Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-07, 13:29   #4651
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Ja tez mam takie małe sliczne cudeńka Moja moze nawet 4,5 wazyc... A lekarz mnie pocieszył ze przy tej wadze mogą najpierw zrobic probe porodu SN a jak nie da rady to dopiero CC. Wiec moge się męczyc X godzin... a pozniej i tak zadecydują o CC...

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 13:51   #4652
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
niesamowite ale komentarze mnie dobijaja co poniektorych ach.... ludzie maja dziwne podejscie do zycia to smutne

a ja wrocilam ze sklepiku kurcze droga ktora autkiem pokonuje w obydwie strony z zakupami w 5 minut zajela mi na piechote ponad godzine czulam sie jak stara babcia chyba ze sto razy sie zatrzymywalam by odpoczac ale pogoda genialna jest wsam raz na spacer tylko szkodas ze nie wymyslili jeszcze takich chodnikow tasmociagow gdzie by mozna bylo stanac albo usiasc i by nas samo wiozlo tam gdzie chcemy ale mam marzenia hehe
Hihi taśmociągi to ciekawe i trzeba zgłosić taki pomysł do rządu czy samorządu no gdzieś tam w każdym razie
Kurcze jak ja bym chciała wyjść z domciu, a nie mogę

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
NaTaLaLa... dlaczego nam pokazałaś ta mała? ja jestem gotowa spakować sie i pojechać po nią... nawet te moje 2 dni po terminie mi w tym nie przeszkodzą

ehh zastanawiamy się z mężem jak będzie wyglądała nasza mała... bo ja mam włosy kręcone... mąż też by miał gdyby zapuścił tyle że jak będzie podobna do mnie to urodzi się łysa

a co do tego mojego przeterminowania... to chyba w końcu coś ruszyło... bo co godzinę mnie chyba skurcze łapią 'chyba skurcze' bo nie wiem jak te właściwe wyglądają...
No no skurcze takie to może i faktycznie coś się dzieje, trzymam kciuki i może coś się "wykluje" z tego

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Ja tez mam takie małe sliczne cudeńka Moja moze nawet 4,5 wazyc... A lekarz mnie pocieszył ze przy tej wadze mogą najpierw zrobic probe porodu SN a jak nie da rady to dopiero CC. Wiec moge się męczyc X godzin... a pozniej i tak zadecydują o CC...
Oj to nie fajnie. Najpierw cię umordują a finał i tak ze skalpelem. Z tego co wiem to w moim szpitalu jak jest taka duża waga dziecka to od razu tną, sprawdzają tylko najpierw biodra. A no i dotyczy to pierworódek W sumie to już sama nie wiem jak lepiej, czy próbować w takiej sytuacji porodu sn czy od razu cc??
Stary 2010-03-07, 14:07   #4653
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Hihi taśmociągi to ciekawe i trzeba zgłosić taki pomysł do rządu czy samorządu no gdzieś tam w każdym razie
Kurcze jak ja bym chciała wyjść z domciu, a nie mogę

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

No no skurcze takie to może i faktycznie coś się dzieje, trzymam kciuki i może coś się "wykluje" z tego

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Oj to nie fajnie. Najpierw cię umordują a finał i tak ze skalpelem. Z tego co wiem to w moim szpitalu jak jest taka duża waga dziecka to od razu tną, sprawdzają tylko najpierw biodra. A no i dotyczy to pierworódek W sumie to już sama nie wiem jak lepiej, czy próbować w takiej sytuacji porodu sn czy od razu cc??
nie smutaj sie ja moge ale nie mam z kim taka ladna pogoda a ja sama w domu chcialam pojechac zawiesc mezowi rosolek do pracy ale powiedzial ze mu golabki i bigosik wystarcza i nie chce rosolku a tak to bym bynajmniej wyszla z domku a tak to dalej w nim siedze wszyscy pewnie na spacerach a ja sie tutaj sama kisze

a Ty czemu nie mozesz wyjsc ??

mi sie wydaje ze chyba lepiej cc bo jak takie duze dziecko to ciezko bedzie nie popekac i nawet naciecie krocza nic nie pomoze jak moje dziecie< na co sie zapowiada > bedzie duuuuuuuuze to ja odrazu prosze o cc mimo ze sie panicznie tego boje ale lepsze to z dwojga zlego

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

zrobilam sobie kilka zdjec hehe nawet tak zle nie wyszlam tylko nie moge znalesc kabla zeby przezucic na laptopa kurcze bo karte zepsulam i teraz tylko moge zrobic kilka zdjec i zapisac w pamieci aparatu buuuuuu

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 14:43   #4654
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
nie smutaj sie ja moge ale nie mam z kim taka ladna pogoda a ja sama w domu chcialam pojechac zawiesc mezowi rosolek do pracy ale powiedzial ze mu golabki i bigosik wystarcza i nie chce rosolku a tak to bym bynajmniej wyszla z domku a tak to dalej w nim siedze wszyscy pewnie na spacerach a ja sie tutaj sama kisze

a Ty czemu nie mozesz wyjsc ??

mi sie wydaje ze chyba lepiej cc bo jak takie duze dziecko to ciezko bedzie nie popekac i nawet naciecie krocza nic nie pomoze jak moje dziecie< na co sie zapowiada > bedzie duuuuuuuuze to ja odrazu prosze o cc mimo ze sie panicznie tego boje ale lepsze to z dwojga zlego

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

zrobilam sobie kilka zdjec hehe nawet tak zle nie wyszlam tylko nie moge znalesc kabla zeby przezucic na laptopa kurcze bo karte zepsulam i teraz tylko moge zrobic kilka zdjec i zapisac w pamieci aparatu buuuuuu
Ja nie mogę na spacerek, żeby porodu nie przyśpieszać. Ale wiadomo, że choć bym chciała, żeby Antek już był z nami, to lepiej dla niego jak najdłużej siedzieć w brzuszku Ale handra mnie już łapie, bo ile można tak w tym domu siedzieć i mąż się stara mi umilić, ale i to powoli przestaje pomagać

A zdjęcia koniecznie wsadź do komputerka jak najszybciej, bo ciekawość zżera
Co do porodu to ja też uważam, że jednak lepiej chyba w takiej sytuacji mieć cc od razu, bo wysiłek zupełnie zbędny, a siły trzeba zachować na potem
Stary 2010-03-07, 17:12   #4655
NaTaLaLa
BAN stały

Sismuerte ...ja wczoraj 2 h chodzilam i nic :P takze sie nie obawiaj bo nie takie to proste cokolwiek przyspieszyc....no chyba ze sie ma przeterminowana kore cynamo-debu co nie drcron zart ;P
drcron- czekam na fotyyyyyy ;>
A ja wstalam wlasnie, zasnelam po 6 a na nogach po 10....czyli nie zadlugo, pewnie w dzien padne...nawet kawa nie moge sie poratowac bo TZ w domu.... ale mamy wojne wiec moze tak na zlosc hmmm wredniak jestem ale 'mezczyzni kochaja zolzy' yhy
Btw...jesli ktos nie czytal, to polecam moze to nie na czasie -bo raczej nie znajdziemy nic o dzieciach...ale napisane z lekkim humorem, przyjemnie dla oczu?ucha?
A jakby co mam wersje na komputerek

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Zapomnialam z tego wszytskiego napisac ze tytul ksiazki to "Dlaczego mezczyzni kochaja zolzy"....sorry ;P
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 17:14   #4656
P0P70
Zakorzenienie

Młoda - brak słów. Wyglądasz prześlicznie.

NATALALA - códna ta mała. Patrząc na to zdjęcie to az się chce mieć dzieci mieszane.

Miałam nadziej że jak tu wejde dzisiaj to któraś już rozpakowana a tu nic.

A ja wczoraj tak zachwalałam moją małą to dzisiaj w nocy nam dała popalić i nie spała od 24 do prawie 5 rano.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 17:16   #4657
NaTaLaLa
BAN stały

Mysia... i ja wlasnie tego sie boje...ze zaczne naturalnie (bo wskazan do cc nie mam) a skoncze na cc (nigdy nic nie wiadomo)... to dla mnie najwiekszy koszmar..i szczerze mowiac robienie kobiety w chu*a...sorry za slownictwo, ale wiedzac ze moze nie pojsc gladko bo dziecko jest np duze itp itd ...po co fundowac kobietom niepotrzebny stres, bol...wystarczajaco nacierpi sie po cc....za choler**e nie moge tego pojac !!!!!! PS. az zem sie zbulwersowala :P a co :P
Stary 2010-03-07, 17:19   #4658
P0P70
Zakorzenienie

A i w załączeniu zdjęcia moich "dzieci" synek i córeczka

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 17:22   #4659
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Sismuerte ...ja wczoraj 2 h chodzilam i nic :P takze sie nie obawiaj bo nie takie to proste cokolwiek przyspieszyc....no chyba ze sie ma przeterminowana kore cynamo-debu co nie drcron zart ;P
drcron- czekam na fotyyyyyy ;>
A ja wstalam wlasnie, zasnelam po 6 a na nogach po 10....czyli nie zadlugo, pewnie w dzien padne...nawet kawa nie moge sie poratowac bo TZ w domu.... ale mamy wojne wiec moze tak na zlosc hmmm wredniak jestem ale 'mezczyzni kochaja zolzy' yhy
Btw...jesli ktos nie czytal, to polecam moze to nie na czasie -bo raczej nie znajdziemy nic o dzieciach...ale napisane z lekkim humorem, przyjemnie dla oczu?ucha?
A jakby co mam wersje na komputerek

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Zapomnialam z tego wszytskiego napisac ze tytul ksiazki to "Dlaczego mezczyzni kochaja zolzy"....sorry ;P
Hehe z tymi zołzami to prawda wiem po sobie
A co do przyśpieszenia to poczekam jeszcze tydzień, co by nie było i pójdę w świat...no na lody, bo mi się chce. Na razie jeszcze poczekam, bo ostatni wypad z domu skończył się omdleniem, więc lepiej nie będę sobie takich rewelacji zapewniać
A ja poproszę tą wersję na komputerek jak można Może się dowiem dlaczego mąż mnie kocha

Ciekawe swoją drogą co on kombinuje, bo się zamknął w kuchni i mam nie wchodzić...może jakaś niespodzianka
Stary 2010-03-07, 17:22   #4660
drcron
Zakorzenienie

Natala nie tak latwo bedzie ze zdjeciami przeszukalam caly dom i nie znalazlam kabla pewnie go wyrzucilam bo ja juz tak mam jak cos mi niepotrezbne albo przeszkadza to laduje w koszu a potem chodze i szukam a okazuje sie ze wyrzucilam no ale jeszcze ratunek w mamci mojej tylko jutro do niej podjade bo oni moga miec taki sam kabel
a u nas pogoda sie popsula znow pada snieg jak ja juz bym chciala zeby przestal i zeby wiosna przyszla wreszcie
a mi sie usnelo odespalam nocne budzenie obudzil mnie nasz pies kiedys go udusze sam nie wie czego chce siedzi pod drzwiami i piszczy wiec go wypuszczam na ogrodek zamykam bramke i wchodze do domu jeszcze dobrze butow nie zdaze zdjac a ten juz szczeka pod drzwiami zeby go wpuscic i tak jest caly dzien a ja biegam jak glupia po schodach gora dol razem z nim raz go zamkyajac raz wypuszczajac szlu idzie dostac

Stary 2010-03-07, 17:24   #4661
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A i w załączeniu zdjęcia moich "dzieci" synek i córeczka
Śliczna, przepiękna, aż mi słów brak i jestem zła że Antek jeszcze w moim brzuchu siedzi. Wyłaź do mamy bo nie ręcze za siebie
I kotek też słodki mojej Frani by się spodobał
Stary 2010-03-07, 17:26   #4662
drcron
Zakorzenienie

POP Oliwcia przeslodka no i synek tez uroczy az sie napatrzec nie moge jak ja bym chciala kota nawet sobie tego nie wyobrazacie ale tesc i maz sa przeciwni wiec nawet nie mam co przynosic kociaka do domu bo wiem ze jak by mnie nie bylo w domu to by wypuscili go na podworko < maz nie ale tesc napewno > i szkoda tylko zwierzaka ale kiedys sobie sprawie takiego slicznego niebieskiego albo sfinksa mam kolezanke ktora ma chodowle sfinksow sa przeslodkie

Stary 2010-03-07, 17:26   #4663
NaTaLaLa
BAN stały

Pop jaka ona juz duuuuuuuuuuuuuuuuza !
Slodziak kochany...az zazdraszczam...
Tylko syn jakis taki nie podobny...inne geny czy jak?;P
a na powaznie... slodziachne masz dzieci
prosze Was, nie wrzucajcie zdjec pociech swoich bo ja glupieje jeszcze bardziej....z tej zazdrosci..
Stary 2010-03-07, 17:30   #4664
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Natala nie tak latwo bedzie ze zdjeciami przeszukalam caly dom i nie znalazlam kabla pewnie go wyrzucilam bo ja juz tak mam jak cos mi niepotrezbne albo przeszkadza to laduje w koszu a potem chodze i szukam a okazuje sie ze wyrzucilam no ale jeszcze ratunek w mamci mojej tylko jutro do niej podjade bo oni moga miec taki sam kabel
a u nas pogoda sie popsula znow pada snieg jak ja juz bym chciala zeby przestal i zeby wiosna przyszla wreszcie
a mi sie usnelo odespalam nocne budzenie obudzil mnie nasz pies kiedys go udusze sam nie wie czego chce siedzi pod drzwiami i piszczy wiec go wypuszczam na ogrodek zamykam bramke i wchodze do domu jeszcze dobrze butow nie zdaze zdjac a ten juz szczeka pod drzwiami zeby go wpuscic i tak jest caly dzien a ja biegam jak glupia po schodach gora dol razem z nim raz go zamkyajac raz wypuszczajac szlu idzie dostac
Ja też często wywalam jakieś rzeczy, bo mi się wydaje, że to jakieś śmieci niepotrzebne.... a później się okazuje, że to potrzebne było. I zazwyczaj potrzebne małżowi
Stary 2010-03-07, 17:48   #4665
drcron
Zakorzenienie

dziewczyny co o tym myslicie ??
http://www.youtube.com/watch?v=q-Bhu...eature=related

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Ja też często wywalam jakieś rzeczy, bo mi się wydaje, że to jakieś śmieci niepotrzebne.... a później się okazuje, że to potrzebne było. I zazwyczaj potrzebne małżowi
ja mam tak samo jak robilam remont w niuni pokoju wczesniej tobyl pokoj kawalersji meza to jak wywalalam smieci do worka to on potem sprawdzal co wywalalam

znalazlam jak nosic noworodka w chuscie
http://www.youtube.com/watch?v=z7y8x...eature=related
ciekawe jak to w praktyce sie sprawdzi

naszej Darusi cos dzisiaj nie ma na forum i Megi sie nie odzywa czyzby Igorek zdecydowal sie wyjsc ??

a ja mam dzisiaj sahare w nosku nawilzacz chodzi lampe solna teraz tez wlaczylam psikalam sola morska i nic nie pomaga

Stary 2010-03-07, 18:11   #4666
sismuerte
Rozeznanie

No no faktycznie ich nie ma, w ogóle jakoś tak niezbyt tłocznie
Może i coś się dzieje Megi to już się należy poprzytulanie do synka
Stary 2010-03-07, 18:25   #4667
NaTaLaLa
BAN stały

Sismuerte napisz mi swoj mail na priv to wysle ci ta ksiazke
Darusia to pewnie 'opija' zdane egzaminy
a megi...hmmm chcialabym moc napisac ze jest w szpitalu ale znajac zycie...zaraz sie zjawi i bedzie sie smutac :/
wspolczuje...

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Wy napoczynily zakup w postaci chusty? ja szczerze mowiac jakos nie mam zaufania do kawalka szmatki... i jakos mi sie nie widzi to, takze nigdy nawet nie patrzylam w tym kierunku.... ale z checia poznam opinie jak Wy zaczniecie nosic swoje dzieciolki
Stary 2010-03-07, 18:34   #4668
drcron
Zakorzenienie

ja kupilam rozowa smiesznie bedzie jak bedzie chlopiec a nie corcia to wtedy bedziemy pomykac po wiosce w rozowej chuscie

ja ja kupilam bo jak bedzie jesien to u nas beda wykopki a nie zostawie meza z tesciem samego < co prawda malo ziemniakow sadzimy bo tylko kilka rzedow > no i ta chusta mi sie przyda bo dziecia na plecy i bede zbierala ziemniory w ubieglym roku tez zbieralam z brzuszkiem maz dzwigal mi wiaderko a ja zbieralam ziemniaki na kolanach mimo iz mi nie kazali sama chcialam pomoc choc troszke no i chusta jeszcze mi sie przyda jak pojde na zakupy do nas do sklepu kawalek drogi jest ale nie bede zawsze wozka wyciagala bo bezsensu a tak to dziec w chuscie i na zakupy jedyne co to do marketu nie bede szla z chusta bo bede sie bala ze mi dziecia zgniota wozkami

Stary 2010-03-07, 18:43   #4669
NaTaLaLa
BAN stały

fakt, przyda sie na pewno... nawet po domu czytalam ze jest ok bo dziecko przy sobie a 2 rece wolne....tyle ze ja jakos nie wiem czemu ale bym sie bala....no ale kto wie moze cos mi sie odmieni...
narazie mamy wozek, fotelik sam., lezaczek i taka niby hustawke.... wystarczy na poczatek... zreszta tutaj za bardzo nie mam sie gdzie spacerowac, bo wszedzie kawalek drogi jest...jesli juz to sklep, ale tylko i wylacznie z wozkiem...
a na marginesie musze stwierdzic ze u mnie jest dzis goracoooooo... TZ wyszedl zapalic i po cos do samochodu (w bluzie) a wrocil w koszulce na ramiaczka bo nie mogl wytrzymac....takze chiba lato idzie (bo wiosny tu nie ma, a przynajmniej ja nie zauwazylam jeszczebo od razu z zimna w upal idzie)
Stary 2010-03-07, 18:46   #4670
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość

Wy napoczynily zakup w postaci chusty? ja szczerze mowiac jakos nie mam zaufania do kawalka szmatki... i jakos mi sie nie widzi to, takze nigdy nawet nie patrzylam w tym kierunku.... ale z checia poznam opinie jak Wy zaczniecie nosic swoje dzieciolki
Ja mam dla najmniejszych maluszków - bebelulu, model lulu. Taki ja ten:
http://www.bebelulu.pl/v3/cont_artykul.php?id=45

sama chyba bym nie kupiła, ale pożyczyła mi koleżanka. Przyda się akurat latem na plazę.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 18:49   #4671
NaTaLaLa
BAN stały

drcron...nic nie mow o rozu... ja ostatnio mam tak glupie sny o porodach, dzieciach itp i ciagle trzymam na rekach CHLOPCA.... :/ takze dopiero beda jaja jak sie okaze ze cos tam uroslo w miedzyczasie..a wszystko mam raczej rozowe, fioletowe itp...bylby problem, baaaardzo duzy problem (tfu tfu)

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Oj nie, te chusty jednak nie dla mnie :/
Stary 2010-03-07, 19:15   #4672
mrowak
Zakorzenienie

Daję znać, że u mnie bez zmian, nie mam dziś nastroju na długie pisanie.

I też przymierzam się do chusty bebelulu.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 19:33   #4673
sismuerte
Rozeznanie

Natalala nic mi nie mów o ciepełku bo mnie coś trafi ja mam już tak serdecznie dość zimy, że niedługo zwariuje

Chusta...hmm no właśnie sama się zastanawiam czy kupić czy nie

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

A po obejrzeniu to stwierdzam, że te chusty mi się nie podobają, ale oczywiście łatwiej się je zakłada
Stary 2010-03-07, 20:12   #4674
drcron
Zakorzenienie

ja mam elastyczna chuste taka dlugasna do petania mozna ja nosic jako kolyske i na plecach i jako nosidelko z przodu moja siostra tez ma ale jej nie uzywa mowi ze nie umie zawiazac
a moja siostra narzeka ze ma mleczarnie ciagle jej z cycka cieknie mleko nie moze nadazyc odciagac

Stary 2010-03-07, 20:26   #4675
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mloda ale z ciebie yummy mummy będzie
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
zdjęcia boskie prosimy więcej śliczna z ciebie dziewczyna
Cytat:
Mloda sliczne zdjecia
a ty sie mialas do nas wybrac na zdjecia i co??

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Piękne foteczki super wygladasz
Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
mloda super zdjecia! jestes bardzo fotogeniczna! jak modelka
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Młoda1989 - brak i słów, piękne zdjęcia. Ale śliczna pamiątka
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
mloda jakaś Ty śliczna i fotogeniczna !! Imię dla syna wybrane??
Imie jeszcze nie wybrane bo sie z tezetem nie mozemy dogadc...ehh

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
super fotki... śliczna z ciebie mamusia
Cytat:
Młoda przepiękne te zdjęcia i ty taka śliczna. Super pamiątka. A czy Twój tż nie mógł by i mi zrobić Może też bym lepiej wyszła niż jak mój mi robi
Zapraszam do wroclawia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Młoda - brak słów. Wyglądasz prześlicznie.
dziekuje dziewczyny, kochane jestescie
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 20:45   #4676
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

jakoś ta chusta dla noworodka na tym filmie nie wygląda na bezpieczną, bałabym się że coś nie tak zawiązałam, i się odwiąże itd.
Choć z drugiej strony ma się zawsze dwie ręce wolne i można jakby co dziecko podtrzymać.
Mój małż mnie dzisiaj mocno wkurzył, i teraz się ze skurczami męczę, jakoś nerwy i skurcze mocno u mnie powiązane .
Marzy mi się lampka wina , ale trzeba jeszcze troche poczekać
A co do małej frekfencji dzisiaj, to może jutro będą nowe dzieci , albo już są

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 20:51   #4677
drcron
Zakorzenienie

Mloda ja juz odpadam w pzedbiegach checi mam mnustwo ale sily mnie opuszczaja nawet jak jade do mamy autem to ledwo moge wysiedziec a co dopiero wroclaw nieststy ale juz odpadam ale mam nadzieje ze sobie jakos odbijemy jak sie dzieci urodza i wtedy sie spotkamy na jakis zdjeciach i kawusi

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

ja ta chuste wyprobowalam z sasiadki dzieckiem tylko ze ja ja wiazalam sobie na plecach i calkiem sie dobrze sprawdzila co prawda przez pierwsze dni nie bede jej uzywala ale jak nasze dziecie skonczy dwa miesiace albo trzy to wtedy bedzie stabilniejsze i bede probowala

Stary 2010-03-07, 20:56   #4678
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Zapraszam do wroclawia

dziekuje dziewczyny, kochane jestescie
A kurcze żebyś się nie zdziwiła jak przyjadę To ponoć takie ładne miasto, a ja nie miałam nigdy okazji zobaczyć, to przy okazji i sesję zaliczę

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
jakoś ta chusta dla noworodka na tym filmie nie wygląda na bezpieczną, bałabym się że coś nie tak zawiązałam, i się odwiąże itd.
Choć z drugiej strony ma się zawsze dwie ręce wolne i można jakby co dziecko podtrzymać.
Mój małż mnie dzisiaj mocno wkurzył, i teraz się ze skurczami męczę, jakoś nerwy i skurcze mocno u mnie powiązane .
To mężowi trzeba wkropić Nie wolno ciężarówek denerwować
Stary 2010-03-07, 21:04   #4679
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Aniu chciałabym żeby Hania jeszcze ten tydzień do szkoły pochodziła bo później będzie miała dłuuuugą przerwę ... a poza tym mąż pracuje więc nie chciałabym Go już opuszczać, samej mi się autem nie chce jechać, a On mnie może zawieść po pracy w piątek - wprost na wizytę To tylko 5 dni więc może wytrzymam (skończy się tak że mam stresa że urodzę za wcześnie a później będę przeterminowana )
Ciekawe jak tam dzisiaj nasze terminowe Mamusie, może coś się ruszyło
To pewnie będzie jak piszesz i się przeterminujesz ale jak coś to wiesz że możesz walić do mnie jak w dym . Ciuszki już mam poprane he he

Cytat:
Dziewczyny czytałyscie... http://deser.pl/deser/1,97052,763417...g__WIDEO_.html ?
Az łezka się w oku kręci...
To takie optymistyczne wieści
Cytat:
No tak SN tańsze dla szpitala niż CC i sa takie ze się bronią rękoma i nogami żeby tylko tego CC nie robić , a że się kobita wymeczy kogo to obchodzi

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja próbowałam z taką chustą i raczej się nie da żeby się odwiązało nawet jak nie umie się do końca tego robić .

My dziś tylko na zakupach byliśmy a tak w domu . Mam nowy aparat foto bo poprzedni trafił do reklamacji i oddali mi kaskę i kurde facet mi dał nie tą kartę co trzeba i tej się nie da wsadzić bo jest za duża.. szlag by go .. wsadze mu ją w tyłek jak tam pojede i mimo ze rozpakowana niech mi ją wymienią w nosie to mam . kazałam mu dac karte do tego aparatu a ja sie na tym znac nie muszę .. Tylko najgorsze ze tam jechać trzeba a to 30 km

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość

Zapraszam do wroclawia
Nie podpuszczaj bo mąż w środe tAM jedzie
Stary 2010-03-07, 21:31   #4680
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

mloda a między jakimi imionami wybieracie?? Moja Hania wciąż opornie podchodzi do Marcelka

Aniu bardzo dziękuję choć wolałabym żebyśmy się spotkały na jakieś kawce czy spacerku niż podczas porodowej awarii A czy u Was nic się nie zmieniło i będzie Ola??

Megi chyba się dzisiaj nie odzywała... może Igor zdecydował się w tempie ekspresowym

Pop piękne masz dzieciaki!! Oliweczka jest taka słodka że szok i rośnie jak na drożdżach

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-03-07 o 21:32
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości