|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic
my tez bedziemy miec tylko najblizsza rodzine i najblizszych przyjacioł. głownie dlatego, ze bez sensu jest zapraszac kogos, z kim nie ma sie kontaktu. z reszta wiadomo, kasa tez sie liczy, bedzie nam potrzebniejsza zeby kupic mieszkanie.
|
#1262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam też nie lubię być w centrum uwagi, tańczyć ani ja ani TŻ nie lubimy, więc ja was dobrze rozumiem.
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Frezyjko, co do terminu, to jutro bedzie zmieniony. myslę, ze nie powinno byc problemu. bedzie albo tydzien przed motylkiem, albo w ten sam dzien
![]() szkoda, ze tak wyszło, ze 24 to nie sobota bo mielibysmy slub w ten sam dzien, co slubowali moi rodzice...
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy mam rację a nie chcę sobie psuć niespodzianki i włazić na profil w Twoje ostatnie postyCandy i Dzi, współczuję ![]()
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-03-07 o 23:26 |
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
A musi to być sobota?
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
no zazwyczaj sluby sa w soboty
tak najlepiej wszystkim pasuje... bo srodek tygodnia to raczej nie bardzo
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
mam bezy
i dwie pomarańcze
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ja po totalnie wyczerpującym tygodniu - mam nadzieję, że ten będzie lepszy. (Miałam 2 egz, jeden oblałam :/ a drugi jeszcze nie wiadomo, 3 seminaria blokowe - dwa po 5h i jedno 8h w sobotę oraz na dodatek rozmowę kwalifikacyjną). Szczerze mówiąc chyba tak na dłuższą metę nie dałabym rady - już mi nawet krew z nosa zaczynała lecieć (pierwszy raz w życiu :/) Znów problemy z jedzeniem - bo znów wszystko wydaje się niejadalne i muszę być głodna, żebym chciała to jeść :/ Chyba sobie jutro zafunduję duże opakowanie Tiramisu (500 gram) z tego wszystkiego - a bo jutro też wizyta u lekarza (bryy, po niemiecku) i jakieś sprawy administracyjne... Ilso - co do Twojej wyprowadzki - jakoś mam sprzeczne uczucia. Jestem jedynaczką, ale jak chciałam wyjechać sama na wakacje, czy kupić komputer, rolki, jakoś się usamodzielnić - dostawałam informację, że jeśli chcę muszę zarobić sama. I jakoś zaakceptowałam to. Fakt, że przez całe studia mieszkam w akademiku, ale z rodzicami też nie jest tak źle, tyle, że trochę nudno - Bo mi przykładowo nie było wolno chodzić do dyskotek, czy wychodzić po 19. W liceum może byłam łącznie gdzieś poza domem po południu ze znajomymi może z 7 razy. I to było moim powodem chęci studiów w innym mieście, chociaż na początku mój tata był o to bardzo zły, właśnie z powodu problemów z finansowaniem tego. O dziwo popiera wyjazd do Wiednia, co już dla mnie jest zagadką ![]() I wyobraź sobie, że miałam takie wyrzuty sumienia, że od 4 roku studiów zaczęłam pracować na 7/10 etatu. W wakacje i wrzesień oczywiście na cały i pracowałam do końca ubiegłego roku. I wiesz czego teraz pragnę? Żeby jak najszybciej jakoś zakończyć studia i zacząć pracować. Inną sprawą jest, że chcemy mieszkać z Tż po studiach, głównie ze względu na koszty, ale nie wiem jak to przyjmą moi rodzice - przy czym nie wyobrażam sobie, żeby brać od nich pieniądze.
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
a ja od jutra zaczynam diete dunkana
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Rolki, łyżwy, 2 komputery, prawo jazdy - w przeważającej części za własne pieniądze. Mama dała mi pieniądze na studniówkę i na pierwszy w życiu komputer (teraz oddałam go jej, bo mi 3 na raz nie są potrzebne, a tamten jest całkiem sprawny). Dopiero na studiach zaczęłam dostawać wymarzone telefony.
Ubrania - raczej nie miałam tych z metkami i w sumie bardzo dobrze się czuję z tym - nadal lubię kupować rzeczy na stadionie, choć czasami zdarza mi się coś kupić w markowym sklepie. Więc przepraszam Cię Ilso, ale nie rozumiem Cię do końca. Mam zdanie, że 400 zł to jest i tak dużo w takiej sytuacji.
Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2010-03-08 o 00:03 |
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam już na weselu w niedzielę I w piątek, ale to był 15 sierpnia A jeśli chcesz ślub tylko dla najbliższych, to chyba dzień nawet w środku tygodnia łatwiej dopasować?Mnie już jest wszystko jedno, co do dnia... Choć aktualnie i tak nie ma to większego znaczenia...
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za co to wszystko ?
|
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Zwiesu, ja myslę, ze Ilsie byłoby się łatwiej pogodzic z tymi warunkami, gdyby jej brat miał postawione takie same. zauwaz, ze Ty jestes jedynaczka, nie miałas rodzenstwa, wiec nie porównywałas jak traktuja rodzice Ciebie a jak brata czy siostre. no a niestety jak sie kogos takiego ma to to jest nieuniknione.... mysle, ze głownie dlatego Ilsa jest rozgoryczona i jest jej przykro, bo jednak brat dostawał kase i nadal ma płacone za mieszkanie, chociaz pracuje. no ale mimo wszystko, uwazam, ze warto sprobowac z pracą
![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
niby najblizsza, a jednak duzo wychodzi;/ no ale co zrobic... nie da sie nie zaprosic kogos naprawde bliskiego, z kim mamy bardzo czesty kontakt...Hawwa, co do Twojej sytuacji, to ja uwazam, ze dobrze zrobiłas. i nie potrafie zrozumiec, aleczego tz tak kategorycznie odpowiedział... w koncu wie, ile to dla Ciebie znaczy... a znowu nie jestescie ze soba rok, zebyscie jeszcze sie poznawali... bo 5 lat to juz sporo..
|
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I mi tata ciągle o tym przypominał - uwierz było to przytłaczające. Nie wzięłam od mamy wszystkich pieniędzy - oszczędzałam jak mogłam, skrupulatnie licząc wszystkie wydatki i chyba już od roku 3 nie brałam pieniędzy od mamy. Ale jednak słowa taty bolą - "zobaczysz ile czasu będzie trzeba to odpracować" Wydaje mi się, że przez rok zarobiłam więcej niż wzięłam z pieniędzy z domu, jednakże oszczędności nie są takie duże
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już rozumiem, czemu sobota ![]() Ja tego mojego P. rozumiem. Sytuacja jest trudna. I on, i ja dobrze wiemy, że każde rozwiązanie jest złe... Wiem, że on o tym myśli, ale jakoś nie spodziewam się, żeby ta jego pierwsza odpowiedź uległa zmianie. Zresztą nie mam też gwarancji, że ślub w wakacje spełniłby to moje marzenie... Najwidoczniej tak miało być...
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zawsze Cię tak traktowali w stosunku do brata? W sensie jak mniejsi byliście?
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem zawiedziona ;39 strona i zaręczyn crozee brak Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-03-08 o 00:41 |
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Nic, ja się kładę... Jeszcze sobie poczytam w łóżku. Dobrej nocy Dziewczynki
Ilsa, a Tobie bym radziła dojść jakoś do porozumienia z rodzicami... Nie tylko w kwestii wyprowadzki, ale tak w ogóle. Są, jacy są, ale masz ich tylko jednych, pamiętaj o tym.
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten projekt wcale nie musi być taki różowy jak myślisz - czasami są projekty, które kilkakrotnie przekraczają planowane koszty - i to raczej jest rzeczywistość, aniżeli fikcja. A Hawwa ma rację spróbuj się jakoś polepszyć relacje z rodzicami, bo na razie to taka troszkę zbuntowana nastolatka jesteś...
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olka i figura jak rura i nie czuję się zbuntowaną nastolatką ale nie mam pojęcia jakim sposobem mam polepszyć relacje, skoro na każde moje odezwanie się mama przewraca oczami... a przecież dzisiaj poukładałam całe drewno w składziku żeby było miejsce jak przywiozą nowe i zrobiłam obiad i wysprzątałam w kominku i w ogóle... ale nigdy nie będę moim bratem Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-03-08 o 00:58 |
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
haha
no ja tez jestem zawiedziona :P ale powiedz to mojemu chłopu.... cierpliwie czekam, bo wiem, ze blizej niz dalej.... nie wiem na co on tak długo czeka, skoro mamy wszystko ustalone i wiem, ze ma juz pierdzionek..mamy spotkanie rodzicow na swieta mamy wstepnie date i sale ![]() teraz po zmowinach trzeba bedzie szukac zepsolu, bo u nas ciezko znalezc dobry zespol.. a jak sa, to sie okazuje, ze juz maja terminy pozajmowane
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myslisz, ze mi to sie podoba???? Ale co mam powiedziec?? kochanie, ja z toba nie rozmawiam,dopoki mi nie dasz pierscionka?? wiem, ze chciał mi sie oswiadczyc na osobnosci, ale mu zepsułam plan... a od tego czasu nie bylo takiej okazji. wiec czekam cierpliwie. sala nie jest jeszcze zaklepana ani nic. po prostu rozmawialismy, gdzie chcemy i kiedy i wiem, ze akurat wtedy sala bedzie wolna (tzn jest wolna na 24, ale to mnie nie urzadza przypuszczam, ze na 20 lub 27 tez bedzie wolna). tak wiec ja tez bardzo bym chciala najpierw miec zareczyny niespodzianke, a dopiero potem calą reszte, no ale przeciez go nie zabije za to, ze inaczej to zrobił.... z reszta jak widze jak on sie z tego cieszy to nawet o tym nie mysle... bo wiem, ze i tak sie oswiadczy, ale szuka dogodnej chwili. i nie zrobi tego przy rodzicach, bo mu zabroniłam
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle w sobotę rozmawiałam z TŻ na temat zaręczyn i powiedział, że rozumiem czemu ich pragnę - w końcu jestem dwa lata starsza. No ale ja rozumiem, czemu jemu to jest nie na rękę... marzy mi się w te wakacje ale i tak by to nic nie zmieniło bo jego rodzice nie mają kasy żeby mu cokolwiek dać przy wyprowadzce do mnie czyli ślub mógłby być wtedy gdy oboje moglibyśmy pracować już na stałe... pięknie po prostu... nigdy nie chciałam mieszkać z nikim dopiero po ślubie bo kiedy ja będę mieć czas żeby się oswoić ? I tyle straconych lat... i mogę urodzić chore dzieci, bardzo się tego boję
|
|
|
|
|
#1287 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
dziewczynki, nie mam czasu na nic ostatnio
mam u Was taaaaaaakie zaległości... Dzisiaj cały dzień w robocie jestem hehhh.---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
Według mnie brak finansów na duże wesele niczego nie przekreśla zawsze można wziąć skromny ślub.
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jaką datę bierzecie? ![]() Hmm co do ustalania najpierw szczegółów ślubu,a potem zaręczyn...jak ja zaczęłam panikować TŻowi,że zajmują już wszystkie fajne sale to mnie okrzyczał,że nie będziemy nic z tym robić,bo najpierw mają być zaręczyny. Jesli ja spodziewałabym się tych zaręczyn w najbliższym czasie,a on zacząłby mi gadać JUŻ o organizacji ślubu to bym go utemperowała.Jednak lepiej jak wszystko jest po kolei. Ja spodziewałam się zaręczyn za jakieś pół roku od tamtego dnia (tego kiedy się dowiedziałam,że jest większość terminów zarezerwowanych,a to było we wrześniu). A tymczasem TŻ oświadczył się miesiąc później.Faktycznie miesiąc mi różnicy nie zrobił,a przynajmniej było jak trzeba. A okazję do zaręczyn zawsze można sobie stworzyć.Nie musi to być podczas wyjazdu na urlop czy weekend.Coś się da wymyślić.Byle nie przy Rodzicach ![]() Remedios nie dziwię Ci się,że jesteś zniecierpliwiona.Zwłaszcz a po tych jego słowach,że nie jesteś tą jedną jedyną. Bardzo brzydko postępuje w stosunku do Ciebie,więc niech się wreszcie zdecyduje,czy widzi Waszą wspólną przyszłość i chce być z Tobą.Ciężko jest tkwić w takim zawieszeniu.
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ale dzisiaj piękny dzień, tylko trochę zimno. ![]() Motylasku, ciężko tak żyć, ale na razie po prostu zamilknę. Nie chce mi się tłumaczyć po raz kolejny i prowadzić jakiś rozmów. Zobaczymy czy on coś zrobi... Na razie nie zamierzam się tym martwić, bo nie mam już na to siły. Zawsze mam ten wątek
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
A co do wesela to u Nas też będą same najbliższe osoby,z którymi mamy fajny kontakt. Nie widzę sensu zapraszać wujków i kuzynostwa Taty rozsianych po całej Polsce.
Jedynie z Jarocina zapraszamy brata mojej Babci (który nota bene jest starszy od mojego Taty o 4 lata i mają świetny kontakt jak bracia bardziej).I oczywiście jego rodzinę-żonę, syna z żoną (ten syn jest w wieku mojego brata i byliśmy też na jego weselu), drugiego syna z dziewczyną (ten syn jest w moim wieku i mamy bardzo dobry kontakt) i trzeciego syna (on ma teraz 18 lat). Co najśmieszniejsze Ci synowie to przecież tak naprawdę kuzynowie mojego Taty,więc tak jakby moi wujkowie ![]() My z TŻem lubimy być w centrum uwagi wśród naszych nabliższych (bo wśród obcych to już nie),więc nam takie zamieszanie nie przeszkadza
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

bo mielibysmy slub w ten sam dzien, co slubowali moi rodzice...

13.03.2008
tak najlepiej wszystkim pasuje... bo srodek tygodnia to raczej nie bardzo 

i dwie pomarańcze