|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Mariolku dziekuje za namiary , napewno sie przydadza
|
#4862 | |||
|
Zadomowienie
|
Buziaki dla solenizantów - Adriana ~~~~~~~~~~~~ Cytat:
Może to tylko nieszczęśliwy zbieg trzydniówki z jakąś niestrawnością? Zaciskam by nie było to nic groźnego.Trzymajcie się ![]() Hehe A kurde, nie zdążyłam przeczytać no
|
|
#4863 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
jest weekend Jak się mają wszystkie zakatarzone i ząbkujące pociechy? Ciekawe jak Maciuś... Ja marze o tym żeby dzisiaj ktoś dał mi dzień wolnego na wygrzanie się w łóżku..ale jakoś chętnych nie ma ![]() Miłego dnia
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
za Maciulka, że by było wszystko ok
|
|
|
|
#4865 |
|
Ola-Unhola
|
Sto lat dla Weroniki ainki, której wieki nie było
Dzień dobry Magi, jak Maciulek dzisiaj, jak wyniki kału? Miramej, gdzie jesteś? No i znowu napadało śniegu ![]() Ja chcę wiosnę Ja już nie wiem co pisać o spaniu mojego dziecka... Nad ranem ok 5 przychodzi taki moment, że w żadnej pozycji, miejscu nie chce spać. Popłakuje, wierci się (cały czas m zamknięte oczy i niby śpi). Przenoszę go do nas do łóżka, do cycusia, na rączkach...Nic I tak skaczę koło niego, przekladając go z boczku na boczek, ale żeby się nie rozbudził, przytulam itp i w kocu pada, ale cały czas co jęczy. No właśnie, to jest takie jęczenie. Już naprawdę nie wiem o co chodzi. Tzn.myślę, że to przez zęby. No mogłyby już wyjść i dać odetchnąć i Antkowi i mi... I tak suma sumarum, to ja dziennie 4 godziny śpię. A mój Małż zdziwiony,że już nie mam na nic ochoty w tygodniu. Bo w week to zawsze łatwiej, chociaż w dzień trochę przy dzieciach pomoże, albo siedzi z Bartkiem, a ja mogę się kimnąc na moment spania Antka. Idę na Inkę
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
hej witam sie wyspana, po fajnej nocy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc Fridziu
co tam u was? Cytat:
nie placze, tylko se gada i bawi sie smoczkiem![]() kiedys sie wyspisz napewno
|
|
#4868 | |
|
Ola-Unhola
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
. Tu doceniam dzieci już kilkuletnie (jak to wygodnie mieć 7-latka w domu )
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
Jestem, jestem, tylko jakoś weny do pisania nie mam . Jeszcze potem przybiła mnie wiadomość od magi, eh ![]() gorgulku, sylko, Unholy ![]() Cytat:
Kuba nie płacze, ale wierci się i głośno wzdycha ![]() Umarłabym i chyba pozabijała wszystkich wokół . Jak widzę, że ciężkie nocki się szykują, to idę spać zaraz po Kubie, bo inaczej naprawdę jestem nie do życia i nerwowa, a nie mogę taka być zajmując się Malutkiem. A tak w ogóle, to ja nie mam pojęcia, od czego spanie tych naszych szkrabów zależy . Czasem Kuba wstaje do 7. dwa razy, dzisiaj spał bez żadnej pobudki 10 godzin ![]() Unholy dałam wczoraj Kubusiowi pierwszy raz 2,5 ml Laktulozy (wymieszałam z 25 ml wody) i nic, kupki nadal nie ma . Mały nie płacze, ale widzę, że próbuje zrobić kupkę, a nie może. Jak Ty podawałaś? Ile i przez ile dni? ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Wczoraj się uśmiałam z Kuby . Jadł "Ziemniaczki ze szpinakiem" BoboVity i chyba Mu nie smakowały (mimo, że wcześniej jakoś szło). Zamiast nie otwierać buzi i nie jeść - tak, jak przy brokułach - to brał do buzi i mówił "bleee..."
|
|
|
#4870 |
|
BAN stały
|
Miramej
i za Maciulka kciuki zaciśnięte cały czas Witajcie u mnie śniegu wczoraj napadało ale dziś ok tylko mróz. wczoraj już myślałam że Amelkę uduszę płakała cały dzień, wszędzie jej było źle. jak już poszła spać to trochę odetchnęłam a mąż dziś dopiero wraca. dziś pogodna jest a mi głowa pęka.po wysypce mały ślad został brzuszko i plecki cczyste w nocy Amelka jak się rozbudzi to opiera się o mnie i chce wstawać....a ja spać dziś sprzątanie i jakiś obadek miłego dnia mamusie |
|
|
|
#4871 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry mamusie!
Wpadlam, zeby zobaczyc, czy juz wiadomo co z Maciusiem. Oby dzisiaj juz bylo lepiej ![]() U nas zimno, ale piekne slonce. Ania wczoraj po raz pierwszy zjadla kabaczka. Zjadla pol kabaczka, popila 60ml wody i doprawila 200ml mleka ![]() Dzisiaj maz zajmuje sie Ania Ja mam labe ![]() Dobrego dnia!
|
#4872 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja niestety nie mogę iść od razu po Antosiu spać, bo trochę wiecej mam jeszcze obowiązków niż jednodzieciowe Mamuśki ![]() No właśnie, czasami 2 razy się obudzi, a czasami 15... Laktuloza działa długofalowo, u nas poprawa zaczęła być po bodajże 5-6 dniach i potem kilka razy dawałam, przestałam, bo zapomniałam przez dwa dni a zauważyłam poprawę, więc się juz wstrzymałam na stałe i do tej pory już było wszystko ok
|
|
#4873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, niezły spust ma Aneczka Już widzę Tuli jak nic nie robisz ![]() Cytat:
Wiem, wiem, ale ja też mam co nieco do zrobienia, ale i tak wolę iść spać ![]() Ale przez te 5-6 dni zwiększałaś dawkę? Na ulotce napisali, żeby zacząć od 2,5 ml (dla niemowląt) i co 3 dni zwiększać dawkę, ale nie napisali o ile . Dawałaś zmieszane z wodą albo soczkiem?
|
|
|
#4874 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Może poczekaj te 5/6 dni bez zwiększania i jak nic się nie zmieni to zwiększysz o np. 1ml
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czyli na łyżeczce do buźki prosto? Pił Antoś bez gadania?
|
|
|
#4876 |
|
Ola-Unhola
|
Taak, On wręcz to uwielbiał
![]() Zresztą jest smakoszem różnorakich nowości ![]() Cytrynę uwielbia
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe maly spryciarz z Kubusia ![]() Cytat:
|
|
#4879 |
|
Ola-Unhola
|
Zresztą coś z tym smakowaniem musi być od małego, bo Bartkowi też dawałam cytynę od malucha (na czkawkę) i teraz jego gusta krążą wokół właśnie smaków cytrynowych (kisiele, galaretki, soki, ciata itp) Lubi też żółty kolor
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko:
na ktorej stronie materaca spia wasze maluszki?? bo Wercia nadal na kokosie i nie wiem kiedy zmienic na gryke?
|
#4881 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Moim zdaniem już możesz
|
|
#4882 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Przeprszam, ze ostatnio malo udzielam sie na wątku ale nie mam zwyczajnie czasu Kuba nie usiedzi w jednym miejscu, trzeba go zabawiac, pilnowac. A jak ucina drzemke to mam sto rzeczy do zrobienia. Mam nadzieje, ze mi wybaczycie ![]() Nocka mineła super. Mały raz obudził sie, zjadł mleczko i spał do 6. Mamy 2 ząbka ![]() Na gorze tez wszystko podpuchnęte, ale jeszcze ząbka nie widac. Cytat:
![]() Biedny Maciulek, tak mi go szkoda Dzieciaczek sie wycierpi przez te choróbska. Ściskam Wam mocno ![]() Oby szybko nastapiła poprawa ![]() Cytat:
Widze, ze i Ty musisz miec oczy dookoła głowy ![]() Nasze maluszki maja podobne zachowanie, mój tez wszedzie łazi i podchodzi do mebli, wstaje na nogi i co gorsze puszcza sie. Wczoraj udało mi sie ustac ok 5 sekund ![]() A Twoja mała jak staje na nozki to na całych stopach czy palacach?? Gratuluje 6 ząbków Cytat:
A czesciej do nas nie mozna zaglądać i na bierząco śledzic o czym dyskutujemy ![]() ![]() My jeszcze nie myjemy ząbków ale chyba musze w koncu kupic małemu paste i szczeoteczke. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ________________ Svinecko zakochałam sie w butach Czy bedziesz jeszcze raz robiła na nie zamowienie?? Pliss, da rade?? To ja sie pisze na nr 37 kolor obojetnie jaki aby nie niebieski ![]() A jak nie te to jakies podobne...
|
|
|
#4883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
unholly bardzo współczuje noce, podziwiam cie, do mnie po takiej ilości snu bez kija nie podchodź
|
|
#4884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mala przesypia cala noc wiec za dnia wogole nie spi... poza tym troche problemow teraz mialam i nie wyrabiam Nawet nie wiecie jak sie ciesze ze moge do Was wpasc z problemem a Wy zawsze cos doradzicie ![]() W tesco widzialam za 12 zl taki zestaw do malych zabkow... bardzo mieciutkie szczoteczki do masowania dziasel i mycia pierwszych malych zabkow Nie wiem czy wydawac na to kase czy macie jeskies inne sposoby np gaze??? No i czy pasta wchodzi w gre u takiego smyka czy sama woda???
|
|
|
#4885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie przecieram wilgotną pieluszką
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
no to szykuje mi sie imprezka,znaczy u siostry
po kąpieli szwagier po mnie podjedzie ![]() zabieram swierzo upieczony chlebek, ktory wlasnie wstawilam ,miseczke smalcu swojej roboty i sloiczek grzybkow w occie kupie tez winko Mala dzis grzeczniutka.Zdarzylam posprzatac i teraz spi.Czekamy na wuja chrzestnego.Psa bede musiala zamknac bo sie panicznie boi. Pogodna suuuper, spacer tez zaliczymy.Rodzinny.Mąż w domu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
ale Twój Bartosz jest ok miesiąc młodszy
Cytat:
pasty nie należy używać dopóki dziecko nie umie świadomie odpluwać - nie ma podanego konkretnego wieku, bo każde dziecko inaczej może się rozwijać, ale przyjmuje się, ze pierwszą pastę można zastosować od ok 3 roku życia i to z bardzo małą zawartością fluoru (o,o5%) , bo dziecko może połykać (chyba, ze jak napisałam dziecko umie odpluwać szybciej) oczywiście mam na myśli sytuacje, gdy nie ma wskazań do specjalnego nadzoru stomatologicznego (nie ma próchnicy butelkowej czy innego gwałtownego przebiegu choroby, ale to już lekarz indywidualnie dobiera metodę profilaktyki)
|
|
|
#4888 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry Dziewczyny! U nas nocka znowu ok, a ja teraz czekam na nalesniczki z twarogiem Tz przyrzadza
. Ja sie dzisiaj wybieram na impreze z dziewczynami i oczywiscie nie wiem co ubrac , musze przejrzec szafe .Milego dnia!!!!
|
#4889 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
*** Dziewczyny, dostałam sms-a od magi: "Maciej zrobił jeszcze w nocy kupkę, brzydką zieloną, ale przypominała już kupkę. Tylko temp. szaleje. W nocy z 38,5 spadła do 35. Teraz znowu rośnie . Niestety całą noc przepłakał i z Małżem na zmianę Go lulaliśmy. Teraz jest w miarę. Dzięki za wszystkie kciuki
|
|
|
#4890 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
![]() ja tez mialam miec mila noc ale......dalam ciala po calosci - przez dwa dni zapomnialam brac tabletek i dostalam znowu okres ![]() Cytat:
gratuluje zabka ![]() hmmm nie no napewno juz nie bede robic skoro juz je bede miec ![]() ale przypominam dziewczyny, ze wlasnie zbieram chetne na takie buty: Załącznik 2923908 i takie: Załącznik 2923909 zglaszac sie!!!! ![]() Cytat:
kurcze mam nadzieje, ze to naprawde nic powaznegotrzymam kciuki za nich
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

- 07.07.09 

Strzelił już trzy razy samym śluzem. Ja nie chcę tego drugi raz przechodzić
by nie było to nic groźnego.
A kurde, nie zdążyłam przeczytać no

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie placze, tylko se gada i bawi sie smoczkiem

. Jak widzę, że ciężkie nocki się szykują, to idę spać zaraz po Kubie, bo inaczej naprawdę jestem nie do życia i nerwowa, a nie mogę taka być zajmując się Malutkiem. A tak w ogóle, to ja nie mam pojęcia, od czego spanie tych naszych szkrabów zależy
. Czasem Kuba wstaje do 7. dwa razy, dzisiaj spał bez żadnej pobudki 10 godzin
płakała cały dzień, wszędzie jej było źle. jak już poszła spać to trochę odetchnęłam a mąż dziś dopiero wraca. dziś pogodna jest a mi głowa pęka.
Ja mam labe 
, czyli na łyżeczce do buźki prosto? Pił Antoś bez gadania?