![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część V
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;17669006]Pytasz o ten flakonik w kształcie gwiazki? To Angel - Thierry Mugler
![]() Dziękuje dziewczyny ![]() Nie, nie.. Chodziło mi o ten na prawo od Omnii
#992 |
never say no to panda
|
No, najwyższy czas na mój perfumowy coming-out
![]() przepraszam za taką jakość zdjęć, ale coś mi lepiej nie chciało wyjść - poprawię, jak dojdzie kilka najostatniejsiejszych flachoników i zmienię miejsce zamieszkania (kolorowe ściany na nowej chacie będą lepiej wyglądały jako tło ![]() lecimy po kolei (i od lewej): foto 1: Eau d'Italie - Bois d'Ombrie CdG - Avignon CB IHP - In the Library CdG - Zagorsk CB IHP - Cedarwood Tea CdG - Jaisalmer CB IHP - Fire from Heaven CdG - Ouarzazate CB IHP - Burning Leaves CdG - Kyoto Eau d'Italie - Baume du Doge CdG - Tea (to to zielone z przodu) foto 2: Lutens - Fille en Aiguilles Lutens - Chene Lutens - Miel de Bois Tom Ford - Tobacco Vanille Lutens - Serge Noire Lutens - Arabie Lutens - Cedre DK - Black Cashmere (kamyczek z przodu) foto 3: Annayake - Miyako (najbardziej z tyłu w czarnej "szafie") Kamali - Ceremony Frapin - Caravelle Epicee Heeley - Cardinal Corso Como - 10 Corso Como Heeley - Esprit du Tigre S. de Saint-Aignan - Un the au Sahara Kamali - Incense foto 4: Dk - Wenge PG - L'Eau Rare Matale Parfum d'Empire - Aziyade Parfum d'Empire - Ambre Russe Parfum d'Empire - Wazamba CdG - Hinoki DK - Labdanum Gucci - Gucci PH (przewrócony na samym przodzie) foto 5: Kenzo - Indian Holi V. Westwood - Anglomania Lalique - Perles de Lalique Ginestet - Botrytis Givenchy - Organza Indecence (nowa) V&R - Flowerbomb edp Molinard - Fleur de Figuier Givenchy - Organza Indecence (stara) Kenzo - Amour edp Costume National - Scent Intense (to leżące, wygięte z przodu) foto 6: TM - Alien Elixir TM - Alien edp Costume National - Scent Etro - Messe de Minuit Lalique - Lalique le Parfum Annick Goutal - Vanille Exquise Annick Goutal - Vanille Exquise (jedyna flacha, której mam zapas ![]() foto 7: YSL - NU edt Max Mara - Kashmina Touch Guerlain - AA: Herba Fresca YSL - M7 (ukryty za Noelkiem) Etat Libre d'Orange - Noel au Balcon (z przodu) Guerlain - AA: Winter Delice Satellite - Padparadscha Penhaligon's - Elixir foto 8: Villoresi - Incensi Tauer - Incense Rose L'Artisan - Dzing! L'Artisan - Ambre Extreme L'Artisan - Safran Troublant Tauer - Incense Extreme L'Artisan - Tea for Two foto 9: Annick Goutal - Ambre Fetiche Durbano - Black Tourmaline Annick Goutal - Encens Flamboyant Durbano - Rock Crystal Annick Goutal - Myrrhe Ardente Durbano - Jade Diptyque - Tam Dao YSL - NU edp (krążek z przodu) foto 10: Malle - Musc Ravaguer (2 maleństwa) Escentric Molecules - Molecule 01 Nasomatto - Black Afgano Micallef - Gaiac Malle - L'Eau d'Hiver by Kilian - Back to Black Hermes - Hermessence: Ambre Narguile i Paprika Brasil (te dwie długie fiolki z przodu)
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-12-07 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
never say no to panda
|
foto 11 (miniaturki):
Kenzo - Indian Holi Kenzo - Jungle: Le Tigre Gres - Cabaret V&R - Flowerbomb edp Cacharel - Gloria T. Mugler - Alien edp Givenchy - Organza Indecence Anna Sui - Sui Dream E. Arden - Green Tea Costume National - Scent Intense (czarnuszek z przodu) foto 12 (domowa biblioteka Demeter): Cinnamon Bark Cinnamon Toast Salt Air This is Not a Pipe Holy Smoke Fireplace Hot Toddy Sandalwood Prune Bonfire Dirt Myrrh Sawdust Christmas Tree Incense Russian Leather Mahogany Pipe Tobacco Leather Whiskey Tobacco Pumpkin Pie
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-12-07 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Wtajemniczenie
|
Cbr,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zadomowienie
|
Cbr, czekałam na to CAŁY CZAS!!!!!!!!!!!!!
GENIALNA KOLEKCJA, podoba mi się najbardziej z tej edycji! ![]() Zazdroszczę ok. połowy flakonów. ![]() G R A T U L U J Ę! ![]() Zaraz obejrzę dokładniej, musiałam szybko coś napisać ![]() Mogłabyś opisać subiektywnie L'eau Rare Matale? Byłabym baardzo wdzięczna! ![]()
Edytowane przez agusskaa2 Czas edycji: 2010-03-06 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To premiera roku, na którą chyba najbardziej czekałam ![]() Cbr-ku - olśniewający zbiór (ale to pewnie wiesz ![]() ![]() Bardzo w moim stylu, ale najbardziej zazdroszczę Ci umiejętności wyboru i zdecydowania ![]() Na czerwono zaznaczyłam, to co nas łączy ![]() ![]() A pozostałą część listy mogłabym mieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Nie no, padłam ![]() ![]() Pozwolisz, że zapiszę sobie te fotki na dysku? Na niebiesko zaznaczyłam łączące nas zapachy, czarnych najbardziej zazdroszczę a podkradła bym wszystkie (oprócz Aliena) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
Pando! Właśnie przeżyłam perfumeryjny orgazm
![]() ![]() ![]()
#999 |
Zakorzenienie
|
Panduś, cóż można rzec
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
Uaaaaaaa!!!!
W kaczą żopę, Cbr! Jak to wszystko pięknie wygląda! Cudownie, kosmicznie i bosko!!! Zapach łączy(ł) nas jeden - Cabaret, ale równie szybko oddałam mamie jak go nabyłam. Pięknie, gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Odebrało mi mowę ![]() proooszę powiedz coś o Tygrysie Kenzo..? Słonia uwielbiam, czy jest chociaż troszkę podobny? Bo waham się, czy zamawiać w ciemno.. ![]()
![]() |
#1002 | |||||||
never say no to panda
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już gdzieś herbatkę opisywałam - ogólnie bardzo delikatna (choć kupowana na jesieni i to zimnej jesieni, więc czekam z nią na lato) - dla mnie to połączenie dobrze zaparzonego Earl Grey + cudnego dymu ![]() Cytat:
![]() a z tą umiejętnością... to chyba coś mi się nie udaje, bo naliczyłam ok. 115 flachników (licząc z miniaturkami), a to dużo za dużo i już myślę, co by tu wyprawić w świat Cytat:
![]() zapisuj, zapisuj, ale będą lepsiejsze w przyszłości, bo te kiepawe jakieś wyszły :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dużego (no, średniego, bo 30tkę) też wysłałam w świat, ale miniaturka jest w sam raz na takie "od czasu do czasu" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() na szczęście nie jest w ogóle podobny, no, może tak samo "zawiesisty" jak Słoniszcze, ale o wiele bardziej wytrawny, cytrusowo(pomarańcza/mandarynka)-przyprawowy i nie masakruje nosa na dzień dobry *edit - ojoj, postów nie połączyło ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-03-06 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Będzie ban jak nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Zadomowienie
|
cbr - niesamowita kolekcja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Olu czekałam niecierpliwie, aż się ujawnisz, bo wiedziałam ze Twoja kolekcja jest wielka i piękna, ale tego się nie spodziewałam
![]() ![]() ![]()
#1008 |
Zakorzenienie
|
CBr, co prawda czegoś podobnego się spodziewałam ale i tak odjęło mi mowę
![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze nie widziałam kolekcji z praktycznie samymi niszowcami, relewalcja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
Cbr zaniemówiłam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1010 |
Zadomowienie
|
Cbr
![]() ![]()
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
Oż w mordę!!!! aleeeee wspaniałości!!!! I jaka ilość!!!!!! Jakbym miała tyle flaszek, to chyba by mi żal było chodzić spać
![]() ![]()
#1012 |
grozi wypollizowaniem
|
CBR
kurde...umarłam ![]() a jednak masz Safranka ![]() ![]() ale masz cuda..normalnie massakra,masakra i szok
#1013 | |||||||
never say no to panda
|
Cytat:
a w kwestii ciekawostek - kolekcja i tak jest uszczuplona o ok. 50 flachonów, które wyleciały w kilku ostatnich czystkach ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie obciach, a niedopatrzenie i mobilizacja do nadrobienia ![]() ...w sumie dopiero Ty zwróciłaś mi uwagę, że praktycznie same niszowce (aż leciałam foty przejrzeć i wyłowić te "zwyklaczki", bo wydawało mi się, że jest tego mniej więcej pół na pół... no ale nie, zdecydowanie nie) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie ilości za duże, ale nie ma z czego zrezygnować Cytat:
![]() mam, jeden z ostatnich nabytków, dojrzałam do niego ![]() ![]() tak sobie myślę, że chyba będę musiała Wam zafundować dobrego ortodontę, żeby jakoś te szczęki podłogowe ponaprawiał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOLEKCJA jest booooooska, naprawdę. Widzę dużo kadzidlaków oraz zapachów utrzymanych w klimatach drzewnych. No i same perełki i większość niszowców. RAZ JESZCZE NAPISZĘ- BOSKO!!!!!!!!!!!!!!!!:lov e: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powiem to prosto z mostu - masz przepiękną kolekcję którą kocham - oczywiście pierwsza kolekcja, którą kocham to Sabb ![]() Więc emotka jest taka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
CBR BOSKO
![]() ![]() Najbardziej zazdroszczę - Lutens - Fille en Aiguilles - tyle się o nim naczytałam, ze marzę o poznaniu A te nas łączyły/łączą : Lalique - Perles de Lalique -mam odlewkę V&R - Flowerbomb edp YSL - NU edt Max Mara - Kashmina Touch L'artisan - T4T oraz Safran - odlewki Green Tea - Arden PIĘKNIE JEST U CIEBIE ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |||
never say no to panda
|
Cytat:
![]() bo ja głównie gustuję w kadzidlano-żywicznych, ambrowych (nie wszystkich), słodko-jadalnych (też wybiórczo) - głównie z dodatkiem puchatej wanilii, herbaciano-dymnych i przyprawowych Cytat:
![]() Cytat:
![]() Laskę w Szpilkach polecam gorąco, bo to dla mnie jeden z lepszych wytworów Lutensa ostatnimi czasy ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-03-07 o 09:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zadomowienie
|
ŁAŁ!!! Piekna kolekcja, najbardziej zazdroszczę Chloe
![]() ![]()
#1019 |
Zakorzenienie
|
Cbr jestem pod ogromnym wrażeniem!
![]() łączy nas co prawda tylko kilka zapachów (Flowerbomb - z tym, że ja wolę edt ![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Konto usunięte
|
Cbr-ku ale masz cudną kolekcję
![]() brak mi słów ![]() od kiedy zbierasz te cudeńka i ile miesięcznie na nie wydajesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.