|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Racuchy kochana to dziś miałam a gdybym wcześniej weszła na wizaż to pewnie jeszcze byś się załapała....nawet daleko byś nie miała
![]() co prawda nie wiem dokładnie gdzie mieszkasz bo napisałaś mi kiedyś tylko tajemniczo że 12 km od Żar ale stawiam gdzieś na Jasień??? ![]() W każdym bądź razie jeśli zechcesz możemy sie kiedyś umówić choćby z wózeczkami jak już dzidzie będą ![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-03-06 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
A my wlasnie wrocilismy z wycieczki po znajomych, a teraz czas dla nas...troszke odpoczynku i leniuchowania...a racuchy tez bym zjadla
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny- jestem jestem
![]() ![]() ![]() ![]() poruszałyście temat ślubów (tyle zdążyłam nadrobić ![]() ![]() Ja w ogóle mam swoje własne podejście do tego wszystkiego... mój mąż chciał już po zaręczynach żebym się do niego wprowadziła, ale ja nie chciałam.. stwierdziłam że jak już bierzemy ten ślub za jakiś czas.. to niech coś się po tym ślubie zmieni, niech to będzie taki kolejny etap w życiu, bo po co mi ten ślub skoro wcześniej już będziemy ze sobą mieszkać... mój mąż uszanował moją decyzję, wtedy też utwierdziłam się w przekonaniu że jak poczeka to znaczy że naprawdę mu zależy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
WIdze, że dzisiaj dyskusja na temat ślubów i chrzcin... Przyznam, że ja mam swoje podejście do księży i kościoła... tutaj jest wiele do dyskusji. Natomiast co do ślubu, u nas w grę nie wchodził sam cywilny, chciałam ślubować przed Bogiem... Z człowiekiem, któego kocham i kochać chcę już zawsze. Który był i jest całym moim światem. Zaręczyliśmy się po 4 miesiącach, po równych dwóch latach od dnia poznania staliśmy przed ołtarzem
![]() ![]() Tak samo chrzest, chciałam ochrzcić dziecko... choć znam ludzi, którzy pozostawiają ten wybór dziecku gdy dorośnie... ![]() A tak poza tym brioszki wyszły średnie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i tu się zgodzę w pełni!!! Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-03-06 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boszzzz ale mnie TŻ wkurzył pokazałam mu jaki pępek mi się zrobił płaski a on do mnie hasło" za bardzo się rozczulasz nad sobą" myślałam że padnę...Powiedziałam mu tylko że mnie wkurzył .... Teraz sie będzie podlizywał, bo odzywam się tylko służbowo do niego Faceci ![]() anoxa mmm szalejesz z jedzonkiem ![]() alguien to faktycznie szybko po porodzie.Ale dacie rade kochana, napewno będzie pięknie ![]() pszczolka ja też odstawiłam po ślubie tabsy a po 1,5 miesiaca już byłam w ciąży ![]() Ja z moim przyjaźniłam się przez rok czysto platonicznie. Zaczeło się zmieniać między nami nie był to wybuch namiętności bo najpierw była przyjaźń ,ale miłość sobie powoli dojrzewała. Pragneliśmy być ze sobą jak facet i dziewczyna a żadne się nie chciało przyznać. Po dwóch latach związku( bo przyjaźni rok wcześniej nie licze ![]() ![]() ![]() Jestem szczęśliwa i myślę że TŻ też , wiadomo popsztykamy się czasem, ale tak jest chyba w każdym zwiazku od czasu do czasu trzeba oczyścić atmosferę. Mój brat był z dziewczyną4,5 roku zerwał z nią dla innej laski i z tą drugą ożenił się po 6 miesiącach i teraz po roku od ślubu się rozwodzi i jest wykończony psychicznie. Moi rodzice zaręczyli się po 3 miesiącach.Po 10 miesiącach pobrali i do dziś są szczęśliwi. Co do długości związków tak naprawde nie ma reguły staż jak ma się rozpaść to czy przy krótkiej czy długiej znajomości i tak się rozpadnie.... karolcia dokładnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Dorzucam jeszcze fotke z wczorajszego usg, ale równie niewyraźne, ale co tam ....
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
co do slubu my bylismy ustalic date w kosciele, pozalatwialismy a tu ksiadz do nas zebysmy dali jakas zaliczke, nie spodziewalismy sie ze ksiadz bierze zaliczki ale to jeszcze nic, dostalismy 4 koperty i na kazdej bylo napisane ile dla kogo: kosciol $400, ksiadz $120, organista $120 i ministranci $60! plus oczywiscie we wlasnym zakresie wystroj kosciola. co wy na to? ooo i jeszcze nauki przedmalzenskie chyba $120!!! zastanawiam sie teraz ile wyjdzie za chrzciny.... dodam ze to polski kosciol.
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Wtajemniczenie
|
papeteria który to tydzien?
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nigdy nie brałam tabletek a nie uważaliśmy tak od ponad roku ale rożnie bywało...ale za to bralam CLO i dufaston...a po poronieniu nic nie bralam i uadalo sie samo w 2 cyklu...wiec roznie to bywa...nie wiem jak to z plodnoscia moja owulacja ale wazne ze sie udalo...no i maz ma dzielnych zolniezykow bo tylko kiedy mialam owoulacje odrazu zachodzilam w 2 przypadkach ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My daliśmy 400,- ale w tym już były i kwiaty i organista.Powiedziano nam co łaska ale że średnio dają 300-500 zł(to nam akurat sekretarka powiedziała bo ksiądz nie chciał )Nauki przecież są nieodpłatne ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() Ja zaczełam brać tabsy dawno ze względu na uporczywy trądzik, którego nie szło wytępić w żaden inny znany mi sposób a potem już jako antykoncepcja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
jejku! aż 6 stron na nowym wątku?????????????????
aaaaaaa..... Zabieram sie za czytanie |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Zobaczyłam listę. Jestem w szoku... ile nas jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Co za skur***ny! Normalnie aż mi się ciśnienie podniosło! Nie no.. ja bym nie wytrzymała i naplułabym im w twarze..zalezy ile by ich tam było i czy by mi slinianki wyrobiły! To normalnie już nie jest obraza człowieka (bo gdzie tu zrozumienie, ze ktoś kogoś kocha i chce ślubować przed Bogiem a go nie stać?!) ale obraza Boga i całej tej piep***nej instytucji! No ja nie mogę.. ![]() ![]() No i jak tu mieć ochotę krzewić i rozwijać swoją wiarę w kościele? No ja pier*** nie srzymam tego i mi zara zawory wyje**ie. Przepraszam bardzo Was dziewczyny.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() Dziecko będzie miało szansę samodzielnie w przyszłości podjąc decyzję czy jest osobą wierzącą czy nie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Witam w 3 części
![]() Co do slubu i tych spraw, my jesteśmy razem prawie 6 lat, ja jestem jego pierwszą dziewczyną, a on moim pierwszym chłopakiem. I nie wyobrażam sobie nikogo innego! Zaręczylismy się prawie dwa lata temu w naszą 4 rocznicę bycia razem. Ale do ślubu nam nie spieszno, zwłaszcza, że dzidzia w drodze, a nie chcę brac ślubu w ciąży i pod presją, żeby ludzie nie gadali czy coś. nie te czasy. Planowalismy jak oboje skończymy szkołę czyli za rok ![]() ![]() ![]() A tak ogólnie to dziś byłam w szkole i nuda jak nie wiem co, jutro znowu:/ Pozdrawiam, nie piszcie za dużo ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- PS tabletek anty nigdy nie brałam, przez całe 5 lat ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- A gdzie jest lazurowa???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
Zgłaszam się w nowej części
![]()
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Ale moj tz sobie dzis przechlapal!!! Jutro caly dzien foch na niego bedzie nie ma innej opcji. Wypil 1 butelke wina u babci mojej pozniej jeszcze pojechalismy do znajomych i tam wodke juz zmiksowal. Stracil swiadomosc, ledwo mi sie go udalo do auta wciagnac. Jak dojechalismy do domu to mi uciekl przed brama jak sie otwierala do garazu.... a to, ze mial klucze to nie wspomne. Myslalam, ze go ubije cos mu sie w glowie przestawilo po ok. 15 min sie znalazl bo mi bylo zimno i tylko rundke po osiedlu zrobilam a nie wiedzialam gdzie go szuka nawet w razie czego bym do mamy po klucze pojechala, ale mimo wszystko. Mysle, ze i tak powstrzymalam emocje bo jakby mi tak zrobil przed ciaza to ja ze zlosci bym go spakowala do wielkiego worka aby sobie ulzyc przynajmniej a teraz phi spokoj totalny, ale musze nauczke mu dac taka aby zapamietal, ze sie nie miesza alko bi sie nie kontroluje wtedy a teraz jest odpowiedzialny nie tylko za mnie ale i za dzidzi. Aaaa i pisze to wam aby sie wyzalic, ale nie oczekuje wspolczucia, ze moj tz niedobry i ze powinnam go rzucic czy cos, poprostu sie na..upil i juz wiadomo, ze wodka rozum odbiera a 1 wino i wodka to juz w ogole mix niezly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak zły i niedobry.. wyślij go do psychologa albo na zaszycie ![]() Cóż, dobrze, że się nic nie stało. Mój to dopiero głupieje jak wypije... ale o tym już wiecie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No uciekl chyba na spacerek dookola bloku lub sie wysisiac nie wiem on sam nie wie pewnie ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciakam spac ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i jeszcze mi sie przypomnialo! dzien slubem przed mielismy probe w kosciele i mielismy oddac te koperty. w dniu slubu juz mamy wchodzic do kosciola, wszyscy sie juz poustawiali ksiadz do nas ze w jednej kopercie brakuje $100. sprawdzalam 3 razy koperty przed wyjsciem z domu wiec do dzisiaj nie sadze ze sie pomylilam. oczywiscie pieniedzy przy sobie nie mielismy bo niby po co nam do kosciola i mu mowimy ze w takim razie doniesiemy. nastepnego dnia dzwonil czemu nas jeszcze nie ma, zebysmy przyszli z brakujacymi pieniedzmi bo nie wysle papierow ![]() a jeszcze co do ksiezy. mielismy byc chrzestnymi jeszcze pare miesiecy przed naszym weselem. do kosciola prawie nie chodze bo nie lubie ksiezy ale stwierdzilismy ze przed chrzcinami sie wyspowiadamy. weszlam do konfesjonalu (inny kosciol niz bralismy slub) powiedzialam co mialam powiedziec a ksiadz sie mnie pyta z kim mieszkam czy z mezczyzna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Basia brak mi slow po prostu. Tez mialam kilka nieprzyjemnych starc z ksiezami i od tamtej pory sie zrazilam niesamowicie. Do kosciola chodze jak jest msza za bliska mi osobe sama z siebie nie, bo modlic sie mozna wszedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.