Zdjęcia pokoi :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-14, 10:47   #1561
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: Zdjęcia pokoi :)

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
dodaje fotki naszego pokoju na zdjeciu za duzo tych ozdob bo zdjecia byly robione w okresie swiatecznym, teraz pozdejmowalam zeby nie bylo tyle no i oczywiscie stolik kolo kanapy do wymiany na ten bialy w linku http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT i lampa nad stol do wymiany na ta http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT
Proponowałabym usunąć tę białą tapetę czy co to jest w liscie, jest straszna i tworzy wrażenie chaosu. W ogóle pokój jest straszliwie ciemny i odstreczający, nie chciałabym w nim mieszkać. Może zmiana dywanu na jasny jakoś uratowałaby sytuację.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 13:26   #1562
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Proponowałabym usunąć tę białą tapetę czy co to jest w liscie, jest straszna i tworzy wrażenie chaosu. W ogóle pokój jest straszliwie ciemny i odstreczający, nie chciałabym w nim mieszkać. Może zmiana dywanu na jasny jakoś uratowałaby sytuację.
nie kazdemu musi sie podobac to samo!
wazne ze mnie i mojemu meżowi się podoba całkoształt i to my w nim mieszkamy! pokój wcale nie jest ciemny, moze zdjęcia tak wyszły jest w nim bardzo przytulnie!
ale kazdy ma inny gust a o gustach sie nie dyskutuje!!!
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 17:54   #1563
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

mnie też się to wnętrze nie podoba....
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 18:02   #1564
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ivonea Pokaż wiadomość
mnie też się to wnętrze nie podoba....
wcale nie musi
Stary 2010-02-14, 18:26   #1565
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

A mnie sie nawet podoba pokój kasiamniam choć te biale meble troszke mnie przerażają ale jest ładnie, wszystko dopieszczone do ostatniego elementu!! Pokój jak z katalogu

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

A własnie a skąd kanapa ?

Edytowane przez Cyska
Czas edycji: 2010-02-14 o 18:31
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 18:33   #1566
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
A mnie sie nawet podoba pokój kasiamniam choć te biale meble troszke mnie przerażają ale jest ładnie, wszystko dopieszczone do ostatniego elementu!! Pokój jak z katalogu

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

A własnie a skąd kanapa ?
dziękuję
a kanapa z ebay-u zamówiona
Stary 2010-02-14, 18:34   #1567
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
dziękuję
a kanapa z ebay-u zamówiona
aaaa łeeee to szkoda
Stary 2010-03-06, 20:38   #1568
kasiaen1
Zadomowienie

To ja też wrzucam zdjęcia swojej klitki, która po zakupie ogromnego orbitreka stała się jeszcze mniejsza i zagracona przez meble- może kogoś zainspiruje pomysł co można przykładowo zrobić w pokoju przy schodach (mówię o regale "w ścianie"- ogromna oszczędność miejsca )
kasiaen1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 19:25   #1569
Abigail123
Rozeznanie

czy wie ktoś jak wykonać takie coś jak jest na tej ścianie? ;}
takie nierównomierne?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius.
Stary 2010-05-14, 20:30   #1570
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

jak sie nie myle to nierowne toprzecierka. znajoma to robila za pomoca scierki raz wygnieciona bardziej raz mniej, na gladkiej scianie.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 18:52   #1571
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiaen1 Pokaż wiadomość
To ja też wrzucam zdjęcia swojej klitki, która po zakupie ogromnego orbitreka stała się jeszcze mniejsza i zagracona przez meble- może kogoś zainspiruje pomysł co można przykładowo zrobić w pokoju przy schodach (mówię o regale "w ścianie"- ogromna oszczędność miejsca )
Kasia, z jakiego sklepu są tulipany? Bardzo mi się podobają
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 19:18   #1572
gealai
Przyczajenie

Ja mam dość duży problem, gdyż mieszkanie jest wynajęte i nie ma możliwości zmiany chociażby koloru ścian, które są wstrętnie białe i przypominają pomieszczenie w którym nie został zakończony remont. Nie mogę także przez najbliższe lata zmienić mebli. Ogólnie czuję się w tym pokoju średnio dobrze, zbyt wiele tu kolorów, które w dodatku źle współpracują z bielą. Myślicie, że dałoby się zrobić coś aby pokój wyglądał bardziej harmonijnie, minimalistycznie i przytulnie? Wkrótce nad stolikiem zawiśnie plakat. Będę wdzięczna za rady Pozdrawiam.
http://img35.imageshack.us/g/001ofa.jpg/
gealai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 15:11   #1573
gealai
Przyczajenie

Szkoda, iż ten temat tak 'zastygł' bo był dosyć interesujący
Stary 2010-07-01, 12:36   #1574
Sternchen_7
Zadomowienie

Hej gealai, masz bardzo ładne meble
Pokój jest niestety niezbyt ustawny :/
Ja osobiście pokombinowałabym z innym ustawieniem mebli, ale ciężko mi cokolwiek podpowiedzieć, nie znam przecież wymiarów.
Nie podoba mi się połączenie koloru brązowego/kremowego z zielonym...Dużo masz tych zielonych akcentów, zostawiłabym je (pościel, zasłonki, po co kupować nowe) i wstawiłabym chyba kilka mocnych różowych (powiedziałabym amarantowych) dodatków, jak poduszka, świecznik, świeczka, różowa orchidea, przed łóżkiem zamiast tego dywanu to jakąś matę w kolorze amarantu . I zamiast tej chłodnej białej firanki zawiesiłabym bambusową bądź słomkową roletę, myślę, że to ociepliłoby pokoik, który jest ogółem całkiem sympatyczny

Edytowane przez Sternchen_7
Czas edycji: 2010-07-01 o 12:46
Sternchen_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 13:26   #1575
sawa_sawa
Rozeznanie

kasiaen1 kochana super ppokoj i fajny sprzecior do cwiczen zazdroszcze proponowalabym radykalna zm,iane i pomalowanie scian na śliwkę i wiem ze bedziesz sie bala ze Ci sie zmniejszy ale naprawde bedzie to super wygladalo do tego jakis extra biały wzor na scianę i biale firany i bedzie boskoo!!
Stary 2010-07-05, 19:57   #1576
OnaJuzNieZyje
Zadomowienie

Dziewczny jak sądzicie ...w jaki sposób mogę wykonać taki wzór na ścianie? Urządzam pokój i postanowiłam mieć identyczny u siebie.
Wiem że są szblony malarskie, ale ten zamieszczony na obrazku jest strasznie duży...Gdzie mogę taki znaleźć ?

Nie mam pomysłu. A może to pas tapety?

2014r:
Skalpel x 1
Bez slodyczy 1/30
OnaJuzNieZyje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 22:21   #1577
cannabis
Raczkowanie

w sklepach można kupić szablony do takich wzorów, ale nie są to szablony pasów tylko takie w wymiarach 40x60 cm. Pas robisz poprzez przesuwanie szablonu dalej po odmalowaniu.
Stary 2010-07-19, 21:19   #1578
Frezja008
Przyczajenie

Witam!
Ja również zamieszczam zdjęcia swojego pokoju Tak ogólnie jestem z niego zadowolona, dobrze się w nim czuję, ale ściany są już brudne i podrapane przez mojego psa, dlatego planuję go w najbliższym czasie pomalować. Przy okazji pomyślałam o zmianie koloru, myślałam także o zielonym, ponieważ w takim kolorze mam dodatki i nie chciałabym ich zmieniać, ale może jakiś ciemniejszy odcień. Kupiłam nawet farbę (na razie małe opakowanie) Nobiles Cztery Pory Roku - wiosna szczypiorkowa, ale nie wiem czy pomalować nią cały pokój, czy może jedną ścianę, tą na tle której jest kanapa, a pozostałe zostawić jasne? Będę wdzięczna ze wszelkie wskazówki
Frezja008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 16:26   #1579
gealai
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sternchen_7 Pokaż wiadomość
Hej gealai, masz bardzo ładne meble
Pokój jest niestety niezbyt ustawny :/
Ja osobiście pokombinowałabym z innym ustawieniem mebli, ale ciężko mi cokolwiek podpowiedzieć, nie znam przecież wymiarów.
Nie podoba mi się połączenie koloru brązowego/kremowego z zielonym...Dużo masz tych zielonych akcentów, zostawiłabym je (pościel, zasłonki, po co kupować nowe) i wstawiłabym chyba kilka mocnych różowych (powiedziałabym amarantowych) dodatków, jak poduszka, świecznik, świeczka, różowa orchidea, przed łóżkiem zamiast tego dywanu to jakąś matę w kolorze amarantu . I zamiast tej chłodnej białej firanki zawiesiłabym bambusową bądź słomkową roletę, myślę, że to ociepliłoby pokoik, który jest ogółem całkiem sympatyczny
Ano jest bardzo nieustawny, brakuje trochę żeby łóżko zmieściło się wzdłuż ściany pod oknem. Powiem szczerze, że muszę pomyśleć nad innym kolorem, który łączy się z brązem mebli, bo różu/amarantu nie znoszę ;p Teraz mam już totalny miks, te meble niemalże pomarańczowe, jasny stolik, zieleń, do tego szary plakat z akcentem czerwieni i totalne pomieszanie stylów- Uch, trzeba to nieco ogarnąć.
Stary 2010-07-20, 17:18   #1580
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez OnaJuzNieZyje Pokaż wiadomość
Dziewczny jak sądzicie ...w jaki sposób mogę wykonać taki wzór na ścianie? Urządzam pokój i postanowiłam mieć identyczny u siebie.
Wiem że są szblony malarskie, ale ten zamieszczony na obrazku jest strasznie duży...Gdzie mogę taki znaleźć ?

Mnie się wydaje, że to tapeta
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 11:12   #1581
millia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OnaJuzNieZyje Pokaż wiadomość

Mnie to też wygląda na naklejkę albo zrobione za pomocą szablonu. Praktycznie wszędzie znajdziesz podobne wzory, tzn. w sklepach internetowych, które produkują takie ozdoby. Jeśli chcesz coś dokładnie identycznego być może przy aranżacji było gdzieś napisane z jakiego sklepu korzystali. W wielu takich miejscach robi się naklejki na zamówienie czyli, że możesz stworzyć własny wzór, więc w Twoim przypadku mogłabyś się zapytać, czy zrobią coś podobnego jak na zdjęciu. Tak czy owak opcji jest wiele. Zapytaj się też, czy jest możliwe stworzenie wizualizacji Twojego pokoju z daną naklejką, bo czasem jest to jedną z usług. Oni się za bardzo nie napracują, bo takie rzeczy można zrobić szybko w wielu programach komputerowych, a Ty się przekonasz, czy sprawdzi się to w Twoim pokoju.
millia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 11:29   #1582
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Frezja008 Pokaż wiadomość
Witam!
Ja również zamieszczam zdjęcia swojego pokoju Tak ogólnie jestem z niego zadowolona, dobrze się w nim czuję, ale ściany są już brudne i podrapane przez mojego psa, dlatego planuję go w najbliższym czasie pomalować. Przy okazji pomyślałam o zmianie koloru, myślałam także o zielonym, ponieważ w takim kolorze mam dodatki i nie chciałabym ich zmieniać, ale może jakiś ciemniejszy odcień. Kupiłam nawet farbę (na razie małe opakowanie) Nobiles Cztery Pory Roku - wiosna szczypiorkowa, ale nie wiem czy pomalować nią cały pokój, czy może jedną ścianę, tą na tle której jest kanapa, a pozostałe zostawić jasne? Będę wdzięczna ze wszelkie wskazówki
Hm, moim zdaniem będzie w pokoju za ciemno z tym szczypiorkowym, a już szczególnie nie pasuje on na ścianę z kanapką, która jest bardzo ciemna i będzie się tylko zlewać. Może dwie ściany na ten szczypiorkowy (np z oknem i drzwiami), a dwie pozostałe w beżu? Stonowałoby to trochę pokój i nie przytlumiłoby go, tak jak zrobiłaby to ciemna farba.

Inne moje uwagi? Ja bym uporządkowała te drzwi, bo te naklejone liście kompletnie mi się nie widzą, zostawiłabym je pomalowane na biało, no i zmniejszyłabym ilość "pierdołek" na półkach, no, ale wiadomo, każdy lubi co innego No i sufit- albo pomalowałabym na biało, albo beż taki jak na dwóch ścianach. Te kasetony (?) strasznie przytlaczają wnętrze, zamiast je uporządkować, wprowadzają tylko chaos.

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2010-07-23 o 11:31
Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 18:41   #1583
Light Limara
Zadomowienie

może nie na temat, ale gdzie można kupić taką szafkę?
Załącznik 3274789
Stary 2010-07-28, 10:14   #1584
millia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
może nie na temat, ale gdzie można kupić taką szafkę?
Załącznik 3274789
A znalazłaś ją na jakiejś konkretniej stronie, czy w wyszukiwarce w googlach? Chociaż i tak w tym drugim przypadku są odnośniki do stron, gdzie zdjęcia zostały zamieszczone. Zawsze możesz udać się do projektanta mebli, co brzmi szumnie, ale często są to te same osoby, które projektują wnętrza (i przy pomocy programów do projektowania CAD stworzą Tobie projekt dowolnego mebla) lub bezpośrednio do stolarza, aby wykonał Tobie taki mebel.
Stary 2010-07-28, 13:49   #1585
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez millia Pokaż wiadomość
A znalazłaś ją na jakiejś konkretniej stronie, czy w wyszukiwarce w googlach? Chociaż i tak w tym drugim przypadku są odnośniki do stron, gdzie zdjęcia zostały zamieszczone. Zawsze możesz udać się do projektanta mebli, co brzmi szumnie, ale często są to te same osoby, które projektują wnętrza (i przy pomocy programów do projektowania CAD stworzą Tobie projekt dowolnego mebla) lub bezpośrednio do stolarza, aby wykonał Tobie taki mebel.
znalazłam to zdjęcie w tym wątku na wizażu
Stary 2010-08-05, 10:22   #1586
millia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez millia Pokaż wiadomość
znalazłam to zdjęcie w tym wątku na wizażu
I tam też nie było żadnych namiarów? Może autor/autorka oryginalnej wiadomości będzie widziała skąd zdjęcie pochodzi.
W ogóle kiedyś przydarzyła mi się zabawna sytuacja - na goldenline widziałam podobny mebel, tyle że półki były ustawione ukośnie i się ze sobą przeplatały (nie wiem jak to dokładnie opisać). Parę miesięcy później zobaczyłam identyczne półki w koreańskiej dramie.
Stary 2010-08-05, 11:38   #1587
WszystkoJedno
Rozeznanie

Witam, już jakiś czas śledzę ten wątek aż wreszcie zdecydowałam się pokazać swój pokój. Jest on po remoncie, zmieniono meble oraz kolory, wcześniej był zielony (stąd sporo zielonego - poduszki, łóżka). Chciałabym go jakoś udekorować, zmienić poduszki, obić krzesła oraz zrobić coś ze ścianami by nie świeciły pustkami. Może wy macie jakieś pomysły?

Świat się nam przygląda i nie życzy źle.
A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś.
Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam,
gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam.

http://verifash.blogspot.com
WszystkoJedno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 10:02   #1588
millia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WszystkoJedno Pokaż wiadomość
Chciałabym go jakoś udekorować, zmienić poduszki, obić krzesła oraz zrobić coś ze ścianami by nie świeciły pustkami. Może wy macie jakieś pomysły?
Jeśli będziesz zmieniać obicia krzeseł i poduszki to wybierz ten sam kolor. Poza tym stoisz teraz przed dylematem - możesz iść w klimaty hinduskie, czyli dużo kolorów w pokoju (czerwone/pomarańczowe ściany już masz)
lub wybrać neutralne beże, szarości, brązy.
Na ściany może jakaś naklejka jak tu
http://img265.imageshack.us/i/scianyx2.jpg/
lub zamiast jednego obrazka na ścianie kilka ramek.
Stary 2010-08-14, 10:03   #1589
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mili4 Pokaż wiadomość
a to moj pokój:
podobają mi się meble i kolor ścian .
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 15:08   #1590
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mili4 Pokaż wiadomość
a to moj pokój:
Przepiękny!

Czy mogłabyś wkleić jeszcze kilka zdjęć? Mogłabym popodziwiać .

Ale bym chciała mieć taki pokój...
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości