Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-06, 16:13   #151
caprica6
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

ja probuje chociaz pobieznie przejzec co piszecie bo nie mam za bardzo czasu. rodzice tylko zakupy i zakupy juz mi nogi w d.. wchodza.

brioszki

"Sylwuniu! Synuniu, w kuchni masz brioszki ci kupiłam czekoladowe, na kolację. Mama ci kupiła, z czekoladą." haha od razu mi sie Dzien swira przypomnial
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Eeejj to mnie się przypomniał!
Kocham ten film i cały znam na pamięć!
"Idę na zebranie ligi wolności... z ciuchami? Ciuchami? Pasek Ci się ciągnie! Taaa ciągnie.. "
"I nie chowaj telefonu! Na co Ci telefon? Do gonienia się masz wystarczą Ci łapy..."
A brioszki to nawet po śmierci będą mi się z tym filmem kojarzyć
Kocham ten film, znam go na pamiec

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 17:35   #152
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Eeejj to mnie się przypomniał!
Kocham ten film i cały znam na pamięć!
"Idę na zebranie ligi wolności... z ciuchami? Ciuchami? Pasek Ci się ciągnie! Taaa ciągnie.. "
"I nie chowaj telefonu! Na co Ci telefon? Do gonienia się masz wystarczą Ci łapy..."
A brioszki to nawet po śmierci będą mi się z tym filmem kojarzyć
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Kocham ten film, znam go na pamiec
ja tez go uwielbiam
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 17:59   #153
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Jusdann ja jutro jestem u ciebie na tych racuchach!!!
Racuchy kochana to dziś miałam a gdybym wcześniej weszła na wizaż to pewnie jeszcze byś się załapała....nawet daleko byś nie miała
co prawda nie wiem dokładnie gdzie mieszkasz bo napisałaś mi kiedyś tylko tajemniczo że 12 km od Żar ale stawiam gdzieś na Jasień???
W każdym bądź razie jeśli zechcesz możemy sie kiedyś umówić choćby z wózeczkami jak już dzidzie będą

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-03-06 o 18:05
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 18:48   #154
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

A my wlasnie wrocilismy z wycieczki po znajomych, a teraz czas dla nas...troszke odpoczynku i leniuchowania...a racuchy tez bym zjadla
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 18:53   #155
pszczolka87
Zadomowienie

hej dziewczyny- jestem jestem nic mi nie jest Tydzień temu skończył mi się transfer w internecie bezprzewodowym i mulił mi tak że wizaż ładował mi się 15 min także wybaczncie mi nieobecność. Teraz od środy jesteśmy z mężem u mojej siostry bo przyjechaliśmy po ciuszki, wózek i różne pierdółki dla dzidzi i powiem Wam że dobrze, że nic wcześniej nie kupowałam, mam tyle ciuszków że większości dzidzia pewnie nie zdąży nawet założyć wózek jest super i praktycznie niezniszczony, jak wrócę to porobię fotki i wrzucę żeby Wam pokazać

poruszałyście temat ślubów (tyle zdążyłam nadrobić) Ja z moim mężem znałam się 3 miesiące jak mi się oświadczył, nie miałam żadnych wątpliwości... to dziwne... wcześniej byłam w innym związku 2 lata i chyba nie podjęłabym takiej decyzji a tutaj... 3 miesiące a ja poprostu wiedziałam ze to jest ten człowiek z którym chcę spędzić resztę życia ślub wzięliśmy po 1,5 roku od zaręczyn, rodzice uparli się że chcą sponsorować nam wesele, ale wzystko było po naszemu, weselicho na 70 osób w małej knajpce nad zalewem szczecińskim- nie chciałam w lokalu w centrum miasta, dlatego długo szukaliśmy odpowiedniego miejsca no i w końcu znaleźliśmy...
Ja w ogóle mam swoje własne podejście do tego wszystkiego... mój mąż chciał już po zaręczynach żebym się do niego wprowadziła, ale ja nie chciałam.. stwierdziłam że jak już bierzemy ten ślub za jakiś czas.. to niech coś się po tym ślubie zmieni, niech to będzie taki kolejny etap w życiu, bo po co mi ten ślub skoro wcześniej już będziemy ze sobą mieszkać... mój mąż uszanował moją decyzję, wtedy też utwierdziłam się w przekonaniu że jak poczeka to znaczy że naprawdę mu zależy no i w tym była jakaś magia, w następny dzień po ślubie w niedzielę, podpisywaliśmy umowę wynajmu mieszkania, zwoziliśmy nasze graty i spędzaiśmy pierwszą noc w naszym nowym miejscu no i mój mąż przyznał mi racje, powiedział że miałam rację żeby poczekać.. naprawdę było cudownie... i wszytskim którzy twierdzą że przed ślubem trzeba się "wypróbować" i sprawdzić czy umie się żyć ze sobą i zamieszkać powiem że to gówno prawda (oczywiście nie chodzi mi o to że mieszkanie ze sobą przed slubem jest złe- taki był akurat mój pomysł) bo jeżeli się kogoś kocha to nie trzeba go wypróbowywać nam się mieszka do tej pory ze sobą świetnie Acha.. no i dopuki nie wyszłam za mąż brałam tabletki antykoncepcyjne bo oczywiście w moim idealnie zaplanowanym życiu małżeńskim i rodzinnym wszystko musiało mieć swoją kolej najpierw ślub, potem dziecko hehe z dniem ślubu przestałam je brać, nie planowaliśmy dzieci od razu po ślubie ale stwierdziłam że nie będę się faszerować hormonami a jak się dzidzia przytrafi po drodze to będziemy się cieszyć chociaż wolelibyśmy poczekać... udało nam się tak bez niczego 1,5 roku no i stało się- jestem w ciąży to tak w skrócie moja historia hehe
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 19:00   #156
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny- jestem jestem nic mi nie jest Tydzień temu skończył mi się transfer w internecie bezprzewodowym i mulił mi tak że wizaż ładował mi się 15 min także wybaczncie mi nieobecność. Teraz od środy jesteśmy z mężem u mojej siostry bo przyjechaliśmy po ciuszki, wózek i różne pierdółki dla dzidzi i powiem Wam że dobrze, że nic wcześniej nie kupowałam, mam tyle ciuszków że większości dzidzia pewnie nie zdąży nawet założyć wózek jest super i praktycznie niezniszczony, jak wrócę to porobię fotki i wrzucę żeby Wam pokazać

poruszałyście temat ślubów (tyle zdążyłam nadrobić) Ja z moim mężem znałam się 3 miesiące jak mi się oświadczył, nie miałam żadnych wątpliwości... to dziwne... wcześniej byłam w innym związku 2 lata i chyba nie podjęłabym takiej decyzji a tutaj... 3 miesiące a ja poprostu wiedziałam ze to jest ten człowiek z którym chcę spędzić resztę życia ślub wzięliśmy po 1,5 roku od zaręczyn, rodzice uparli się że chcą sponsorować nam wesele, ale wzystko było po naszemu, weselicho na 70 osób w małej knajpce nad zalewem szczecińskim- nie chciałam w lokalu w centrum miasta, dlatego długo szukaliśmy odpowiedniego miejsca no i w końcu znaleźliśmy...
Ja w ogóle mam swoje własne podejście do tego wszystkiego... mój mąż chciał już po zaręczynach żebym się do niego wprowadziła, ale ja nie chciałam.. stwierdziłam że jak już bierzemy ten ślub za jakiś czas.. to niech coś się po tym ślubie zmieni, niech to będzie taki kolejny etap w życiu, bo po co mi ten ślub skoro wcześniej już będziemy ze sobą mieszkać... mój mąż uszanował moją decyzję, wtedy też utwierdziłam się w przekonaniu że jak poczeka to znaczy że naprawdę mu zależy no i w tym była jakaś magia, w następny dzień po ślubie w niedzielę, podpisywaliśmy umowę wynajmu mieszkania, zwoziliśmy nasze graty i spędzaiśmy pierwszą noc w naszym nowym miejscu no i mój mąż przyznał mi racje, powiedział że miałam rację żeby poczekać.. naprawdę było cudownie... i wszytskim którzy twierdzą że przed ślubem trzeba się "wypróbować" i sprawdzić czy umie się żyć ze sobą i zamieszkać powiem że to gówno prawda (oczywiście nie chodzi mi o to że mieszkanie ze sobą przed slubem jest złe- taki był akurat mój pomysł) bo jeżeli się kogoś kocha to nie trzeba go wypróbowywać nam się mieszka do tej pory ze sobą świetnie Acha.. no i dopuki nie wyszłam za mąż brałam tabletki antykoncepcyjne bo oczywiście w moim idealnie zaplanowanym życiu małżeńskim i rodzinnym wszystko musiało mieć swoją kolej najpierw ślub, potem dziecko hehe z dniem ślubu przestałam je brać, nie planowaliśmy dzieci od razu po ślubie ale stwierdziłam że nie będę się faszerować hormonami a jak się dzidzia przytrafi po drodze to będziemy się cieszyć chociaż wolelibyśmy poczekać... udało nam się tak bez niczego 1,5 roku no i stało się- jestem w ciąży to tak w skrócie moja historia hehe
I kazdy powinien miec swoj patent na szczescie wazne by bylo to zgodne z naszymi przekonaniami i naszym sumieniem

Stary 2010-03-06, 19:31   #157
bassienkaw
Zakorzenienie

WIdze, że dzisiaj dyskusja na temat ślubów i chrzcin... Przyznam, że ja mam swoje podejście do księży i kościoła... tutaj jest wiele do dyskusji. Natomiast co do ślubu, u nas w grę nie wchodził sam cywilny, chciałam ślubować przed Bogiem... Z człowiekiem, któego kocham i kochać chcę już zawsze. Który był i jest całym moim światem. Zaręczyliśmy się po 4 miesiącach, po równych dwóch latach od dnia poznania staliśmy przed ołtarzem Na 3 miesiące przed dowiedzieliśmy się, że będziemy ślubować sobie w trójkę... z Łucją w brzuszku

Tak samo chrzest, chciałam ochrzcić dziecko... choć znam ludzi, którzy pozostawiają ten wybór dziecku gdy dorośnie...

A tak poza tym brioszki wyszły średnie...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 19:32   #158
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
przeciez dziecko nie odpowiada za czyny i wiare rodzicow ...nie wiem czemu by nie mialo byc ochrzczone...jesli bedzie chcialo zmienic religie lub byc niepraktykujace to ma na to czas....
każdy ma swoje zdanie ale ja uważam, że to powinno być odwrotnie... dziecko nie powinno zmieniać religii jeśli zostało ochrzczone, bo chrzest zobowiązuje rodzicw do wychowywania dziecka w tej wierze, dziecko może samo wybrać religie jak już jest dorosłe jeśli rodzice wiary niepraktykują, to nie powinni chrzcić dziecka... ale to tylko moje zdanie.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
I kazdy powinien miec swoj patent na szczescie wazne by bylo to zgodne z naszymi przekonaniami i naszym sumieniem
i tu się zgodzę w pełni!!!

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-03-06 o 19:33
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 19:37   #159
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Co do ślubu w związku z tym, że sami sobie płaciliśmy za wszystko rodzice nie mieli nic do gadania i to kogo zaprosiliśmy było tylko naszą decyzją. Slub kościelny wcale nie musi równać się z dużymi wydatkami bo nie trzeba robić wielkiego wesela, my takiego nie chcieliśmy u nas było 58 osób, najbliżasza rodzina i dobrzy znajomi, nie mieliśmy kamery bo mój M stwierdził, że potem tylko jak rodzina ją ogląda to komentuje ale ona gruba, ale miała brzydką sukienkę, itp. więc mamy same zdjęcia fotoraf (w D.G. zresztą b. dobrze znany to znajomy i był gościem na slubie) więc zdjęcia robił cały czas mamy ich mnóstwo a koszty wesela nam się zwróciły.
my tak samo ślub na 50 osób bez kamery, profesjonalnym fotografem jest szwagierka wiec sesje, foto i album dostaliśmy w ramach prezentu od brata Tż i od niej.Koszty też prawie( -3000) się zwróciły, ale moi rodzice mnie zaskoczyli bo naprawde dużo dali kochani.

Boszzzz ale mnie TŻ wkurzył pokazałam mu jaki pępek mi się zrobił płaski a on do mnie hasło" za bardzo się rozczulasz nad sobą" myślałam że padnę...Powiedziałam mu tylko że mnie wkurzył ....
Teraz sie będzie podlizywał, bo odzywam się tylko służbowo do niego
Faceci

anoxa mmm szalejesz z jedzonkiem ale mam dość leczo, bo po ostatnim złapała mnie mega zgaga.

alguien to faktycznie szybko po porodzie.Ale dacie rade kochana, napewno będzie pięknie

pszczolka ja też odstawiłam po ślubie tabsy a po 1,5 miesiaca już byłam w ciąży szok ale miły.

Ja z moim przyjaźniłam się przez rok czysto platonicznie.
Zaczeło się zmieniać między nami nie był to wybuch namiętności bo najpierw była przyjaźń ,ale miłość sobie powoli dojrzewała.
Pragneliśmy być ze sobą jak facet i dziewczyna a żadne się nie chciało przyznać.
Po dwóch latach związku( bo przyjaźni rok wcześniej nie licze )dostałam pierścionek.Po czterech latach był pierwszy raz Naprawdę Oczywiście od początku związku były jakieś tam przytulańce i doskonale znaliśmy nasze ciała, ale wcześniej nigdy nie poszliśmy " na całość".Po sześciu latach zamieszkaliśmy razem a po ośmiu wzieliśmy ślub.Nie mieliśmy nigdy przerwy od siebie i nigdy nie czułam, że to przyzwyczajenie a nie miłość.I samej trudno mi uwierzyć, że już tyle mineło jak jesteśmy razem.Nie spieszyliśmy się do ślubu bo najpierw chcieliśmy własne mieszkanko, potem kase trzeba było uzbierać itp...
Jestem szczęśliwa i myślę że TŻ też , wiadomo popsztykamy się czasem, ale tak jest chyba w każdym zwiazku od czasu do czasu trzeba oczyścić atmosferę.

Mój brat był z dziewczyną4,5 roku zerwał z nią dla innej laski i z tą drugą ożenił się po 6 miesiącach i teraz po roku od ślubu się rozwodzi i jest wykończony psychicznie.

Moi rodzice zaręczyli się po 3 miesiącach.Po 10 miesiącach pobrali i do dziś są szczęśliwi.

Co do długości związków tak naprawde nie ma reguły staż jak ma się rozpaść to czy przy krótkiej czy długiej znajomości i tak się rozpadnie....

karolcia dokładnie

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 19:41   #160
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Racuchy kochana to dziś miałam a gdybym wcześniej weszła na wizaż to pewnie jeszcze byś się załapała....nawet daleko byś nie miała
co prawda nie wiem dokładnie gdzie mieszkasz bo napisałaś mi kiedyś tylko tajemniczo że 12 km od Żar ale stawiam gdzieś na Jasień???
W każdym bądź razie jeśli zechcesz możemy sie kiedyś umówić choćby z wózeczkami jak już dzidzie będą
qqqrdee a taka miałam chęć. A co do zamieszkania to juz za kilka mies przenosimy sie z mężem do żar na nasze mieszkanko jak tylko wyremontujemy..a teraz to tak się tułamy po teściach tydzień w Zarach i tydzień w Jasieniu Pewnie, jak będzie ciepło możemy polatać naszymi autkami.
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 19:45   #161
papeteria
Zakorzenienie

Dorzucam jeszcze fotke z wczorajszego usg, ale równie niewyraźne, ale co tam ....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 19:51   #162
Basia84
Rozeznanie

co do slubu my bylismy ustalic date w kosciele, pozalatwialismy a tu ksiadz do nas zebysmy dali jakas zaliczke, nie spodziewalismy sie ze ksiadz bierze zaliczki ale to jeszcze nic, dostalismy 4 koperty i na kazdej bylo napisane ile dla kogo: kosciol $400, ksiadz $120, organista $120 i ministranci $60! plus oczywiscie we wlasnym zakresie wystroj kosciola. co wy na to? ooo i jeszcze nauki przedmalzenskie chyba $120!!! zastanawiam sie teraz ile wyjdzie za chrzciny.... dodam ze to polski kosciol.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 19:55   #163
Linka24
Wtajemniczenie

papeteria który to tydzien?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
co do slubu my bylismy ustalic date w kosciele, pozalatwialismy a tu ksiadz do nas zebysmy dali jakas zaliczke, nie spodziewalismy sie ze ksiadz bierze zaliczki ale to jeszcze nic, dostalismy 4 koperty i na kazdej bylo napisane ile dla kogo: kosciol $400, ksiadz $120, organista $120 i ministranci $60! plus oczywiscie we wlasnym zakresie wystroj kosciola. co wy na to? ooo i jeszcze nauki przedmalzenskie chyba $120!!! zastanawiam sie teraz ile wyjdzie za chrzciny.... dodam ze to polski kosciol.
Ale co ty opowiadasz...
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 20:02   #164
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Dorzucam jeszcze fotke z wczorajszego usg, ale równie niewyraźne, ale co tam ....
Śliczne maleństwo
A ja nigdy nie brałam tabletek a nie uważaliśmy tak od ponad roku ale rożnie bywało...ale za to bralam CLO i dufaston...a po poronieniu nic nie bralam i uadalo sie samo w 2 cyklu...wiec roznie to bywa...nie wiem jak to z plodnoscia moja owulacja ale wazne ze sie udalo...no i maz ma dzielnych zolniezykow bo tylko kiedy mialam owoulacje odrazu zachodzilam w 2 przypadkach

Stary 2010-03-06, 20:03   #165
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
papeteria który to tydzien?
We wtorek będzie równe 22 tc.

Stary 2010-03-06, 20:04   #166
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
sliczny ja nawet takiego nie mam bo synus nasz uparty

Cytat:
co oni sobie mysla. tyle kasy za sam slub a gdzie jeszcze przyjecie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 20:12   #167
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka masakra.
My daliśmy 400,- ale w tym już były i kwiaty i organista.Powiedziano nam co łaska ale że średnio dają 300-500 zł(to nam akurat sekretarka powiedziała bo ksiądz nie chciał )Nauki przecież są nieodpłatne

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Śliczne maleństwo
A ja nigdy nie brałam tabletek a nie uważaliśmy tak od ponad roku ale rożnie bywało...ale za to bralam CLO i dufaston...a po poronieniu nic nie bralam i uadalo sie samo w 2 cyklu...wiec roznie to bywa...nie wiem jak to z plodnoscia moja owulacja ale wazne ze sie udalo...no i maz ma dzielnych zolniezykow bo tylko kiedy mialam owoulacje odrazu zachodzilam w 2 przypadkach
z żołnierzykami mnie rozśmieszyłaś.Fajnie, że się udało.
Ja zaczełam brać tabsy dawno ze względu na uporczywy trądzik, którego nie szło wytępić w żaden inny znany mi sposób a potem już jako antykoncepcja.

Stary 2010-03-06, 20:12   #168
hd2005
Zakorzenienie

jejku! aż 6 stron na nowym wątku?????????????????
aaaaaaa.....
Zabieram sie za czytanie

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 20:13   #169
papeteria
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 20:14   #170
hd2005
Zakorzenienie

Zobaczyłam listę. Jestem w szoku... ile nas jest

Stary 2010-03-06, 20:15   #171
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ty gadasz, zdjęcie jest śliczne A raczej dzidzia na nim

Cytat:
Ja to bym im włożyła do tych kopert skarpetki i święte obrazki plus kserówki fragmentów biblii!
Co za skur***ny! Normalnie aż mi się ciśnienie podniosło!
Nie no.. ja bym nie wytrzymała i naplułabym im w twarze..zalezy ile by ich tam było i czy by mi slinianki wyrobiły!
To normalnie już nie jest obraza człowieka (bo gdzie tu zrozumienie, ze ktoś kogoś kocha i chce ślubować przed Bogiem a go nie stać?!) ale obraza Boga i całej tej piep***nej instytucji!
No ja nie mogę..

No i jak tu mieć ochotę krzewić i rozwijać swoją wiarę w kościele?
No ja pier*** nie srzymam tego i mi zara zawory wyje**ie.

Przepraszam bardzo Was dziewczyny.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 20:31   #172
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Dziewczynki! Doczekałam się na smsa zwrotnego od ojca Maćka. Umówiliśmy się na wtorek wieczór na spotkanie. Myślę, że ono jest zakonspirowane, ale dobrze niech tak będzie. Ehhh ciekawe co to dalej będzie
to dobry znak

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
No chrzci sie chyba, zeby dzidzi nie mialo grzechu pierworodnego.
My slubu nie bierzemy bo jestem w ciazy i nie wyobrazam sobie z brzuchem isc przed oltarz. Kiedys pewnie wezmiemy slub jak poczujemy potrzebe. To nie wina dziecka, ze rodzice slubu nie biora dlatego nie wiem czemu ono ma byc nie ochrzczone.
A swoja droga juz raz mi sie snilo, ze mi ksiadz nie chce ochrzcic dziecka i niestety tak czasami jest i tego tez nie rozumiem czemu dziecko winne?
zgadzam się z niezawsze
Dziecko będzie miało szansę samodzielnie w przyszłości podjąc decyzję czy jest osobą wierzącą czy nie

Stary 2010-03-06, 20:45   #173
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hej dziewczyny! Witam w 3 części
Co do slubu i tych spraw, my jesteśmy razem prawie 6 lat, ja jestem jego pierwszą dziewczyną, a on moim pierwszym chłopakiem. I nie wyobrażam sobie nikogo innego! Zaręczylismy się prawie dwa lata temu w naszą 4 rocznicę bycia razem. Ale do ślubu nam nie spieszno, zwłaszcza, że dzidzia w drodze, a nie chcę brac ślubu w ciąży i pod presją, żeby ludzie nie gadali czy coś. nie te czasy. Planowalismy jak oboje skończymy szkołę czyli za rok będziemy mieli maluśkie wesele- góra 70 osób- tylko najbliższa rodzina i kilku znajomych (dodam, że ja mam 6 rodzenstwa+ ich zony i dzieci, a Marek 7 ) Ochrzcimy naszą dzidzię, chociaż Marek nie chodzi do kościoła, bo nie wierzy w kościół jako instytucję i księzy. Jednak w Boga oboje wierzymy. Ja chcę slub kościelny, on nie i tu jest kwestia sporna, ale jeszcze czasu troszkę jest, bo poczekamy aż dzidzia podrośnie, zeby szła na nasz slub na własnych nóżkach

A tak ogólnie to dziś byłam w szkole i nuda jak nie wiem co, jutro znowu:/ Pozdrawiam, nie piszcie za dużo

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

PS tabletek anty nigdy nie brałam, przez całe 5 lat A jak chcielismy dzidzię udało się za pierwszym razem Niestety poroniłam, a w drugą ciążę znowu zaszłam tak jak chcieliśmy

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

A gdzie jest lazurowa????
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 21:16   #174
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Zgłaszam się w nowej części
Stary 2010-03-06, 22:02   #175
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Przesliczne dzidzi

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Ale moj tz sobie dzis przechlapal!!! Jutro caly dzien foch na niego bedzie nie ma innej opcji. Wypil 1 butelke wina u babci mojej pozniej jeszcze pojechalismy do znajomych i tam wodke juz zmiksowal. Stracil swiadomosc, ledwo mi sie go udalo do auta wciagnac. Jak dojechalismy do domu to mi uciekl przed brama jak sie otwierala do garazu.... a to, ze mial klucze to nie wspomne. Myslalam, ze go ubije cos mu sie w glowie przestawilo po ok. 15 min sie znalazl bo mi bylo zimno i tylko rundke po osiedlu zrobilam a nie wiedzialam gdzie go szuka nawet w razie czego bym do mamy po klucze pojechala, ale mimo wszystko. Mysle, ze i tak powstrzymalam emocje bo jakby mi tak zrobil przed ciaza to ja ze zlosci bym go spakowala do wielkiego worka aby sobie ulzyc przynajmniej a teraz phi spokoj totalny, ale musze nauczke mu dac taka aby zapamietal, ze sie nie miesza alko bi sie nie kontroluje wtedy a teraz jest odpowiedzialny nie tylko za mnie ale i za dzidzi.

Aaaa i pisze to wam aby sie wyzalic, ale nie oczekuje wspolczucia, ze moj tz niedobry i ze powinnam go rzucic czy cos, poprostu sie na..upil i juz wiadomo, ze wodka rozum odbiera a 1 wino i wodka to juz w ogole mix niezly.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 22:44   #176
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Przesliczne dzidzi

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Ale moj tz sobie dzis przechlapal!!! Jutro caly dzien foch na niego bedzie nie ma innej opcji. Wypil 1 butelke wina u babci mojej pozniej jeszcze pojechalismy do znajomych i tam wodke juz zmiksowal. Stracil swiadomosc, ledwo mi sie go udalo do auta wciagnac. Jak dojechalismy do domu to mi uciekl przed brama jak sie otwierala do garazu.... a to, ze mial klucze to nie wspomne. Myslalam, ze go ubije cos mu sie w glowie przestawilo po ok. 15 min sie znalazl bo mi bylo zimno i tylko rundke po osiedlu zrobilam a nie wiedzialam gdzie go szuka nawet w razie czego bym do mamy po klucze pojechala, ale mimo wszystko. Mysle, ze i tak powstrzymalam emocje bo jakby mi tak zrobil przed ciaza to ja ze zlosci bym go spakowala do wielkiego worka aby sobie ulzyc przynajmniej a teraz phi spokoj totalny, ale musze nauczke mu dac taka aby zapamietal, ze sie nie miesza alko bi sie nie kontroluje wtedy a teraz jest odpowiedzialny nie tylko za mnie ale i za dzidzi.

Aaaa i pisze to wam aby sie wyzalic, ale nie oczekuje wspolczucia, ze moj tz niedobry i ze powinnam go rzucic czy cos, poprostu sie na..upil i juz wiadomo, ze wodka rozum odbiera a 1 wino i wodka to juz w ogole mix niezly.
Jak to uciekł?
Tak zły i niedobry.. wyślij go do psychologa albo na zaszycie
Cóż, dobrze, że się nic nie stało. Mój to dopiero głupieje jak wypije... ale o tym już wiecie

Stary 2010-03-06, 22:58   #177
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to uciekł?
Tak zły i niedobry.. wyślij go do psychologa albo na zaszycie
Cóż, dobrze, że się nic nie stało. Mój to dopiero głupieje jak wypije... ale o tym już wiecie
Hahaha
No uciekl chyba na spacerek dookola bloku lub sie wysisiac nie wiem on sam nie wie pewnie ;P

Maciuś
Stary 2010-03-06, 23:17   #178
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha
No uciekl chyba na spacerek dookola bloku lub sie wysisiac nie wiem on sam nie wie pewnie ;P
Hihihi, który trzeźwy zrozumie i dogada się z pijanym..

Uciakam spac Dobranocka dziewczyny

Stary 2010-03-06, 23:20   #179
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Co Ty gadasz, zdjęcie jest śliczne A raczej dzidzia na nim

Ja to bym im włożyła do tych kopert skarpetki i święte obrazki plus kserówki fragmentów biblii!
Co za skur***ny! Normalnie aż mi się ciśnienie podniosło!
Nie no.. ja bym nie wytrzymała i naplułabym im w twarze..zalezy ile by ich tam było i czy by mi slinianki wyrobiły!
To normalnie już nie jest obraza człowieka (bo gdzie tu zrozumienie, ze ktoś kogoś kocha i chce ślubować przed Bogiem a go nie stać?!) ale obraza Boga i całej tej piep***nej instytucji!
No ja nie mogę..

No i jak tu mieć ochotę krzewić i rozwijać swoją wiarę w kościele?
No ja pier*** nie srzymam tego i mi zara zawory wyje**ie.

Przepraszam bardzo Was dziewczyny.

i jeszcze mi sie przypomnialo! dzien slubem przed mielismy probe w kosciele i mielismy oddac te koperty. w dniu slubu juz mamy wchodzic do kosciola, wszyscy sie juz poustawiali ksiadz do nas ze w jednej kopercie brakuje $100. sprawdzalam 3 razy koperty przed wyjsciem z domu wiec do dzisiaj nie sadze ze sie pomylilam. oczywiscie pieniedzy przy sobie nie mielismy bo niby po co nam do kosciola i mu mowimy ze w takim razie doniesiemy. nastepnego dnia dzwonil czemu nas jeszcze nie ma, zebysmy przyszli z brakujacymi pieniedzmi bo nie wysle papierow tak sie wkurzylam, najpierw mielismy mu nie dawac tych pieniedzy ale jak powiedzial ze nie wysle papierow to co my bysmy zrobili moj do niego pojechal i musial dac stowe.

a jeszcze co do ksiezy. mielismy byc chrzestnymi jeszcze pare miesiecy przed naszym weselem. do kosciola prawie nie chodze bo nie lubie ksiezy ale stwierdzilismy ze przed chrzcinami sie wyspowiadamy. weszlam do konfesjonalu (inny kosciol niz bralismy slub) powiedzialam co mialam powiedziec a ksiadz sie mnie pyta z kim mieszkam czy z mezczyzna powiedzialam ze tak i zaczela sie litania ze zyje w grzechu i ze nie daje mi rozgrzeszenia po zyje w grzechu, ze da mi dopiero jak przyjde na prywatna (!!!) spowiedz i jak wroce do domu zebym wyrzucila mojego za drzwi jeszcze w tym samym dniu. tak sie wkurzylam ze powiedzialam ze przed slubem nie ide do spowiedzi mam isch gdzies. na amerykanskich mszach jest spowiedz powszechna i nikt nie idzie do konfesjonalu a do komunii idzie kazdy. ale na szczescie u nas byla powszechna. moj nawet nie ma biezmowania a jest chrzestnym i wzial slub, ksiadz powiedzial ze jak chce biezmowanie to moze zrobic po slubie jak sie okazalo nie ma obowiazku miec biezmowania ale sie powinno. ehhh to chyba tyle....
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 23:40   #180
niezawsze
Zakorzenienie

Basia brak mi slow po prostu. Tez mialam kilka nieprzyjemnych starc z ksiezami i od tamtej pory sie zrazilam niesamowicie. Do kosciola chodze jak jest msza za bliska mi osobe sama z siebie nie, bo modlic sie mozna wszedzie.

Maciuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości