|
|
#3691 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
To, że najwyżej będziesz siedzieć trochę więcej w domu, tak żeby donosić maskę do tych 13 czy 15 godz dziennie. A jest tak jak 88Ekaterina88 napisała, zakładasz po powrocie ze szkoły, na noc itd. Przecież po ulicy chodzić w tym nie będziesz.
Co najwyżej będzie mniej łażenia z koleżankami czy siedzenia pod klatką itd. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-03-06 o 19:16 |
|
|
|
#3693 |
|
Przyczajenie
|
Zeby się całkowicie wyprostowały trzeba nosić do 16 godz.! ; /
|
|
|
|
#3694 |
|
Wtajemniczenie
|
nowy2 - co do przekręconej dwójki - u mnie okazało się, że wszystko jest ok, sprężynkę mam już zdjętą a dwójeczkę normalnie "podpietą" do łuku, żeby się prostowała i wchodziła do szeregu
bolało bardzo
|
#3695 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz moze wydawać Ci się to straszną rzeczą, ale jak wyprostujesz zęby nie będziesz żałowała. a jak teraz się nie zdecydujesz, to za 10 lat pomyślisz: "ale byłam głupia, mogłam prostować zęby jak była szansa w gimnazjum". bo później moja droga, będziesz na swoim i rodzice Ci raczej nie zasponsorują leczenia(chyba że będzie im na to pozwalała sytuacja materialna). poza tym im wcześniej tym lepiej, tym dłużej będziesz zyła z prostymi zębami
![]() Dziewczyny jaką szczoteczkę elektryczną do zębów polecacie? tylko wiecie, żeby nie zrujnowała mojego i tak naruszonego budżetu domowego. żeby była dobra i żeby szczoteczki nie kosztowały majątku.
|
|
|
|
#3696 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co bolało bardzo? przypinanie jej do łuku czy co?
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
już niebawem dołączę do Was... dzisiaj byłam u orto- robiłyśmy wyciski moich krzywulców, nie było tak strasznie jak to sobie wyobrażałam... orto podjęła decyzję o usunięciu górnej prawej szóstki- tutaj pierścień będzie na 7, gdyż szkoda jej rwać czwórkę, a szóstka jest martwa po leczeniu kanałowym... z drugiej strony wyrywamy czwórkę... na założenie aparatu zapisała mnie orto na 10 kwietnia... i teraz mam dylemat na jaki aparat się zdecydować, a zakładam dwa łuki jednocześnie: metal: 1 łuk 1400, szafir 1 łuk: 2300... a pracuję w banku i mam kontakt z klientami i bądź co bądź kosmetyczny lepiej by wyglądał... |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez tak orto straszyła
nosiłam ile nosiłam, tyle ile mogłam, oczywiscie nie oszukując bo orto i tak to wyczai, ale z 10-13 h na pewno i ząbki mam superaśne
|
#3699 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Wtajemniczenie
|
Buuuu help!!! odczepil mi sie zameczek na 8 lewej ;/
nie zalozylam ten swojej relaksacyjno-ochronnej wkladki na dolne zabki, przysnelam i chyba szorowalam ząbkami- bo jak inaczej, prezbudzam sie, a tu odczepiony ![]() znacie jakiegos okay orto w 3miescie???????
|
|
#3701 |
|
Przyczajenie
|
Wiem, wiem nie ma co panikować! Przynajmniej będzie uśmiech gwiazdy Hollywod
![]() Jeżeli ostatnio miałam wycisk to kiedy będę miała aparat itd. ? |
|
|
|
#3702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę w metalu, tylko zakładam gumki perłowe. Z bliska i tak widać. 1800 starczy Ci na 18 wizyt, czyli teoretycznie na wszystkie wizyty. U mnie przeważyła kwestia pieniędzy. Klienci się nie burzą. Szefostwo też nie. Ale ponoć należę do tych osób , którym aparat dodeje uroku |
|
|
|
|
#3703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aparat na następnej wizycie ( musze dwa zęby usunac..) Dzieki temu wątkowi zasypałam orto lawiną pytań, az się kobieta zdziwila ze tak duzo wiem... |
|
|
|
|
#3704 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jestem bardzo zadowolona ze swojego aparaciku. no i kwestia finansowa - na jaki możesz sobie pozwolić? a klientami w banku się nie przejmuj, aparat to nic wstydliwego.Cytat:
Edytowane przez milutek Czas edycji: 2010-03-07 o 09:52 |
||
|
|
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pomyślę jeszcze, finansowo fakt więcej trzeba wyłożyć, ale chciałabym wyglądac i czuć sie z tym aparatem dobrze i chociaz na górny łuk wrzucić kosmetyczny... może rodzice mi dorzucą kaskę.. |
|
|
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Milutek normalnie nas tutaj kokietuje.. Na złość nie zaprzecze, a co.. :P
Sama bałam się tego, że aparat mnie oszpeci. Mam druciaka, złożyło się na to wiele elementów. 600 zł na łuku+ fakt, że do mojego dołu kosmetyczny nie był wskazany+ opinia mojej dentystki + tekst ortodontki, że jej jest obojętnie, który mi założy, bo to w sumie jej pieniądze ale skoro nie jestem do końca zdecydowana to ona poleca mi metal, z uwagi na mniejszą awaryjność, mniejsze zamki. Czasami mam dni, kiedy wolałabym kosmetyczny, ale kiedyś zaskoczyło mnie pytanie jednej osoby czy mam porcelanowy aparat. Chodziło o to, że zamki nie są bardzo duże, gumki mam perłowe i pod odpowiednim kątem metal udaje kosmetyczny Gdybym miała zakładać drugi raz aparat też wybrałabym metal. Tylko, że ja za aparat płaciłam z własnych pieniędzy. |
|
|
|
#3707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
czy zawodowej) zwalałam na krzywe zęby. teraz mój kompleks powoli zanika i ciężko mi się przyzwyczaić, że teraz nie mam już na co się uskarżać (no może ten mały garb na nosie )a co do aparaciku, mój mąż mawia tak: "warto było dać te 600 zł więcej, żebyś przez te 2 lata z uśmiechem patrzyła w lustro i cieszyła się ze swoich szafirków"
|
||
|
|
|
#3708 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zmieniłam fruzurę cut off 15cm
za dwa miesiące pierwsza koloryzacja, mam super aparat na zębach, przeszłam na zdrowe odżywianie, zaczynam ćwiczyć i czuję się wspaniale ![]() I tak wogóle cześć wszystkim, nie zapominajcie o mnie w modlitwach
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3710 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takze jesli podreptalabym w 3miescie to na to samo by mi wyszlo? hmmm nie wiedzialam, ze moge go zdjac w sumie to jest ten ostatni tylni wiec daloby rade, nawalilam na niego duzo wosku, w obowie przed polkniciem ![]() a wczoraj jak sie zdenerwowoalam i poplakalam jajć...bo to w sumie nie moja wina, ze mam takie zabki i ze szoruje... matka natura ![]() TŻ mial beke, bo nagle wyskoczylam z lozka, jak poparzona i mialam ponoc za***ista mine, a ze nie wiedzial o co kaman...to --->
23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-03-07 o 14:46 |
|
|
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Uszkodzenie zamka 100 zł?? Boskie umowy ma twój orto..
Przecież to normalne, że z aparatem może się coś stać.. Dla mnie to zdzierstwo i tyle! ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- nie ukrywam, ze ciezka decyzja.. |
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Oki zdjelam ten zameczek, schowalam, zastanawiam sie tylko czy ewentualnie kazdy orto mi teraz pomoze, jak mam te smart clipy(zamki) na zasadzie damona
|
|
#3714 |
|
Konto usunięte
|
Za przeproszeniem gówno tam a nie 100zł. To nie jest uszkodzenie zamka. Nie wzięłaś lizaka i nie zaczęłaś go gryźć przednimi zębami zbijając sobie przy tym zamki. On Ci się zwyczajnie odkleił i orto musi przykleić Ci zamek, najlepiej nowy. Równie dobrze możesz powiedzieć orto, że to jej wina bo źle zamki przykleja. O!
|
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, dlatego mnie to wkurza, ale zawsze moze powiedziec w umowie byla informacja...
tylko dokladnie, nie robilam nic na chama, ani specjalnie, aby odczepic zamek, na razie okay udalo sie wyjac i juz tak sie nie stresuje, ze polkne czy cos jutro zadzwonie i zapytam sie
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że jeśli będziesz miała wyższe wykształcenie to na pewno łatwiej jest znaleźć dobrą i dobrze płatną pracę .. co za tym idzie uskładasz sobie na aparat . Ale to oczywiście moja sugestia, decyzja nalezy tylko do Ciebie
|
|
#3717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(i po tej stronie mam protezke i mam nadzieje ze niedlugo doczekam się implanta)a po drugiej stronie dopiero po zdjęciu aparatu ta ósemka mi wyrosła(bo tak jak pisałam 2 lata już aparatu nie nosze) ale miałam dość sporo miejsca na nią chociaż calkiem możliwe że to ona powoduje że te ząbki mi się troszke przesuneły już sama nie wiem może jednak warto by ją było wyrwać tak dla świętego spokoju
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
kurde... nie wiem pojade 10 do tego ortodonty i obadam co i jak
|
|
|
|
#3719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja obecnie mam kompleksy z powodu zębów... i stąd decyzja o aparacie, u mojej ort różnica miedzy łukiem metalowym a kosmetycznym to 900 zł... to jednak bardzo duzo... za tą różnice wizyty prze pół roku bym miała Wenja odnosnie wyboru mgr czy aparat... ja zaczęłam mgr jestem na drugim semestrze i teraz aparacik...
Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2010-03-07 o 18:09 |
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Asiek84 widziałaś kogoś z metalem i gumkami perłowymi? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

bolało bardzo

nosiłam ile nosiłam, tyle ile mogłam, oczywiscie nie oszukując bo orto i tak to wyczai, ale z 10-13 h na pewno i ząbki mam superaśne 

)