|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć VI
Ninuśka ja nie bede szyć w Zagórsku tylko jak coś to w Piotrkowie, ale to na tym samym polega. Chodzi mi tylko o to czy rzeczywiście dobrze takie pracownie szyją. Bo mam złe wspomnienia z krawcowa sukni na studniowke i dlatego teraz wole sie 100 razy zastanowić. Musimy sie wybrac do tesciów to zajrze do tego Piotrkowa i zdecyduje. Tylko ze tam babka mi powiedziala ze mają 120 sukni na stanie do przymierzenia. Wszystko sie wyjasni jak pojade.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Zadomowienie
|
madziaciu wiem, wiem. Pisałaś, że się nad Piotrkowem zastanawiasz. Myślę, że będzie ok. Jeśli oni szyją suknie dłuższy czas to myślę,że nie ma się co obawiać, Gorzej jak by to była krawcowa, która szyje wszystko po trochu. Na coś takiego na pewno bym się nie zdecydowała.
![]() Tez się zastanawiałam właśnie nad tym problemem jak to bedzie ale doszłam do takiego wniosku. Tym bardziej,że na Reja np. szyją suknie krawcowe z Sandomierskiej. Czyli prawie tak jak bym tam zamawiała ![]()
#1473 |
Zadomowienie
|
No w sumie masz racje. Tam pojade i wybiore coś. Zawsze taniej bedzie bo nie zamierzam wydac 3700 na sukienke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zadomowienie
|
Nawet nie myśle o takiej sumie. W życiu tyle bym nie dała ale znam dziewczyny, które kupuja sobie suknie za swoje uzbierane pieniądze własnie w takich cenach. Dla mnie głupota do kwadratu.
#1475 |
Rozeznanie
|
Eno, eno, wydalam 3400 na moja wymarzona suknie i nie uważam tego za głupotę do kwadratu. Nie wydalam natomiast 600 zł na dekoracje auta i bukiety, nie wydalam 1000 zł na dekoracje sali, ani nie zapłaciłam ani grosza za wynajęcie limuzyny, bo zawiózł mnie znajomy, takim samochodem, jaki ma. Nie wydalam też ani grosza na fotografa, bo goście robili nam zdjęcia i nie wydalam ani grosza na kamerzystę, bo nienawidzę filmów z wesel. Każdy ma inne priorytety.
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydałam na suknię 3500 i nie uważam, że to głupie. Każdy kupuję taka suknię jaką uważa i czy ona będzie za 1200zł czy za 4500 to nie ma znaczenia. Tak jak napisała Veroeve każdy wydaje pieniądze na to co uważa za słuszne.
![]() |
#1477 |
Zadomowienie
|
Ludzie spokojnie.
Ja uważam,że to jest GŁUPOTA, a nie,że jestescie GŁUPIE. Nie przekręcać mi tu ![]() I tak też sądzę- nie takie sumki. veroeve A ja nie wydam takiej kasy na suknie. O nie. A za to na 100 % będę miała kamerzystę bo nie wyobrazam sobie nie mieć filmu z takiego ważnego dnia. 1ooo na dekorację również nie wydam tylko 500 zł, za samochód oczywiście płacę bo chce, chociaż to też znajomy. I Jak mówisz-każdy ma inne priorytety. azakowana, ale o co chodzi?? przecież to MOJE zdanie. Kropka. Nic nikomu nie narzucam.
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1479 |
Zadomowienie
|
Aga to moje "o co chodzi" to było retoryczne przecież
![]() Dobra kobitki ide lulu. Jutro znowu na 6.30 na PKS i kierunek Kielce ![]() Pa ![]()
#1480 |
Rozeznanie
|
Ja sobie nie wyobrażam, że w pierwszym dniu mojego małżeństwa, jakiś koleś z kamerą mi przeszkadza, powoduje skrępowanie (bardzo źle się czuję przed kamerą), zgłasza jakieś swoje sugestie, reżyseruje moje wejście do kościoła i idzie tyłem do ołtarza, byle tylko sfilmować mnie, jak kroczę z przyszłym mężem za księdzem. Już widziałam na wszystkich weselach moich kuzynów i znajomych, co ci kamerzyści wyprawiają. Sorry, dziękuje. Nasz fotograf zachował się za to max profesjonalnie. W ogóle go nie widziałam w akcji. Zawsze wybierał miejsce do zrobienia zdjęcia tak, by nikomu nic nie zasłonić. Po prostu kapelusz z głowy przez Pawłem.
Na szczęście mąż ma identyczny pogląd jak ja. Przedyskutowaliśmy sprawę dokładnie na długo przed ślubem. Nawet moi rodzice nie pisnęli słowem na nasze argumenty. I nie żałuję. Po prostu wręcz się cieszę, że nie ma żadnego filmu. Są zdjęcia i wspomnienia. Na koniec wyrażę być może najbardziej kontrowersyjny pogląd w tym poście, ale wg mnie dzień ślubu wcale nie jest najważniejszym w życiu. Takie myślenie zakłada jakieś niepotrzebne ramy. To był piękny dzień, niezapomniany, ale na pewno nie najważniejszy. O niebo ważniejszy jest ten, w którym zrozumieliśmy, że się kochamy i powiedzieliśmy to sobie. To ten dzień wszystko zaczął. I, może to będzie dla Was dziwne, tamten dzień uznajemy za prawdziwy dzień naszego ślubu (11.04.2007). 15.08.2009 miała miejsce ceremonia, która miała obwieścić światu, że my jesteśmy mężem i żoną, podczas której mogli się z nami cieszyć naszym szczęściem wszyscy zebrani bliscy i wtedy głośno przysięgliśmy sobie przy świadkach. Ale to naprawdę ze względów kulturowych, ze względu na rodzinę. Bo nasza decyzja wobec Boga wypowiedziana została dużo wcześniej.
#1481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kazdy kupuje taka jaka mu sie podoba i oczewsicie taka na jaka moze sobie pozwolic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Zostawiam Was bo ide do koscioła. Dzis znowu jestem słomiana wdowa bo P na kursie.:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Madziaciu ja tez dziś słomiana wdowa bo mąż w szkole siedzi od rana do wieczora ![]() Co do sukni to jesli kogoś stać na wydatek rzędu 3tys to nie widzę w tym nic złego. ja akurat miałam ograniczone fundusze dlatego musiałam kupić tańszą suknię. Ale każdy kupuje taką suknię i za taką cenę jak chce. Słonko dziś ładnie wygląda zza chmur ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Wtajemniczenie
|
MEHJA chyba sie zdecyduje na te buty. we wtorek jade do Kielc, więc raczej je zamówie
![]() Justys ta suknia jest bardzo podobna krojem do mojej.Śliczna ![]() ![]() Ale niewiem jak Ty, mi się bardziej w tej 2 podobasz ![]() ![]() A ja Veroeve nie uażam, że głupotą jest wynajęcie limuzyny. My mamy takie auto, wy mieliście inne, proste. Każdy ma swoje poglądy na każdy temat. Kamerzyste też będziemy mieć bo dla mnie płyta z wesela to świetna pamiątka.
![]() |
#1486 |
Rozeznanie
|
A ja uważam, że podobna dyskusja już była nawet niedawno. Każdy wybiera to co lubi, chce, na co go stać. Po co to porównywać i cały czas powtarzać. Ze limuzyna dobra, że kamera, że suknia tania bądź droga. Jedni mają budżet 50 tyś - inni 20 tyś. Jedni lubią pompę, inni wybierają skromność. I każdy powinien być szczęśliwy, że wybrał to co chciał. KROPKA
![]()
#1487 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie zgadzam si,ę z Toba Anima
![]()
#1488 |
Raczkowanie
|
Czesc, pamietacie mnie jeszcze ???? Pisalam troszke z Wami w tamtym roku i nagle musialam forum opuscic,choc napisalam ze niedlugo wroce, ale i tak czasami tu zagladalam i czytalam co sie u Was dzieje. Juz od kilku dni sie czaje zeby napisac, bo nie wiem jak mnie przyjmiecie? Dzisiaj zaryzykowalam, zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Wtajemniczenie
|
Super , że wróciłaś
![]() Jak tam, co u Ciebie??
#1491 |
Zakorzenienie
|
Ona1010 pewnie że pamiętamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że znowu jakieś niesnaski się wdarły w nasz wątek ;P Co do cen sukni, to każdy wydaje tyle ile ma, albo tyle ile chce wydać. Ja wybrałam sobie suknię, która kosztowała ok. 3000, ale to nie znaczyło, ze mam tyle wydać. Poszłam do krawcowej i ona uszyła mi identyczną (o ile nie lepszą, bo uwzględniła wszystkie moje sugestie) i wydałam niecałe 2000. Jak się chce, to można sobie ze wszystkim poradzić ![]()
MD(K) http://suwaczki.slub-wesele.pl/200306273438.html ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090822040117.html http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9yx8dvab3adct.png http://www.suwaczki.com/tickers/f2w39n73kycfjlnk.png Edytowane przez mbellucci Czas edycji: 2010-03-07 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja się pakuję dziewczynki i już się trochę boję o mój angielski. Cieszę się natomiast na lot samolotem - bo bardzo lubię, chociaż nie mam wiele okazji do latania. Wylot o 19:30. Trzymajcie kciuki za mój angielski i żebym sobie poradziła na tych szkoleniach ![]()
![]() |
#1494 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kamery to ja z kolei nie wyobrażam sobie żebym za 10 czy 20 lat nie miała ochoty powspominać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1495 |
Raczkowanie
|
Odlatek, gusiak, mehja dziekuje Wam bardzo za mile powitanie po tak rzeczywiscie dlugim czasie, ale czas tak szybko ucieka, ze nawet nie zdawalam sobie z tego sprawy, ze to rzeczywiscie juz tyle uplynelo
![]() ![]() Pozostalo mi 97 dni do slubu i chyba najwazniejsze rzeczy juz mamy zalatwione, reszte bedziemy zalatwiac jak bedziemy na Wielkanoc w Polsce. Suknie juz kupialam w Paryzance w Kielcach, pierwsza ktora przymierzylam i juz innej nie chcialam, welonik tez juz mam do niej, musze teraz buciki kupic, bizuterie i ubranie na poprawiny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Ona to już prawie wszystko
![]() Pochwal się suknią jeśli możesz.
#1497 | |
Raczkowanie
|
Dziekuje Aga, czytalam o Twojej chorobie i wiesz chyba troche Cie rozumie, podobnie jak Ty wiem, jak to jest jak sie czegos bardzo pragnie, a niestety nie tak latwo osiagnac. Ja lecze sie juz dosc dlugo, choc to troche co innego, czasami zastanawiam sie nad tym, dlaczego taka okropna niesprawiedliwosc jest na tym swiecie.
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- zdjecia w tej sukni nie mam, ale jak bede teraz na przymiarce w kwietniu to napewno kilka pstrykne sobie, to ten model, choc w rzeczywistosci jest ladniejsza niz na tym zdjeciu w kolorze ecriu : http://www.slubnesuknie.pl/a,2,002_10-01.html ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zadomowienie
|
Witaj Ona, ja tez Cie pamiętam. Kurde to rzeczywiście prawie wszystko załatwione
![]() Sukienka pomimo ze to nie moj styl bardzo mi sie podoba. Anima zazdroszcze Ci tego wyjazdu. A z angielskim bedziesz musiała sobie poradzic ![]() ![]() Aga no własnie ja mysle tak jak Ty co do kamerzysty. Poza tym uwielbiam ogladać czyjeś płyty z wesela ![]() Tak mi sie nie chce uczyc... Niby słonko za oknem ale zimno jak cholera. Moj P przyniosł mi wczoraj nowine ze bedziemy robić parke dzieci bo juz wie kiedy i jak trafić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Ona witaj
![]() ![]() Ja juz po wpisach i zajeciach i juz zaraz jade do domu. Zostało mi tylko czekanie na wyniki z 4 egz.i wpisy i koniec edukacji ![]() Dzieki dziewczyny za rady wszystkie dotyczace sukni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje się że jest piękna - chociaż tak słabo widzę ją na zdjęciu - chyba ma jakieś falbanki? Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.