Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-05, 09:10   #3511
klion78
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
oooooo albo sie będzie w takiej sytuacji jak ja na jednym z wesel

jako ze bylismy znajomymi pary młdej wchodzilismy na salę na końcu
i co? okazało sie ze teraz już z męzem nie mamy gdzie siedziec znaczy sie mamy ale jedno miejsce zostało na jednej stronie sali a drugie na drugim końcu dopiero jak stałam na środku i powiedzialam do meza ze jak tak to a wychodze bo nei bede sama siedziała zobaczył to ojciec panny młodej i zaczął przesuwac gości tak abyśmy razem siedli

nawet nie wiecie jak było nam przykro
no właśnie ... ludzie nie rozumieją że to dla ich dobra ... ja także wolałabym chodzić na same wesela gdzie są winietki. Gdybym miała siedzieć w innym miejscu niż Tż też bym wyszła.
Stary 2010-03-05, 09:17   #3512
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Gold-fish to może skorzystamy z Twojego prawka i wybierzemy się do ani20m na to ciacho, może jeszcze coś zostało

A u mnie była właśnie koleżanka która przygotowuje się do ślubu i żaliła się że winietki na stół, które zamierza mieć spotkały się wśród jej gości z ogromną krytyką. Twierdzą, że to uszczęśliwianie na siłę ... to jej tłumaczę żeby absolutnie z nich nie rezygnowała, bo lepiej żeby goście byli uszczęśliwieni na siłę, niż nieszczęśliwi gdy będą musieli siedzieć koło kogoś kogo nie znają bądź nie lubią.
ale z drugiej strony, to czy młodzi na pewno wiedzą lepiej od swoich kilkudziesięciu (lub kilkuset, nie powiedziałaś, na ile osób wesele) gości kto z kim się akurat najbardziej lubi, a z kim ma ukryte spory, urazy itp?
Co innego przyjęcie na 10 bliskich znajomych, a co innego huczne weselisko na 200

edit: to chyba w filmie Cztery Wesela i Pogrzeb była ta scena, w której bohater został na weselu posadzony przy wszystkich swoich byłych?

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-03-05 o 09:45
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 09:24   #3513
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

maja nie wiem jakie jest twoje ewentualne podejście do zapraszania gości

ale ja na swój ślub zapraszalam tych gości z którymi utrzymuję kontakt i wiem co sie w ich życiu dzieje

nie spraszałam rodziny kórej lata nie widziałam tylko dlatego ze tak wypada

i u mnie byli usadzenie przeze mnie i nikt nei miał nic przeciwko

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 09:31   #3514
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
hmm to myślicie, że 200 zł by wystarczyło razem z kwiatkami i życzeniami???

ale znalazłam fajowską sukienkę na allegro http://www.allegro.pl/item939857987_...a_tu_38_m.html na wesele rzecz jasna strasznie mi się podoba
pomysl czy czasem nie lepiej zamiast 200zl do kopoetrty kupic im wyciskarke do soku (w media markt za 130 kupisz super) i zestaw poscieli - na targu satynowe komplety 50-70 zl.... i mas zprezent rzeczowy swietny i wcale nie skromny.... bo 200zl w kopercie mozemy sie zastanawiac dla jednych malo dla innych nie malo.. a taki prezencik same plusy - posciel zawsze sie przyda, a wyciskarka jest super a nie jest to rzecz ktora mlodzi kupuja jako pierwsza! wydasz 200zl a bedzie super

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki dawno się tu nie udzielałam ale brak czasu i jakoś nie mogłam wstrzelić sie w dyskusje co do sukienki to kupiłam sama znaczy świadkowa byla potwierdzic czy jest ok a moja mama na zywo zobaczyla ja tydzień przed ślubem wczesniej tylko na zdjeciu na modelce właśnie sie zastanawiam czyni wstawić ją do komisu bo troche kasy sie przyda a tak wisi w szafie i sie kurzy najpierw chyba na allegro pójdzie ale tam jest tyle sukienek ze nie wiem czy jest szansa sprzedać a właśnie musze sie pochwalic dostałam nową umowe w pracy tym razem na 7 miesiecy niestety podwyzka bardzo symboliczna ale zawsze coś i musiałam sie jeszcze wykłócić o te parę groszy
gratuluje

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
O ja sie boje tego naszego wesela...nawet nie wiem czy wyjdziemy na zero wiadomo, ze nie powinno sie przeliczac na kase, ale w naszym wypadku cóz..
mamy takich "hojnych" gości...
dobrze, ze to wesele robimy mniejsze, przynajmniej za duzo nie stracimy:/

DZIEKUJE ZA KLICZKI ładnie sie utrzymuje w rankingu
klikniete - zreszta wszytkim klinkelam

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czesc pieknotki
laseczki z 5.09 jutro mija nam pol roku od slubu my bedziemy ucztowac z mezusiem.... idziemy na kolacyjke

a teraz ide juz spac bo strasznie zmeczona jestem.

Buziaki
super... a jak w poznaniu?
my mamy 7 mcy w dzien kobiet

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Musze się pochwalić mam w portwelu nowiusieńkie, jeszcze ciepłe PRAWO JAZDY
gratuluje

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
[/COLOR]Marta, już chyba umiem

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
chyba naprawdę twoje kciuki pomogły, dzięki ogromne Cena za metr wyszła 2600 czyli tak nawet korzystnie w naszym mieście. Mieszkanie kosztuje 120 tyś, stargowaliśmy 8 tyś. Mieszkanie oczywiście na parterze wg życzenia męża w bloku punktowym. Na jednym piętrze jest 6 mieszkań. Niestety bez balkonu. W przedpokoju zostaje szafa pod zabudowę, z przedpokoju jest wejście do dużego pokoju (w kształcie prostokąta bardziej, dłuższy i węższy) okna wychodzą na plac zabaw, następnie jest wejście do mniejszego pokoju, łazienki (razem z wc) i kuchni. Z mniejszego pokoju przechodzi się do najmniejszego pokoju, który będzie na razie garderobą ( nie robimy go tak specjalnie, po prostu zostaje tam duża szafa pod zabudowę i będzie graciarnia taka, dopóki nie będzie nam potrzebny). w mnieszym pokoju zrobimy sypialnię jak kiedyś będzie nas stać na meble. Kuchnia jest mała i wąska, ale są nowe meble pod zabudowę (średnio mi się podobają) a widok z okna jest na śmietnik hahah (właściciele mieszkanie zamontowali taką kratkę, która w lecie pokryta jest liśćmi i nie widać śmietnika). Ale zawsze to nasze będzie fajnie, z ewam właściciele zostawili łózko, ciężko jest chyba na początku jak dużo żeczy brakuje nie? A meble w kuchni tam macie?
super wlasnie chcialam ci zaproponowac zebys z tego najmniejszego zrobila sypialnie dla was.... jak dziecko bedzie mniejsze bedziecie mieli go na oku - fajne rozwiazanie bedzie
aaaa mieszkanie po woli urzadzicie po swojemu

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
jeszcze zostało mi się zaszczepić przeciwko żółtaczce, tak? to pewnie gdzies w sanepidzie takie szczepienia robią?
ja nie szczepie sie..

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
A u mnie była właśnie koleżanka która przygotowuje się do ślubu i żaliła się że winietki na stół, które zamierza mieć spotkały się wśród jej gości z ogromną krytyką. Twierdzą, że to uszczęśliwianie na siłę ... to jej tłumaczę żeby absolutnie z nich nie rezygnowała, bo lepiej żeby goście byli uszczęśliwieni na siłę, niż nieszczęśliwi gdy będą musieli siedzieć koło kogoś kogo nie znają bądź nie lubią.
karteczki to najlepsze rozwiazanie.. pamietam wesele kuzynki - dostalismy sie na sale i wsyztcy sobie siedzieli pieknie znajomi w kupie rodzina pana mlodego razem a nam zostalo miejsce na sreodku stolow - kolo drzwi zaraz i co smieszne calej naszej rodziny bylo cos kolo 7 osob a mielismy 6 miejsc plus jedno na koncu! genialnie... i co sm ieszniejsze jakas kretynka z rodziny mlodego - stara baba powiedziala ze sie nieprzesunie bo niejestesmy malymi dziecmi zebysy musieli siedziec razem! wiec my podziekowalismy.... na szczescie przesuneli sie z 2 strony stolu...

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
ale z drugiej strony, to czy młodzi na pewno wiedzą lepiej od swoich kilkudziesięciu (lub kilkuset, nie powiedziałaś, na ile osób wesele) gości kto z kim się akurat najbardziej lubi, a z kim ma ukryte spory, urazy itp?
u nas byly karteczki usadzalismy 3 dni.. ale przemyslelismy to i wszyscy naprawde byli zadowoleni...
Stary 2010-03-05, 09:33   #3515
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Martucha - no własnie laski na innym forum mi napisały , że już w ciąży to nie można.... a ja jak zwykle nie zorientowana w temacie, ale dobrze, ze jest internet

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 09:44   #3516
myszka_maj
Zakorzenienie

hej Żonki i spółka

Ja juz sie cieszyłam na wiosne a tu znów zima powróciła

wiadomośc w K.

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 09:56   #3517
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

czesc

Nadrobiłam.

Wspominacie Maxa, boski był

Ale teraz mam innego na topie, dobrze, ze mój małż nie domyśla się, ze jednym z powodów oglądania przeze mnie True blood jst Eric ( Alexander Skarsgård - bardzo lubię Skandynawów), gust mi się zmienił, bo wolę teraz takich niegrzecznych, podstępnych i złowieszczych

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 09:59   #3518
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Nikt nie zna przepisu na tort Paris
Gucia- ale to osiedle to takie trochę do bani z dojazdem przez 29-listopada, te tiry, cała Górka tamtędy do centrum wali, korki masakryczne. A patrzyłaś na to nowe osiedle Bronowice na przeciwko IKEA? Mieli coś po 6 z hakiem za metr. Ja bardzo lubię tą dzielnicę, nie wiem która Ciebie interesuje.

Cymbeline? Wydaje mi się że mierzyłam podobną, moja stamtąd
No właśnie wiem, że nie jest w najlepszej lokalizacji, to już te Zielonki lepsze. Tam też znalazłam ładne mieszkania i to jeszcze w dwupiętrowych bloczkach, wiec juz w ogole super.

A nie ukrywam, że dzielnicę Krowodrza uwielbiam i właśnie ta okolica mnie najbardziej interesuje, a Azory też są ok. Mieszkałam tam rok i było rewelacyjnie, ale do tego konkretnego osiedla nie jestem przekonana. Bylismy tam kiedys na spacerze z TZ i stwierdziliśmy, że raczej mieszkać byśmy tam nie chcieli. I trudno mi jest powiedzieć czemu, ale jakoś nas nie urzekło.

TAK! Sukienka z Cymbeline! Wiedziałam, ze jak mam kupic sukienke, a nie szyc, to wlsnie tam, prawie kazda mi sie tam podoba!

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Musze się pochwalić mam w portwelu nowiusieńkie, jeszcze ciepłe PRAWO JAZDY
No gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej Żonki i spółka

Ja juz sie cieszyłam na wiosne a tu znów zima powróciła

wiadomośc w K.
Mam juz dosc tej zimy, czy nie moze byc juz cieplo??

Dziękuje za uspokojenie mnie co do biopsji, mysle, ze jakos to przezyje. Jestem zestresowana, ale to normalne u mnie, przed kazdym badaniem, gdzie mam miec do czynienia z igla, choruje 2 dni przed i 3 dni po

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:01   #3519
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha - no własnie laski na innym forum mi napisały , że już w ciąży to nie można.... a ja jak zwykle nie zorientowana w temacie, ale dobrze, ze jest internet
tak mi sie wlasnie wydawalo

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Mam juz dosc tej zimy, czy nie moze byc juz cieplo??
jeszcze podobno ze 2 tyg...
Stary 2010-03-05, 10:10   #3520
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
czesc

Nadrobiłam.

Wspominacie Maxa, boski był

Ale teraz mam innego na topie, dobrze, ze mój małż nie domyśla się, ze jednym z powodów oglądania przeze mnie True blood jst Eric ( Alexander Skarsgård - bardzo lubię Skandynawów), gust mi się zmienił, bo wolę teraz takich niegrzecznych, podstępnych i złowieszczych
taki bad boy...

Z wampirów chyba nikt nie pobije u mnie Lestata (w genialnym wykonaniu Cruise'a )

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-03-05 o 10:24
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:10   #3521
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Goldi

A ja chyba doła łapię

Pocieszyłam się właśnie porcją lodó (sama robiłam wczoraj) idę se chyba jeszcze nałożyć.

Moja kumpela zamówiła sobie ostatnio sukienkę dzianinową w bon prixie rozmiar 36/38 i wisiała na niej jak worek. Wzięłam tę sukienkę (noszę 42/44) i też na mnie wisi, na biodrach lekko opięta, ale na plecach, cyckach jak worek

Agatka jest już z nami
Stary 2010-03-05, 10:13   #3522
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za gratulacje, kochane jesteście
chyba naprawdę twoje kciuki pomogły, dzięki ogromne Cena za metr wyszła 2600 czyli tak nawet korzystnie w naszym mieście. Mieszkanie kosztuje 120 tyś, stargowaliśmy 8 tyś. Mieszkanie oczywiście na parterze wg życzenia męża w bloku punktowym. Na jednym piętrze jest 6 mieszkań. Niestety bez balkonu. W przedpokoju zostaje szafa pod zabudowę, z przedpokoju jest wejście do dużego pokoju (w kształcie prostokąta bardziej, dłuższy i węższy) okna wychodzą na plac zabaw, następnie jest wejście do mniejszego pokoju, łazienki (razem z wc) i kuchni. Z mniejszego pokoju przechodzi się do najmniejszego pokoju, który będzie na razie garderobą ( nie robimy go tak specjalnie, po prostu zostaje tam duża szafa pod zabudowę i będzie graciarnia taka, dopóki nie będzie nam potrzebny). w mnieszym pokoju zrobimy sypialnię jak kiedyś będzie nas stać na meble. Kuchnia jest mała i wąska, ale są nowe meble pod zabudowę (średnio mi się podobają) a widok z okna jest na śmietnik hahah (właściciele mieszkanie zamontowali taką kratkę, która w lecie pokryta jest liśćmi i nie widać śmietnika). Ale zawsze to nasze będzie fajnie, z ewam właściciele zostawili łózko, ciężko jest chyba na początku jak dużo żeczy brakuje nie? A meble w kuchni tam macie?
A z tego śmietnika to zapachy do kuchni się nie będą przedostawały?

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość

A tak apropo
Widzicie ze mam ostrzezenie?dostalam je dlatego ze napisalam na forum zeby niekorzystac z zakladu fryzjerskiego bo tam nieumia nic.Ktos to zglosil i masz placek babo ---ostrzezenie mam .dlatego niewtracam sie ,nieostrzegam
No ale przecież jest nawet wątek gdzie się podaje polecanych i nie fryzjerów

Cytat:
jako ze bylismy znajomymi pary młodej wchodzilismy na salę na końcu
i co? okazało sie ze teraz już z męzem nie mamy gdzie siedziec znaczy sie mamy ale jedno miejsce zostało na jednej stronie sali a drugie na drugim końcu dopiero jak stałam na środku i powiedzialam do meza ze jak tak to a wychodze bo nei bede sama siedziała zobaczył to ojciec panny młodej i zaczął przesuwac gości tak abyśmy razem siedli
Nam właścicielka sali opowiadała, że miała takie wesele, gdzie nie było winietek, ludzie się rozbiegli zajmować miejsca jak wariaci i jak zostało parę par, co się temu przyglądało ze zdziwieniem, to potem siedzieli niektórzy osobno, bo ludzie "nie po to zajmowali sobie miejsca żeby teraz się przesuwać".

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
karteczki to najlepsze rozwiazanie.. pamietam wesele kuzynki - dostalismy sie na sale i wsyztcy sobie siedzieli pieknie znajomi w kupie rodzina pana mlodego razem a nam zostalo miejsce na sreodku stolow - kolo drzwi zaraz i co smieszne calej naszej rodziny bylo cos kolo 7 osob a mielismy 6 miejsc plus jedno na koncu! genialnie... i co sm ieszniejsze jakas kretynka z rodziny mlodego - stara baba powiedziala ze sie nieprzesunie bo niejestesmy malymi dziecmi zebysy musieli siedziec razem! wiec my podziekowalismy.... na szczescie przesuneli sie z 2 strony stolu...
Boże co za ludzie.

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Serio serio
Słodycze....mój nałóg!
Nie wiem czym się charakteryzuje to ciasto paris, czekoladowe to czekoladowe Nie znam tego, ale piekłam inne, mocno czekoladowe
http://blog-anuulki.blog.onet.pl/Cia...DA2009-11-27,n
Dziękuję za przepis, jak nie znajdę tego przepisu wypróbuję Twój. Tamto ciasto było masakrycznie czekoladowe, miękkie a jednocześnie zbite, nie umiem tego wytłumaczyć.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Masz tą sukienkę u siebie w mieście???? za ile one chodzą w ogóle? Więcej niż na allegro? Chociaż na all jest licytacja, więc pewnie ponad 100 zł będzie chce ją mieć

India czytałaś ost nowości z 3-4 dni temu?? jak pisali o mojej ulicy???
Ja widziałam je w Krakowie, ceny różne w zależności od sklepu - od 150 na hali targowej do 360 w butiku

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:15   #3523
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

czesc

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:15   #3524
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Goldi

A ja chyba doła łapię

Pocieszyłam się właśnie porcją lodó (sama robiłam wczoraj) idę se chyba jeszcze nałożyć.

Moja kumpela zamówiła sobie ostatnio sukienkę dzianinową w bon prixie rozmiar 36/38 i wisiała na niej jak worek. Wzięłam tę sukienkę (noszę 42/44) i też na mnie wisi, na biodrach lekko opięta, ale na plecach, cyckach jak worek
bonprix ma strasznie pomieszaną rozmiarówke, znajoma ktora nosi rozm 38 zamawia 32/34

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:22   #3525
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

no właśnie też słyszałam, że ten rozmiary z bon prixu to porażka jakaś ...

Scio - wspomniałas o lodach... dawaj trochę

Stary 2010-03-05, 10:26   #3526
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kurcze i znowu cięzko będzie mi się wbić w rozmowę z wami. wrrrr kiedyś byłam na bierząco. wredna praca hehe
ale dzis mam na szczęscie wolne i do 17 czas tylko dla siebie, bo potem wraca TZ.

Stary 2010-03-05, 10:30   #3527
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
kurcze i znowu cięzko będzie mi się wbić w rozmowę z wami. wrrrr kiedyś byłam na bierząco. wredna praca hehe
ale dzis mam na szczęscie wolne i do 17 czas tylko dla siebie, bo potem wraca TZ.
ooo to pewnie słodkie lenistwo dziaisj bedzie

Stary 2010-03-05, 10:34   #3528
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Misqua proszę bardzo domowe lody straciatella (dam Ci dużo, Tobie nie zaszkodzą, a mnie w dupę wejdą) - ale nie ma jak zjeść dobre lody na doła

Agatka jest już z nami
Stary 2010-03-05, 10:35   #3529
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to pewnie słodkie lenistwo dziaisj bedzie
oj tak. tym bardziej ze od poniedziałku pracowałam od 6.30 (o 5.30 musiałam wyjezdzac) do 20.30. wracałam, kąpałam sie i szłam spac. masakra. ale chyba juz tam nie wrócę wyszła jakas chora sytacja. pracowałysmy tam w 5 dziewczyn i taki chłopak (tez z naszego biura) zaczął nas wyzwac i nam dokuczac. wczoraj byłysmy na skargę u szefa(bo nie dało sie juz tam pracowac normalnie, taka chora atmosfera). szef powiedział,z e to załatwi. powiedziałysmy, ze juz nie chcemy tam wracac i obiecali ze nie wrócimy. Praca była spoko ale atmosfera beznadziejna. Na szczęscie wszystkie sie postwiłysmy i nie dałysmy sobią pomiatac hehe

tylko teraz musze czekac na inną pracę. tzn mam isc tam gdzie pracuje TZ, ale kiedy beda chcieli wiecej osób to nie wiem. głownie biorą tych co juz tam pracowali a ja jeszcze tam nie byłam. w biurze mówili, ze pewnie w nastepnym tyg. no nic. TZ powiedział,z elepiej abym siedziała w domku niz robił po tyle godzin i jeszcze ktos ma mnie wyzywac.

Stary 2010-03-05, 10:36   #3530
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć
U nas też zimowo, i to w pół godziny nasypało kilka centymetrów śniegu, a rano było tak pieknie, słonko świeciło... a tu nagle zima wróciła, brrrr a ja musze pojechac na rowerku do sklepu, bo chce dziś naleśniki zrobić i nie mam mleka, ale mi sie nie chce w tym śniegu
Ide nadrabiać...

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:37   #3531
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Misqua proszę bardzo domowe lody straciatella (dam Ci dużo, Tobie nie zaszkodzą, a mnie w dupę wejdą) - ale nie ma jak zjeść dobre lody na doła
doła?? a dlaczego??

Stary 2010-03-05, 10:41   #3532
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
oj tam w dupke wejdą od tego dupka jest, hehe zeby było na czym siedzieć

Cytat:
oj tak. tym bardziej ze od poniedziałku pracowałam od 6.30 (o 5.30 musiałam wyjezdzac) do 20.30. wracałam, kąpałam sie i szłam spac. masakra. ale chyba juz tam nie wrócę wyszła jakas chora sytacja. pracowałysmy tam w 5 dziewczyn i taki chłopak (tez z naszego biura) zaczął nas wyzwac i nam dokuczac. wczoraj byłysmy na skargę u szefa(bo nie dało sie juz tam pracowac normalnie, taka chora atmosfera). szef powiedział,z e to załatwi. powiedziałysmy, ze juz nie chcemy tam wracac i obiecali ze nie wrócimy. Praca była spoko ale atmosfera beznadziejna. Na szczęscie wszystkie sie postwiłysmy i nie dałysmy sobią pomiatac hehe

tylko teraz musze czekac na inną pracę. tzn mam isc tam gdzie pracuje TZ, ale kiedy beda chcieli wiecej osób to nie wiem. głownie biorą tych co juz tam pracowali a ja jeszcze tam nie byłam. w biurze mówili, ze pewnie w nastepnym tyg. no nic. TZ powiedział,z elepiej abym siedziała w domku niz robił po tyle godzin i jeszcze ktos ma mnie wyzywac.
no to rzeczywiście chora sytuacja... skad sie w ogole tacy ludzie biora...

Stary 2010-03-05, 10:42   #3533
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Goldi

A ja chyba doła łapię

ja tez chce lodyyyyyy
a co do bon prixu to kupilam sukienke 34/36 i byla wielkaaaaaaa a kapcie byly za to za male... nic wiecej niekupilam tam bo sie tylko wkurzylam

Cytat:

Nam właścicielka sali opowiadała, że miała takie wesele, gdzie nie było winietek, ludzie się rozbiegli zajmować miejsca jak wariaci i jak zostało parę par, co się temu przyglądało ze zdziwieniem, to potem siedzieli niektórzy osobno, bo ludzie "nie po to zajmowali sobie miejsca żeby teraz się przesuwać".
my tez mamy smietnik.. ale z 200 metrow i pieknie osloniety drzewami wiec go nie widac
tzn teraz tak ale jak beda liscie to juz nie...
aaaa co do robiegajacych sie gosci to to standard... wielokrtotnie juz to widzialam...

Cytat:
daj mi daj mi dajjjjjjjjjjjjjjjjjj

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Cześć
U nas też zimowo, i to w pół godziny nasypało kilka centymetrów śniegu, a rano było tak pieknie, słonko świeciło... a tu nagle zima wróciła, brrrr a ja musze pojechac na rowerku do sklepu, bo chce dziś naleśniki zrobić i nie mam mleka, ale mi sie nie chce w tym śniegu
Ide nadrabiać...
a ja dzis chce zrobic kalafior z buleczka ziemniaczki iiiii jajko sadzone... ale zostawilam wczoraj zakupy u przyjaciol... wiec czekam mnie wycieczka po zakupy
Stary 2010-03-05, 10:45   #3534
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no to rzeczywiście chora sytuacja... skad sie w ogole tacy ludzie biora...
nie mam pojęcie. a najlepsze ze mój TZ zna tego chłopaka. bo razem z nim pracowalismy przez 3 miesiące w tej wczesniej pracy. tyle ze tam tylko go widzielismy nic więcej. a tu on pracuje non stop więc zaczął się rządzic. tylko nie pomyslał, ze lipcu spotkamy sie znowu w tej pracy sezonowej . będe tam ja, mój TZ, nasi znajomi (którzy juz wszystko wiedzą i mają ochote mu wpieporzyć). Krótko mówiąc nie mogę sie tego doczekac.

Stary 2010-03-05, 10:45   #3535
stokrotka24
Zakorzenienie

dzieńdobty
Cytat:
śmietnik jest dość daleko od kuchni, bo dzieli go trawa wokół bloku, następnie chodnik i ulica taka osiedlowa (mało ruchliwa). Jest jednym słowem po drugiej stronie ulicy a nie przy tym samym bloku więc mam nadzieję, że nie będą dochodziły żadne zapachy

Cytat:

jako ze bylismy znajomymi pary młdej wchodzilismy na salę na końcu

masakra, to faktycznie musiała być przykra sytuacja, nie wyobrażam sobie jakbyście siedzieli z dala od siebie

Cytat:
czesc
cześć

a ja zaraz do miasta lecę, muszę nas rozliczyć w skarbówce i odebrać umowę przedwstępną. U was też tak sypie śnieg dzisiaj? bo do nas chyba zima znów wróciła

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:47   #3536
ania20m
Wtajemniczenie

Cześć
Ja dzisiaj w dobrym nastroju wstawiłam ziemniaczki na kopytka i wpadłam do was siedzę sobie i popijam kawę piernikową i zajadam zeberkę

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:49   #3537
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć
Ja dzisiaj w dobrym nastroju wstawiłam ziemniaczki na kopytka i wpadłam do was siedzę sobie i popijam kawę piernikową i zajadam zeberkę
i robisz smaka

my tez sie rozliczalismy we wtorek z podatku. niezły zwrot nam wyszedł mamy dostac z TZ w sumie 2500 euro zwrotu .
jeszcze tylko musze przesłąc mamie rozliczenie aby w polsce jakis pit 0 wypełniła. (iwka ty tez tak robisz)??

Stary 2010-03-05, 10:50   #3538
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
nie mam pojęcie. a najlepsze ze mój TZ zna tego chłopaka. bo razem z nim pracowalismy przez 3 miesiące w tej wczesniej pracy. tyle ze tam tylko go widzielismy nic więcej. a tu on pracuje non stop więc zaczął się rządzic. tylko nie pomyslał, ze lipcu spotkamy sie znowu w tej pracy sezonowej . będe tam ja, mój TZ, nasi znajomi (którzy juz wszystko wiedzą i mają ochote mu wpieporzyć). Krótko mówiąc nie mogę sie tego doczekac.
hehe to może byc ciekawie
oj kobity, znów haftuje... a najgorsze jest to, ze do 15 wody nie ma... porazka jakas
ide sie położyć, jakos tak mi zle starsznie dzis

Stary 2010-03-05, 10:53   #3539
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
i robisz smaka

my tez sie rozliczalismy we wtorek z podatku. niezły zwrot nam wyszedł mamy dostac z TZ w sumie 2500 euro zwrotu .
jeszcze tylko musze przesłąc mamie rozliczenie aby w polsce jakis pit 0 wypełniła. (iwka ty tez tak robisz)??
aaale wam duży zwrot wyszedł mi wyszło że mam oddać państwu 36 zl a TZ oddadzą 2 zl

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:54   #3540
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
hehe to może byc ciekawie
oj kobity, znów haftuje... a najgorsze jest to, ze do 15 wody nie ma... porazka jakas
ide sie położyć, jakos tak mi zle starsznie dzis
o kurcze trzymaj sie tam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości