Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-05, 17:10   #3361
marhalczar
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17645140]ten baldachim z fioletem jest ładny. będzie pasował do tej motylkowej pościeli.
Fajnie, że szkoła rodzenia spełnia Twoje oczekiwania- oby tak do końca było.

Co się zaś uszek tyczy, to nie wiem, .... ale wydaje mi się, że generalnie
zalanie uszka nie jest dla dziecka przyjemne.
Maksiu do dnia dzisiejszego nie lubi, jak przy spłukiwaniu włosków mu niespodziewanie do uszek naleci wody.
A pępka to chyba jednak nie powinno się zalewać wodą póki się całkiem nie zagoi, woda stojąca w pępku chyba nie sprzyja szybszemu gojeniu się.

super, że wszystko ok.

Ja wreszcie sprzedałam moją malutką podblatową lodówkę i zamówiłam nową- zgodnie z opiniami większości zdecydowałam się na Elektroluxa, w poniedziałek powinien być kurier.

A teraz pędzę zamówić firanki/ roletki na dwa okna do pokoju dziennego, co by na Wielkanoc mieć nowe. - uwierzycie, że od 5 lat wciąż mam w tym pokoju te same firanki? Uwidziało mi się coś w tym stylu jak na poniższych fotkach, jak Wam się podoba?
Kolorystyka firanki- kremowe z jakimiś nadrukami/wyszywane wzorki, a te tasiemki wykańczające chciałabym oliwkowe/ zieleń butelkowa. [/QUOTE]

ladne firanki

Ja nie bede zmiec wystroju okna, zostanie tak jak jest, w zólto-bialym kolorze ( w marcu oddam do pralni chemicznej aby odswiezyc), obrazy na scianie równiez zostana, i zastanawiam sie nad lampa czy ja zmienic czy nie, co wy na to?

Pomalujemy jeszcze pokój na bialo , a jedna ze scian przyciemnimy z kremowego na kolor jasno zólty.
Lózeczko i komoda w kolorze bialym, dokupie dywan pod kolor i to bedzie wszystko w pokoju córeczki.

Co chodzi o posciel, to nie moge znalezc takiej jak mi sie podoba , wybralam sie na zakupy i kupilam materialy bawelniane (biale, zólte i brazowe), wstazki-tasiemki oraz wypelniacz do ochraniacza , sama bede szyla (3 komplety).

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-03-05 o 18:03
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 17:23   #3362
Darianna25
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

lepiej juz dzisiaj
Czemu nie przyjeli zamowienia na meble?

A ciuszki sliczne. Prosiaczek rewelacja
Mnie zgaga tez dopadła.Znowu.
Zamówienia nie przyjeli bo historii kredytowej nie mieli.
Historia taka to była:
Stworzyłam 2 konta dla mnie i dla meża.Pierwsze zamówienie jest z 10% zniżka ale limit na zamówienie jest 400 funtów a meble wychodziłay 450 po zniżcze.Dlatego te 2 konta. Zrobiłam zamówienie i mnie przyjeli 9po 3 próbach) bo małe było- tylko szafa a meżowi nie przyjeli bo nie mieli tej historii kredytowej.A oba konta miały te same dane tylko osoby inne.No ale maż zadzwonił i wszystko sie wyjaśniło.
Meble będą 18 marca.
Do tego czasu musze kupić farbę na meble dla małej.

lea35
podaj linka do tych firanek.Przegladam all ale nie widze.
A porady ze szkoły rodzenia sobię zapisuje.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

A mleko też już kupiłyście na wypadek wszelki??
Nie.Mąż kupi jak bedzie trzeba.

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość

Coś mi "pyka" i "pstryka" w brzuchu, też tak macie?
Mnie nie pstryka ale ostatnio miałam tak ze 2 razy takie jakby dreszcze.Wystraszyłam sie bo skojarzyło mi sie to z człoweikim,którego sie dusi i on tak się wzdryga.

Cytat:
Napisane przez asia193 Pokaż wiadomość
Witam, wszystkie przyszłe i już obecne mamusie, tutaj wielkie Gratulacje dla eniggma.
Wielkie przepraszam za nieudzielanie się na forum, ale za Wami ciężko nadążyć

Szukam dziewczyny porady na ile te trzy wybrane rzeczy dla dzieciaczka są potrzebne? Co o nich sądzicie?
http://motherhood.pl/produkt/podklad...scieradlo.html
http://motherhood.pl/produkt/spiworek-3w1.html
http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html
Za wszystkie dobre rady z góry dziękuję
Zamiast otulaczka mam rozek. Śpiworek mam taki zwykły i tanszy.
Podkłądy kup ale na all.Tańsze są.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 17:53   #3363
marhalczar
Zadomowienie

Wtajcie!
W czwartek mialismy pierwsze zajecia w szkole rodzenia, bylo super!!!!

Cale przygotowanie sklada sie z 10 zajec 2-godzinnych ( w kazdy czwartek z przerwa na Wielkanoc). Podano nam tematy z kazdego dnia abysmy mogly ustalic z naszymi facetami, kiedy sa potrzebni na zajeciach , a kiedy nie.

Pytano nas w jakich szpitalach bedziemy rodzic, bo organizowane sa spotkania 11 i 25 marca z anestezjologami w tychze szpitalach w sprawie znieczulenia ledzwiowego ( stosuja je u wszytkich kobiet za wyjatkiem tym, które maja przeciwskazania), po spotkaniu pokaza nam sale porodowa .. ( ja zapisalam sie na 25 marca).

Na koniec zajec otrzymalismy kopie z tematu , testery olejku z rosa mosqueta (do masazu krocza i pochwy w celu unikniecia episiotomii- naciecia krocza
oraz
mala walizke z rzeczami dla dzidziusia i przewodniki dla mnie - ( pieluszki, plyn do prania, odplamiacz do ubranek niemowlecych, krem pielegnacyjny, zel do kapieli, smoczek,herbatki ziolowe dla niemowlat od 2 miesiaca zycia, poradnik praktyczny do postepowania przy dziecku od momentu narodzin do 24 miesiaca zycia z wyszczególnionym kalendarzem szczepien, przewodnik do zakupów rzeczy potrzebnych dla dzieci(wózki, lózeczka,ubranka, srodki higieny, itd, itp)...super przydatny, bo mam porównania wszystkich firm i cen kazdego typu produktów

I to wszystko w sluzbie zdrowia panstwowej i gratis!!!

Juz nie moge doczekac sie nastepnego spotkania

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

... wiecie co, moja mala jest juz ulozona glówka w dól od 3 dni, mam nadzieje , ze nie bedzie chciala szybciutko przyjsc na swiat, bo to jeczcze kilka tygodni zostalo do terminu porodu...
Stary 2010-03-05, 17:56   #3364
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Juz pewnie wrocil?
wrócił na krótko. nie zdążyłam się nacieszyć.
Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
ja tak szybciutko po wizycie wczorajszej
wszystko dobrze
świetne wieści

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
A zakleja się czymś pępuszek po przetarciu go spirytusem?Żeby sie nie ocierał o ubranko?
u mnie w szkole rodzenia mówili, żeby nie zaklejać, a w razie dużej ilości wydzieliny przyłożyć gazik, właściwie tylko po to, żeby nie zabrudzić ubranek.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17646846]A wiecie, co sobie ostatnio uświadomiłam? Że rodzi się w koszuli Jakoś ciągle mi się zdawało, że poród to na golasa Nie wiem, dlaczego = przecież nigdzie tego nie widziałam. Ot, człowiek głupieje na stare lata [/QUOTE]
nieźle, nieźle
Cytat:
Mnie nawet z cyca nie kapie jeszcze.
mi też nie. ani kropelki.
Cytat:
Muszę Margo podkręcić, niech spyta u źródła jak tam jest.
Margo obiecuje wypytać, chyba najlepiej wtedy, gdy będzie wykład z pielęgniarką od noworodków.

marhalczar - ehh, gdzie nam tam do was...

nie wytrzymałam wczoraj i wysłałam mężowi smsa o 22.30 gdzie się podziewa, odpisał i byłam spokojniejsza, wrócił po 23.
dziś mieliśmy jechać do Wrocka, bo ma w weekend zajęcia, ale teściowa dzwoniła, że jest chora i zdecydowaliśmy, że zostaję w domu. nie dość, ze w tygodniu siedziałam sama, bo małż ciągle był w pracy, to jeszcze samotny weekend mnie czeka...

coś dziś mówił do córci, zapytałam, czy nie żaluje, że nie będzie synka, na co mi odpowiedział, że synek będzie następny może go urobię na Hanię, gdy mu obiecam, że dla drugiego dziecka on wybierze imię

złożyłyście teściowym życzenia?

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-03-05 o 17:59
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 18:01   #3365
ona1981
Zakorzenienie

U nas w szpitalu mają mleko, tylko trzeba chodzić i się o nie prosić. Dwa lata temu dawali Nan, teraz nie wiem czy się nie zmieniło. Nie kupuje mleka bo pewnie będę dokarmiała tym co w szpitalu, lepiej nie zmieniać. Tylko nie wiem czy butelek swoich nie wezmę to te szpitalne to są kosmiczne Tylko się zastanawiam czemu u mnie w szpitalu jak położne dawały mleko to mówiły, że moge je 12 godzin trzymać, na opakowaniu pisze, że po 20 minutach nadaje się jedynie do wylania...Pewnie by matki co 20 min nie lataly po nowe.

U nas też dostaniemy wyprawkę, ale dopiero po wyjściu ze szpitala, przynajmiej ja dwa lata temu dostałam. Próbki proszków, mini sudocrem, jakieś próbki kosmetyków, broszurki z poradami. Dodatkowo do domu co jakiś czas przychodziły mi różne próbki mlek, deserków, obiadków i przez rok czasu miesięcznik Twój Maluszek

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-03-05 o 18:06
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 18:20   #3366
marhalczar
Zadomowienie

Na koniec pochwale sie prezentem , który dostalam od mojej przyjaciólki: sterylizator do butelek i smoczków przystosowany do mikrofalówki oraz aparat do czyszczenia noska z firmy Chicco.

Teraz jade na zakupy tygodniowe do supermarketu, wlasnie czekam na meza jak wróci z pracy
Milego weekendu dla wszystkich. Do uslyszenia.
Stary 2010-03-05, 18:47   #3367
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

nie wytrzymałam wczoraj i wysłałam mężowi smsa o 22.30 gdzie się podziewa, odpisał i byłam spokojniejsza, wrócił po 23.
dziś mieliśmy jechać do Wrocka, bo ma w weekend zajęcia, ale teściowa dzwoniła, że jest chora i zdecydowaliśmy, że zostaję w domu. nie dość, ze w tygodniu siedziałam sama, bo małż ciągle był w pracy, to jeszcze samotny weekend mnie czeka...

coś dziś mówił do córci, zapytałam, czy nie żaluje, że nie będzie synka, na co mi odpowiedział, że synek będzie następny może go urobię na Hanię, gdy mu obiecam, że dla drugiego dziecka on wybierze imię

nie martw się, zaglądaj do nas. Odpoczniesz sobie.

Urabiaj na Hanię

Nie składałam

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Na koniec pochwale sie prezentem , który dostalam od mojej przyjaciólki: sterylizator do butelek i smoczków przystosowany do mikrofalówki oraz aparat do czyszczenia noska z firmy Chicco.

Teraz jade na zakupy tygodniowe do supermarketu, wlasnie czekam na meza jak wróci z pracy
Milego weekendu dla wszystkich. Do uslyszenia.
Tobie również miłego weekendu życzę i udanych zakupów.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 18:54   #3368
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

ale jestem zła.....szukam w SMACZNY przepis na tzw ciasto salceson,ale najwyrażniej ktoś go usunął!!!!a moze ja jestem ślepa
A chciałam go zrobić jutro....

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 19:01   #3369
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Kochana jak nie "wywalisz cyca na wierzch" to nawet jeśli nakarmisz dziecko z butelki ,to i tak będziesz biegła do domu jak z "mleczarni" zacznie sikać mleko.... Dziecko może i da się oszukać,ale jak przychodzi pora karmienia to mleko z piersi sika pod niezłym ciśnieniem... I nie pomogą wkładki w biustonoszu
Ja tak właśnie miałam

Witam weekendowo już U mnie piękna dziś pogoda,słoneczko cudnie świeci Poczułam wiosnę dziś Mam nadzieję,że już tak zostanie
no niby tak, ale biorę pod uwagę raczej taki nagły atak głodu pół godziny po wyjściu z domku, niedługo po jedzeniu... no nie wiem... wiadomo, że to raczej doraźnie. a termoopakowanie się przyda, jak nie na mleko to na soczek, herbatkę, itp. bo zakładam że one też powinny mieć odpowiednią (przynajmniej pi razy) temperaturę?

a tak w ogóle - to kwestia indywidualna kiedy mleko z cyca zaczyna kapać? po dwóch godzinach? po czterech? czy zależy od tego jak często się dziecko karmi, czy może od organizmu matki?

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
...

nie

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
ale jestem zła.....szukam w SMACZNY przepis na tzw ciasto salceson,ale najwyrażniej ktoś go usunął!!!!a moze ja jestem ślepa
A chciałam go zrobić jutro....
chodzi Ci o takie ciacho kakaowe z dużymi kawałkami jabłka w środku?
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 19:11   #3370
kees26
Rozeznanie

Witajcie mamusie

Śliczne ubranka kupujecie

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
ja tak szybciutko po wizycie wczorajszej
wszystko dobrze
To bardzo dobrze

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17645140]A teraz pędzę zamówić firanki/ roletki na dwa okna do pokoju dziennego, co by na Wielkanoc mieć nowe. - uwierzycie, że od 5 lat wciąż mam w tym pokoju te same firanki? Uwidziało mi się coś w tym stylu jak na poniższych fotkach, jak Wam się podoba?
Kolorystyka firanki- kremowe z jakimiś nadrukami/wyszywane wzorki, a te tasiemki wykańczające chciałabym oliwkowe/ zieleń butelkowa. [/QUOTE]

Bardzo ładne firanki
mnie najbardziej urzekły te trzecie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A ostatnio też kupiłam firaneczki ooo taaakie
Bardzo ładne

Yolanda - mam do ciebie pytanko odnośnie tej koszuli MUZZY - też chcę właśnie kupić taką. Jak to właściwie rozmiarowo wypada, bo u nich M to 40-stka a L to 42 i teraz sama nie wiem

Mam do Was takie pytanie z gatunku przygłupawych
Czy zamierzacie rodzić w staniku czy bez - pewnie żadnej z Was takie debilne pytanie nie przyszło do głowy Ale ja się zastanawiam, bo po pierwsze mam dość duży biust, więc chciałabym aby podczas porodu pozstał "w ryzach" a po drugie mój szpital słynie z koszul do porodu, które mają ogroooomne dekoldy. swoich do porodu nie można mieć.

Dziewczyny słyszałyście o tym, że masaż/dotykanie brzucha może powodować przedwczesne skurcze? Ostatnio byliśmy na rodzinnym obiedzie u babci i była też moja ciocia, która 20 lat pracowała jako położna. Od razu zwróciła uwagę na to, że masuję/dotykam sobie brzuch i dyskretnie powiedziała mi, że absolutnie nie powinnam tego robić przy twardniejącym brzuchu i skracającej szyjce, bo mogę wywołać poród Mówiła, że w szpitalu, gdzie robi pacjentkom ktg zauważyła, że masowanie brzucha u kobiet skutkuje natychmiastowym skurczem. Poczytałam sobie inne fora i faktycznie dużo dziewczyn pisało, że leżąc na podtrzymaniu lekarze zabraniali nawet dotykać brzucha...Rozumiem więc, że przy problemie skracającej się szyjki, twardnienia brzucha nie powinno się masować
A szkoda by było, bo to taka pierwsza forma kontaktu z dzieciaczkiem. Zresztą - krem też trzeba jakoś wcierać
Mało tego - ja od kilku dni kremuję brodawki bepanthenem, żeby zahartować je przed karmieniem - moja mama jak to usłyszała to omal zawału nie dostała. Powiedziała, że jak nie mogła urodzić mojej siostry to lekarze kazali jej trzeć brodawki i akcja porodowa z miejsca ruszyła. Cholera, czyżbym sama sprowokowała sobie tę skracającą szyjkę
Co Wy o tym wszystkim myślicie?
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 19:15   #3371
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Czy zamierzacie rodzić w staniku czy bez - pewnie żadnej z Was takie debilne pytanie nie przyszło do głowy Ale ja się zastanawiam, bo po pierwsze mam dość duży biust, więc chciałabym aby podczas porodu pozstał "w ryzach" a po drugie mój szpital słynie z koszul do porodu, które mają ogroooomne dekoldy. swoich do porodu nie można mieć.

Dziewczyny słyszałyście o tym, że masaż/dotykanie brzucha może powodować przedwczesne skurcze? Ostatnio byliśmy na rodzinnym obiedzie u babci i była też moja ciocia, która 20 lat pracowała jako położna. Od razu zwróciła uwagę na to, że masuję/dotykam sobie brzuch i dyskretnie powiedziała mi, że absolutnie nie powinnam tego robić przy twardniejącym brzuchu i skracającej szyjce, bo mogę wywołać poród Mówiła, że w szpitalu, gdzie robi pacjentkom ktg zauważyła, że masowanie brzucha u kobiet skutkuje natychmiastowym skurczem. Poczytałam sobie inne fora i faktycznie dużo dziewczyn pisało, że leżąc na podtrzymaniu lekarze zabraniali nawet dotykać brzucha...Rozumiem więc, że przy problemie skracającej się szyjki, twardnienia brzucha nie powinno się masować
A szkoda by było, bo to taka pierwsza forma kontaktu z dzieciaczkiem. Zresztą - krem też trzeba jakoś wcierać
Mało tego - ja od kilku dni kremuję brodawki bepanthenem, żeby zahartować je przed karmieniem - moja mama jak to usłyszała to omal zawału nie dostała. Powiedziała, że jak nie mogła urodzić mojej siostry to lekarze kazali jej trzeć brodawki i akcja porodowa z miejsca ruszyła. Cholera, czyżbym sama sprowokowała sobie tę skracającą szyjkę
Nie zastanawiałam sie nad tym

Taa... masowanie brzucha przyspiesza poród?!
Kurdę, nie wyobrażam sobie nie masować mojego bunia

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 19:29   #3372
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

O rany, nie wiem Ale raczej nie, kupię sobie koszulę wygodną, ale stanik będzie mi przeszkadzał.

A co do brzucha - tak. Tzn. jeśli wsio jest ok, głaskanie, dotykanie nie zaszkodzi Natomiast Twardniejący brzuch = niegłaskanie. Macica faktycznie może dodatkowe pobudzenie odczuć jako pobudzenie do porodu i skurcze są możliwe. Dlatego też np. wszelkie kremy przeciw rozstępom winno stosować się od 4 miesiąca. Są to wieści od mojego lekarza
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 19:43   #3373
kees26
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17657864]A co do brzucha - tak. Tzn. jeśli wsio jest ok, głaskanie, dotykanie nie zaszkodzi Natomiast Twardniejący brzuch = niegłaskanie. Macica faktycznie może dodatkowe pobudzenie odczuć jako pobudzenie do porodu i skurcze są możliwe. Dlatego też np. wszelkie kremy przeciw rozstępom winno stosować się od 4 miesiąca. Są to wieści od mojego lekarza [/QUOTE]

Hmmm, skoro to informacja od lekarza to faktycznie coś w tym jest...
Kurcze ciężko będzie mi ograniczyć/wyeliminować głaskanie brzuszka - moja córcia zawsze reaguje na takie głaskanie kopniaczkami...
Stary 2010-03-05, 19:47   #3374
Konto usunięte

Kees, jeśli tylko brzuch nie jest twardy, możesz głaskać Nie schizujmy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 19:50   #3375
kardashi
Zakorzenienie

A ja zawsze tak głaskałam jak mi twardniał

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 20:26   #3376
kees26
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17658376]Kees, jeśli tylko brzuch nie jest twardy, możesz głaskać Nie schizujmy.[/QUOTE]

Szaja masz rację - nie można dać się zwariować
Stary 2010-03-05, 20:54   #3377
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]A mleko też już kupiłyście na wypadek wszelki??
Ja mam, małą puszeczkę, na wszelki wypadek - różnie może być. I mnie też nic jeszcze nie leci

Cytat:
Nie wiem co do brzucha, ale masaż brodawek powoduje wydzielanie oksytocyny - nie wiem, czy zawsze czy tylko podczas akcji porodowej.

Dziś mam dzień prania i prasowania. Wczoraj po wizycie w szpitalu skusiłam się na zakupki i jak już wróciłam do domu, to padłam jak mucha A pochodziłam może z 1,5 godziny. W każdym razie zakupiłam 2 staniki do karmienia, 2 koszulki też do karmirenia, 2 koszule nocne - niby nie "do karmienia" tylko zwykłe, z rozpinanym dekloltem, bo jak mam płacić 10x drożej za te specjalne do karmienia to mnie wzdryga Więc do szpitala mam już chyba wszystko. Czas spakować torbę
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 21:03   #3378
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
ladne firanki

Ja nie bede zmiec wystroju okna, zostanie tak jak jest, w zólto-bialym kolorze ( w marcu oddam do pralni chemicznej aby odswiezyc), obrazy na scianie równiez zostana, i zastanawiam sie nad lampa czy ja zmienic czy nie, co wy na to?
ja zmieniam firanki w pokoju dziennym. w pokoju dzieciowym są firanki z Puchatkami.
a Twoja lampa fajna- oryginalna, zostaw.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
lea35
podaj linka do tych firanek.Przegladam all ale nie widze.
http://www.allegro.pl/listing/search...category=49862

Cytat:
Na koniec zajec otrzymalismy kopie z tematu , testery olejku z rosa mosqueta (do masazu krocza i pochwy w celu unikniecia episiotomii- naciecia krocza
oraz
mala walizke z rzeczami dla dzidziusia i przewodniki dla mnie - ( pieluszki, plyn do prania, odplamiacz do ubranek niemowlecych, krem pielegnacyjny, zel do kapieli, smoczek,herbatki ziolowe dla niemowlat od 2 miesiaca zycia, poradnik praktyczny do postepowania przy dziecku od momentu narodzin do 24 miesiaca zycia z wyszczególnionym kalendarzem szczepien, przewodnik do zakupów rzeczy potrzebnych dla dzieci(wózki, lózeczka,ubranka, srodki higieny, itd, itp)...super przydatny, bo mam porównania wszystkich firm i cen kazdego typu produktów
fajna organizacja.

Cytat:

poród- raczej bez stanika chyba że taki całkiem bawełniany, bez usztywnień, bez fiszbin.

o masowaniu brzucha nie słyszałam, ale gdzieś kiedyś wyczytałam, że masowanie brodawek przyspiesza akcję porodową- ale jak już tak akcja jest. czy może przyspieszyć poród.. ... nie wiem...
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 21:15   #3379
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Yolanda - mam do ciebie pytanko odnośnie tej koszuli MUZZY - też chcę właśnie kupić taką. Jak to właściwie rozmiarowo wypada, bo u nich M to 40-stka a L to 42 i teraz sama nie wiem
Ja zakupiłam rozmiar L (a raczej zaliczam się do osóbek, które potrzebują dużych rozmiarów ) no i bałam się, że koszula może być przymała zwłaszcza z brzuchem, ale okazało się, że teraz jest oki Zresztą to bawełna, więc przypuszczam, że się z czasem rozciągnie Jej wymiary (mierzone, kiedy koszula mokra - bo właśnie ją wyprałam ) długość 92 cm( mogłaby być dłuższa, bo się podnosi ze względu na brzuszek - ale to teraz a ja mam ją zamiar po porodzie nosić to może ten brzuszek już troszkę mniejszy będzie ), na wysokości szwu pod biustem 43 cm, i na wysokości brzuszka 52 cm.... Mojemu mężowi się ta koszula bardzo spodobała , bo bardzo podkreśla brzuszek i jest bardzo kobieca

Co do macania brzuszka i drażnienia sutków, to też słyszałam, że te czynności mogą spowodować przedwczesny poród

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 07:23   #3380
Konto usunięte

Ha! Pierwsza jestem

Obudził mnie głód i ból wszystkiego, w niewygodnej pozycji spałam No to teraz śniadanko, kawusia, i anatomia funkcjonalna do tego
Trzymajcie proszę kciuki o 16
Stary 2010-03-06, 08:25   #3381
margo80
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17666617]Ha! Pierwsza jestem

Obudził mnie głód i ból wszystkiego, w niewygodnej pozycji spałam No to teraz śniadanko, kawusia, i anatomia funkcjonalna do tego
Trzymajcie proszę kciuki o 16 [/QUOTE]
mnie też obudził głód, więc jestem już po śniadanku

kciuki zapewnione

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 10:38   #3382
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17666617]Ha! Pierwsza jestem

trzymam

w ogóle to dzień dobry
ja jestem dzisiaj nie do życia... obudziłam się ze strasznie ciężką głową, nie mogę oddychać. u mnie w domu walka o okna - ja chcę otwarte, na noc przynajmniej tylko rozszczelnione, mój mąż chodzi i jęczy że mu zimno. ja mu na to "to się ubierz, poruszaj trochę, nie moja wina że czuję się jak nagrzany piec, ze skóry się nie rozbiorę". wczoraj aż się o to pokłóciliśmy.

ale dziś pomaszerował do pracy na 9, więc się wietrzę
dzisiaj w nocy nie odpuszczę. niech śpi w dresie i skarpetkach jak mu zimno...

a oto co ostatnio kupiłam dla liwki: (jakoś nie mogę się zebrać i kupić wszystkiego co trzeba, raczej biorę jak mi wpadnie w oko... a już mi mało czasu zostało... )

no i szukałam tych pajacy w tesco - u mnie nie bardzo jest w czym wybierać. chyba z nowej kolekcji jakieś róże i beże ale prawie pięć dych kosztują, jakieś fajne zielonkawe w promocji ale same rozmiary na 12 m-cy, tych co Margo kupiła w ogóle nie ma, no i były te które już mam. wrrr... tych

Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Czas edycji: 2010-03-06 o 10:42
Stary 2010-03-06, 11:45   #3383
Konto usunięte

A ja udaję, że się uczę jeszcze... od rana kręci mi się w głowie, brzuchol twardy. Nie wiem, czy coś się dzieje, czy ze stresu...

Skarpetunie słodziaki
Stary 2010-03-06, 12:22   #3384
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A pozwalają w ogóle?
Bo stanik chyba przeszkadza im w razie ewentualnej cesarki, gdy trzeba kobitę podpiąć do sprzętów różnych. Ale przyznam, że nigdy się nad tym nie zastanawiałam.

Cytat:
Ja nie wiem jak to jest ogólnie, ale u mnie to działa.
Już dawno zauważyłam, że gdy ktoś mi zaczyna miziać brzuch, np. moja mama... od razu napina mi się na dole cały pas, od boku do boku.
Ja sama go sobie dotykam, trzymam na nim ręce, ale masuję tylko przy kremowaniu.

O masażu sutków to gdzieś czytałam, że może wywołać poród, ale nie pamiętam czy to było wiarygodne źródło i jakie.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Byłam lepsza. Wstałam jeść o 3:30.

Obudził mnie również ból wszystkiego. Biodra, kolana, krzyż, plecy na odcinku piersiowym i wszystkiego co w brzuchu. Mam takie zaparcia od paru dni, że po prostu wyję do księżyca.
Picie wody, wody z miodem, rodzynki, morele, orzechy, warzywa, jabłka, kiwi... i inne bla bla... nic nie działa.

Chyba chciałabym już urodzić..

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1766894 1]
a oto co ostatnio kupiłam dla liwki: (jakoś nie mogę się zebrać i kupić wszystkiego co trzeba, raczej biorę jak mi wpadnie w oko... a już mi mało czasu zostało... ) [/QUOTE]
Śliczniaste.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 12:32   #3385
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takie zaparcia od paru dni, że po prostu wyję do księżyca.
Picie wody, wody z miodem, rodzynki, morele, orzechy, warzywa, jabłka, kiwi... i inne bla bla... nic nie działa.
Wtrącę się

Polecam na zaparcia kefir na czczo Naprawdę, ja to miałam takie zaparcia w ciąży, że dosłownie rodziłam na kiblu - próby przed porodem Kefir na czczo i sruuuu

Pozdrawiam!!!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 12:35   #3386
Konto usunięte

Cytat:
...
Obudził mnie również ból wszystkiego. Biodra, kolana, krzyż, plecy na odcinku piersiowym i wszystkiego co w brzuchu. Mam takie zaparcia od paru dni, że po prostu wyję do księżyca.
...
mam to samo... ale od wczoraj opijam się maślanką i coś ruszyło. mi tylko to pomaga.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Wtrącę się

Polecam na zaparcia kefir na czczo Naprawdę, ja to miałam takie zaparcia w ciąży, że dosłownie rodziłam na kiblu - próby przed porodem Kefir na czczo i sruuuu

Pozdrawiam!!!
no właśnie... i kefir. ale osobiście wolę smak maślanki
Stary 2010-03-06, 12:42   #3387
kropka75
Zakorzenienie

Kefiry, maślanki i jogurty też pijam. Jeśli regularnie plus te inne śmieci - coś tam działa. Opornie jest zawsze, ale jakoś działa.
Ale teraz, po paru dniach męki nie działa nic, żadne maślanki, kefiry itd. Nic zupełnie.

Ps. Zdecydowanie też wolę maślankę. Piję codziennie, do obiadu - taki mam zwyczaj. O ile nie jest to obiad na słodko. Kefir wmuszam.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 12:55   #3388
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1765706 4]

chodzi Ci o takie ciacho kakaowe z dużymi kawałkami jabłka w środku?[/QUOTE]
nie, chodzi o salceson z herbatnikami pokruszonymi
1kostka masła
1 szkl cukru
1 szkl mleka
3 łyżki kakao
3 łyżki żelatyny
3,4 paczki herbatników
Przepis spisałam tylko mogłam przysiądz,że trzeba dodac mleko w proszku.....

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1766894 1]

a oto co ostatnio kupiłam dla liwki: (jakoś nie mogę się zebrać i kupić wszystkiego co trzeba, raczej biorę jak mi wpadnie w oko... a już mi mało czasu zostało... )

[/QUOTE]
jakie urocze małe słodziaki skarpeciaki

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 13:06   #3389
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
nie, chodzi o salceson z herbatnikami pokruszonymi
1kostka masła
1 szkl cukru
1 szkl mleka
3 łyżki kakao
3 łyżki żelatyny
3,4 paczki herbatników
Przepis spisałam tylko mogłam przysiądz,że trzeba dodac mleko w proszku.....

hm... to może być niezłe... a ja się właśnie przymierzałam do takiego salcesoniku tylko z przepisu mojej mamy (mąka, cukier, olej, jaja, soda, cynamon, kakao no i właśnie jabłka). no ale widzę że składniki na ciacho zupełnie inne. a mogłabyś napisać jak to się robi? bo nie bardzo wiem do czego ta żelatyna i w jakiej kolejności co się robi (a może z tym mlekiem w proszku to zamiast normalnego?)
Stary 2010-03-06, 13:14   #3390
Edzia400
Zakorzenienie

jestem Dziewczyny znaczy melduje sie cała zdrowa i w dwupaku
ostatnio nie mam czasu na wizaż bo zmagam sie z remontem pokoju dla małej no i oczywiscie co za tym idzie odświeżenia całego mieszkania
jak sobie tak pomysle ze tak niewiele dzieli mnie od tego dnia (czyt porodu) az mnie gdzies sciska

co u mnie mam problemy ze spaniem jak nie wstaje pic to biegne do wc :P ostatnio cos mnie kuje w mostku , nie potrafie całego głebokiego wdechu zrobic w piatek mam wizyte wiec zapytam gin co to moze byc mała mi szaleje cud ze ma jeszcze miejsce ale czuje ze coraz trudniej jest jej sie poruszac bo czuje jej całe ciałko tzn czuje to mój brzuch

ciesze sie ze u was wszystko ok

co do zatwardzen ja mam znów odwrotnie mimo ze zelazo łykam itp biegam nawet 2 - 3 razy dziennie

ja od poczatku przybrałam z dniem dzisiejszym 13 kg
i nie jestem az taka "wielka" tzn nie widac ze az tak poszłam z ta waga
teraz tylko wózek i wyprawka do szpitala i narazie dosyc

reszta okaze sie czy kupowac jak bedzie potrzeba pozdrawiam was serdecznie

acha apetyt mi sie powiekszył ale niestetety moj zołądek chyba zmalał albo mała mi go okupuje

Ps. Mam nadzieje Enigma ze ksenia szybko wróci do domu

ostatnio sprawdzałam ksiazeczki moich braci przypomniały mi sie stare czasy wage miały ta samą ale róznili sie wzrostem do dzis ta róznica jest taka sama i oczywiscie maja inna wage jeden jest wyzszy i chudszy drugi mniejszy i grubszy to tyle chyba

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości