Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-04, 23:07   #541
Gleniusia
Zakorzenienie

Dot.: Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic

Uff Ilsa, masakra to co piszesz

Ja się cieszę, że Tż mama jest w miarę spoko, traktuje mnie jak córkę, mówi mi, że u niej mam się czuć jak u siebie w domu i ogólnie się stara...na pewno parę rzeczy jej przeszkadza, zwłaszcza to, że sypiamy ze sobą bez ślubu, a także moje bałaganiarstwo (bo jest zafiksowana na punkcie czystości), ale nigdy wprost nie krytykuje...mi też się czasami coś nie spodoba w jej zachowaniu, wkurzam się albo coś, ale w życiu bym o niej złego słowa nie powiedziała, bo jest tylko człowiekiem i jak każdy ma swoje wady, które trzeba zrozumieć i wybaczyć. Urodziła i wychowała trzech synów praktycznie sama, bo tata Tż był często w morzu...i to w dużej mierze dzięki niej Tż jest takim człowiekiem, jakim jest - za co będę jej zawsze wdzięczna

Ups, trochę się rozpisałam
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 23:07   #542
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
w środku to wszystko we mnie krzyczy kiedy ona się tak zachowuje i już naprawdę nie mam pomysłu jak poprawić nasze relacje. Kupiłam jej nawet takie specjalne kuleczki żelowe do storczyków, które uwielbia i wcale nie była zadowolona bo musiała przesadzać tego więdnącego, którego przeznaczyła do kuleczek. A odżył jej ! Boję się ich domu, jest w nim zawsze tak duszno i stresuje mnie przebywanie tam... sama nie wiem; jak mogę robić małe kroczki kiedy ona na nie reaguje negatywnie ?
Wybacz, ale nie mogę uwierzyć w to, że jesteś taka miła, potulna, grzeczna, a ona taka zła, niedobra i okrutna. Po tych postach na forum po prostu nie umiem sobie tego wyobrazić. (A wyobraźnię to ja mam buuuuunną.)
Stary 2010-03-04, 23:07   #543
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Też nie byłam, ale potrafię zrozumieć, że dla kogoś polonez był ważny.
Np dla mnie był bardzo ważny i dlatego wierciła dziurę w brzuchu Tż aby ze mną zatańczył ale wtedy kiedy już mu odpuściłam to się zgodził i jestem z niego dumna za to

Cytat:
cóż... od kiedy pojawiłam się w ich domu, nie akceptowała mojego wieku i mówiła przy mnie Mateuszowi żeby się nie wiązał bo jeszcze znajdzie inną. Było mi bardzo przykro, rani mnie kiedy ludzie uważają, że rozstaniemy się przez wiek. Bez prośby wtrąca się w różne sprawy, na przykład właśnie z tą kurtką, mówiła że zadzwoni do mojej mamy. W ogóle to przestała się krępować kiedy krzyczy na TŻ i często jestem świadkiem jak go poniża a to sprawia że czuję się niezręcznie i na polubienie jej nie ma mowy nikt mu nie powinien tak mówić. Nikomu tak się nie mówi. Ech, w ogóle zrobiłam całą listę tego w ramach oczyszczenia...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=76
nie jestem osobą konfliktową, chciałam ją polubić ale rzeczywiście 'lubimy osoby które nas lubią' i nie potrafię do niej mieć ciepłych uczuć bo wykształciła w moim facecie wszystkie cechy jedynaka oraz odmawia mu często jedzenia... zostawia go na przykład w domu samego bez żadnych pieniędzy ani rzeczy w lodówce a on nie może nic zrobić... sama wygląda jak pączek w maśle. Miałam radochę jak moja mama kupiła jej na sylwestra kiełkownicę z napisem że pomaga schudnąć.
Co do teściowej , tez mam taką która ze mną nie rozmawia , też komentowała mój wygląd i w ogóle , ale troszkę szacunku ...
Po czasie dowiedziałam się , że cóż kobitka taka jest ma 3 chłopa w domu więc co poradzić , zaczęła się do mnie uśmiechać i próbuje już nawiązywac powoli kontakt , jest zła na TŻ ,że ciągle u mnie siedzi ... No ale cóż każdy ma innych rodziców ...
A ta lista która wymieniłaś dla mnie jest w dużym stopniu przesadzona no proszę Cię .,...
Każdy ma inaczej w domu w rodzinie a ty ją tu obrażasz i to bardzo ...

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Czy Ty zwariowałaś? Ja rozumiem, że nie lubisz jej ale po jaką cholerę wysyłasz takie listy wad do TŻ-ta. Nie powinnaś obrażać jego matki ze względu na jego uczucia, na szacunek do niego. To kobieta, która urodziła i wychowała twojego ukochanego - to wystarczający powód do odrobiny szacunku. Nikt nie mówi, że masz ja lubić, nie musisz się z nią zgadzać ale są jakieś granice dobrego wychowania.
jestem tego samego Zdania ....
Stary 2010-03-04, 23:08   #544
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
a tę listę napisałam bo mam tak że coś w sobie duszę a później wybucham. W sumie jedyne co złe w tym zrobiłam to wysłanie tej listy TŻtowi bo pisanie w necie może służyć za odreagowanie. Ale zgodził się z większością punktów...
Zgodził się, no ok. Ale Ty nadal nie rozumiesz, że to jego MAMA?
Dla mnie to dość znaczące słowo, nie wiem jak dla ciebie.
Stary 2010-03-04, 23:09   #545
crozee
Zakorzenienie

dokładnie. jak by moj tz najezdzał na moich rodzicow to pomyslałabym, ze cos nie halo i on ma ze soba problem.
zmien nastawienie, kobieto. mi sie na poczatku tez wydawało, ze moja tesciowa to wredne babsko, ale czasami trzeba spojrzec na pewne sprawy z roznego punktu widzenia i nie demonizować ludzi!
po pierwsze nic ci do tego, ze ona pije cole light itd, po drugie- co z tego ze dali takie wino??? twoja mama dała kiełkownice na odchudzanie i to dopiero jest faux pas; po trzecie-moi tesciowie pewnie tez mowia na mnie kolezanka i co z tego???
wyluzuj troche kobieto, bo to sie zle skonczy.
czasem warto tez postawic sie na miejscu tej drugiej osoby. jak bys sie czuła, jesli dziewczyna twojego syna myslałaby tak o tobie i pisała tak na forum publicznym????
no i spojrz w lustro- ocen krytycznie siebie, swoje zachowanie i wyglad. nie mowie, ze cos z toba jest nie tak, ale KAZDY CZŁOWIEK MA WADY.
Stary 2010-03-04, 23:10   #546
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
przecież jej nigdy nic nie powiedziałam na temat jej zachowania. Jedyne moje ujście to pisanie takich postów albo rozmowa z TŻ, który nie przyznał mi racji tylko w trzech punktach mojej wyliczanki, której linka wysłałam. I dlaczego ja mam szanować ją kiedy ona mnie zlekceważyła na samym początku i zmieszała z błotem ? Nie dała mi pierwszej szansy nawet
Ilsa - rodzice mojego bylego bardzo mnie nie lubili, tez bylam od niego 2 lata starsza - mowili mu, ze ma sie ze mna rozstac, ze ja z nim jestem bo jestem juz stara (to bylo 3 lata temu) i nikt mnie nie chce..... i takie tam glupoty - mowili ze ma mnie zmusic zebym chodzila do kosciola.... ja przez jakis czas - zwlaszcza jak jego tato byl (za granica pracuje wiec rzadko jest) nie przychodzilam do nich - pozniej jakos z jego mama sie zaczelam powoli dogadywac, przeprowadzilam z nia i z TZtem rozmowe zeby mi powiedziala co im tak naprawde nie pasuje we mnie - duzo sie okazalo ze bylo w tym winy jego - bo np zostawal u mnie na noc a jej nie mowil, ze go nie bedzie i zwyczajnie sie martwila ze cos sie stalo, obwiniala mnie o to, wyjasnilam jej, ze jak on zostawal u mnie to zawsze pytalam czy do niej dzwonil i mowilam mu ze ma do niej zadzwonic i tlumaczylam ze mama sie martwi i takie tam.... czasem obiecywal jej ze zrobi cos w domu a nie robil, potem umawial sie ze mna w tym samym czasie co jej obiecal cos potem z niczeog sie nie wywiazywal i obie sie wkurzalysmy na niego - po tej rozmowie ona zauwazyla ze to nie ja winna wszystkiemu jestem, ze w wielu rzeczach sie z nia zgadzam - i oberwalo sie jemu w sumie hehe... no oczywiscie doszlo moje niechodzenie do kosciola i praca w niedziele - no to juz powiedzialam,ze musza zaakceptowac a co do pracy ustawialam sobie ja tak, zeby byc u nich na 12 na obiedzie a do pracy jechac np na 14 i wiele rzeczy sie wyprostowalo, z jego mama mialam potem znacznie le[szy kontakt i nawet potem jak jego tato cos na mnie mowiol to raz slyszalam,ze stanela po mojej stronie. A pod koniec to nawet jego tato sie do mnie troche przekonal bo mu wyjasnilam pare rzeczy jak ma pozalatwiac w urzedach i co mu z niemiec przysluguje bo w tym sie orientuje i bylo lepiej. Wprawdize jak juz bylo lepiej to sie rozstalismy hehe - ale jak widac, da sie, wiadomo super przyjazni by nie bylo ale wrogosci tez juz nie bylo... tylko chcec trzeba....
Stary 2010-03-04, 23:10   #547
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
ale to mnie wykańcza bo wy tu mówicie że to brak szacunku itd. a te słowa które napisałam na wizażu nigdy nie wyszły z moich ust, staram się ją szanować i podkreślać przy niej TŻtowi że ona coś robi dobrze; jak coś gotujemy to pytam o radę, opowiadam o studiach... dlaczego ona taka jest ? i niby przed kim się rozliczy ? Chciałabym żeby ona była milsza to i ja zmieniłabym o niej zdanie
wiesz przed Kim

Słuchaj bądź sobą,bądź dla niej miła. Albo zachowuj się poprawnie przy niej. Nie każdy bedzie super,różni ludzie mają różne charaktery i nic nie zrobisz. Jeden jest miły drugi nie. A może weź ją na bok i porozmawiaj? Powiedz,że Ci przykro,że chciałabyś mieć z nią dobre stosunki?

Cytat:
Napisane przez MissCzekoladka Pokaż wiadomość
madziamacius8786 jasne że można

Dobranoc moje kochane zazdrośnice Miłej nocy życzę każdej z was i dziękuję za miłe przyjęcie
Dobranoc
Stary 2010-03-04, 23:10   #548
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
w środku to wszystko we mnie krzyczy kiedy ona się tak zachowuje i już naprawdę nie mam pomysłu jak poprawić nasze relacje. Kupiłam jej nawet takie specjalne kuleczki żelowe do storczyków, które uwielbia i wcale nie była zadowolona bo musiała przesadzać tego więdnącego, którego przeznaczyła do kuleczek. A odżył jej ! Boję się ich domu, jest w nim zawsze tak duszno i stresuje mnie przebywanie tam... sama nie wiem; jak mogę robić małe kroczki kiedy ona na nie reaguje negatywnie ?
a tę listę napisałam bo mam tak że coś w sobie duszę a później wybucham. W sumie jedyne co złe w tym zrobiłam to wysłanie tej listy TŻtowi bo pisanie w necie może służyć za odreagowanie. Ale zgodził się z większością punktów...
Ajć,
wydaje mi się, że sama się nakręcasz...
Spróbuj dać kobiecie "czystą kartkę" i nie myśleć o tym - może zdarzyć się, że nadinterpretujesz pewne sprawy.

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 23:11   #549
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz, ale nie mogę uwierzyć w to, że jesteś taka miła, potulna, grzeczna, a ona taka zła, niedobra i okrutna. Po tych postach na forum po prostu nie umiem sobie tego wyobrazić. (A wyobraźnię to ja mam buuuuunną.)
nie musisz mi wierzyć jeśli nie chcesz bo od Twojej opinii nie zależy prawda. Każdy ma swoje wady ale ja nigdy nie zrobiłam nic, co mogłoby ją skrzywdzić. Raz tylko grzebiąc w telefonie TŻta przeczytała mu nieprzychylnego sms-a o niej po tym jak własnie godzinę przed wyjazdem zmieniła nam plany weekendowe żeby jechał z nią nad morze. Ale przeprosiłam za to i oprócz tej wpadki nie ma podstaw żeby mnie nie lubić. Może mnie uważa za złą partię bo zrezygnowałam ze studiów, na które ciężko się dostać dla dialogu społecznego ? Wiem że jestem leniuchem i że w pokoju mam często bałagan i że mam bardzo mętlik w głowie co do zachowań TŻta ale nie mam sobie nic do zarzucenia jeśli chodzi o to, jak ją traktuję oficjalnie.

Zwies, zwierzaczku, trudno się daje białą kartkę... jak to się robi ?

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-03-04 o 23:15
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 23:15   #550
madziamacius8786
Zakorzenienie

a mama mojego Tża kupiła mi nawet kapcie różowe jak jestem u niego chce dawać obiad,kupuje mi prezenty na imieniny i urodziny,zaprasza na swoje imieniny itp. Super kobietka tylko za bardzo nadopiekuńcza
Stary 2010-03-04, 23:16   #551
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
nie musisz mi wierzyć jeśli nie chcesz bo od Twojej opinii nie zależy prawda. Każdy ma swoje wady ale ja nigdy nie zrobiłam nic, co mogłoby ją skrzywdzić. Raz tylko grzebiąc w telefonie TŻta przeczytała mu nieprzychylnego sms-a o niej po tym jak własnie godzinę przed wyjazdem zmieniła nam plany weekendowe żeby jechał z nią nad morze. Ale przeprosiłam za to i oprócz tej wpadki nie ma podstaw żeby mnie nie lubić. Może mnie uważa za złą partię bo zrezygnowałam ze studiów, na które ciężko się dostać dla dialogu społecznego ? Wiem że jestem leniuchem i że w pokoju mam często bałagan i że mam bardzo mętlik w głowie co do zachowań TŻta ale nie mam sobie nic do zarzucenia jeśli chodzi o to, jak ją traktuję oficjalnie.

Zwies, zwierzaczku, trudno się daje białą kartkę... jak to się robi ?
A czy ja powiedziałam gdzieś, że od mojego zdania cokolwiek zależy? To jest forum publiczne, mam swoje zdanie, więc je wyrażam. A Ty tam zrobisz co chcesz to jest Twoje życie, Twój wybór, Twoje podejście.
Mnie po prostu przeraziła lista wad mamy TŻ, jak można takie coś napisać to nie wiem... Ale rozumiem, że każdy jest inny i szanuję to.
Stary 2010-03-04, 23:19   #552
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
a mama mojego Tża kupiła mi nawet kapcie różowe jak jestem u niego chce dawać obiad,kupuje mi prezenty na imieniny i urodziny,zaprasza na swoje imieniny itp. Super kobietka tylko za bardzo nadopiekuńcza
ja mam u TŻta w domu różowe puszyste kapcioszki z brokatowym napisem Princess i koroną do chodzenia po domu

Stary 2010-03-04, 23:20   #553
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
To moja mama jest zbyt nadopiekuńcza
tragedia to jest naprawdę bo narzeczonej mojego brata mówi "dziecko kochane itd i do mojego TŻ też jak chory to po głowcę pogłaszczę .
Ale właśnie taka moja mama musi wszystko wiedziec z kim jaki jest gdzie jedziemy jak u TŻ w rodzinie jest cio teście robią i takie tam , a moja teściowa o mnie prawie nic nie wie :P tak wychowała syna że skryty jest , ciężko z niego coś wydusić sama to przyznała przy obiedzie ostatnio że Mój nic nie mówi i nie wiedzą za wiele o mnie
Ale sądzę , że po zaręczynach przekonają się bardziej do mnie i relację się poprawią chodz obecnie powoli jesteśmy na dobrej drodze z teściami .
no ale cóż ja też wstydzioch jestem to siedzę cicho u nich jak myszka jak nigdy i się stresuję
Stary 2010-03-04, 23:20   #554
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam u TŻta w domu różowe puszyste kapcioszki z brokatowym napisem Princess i koroną do chodzenia po domu
to witaj w klubie różowych kapcioszków

A chodzisz w tej koronie?
Stary 2010-03-04, 23:21   #555
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

dobranoc
Stary 2010-03-04, 23:21   #556
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
dobranoc
Dobranoc!
Stary 2010-03-04, 23:22   #557
Zwies
Zakorzenienie

Ilsa Musisz się przełamać i zapomnieć o tym co robiła, tak jakbyś ją poznała na nowo. A jak coś zrobi co będzie dla Cb niemiłe, lub niezbyt przyjemne, staraj się o tym nie myśleć. "Nie dziel włosa na czworo", bo nie ma to większego sensu.

Powiem Ci, że chyba ja z Tż jakoś sobie dzięki temu dajemy radę.
I na marginesie - im więcej daje mu wolności, tym bardziej się mną zajmuje, szanuje, jest bardzo miły i czasami aż się dziwię co się stało z moim misiem.
Bo jeszcze z pół roku temu, to podejrzewam, że byłam baaardzo podobna do Cb. Ale tu już mój Tż dużo pomógł, ale nie pożyczę

Stary 2010-03-04, 23:23   #558
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
To moja mama jest zbyt nadopiekuńcza
tragedia to jest naprawdę bo narzeczonej mojego brata mówi "dziecko kochane itd i do mojego TŻ też jak chory to po głowcę pogłaszczę .
Ale właśnie taka moja mama musi wszystko wiedziec z kim jaki jest gdzie jedziemy jak u TŻ w rodzinie jest cio teście robią i takie tam , a moja teściowa o mnie prawie nic nie wie :P tak wychowała syna że skryty jest , ciężko z niego coś wydusić sama to przyznała przy obiedzie ostatnio że Mój nic nie mówi i nie wiedzą za wiele o mnie
Ale sądzę , że po zaręczynach przekonają się bardziej do mnie i relację się poprawią chodz obecnie powoli jesteśmy na dobrej drodze z teściami .
no ale cóż ja też wstydzioch jestem to siedzę cicho u nich jak myszka jak nigdy i się stresuję
hehe moja mama też taka jest ale już jej przechodzi

A co do teściów to wiadomo,że to stresująca sytuacja ale za każdym razem będzie lepiej przecież to normalni ludzie,nie gryzą tak samo jak Twój Tż moglby czuć się speszony przed Twoimi rodzicami

Ins dobranoc

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-03-04 o 23:25
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 23:24   #559
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
to witaj w klubie różowych kapcioszków

A chodzisz w tej koronie?
tzn korona jest na kapcioszkach aż dziwne że nie mam ich zdjęć; zrobię jak u niego będę następnym razem bo się z nich bardzo cieszyłam kiedy je kupowałam

Zwies, dziękuję Ci często wychodzę przy was - pannach taktownych - na absolutne zero jeśli chodzi o grzeczność i traktowanie ludzi ale ja to tylko tak sobie myślę a nie wprowadzam w czyn mówienie jej że jest gruba i że mam do niej żal o te afery jakie mi robi przed moją mamą. Chociaż co do drugiego to powinnam była coś powiedzieć.
Tak mi się przypomniało że wczoraj chciałam wejść do sklepu i pani sprzedawczyni zagrodziła mi drogę i warknęła na mnie coś (była mała karteluszka że są godzinę mniej czynni niż zwykle). Ilsa którą znacie by ją zwyzywała i staranowała wejście a ta prawdziwa rozdziawiła buzię i jęknęła 'ahaaaa'. W niektórych aspektach bardzo bym chciała być zołzowatą Ilsą, pokazać TŻtowi że umiem sobie zorganizować czas i że może mieć wolne ale tak naprawdę to kocham mu się narzucać i spędzać z nim czas bo na koncert można pójść zawsze a człowiek nie będzie żył wiecznie. Zawsze się może coś stać i później bym żałowała że nie poszłam do niego. No i to najwspanialsze; nieograniczony czas na myślenie nad odpowiedzią zamiast mało mądrego rozdziawienia buzi.

Czas edycji: 2010-03-04 o 23:32
Stary 2010-03-04, 23:26   #560
Zwies
Zakorzenienie

Ja też chyba znikam...
Dobranoc Złośnice

Znaczy się tak, ... oczywiście Zazdrośnice

Stary 2010-03-04, 23:27   #561
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam różowe kapcioszki miałam wcześniej u Tż takie ogromniaste, puszyste świnki, ale niestety bardzo się przez nie wkurzał, że niby zawadzają mu, zbierają kurz itp no i po długich bojach kupił mi takie zwykłe, też różowe ale już nie puszyste trudno, ale te świnki były świetne
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Stary 2010-03-04, 23:28   #562
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
tzn korona jest na kapcioszkach aż dziwne że nie mam ich zdjęć; zrobię jak u niego będę następnym razem bo się z nich bardzo cieszyłam kiedy je kupowałam
aaaa no to zrób zdjecie następnym razem

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Ja też chyba znikam...
Dobranoc Złośnice

Znaczy się tak, ... oczywiście Zazdrośnice
Dobranoc

Gleniusia to Ty też witaj w klubie rożowych kapcioszków

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-03-04 o 23:29
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 23:29   #563
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
tez dostałam ale na wynos :P bo ja mam zawsze zimne nogi, a ona mi załatwiła takie robione na drutach wełniane bamboszki
poczułam sie wyrozniona
Stary 2010-03-04, 23:30   #564
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
hehe moja mama też taka jest ale już jej przechodzi

A co do teściów to wiadomo,że to stresująca sytuacja ale za każdym razem będzie lepiej przecież to normalni ludzie,nie gryzą tak samo jak Twój Tż moglby czuć się speszony przed Twoimi rodzicami
Tylko , ze moja mam taka bardziej młodzieżowa jest ciekawska i spoko zaraz przyjdzie przywita się pogada zapyta co u niego i w ogóle
a ja u Tż bywam czasem w niedziele na obiadek i cały czas się stresuję i denerwuję a TŻ się śmieje ze mnie , że taka wygadana jestem a tam siedzę cicho jak myszka ale cóż wstydzoch jestem . Raz odbierałam Tż w pracy jakoś po Wielkanocy jesteśmy 2km przed jego domem i on z Tekstem "Kochanie wiesz, nie powiedziałem Ci o czymś ... ale na obiedzie będzie kilka osób .... kilka ? no z 15 specjalnie mi wtedy powiedział , żebym się nie stresowała tyle czasu i nie miała żadnej wymówki ,że nie przyjadę Ale z tego co słyszałam rodzince się spodobałam , na wesele tez byliśmy niedawno to jego wujaszek " no jaką ładną dziewczyne teraz masz a jaką młodą tylko pozazdrościć "
Stary 2010-03-04, 23:35   #565
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
tez dostałam ale na wynos :P bo ja mam zawsze zimne nogi, a ona mi załatwiła takie robione na drutach wełniane bamboszki
poczułam sie wyrozniona
no a jak fajne uczucie jest jak wiesz,że dostajesz coś z myślą o Tobie
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Tylko , ze moja mam taka bardziej młodzieżowa jest ciekawska i spoko zaraz przyjdzie przywita się pogada zapyta co u niego i w ogóle
a ja u Tż bywam czasem w niedziele na obiadek i cały czas się stresuję i denerwuję a TŻ się śmieje ze mnie , że taka wygadana jestem a tam siedzę cicho jak myszka ale cóż wstydzoch jestem . Raz odbierałam Tż w pracy jakoś po Wielkanocy jesteśmy 2km przed jego domem i on z Tekstem "Kochanie wiesz, nie powiedziałem Ci o czymś ... ale na obiedzie będzie kilka osób .... kilka ? no z 15 specjalnie mi wtedy powiedział , żebym się nie stresowała tyle czasu i nie miała żadnej wymówki ,że nie przyjadę Ale z tego co słyszałam rodzince się spodobałam , na wesele tez byliśmy niedawno to jego wujaszek " no jaką ładną dziewczyne teraz masz a jaką młodą tylko pozazdrościć "
Kochana nie stresuj się Twojego Tża rodzinka Cię akceptuje,macie się pobrać więc trzeba wrzucić na luz
Stary 2010-03-04, 23:35   #566
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
O rolki może. Strasznie dawno nie byłam.
Ja sobie właśnie kupię rolki w tym roku, a jeździć umiem
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 23:36   #567
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
cóż... od kiedy pojawiłam się w ich domu, nie akceptowała mojego wieku i mówiła przy mnie Mateuszowi żeby się nie wiązał bo jeszcze znajdzie inną. Było mi bardzo przykro, rani mnie kiedy ludzie uważają, że rozstaniemy się przez wiek. Bez prośby wtrąca się w różne sprawy, na przykład właśnie z tą kurtką, mówiła że zadzwoni do mojej mamy. W ogóle to przestała się krępować kiedy krzyczy na TŻ i często jestem świadkiem jak go poniża a to sprawia że czuję się niezręcznie i na polubienie jej nie ma mowy nikt mu nie powinien tak mówić. Nikomu tak się nie mówi. Ech, w ogóle zrobiłam całą listę tego w ramach oczyszczenia...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=76
nie jestem osobą konfliktową, chciałam ją polubić ale rzeczywiście 'lubimy osoby które nas lubią' i nie potrafię do niej mieć ciepłych uczuć bo wykształciła w moim facecie wszystkie cechy jedynaka oraz odmawia mu często jedzenia... zostawia go na przykład w domu samego bez żadnych pieniędzy ani rzeczy w lodówce a on nie może nic zrobić... sama wygląda jak pączek w maśle. Miałam radochę jak moja mama kupiła jej na sylwestra kiełkownicę z napisem że pomaga schudnąć.
Tym mnie rozwaliłaś

I powiem Ci jedno. Gdyby mój M. zrobił listę wad mojej mamy i ciągle o jej wadach by mi mówił to chyba bym go zostawiła, serio. Matkę ma się jedną, a facetów... no cóż tego kwiatu jest pół światu. I piszę to jako szaleńczo zakochana w swoim TŻcie osoba. Nie wydaje ci się, że może być mu smutno jak najeżdżasz na jego rodzicielkę? Nawet jeśli tego nie mówi to całkiem możliwe, że w środku cały się gotuje a to może być przyczyna waszych problemów i jego obojętności w stosunku do Ciebie.
Stary 2010-03-04, 23:36   #568
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
poczułam sie wyrozniona
ja M. się o mnie starał to chciał mi sprowadzić japońskie ogrzewacze do stóp na USB Ale na szczęście na allegro nie było

pagka, on się ze mną zgadza że ona mnie źle traktuje a ja o niej tylko źle mówię - i to jemu - bardzo rzadko - albo coś wam na forum. Nigdy tak że mogłoby do niej coś dojść. Staram się polepszyć relację ale to się nie da jednostronnie.

Czas edycji: 2010-03-04 o 23:38
Stary 2010-03-04, 23:39   #569
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Tym mnie rozwaliłaś

I powiem Ci jedno. Gdyby mój M. zrobił listę wad mojej mamy i ciągle o jej wadach by mi mówił to chyba bym go zostawiła, serio. Matkę ma się jedną, a facetów... no cóż tego kwiatu jest pół światu. I piszę to jako szaleńczo zakochana w swoim TŻcie osoba. Nie wydaje ci się, że może być mu smutno jak najeżdżasz na jego rodzicielkę? Nawet jeśli tego nie mówi to całkiem możliwe, że w środku cały się gotuje a to może być przyczyna waszych problemów i jego obojętności w stosunku do Ciebie.
Też tak może być albo
ja sądzę , ze skoro jej Tż jest jedynakiem to może mówić jakie , żeczy o nim mówi , ale do tego się nie przyzna i dla tego może Nie lubić Cię ....
Stary 2010-03-04, 23:40   #570
Gleniusia
Zakorzenienie

Idę stąd, bo nic nie przeczytałam na ćwiczenia jeszcze

Dobrej nocki!
Karinka
Maleństwo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości