Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 6 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-06, 10:37   #871
Emila3000
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 6

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
pewnie ze istnieja,ale ciezko je dostac. jesli macie zaprzyjaznionych sprzedawcow poproscie zeby zamowili wam, u mnie na rynku sa az 3 sklepy z serkami albo ostrowia 0% albo mackowy 0% bo sklepikarze wiedza,ze im zejde jak polowa nas na diecie
ostrowia u mnie jest, ale ma 24% tluszczu w kauflandzie.....
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 10:39   #872
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość
witam,
a ten sernik z przepisowni robiłaś? jeśli tak to który?
Nie z przepisowni. Robiłam taki zwykły, z budyniem (z lidla, dozwolonym ). Kilo sera zmielonego, sześć jajek, słodzik i budyń. Białka ubić oddzielnie, wszystko razem wymieszać, piec godzinę w 180 stopniach.

Cytat:
Napisane przez mav Pokaż wiadomość
a powiedzcie jescze kiedy wogole jest Wielkanoc
4 kwietnia. Dokładnie wtedy mam urodziny Urodziny i Wielkanoc. Chyba ciasto mnie nie ominie

Wczoraj w pracy miałam urodziny kolegi, dostałam tort do ręki, pogrzebałam w nim widelcem i zutylizowałam w jakimś kącie
Stary 2010-03-06, 10:42   #873
mav
Zakorzenienie

GG do mav Wyślij wiadomość przez MSN do mav

a powiedzcie mi co o jest ser pasterski i czy to jest to samo co twarog

Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc.....

mav jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 10:44   #874
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedzcie mi co o jest ser pasterski i czy to jest to samo co twarog
'
jezeli nie ma tluszczu i cukru to bedzie sie nadawal... ale nie mam pojecia co to moze byc, kojazy mi sie ztym bialym serem co sie robi z owczego mleka...
Stary 2010-03-06, 10:48   #875
Aprrril
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
nie przesadzaj! wielkanoc to swieto jajka! a jajka mozemy! niedlugo zasiadziemy i wspolnie przepisy na jaja zrobimy takie ze rodzina bedzie zachwycona,niedlugo zaczne wrzucac.latwiej napewno w wielkanoc niz boze narodzenie wytrzymac na diecie.
bedzie dobrze
Jakby nie było, masz rację Na szczęście do Bożego Narodzenia będziemy już mogły pogrzeszyć, sesese
Czekam z niecierpliwością na te wielkanocne pomysły, ja również coś wrzucę
23.02.10: 68,9 kg
26.02.10: 67,9 kg
06.03.10: 66,1 kg
13.03.10: 65,2 kg
23.03.10: 64,8 kg
Cel: 60,0 kg No może z rozpędu 58 kg
NIE PALĘ od: 20.03.2010
Aprrril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 10:49   #876
mav
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
'
jezeli nie ma tluszczu i cukru to bedzie sie nadawal... ale nie mam pojecia co to moze byc, kojazy mi sie ztym bialym serem co sie robi z owczego mleka...
juz wiem!
to jest Feta czyli tak ser owczy dobry ale niestety slony

czyli jednak musze szukac jakegos sklepu z zywnoscia poza krajowa kieds byl u mnie we wsi teraz zrobili rossmana albo jechac do miasta pojeden se saie nie oplaca

Stary 2010-03-06, 10:51   #877
Nusiaa88
Raczkowanie

Cześć dziewczyny (i chłopaki widzę też )

U mnie dzisiaj spadek o 0,4...ehhh... przyzwyczaiłam się ostatnio do tych ciągłych spadków, więc jak tylko coś stanie będzie szok, oj będzie

A w ogóle pytałam ostatnio czy można kabanosy z łososia i któraś z Was (niestety nie doszukałam się która-przepraszam) pytała o skład, więc otóż referuję, że oprócz łososia w składzie jest podany tylko kminek, gałka muszkatołowa, błonnik, sól peklowana, a w smaku są...nieziemskie Polecam więc

aha, zapomniałam dodać, że poleciało mi bardzo z cycków... nie żebym miała coś przeciwko, bo moim zdaniem były dużo za duże i zaburzało mi to proporcje, ale jak tak dalej pójdzie pozostanie mi w końcu po nich tylko wspomnienie... z bluzek z guziczkami z H&Ma, których jestem fanką, z rozmiaru 42 przeskoczyłam wczoraj na 38...i to nie że tylko w jednym modelu-wszystkie były dobre... <lol>

Edytowane przez Nusiaa88
Czas edycji: 2010-03-06 o 10:55
Nusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 10:56   #878
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
juz wiem!
to jest Feta czyli tak ser owczy dobry ale niestety slony

czyli jednak musze szukac jakegos sklepu z zywnoscia poza krajowa kieds byl u mnie we wsi teraz zrobili rossmana albo jechac do miasta pojeden se saie nie oplaca
czyli bylam blisko... ;p
Stary 2010-03-06, 11:08   #879
jestemsilna
Przyczajenie

GG do jestemsilna

Cytat:
Napisane przez Chooo Pokaż wiadomość
I zagryzę murzynkiem

Dzisiaj mój kochany narzeczony testował mnie i próbował wepchać we mnie Princessę którą uprzednio sobie zakupił. Słuchajcie, powiem Wam... ugryzłam (pewnie zaraz mnie ) - nic nie połknęłam i automatycznie ta cała Princessa przestala być dla mnie Princessą tylko jakimś okropnym kamieniem i wyplułam. Nie połknęłam ni okruszka...

Może to było dziecinne, ale odechciało mi się wszystkich odstępstw od diety a mojego po prostu wcięło, bo jak gryzłam to był z siebie dumny, że jednak dowiódł, że nie mam silnej woli i z tą dietą będzie jak z innymi a tu ...

brawo powinnas byc z siebie dumna na mnie tez takie testy robili abo poczatek to pewnie padnie bo sie nie przestawila itd :P jak na razie trzymam sie jak moi rodzice wcinaja przy mnie najlepsze rzeczy podobnie jest ze znajomymi,takie drobiazgi jak odmowa czegos sobie to dopiero mobilizacja,pozdrawiam

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
mysle ze nikomu nie chce sie czytac wszystkiego..... pierwszy post, ksiazka... i chyba wiecej wiedziec nie trzeba.... a jak cos zawsze mozna zapytac.... zauwaz ze przychodza do nas dziewczyny, ktorym sie nawet pierwszego postu czytac nie chcialo........

a po za tym caly czas na temat... moim celem diety jest bezproblemowe zdjecie pierscionka z palca.....

kazdy cel jest dobry by zaczac sie odchudzac ;] bo to w pewnym sensie mobilizajca,ja mam spodnie super sexy jeansy s przed kilku lat i chce sie w nie wbic bo pamietam ze wtedy czulam sie jak w swoim ciele

uderzeniówka od 2.03. d0 5.03. (4 dni)
6.03.2010 58 kg

6.03.2010 - II faza (1/1)

cel 50 kg uda sie ?!!!!!!!!!
jestemsilna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 11:09   #880
Mariolcia =P
Zakorzenienie

hehe dzwonilam do mamy mowila, ze miala dzwonic, ale jak jest na tej diecie to sie zapomina i juz nie mogla sobie przypomniec co chciala zrobic tez tak mam czasem, wczoraj zamiast do wody wsypalam troche zelatyny do jogurtu Byla w sklepie i kupila sledzie marynowane, pani mowila, ze nadaja sie na nasza dietke, bo pani naprzeciwko ze stoiska z torebkami kupuje i schudla 8 kg i ma tez jakies w pomidorach bez oleju;D na swieta w domu sie najem sledzi

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 11:12   #881
mav
Zakorzenienie

Cytat:
czyli bylam blisko... ;p

Cytat:
Napisane przez jestemsilna Pokaż wiadomość
brawo powinnas byc z siebie dumna na mnie tez takie testy robili abo poczatek to pewnie padnie bo sie nie przestawila itd :P jak na razie trzymam sie jak moi rodzice wcinaja przy mnie najlepsze rzeczy podobnie jest ze znajomymi,takie drobiazgi jak odmowa czegos sobie to dopiero mobilizacja,pozdrawiam

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------
mnie nikt nie testuje
moj Tz chcial chleb to sobie wzial, zapytal kilka razy czy moze bo tylko troche zostalo...to mu wytlumaczylam ze ja chleba nie moge jesc...on tego nie rozumie i wiem ze bede mu to jeszcze kilka razy tlumaczyc ale nie bedzie mnie testowal

Stary 2010-03-06, 11:15   #882
Emila3000
Zakorzenienie

dlatego ja jestem na diecie razem z moim facetem.... zostalby zamordowany za jedzenie przy mnie nie chipsow czy jakis fajnych jogurtow..... a Julka niczego kuszacego nie je.... jakies swoje tylko bezsmakowe jedzonko i przekaski... ;p
Stary 2010-03-06, 11:17   #883
Mariolcia =P
Zakorzenienie

tez musze tz-towi tlumaczyc, ze mi nie wolno, a on: jakbys jedno zjadla nic by sie nie stalo i zawsze pyta czy chce np ostatnia babeczke

Stary 2010-03-06, 11:18   #884
mav
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego ja jestem na diecie razem z moim facetem.... zostalby zamordowany za jedzenie przy mnie nie chipsow czy jakis fajnych jogurtow..... a Julka niczego kuszacego nie je.... jakies swoje tylko bezsmakowe jedzonko i przekaski... ;p

moj sie nie ma z czego odchudzac
a pozatym jest przeciwnikiem jakichkolwiek diet

Stary 2010-03-06, 11:23   #885
_shrek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
l nie nazwałeś mnie Słoneczkiem to się waham, ale może jednak Ci podam...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=402728

Berlinianka słoneczko ty moje ... bardzo Ci dziękuję. Nie wiem jak to zrobiłaś ale dla mnie jesteś informatycznym Mc Giverem i nie tylko informatycznym.

Kasiulka, żona już od kilku kilogramów sugeruje żebym odpuścił bo ona nie lubi drobnych facetów (nie wnikam do końca co ma na myśli). Badania zrobiłem także na jej wyraźny rozkaz bo dotychczas miałem to gdzieś. Myślę, że pociągnę jeszcze na II fazie jakieś 6-7kg i wrócę tym samym do wagi z czasów kiedy wyczynowo uprawiałem sport. Tak naprawdę obawiam się nieco III fazy ale myślę, że wszystko będzie o.k. Na forum zaglądam tylko sporadycznie bo jestem w ciągłym "niedoczasie" co nie znaczy, że o Was nie myślę

Swoich wyników nie przedstawiam po to aby się nimi podniecać ale po to aby wszyscy wątpiący i zastanawiający się czy warto spróbować zobaczyli, że mogą naprawdę liczyć na dobre efekty bez względu na to w jakim czasie je osiągną. Dla mnie właśnie taką inspiracją była kumpela (dyplomowana pielęgniarka) która Dukanem trzasnęła 25kg swojej odwiecznej nadwagi i kiedy ją spotkałem przywitałem się myląc ją z jej dużo młodszą i zawsze szczuplejszą siostrą.

Powodzenia

Edytowane przez _shrek_
Czas edycji: 2010-03-06 o 11:31
_shrek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 11:25   #886
jestemsilna
Przyczajenie

GG do jestemsilna

hehe ja tez mam dzis pierwszy dzien po 4 dniach od wtorku uderzeniowki i tez nie moglam sie doczekac warzyw ehhh nareszcie a jak robisz teraz ta faze 5/5 czy jakos inaczej , pozdrawiam

6.03.2010 58 kg

Stary 2010-03-06, 11:26   #887
ruda_niunia
Rozeznanie

Witam!
albo mi sie baterie w wadze wyczerpuja albo niepotrzebnie zmienilam system albo nie wiem co jest grane...
Przedwczoraj na wadze bylo 78,1, wczoraj 77,2 a dzisiaj nagle 75,9.... yyyy nie wierze w tak szybki spadek (teraz ide 1/1 ale ze wzgledu na dzisiejsza impreze 2 dni pod rzad zrobilam P zeby dzisiaj warzywka byly)...
Jak myslicie? czy moze po prostu po zastoju tak szybko ruszylo (nie chce mi sie wierzyc bo az za szybko)...

walcze ze swoja slaba silna wola
ruda_niunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 11:31   #888
Mariolcia =P
Zakorzenienie

dziewczyny Wy juz po ciazy to moze bedziecie wiedziec kiedys lekarz przepisal mi kwas foliowy i zelazo i inne witaminki, nie skonczylam ich brac, wiec mysle, ze dietka to dobry czas zeby je skonczyc, tylko kurde nie pamietam ile razy dziennie mam brac ten kwas i zelazo

Stary 2010-03-06, 11:33   #889
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

A u mnie w piekarniku upieczony murzynek a zapach rozchodzi sie na cały dom .Przepysznie pachnie ide robic zaraz kawke i sprobuje tego cuda.Jedno trzeba przyznac to najszybciej przygotowane moje ciasto w zyciu
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 11:35   #890
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
dziewczyny Wy juz po ciazy to moze bedziecie wiedziec kiedys lekarz przepisal mi kwas foliowy i zelazo i inne witaminki, nie skonczylam ich brac, wiec mysle, ze dietka to dobry czas zeby je skonczyc, tylko kurde nie pamietam ile razy dziennie mam brac ten kwas i zelazo

a co na ulotce pisze.... ja bralam zelazo chyba raz dziennie... ale trzeba go brac na pusty zoladek.... a kwas w witamnkach mialam... ;p a na dietce chyba masz duzo zelaza... przeciesz samo miecho zresz....
Stary 2010-03-06, 11:39   #891
agulka76
Przyczajenie

GG do agulka76

Cytat:
Napisane przez jestemsilna Pokaż wiadomość
hehe ja tez mam dzis pierwszy dzien po 4 dniach od wtorku uderzeniowki i tez nie moglam sie doczekac warzyw ehhh nareszcie a jak robisz teraz ta faze 5/5 czy jakos inaczej , pozdrawiam
Ja bede stosowac 5/5 dni,mysle ze tak bedzie ok.Rano zjadlam jajecznice z pomidorem i szczypiorkiem.Niebo w gebie Ugotowalam cos w stylu bigosu,ale na wodzie,bez zadnego tluszczu,nawet miesa nie dodalam,ale wyszlo super smaczne. wiec dzis na obiad bigosopodobne danie .
agulka76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 11:42   #892
ciemka367
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nusiaa88 Pokaż wiadomość

że oprócz łososia w składzie jest podany tylko kminek, gałka muszkatołowa, błonnik, sól peklowana, a w smaku są...nieziemskie Polecam więc

aha, zapomniałam dodać, że poleciało mi bardzo z cycków... nie żebym miała coś przeciwko, bo moim zdaniem były dużo za duże i zaburzało mi to proporcje, ale jak tak dalej pójdzie pozostanie mi w końcu po nich tylko wspomnienie...
Potwierdzam i jedno i drugie - kabanosy na przegryzkę jak najbardziej a cycki... hmm, no cóż one lecą w pierwszej kolejności - z E zrobiło się D
Co do offtopów - tego i piątego wątku nie czyta się komfortowo - trudno przebić się przez gąszcz śmieci, by znaleźć coś istotnego
Wprzeciwieństwie do 2-4 - tam przejrzyście, pierwszego nie czytałam.

a tak w ogóle to słoneczne dzień dobry Dukankom
30.04 - 71.800
23.05 - 73800 PORAŻKA
26.06 - 72.400
31.01.11 - 76...
ciemka367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 11:51   #893
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

No polecam murzynka .REWELACYJNY i naprawde szybko sie go robi
Stary 2010-03-06, 11:54   #894
jestemsilna
Przyczajenie

GG do jestemsilna

Cytat:
Napisane przez agulka76 Pokaż wiadomość
Ja bede stosowac 5/5 dni,mysle ze tak bedzie ok.Rano zjadlam jajecznice z pomidorem i szczypiorkiem.Niebo w gebie Ugotowalam cos w stylu bigosu,ale na wodzie,bez zadnego tluszczu,nawet miesa nie dodalam,ale wyszlo super smaczne. wiec dzis na obiad bigosopodobne danie .
ja jednak zrobie chyba 1/1 nie bede grzeszyc bo 5 dni to jednak za dlugo ale jeszcze ani raz nie zgrezszylam i mam nadzieje ze bedzie tak do konca o to smaczne sniadanie ja serek tzw wiesniak pomidorek papryka cebula i ogorek wszystko zmieszane i z chlebkiem dukanowym oczywiscie a obiad jeszcze planuje

6.03.2010 58 kg

Stary 2010-03-06, 11:55   #895
ciemka367
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda_niunia Pokaż wiadomość
Witam!
albo mi sie baterie w wadze wyczerpuja albo niepotrzebnie zmienilam system albo nie wiem co jest grane...
Przedwczoraj na wadze bylo 78,1, wczoraj 77,2 a dzisiaj nagle 75,9.... yyyy nie wierze w tak szybki spadek (teraz ide 1/1 ale ze wzgledu na dzisiejsza impreze 2 dni pod rzad zrobilam P zeby dzisiaj warzywka byly)...
Jak myslicie? czy moze po prostu po zastoju tak szybko ruszylo (nie chce mi sie wierzyc bo az za szybko)...
ruda_niunia - to nie wagi głupieją tylko nasze prześliczne ciałka - raz uparte a raz nadgorliwe
ważne, by ogólny bilans był cały czas na minusie -to jaki masz wynik po dwóch miesiącach?
30.04 - 71.800
23.05 - 73800 PORAŻKA
26.06 - 72.400
31.01.11 - 76...
ciemka367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 12:05   #896
ruda_niunia
Rozeznanie

ciemka367 - 2 miesiace mijaja mi za 2 dni - wtedy wstawie wyniki - i te w kg i te w cm... na dzien dzisiejszy wagowo -10,1 kg... ale ja nadal w to nie wierze

walcze ze swoja slaba silna wola
ruda_niunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 12:07   #897
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Emilia nie mam ulotki niestety do tego zelaza, ja nie jem az tyle miecha poza tym jak juz to kurczaka, a w nim zelaza nie ma chyba za duzo. Czyli co na czczo jedna tabletke?

Stary 2010-03-06, 12:10   #898
Aprrril
Raczkowanie

Mam dość pilne pytanie, bo siedzę już nad michą Czy można kiszoną kapustę? Skusiłam się na dwa widelce, bo już nie mogłam, ale jest słona i nie wiem, czy mogę się rozkoszować dalej.. Jestem na P+W
23.02.10: 68,9 kg
26.02.10: 67,9 kg
06.03.10: 66,1 kg
13.03.10: 65,2 kg
23.03.10: 64,8 kg
Cel: 60,0 kg No może z rozpędu 58 kg
NIE PALĘ od: 20.03.2010
Aprrril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 12:14   #899
czelsi
Raczkowanie

Ktoś kiedyś pisał, że można kiszoną kapustę, tylko żeby ją najpierw przepłukać pod wodą
czelsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 12:14   #900
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

Cytat:
Napisane przez Aprrril Pokaż wiadomość
Mam dość pilne pytanie, bo siedzę już nad michą Czy można kiszoną kapustę? Skusiłam się na dwa widelce, bo już nie mogłam, ale jest słona i nie wiem, czy mogę się rozkoszować dalej.. Jestem na P+W
Mozesz tylko jak mocno słona to wyplucz ja w wodzie smacznego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości