Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-06, 08:57   #4741
Anianiani
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

R:

I. Dwie kromki chleba żytniego z jajem na twardo, papryką i ogórkiem, kawa z mlekiem.
pomarańcza
II. Trzy łyżki kaszy gryczanej, filet z dorsza duszony z brokułami, surówka z marchewki.
III. Serek wiejski lekki z pestkami słonecznika i cynamonem.
IV. Miseczka twarożku z rzodkiewką, cebulką, szczypiorkiem i ziołami.

Bardzo proszę o ocenę....

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 09:07   #4742
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
R:

I. Dwie kromki chleba żytniego z jajem na twardo, papryką i ogórkiem, kawa z mlekiem.
pomarańcza
II. Trzy łyżki kaszy gryczanej, filet z dorsza duszony z brokułami, surówka z marchewki.
III. Serek wiejski lekki z pestkami słonecznika i cynamonem.
IV. Miseczka twarożku z rzodkiewką, cebulką, szczypiorkiem i ziołami.

Ślicznie. (;

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 09:15   #4743
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
R:

I. Dwie kromki chleba żytniego z jajem na twardo, papryką i ogórkiem, kawa z mlekiem. ladnie
pomarańcza
II. Trzy łyżki kaszy gryczanej, filet z dorsza duszony z brokułami, surówka z marchewki.vja bym dala troche wiecej kaszy
III. Serek wiejski lekki z pestkami słonecznika i cynamonem. fajnie
IV. Miseczka twarożku z rzodkiewką, cebulką, szczypiorkiem i ziołami. a chlebus?

jakos tak malo warzyw i owocow... ale ladnie

Napisane przez Black Cat
PODBIAJAM WCZORAJSZE U. (pt: zdałam egzamin ustny z prawoznawstwa na 4 !!! )

6.30 Śniadanie: miseczka BranFleksów z garścią orzechów laskowych, rodzynek, łyżką otrąb śliwkowych, połową wkrojonego banana, łyżeczka miodu + zalane 2 szklankami ciepłego mleka 2%; espresso mmmmm
11.00 II Śniadanie: ciabata (przypieczona) z: pesto, mozzarellą, suszonymi pomidorami, pomidorem świeżym, bazylią, rukolą, kiełkami kocham takie bulki na cieplo
zielona herbata; mandarynka (* taka długa przerwa z powodu egzaminu..)
chodzenie po sklepach & spacer nad Wisłę (ok 2h?)

14.30 Obiad: dwa kotelty mielone (smażone itp) ; 4 ziemniaczki z koprem, porcja buraczków tartych; herbata z cytryną ladnie
15.00 Deser: kinder niespodzianka ^^ co bylo??
spacer ok pół h
17.45 Podwieczorek: muffina jagodowa z coffeeheven,
3 czekoladki kawowe Solidarność, kawa z mlekiem 2% słitaśnie
trochę sprzątania w domu
20.15 Kolacja: (w sumie nie jestem głodna, więc) 1 kromka razowca z bieluchem naturalnym, łososiem wędzonym, ogórkiem, pietruszką; herbata ladnie
po. szklanka soku grejfutowego i pewnie mięta wpadnie
słodkie MEGA LENISTWO !!

dzisiaj:

7.30 Śniadanie: miseczka płatków kukurydzanych eko z garścią orzechów nerkowca, rodzynek, łyżką otrąb żurawinowych, połową wkrojonego banana, + zalane 2 szklankami ciepłego mleka 2%; espresso lubisz kukurydziane? ladnie
11.00 II Śniadanie: jogobella śliwkowa z garścią włoskich + bułka żytnia z siemieniem posmarowana grubo Tartare orzechowa aleja, pomarańczka; zielona herbatadobry ten tartare?? ladnie
14.30 Obiad: zupa rybna - talerz (tłusta jak rosół, z dużą ilośćią kawałków ryby (dorsz, łosoś i jakaś jeszcze) na ostro z pieczarkami- pyszna! ; porcja klusek szpinakowych (* takie duże kopytka szpinak owe) polane jogo naturalnym. (-> dzisiaj piątek więc postny obiad ) nie jadlam takiej zupy ale brzmi smacznie
15.00 Deser: czekoladka adwokatowa Solidarność
17.30 Podwieczorek: porcja tortu kajmakowego ; ja tez chceeeee
kawa latte z podwójną ilością mleka ^^
20. 00 Kolacja: kromka razowca z tartare ziołowym i jajkiem na twardo, + dwiema łyżeczkami majonezu; rzodkiewkami, ogórkiem, lux

nikt nie ocenia bo masz swietne jadło.... ;]
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 09:33   #4744
LilyHoney
Zadomowienie

Wczorajsze U

I. Cheeriosy z mlekiem (spora porcja, mleka półtorej szklanki pewnie było ), swie kromki razowca, jdna z masłem orzechowym, druga z wiejskim, garść winogron.
II. Duży jogurt
III. Trzy kromki razowca, dwie z serem żółtym, jedna z wiejskim i jeszcze troche wiejskiego samego do tego

Po tym duża przerwa (między II a III była b. mała, ale strasznie głodna dzisiaj byłam)

IV. Warzywa z pary, mały jogurt, jabłko
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 09:41   #4745
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmetola Pokaż wiadomość
wg mnie bardzo ladnie
dziękuję pięknie za ocenę

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 09:46   #4746
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
nikt nie ocenia bo masz swietne jadło.... ;]
dziękuje

TARTARE ORZECHOWA ALEJA jest przepyszny !!!! <3
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 10:00   #4747
kasiekasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LilyHoney Pokaż wiadomość
Wczorajsze U

I. Cheeriosy z mlekiem (spora porcja, mleka półtorej szklanki pewnie było ), swie kromki razowca, jdna z masłem orzechowym, druga z wiejskim, garść winogron. gdzie są warzywa? poza tym moim zdaniem cheeriosy to kiepskie śniadanie - zero wartości tylko cukier. lepiej owsiane zjeść, albo dosypać chociaż jakiegoś musli, otrębów, pestek. Fajnie że były kanapki, choć mogłaś dorzucić coś do wiejskiego, żeby nie był taki "sam" :P
II. Duży jogurt owocowy czy naturalny? tak czy siak - to nie posiłek.
III. Trzy kromki razowca, dwie z serem żółtym, jedna z wiejskim i jeszcze troche wiejskiego samego do tego a masło na kanapkach było? Brak warzyw (!!), mięska jakiegoś (chyba, że jesteś wege)... słabo. Ponadto znowu wiejski.

Po tym duża przerwa (między II a III była b. mała, ale strasznie głodna dzisiaj byłam) Byłaś głodna, bo zjadłaś sam jogurt na II. Nic dziwnego, że się nie najadłaś tym. :P

IV. Warzywa z pary, mały jogurt, jabłko za mało. cieszę się, że są warzywa, ALE znowu jogurt. brakuje stanowczo białka. Dorzuciłabym jakieś dwie kanapki, bo jogurt i warzywa to tylko taki malutki dodatek, a na pewno nie coś, czym można się najeść.
Moim zdaniem bardzo słabo. W IV "posiłkach" wiejski albo jogurt. Nie ma mięsa, bardzo mało warzyw (bo nie wiem jakie były na kolację), brak konkretnego obiadu, drugi posiłek to porażka, kolacja zbyt mała i wszystko bardzo mało wartościowe i prawie w ogóle nieurozmaicone. Musisz trochę popracować nad swoimi jadłospisami, ale wierz mi, że się opłaca. Pozdrawiam.
Stary 2010-03-06, 10:24   #4748
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Wczorajsze P:

1. owsianka: Lubella jesienna, mleko 3,2, 2 lyzki o. granulowanych, marchewka podsmazona na masle z miodem, 2garsci mieszanki tropikalnej, garsc rodzynek i zurawiny, jogurt orzechowy, troche syropu klonowego, posypane platkami czekoladowymi, kawa z cukrem i smietanka (zaslodzilo mnie;/) o rany! jakie to musiało być pyyyyszne a taka marchewka dobra jest?brzmi smakowicie

- pol paczko tuków pieprzowych ok

2. drozdzowka z makiem i lukrem, tymbark jablko-mieta, jablko, kit kat mhm, słoooodziuuutko

3. 6 pierogow z kapusta i twarogiem usmazonych na masle czosnkowym (duzo), sos smietanowo-grzybowy, surowka, ok 60g chipsow takich pierogów jeszcze nie jadłam

lazilam po sklepach, wiec doszly draze smietankowe, inka czekoladowa, jablko, orzechy fajnie, że coś wszamałaś

4. 3 kromki grahama
-z maslem, twarogiem poltlustym, pomidorem, ketchupem
- z serkiem capresi, ogorkiem, musztarda
- z maslem, serem brie z oliwkami, ketchupem, luzka surowki z obiadu b.ładnie

po: jablko, marchewka, garsc mieszanki orzechow i 2 kostki bialej czkolady nice;]

prosze o ocene
hmmm szkoda, że podw wpadł taki a nie inny, ale dobrze, że w ogóle coś wpadło poza tym podoba mi się

Cytat:
Napisane przez maja_28_maja Pokaż wiadomość
możecie ocenić mój jadłospis?
trochę mało zjadłam ale chyba metabolizm mi się nie spowolni... (byłam 2 razy w toalecie więc chyba jest dobrze) mylisz wypróżnianie z metabolizmem to nie to samo

śniadanie: 2 naleśniki z warzywami, jeden z owocami, koktajl truskawkowy, kawałek ciasta marchewkowego - wszystko w wegańskiej restauracji przepysznie
przekąska: pączek a adwokatem, kawa z syropem i podwójną bitą śmietaną z coffee heaven ulala
drugie śniadanie: marchewka (nawet dwie ) yyyyy?
obiad: zupa grzybowa, lasange z pomidorami i serem, tiramisu (kurcze, zjadłam prawie całe. dla rodziców już nie starczyło dobrze im tak) całą blaszkę zjadłaś? niedobra, nie podzieliłaś się z nikim
podwieczorek: jogurt kiwi jeśli zjadłaś sporo ciasta to ok
kolacja: tosty smażone na patelni z sosem truskawkowym, wanilią i cukrem pudrem mniamnnnciu
przed snem: perrier z cytryną (szklanka), kostka czekolady toblerone (trójkącik)

dodam, że byłam dzisiaj na jodze i na spacerze z psem

P.S. Podobają mi się jadłospisy Black Cat. Smaczniutkie. Wiesz co? Nie martw się, czwórka to też ocena
hmm ładnie, tylko brakuje mi troszkę nnkt i jakiegoś mięska/wędlinki, słooooodziutki jadłospisiak no i tego pączka potraktowałabym jako 2 śn bo sama marcheweczka to mało,nawet 2

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
PODBIAJAM WCZORAJSZE U. (pt: zdałam egzamin ustny z prawoznawstwa na 4 !!! ) gratuluję Kotek

6.30 Śniadanie: miseczka BranFleksów z garścią orzechów laskowych, rodzynek, łyżką otrąb śliwkowych, połową wkrojonego banana, łyżeczka miodu + zalane 2 szklankami ciepłego mleka 2%; espresso super
11.00 II Śniadanie: ciabata (przypieczona) z: pesto, mozzarellą, suszonymi pomidorami, pomidorem świeżym, bazylią, rukolą, kiełkami
zielona herbata; mandarynka (* taka długa przerwa z powodu egzaminu..) jesteś rozgrzeszona
chodzenie po sklepach & spacer nad Wisłę (ok 2h?)
14.30 Obiad: dwa kotelty mielone (smażone itp) ; 4 ziemniaczki z koprem, porcja buraczków tartych; herbata z cytryną mniamniuśnie
15.00 Deser: kinder niespodzianka ^^ ojojj:P
spacer ok pół h
17.45 Podwieczorek: muffina jagodowa z coffeeheven,
3 czekoladki kawowe Solidarność, kawa z mlekiem 2% Twoje podw będą mnie prześladowały:P
trochę sprzątania w domu
20.15 Kolacja: (w sumie nie jestem głodna, więc) 1 kromka razowca z bieluchem naturalnym, łososiem wędzonym, ogórkiem, pietruszką; herbata
po. szklanka soku grejfutowego i pewnie mięta wpadnie nom malutko, ale wybaczam z powodu tego egzaminu
słodkie MEGA LENISTWO !!

dzisiaj:

7.30 Śniadanie: miseczka płatków kukurydzanych eko z garścią orzechów nerkowca, rodzynek, łyżką otrąb żurawinowych, połową wkrojonego banana, + zalane 2 szklankami ciepłego mleka 2%; espresso jw-super, ale dlaczego nie dajesz całego banana?
11.00 II Śniadanie: jogobella śliwkowa z garścią włoskich + bułka żytnia z siemieniem posmarowana grubo Tartare orzechowa aleja, pomarańczka; zielona herbata miodzio
14.30 Obiad: zupa rybna - talerz (tłusta jak rosół, z dużą ilośćią kawałków ryby (dorsz, łosoś i jakaś jeszcze) na ostro z pieczarkami- pyszna! ; porcja klusek szpinakowych (* takie duże kopytka szpinak owe) polane jogo naturalnym. (-> dzisiaj piątek więc postny obiad ) jeju jeju nie jadłam żadnego z tych posiłków ale musiało być pyszne
15.00 Deser: czekoladka adwokatowa Solidarność
17.30 Podwieczorek: porcja tortu kajmakowego
kawa latte z podwójną ilością mleka ^^ Ty masz Słońce zdecydowanie za dobrze
20. 00 Kolacja: kromka razowca z tartare ziołowym i jajkiem na twardo, + dwiema łyżeczkami majonezu; rzodkiewkami, ogórkiem, znowu 1?

+ PYTANIE: czy jeśli je sie za mała kolacje, to powoduje to spowolnienie metabolizmu? nie wiem, może Iza wie
jw Zdolniacho

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
U :

Sn: grachamka z masełkiem : szyneczka , zoltym serkiem , szczypiorkiem , pomidorkiem , ogorkiem kiszonym , parowka gotowana z kapka ketchupu , pomaranczka , szklanka maslanki truskawkowej b.ładnie

2sn: drozdzowka z truskawkami , jogurt pitny brzoskwiniowy 330g ołłłłłkej

O: 7 pierogow ruskich , 4 ogorki kiszone pierogożerca

P: serek wiejski 200g z garscia nerkowcow , 120g biszkoptow maczanych w goracym mleczku 1.5% (szklanka) nice, fajnie, że orzeszki dorzuciłaś

K: twaróg ( ser biały poltlusty , smietana mala 12% , szczypiorek , pieprz , sol , odrobinka cukru ) dwie kromki razowca z masełkiem , herbatka pomaranczowa Mała, a gdzie jakaś wędlinka hmm? i warzywka

2 jabłuszka , pomaranczka

i jak ?
brakuje mi warzywek, ale poza tym ok

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 10:46   #4749
pyskatka89
Rozeznanie

To ja może bo długiej przerwie zarzucę moje U.
moje życie ostatnio wywróciło się do góry nogami, ale daję radę.

Śn. miseczka twarożku ze śmietaną, rzodkiewką, ogórkiem zielonym, ziołami i solą, pół grahamki grubo posmarowanej osełką i solą, drugie pół z osełką, pieczenią z indyka i ogórkiem kiszonym; herbata z cytryną, magnez rozpuszczony w wodzie
II Śn. serek homo naturalny ze słonecznikiem, orzechami włoskimi i tartym jabłkiem, sok marchwiowy jednodniowy
Ob: 2 domowe gołąbki z brązowym ryżem w sosie pomidorowym na bulionie, buraczki z tartą gruszką z octu
D: 2 pszenne wafle ryżowe z domowymi powidłami śliwowymi
Pod: kawa z mlekiem, 2 czteropiętrowe andruty przekładane nutellą i powidłami śliwkowymi paczka 50g słonecznika w łupinkach
Kol: 2 tosty z chleba razowego z masłem, polędwica drobiową, żółtym serem, ogórkiem kiszonym, ketchupem
po: kilka lampek czerwonego wina (przyjaciółka łaskawie przyjechała do mnie na weekend, po roku obietnic ) i paczka paluszków serowo-cebulowych

to tyle.

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 11:16   #4750
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
podbijam 100x.
dla mnie suuuuuuuuppperrr, tylko do kolacji jeszcze jedną kromeczkę jednak bym dodała
Stary 2010-03-06, 13:44   #4751
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
R

8:30
owsianka na wodzie: 4 łyżki (takie czubatsze) płatków górskich, 2 łyżki otrębów, mandarynka

11:30
2 kanapki: kromka (podzielona na pół) "chleba młodości" (90% mąki żytniej razowej) - może taki być? polędwica sopocka, ogórek, rzodkiewki
250ml soku jabłkowego

14:30
3 łyżki czubate (ugotowanej już) kaszy jęczmiennej
3 łyżk czubate surówki koperkowej (kupiona z "beczki", różne warzywka tu są)
pierś kurczaka z przyprawami (wielkości ok. takiej samoprzylepnej karteczki żółtej, może trochę większy)

mam zamiar:

17:00
wieśniak ze szczypiorkiem 150g
orzechy i migdały (po 5)

19:30
jajko na miękko i średniej wielkości pomidor

ok?
mogłabym prosić o oszacowanie pi razy drzwi ile tu może być kalorii? 1200, 1500, 1700? więcej?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 14:03   #4752
Tula0
Raczkowanie

Wczorajsze U
Rzucicie okiem na to jadło...?

I śniadanie
Owsianka(standard: 7łyżek górskich, rodzynki, siemię lniane) na szklance mleka z łyżką kawy; jabłko

bieg z odkurzaczem po domu
II śniadanie
bagietka pełnoziarnista (ok. 100g.) z masłem, plastrem sera żółtego, wędliną, papryką i ogórkiem - całość przypieczona
trochę później: kawałek sernika ze skórką pomarańczową

Obiad
1) Zupa na mięsie z warzywami z mieszanki chińskiej (hm...w zasadzie można ją nazwać zupką chińska(?))
2) Kasza jaglana (3-4łyżki), smażone mięso z piersi z kurczaka w przyprawach, surówką z czerwonej kapusty

deser(ok.1h później): ponownie ten sernik jw.

spacer z psem i bratem-1h
Podwieczorek
Omlet (z 2 jajek, mleko, łyżeczka otrębów) z twarogiem i polany odrobiną gęstego soku malinowego

Kolacja
2 kromki chleba z masłem i:
1) pekinką, łososiem, ogórkiem kiszonym
2) wędliną i na wierzchu odrobiną twarogu, ogórkiem kiszonym

3 razy zostałam olana, nie tracę nadziei i nieustannie z szerokim uśmiechem proszę o ocenę

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 14:10   #4753
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tula0 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U

I śniadanie
Owsianka(standard: 7łyżek górskich, rodzynki, siemię lniane) na szklance mleka z łyżką kawy; jabłko

II śniadanie
bagietka pełnoziarnista (ok. 100g.) z masłem, plastrem sera żółtego, wędliną, papryką i ogórkiem - całość przypieczona

Obiad
1) Zupa na mięsie z warzywami z mieszanki chińskiej (hm...w zasadzie można ją nazwać zupką chińska(?))
2) Kasza jaglana (3-4łyżki), smażone mięso z piersi z kurczaka w przyprawach, surówką z czerwonej kapusty

deser(ok.1h później): ponownie ten sernik jw.

Podwieczorek
Omlet (z 2 jajek, mleko, łyżeczka otrębów) z twarogiem i polany odrobiną gęstego soku malinowego

Kolacja

3 razy zostałam olana, nie tracę nadziei i nieustannie z szerokim uśmiechem proszę o ocenę

śliiiczniaaaście i mega smacznie brakuje mi tylko nnkt, ale poza tym super!
Stary 2010-03-06, 14:31   #4754
jelonk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
R

8:30
owsianka na wodzie: 4 łyżki (takie czubatsze) płatków górskich, 2 łyżki otrębów, mandarynka

11:30
2 kanapki: kromka (podzielona na pół) "chleba młodości" (90% mąki żytniej razowej) - może taki być? polędwica sopocka, ogórek, rzodkiewki
250ml soku jabłkowego jak to, dwie kanapki z jednej kromki? nie kumam

14:30
3 łyżki czubate (ugotowanej już) kaszy jęczmiennej
3 łyżk czubate surówki koperkowej (kupiona z "beczki", różne warzywka tu są)
pierś kurczaka z przyprawami (wielkości ok. takiej samoprzylepnej karteczki żółtej, może trochę większy)

mam zamiar:

17:00
wieśniak ze szczypiorkiem 150g
orzechy i migdały (po 5)

19:30
jajko na miękko i średniej wielkości pomidor

ok?
mogłabym prosić o oszacowanie pi razy drzwi ile tu może być kalorii? 1200, 1500, 1700? więcej?
Na moje oko jest tu 1000 kalorii. Do śniadania dodaj mleko czy tam kefir, wszystko jedno. Ogólnie ok, jest wszystko, co powinno byc, ale według mnie jednak za mało. Jak zwiększysz śniadanie, będzie fajnie. Możesz też zjeśc trochę więcej na kolację.
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 15:30   #4755
mlecznaczekolada23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
To ja może bo długiej przerwie zarzucę moje U.
moje życie ostatnio wywróciło się do góry nogami, ale daję radę. Co się dzieje?

Śn. miseczka twarożku ze śmietaną, rzodkiewką, ogórkiem zielonym, ziołami i solą, pół grahamki grubo posmarowanej osełką i solą, drugie pół z osełką, pieczenią z indyka i ogórkiem kiszonym; herbata z cytryną, magnez rozpuszczony w wodzie Mniam - smacznie i zdrowo.
II Śn. serek homo naturalny ze słonecznikiem, orzechami włoskimi i tartym jabłkiem, sok marchwiowy jednodniowy Ładnie.
Ob: 2 domowe gołąbki z brązowym ryżem w sosie pomidorowym na bulionie, buraczki z tartą gruszką z octu Oo! Też dzisiaj miałam gołąbki. Mam nadzieje, że Twoje były sporej wielkości.
D: 2 pszenne wafle ryżowe z domowymi powidłami śliwowymi - Ok
Pod: kawa z mlekiem, 2 czteropiętrowe andruty przekładane nutellą i powidłami śliwkowymi paczka 50g słonecznika w łupinkach - Jak robisz te andruty? Miałam ochotę sobie zrobic,ale boje się,że sie pokruszą.
Kol: 2 tosty z chleba razowego z masłem, polędwica drobiową, żółtym serem, ogórkiem kiszonym, ketchupem - Ładnie
po: kilka lampek czerwonego wina (przyjaciółka łaskawie przyjechała do mnie na weekend, po roku obietnic ) i paczka paluszków serowo-cebulowych - Fajnie,że wpadło coś po.

to tyle.
Podczytuję od pewnego czasu Twoje jadło i jesteś dla mnie wielką inspiracją, ze wzgledu na to, że jesz smacznie i zdrowo.
Waga osiągnieta, że już U?
Pozdrawiam

Dream, hope, live!

mlecznaczekolada23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 16:11   #4756
Vegetka
Zakorzenienie

mój wczorajszy R

Śn I - owsianka |(3 suszone morele, 3 śliwki), 2 kromki razowca z polędwicą z indyka, kiwi, herbata zielona
Śn II - kanapka razowca z polędwicą z indyka, zielonym ogórkiem, jogurt naturalny,
O- 2 kotlety z jajka, warzywa na patelni
P- serek homo
K - nie było, bo zasnęłam

proszę o ocenę !

czy 3 tygodnie diety, ćwiczeń to jezcze za mało, żeby było widać efekty ? ... poza polepszeniem się przemiany materii żadnych efektów w postaci ujemnych cm nie zauważyłam...
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 16:15   #4757
anniaa

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
mój wczorajszy R

Śn I - owsianka |(3 suszone morele, 3 śliwki), 2 kromki razowca z polędwicą z indyka, kiwi, herbata zielona zrób więcej tej owsianki i dodaj do owsianki serek wiejski. a te kromki out
Śn II - kanapka razowca z polędwicą z indyka, zielonym ogórkiem, jogurt naturalny, daj sporo tej polędwicy
O- 2 kotlety z jajka, warzywa na patelni nnkt
P- serek homo nnkt
K - nie było, bo zasnęłam

proszę o ocenę !

czy 3 tygodnie diety, ćwiczeń to jezcze za mało, żeby było widać efekty ? ... poza polepszeniem się przemiany materii żadnych efektów w postaci ujemnych cm nie zauważyłam...
mięso , ryby - co widzę twój jadłospis to tego nie ma. musisz mieć różne źródła białka niż polędwica, jajka, serki wiejski/homo tylko z nabiału czerpiesz białko...
co tydzień powinno się zauważać efekty. więc po 3 tygodniach na pewno powinny być.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 16:16   #4758
szazer
Raczkowanie

jutrzejsza pani R
sniadanie
omlet z 2 jaj z szynką i papryką
II sniadanie

spora kroma chleba pelnoziarnistego
(- z opakowania) z satala, szynka z kury, górą kiełek i migdałami ( jesli się tym nie najem - dodam marchewke
obiad

krem z grillowanej czerownej papryki z sokiem z pomarańczy, filet z piersi z kurczaka z przyprawą curry/ bądź jakaś rybka z grilla
kolacja
serek wiejski - odkrylam jego niesamowity, naturalny smak, wiec bez dodatkow

plan godny wprowadzenia w zycie?

Edytowane przez szazer
Czas edycji: 2010-03-06 o 16:18
szazer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 16:19   #4759
anniaa

Cytat:
Napisane przez szazer Pokaż wiadomość
jutrzejsza pani R
sniadanie
omlet z 2 jaj z szynką i papryką nnkt
II sniadanie

spora kroma chleba pelnoziarnistego
(- z opakowania) z satala, szynka z kury, górą kiełek i migdałami ( jesli się tym nie najem - dodam marchewke daj sporo tej szynki, migdały daj do śniadanie tutaj wywal
obiad

krem z grillowanej czerownej papryki z sokiem z pomarańczy, filet z piersi z kurczaka z przyprawą curry ok , nnkt
kolacja
serek wiejski - odkrylam jego niesamowity, naturalny smak, wiec bez dodatkow
ok ,

plan godny wprowadzenia w zycie?
jesteś na low carb ?

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 16:21   #4760
Vegetka
Zakorzenienie

anniaa jem mięso i ryby ( tuńczyk, makrelę czasem ) co prawda nie codziennie... efektów niestety za bardzo nie ma... więc nie wiem co jest nie tak...
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 16:23   #4761
anniaa

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
anniaa jem mięso i ryby ( tuńczyk, makrelę czasem ) co prawda nie codziennie... efektów niestety za bardzo nie ma... więc nie wiem co jest nie tak...
napisz mi na pw swój trening.

Stary 2010-03-06, 16:29   #4762
kyana
Zadomowienie

GG do kyana Send a message via Skype™ to kyana

R
Śn: owsianka (troszkę żurawiny, orzechów włoskich, pestek słonecznika)+ jabłko
II śn: kromka chleba orkiszowego z gotowaną szynką + kawa z mlekiem 2%
Obiad: Zupa jarzynowa, kawałek mięsa wieprzowego duszonego z szparagami i brokułami, świeżą surówką z kapusty kiszonej i marchewki.
Kolacja: 3 ciastka owsiane (z przepisu: http://www.schudnijmy.pl/przepisy/Ci...steczkaowsiane)

Zastanawiam się, nad tymi ciastkami owsianymi, wydaję mi się, że lepiej je jeść na śniadanie ale jak już upiekłam to chciałam wypróbować.
Stary 2010-03-06, 16:38   #4763
szazer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
jesteś na low carb ?

chociaz bylam..., ale teraz postanowilam jesc normalnie
szazer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 18:13   #4764
warrior_mortal
Rozeznanie

U:

I: ok.3/4 szkl. (6ł) płatków kukurydzianych zalanych szkl. maślanki naturajnej; bułka żytnia z margaryną, szynką gotowaną i papryką + herbata zielona

II: pomarańcza; grahamka z margaryną, serem białym korycińskim i sałatą

III: ziemniaki, szyjka z indyka got., kapusta kiszona + herbata zielona

IV: deser ryżowy "risso" wiśniowy

V: 2 kromki mieszanego chleba z masłem, szynką drobiową, ogórkiem i rzodkiewką + herbata zielona

proszę o ocenę
Stary 2010-03-06, 18:23   #4765
Black Cat
BAN stały

U. (pt. dostałam DRUGI NATURALNY OKRES! |
po 26 dniach od poprzedniego.. hm nie za wcześnie? = boli mnie + brak apetytu jakoś.. )

9.00 Śniadanie: owsianka z żurawiną, otrębami żurawinowymi,
orzechami nerkowca,
miodem - na mleku 2%; espresso
30 min ćwiczeń siłowe & rozciąganie
12.00 II śniadanie: jogobella mango + garść włoskich; pomarańczka, zielona herbata
odkurzanie całego domu ... padłam ze zmeczenia!
15.00 Obiad: wątróbka drobiowa smażona (+ jabłko, cebulka, pietruszka, papryka, ziola) ;
1/4 woreczka kaszy gryczanej;
sałatka (* w celu uzupełnienia niedoboru warzyw w moim jadło) pekinka, ogórek, kiełki brokuła, koper, pietruszka, papryka zółta, kukurydza, cykoria, + zalane jogo naturalnym + łzyka oliwy i zioła
sprzątanie po obiedzie, zmywanie itp.
17.30 Podwieczorek: kawa z mlekiem (mleko 2%, 100 ml),
jabłecznik z migdałami & lukrem duzy kawałek, batonik Geisha
20.00 Kolacja: jajko sadzone na łyżeczce masła+ keczup, szczypiorek,
kromka pszennego chleba przytostowana z bieluchem naturalnym + pomidor

i jak?

(* już na kol mialam jesc serek wiejski z pomidorem, ale Tż odwiódł mnie od tego pomysłu i powiedział ze zrobi mi cos lepszego ^^ )

hmhmh

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
U:

I: ok.3/4 szkl. (6ł) płatków kukurydzianych zalanych szkl. maślanki naturajnej; bułka żytnia z margaryną, szynką gotowaną i papryką + herbata zielona bardzo ładnie a płatki kurydziane jakie? te cornflakes są okoprnie przetworzone, proponuje zainwestować w jakieś ze sklepu ze zdrową żywnośćią smaczniejsze

II: pomarańcza; grahamka z margaryną, serem białym korycińskim i sałatą o jaki fajny serek! ładnie. db, że jest owoc

III: ziemniaki, szyjka z indyka got., kapusta kiszona + herbata zielona

ładnie

IV: deser ryżowy "risso" wiśniowy

oj tu mi sie nie podoba.. to moglby byc deser, a na pdw jakies orzeszki, mleczko, kakao?
V: 2 kromki mieszanego chleba z masłem, szynką drobiową, ogórkiem i rzodkiewką + herbata zielona
ładnie, nie żałuj warzyw i sporo tej wedliny, ona strasznie chuda jest..

proszę o ocenę

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-03-06 o 18:20
Stary 2010-03-06, 18:26   #4766
anniaa

Cytat:
Napisane przez szazer Pokaż wiadomość

chociaz bylam..., ale teraz postanowilam jesc normalnie
jadłospis mówi co innego , dołóż węgli

Stary 2010-03-06, 18:34   #4767
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tula0 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U

I śniadanie
Owsianka(standard: 7łyżek górskich, rodzynki, siemię lniane) na szklance mleka z łyżką kawy; jabłko ładnie, ale do owsianki dodałabym orzeszki lub pestki jakieś. nnkt

II śniadanie
no i ślicznie! ale jakiś owocek by sie przydał..

Obiad
1) Zupa na mięsie z warzywami z mieszanki chińskiej (hm...w zasadzie można ją nazwać zupką chińska(?)) ok
2) Kasza jaglana (3-4łyżki), smażone mięso z piersi z kurczaka w przyprawach, surówką z czerwonej kapusty ej.. co tak mało tej kaszy?! poza tym ładnie i smacznie

deser(ok.1h później): ponownie ten sernik jw. bdb

Podwieczorek
Omlet (z 2 jajek, mleko, łyżeczka otrębów) z twarogiem i polany odrobiną gęstego soku malinowego brzmi db, chociaz ja omlety preferuję na ostro

Kolacja

slicznie <3

jw

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
To ja może bo długiej przerwie zarzucę moje U. już U?!
moje życie ostatnio wywróciło się do góry nogami, ale daję radę. co się dzieje?!

Śn. miseczka twarożku ze śmietaną, rzodkiewką, ogórkiem zielonym, ziołami i solą, pół grahamki grubo posmarowanej osełką i solą, drugie pół z osełką, pieczenią z indyka i ogórkiem kiszonym; herbata z cytryną, magnez rozpuszczony w wodzie śliczne śniadanie <3
II Śn. serek homo naturalny ze słonecznikiem, orzechami włoskimi i tartym jabłkiem, sok marchwiowy jednodniowy bardzo ładnie !!!
Ob: 2 domowe gołąbki z brązowym ryżem w sosie pomidorowym na bulionie, buraczki z tartą gruszką z octu brzmi przepysznie, ja zawsze do gołąbków jem ziemniaczki (* takie małe zboczenie :P ) buraczki z gruszką brzmią ciekawie ^^
D: 2 pszenne wafle ryżowe z domowymi powidłami śliwowymi ok, chociaz nie jestem fanką wafli ryzowych :p
Pod: kawa z mlekiem, 2 czteropiętrowe andruty przekładane nutellą i powidłami śliwkowymi paczka 50g słonecznika w łupinkach mały pdw, uratował cię słonecznik kocham takie przekładańce <3 smak dzieciństwa <3
Kol: 2 tosty z chleba razowego z masłem, polędwica drobiową, żółtym serem, ogórkiem kiszonym, ketchupem cudnie !
po: kilka lampek czerwonego wina (przyjaciółka łaskawie przyjechała do mnie na weekend, po roku obietnic ) i paczka paluszków serowo-cebulowych tez bym się napiła wina.. ughrr
dobrze, ze jest cos po

to tyle.

jw pozdrawiam ciepło

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez LilyHoney Pokaż wiadomość
Wczorajsze U

I. Cheeriosy z mlekiem (spora porcja, mleka półtorej szklanki pewnie było ), swie kromki razowca, jdna z masłem orzechowym, druga z wiejskim, garść winogron. tak jak już dziewczyny pisały wyżej. Cheeriosy są przetworzone i pełne cukru. Proponowałabym jako bazę jakieś płatki pełnoziarniste lub owsiankę a cheeriosy dodawać do smaku + jakies orzeszki by się przydały.
Ogólnie może byc
II. Duży jogurt sam jogurt? dodałabyś orzechy, pestki, bułeczke jakas ..
III. Trzy kromki razowca, dwie z serem żółtym, jedna z wiejskim i jeszcze troche wiejskiego samego do tego ok ale gdzie sa WARZYWA?!?!?!

Po tym duża przerwa (między II a III była b. mała, ale strasznie głodna dzisiaj byłam)

IV. Warzywa z pary, mały jogurt, jabłko aha, a to ma byc KOLACJA?! nienieie! nie było obiadu wiec tutaj powinnaś dodac jakies wegle złozone ryz/kasze/makaron i jakies miesko lub rybę.

jw., bez rewelacji, do poprawki....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 18:36   #4768
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
U. (pt. dostałam DRUGI NATURALNY OKRES! | suppciooo! gratujuje
po 26 dniach od poprzedniego.. hm nie za wcześnie? = boli mnie + brak apetytu jakoś.. )

9.00 Śniadanie: owsianka z żurawiną, otrębami żurawinowymi,
orzechami nerkowca,
miodem - na mleku 2%; espresso ładnie.
30 min ćwiczeń siłowe & rozciąganie
12.00 II śniadanie: jogobella mango + garść włoskich; pomarańczka, zielona herbata oj jakoś malutko mi się wydaję. gdzie bułęczka się zapodziała?
odkurzanie całego domu ... padłam ze zmeczenia!
15.00 Obiad: wątróbka drobiowa smażona (+ jabłko, cebulka, pietruszka, papryka, ziola) ;
1/4 woreczka kaszy gryczanej; 1/4 woreczka to tyle co kot napłakał-co się dzieje kotku?
sałatka (* w celu uzupełnienia niedoboru warzyw w moim jadło) pekinka, ogórek, kiełki brokuła, koper, pietruszka, papryka zółta, kukurydza, cykoria, + zalane jogo naturalnym + łzyka oliwy i zioła
sprzątanie po obiedzie, zmywanie itp.
17.30 Podwieczorek: kawa z mlekiem (mleko 2%, 100 ml),
jabłecznik z migdałami & lukrem duzy kawałek, batonik Geisha tutaj smaaakowicie jak zawsze
20.00 Kolacja: jajko sadzone na łyżeczce masła+ keczup, szczypiorek,
kromka pszennego chleba przytostowana z bieluchem naturalnym + pomidor no i znowu tylko jedna kromeczka

i jak?

(* już na kol mialam jesc serek wiejski z pomidorem, ale Tż odwiódł mnie od tego pomysłu i powiedział ze zrobi mi cos lepszego ^^ ) i bardzoo dobrze, że tak zrobił

hmhmh

oj słońce, jakoś duuuzo mniej niż zawsze mi się wydaję rozumiem, że okres, no ale sama wiesz...żeby cały czas był trzeba jeść i do DOBRZE szczególnie jeśli dużo się ruszasz tak jak np. dzisiaj

dziękuję kotku za ocenę właśnie...ogólnie mam problem z podwieczorkami nie mam pojęcia co konkretnego można sobie skonsumować na ten posiłek buzzi!

Edytowane przez warrior_mortal
Czas edycji: 2010-03-06 o 18:38
warrior_mortal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 18:47   #4769
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
Uuu

I śniadanie
owsianka: 4 łyżki owsianych, 1 łyżka musli, 1 łyżka otrębów śliwkowych, szklanka mleka 2%, kawa z mlekiem i cukrem

następna FANKA OWSIANKI i bardzo dobrze!
tylko dodaj proszę orzechy...
(* nnkt sa niesamowicie ważne! nie zapominajcie o nich!!! )

II śniadanie
jogurt jogobella panacotta z truskawkami, cappucino

niezaprzeczalnie- smacznie , ALE mało wartościowo niestety...
brakuje mi jakiś orzechów tutaj lub kromki chleba/bułeczki z masłem
i jakiegoś owocka..
(* to byłby b ładny DESER ale nie II śniadanie )

Obiad
łosoś filet, 50g kaszy kus-kus, cały słoiczek grzybów marynowanych to chyba nie zdrowo, ale tak mnie naszło
mogłaś dodać jakaś sałatkę, no ale obiad ładny
a grzybkami się nie przejmuj, przepyszne są
(* tez bym chętnie jadła marynowane warzywka ale żolądek mi nie pozwala.. )
Podwieczorek
ciastko francuskie z marmoladą, trochę soku pomarańczowego
smacznie tez uwielbiam francuskie wypieki!
a soku powinna być szklanka a nie TROCHE
(*najlepiej wycisnietego świezo.. :p )

Kolacja
dwa jajka na miękko, kromka chleba pszennego z masłem, ogórek konserwowy, cebulka, 2 ząbki czosnku, herbatka z cytryną
ładnie dodałabym jakies warzywko typu rzodkiewka, pomidor czy cos

po: jabłko

Proszę ładnie o ocenkę

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

a i jeszcze doszła babeczka właściwie to nie cała bo jakieś dziwne nadzienie miała...
więc babeczka sie nie liczy

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
dziękuję kotku za ocenę właśnie...ogólnie mam problem z podwieczorkami nie mam pojęcia co konkretnego można sobie skonsumować na ten posiłek buzzi!
nie wiem własne co się dzieje..
pewnie przez ten okres..

na podwieczorek może jakiś serek/budyń/jogurcik/sałatka owocowa + nnkt?
albo jakieś ciasto, ciastko?
ja sie czasem zastanawiam czy moje pdw nie sa ZA Słodkie no ale juz tak się przyzywczailam.. :p

(ale oft )

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Wczorajsze P:

1. owsianka: Lubella jesienna, mleko 3,2, 2 lyzki o. granulowanych, marchewka podsmazona na masle z miodem, 2garsci mieszanki tropikalnej, garsc rodzynek i zurawiny, jogurt orzechowy, troche syropu klonowego, posypane platkami czekoladowymi, kawa z cukrem i smietanka (zaslodzilo mnie;/)

owsianka MEGA (* ale faktycznie troche zasłodziłas się )

- pol paczko tuków pieprzowych ^^

2. drozdzowka z makiem i lukrem, tymbark jablko-mieta, jablko, kit kat
słodko, fajnie lubie takie polączenia
i jako strażnik nnkt doszukałam się ich tutaj nawet w maku

3. 6 pierogow z kapusta i twarogiem usmazonych na masle czosnkowym (duzo), sos smietanowo-grzybowy, surowka, ok 60g chipsow
smacznie

lazilam po sklepach, wiec doszly draze smietankowe, inka czekoladowa, jablko, orzechy

4. 3 kromki grahama
-z maslem, twarogiem poltlustym, pomidorem, ketchupem
- z serkiem capresi, ogorkiem, musztarda
- z maslem, serem brie z oliwkami, ketchupem, luzka surowki z obiadu ślicznie

po: jablko, marchewka, garsc mieszanki orzechow i 2 kostki bialej czkolady ooo !!! slicznie db, ze zjadlas orzeszki ale czeko moglas spokojnie wiecej (* najgorsza biala czeko to WEDLA jest taka kwaskowata a najlepsze sa lidnorki białe i milka )

prosze o ocene

jw.

zauwazylam, ze jesz w ogole sporo czipsów itp, wiem ze to P, ale pamiataj ze czipsy to zło.

pozdrawiam
Stary 2010-03-06, 18:55   #4770
paszka016
Raczkowanie

Moje U : ( cały dzien poza domkiem z Mym Tztem ;* Kino i te sprawy ;d )

Sn: grachamka z masełkiem : szyneczka , szczypiorkiem , ogorkiem kiszonym salata i papryka czerwona , jajko na miekko , pomaranczka , herbatka malinowa

2sn : 3 gałki od grycana : mleczna czekolada , sorbet truskawkowy , bakaliowie , cappucino z mega iloscia bitej smietany

O: kurczakoburger , małe frytki , shake truskawkowy

P: mały popcorn , 70g paluszkow z sezamem , jogurt pitny owoce lesne 330g

K: sałatka : ogorki , pomidorki , papryka , salata , kukurydza , groszek , zalane jogurtem naturalnym , kromka razowca z almette smietankowym , pomaranczka

wiem wiem dzisiaj niezdorowo duzo i wogole ale w towarzystwie mojego Tzeta wiec jak moglam mu odmowic a zreszta na codzien tak nie jem ;d

ale prosze o ocenke

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości