![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
wszystko zależy więc wy ukazujecie plusy a ja minusy i mamy bilans ale tylko jedna strona posuwa się do wyzwisk i odsyłania na chrześcijańskie fora. Ty tego nie zrobiłaś ale mam pretensje do innej wizażanki. Ja uważam, że nie do końca macie rację, ale nie chcę prowadzić takiej argumentacji jak rapifen bo jest ona krzywdząca i bez związku z tematem. Rapifen podano wiek 18 lat kiedy można przyjmować tabletki, mi około 21 i co w tym takiego ? Rozwijamy się każda inaczej więc trzeba się badać i dopiero wtedy brać na siebie odpowiedzialność za ingerencję hormonami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Jak ty zmieniasz fakty, o ludzie. Nigdzie nie napisałam że podano mi wiek 18, bo sama przyjmuje od 16 roku życia.
Btw napisałam do ciebie na priv, dziewczyno zachowaj choć trochę klasy i wymień ze mną zdania poza tym tematem bo robi się offtop.
![]() |
#2673 |
Przyczajenie
|
a czy podczas pierwszego razu muszą być oddawane jakies odgłosy ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Raczkowanie
|
Nic nie musisz. Będziesz miała ochotę jęczeć- ok. Nie będziesz chciała wydawać z siebie dźwięków- Twoja sprawa. To indywidualne, tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Przyczajenie
|
no mam na myśli własnie jakieś jęki czy coś, bo podszas pieszczot było mi dobrze ale np nie miałam ochoty ich oddawać, i czy to konieczne przy seksie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
bez urazy ale ile masz lat? w seksie nic nie musisz tylko możesz a raczej powinno się rzec robisz to co chcesz.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Nie ucz się udawać.
![]() |
#2679 |
Rozeznanie
|
Ja miałam swój pierwszy raz w wieku 21 lat, było spontanicznie, po bardzo krótkiej znajomości :P ale za to fantastycznie
![]() Edytowane przez Lenka87 Czas edycji: 2010-03-07 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Przyczajenie
|
mam 17 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Rozeznanie
|
To, czy podczas uniesienia kobieta (czy mężczyzna) krzyczy zależy tylko i wyłącznie od niej samej. I nie wyobrażam sobie, żeby udawać krzyki czy westchnienia. Nie rób tego, na siłę. Podczas seksu sama się przekonasz czy nie dasz rady i jękniesz sobie czy będziesz cicho.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
hej wizażystki! 1raz tu jestem chociaż czytam od dawna widze że się temat trochę zmienił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Raczkowanie
|
aż za zdroszcze jak czytam o tych pięknych 1razach..mój...niby było dobrze wino, świece, pusty pokój w hotelu zero bólu on czuły delikatny i kochany ale seks przed ślubem to jednak nie dla mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Przyczajenie
|
ja sie strasznie boje swojego pierwszego razu, już kiedyś prawie było po ale w ostatniej chwili powiedziałam 'nie' i mój niby chłopak się juz do mnie nie odezwał, widać ze zależało mu tylko na seksie, teraz ciesze się z tego ze do niczego nie doszło .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
ja też się kiedyś wycofałam, wyjechaliśmy za miasto, zabezpieczeni, gotowi, moje urodziny, gwiazdy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
ja swoj pierwszy raz przezylam w wieku 22 lat, bylam gotowa juz duzo wczesniej, ale nie bylo odpowiedniego chlopaka, z ktorym chcialabym to zrobic
![]() z obecnym znalam sie 10 miesiecy, bylismy razem od 3, wiedzialam od poczatku ze chce z nim to zrobic, ale czekalam na jego ruch- on prawiczek i nie byl gotowy ![]() zrobil mi niespodzianke bo sie w ogole tego nie spodziewalam, bylo fajnie, bolalo, byla krew, ale nie zaluje ![]()
![]() |
#2688 |
Raczkowanie
|
przepraszam "wizażanki"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
BAN stały
|
Mojego pierwszego razu jeszcze nie było, chociaż była próba, niestety wyjątkowo nieudana. Zestresowałam się, on też i nic z tego nie wyszło. Wiedziałam, że utrata dziewictwa nie należy do przyjemnych rzeczy, ale też nie sądziłam, że będzie mi aż tak trudno się wyluzować
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
BAN stały
|
Tyle, że jesteśmy już razem ponad 3 lata, znamy swoje ciała i sytuacja robi się coraz bardziej męcząca, nie wiem co z tym wszystkim będzie, bardzo mnie to podłamało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
BAN stały
|
Dzięki za wsparcie, ale czarno to widzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Raczkowanie
|
za dużo o tym myślisz, może każdą chwile intymności traktujesz jak ewentualną grę wstępną przed ewentualnym seksem. a tu trzeba większej spontaniczności. jeśli jesteś pewna, że jesteś gotowa to po prostu czerp radość z każdej pieszczoty jak zawsze a jak w trakcie najdzie Cię naprawdę ochota wtedy może nie będzie tego stresu napięcia.. Albo dajcie sobie trochę czasu, wródźcie do tych pieszczot jakie oboje lubicie. i nie bój się tak!nie każdego boli, nie każdy krwawi i nie każda utrata dziewictwa jest nieprzyjemna. Trzymam kciuki żeby było cudnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
BAN stały
|
Uff, na razie jednak dam sobie czas do oddechu i nabrania dystansu bo chyba zbytnio się tym przejmuje. Na pewno druga próba będzie o tyle lepsza, że mój facet będzie umiał założyć gumkę (jako prawiczek miał z tym trochę problemu co go podłamało, chociaż próbował obrócić to w żart). Myślicie też, że warto zakupić jakiś żel nawilżający dla lepszego poślizgu, że to tak brzydko wyrażę.
A w ogóle to stresuje mnie zabezpieczenie bo chciałam zacząć brać tabletki, ale "wspaniała" pani doktor powiedziała, że przepisze mi je tylko wtedy jak mnie zbada, a zbadać mnie zgodziła się tylko przez pupę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Rozeznanie
|
Idź do innego lekarza po prostu
![]() Pierwszy raz u ginekologa też byłam po piguły, co prawda ze względu na cerę, i byłam jeszcze dziewicą - ale lekarka zapytała, czy używam tamponów, i stwierdziła, że w takim razie zbada mnie po prostu palcem ![]() ![]() Aczkolwiek nie jestem do końca przekonana, czy branie piguł jeszcze zanim się rozpocznie współżycie jest dobrym pomysłem - rodzaj antykoncepcji powinno się dopasować do częstości stosunków, nigdy nie wiesz jak będzie, a bądź co bądź hormony nie są obojętne dla organizmu ![]() Mówię to z doświadczenia, bo prałam je jakiś czas, i wydawało mi się, że jest mi super, ale dopiero jak odstawiłam to było SUPER - łącznie z poprawą stanu cery, a przecież niby miała mi się poprawić podczas ich brania, a nie po odstawieniu ![]() W dodatku powiem Ci tak - nie znam nikogo, kogo zawiodłaby guma i z jej powodu zaliczył wpadkę. Ani osobiście, ani wirtualnie ![]() ![]() A co do dzieciaczków powstałych na wskutek złego stosowania tabletek - to znam, oj znam, w sumie to chyba sama nim jestem, ale nie wiem dokładnie - bo niby mama mówiła, że stosowała tabletki, a z drugiej strony - jednak wpadli i jestem na świecie ![]() Edytowane przez Lenka87 Czas edycji: 2010-03-08 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
BAN stały
|
A ja znam parę, która ma dziecko mimo stosowania prezerwatyw. Bardzo się zdziwili, ale na szczęście byli już na studiach i jakoś sobie poradzili. Wiele czytałam o tabletkach i wiem, że jeśli występują po nich jakieś uciążliwe skutki uboczne to po prostu zmienia się je na inne. Do wyboru mamy jeszcze plastry czy krążki dopochwowe. Zresztą jeśli kobieta jest zdrowa, ma regularne cykle, nie pali, nie znajduje się w grupie ryzyka jeśli chodzi o chorobę zakrzepową i będzie regularnie chodzić na wizyty kontrolne to nic się jej od tabletek nie stanie. Kiedyś gdy dawka hormonów była większa skutki uboczne występowały bardzo często, teraz ilość ich w tabletce jest sukcesywnie zmniejszana. Co jakiś czas wychodzą nowe, lepsze rodzaje pigułek. Także ja do nich podchodzę bardzo na TAK. A prezerwatywa może i jest dobra jeśli ktoś kocha się naprawdę rzadko. My jednak mamy warunki do tego, a poza tym gumka jak dla mnie psuje cały nastrój i nie wyobrażam sobie nie czuć normalnie mojego mężczyzny jak się już w końcu zdecyduję na współżycie. A ginekologa muszę zmienić, to racja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Rozeznanie
|
Nie chodziło mi o skutki uboczne, tylko o sytuacje pominięcia tabletki, biegunki i takie tam - kiedy działanie pigułki jest zmniejszone. I najczęściej stąd się dzieci biorą
![]() Ale skoro sama dobrze zdajesz sobie z tego wszystkiego sprawę, to fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
BAN stały
|
Czytałam ulotkę od tabletek bo moja Mama je zażywa i jest tam informacja, jak postępować w razie zapomnienia a także jest jasno opisane, że gdy chorujemy(biegunka, wymioty) trzeba zabezpieczyć się dodatkowo np. prezerwatywą. Chociaż ja wątpię, że przy takich sensacjach żołądkowych będę mieć jeszcze ochotę na sex
![]() Właśnie czytałam sporo o antykoncepcji, razem z moim partnerem przygotowaliśmy się solidnie a tu taka klapa z tym i jeszcze ta lekarz mnie zdołowała bo miałam nadzieję, ze wszystko załatwię bez komplikacji. Trudno, już nic nie poradzę, mam nadzieję tylko, że kolejny raz będzie lepszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Już mu szczerze współczuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.