|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Szaja - gratki; ważne że zdane.
![]() Margo - spytaj na szkole czy Kw daje koszule do porodu, bo Gce dają. Jestem ciekawa jak tam jest. Moja lista zakupów skurczyła się znacznie. Zostało mi tylko: - wózek spacerowy (wybrany) - wanienka - termometr (wybrany) - podgrzewacz (wybrany) - klapki pod prysznic do szpitala - patyczki do uszu - linomag I dumam czy coś jeszcze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
oo jeju, Kropko jak Ci mało rzeczy zostało
![]() Ja jeszcze w leesieee.. hen, hen daleko ![]() i jakoś zebrac sie nie moge ![]() Zostały mi pielęgnacyjne duperelki dla małej, leżaczek i karuzelka, fotelik. I nie mam nic do szpitala prócz tej jednej nieszczęsnej koszuliny ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-03-07 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam sobie teraz na małża, ciekawe o której wróci z tego Wrocka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17682530] Donoszę, że zdałam, państwowe 3 ![]() ![]() ![]() Dalej dziergam kocyk. Główna część skończona, teraz robię obramówkę. Zakupiłam fioletowy filc i będę z niego wycinać króliczki, które później przyszyję na koc. Mnie dzisiaj mąż zrobił pyyyyszny obiad. Spaghetti z suszonymi pomidorami, sosem i posypane serem ![]() Na mojej liście zakupowej też jest coraz mniej rzeczy. Wiecie, od paru dni normalnie sypiam. Nie budzę się co chwilę, nie wstaję na siku. W końcu się wysypiam ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-03-07 o 17:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17682530] Donoszę, że zdałam, państwowe 3 ![]() ![]() Szaja gratki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Cytat:
Cytat:
pieluch flanelowych (kilka tylko kupie), pampersów (kupuje po paczce Huggisów i Pampersów), prześcieradeł (na razie tylko 2 kupie), przewijaka na łózeczko leżaczka (bootfy lub ebay). Dla mnie musze znaleźc jakieś 2 staniki do karmienia i wszystko. Cytat:
![]() Myśmy wczoraj pojechali po farbe do mebli no i nie mamy pojecia jak je pomalować.Niby kolory wybrane, niby pasują ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego w całości już po pomalowaniu. Ale za to kupiłam kurtkę dla siebie na wiosnę. Mnie sie stawia brzuch, mała szaleje a mąż sie cieszy jak go kopnie. ![]() Co do porodu to ja zabieram : ciuszki dla małej na wyjściem+pampersa, podpaski, bieliznę na zmianę, koszule do porodu. Zreszta jak dobrze pujdzie po porodzie do 5 godzin to ja wyjde ze szpitala.Dużo mi nie trzeba. Pewnie pojade w dresach, klapkach i koszulce. A teraz gramy w kręgle. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | ||
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17689974]Co czytasz, samiczko?
![]() Ian Mc Ewan "Pokuta". Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Byliśmy na zakupach, potem u babci w Bytomiu, teraz Maksiu słodko śpi, a ja muszę zrobić nowy projekt mojej kuchni, planuję troszkę przemeblować, jak jutro lodówka przyjdzie, ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do szpitala też mam tylko piżamkę jedną. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
![]() Ja się cieszę, że kupowałam tak wcześnie, bo teraz mi się zwyczajnie nie chce. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Konto usunięte
|
Ja nie mam piżam, szlafroka (i też raczej nie wezmę, w szpitalu gorąco), ze 2 ręczniki dla małej by się zdały jeszcze, kapcie dla mnie (chcę takie kroksopodobne kupić, one grosze kosztują, a fajnie latem się w nich chodzi), stanik do karmienia jakiś, bepanthen, leżaczek, termometr, kilka flanelowych pieluch, karuzelka jakaś (ale chcę zwykłą plastikową, u nas potwornie się kurzy, a poza tym nie wiem, czy nie odepnę zabawek i sama nie porobię cudów
![]() Zaraz do pracy się zbieram. |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Coś mi pyka w brzuchu z jednej strony, od 5 minut, regularnie, pyk, pyk, w ostępach 1-2 sekundowych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() małż wrócił wczoraj o całkiem przywoitej porze. w trakcie pobytu we Wro ustalił szczegóły remontu i niedługo przyjedzie do nas szwagier, będzie robił górę, w tym pokoik dla małej. będę mogła kupować meble, łóżeczko, prać i układać ciuszki ![]() a dziś małż ma wolny dzień i namawiam go na pójście ze mną na wykład do szkoły rodzenia, ale jeszcze nie podjął decyzji. zbudzę go o 9, zjemy śniadanie i będziemy decydować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3433 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Małż stwierdził, że póki remontu nie skończą, to mam zakaz wstępu do mieszkania ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
Ano może i czkawka, pierwszy raz mi się zdarzyło.
![]() Chciałam koleżance pokazać, ale jak do niej na dół zeszłam, to się skończyło. ![]() Tymczasem uciekłam z pracy na 10 min. i kupiłam synowi na dzień dziecka blender w Lidlu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zadomowienie
|
Witajcie kobietki juz jestem z wami po moim dluugim wekeendzie
![]() Pochwale sie ze jest potwierdzona DZIEWCZYNKA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wedlug moich obliczen to sobie ostatnio tydzien odjelam a lekarz mnie zaskoczyl ze juz 27 tydzien zaczelysmy ![]() ![]() Okupilam troche dzieciaka - lozeczko , wanienka plus stojak , pieluchy tetrowe, rozek , frida itp , wiec dla malej juz mam teraz prawie wszystko , jeszcze meble i przewijak . dla mnie teraz musze pokupowac pare zeczy i koniec ![]() Na swieta wezmiemy sie z moim za umeblowanie pokoiku dla malej , posegreguje zeczy,ciuszki , musze uszyc zaslonki i zamowic rolete na okno dachowe i tylko czekac ![]() spadam teraz do pracy na chwilke , pojawie sie po polodniu ![]()
#3436 |
Konto usunięte
|
witam w nowym tygodniu.
![]() ale dziś pięknie słonko świeci...może wreszcie będzie wiosna... ![]() Rano przyjechała moja lodówka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zadomowienie
|
Milego Dnia Kobiet Babeczki
![]() ![]() Lea, gratulacje lodowki! Co do robotow kuchennych mam jakies cudo kupione kilka lat temu (chyba philips) i tylko zmieniam koncowki, zamykam a to mi szatkuje, miesza, rozciera, co tylko chce, robi ciasta i surowki, miksuje brokuly albo dynie na zupe, trze ziemniaki na placki wiec jest gitez a jak mam tego dosyc to zamykam w szafce bo miejsca duzo nie potrzebuje. Taki klasyczny robot. Nie wiem jak z bialkami ![]() Kees, Kropko, ja tez miewam okrutne zaparcia. Kazdy wymieniony specyfik nie pomagal albo tylko na pol gwizdka. Musialam zapytac poloznej co moge z tym zrobic i poradzila mi kupic z apteki specyfik na ta dolegliwosc. Kupilam butle czegos co konsystencja przypomina olej albo syrop, jest slodkie ale pomaga. Pije np przez 3 dni i pozniej miesiac mam spokoj. Kees, ja tez mam meszek na brzuchu ![]() Kardashi, sliczne ciuszki ![]() ![]() Szaja, gratuluje pieknej 3 ![]() Margo, fajne te kartki swiateczne z Twej wytworni ![]() Marhalczar, bardzo mi sie podoba wystroj okna, pasuje do cieplego hiszpanskiego klimatu i jak najbardziej do pokoju dzieciaczka. Lampa tez fajna. A co za tym idzie, dywan, ktory chcesz zakupic wg mnie idealnie pasuje ![]() Mialam pol fajnego weekendu. W sobote bylam w stanie wojny z mezem. Ale nareszcie mamy magiel wiec maglowalam z zapartym tchem wszystko jak szlo... ![]() Milego dnia kochane ![]()
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17711889]witam w nowym tygodniu. ![]() ale dziś pięknie słonko świeci...może wreszcie będzie wiosna... ![]() Rano przyjechała moja lodówka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekstra ![]() Ja mam robot Zelmera z obrotową miską. Jestem zadowolona. Białka ubija dobrze. Dokładnie taki http://images.google.pl/imgres?imgur...26tbs%3Disch:1 Witajcie. U mnie w nocy napadało trochę śniegu ![]() Wybywam niedługo na ploty do koleżanki. Miłego dnia ![]() Zaczęłam dzisiaj 30 tc ![]() Jeszcze 8-10 tygodni i zobaczymy naszą kruszynkę ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-03-08 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17711889]witam w nowym tygodniu.
![]() ale dziś pięknie słonko świeci...może wreszcie będzie wiosna... ![]() Rano przyjechała moja lodówka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja polecam z MPM Product "Kasię"- kosztuje niecałe 400zł, w zależności od sklepu, a funkcji ma sporo, w tym Twoją wymarzoną. Sama mam taką i jestem ogromnie zadowolona.
http://www.suwaczek.pl/cache/e3e8c6b...html"></a wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne Edytowane przez kitty241 Czas edycji: 2010-03-08 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() i dzięki za opinie "robotowe", kobietki. ![]() Zelmer jest fajny, ale wolałabym coś z zamykaną misą- czasem po kuchni chlapie. ![]() I tak szukam, szukam... i znalazłam dwa roboty, które spełniają moje oczekiwania jeśli chodzi o funkcje i cenę ![]() -MPM Kasia 116- http://www.ceneo.pl/104636 -Philips HR 7744 http://pl.marketgid.com/goods/358/57059/ co myślicie? ten MPM ma dużo funkcji, różnych nakładek i bajerów, ale firma taka sobie.... ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() U nas jest fajny serwis części zamiennym do sprzętów agd, gdzie do zelmera, philipsa, moulinexa... dostanie się każdą najdrobniejszą część, ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17713383]
pisałyśmy jednocześnie. ![]() ![]() U nas jest fajny serwis części zamiennym do sprzętów agd, gdzie do zelmera, philipsa, moulinexa... dostanie się każdą najdrobniejszą część, ![]() ![]() mamy go już jakieś 6-7 lat i nic się nie popsuło a eksploatowany jest dość niemiłosiernie. a części zamienne? dotąd nie były i póki co nie są potrzebne więc nie wiem....
#3442 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zadomowienie
|
kropka... . Mam takie zaparcia od paru dni, że po prostu wyję do księżyca.
Picie wody, wody z miodem, rodzynki, morele, orzechy, warzywa, jabłka, kiwi... i inne bla bla... nic nie działa. ![]() Ja mialam równiez ten sam problem..próbowalam wszystkiego i ni epomagalo, az plakalam z bólu i w koncu poszlam do apteki , kupilam lewatywe jednorazowa i poczulam sie jak nowonarodzona. ...., a teraz nie pozwalam aby byl chocby 1 dzien "przestoju", znalazlam sposób na moje zaparcia...wieczorem przed spaniem jem miseczke platków "insoluble" - nierozpuszczalne , z fibra o 27% wiecej czyli pokrywaja w 43% zapotrzebowanie dzienne (dzialaja jak zegarek!!..., podczas nocy wchlaniaja plyn przy czym rozrzedzaja resztki pokarmu co ulatwia wypróznienie..czas "podrózy "skraca sie znacznie). Nie wiem czy w Polsce mozna je kupic ale napewno tak, sa to All-bran Plus z firmy Kelloggs
![]() |
#3444 |
Zadomowienie
|
Bardzo wazne ...Nalezy pamietac o tym aby pic min. 2 l plynów dziennie jako , ze organizm pochlania duzo wiecej wody podczas ciazy jak równiez nalezy byc w ruchu aktywnym min 1 godz (spacer rytmiczny)
![]() |
#3445 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17713825]dzięki za kolejne info.
![]() wieczorem z TŻ przeanalizujemy i się na któryś zdecydujemy. ![]() Jeśli mogę wtrącić jeszcze kilka swoich "groszy" to powiem, że czasem nie warto patrzeć na firmę...jeżeli za lepszą markę masz płacić powiedzmy dwa razy tyle i mieć to samo to chyba wniosek nasuwa sie sam. mam takie doświadczenie z odkurzaczami, z tym, że marki już nie pamiętam- miałam chyba philipsa ale głowy nie dam uciąć i po 3 latach nie opłacało się go naprawiać. Kupiliśmy nowy, jakiejś firmy zupełnie nie znanej ale cenowo nam pasował bo budżet był skromny i sprawuje się rewelacyjnie.ale decyzja oczywiście jest Wasza...
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Silpe - gratuluję.
![]() Araczki - to jest tam, na Waszym rynku dostępne, jak rozumiem? U nas można Laktulozę (po 4 mcu) i ciekłą parafinę. Na razie poratowałam się dodając do mojego misz-maszu jeszcze otręby. Tzn. poratowałam częściowo. ![]() Cytat:
No chyba, że bym chciała dziś urodzić. ![]() /Na mnie nic tak dobrze nie działało jak brzuszki. Pół godz. ćwiczonek i po sprawie. Ale teraz zakaz./ Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-08 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zrobilam tam zakupy i wszystkie ciuszki sa sliczne, dobre gatunkowo i czekalam na paczke tylko 5 dni.
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-03-08 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Tutaj akurat cena zbliżona, MPM- od 280zł, Philips- od 250zł. ![]() Nie potrzebuję robota za 500, 700 czy 1000 zł. ![]() Jeszcze w tym miesiącu muszę laptopa kupić, ![]() ![]() Wymagań dużych nie mam, komputer potrzebuję tylko do korzystania z wizażu, allegro, poczty i banku. ![]() ![]() Na razie podobają mi się: -Toschiba http://www.allegro.pl/item936649519_...vista_hit.html -IBM http://www.allegro.pl/item946103511_...d_int4500.html ale że średnio się znam na tych wszystkich procesorach i innych parametrach, ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-podpaski bawelniane-watowe w siateczcce -2 paczki duze pieluch jednorazowych dla noworodka -przybornik do higieny dzieciecej (szczotka, grzebyk, nozyczki, gabka naturalna) -pokrowiec/przescieradelko do materaca w wózku (zaczekam na dostawe wózka i moze sama uszyje) -termometr czolowy digital -sól fizjologiczna -laktator Zapowiedziano mi juz prezenty takie jak nosidelko, lezaczek i lózeczko podrózne -które tez spelni funkcje lózeczzka w sypialni na poczatku (musze tylko wybrac jakie mi sie podobaja)
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17713383]I tak szukam, szukam... i znalazłam dwa roboty, które spełniają moje oczekiwania jeśli chodzi o funkcje i cenę
![]() -MPM Kasia 116- http://www.ceneo.pl/104636 -Philips HR 7744 http://pl.marketgid.com/goods/358/57059/ co myślicie? ten MPM ma dużo funkcji, różnych nakładek i bajerów, ale firma taka sobie.... ![]() [/QUOTE] ja mam bardzo podobny do Twojego zalaczonego philipsa, z tym ze bez tej wyzszej czesci (ale to model sprzed kilku lat). Nigdy sie nie zepsul, nie stepil ani nie polamal a uzywam naprawde duzo...ja jestem zdania, ze philips jest sprawdzona marka..jednak ![]() Cytat:
![]() To Ty sie nie ruszaj lepiej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.