilsa... wiesz co... "za moich czasów" może głupio zabrzmi, bo mam ledwie 20 lat ale bawiłam się drewnianymi klockami i tym, co znalazłam w domu później było duplo i lego. Jakiś miś. To były moje wszystkie zabawki z dzieciństwa i nie uważam, że jestem zbyt mało rozwinięta przez brak zabawek

Niezaprzeczalne wydatki na dziecko to: pieluchy, kaszki, lekarze, ciuszki, rzeczy do higieny i wyprawka. Ale zabawki? Z wielu rzeczy w domu można zrobić zajefajne zabawki dla dziecka i uwierz, że własnoręcznie uszytą szmacianką z grochem w środku będzie też berbeć fajnie bawił
Stary 2010-03-04, 22:10   #480
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem tego samego zdania , ja już swojemu zapowiedziałam kiedyś tak na wszelki wypadek że by tylko spróbował podnieść na mnie rękę to wyleciał by za drzwi z wielkim hukiem .
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego . Bywało czasem ,że przy wygłupach mnie tam zaczepił za mocno czy coś ale to od razu na kolanach przeprasza .
Ja też swojemu powiedziałam, chociaż mało to prawdopodobne, bo w naszy związku to ja jestem bardziej "agresywna".
Ale wyznaję zasadę, ze facet, który krzywdzi fizycznie (psychicznie też) kobietę to nie facet. To mięczak.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości