Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-07, 11:56   #3421
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Szaja - gratki; ważne że zdane.

Margo
- spytaj na szkole czy Kw daje koszule do porodu, bo Gce dają. Jestem ciekawa jak tam jest.

Moja lista zakupów skurczyła się znacznie. Zostało mi tylko:
- wózek spacerowy (wybrany)
- wanienka
- termometr (wybrany)
- podgrzewacz (wybrany)
- klapki pod prysznic do szpitala
- patyczki do uszu
- linomag

I dumam czy coś jeszcze.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 13:36   #3422
kardashi
Zakorzenienie

oo jeju, Kropko jak Ci mało rzeczy zostało
Ja jeszcze w leesieee.. hen, hen daleko
i jakoś zebrac sie nie moge

Zostały mi pielęgnacyjne duperelki dla małej, leżaczek i karuzelka, fotelik. I nie mam nic do szpitala prócz tej jednej nieszczęsnej koszuliny

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-03-07 o 13:42
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 15:21   #3423
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Margo - spytaj na szkole czy Kw daje koszule do porodu, bo Gce dają. Jestem ciekawa jak tam jest.
ok zapytam. chyba najlepiej u źródła, czyli jak będzie wykład z położną.

czekam sobie teraz na małża, ciekawe o której wróci z tego Wrocka...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 17:31   #3424
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ojj cichutko dziśś..

A mnie odwiedziła ciocia i podrzuciła mi ciuszki jakie znalazła w lumpku
Wszystko w rozmiarze 68 '

i przepraszam za słabą jakość ale aparat mi padl
Śliczne ciuszki, sukienka

Cytat:

Małe kolorowanki się suszą. O paru zapomniałam, widzę.
Ale śmiesznie wyglądają takie małe szmatki na suszarce.
Mnie też się to podobało

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17682530]

Donoszę, że zdałam, państwowe 3 Spadłam na psy, ale szczerze mówiąc mam serdecznie dość nauki [/QUOTE]

Dalej dziergam kocyk. Główna część skończona, teraz robię obramówkę. Zakupiłam fioletowy filc i będę z niego wycinać króliczki, które później przyszyję na koc.

Mnie dzisiaj mąż zrobił pyyyyszny obiad. Spaghetti z suszonymi pomidorami, sosem i posypane serem

Na mojej liście zakupowej też jest coraz mniej rzeczy.

Wiecie, od paru dni normalnie sypiam. Nie budzę się co chwilę, nie wstaję na siku. W końcu się wysypiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-03-07 o 17:32
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 17:46   #3425
kees26
Rozeznanie

Witajcie mamuśki

Cytat:
A sery to jakie?
Zapotrzebowanie na wapń w ciąży to 1200-1500mg na dobę.

Policz sobie ile szamasz Ca, może jednak za mało. Elevit ma tylko 125mg.
Kropko, możliwe, że mało...ser to przeważnie żółty - tak z 2-3 plasterki dziennie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17682530]

Donoszę, że zdałam, państwowe 3 Spadłam na psy, ale szczerze mówiąc mam serdecznie dość nauki [/QUOTE]

Szaja gratki , najważniejsze, że masz z głowy.

Cytat:
- wanienka
- termometr (wybrany)
- podgrzewacz (wybrany)
- patyczki do uszu
- linomag

I dumam czy coś jeszcze.
Zazdraszczam, ja mam tylko komplet ciuszków na 56 i 62 i zamówioną pościel do łóżeczka. To wszystko
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 18:57   #3426
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
ladne firanki

Ja nie bede zmiec wystroju okna, zostanie tak jak jest, w zólto-bialym kolorze ( w marcu oddam do pralni chemicznej aby odswiezyc), obrazy na scianie równiez zostana, i zastanawiam sie nad lampa czy ja zmienic czy nie, co wy na to?

Pomalujemy jeszcze pokój na bialo , a jedna ze scian przyciemnimy z kremowego na kolor jasno zólty.
Lózeczko i komoda w kolorze bialym, dokupie dywan pod kolor i to bedzie wszystko w pokoju córeczki.

Co chodzi o posciel, to nie moge znalezc takiej jak mi sie podoba , wybralam sie na zakupy i kupilam materialy bawelniane (biale, zólte i brazowe), wstazki-tasiemki oraz wypelniacz do ochraniacza , sama bede szyla (3 komplety).
A ten dywan to według mnie za jasny do pokoju dziecka.

Cytat:

Margo
- spytaj na szkole czy Kw daje koszule do porodu, bo Gce dają. Jestem ciekawa jak tam jest.

- wanienka
- termometr (wybrany)
- podgrzewacz (wybrany)
- patyczki do uszu
- linomag

I dumam czy coś jeszcze.
Mi brakuje :
pieluch flanelowych (kilka tylko kupie),
pampersów (kupuje po paczce Huggisów i Pampersów),
prześcieradeł (na razie tylko 2 kupie),
przewijaka na łózeczko
leżaczka (bootfy lub ebay).
Dla mnie musze znaleźc jakieś 2 staniki do karmienia i wszystko.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Mnie dzisiaj mąż zrobił pyyyyszny obiad. Spaghetti z suszonymi pomidorami, sosem i posypane serem
No ja też zjadła pyszny obiadek mój mąz bardzo dobrze gotuje.Ale to już pisałam .Kurczak z warzywami i ryżem.

Myśmy wczoraj pojechali po farbe do mebli no i nie mamy pojecia jak je pomalować.Niby kolory wybrane, niby pasują ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego w całości już po pomalowaniu. Ale za to kupiłam kurtkę dla siebie na wiosnę.

Mnie sie stawia brzuch, mała szaleje a mąż sie cieszy jak go kopnie.

Co do porodu to ja zabieram :
ciuszki dla małej na wyjściem+pampersa,
podpaski,
bieliznę na zmianę,
koszule do porodu.
Zreszta jak dobrze pujdzie po porodzie do 5 godzin to ja wyjde ze szpitala.Dużo mi nie trzeba.
Pewnie pojade w dresach, klapkach i koszulce.

A teraz gramy w kręgle.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 19:32   #3427
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17689974]Co czytasz, samiczko? [/QUOTE]
Ian Mc Ewan "Pokuta".

Cytat:
- wanienka
- termometr (wybrany)
- podgrzewacz (wybrany)
- patyczki do uszu
- linomag

I dumam czy coś jeszcze.
no, pędzisz z zakupami nieźle.

Cytat:
Zostały mi pielęgnacyjne duperelki dla małej, leżaczek i karuzelka, fotelik. I nie mam nic do szpitala prócz tej jednej nieszczęsnej koszuliny
mi jeszcze zostało do kupienia :higieniczno- karmieniowe duperelki- wszystkie od jednego sprzedawcy na Allegro, leżaczek i jedna koszula do karmienia. Czyli też nie ma źle.

Byliśmy na zakupach, potem u babci w Bytomiu, teraz Maksiu słodko śpi, a ja muszę zrobić nowy projekt mojej kuchni, planuję troszkę przemeblować, jak jutro lodówka przyjdzie, i blaty chcę zmienić... i nie wiem co jeszcze mi po drodze do głowy przyjdzie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 06:51   #3428
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
oo jeju, Kropko jak Ci mało rzeczy zostało
Ja jeszcze w leesieee.. hen, hen daleko
i jakoś zebrac sie nie moge

Jak bym liczyła leżaczek czy karuzelę to też bym miała więcej. Ale takich rzeczy nie kupuję przed.

Do szpitala też mam tylko piżamkę jedną. Kapci nie kupuję ekstra, bo nie używam, wezmę japonki materiałowe. Szlafroka na maj nie chcę. I tak się lista skróciła.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Kropko, możliwe, że mało...ser to przeważnie żółty - tak z 2-3 plasterki dziennie.

Zazdraszczam, ja mam tylko komplet ciuszków na 56 i 62 i zamówioną pościel do łóżeczka. To wszystko
To i tak dobrze, że żółty, bo ten ma Ca najwięcej.

Ja się cieszę, że kupowałam tak wcześnie, bo teraz mi się zwyczajnie nie chce. W tym miesiącu zamówiłam tylko materac i łóżeczko. I to z musu, bo mam świadomość, że został mi miesiąc - tak przynajmniej wynika ze statystyk, że baby po konizacji szyjki rodzą wcześniej o kilka tyg. Inaczej pewnie i tego bym nie zamówiła jeszcze.

Stary 2010-03-08, 07:13   #3429
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja nie mam piżam, szlafroka (i też raczej nie wezmę, w szpitalu gorąco), ze 2 ręczniki dla małej by się zdały jeszcze, kapcie dla mnie (chcę takie kroksopodobne kupić, one grosze kosztują, a fajnie latem się w nich chodzi), stanik do karmienia jakiś, bepanthen, leżaczek, termometr, kilka flanelowych pieluch, karuzelka jakaś (ale chcę zwykłą plastikową, u nas potwornie się kurzy, a poza tym nie wiem, czy nie odepnę zabawek i sama nie porobię cudów ), i to wsio chyba...

Zaraz do pracy się zbieram.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 07:20   #3430
kropka75
Zakorzenienie

Coś mi pyka w brzuchu z jednej strony, od 5 minut, regularnie, pyk, pyk, w ostępach 1-2 sekundowych.

Stary 2010-03-08, 07:28   #3431
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Coś mi pyka w brzuchu z jednej strony, od 5 minut, regularnie, pyk, pyk, w ostępach 1-2 sekundowych.
czyżby to była ta słynna czkawka?

małż wrócił wczoraj o całkiem przywoitej porze. w trakcie pobytu we Wro ustalił szczegóły remontu i niedługo przyjedzie do nas szwagier, będzie robił górę, w tym pokoik dla małej. będę mogła kupować meble, łóżeczko, prać i układać ciuszki

a dziś małż ma wolny dzień i namawiam go na pójście ze mną na wykład do szkoły rodzenia, ale jeszcze nie podjął decyzji. zbudzę go o 9, zjemy śniadanie i będziemy decydować.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 07:29   #3432
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidziuś ma czkawkę może
Stary 2010-03-08, 07:39   #3433
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Czkawka Fajne uczucie.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
czyżby to była ta słynna czkawka?

małż wrócił wczoraj o całkiem przywoitej porze. w trakcie pobytu we Wro ustalił szczegóły remontu i niedługo przyjedzie do nas szwagier, będzie robił górę, w tym pokoik dla małej. będę mogła kupować meble, łóżeczko, prać i układać ciuszki

a dziś małż ma wolny dzień i namawiam go na pójście ze mną na wykład do szkoły rodzenia, ale jeszcze nie podjął decyzji. zbudzę go o 9, zjemy śniadanie i będziemy decydować.
No to czekają cię super miłe zakupy

Małż stwierdził, że póki remontu nie skończą, to mam zakaz wstępu do mieszkania Dla mnie super, ominie mnie sprzątanie A tak to tylko dyspozycje kolorystyczne będę wydawała.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 08:03   #3434
kropka75
Zakorzenienie

Ano może i czkawka, pierwszy raz mi się zdarzyło.
Chciałam koleżance pokazać, ale jak do niej na dół zeszłam, to się skończyło.

Tymczasem uciekłam z pracy na 10 min. i kupiłam synowi na dzień dziecka blender w Lidlu.

Stary 2010-03-08, 08:22   #3435
Silpe
Zadomowienie

Witajcie kobietki juz jestem z wami po moim dluugim wekeendzie

Pochwale sie ze jest potwierdzona DZIEWCZYNKA i juz raczej jej sie nie zmieni Przeszlam pozytywnie badania glukozy , moczu i morfologie wyniki na piatke . NA wizycie u gina po dokladnym badaniu lekarz nas pochwalil ja i cora jestesmy zdrowe , ciaza przebiega wrecz ksiazkowo , no nie ma sie do czego doczepic Waga w normie ostanio nic nie przytylam , dzieciak fajnie rosnie i caly czas w domku brykala az milo , wrecz szalala 24 na dobe - chyba sie cieszyla ze jest w domu Na usg pieknie widac bylo mala jak raczkami machala i ziewala - zdjec zapomnialam wiec sie nie pochwale , szkoda
Wedlug moich obliczen to sobie ostatnio tydzien odjelam a lekarz mnie zaskoczyl ze juz 27 tydzien zaczelysmy Idziemy do przodu jak burza
Okupilam troche dzieciaka - lozeczko , wanienka plus stojak , pieluchy tetrowe, rozek , frida itp , wiec dla malej juz mam teraz prawie wszystko , jeszcze meble i przewijak .
dla mnie teraz musze pokupowac pare zeczy i koniec
Na swieta wezmiemy sie z moim za umeblowanie pokoiku dla malej , posegreguje zeczy,ciuszki , musze uszyc zaslonki i zamowic rolete na okno dachowe i tylko czekac

spadam teraz do pracy na chwilke , pojawie sie po polodniu

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 08:42   #3436
Konto usunięte

witam w nowym tygodniu.

ale dziś pięknie słonko świeci...może wreszcie będzie wiosna...

Rano przyjechała moja lodówka. Tym razem tak dużo ojciec sprzętu na hurtowni zamówił, że dostaliśmy gratis dwa odkurzacze, żelazko i wagę łazienkową. A odkurzacz właśnie miałam na dniach kupować, wstyd, ale od ślubu -5lat- nie dorobiłam się własnego, i od teściowej z góry targałam. A teraz mam. No i spory wydatek odpadł, więc zamiast tego chciałabym jeszcze przed świętami zakupić jakiś robot kuchenny. Możecie mi cosik konkretnego polecić? Najbardziej zależy mi na jednej funkcji- ubijanie białek- tak, żeby białka wbić do misy, zamknąć pokrywę, wcisnąć guziczek i móc wrócić za kilkanaście minut jak już ubite będzie. Często piekę biszkopty i ubijanie białek mikserem mnie wykańcza, ręce czasem opadają..
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:24   #3437
araczki
Zadomowienie

Milego Dnia Kobiet Babeczki

Lea, gratulacje lodowki!
Co do robotow kuchennych mam jakies cudo kupione kilka lat temu (chyba philips) i tylko zmieniam koncowki, zamykam a to mi szatkuje, miesza, rozciera, co tylko chce, robi ciasta i surowki, miksuje brokuly albo dynie na zupe, trze ziemniaki na placki wiec jest gitez a jak mam tego dosyc to zamykam w szafce bo miejsca duzo nie potrzebuje. Taki klasyczny robot. Nie wiem jak z bialkami

Kees, Kropko, ja tez miewam okrutne zaparcia. Kazdy wymieniony specyfik nie pomagal albo tylko na pol gwizdka. Musialam zapytac poloznej co moge z tym zrobic i poradzila mi kupic z apteki specyfik na ta dolegliwosc. Kupilam butle czegos co konsystencja przypomina olej albo syrop, jest slodkie ale pomaga. Pije np przez 3 dni i pozniej miesiac mam spokoj.
Kees, ja tez mam meszek na brzuchu
Kardashi, sliczne ciuszki i mam nadzieje, ze moczenie nog pomoglo i lepiej sie czujesz
Szaja, gratuluje pieknej 3
Margo, fajne te kartki swiateczne z Twej wytworni
Marhalczar, bardzo mi sie podoba wystroj okna, pasuje do cieplego hiszpanskiego klimatu i jak najbardziej do pokoju dzieciaczka. Lampa tez fajna. A co za tym idzie, dywan, ktory chcesz zakupic wg mnie idealnie pasuje

Mialam pol fajnego weekendu. W sobote bylam w stanie wojny z mezem. Ale nareszcie mamy magiel wiec maglowalam z zapartym tchem wszystko jak szlo...

Milego dnia kochane

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:34   #3438
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki juz jestem z wami po moim dluugim wekeendzie

Pochwale sie ze jest potwierdzona DZIEWCZYNKA
Gratuluję w 100%

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17711889]witam w nowym tygodniu.

Rano przyjechała moja lodówka. Tym razem tak dużo ojciec sprzętu na hurtowni zamówił, że dostaliśmy gratis dwa odkurzacze, żelazko i wagę łazienkową. A odkurzacz właśnie miałam na dniach kupować, wstyd, ale od ślubu -5lat- nie dorobiłam się własnego, i od teściowej z góry targałam. A teraz mam. No i spory wydatek odpadł, więc zamiast tego chciałabym jeszcze przed świętami zakupić jakiś robot kuchenny. Możecie mi cosik konkretnego polecić? Najbardziej zależy mi na jednej funkcji- ubijanie białek- tak, żeby białka wbić do misy, zamknąć pokrywę, wcisnąć guziczek i móc wrócić za kilkanaście minut jak już ubite będzie. Często piekę biszkopty i ubijanie białek mikserem mnie wykańcza, ręce czasem opadają..[/QUOTE]

Ekstra
Ja mam robot Zelmera z obrotową miską. Jestem zadowolona. Białka ubija dobrze.
Dokładnie taki http://images.google.pl/imgres?imgur...26tbs%3Disch:1

Witajcie. U mnie w nocy napadało trochę śniegu
Wybywam niedługo na ploty do koleżanki.
Miłego dnia

Zaczęłam dzisiaj 30 tc
Jeszcze 8-10 tygodni i zobaczymy naszą kruszynkę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-03-08 o 09:39
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:46   #3439
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17711889]witam w nowym tygodniu.

Rano przyjechała moja lodówka. Tym razem tak dużo ojciec sprzętu na hurtowni zamówił, że dostaliśmy gratis dwa odkurzacze, żelazko i wagę łazienkową. A odkurzacz właśnie miałam na dniach kupować, wstyd, ale od ślubu -5lat- nie dorobiłam się własnego, i od teściowej z góry targałam. A teraz mam. No i spory wydatek odpadł, więc zamiast tego chciałabym jeszcze przed świętami zakupić jakiś robot kuchenny. Możecie mi cosik konkretnego polecić? Najbardziej zależy mi na jednej funkcji- ubijanie białek- tak, żeby białka wbić do misy, zamknąć pokrywę, wcisnąć guziczek i móc wrócić za kilkanaście minut jak już ubite będzie. Często piekę biszkopty i ubijanie białek mikserem mnie wykańcza, ręce czasem opadają..[/QUOTE]

Ja polecam z MPM Product "Kasię"- kosztuje niecałe 400zł, w zależności od sklepu, a funkcji ma sporo, w tym Twoją wymarzoną. Sama mam taką i jestem ogromnie zadowolona.

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne

Edytowane przez kitty241
Czas edycji: 2010-03-08 o 09:47
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 09:49   #3440
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Lea, gratulacje lodowki!
Co do robotow kuchennych mam jakies cudo kupione kilka lat temu (chyba philips) i tylko zmieniam koncowki, zamykam a to mi szatkuje, miesza, rozciera, co tylko chce, robi ciasta i surowki, miksuje brokuly albo dynie na zupe, trze ziemniaki na placki wiec jest gitez a jak mam tego dosyc to zamykam w szafce bo miejsca duzo nie potrzebuje. Taki klasyczny robot. Nie wiem jak z bialkami
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Ja mam robot Zelmera z obrotową miską. Jestem zadowolona. Białka ubija dobrze.
Dokładnie taki http://images.google.pl/imgres?imgur...26tbs%3Disch:1

Zaczęłam dzisiaj 30 tc
bydgoszczanka, gratki na 30 tc.

i dzięki za opinie "robotowe", kobietki.
Zelmer jest fajny, ale wolałabym coś z zamykaną misą- czasem po kuchni chlapie.

I tak szukam, szukam... i znalazłam dwa roboty, które spełniają moje oczekiwania jeśli chodzi o funkcje i cenę :
-MPM Kasia 116- http://www.ceneo.pl/104636
-Philips HR 7744 http://pl.marketgid.com/goods/358/57059/
co myślicie? ten MPM ma dużo funkcji, różnych nakładek i bajerów, ale firma taka sobie.... ... chyba Philips lepszy, co?

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Ja polecam z MPM Product "Kasię"- kosztuje niecałe 400zł a funkcji ma sporo, w tym Twoją wymarzoną. Sama mam taką i jestem ogromnie zadowolona.
pisałyśmy jednocześnie. to właśnie jeden z moich typów, tylko zastanawia mnie trwałość, jakość wykonania... i dostępność części zamiennych w razie zgubienia/popsucia.

U nas jest fajny serwis części zamiennym do sprzętów agd, gdzie do zelmera, philipsa, moulinexa... dostanie się każdą najdrobniejszą część, a MPM nie wiem...-muszę spytać.
Stary 2010-03-08, 10:02   #3441
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17713383]

pisałyśmy jednocześnie. to właśnie jeden z moich typów, tylko zastanawia mnie trwałość, jakość wykonania... i dostępność części zamiennych w razie zgubienia/popsucia.

U nas jest fajny serwis części zamiennym do sprzętów agd, gdzie do zelmera, philipsa, moulinexa... dostanie się każdą najdrobniejszą część, a MPM nie wiem...-muszę spytać. [/QUOTE]

mamy go już jakieś 6-7 lat i nic się nie popsuło a eksploatowany jest dość niemiłosiernie. a części zamienne? dotąd nie były i póki co nie są potrzebne więc nie wiem....

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
Stary 2010-03-08, 10:05   #3442
Konto usunięte

Cytat:
mamy go już jakieś 6-7 lat i nic się nie popsuło a eksploatowany jest dość niemiłosiernie. a części zamienne? dotąd nie były i póki co nie są potrzebne więc nie wiem....
dzięki za kolejne info.
wieczorem z TŻ przeanalizujemy i się na któryś zdecydujemy.
Stary 2010-03-08, 10:07   #3443
marhalczar
Zadomowienie

kropka... . Mam takie zaparcia od paru dni, że po prostu wyję do księżyca.
Picie wody, wody z miodem, rodzynki, morele, orzechy, warzywa, jabłka, kiwi... i inne bla bla... nic nie działa.

Ja mialam równiez ten sam problem..próbowalam wszystkiego i ni epomagalo, az plakalam z bólu i w koncu poszlam do apteki , kupilam lewatywe jednorazowa i poczulam sie jak nowonarodzona. ...., a teraz nie pozwalam aby byl chocby 1 dzien "przestoju", znalazlam sposób na moje zaparcia...wieczorem przed spaniem jem miseczke platków "insoluble" - nierozpuszczalne , z fibra o 27% wiecej czyli pokrywaja w 43% zapotrzebowanie dzienne (dzialaja jak zegarek!!..., podczas nocy wchlaniaja plyn przy czym rozrzedzaja resztki pokarmu co ulatwia wypróznienie..czas "podrózy "skraca sie znacznie). Nie wiem czy w Polsce mozna je kupic ale napewno tak, sa to All-bran Plus z firmy Kelloggs
Stary 2010-03-08, 10:11   #3444
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
kropka... . Mam takie zaparcia od paru dni, że po prostu wyję do księżyca.
Picie wody, wody z miodem, rodzynki, morele, orzechy, warzywa, jabłka, kiwi... i inne bla bla... nic nie działa.
Bardzo wazne ...Nalezy pamietac o tym aby pic min. 2 l plynów dziennie jako , ze organizm pochlania duzo wiecej wody podczas ciazy jak równiez nalezy byc w ruchu aktywnym min 1 godz (spacer rytmiczny)
Stary 2010-03-08, 10:12   #3445
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17713825]dzięki za kolejne info.
wieczorem z TŻ przeanalizujemy i się na któryś zdecydujemy. [/QUOTE]

Jeśli mogę wtrącić jeszcze kilka swoich "groszy" to powiem, że czasem nie warto patrzeć na firmę...jeżeli za lepszą markę masz płacić powiedzmy dwa razy tyle i mieć to samo to chyba wniosek nasuwa sie sam. mam takie doświadczenie z odkurzaczami, z tym, że marki już nie pamiętam- miałam chyba philipsa ale głowy nie dam uciąć i po 3 latach nie opłacało się go naprawiać. Kupiliśmy nowy, jakiejś firmy zupełnie nie znanej ale cenowo nam pasował bo budżet był skromny i sprawuje się rewelacyjnie.ale decyzja oczywiście jest Wasza...

Stary 2010-03-08, 10:19   #3446
kropka75
Zakorzenienie

Silpe - gratuluję.

Araczki - to jest tam, na Waszym rynku dostępne, jak rozumiem?
U nas można Laktulozę (po 4 mcu) i ciekłą parafinę. Na razie poratowałam się dodając do mojego misz-maszu jeszcze otręby. Tzn. poratowałam częściowo. I pewnie na chwilę.

Cytat:
Bardzo wazne ...Nalezy pamietac o tym aby pic min. 2 l plynów dziennie jako , ze organizm pochlania duzo wiecej wody podczas ciazy jak równiez nalezy byc w ruchu aktywnym min 1 godz (spacer rytmiczny)
Ruchem to ja się ratuję bez ciąży. Teraz nie ma opcji rytmicznego, godzinnego spaceru.
No chyba, że bym chciała dziś urodzić.
/Na mnie nic tak dobrze nie działało jak brzuszki. Pół godz. ćwiczonek i po sprawie. Ale teraz zakaz./

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-03-08 o 10:30
Stary 2010-03-08, 10:21   #3447
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie widziałam żadnych ladnych śpiochów w tesco. Były jakieś ale wcale nie po jakiejś super cenie i nie jakies piękne.. Ja to nie wiem gdzie Wy wszystkie mieszkacie

Śliczne skarpeteczki ja tez tak kupuje i kupuje te skarpetki.. i kupiłam dwa pięciopaki, jakieś różowe, 'koronkowe'. i tak je liczyłam i mam ze 30 par skarepeteczek

Wy się męczycie z zaparciami, ja z okropnym katarem i kaszlem. i ogólnie złym samopoczuciem
Polecam na zakupy dziecinne strone francuskiej firmy http://www.t-a-o.com/EN/baby-clothes.html (tym które znaja angielski, francuski, wloski , hiszpanski) , maja sliczne ciuszki , ceny przystepne, oferty, ..... , oprócz tego przy zakupie na 160zl (40€) masz znizke na 40zl (10€) przy pierwszym zamówieniu..nalezy wpisac kod promocji NUEVA. Koszt dostawy 24zl (okolo 6€)
Ja zrobilam tam zakupy i wszystkie ciuszki sa sliczne, dobre gatunkowo i czekalam na paczke tylko 5 dni.

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-03-08 o 10:24
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:23   #3448
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli mogę wtrącić jeszcze kilka swoich "groszy" to powiem, że czasem nie warto patrzeć na firmę...jeżeli za lepszą markę masz płacić powiedzmy dwa razy tyle i mieć to samo to chyba wniosek nasuwa sie sam. mam takie doświadczenie z odkurzaczami, z tym, że marki już nie pamiętam- miałam chyba philipsa ale głowy nie dam uciąć i po 3 latach nie opłacało się go naprawiać. Kupiliśmy nowy, jakiejś firmy zupełnie nie znanej ale cenowo nam pasował bo budżet był skromny i sprawuje się rewelacyjnie.ale decyzja oczywiście jest Wasza...
masz rację, są takie sprzęty, przy których firma nie ma znaczenia.
Tutaj akurat cena zbliżona, MPM- od 280zł, Philips- od 250zł.
Nie potrzebuję robota za 500, 700 czy 1000 zł.

Jeszcze w tym miesiącu muszę laptopa kupić, teraz korzystam z firmowego, ale jak już pójdę na L4 to muszę mieć własnego...
Wymagań dużych nie mam, komputer potrzebuję tylko do korzystania z wizażu, allegro, poczty i banku. ... nie ściągam nic z sieci, nie oglądam na kompie filmów... więc coś z niższej półki jest wystarczające.
Na razie podobają mi się:
-Toschiba http://www.allegro.pl/item936649519_...vista_hit.html
-IBM http://www.allegro.pl/item946103511_...d_int4500.html

ale że średnio się znam na tych wszystkich procesorach i innych parametrach, to muszę popytać kogoś bardziej obcykanego.
Stary 2010-03-08, 10:33   #3449
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:

Margo - spytaj na szkole czy Kw daje koszule do porodu, bo Gce dają. Jestem ciekawa jak tam jest.

- wanienka
- termometr (wybrany)
- podgrzewacz (wybrany)
- patyczki do uszu
- linomag

I dumam czy coś jeszcze.
Mnie zostalo do zakupienia:
-podpaski bawelniane-watowe w siateczcce
-2 paczki duze pieluch jednorazowych dla noworodka
-przybornik do higieny dzieciecej (szczotka, grzebyk, nozyczki, gabka naturalna)
-pokrowiec/przescieradelko do materaca w wózku (zaczekam na dostawe wózka i moze sama uszyje)
-termometr czolowy digital
-sól fizjologiczna
-laktator

Zapowiedziano mi juz prezenty takie jak nosidelko, lezaczek i lózeczko podrózne -które tez spelni funkcje lózeczzka w sypialni na poczatku (musze tylko wybrac jakie mi sie podobaja)

Stary 2010-03-08, 10:33   #3450
araczki
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17713383]I tak szukam, szukam... i znalazłam dwa roboty, które spełniają moje oczekiwania jeśli chodzi o funkcje i cenę :
-MPM Kasia 116- http://www.ceneo.pl/104636
-Philips HR 7744 http://pl.marketgid.com/goods/358/57059/
co myślicie? ten MPM ma dużo funkcji, różnych nakładek i bajerów, ale firma taka sobie.... ... chyba Philips lepszy, co?
[/QUOTE]
ja mam bardzo podobny do Twojego zalaczonego philipsa, z tym ze bez tej wyzszej czesci (ale to model sprzed kilku lat). Nigdy sie nie zepsul, nie stepil ani nie polamal a uzywam naprawde duzo...ja jestem zdania, ze philips jest sprawdzona marka..jednak

Cytat:
Araczki - to jest tam, na Waszym rynku dostępne, jak rozumiem?
U nas można Laktulozę (po 4 mcu) i ciekłą parafinę. Na razie poratowałam się dodając do mojego misz-maszu jeszcze otręby. Tzn. poratowałam częściowo. I pewnie na chwilę.

Ruchem to ja się ratuję bez ciąży. Teraz nie ma opcji rytmicznego, godzinnego spaceru.
No chyba, że bym chciała dziś urodzić.
Tak, to jest cos tutejszego, nie pamietam nazwy, tylko jakies roslinki na butli wymalowane. Sprawdze w domu. Ja tez jem otreby. Codziennie rano gotuje takie z 4 zboz na wodzie i zalewam mlekiem. Typowe finskie sniadanko ale zjadliwe i pomaga zwlaszcza, ze od miesiaca szamam tez Fe i balam sie gorszej reakcji tamtej czesci organizmu

To Ty sie nie ruszaj lepiej

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości