|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupę czasu się już znamy, ciągle siebie dość nie mamy- PM 2008 :)
Witajcie sobotnio
Daget, Paulinko, Malutka dziękuje za życzenia nastawiłam właśnie rosół do gotowania, posprzątane mam, więc chwilka na kawkę i wizaż mąż się jeszcze dziś szkoli ale kolo 15 ma wrócić, bo tak się ugadali z prowadzącymi, że zrezygnują z długiej przerwy a za to szybciej skończą ![]() dostałam moje wymarzone puzzle z bziumkiem ![]() no i się trochę zdołowałam jak mi siorka wypomniała, że to moje ostatnie 20-ste urodziny no cóż starość nie radość, dropsy nie tik-taki ![]() wczoraj wpadli znajomi posiedzieliśmy , pośmialiśmy trochę i było miło a dziś już nie mam ochoty ani siły na imprezowanie i chyba zostaniemy w domu, się obaczy ![]() no i chyba się nie chwaliłam ale od poniedziałku mamy urlop Cytat:
ale Wam szybko poszło z przeprowadzką no ale w sumie jak się ma już taką wprawę ... ![]() a na długo przylatujecie? nie wiem czy pisałaś ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że uda się Wam coś wykombinować , trzymam kciuki za to Cytat:
gratuluje dobrych wyników ![]() Cytat:
![]() aha, mam pytanko w sprawie tej zupki- może być kwas z ogórków kiszonych?? czy nie za bardzo? wow super ![]() Cytat:
hah chciałabym zobaczyć coś takiego może jakiś filmik ![]() przekaż, że przyjęłyśmy do wiadomości aaaa Czeko21 klikam, klikam codziennie
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2010-03-06 o 12:39 |
||||||
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dzisiaj mu jakieś filmiki nagramy, ale to jak mężusiowi się polepszy, bo go migrena złapała i śpi biedak.A pies mi właśnie piszczy że chce się bawić, hehe A od rana coś z nim robimy
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nagrajcie ja bym popatrzyła niech mężusiowi szybko mija migrena
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Nagrałam sama coś komórką, zaraz wrzuce i się pochwale
Ale jakość nie za dobra ![]() EDIT: No i już ![]() http://www.youtube.com/watch?v=6LdUdsqn1VA
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2010-03-06 o 13:13 |
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super będziecie mieć teraz wygodę jak się Wam nie będzie chciało ściągać skarpetek to Shiro zrobi to za Was a może jeszcze go nauczycie, żeby od razu do pralki odkładał p.s. Aguniu masz bardzo miły głosik taki ciepły
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u nas nie wypali, bo ja go bez nadzoru do łazienki nie wpuszczam, bo pije wodę z kibelka Klapy nie mamy, a w planach wymiana kibelka, więc nie opłaca się kupować nawet Ad. 2 a dziękować, ale ja normalnie mówię całkiem inaczej to jest głos na potrzeby pracy z psem wyćwiczony. Pies zwraca dużą uwagę na ton głosu, podwyższony oznacza coś fajnego, zabawę, dobry nastrój, niski złość. Jeśli przy pracy z psem będzie się używać niskiego tonu, pies będzie pracował niechętnie.To samo jest ze szczekiem psa, jak ton szczeku wysoki, znaczy, że pies ma dobry nastrój, jak niski - lepiej nie podchodzić
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pokaż te puzelki koniecznie... ![]() Udanego urlopu. Dziękuję aguniu cudownie to wygląda i głosik bardzo przyjemny masz..zgadzam się z monią. Uśmiechałam jak jak głupek do monitora... ![]() WITAM się i zmykam, bo mam gosci.
|
|
|
|
|
#1838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojego długo uczyłam, żeby opuszczał jak już zrobi swoje ![]() 2. a to ciekawe co piszesz, nie wiedziałam, że to ma takie znaczenie ![]() a z tym szczekaniem to widzę po moim psiaku, jak przyjeżdżam do domu to aż prawie piszczy z radości jak szczeka na powitanie ![]() Cytat:
![]() dziękuje ja też się tak uśmiechałam , dobrze, że mnie nikt nie obserwował chyba...
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
Hejoj
![]() Co to byla za impreza Wrocilam przed 2, zasnac nie moglam z nadmiaru emocji hi hi hi To nic ze o 7.10 mialam pobudke a potem psy mnie budzily szczekaniem ![]() Bylam nawet na miescie, nie zgadniecie gdzie -> w pewnym sklepie -> gdzie sa nadal wyprzedaze ![]() Se se se upolowalam cosik oraz mojej mamie, dla niej m.in znalazlam piekna sukienke, do tego za bezcen! Kasienka eee tam nie dygaj - bedziesz intensywnie cwiczyc wszystkie dziedziny tra la la Kurcze czasami tak sie koncza te porady przepisowe. Lepiej robic wg przepisu zwlaszcza 1 raz. Na pewno je zrobie, wtedy dam znac ja mi wyszlo. Ogladalas Konga? Paulinko teraz sobie wypoczniecie w nowym gniazdku ![]() Izka super ze wynik ok Kwas mozesz juz brac a kondycje poprawiac na biezaco Dagus czemu sie Ci humor ulotnil? Po takim obiedzie jak u Ciebie bylabym wniebowzieta... Gratuluje ciociu ![]() Agatko wieczor ze znajomymi udany? Malutka ale wiadomosc - drugi podgryzacz Czeko Ty dzis imprezujesz a ja wczoraj ![]() Agunia jest jakas minimalna szansa zebym mojego psa mogla czegos nauczyc?! Chociaz sie nei łudze ![]() Impeza jak juz pisalam b. udana - zrobilam moje mufinnki korzenno czekoladowe z niespodzianka ![]() Asiuk podziekuj T. za tak cenna informacje Moonik jakie puzzle ![]() Ale sobie odpoczniecie na urlopie la la la Zmykam dalej pichcic - robie papryki faszerowane
|
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Sofciu, jasne że jest! Małego psa ciężej jest szkolić, a zwłaszcza już dorosłego, ale da się na pewno
Shiro ściąganie kapci i skarpetek odebrał jako świetną zabawę Tylko najpierw mieliśmy opanowany aport, bo inaczej pewnie by ściągał i gdzieś z nimi uciekał Fajnie, że imprezka udana Moniś wstyd się przyznać, ale to ja zawsze miałam większe problemy, żeby pamiętać o opuszczaniu klapy niż mój mąż więc tak czy inaczej z tym bym problemu nie miała ![]() Izuś
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2010-03-06 o 17:26 |
|
|
|
#1841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaki ten sklep? I fotki wstaw.. ![]() Bardzo sie obawiam, że będę miała tendencje do przytycia po rodzicach, to znaczy nie przeszkadza mi to jakoś strasznie, bo jak będę w ciąży to nie mam zamiaru trzymać wagi, czy stosować diety...ale wolę usprawnić mięśnie itd.![]() Ojj wiesz ile radości.. i ciągle mi się przypomina Twój głos.."dobry pies", fajnie to brzmi. Może swoją (co u rodziców jest)pomęczę trochę tymi komendami... Myślałam, ze nigdy nie oduczy sie skakania na nas, a tata ja jakoś nauczył i ładnie siada, a to już fajnie. Cytat:
![]() Ja to uwielbiam jak mąż jest w domu i jak pyta czemu sie tak uśmiecham do komputera... No wiecie co...nikomu sie nie podoba mój wieszaczek...
|
||
|
|
|
#1842 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka krejzolki
Cytat:
![]() psieplasiam Cytat:
![]() super ten Twój psioczek i głosik mrau mrau Cytat:
pokazuj zakupy bo sie wsciekne ![]() gdzie byłas? w Re??? ![]() ja węża krece na jutro!! ale cos sie kiepsko czuje-przeziebil sie, wiec moze nie wypalic Sofka nie masz czasem wolnego poniedzialku? przyjechalabys do wrocka i bysmy poszalaly po sklepach ![]() no weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eź!! Konga ogladalam- film świetny Czy była któraś z Was <bądź ktos ze znajomych> na Alicji w Krainie Czarów?? ![]() Kręci mnie ten film, ale nie wiem czy warto. ![]() Izulek- zapomniałam napisac ze świetny wieszor kupiłaś. to ten z łańcuszkiem- może byc jako breloczek do torebki
20.05.2015 punkt południe 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! Edytowane przez kasienka1985 Czas edycji: 2010-03-06 o 17:43 |
|||
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś męcz psa, męcz
Jak coś służę radą ![]() Kasico Ja co prawda na "Alicji..." nie byłam, ale z chęcią bym obejrzała nawet dla samej kreacji Deppa. Jak dla mnie to świetny aktor, i nawet jak film jest nie do końca dobry, to i tak się fajnie go ogląda, bo można podziwiać prawdziwy aktorski kunszt.
|
#1844 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
genialne - musze tego meza nauczyc ![]() heh... jak zawsze jak znajomi przychodza pozno patrza jak biegamy z mala po mieszkaniu... mala marudna chce kapanie jesc i spac... ale grunt to posiedziec i pogadac o *******ach Cytat:
![]() malzowina w pracy konczy dopiero o 19... jak ja tak nie lubie... za bardzo sie przyzwyczailam ze siedzial z nami, zawsze cos fajnego wymyslil allle mam ochote na pizze chodzi juz za mna pare dni... nic z tego dietka... musze sie pochwalic "dzieki" jelitowce waze jeszcze mniej (choc jeszcze nie tyle ile bym chciala)idem poprasowac troche
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Aguniu no to moze mi zdradzisz jak?! Zaczynajac od czegos prostego
![]() Izka gdzie ten Twoj wieszaczek bo go nie widze?! Kasienka ha ha ha widzialam ze mi pogrozisz ![]() Tak bylam w Re! - przetrzepałam kolejny raz wieszaki hihi, Wyszperalam fajna koszule i spodnice. A dla mamy koszule, spodnice i sukienke. Taka jestem cudna corka. Obiecuje ze jutro do poludnia wstawie fotki moich zakupow - dzis juz wrocil maz i trzeba czasu troche pospedzac ze soba ![]() Tak wiec mam pretekst coby Cie przywolac jutro rano Sama sie zastanawiam co czy isc na Alicje wlasnie z powodu Deep'a Agatko Mala pizza nei zaszkodzi Zostalo Ci duzo kg do zrzucenia?Edit. Kasiu Słonko niestety brak jakiegokolwiek wolnego, najblizsze w wielki czwartek i piatek. Szalenstwo musimy odlozyc
Edytowane przez soffera Czas edycji: 2010-03-06 o 19:09 Powód: Skleroza |
|
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
TO jest wieszaczek na torebkę Słonka...gdy idziemy do restauracji lub na pizzę, nie mam co zrobić z torba i zazwyczaj mam ja na kolanach, albo za plecami, albo na podłodze. Więc taki wieszaczek strasznie umili mi życie..
Są też z lusterkiem... ![]() A tak wygląda jak sie zakłada na stolik...Załącznik 2925589 Już planuję drugiego upolować...
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogladacie Usta usta?! Fajne |
|
|
|
|
#1848 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ad. 2 przynajmniej sam się przyznał ![]() Cytat:
ad. 1 to układaj je szybko ![]() ad. 2 super, wolne zawsze się przyda ad. 3 fajny filmik Cytat:
![]() ad. 2 czekamy na fotki ad. 3 bo oni się nie znają ![]() Cytat:
no
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1850 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
no to kobietki smacznego kwasu foliowego dziękuję za wyrazy uznania Malutka gratki za ząbek no i mnie nie pocieszylaś tym seksikiem - a kiedyś tak to lubialam, a teraz nawet o tym nie myślę dobrego dnia
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
Heyka kotecki ..... oj mruczący dzisiaj dzionek miałam .... otórz wczoraj dowiedziałam się, że są do oddania w dobre ręce za symboliczną opłatą lekko "skundlone' kotki rasy maine coon tzn. mama jest rodowodowa ale zachciało jej się romansidła z kocurem z sąsiedztwa ...... no i tak sobie poszalała, że wyszło z tego osiem sztuk kociaków
Ale ..... jak ją już wybraliśmy i trzymaliśmy na rączkach to po spodniach wspinała się na nas najmniejsza koteczka z całego miotu (bardzo sprytna i niesmaowicie śmieszna) tak jakby chciała nam powiedzieć "weźcie i mnie i mnie!!!"..... no i ta kobietka do nas, że dobrze na nas zwierzaki reagują i żebyśmy pomyśleli o dwóch kociakach, bo jak będziemy w pracy to obie się do siebie przytulą i nie będzie takiej tęsknoty ...... no i teraz jest dylemat ..... jedna czy dwie ..... ja to bym wszystkie wzięła, więc jestem za dwoma ..... małż boi się o to czy damy radę finansowo jak np będziemy chcieli gdzieś wyjechac i kotki trzeba będzie do hotelu oddać ...... ale ja jestem w stanie zrezygnować z kupna kolejnych butów przez najbliższe 5 lat oby tylko te dwie mizolki zabrać do domu no co ja poradze jak sie wychowałam w domu rodzinnym gdzie było 4 psy 3 koty i 2 króliki ..... a teraz mam tylko króliczka .....kasica gratuluję tego kursu i wiesz co myszo wydaje mi się, że znajdziesz zajęcie w którym się w 100% zrealizujesz bez szarpania się na jakiś durnych studiach w dziedzinie, której nie trawisz ..... trzymam kciukasy i staję pierwsza w kolejce do salonu ..... a jakby była potrzebna pomoc przy otwieraniu działalności czy innych sprawach księgowo-zusowych to służę pomocą ..... wiem wiem zagalopowałam się ..... Anusia_pięknusia miłego szkolenia się w weekend .... ja własnie cały wielki projekt szkoleń finansowanych z UE w mojej firmie rozliczam i w kwietniu też lecę na Profesjonalne techniki prezentacji ![]() paulinaizabela a gdzie flacha na parapetówkę???? jak nie opijemy to przecież się zawali .... na pewno się zawali ...... asiuk o co chodzi z tym głupim chłopem? moonik spóźnione ale szczere życzonka i buziaczki - wszystkiego najlepszego ![]() agunia filmik jest świetny ..... pochylam czoła dla Twoich umiejętności treserskich no tak jak sofka z kasicą zrobiły nalot na RE to już nie ma się tam po co wybierać ..... a ja sobie ostatnio upolowałam taką bluzę http://www.allegro.pl/show_item.php?item=939781700 AAAA i się nie pochwaliłam, że 5 min spacerkiem od mojego bloku otworzył się już częściwo fitness club na 1000 m2 powierzchni ...... a ja na kartę multisport wchodzę tam za free Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2010-03-06 o 22:31 |
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Sofciu musiałabyś powiedzieć, czy Twój psiak umie cokolwiek, jak np. siad lub leżeć, czy aportuje piłeczkę lub inne rzeczy, czy jest nakręcona bardziej na jedzonko czy na piłeczkę
![]() Mogę dać przykład jak my naszego psa uczyliśmy siad. Najpierw w dłoń braliśmy smakołyka i przesuwaliśmy dłoń psu nad głowę, pies skupiał się cały czas na dłoni, więc jak miał ją nad głową, to musiał siąść (choć czasem próbował robić co innego ). Jak siadł, dostawał od razu smakołyk (tu jeszcze psa nie chwalimy)Jak to się już udawało w 100%, to potem w dłoni już nie było smakołyka. Ruch dłonią dokładnie ten sam. Jak pies siadał, najpierw pochwała (czyli np. tak jak ja mówię "dobry pies", potem smakołyk (zasada nagradzania jest taka, że psa ZAWSZE trzeba pochwalić, smakołyk nie koniecznie musi być za każdym razem, zwłaszcza jak pies ma opanowaną komendę). Jak i to wychodziło, to wtedy zaczęliśmy wprowadzać komendę. Czyli mówisz siad i od razu naprowadzasz ręką. I znowu, jak siądzie- pochwała, smakołyk. Później stopniowo wydłuża się czas pomiędzy wydaniem komendy a naprowadzaniem psa. W pewnym momencie pies powinien zacząć siadać po usłyszeniu komendy, a jeszcze przed ruchem ręką. I tu uwaga - nie wymagamy od psa natychmiastowego siadu, pies czasem może potrzebować nawet około 20 sekund, żeby sobie "przypomnieć" co miał zrobić.W trakcie nauki jest jeszcze jedna zasada, zawsze robimy maksymalnie 5 powtórzeń za jednym razem. Potem przerwa i znowu 5 powtórzeń, żeby psa nie przetrenować. Lepiej ćwiczyć krótko, ale często, niż odwrotnie. I zawsze kończymy na najlepszej próbie, czyli jak np. pies przy pierwszych dwóch próbach wymagał korekty, naprowadzenia, to jak w 3 ładnie siądzie, kończymy ćwiczenie i sowicie nagradzamy. Jeśli nagradzamy także głaskaniem, to zawsze najpierw pochwała, potem głaskanie, na końcu smakołyk. Zawsze ta kolejność. No to żem się rozpisała Czeko ![]() Kociaki przesłodkie. Ciekawa jestem co wyrośnie z krzyżówki maine coon i dachowca. A nie obawiasz się biorąc dwa kociaki naraz, że Wam totalnie mieszkanie zdemolują? Już jeden może nieźle nabroić a co dopiero dwa Ale z drugiej strony, starsze koty ciężko się przyzwyczajają do nowego towarzystwa, więc jak chcesz mieć dwa, to lepiej żeby oba od małego.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2010-03-06 o 22:34 |
|
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
agunia maine coony są za leniwe na harce ..... nawet nie wiesz jak bardzo są leniwe ..... gdybym brała norweskie leśne to bym się bardzo obawiała ...... np o żyrandole
A tu poznałam mamę i babcię tych kociaków ...... leniwce straszne no i są wielgachne (kocury potrafią ważyć 10-15 kg) ..... babcia ułożyła się na przedpokoju na moich butach - oba sobą przykryła ![]() A co do mnieszkania to kiedy nas nie będzie w domu to kocury będą miały posłanie na przedpokoju, kuwetę w łazience i zamknięte pokoje ..... tylko podczas naszej obecności będą mogły szaleć po pokojach
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, ale to mieszańce, a skąd wiesz jaki tatuś był?
Żebyś się nie zdziwiła (oczywiście życzę, żeby były jednak leniwe i nie psociły)
|
#1855 |
|
Zadomowienie
|
agunia ..... no to będzie wesoło
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2010-03-06 o 23:01 |
|
|
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
No ..... widzę, że czujesz ten klimat
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
agunia zależność jest prosta JAKA PANI TAKIE ZWIERZAKI ..... więc zrozum - w tym domu nie może być normalnie ....
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko ja bym się zdziwiła jakby BYŁO normalnie
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

mąż się jeszcze dziś szkoli ale kolo 15 ma wrócić, bo tak się ugadali z prowadzącymi, że zrezygnują z długiej przerwy a za to szybciej skończą 

Co to byla za impreza