Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 09:31   #4711
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Przyjmij życzenia Babo kochana
Od drugiej baby z samego rana
Niechaj dzień cały będzie radosny
Bądź zdrowa babo i czekaj wiosny!
Szczęścia życzę Tobie, sobie
I kobietom w całym globie!
By marzenia się spełniły,
I nas chłopy wyręczyły!
My dziś drinki i kaweczki
Nasz ŚWIĘTO dziś babeczki!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:44   #4712
la_wenda
Raczkowanie

Witajcie 'Baby' !
No ładne kwiatki, człowiek sobie śpi a tu tyle się dzieje.
Wielkie dla świeżo rozpakowanych
Nie wiem jak Wy ale jak mam tak, że jak patrzę na te "nasze" dzieci to mam od razu oczy w mokrym miejscu. Takie małe cuda kachane...

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

No i właśnie sobie uświadomiłam, że ja poza wizażem nie mam z Wami żadnego kontaktu. Dzisiaj zaczął się dopiero (już?!) 36 tydzień ale może warto by jakieś namiarki do Was, żeby w razie czego informować na bieżąco.
Stary 2010-03-08, 09:49   #4713
ASIULEK_23
Zakorzenienie

OMG!! Co za noc Widzę, że niektóre chciały się dziś poczuć jak prawdziwe kobiety i postanowiły urodzić Jak widać... zaczęło się na dobre Teraz juz pewnie będzie tak coraz częściej...

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAMUŚ !!

A ja dzis przespalam cała noc wiec czuje się super.
Dziś mam wizytę u gina więc trzymajcie kciuki co by moja niunia przybrała na wadze. Bardzo się boję... Nigdy się tak nie bałam przed USG...

Biore się za prasowanie ciuszków bo coś się zabrać nie mogę. Zdążyłam tylko poprasowac te do szpitala... bo nie wiem czy się chwaliłam, że juz mam torbę spakowaną Ale po moich ostatnich przejściach z zagrożeniem przedwczesnym porodem, wolałam się zabezpieczyć.
No więc biorę się do roboty...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:55   #4714
JoannM
Zadomowienie

Madziwnia jakie super zyczonka!

Ja tez Wam zycze babeczki wszystkiego dobrego, rowniez tym dziewczynkom,ktore siedza jeszcze w brzuszku
A tak w ogole juz w tym roku bedziemy obchodzily pierwszy raz dzien mamy poza kobitkami ktore maja juz dzieci, dla nich to juz nie nowosc :P

ja jakos ostatnio ogolnie nie mam humoru, albo chce mi sie plakac, albo mam muchy w nosie.. normalnie hormony rzadza, a nie rozum...

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:58   #4715
drcron
Zakorzenienie

kurcze dostalam paczke otwieram a tam zooooooooooonk wanienka i nocnik a ja juz mam wanienke i co ja mam teraz zrobic z dwoma wanienkami ?? no co ?? moze ktoras chetna na wanienke jest zielona polprzezroczysta z termometrem i naklejkami z rybkami do tego jest gabkowy wklad ja sobie nie przypominam zebym cos takiego zamowila dodatkowo okrycie kapielowe i przescieradelko z gumka ale to akurat mi sie przyda ale po co dwie wanny i ta gabka to nie mam pojecia musze popytac meza moze on zamawial cos

a i wczoraj dostaalm jeszcze jedna paczusie z pampersami Pan bardzo przepraszal ze nie dojechal w sobote < nie bylam zla bo zapomnialam ze ma przyjechac > i dostalam zamarzniete chusteczki hugis czy jak sie rozmroza to nic im nie bedzie ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:58   #4716
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Thumbs up Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Gratulacje dla nowych mam, i dzieci
Ale zazdroszczę że mają już to za sobą

Wszystkiego Naj z okazji Dnia Kobiet, szybkich i małobolesnych porodów, a tym co mają to za sobą tego co dla mam najważniejsze czyli Dużo zdrowia dla dzieci, i dla mam cierpliwości

ASILEK_23 oj coś czuję że się zdziwisz w drugą stronę, tu się martwisz że dzidzia malutka, a tu pewnie przez ten czas odpoczynku w domu sporo na plusie będzie (trzymam za to kciuki)

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:04   #4717
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość

Ja tez Wam zycze babeczki wszystkiego dobrego, rowniez tym dziewczynkom,ktore siedza jeszcze w brzuszku
A tak w ogole juz w tym roku bedziemy obchodzily pierwszy raz dzien mamy poza kobitkami ktore maja juz dzieci, dla nich to juz nie nowosc :P

ja jakos ostatnio ogolnie nie mam humoru, albo chce mi sie plakac, albo mam muchy w nosie.. normalnie hormony rzadza, a nie rozum...
Ja sobie właśnie rano pomyślałam o tym,że pierwszy raz "dzień mamy"będę obchodziła

Mnie też czeka dziś prasowanie i spakuje już torbe-co miałam zrobic parę dni temu,ale dziś na bank

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
kurcze dostalam paczke otwieram a tam zooooooooooonk wanienka i nocnik a ja juz mam wanienke i co ja mam teraz zrobic z dwoma wanienkami ?? no co ?? moze ktoras chetna na wanienke jest zielona polprzezroczysta z termometrem i naklejkami z rybkami do tego jest gabkowy wklad ja sobie nie przypominam zebym cos takiego zamowila dodatkowo okrycie kapielowe i przescieradelko z gumka ale to akurat mi sie przyda ale po co dwie wanny i ta gabka to nie mam pojecia musze popytac meza moze on zamawial cos

a i wczoraj dostaalm jeszcze jedna paczusie z pampersami Pan bardzo przepraszal ze nie dojechal w sobote < nie bylam zla bo zapomnialam ze ma przyjechac > i dostalam zamarzniete chusteczki hugis czy jak sie rozmroza to nic im nie bedzie ??
drcron ja też jak dostałam w sobote chusteczki to były zamrożoneale wydaje mi się,że nic "im"nie będzie...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:07   #4718
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

A tak na rozbawienie Wam napiszę, co mnie czeka. A więc do mojej teściowej się od 4 mc nie odzywam, i jej nie odwiedzam( na szczęście mieszka w innym mieście), wkurzyła mnie strasznie wtrącając się w wychowanie mojego 6-letniego synka, że dziecko nie powinno mi skarżyć jak kuzyn go solidnie ugryzie, bo przecież nic wielkiego się nie stało itd... szkoda dalej się rozpisywać.
Ale mój M zrobił mi wczoraj zdjęcia z brzuszkiem, takie hmm artystyczne , no i jak jechaliśmy w odwiedziny do tego samego miasta co teściowa mieszka, poszedł sam ja odwiedzić i zostawił tam przypadkiem aparat. To już pewnie wczoraj fotki były obejrzane , zostawił aparat w rękach szwagra co jako grafik pewnie zajrzał.
Jezdyś jaki wstyd
Już pominę fakt, że tam się w najbliższym czasie nie wybieramy, to czym ja porobię zdjęcia jak mi się dzidzia urodzi, pewnie telefonem

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:18   #4719
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry, ja was podczytuje caly czas, ale chyba hormony mi szaleja, nie mam w ogole humoru, sama ze soba ledwo sie trzymam, kloce sie z tztem i nie mam na nic checi;/
drcronik moze zamowilas a nie pamietasz? przy tej ilosci zakupkow ktore ty robisz to moglas cos przeoczyc a zamowic juz dawno temu

Dzialo sie widze dzialo
Gratulacje wszystkim"nowym" mamusiom Super!!!!!!!!

Pop malenstwo jest cudne a zdjecie z kotem to juz w ogole
mnie dzisiaj od rana nie dosc ze caly czas ciagnie od 3 tygodni na dole wszystko to jeszcze podbrzusze boli;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:26   #4720
drcron
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam tak samo zupelnie siebie nie poznaje cale szczescie to juz koncowka i teraz to juz moze byc tylko lepiej

a mnie maz rano zaskoczyl wrocil z pracy z kwiatkami dla mnie i czekoladka dla naszej niuni hehe smiesznie bedzie jak okaze sie ze tam siedzi chlopczyk nie dziweczynka to dzisiaj w brzuszku obchodzil pierwszy dzien kobiet
i cale szczescie ze juz przyjechal bo nasz pies uciekl na wioske a ja sie balam po niego wyjsc na szczescie nie poszedl daleko ale dostal klapsa odemnie i bedzie mial kare jeszcze nei wiem jaka ale dostanie

Stary 2010-03-08, 10:27   #4721
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
Izumi nie wzielam jeszcze kapieli bo siedze i licze skurcze-mam teraz co 5-6-7 min i trwaja od 30-40 sekund,w necie wyczytalam ze do szpitala nalezy sie zglosic jesli sa co 5 min i trwaja od 45-60 sekund-czyli mi jeszcze trocje brakuje mam tez wrazenie ze co chwile chce mi sie kupe wybacz za doslownosc!kurcze to pierwsza ciaza i nie wiem co robic-nie chce jechac za wczesnie bo wiadomo lepiej w domu ale z drugiej strony moze trzeba by bylo to sprawdzic!
Ja na Twoim miejscu już bym pędziłą, bo znowu jak za późno tam dotrzesz to nawet nie ma szans na znieczulenie. Moja dentystka tak miała, czekałą do ostatniej chwili. POza tym mnie w sr uczyli że jak są co 10 min to się już jedzie, a ty już masz zdecydowanie częściej.
Powodzenia

A ja od rana miałam skurcze, aż stwierdziłąm, że się podniosę, zacznę kontrolować co i jak, wykąpie i zacznę zbierać na porodówkę. Podniosłam się i klops...skurcze przeszł
y buuuu

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Gratulację dla nowej mamy, co nam statystyki poprawia porodowe. W końcu sn.
Stary 2010-03-08, 10:35   #4722
drcron
Zakorzenienie

Darusia sprawdzalam na liscie rzeczy ktore zamawialam z allegro i tam nie ma zadnej wanienki tym bardziej wkladu gabkowego gdzie nawet bym na niego nie spojzala wanienke kupilismy w hurtowni z innymi rzeczami wiec mam nielada orzech do zgryzienia no ale moze znajomi co w lipcu spodziewaja sie dziecka nie maja jeszcze wanienki to im sie przyda moj maz jak ja zobaczyl to mowi ale sliczna teraz to blizniaki nam nie grozne dowcipnis jeden z niego hehe

a ja od rana chodze w rajtach przeciw zylakowych bo zaczal mi sie zylak robic na nodze jest taki malusi ale okropnie to wyglada i posmarowalam taka specjalna mascia i zalozylam rajty < dostalam rajty i masc od siostry z niemiec ona tam dostala od lekarza na okres ciazy a ze teraz jej nie potrzeba to wyslala je mi jakis czas temu i bede smigala > tylko sa dziwne bo maja taka dziure pod palcami i jak chodze na boso to mi tam zimno

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Plmadzia a nie mozesz powiedziec zeby ci przywiezli ten aparat ?? albo tz niech po niego jedzie ??

Stary 2010-03-08, 10:36   #4723
P0P70
Zakorzenienie

Ale tu się działo w nocy.

Catro - mega gratulacje:ro za:

Martuko - A dla Ciebie podwójne mega gratulacje. Toż to nasze pierwsze bliźniaki.

Ilkia - Filipek .. przystojniacha Oj będą w przyszłości kłopoty

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A ja przed wyłączeniem się na dobranoc mam jeszcze głupie pytanie: co w sytuacji gdy w nocy dziecko budzi się na karmienie, a my zauważamy, że przy okazji należy się zmiana pieluchy- co najpierw? Nakarmić, odczekać trochę i potem przewijać licząc na to, że najedzone dziecko się nie rozbudzi i nie zacznie marudzić czy najpierw przewinąć, a potem nakarmić licząc z kolei na to, że się zaraz nie zajmie tą świeżą pieluchą?

Im bliżej terminu, tym durniejsze mam pytania...
???
Biorąc pod uwagę własne niezbyt długie doświadczenie to mogę odpowiedzieć że odpowiedź nie jest prosta.
Bo jeżeli dziecko ma tendencje do ulewania to ja bym przebrała dziecko wcześniej. Bo gdy zje i będziesz nim kręciła to prawdopodobnie duża część wyleci. No chyba że odczekasz około 30 min.
Ponadto ważne jest czy dziecko robi często kupki i kiedy. Jeżeli zaraz po jedzeniu to je odczekałabym te 30 minut i przebrała jednak po jedzeniu. Odparzony tyłek wygląda okropnie.
Moja mała nie ulewa i ma zatwardzenia więc kupki robi raz na 1,5 dnia i to dopiero po stymulacji (masowanie brzuszka, ćwiczenia nóżkami i masowanie odbytu) więc ja zwykle przebieram przed jedzeniem.
Jak widać wg. Mnie nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie i trzeba tu uwzględnić wiele innych zmiennych.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Dzięki za życzenia. Ale te drinki to ja za Was wypiję

I sama także życzę Wam łatwych porodów i grzecznych dzieci.

Cytat:
Ja przez długi czas nie cierpiałam tego święta (moja mama zmarła gdy byłam dzieckiem). Potem pojawił sie w moim życiu IGOR (przypominam kot) który akurat w tym dniu ma urodziny więc na nowo polubiłam tą datę. A teraz uświadomiłaś mi właśnie że to święta i ten dzień będą miały dla mnie nowy wymiar.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ale mój M zrobił mi wczoraj zdjęcia z brzuszkiem, takie hmm artystyczne , no i jak jechaliśmy w odwiedziny do tego samego miasta co teściowa mieszka, poszedł sam ja odwiedzić i zostawił tam przypadkiem aparat. To już pewnie wczoraj fotki były obejrzane , zostawił aparat w rękach szwagra co jako grafik pewnie zajrzał.
Jezdyś jaki wstyd
To jak już odzyskasz aparat to może zaprezentujesz i nam te zdjęcia

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-03-08 o 11:13
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:43   #4724
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Przyjmij życzenia Babo kochana
Od drugiej baby z samego rana
Niechaj dzień cały będzie radosny
Bądź zdrowa babo i czekaj wiosny!
Szczęścia życzę Tobie, sobie
I kobietom w całym globie!
By marzenia się spełniły,
I nas chłopy wyręczyły!
Ja w swym imieniu dziękuje

Martuko gratulacje i od razu życzę wiele sił na najbliższe tygodnie
Stary 2010-03-08, 10:45   #4725
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

GRATULACJE DLA NOWYCH MAM

Pop Oliwka śliczna zdjecie z kotem obrońcą jest the best Sama się zasatanawiam jak moja kotka przjmie nowego członka rodziny widzę że u Was nie było problemu
Moja kolezanka urodziła 2 miesiące temu i oddała swoją kotkę
nie wiem jaka była przyczyna Dla mnie jest to nie do przyjęcia no chyba że naprawdę jest konkretny powód ....
Mam nadzieję że nie będę musiała podejmowac takich decyzji

Ilkia Filipek prześliczny jak też chce już mieć swojego łobuza przy sobie

Mój synalek daje mi teraz nieźle popalić masakra tak się wierci skubany dosłowie jakby miał wyjść mi przez klatkę piersiową

Denerwuję się sprawą imienia już sama nie wiem co robić którę imię wybrać ?? Szymon Maciej a teraz mi po głowie chodzi Igor chyba zrobie losowanie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU KOBIET

Ja dziś wyciągam małża na zakupowie szaleństwo oczywiście wszystko tylko dla mnie

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Co się dzieję z MEGI ??
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:46   #4726
sismuerte
Rozeznanie

Joanna, Drcron ja też siebie nie poznaje, ale trzeba się pocieszać, że niedługo wszystko wróci do normy Mam przynajmniej nadzieje
Stary 2010-03-08, 10:47   #4727
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Darusia sprawdzalam na liscie rzeczy ktore zamawialam z allegro i tam nie ma zadnej wanienki tym bardziej wkladu gabkowego gdzie nawet bym na niego nie spojzala
drcron- a może to te rzeczy za nadwyżkę którą wpłaciłaś komuś na konto i miałaś jeszcze za to dostać gratisa

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:53   #4728
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

[QUOTE=mrowak;17707461]A ja przed wyłączeniem się na dobranoc mam jeszcze głupie pytanie: co w sytuacji gdy w nocy dziecko budzi się na karmienie, a my zauważamy, że przy okazji należy się zmiana pieluchy- co najpierw? Nakarmić, odczekać trochę i potem przewijać licząc na to, że najedzone dziecko się nie rozbudzi i nie zacznie marudzić czy najpierw przewinąć, a potem nakarmić licząc z kolei na to, że się zaraz nie zajmie tą świeżą pieluchą?

Wydaje mi się tak: pielucha, karmienie, odbicie i spanko. Jak się zrobi to odwrotnie to jedzonko po zmianie pieluszki może sobie wrócić i dopiero będzie problem nocny.
Stary 2010-03-08, 10:53   #4729
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Witajcie 'Baby' !
No ładne kwiatki, człowiek sobie śpi a tu tyle się dzieje.
Wielkie dla świeżo rozpakowanych
Nie wiem jak Wy ale jak mam tak, że jak patrzę na te "nasze" dzieci to mam od razu oczy w mokrym miejscu. Takie małe cuda kachane...

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

No i właśnie sobie uświadomiłam, że ja poza wizażem nie mam z Wami żadnego kontaktu. Dzisiaj zaczął się dopiero (już?!) 36 tydzień ale może warto by jakieś namiarki do Was, żeby w razie czego informować na bieżąco.
Ja też mam oczy we łzach jak oglądam zdjęcia lub czytam o porodach tu na forum. Nie wiem dlaczego, ale tak się wczuwam i strasznie wzruszam. Co się ze mną dzieje...aaaaa ratunku, kiedyś tak nie miałam
Stary 2010-03-08, 10:57   #4730
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
drcron- a może to te rzeczy za nadwyżkę którą wpłaciłaś komuś na konto i miałaś jeszcze za to dostać gratisa
nie nei tamte to zamawialam pampersy i husteczki i to przyszlo wczoraj bo kurier w sobote nie dojechal i tam byl gratis w postaci paczi pampkow i takiego drewnianego lancuszka na smoczek z literkami urwis
wiec to nie to sprawdzilam jeszcze dwie hurtownie-sklepy internetowe bo z tamtad tez zamawialam ale nic takiego nie bralam wiec nie mam zielonego pojecia no ale trudno cos sie z tym zrobi jak nic nie wymysle i nikt nie bedzie chcial to pojdzie na allegro

Stary 2010-03-08, 11:11   #4731
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Ja też mam oczy we łzach jak oglądam zdjęcia lub czytam o porodach tu na forum. Nie wiem dlaczego, ale tak się wczuwam i strasznie wzruszam. Co się ze mną dzieje...aaaaa ratunku, kiedyś tak nie miałam
i ja tak mam ryczę jak na zawołanie
20-12-14 10 tc
Stary 2010-03-08, 11:15   #4732
minka26
Wtajemniczenie

GRATULACJE
DLA
NOWYCH MAMUŚ !!!!

Nareszcie się coś ruszyło może teraz się wszystkie odblokujemy

Wszystkiego Najlepszego Dziewczynki

Stary 2010-03-08, 11:21   #4733
MadCat
Raczkowanie

Castro, Martuko - GRATULACJE!!

Co za noc
Teraz to już pójdzie z górki

A tak poza tym to dzień dobry wszystkim

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 11:30   #4734
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ale mi się nic nie chce....miałam kwiatki poprzesadzać, pościel małego ubrać, poprasować i siedzę i jem 2 snickers'a i nawet wstać mi się nie chce opadłam z sił zupełnie, może jakieś przesilenie mnie dopada katar mam już 3 tydzień i chrypa mnie ciągle trzyma a wiecie co??mój teść pomył wszystkie moje szklanki kubki i talerze z 2 dni zdębiałam jak zobaczyłam pusty zlew w kuchni

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 11:36   #4735
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ale mi się nic nie chce....miałam kwiatki poprzesadzać, pościel małego ubrać, poprasować i siedzę i jem 2 snickers'a i nawet wstać mi się nie chce opadłam z sił zupełnie, może jakieś przesilenie mnie dopada katar mam już 3 tydzień i chrypa mnie ciągle trzyma a wiecie co??mój teść pomył wszystkie moje szklanki kubki i talerze z 2 dni zdębiałam jak zobaczyłam pusty zlew w kuchni
O KURDE się należą dla tego Pana
20-12-14 10 tc
Stary 2010-03-08, 11:55   #4736
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Kochana a moze on ukradkiem podczytuje nasze forum i postanowil sie zmienic albo poprostu sie pomylil i pomyslal ze to jego

mi tez dzisiaj sie nic nie chce mialam pozmieniac posciel u nas w sypialni zrobic pranie i ugotowac obiad i posprzatac z tych rzeczy to tylko sie wykapalam uwielbiam brac prysznic jak nikogo nie ma w domu moge wtedy pospiewac hehe a raczej powyc bo spiewu to nie przypomina < wspolczuje mojej dzidzi w brzuszku > i wyciagnelam mielone na klopsiki i dalej leze w lozeczku i wystawiam rzeczy na allegro

Stary 2010-03-08, 11:57   #4737
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja wstawilam obiadek, malz robi przedpokoj na 14 go odwoze do pracy i dzien kobiet spedzam w domu sama niestety ale coz....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:06   #4738
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny

WSZYSTKIEGO NAJJJJJJJJJJJJLEPSZEGO W DNIU KOBIET: roza::r oza:

I OCZYWISCIE GRATULACJE DLA NOWYCH JUZ ROZPAKOWANYCH

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:08   #4739
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A ja przed wyłączeniem się na dobranoc mam jeszcze głupie pytanie: co w sytuacji gdy w nocy dziecko budzi się na karmienie, a my zauważamy, że przy okazji należy się zmiana pieluchy- co najpierw? Nakarmić, odczekać trochę i potem przewijać licząc na to, że najedzone dziecko się nie rozbudzi i nie zacznie marudzić czy najpierw przewinąć, a potem nakarmić licząc z kolei na to, że się zaraz nie zajmie tą świeżą pieluchą?

A co z Claire???
Zalezy od dziecka mój ulewał mało i jak był najedzony to go g.. obchodziło że mu robią coś przy tyłku i przy przewijaniu najczesciej spał do tego robił qpe po karmieniu czesto więc zmiana pieluchy przed mijała się z celem . Było karmienie pielucha , do wyrka i sam zasypiał . ale ile dzieci tyle sposobów i wyjdzie w praniu jak masz robić

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Według wszelakich neonatologów takie rozwiązanie - że najpierw się kobieta męczy i sn próbuje, a później dopiero jej robią cc - jest lepsze dla dziecka niż od razu CC. Bo dziecko odczuwa skurcze, jest wpychane do kanału rodnego, jest ugniatane i zachodzi w jego organizmie (sercu, płucach, nerkach, mózgu) szereg reakcji, które stymulują te i inne narządy i przygotowywują na to co ma się wydarzyć - czyli poród. Dziecko "wie", że się urodzi i ma czas "dojrzeć". Natomiast przy CC od razu, bez skurczy itd. jest nieprzygotowane zupełnie. Dlatego wielu lekarzy woli żeby kobieta (i dziecko) się najpierw trochę pomęczyli, bo to z korzyścią dla dziecka podobno jest.

:d
Dlatego pewnie w miedzylesiu walą oxy a potem robią CC żeby się coś ruszyło . Na inflanckiej miałam od razu CC bez ceregieli . oczywiście pewnie zalezy od przypadku są sytuacje kiedy skurcze mogą być groźne dla kobiety i specjalnie się robi CC tak wcześnie żeby ich wogóle nie było . Np. bardzo rzadkie zjawisko vasa prewia czyli tzw przyczep błoniasty . Skurcze w takim przypadku mogą maluszka zabić

Jesteś w ciąży? PRZECZYTAJ !!! To może uratować życie Twojego dziecka !!!
VASA PREVIA – SKRYTY ZABÓJCA

A wystarczy moment by zdiagnozować ŻYCIE.

Zacznę od tego, że KAŻDY przyszły rodzic powinien wiedzieć, jak wielkim zagrożeniem jest nie zdiagnozowana VASA PREVIA (naczynia przodujące). Praktycznie nikt, kto nie miał z tym styczności, nie ma pojęcia o istnieniu czegoś takiego. Natomiast Ci, których to dotknęło, dowiedzieli się o tym w najbardziej drastyczny sposób – nagle i niespodziewanie tracąc swoje ukochane i wyczekiwane dziecko.

JEDNAK TYM TRAGEDIOM MOŻNA BYŁO ZAPOBIEC !!!

Co to jest VASA PREVIA?
Tłumacząc najprościej jak tylko można, są to naczynia pępowinowe, które są wrośnięte w błony płodowe nad lub w pobliżu kanału rodnego.
Mogą one być spowodowane przyczepem błoniastym pępowiny, czyli pępowina łączy się z łożyskiem nie na środku łożyska, tylko na brzegu częściowo lub całkowicie wrastając w błony płodowe. Mogą to być również naczynia biegnące przez błony płodowe pomiędzy dwoma płatami łożyska w łożysku dwupłatowym.
W TYCH NACZYNIACH PŁYNIE KREW PŁODU !!!

Czemu jest to groźne?
Podczas pęknięcia błon płodowych (powodem mogą być skurcze, dźwiganie, zaczynający się poród, samoistne odejście wód lub przebicie pęcherza płodowego przez położną, lekarza) naczynia te zostają rozerwane i następuje nagły potężny krwotok, żywą czerwoną krwią, KRWIĄ DZIECKA !!! Oznacza to, że dziecko się wykrwawia !!! Jego krew zaczyna być coraz rzadsza, a brak tlenu prowadzi do poważnych uszkodzeń organów wewnętrznych w tym do nieodwracalnych zmian w mózgu. Jeśli cesarskie cięcie przeprowadzone jest NATYCHMIAST po pojawieniu się krwotoku, dziecko tuż po urodzeniu powinno mieć zrobioną transfuzję krwi. Jest umieszczane pod aparaturą podtrzymującą życie w inkubatorze, ponieważ uszkodzone organy wewnętrzne nie są w stanie samoistnie funkcjonować i potrzebują pomocy. Najczęściej uszkodzeniom ulegają: mózg, nerki, wątroba, płuca. Jednak nawet natychmiastowa reakcja nie zawsze ratuje życie dziecka. Jeśli cesarskie cięcie nie jest przeprowadzone, bo „mądry” lekarz lub położna mówią, że „ma prawo być trochę krwi przy porodzie”, dziecko rodzi się martwe lub w stanie krytycznym - wtedy potrafi żyć, a właściwie umierać, kilka lub kilkadziesiąt godzin.

Kiedy pojawia się VASA PREVIA?
VASA PREVIA może pojawić się u KAŻDEJ kobiety. Bardzo często jest tak, iż ciąża przebiega całkowicie prawidłowo i dopiero po porodzie (najczęściej zakończonym tragicznie) lekarze ze zdziwieniem odkrywają, z czym mieli do czynienia. Są jednak pewne symptomy, które mogą sugerować wystąpienie VASA PREVIA. Są to:
- ŁOŻYSKO PRZODUJĄCE (nawet po podniesieniu się łożyska!!!)
- operacje na macicy bądź cesarskie cięcie w przeszłości
- łożysko dwupłatowe lub wielopłatowe
- ciąża uzyskana z zapłodnienia In-vitro
- ciążą mnoga

Jak zapobiec tragedii?
Kluczem do tego jest odpowiednia DIAGNOSTYKA PRENATALNA.
Wystarczy, że po 16 tygodniu ciąży, najlepiej przy USG połówkowym, lekarz wykonujący USG zrobi również USG sondą dopochwową w połączeniu z kolorowym Dopplerem. Jak wiadomo, kolorowy Doppler pokazuje naczynia krwionośne w dwóch kolorach w zależności od tego, czy jest to tętnica czy żyła. Jest też możliwość sprawdzenia przepływu krwi przez to naczynie aby zdiagnozować, czy krew przez nie płynąca jest krwią dziecka (tętno 120-150 uderzeń na minutę) czy matki (tętno o połowę niższe). Tak więc jak widać, wykrycie naczyń przodujących jest możliwe – WYSTARCZY POŚWIĘCIĆ CHWILĘ, BY ZAPOBIEC TRAGEDII – BY ZDIAGNOZOWAĆ ŻYCIE!

Czemu wciąż tak wiele dzieci umiera na skutek VASA PREVIA?
Odpowiedź jest prosta – tak wiele dzieci umiera, ponieważ tak mało lekarzy chce poświęcić te parę chwil więcej na zdiagnozowanie lub wykluczenie VASA PREVIA. Przeszkodą może być również brak odpowiedniego sprzętu (USG z kolorowym Dopplerem) lub niedouczenie lekarzy. Również brak doświadczenia z VASA PREVIA jest przeszkodą w sprawnym jej diagnozowaniu. Dzieje się tak również dlatego, ponieważ VASA PREVIA jest bardzo rzadko spotykana – 1:2500. Jednak co będzie, kiedy tą jedną, będziesz Ty??

Co się dzieje z kobietą, jeśli VASA PREVIA zostaje zdiagnozowana?
Kobieta spodziewająca się dziecka, u której zdiagnozowano VASA PREVIA powinna być hospitalizowana najpóźniej od 30 tygodnia ciąży aż do porodu. Nie może: dźwigać, biegać, wykonywać prac fizycznych, współżyć, nie może być również badana ginekologicznie (!!!). Podawane są również profilaktycznie leki rozkurczowe, aby zapobiec pojawieniu się skurczy, a jeśli takowe wystąpią, podawane są silniejsze środki hamujące skurcze. Ciąża rozwiązywana jest metodą cesarskiego cięcia przed rozpoczęciem porodu.

Cytat:
SMS od catro - kasi dzis o 6 rano...
"Jestem na porodówce, wieczorem odeszły mi wody, skurcze jeszcze nie porodowe biorąc pod uwage to co mam to ja dziekuje za silniejsze...
maja mnie podłączyc do kroplówki. z góry przepraszam dziewczyny jesli wepchne sie w kolejke.. chodź maM nadzieje że megi-megi tez w trakcie..."

Sms 2 od catro
" Na szczeście wreszcie PO Ola przyszła na świat o 14,55
3500g i 53 cm, poród naturalny, strasznie popekałam mimo nacięcia, szycie bardzo bolesne. ale boskie oczka Olci wynagradzają :-0 a jak u Was Któras sie tez rozpakowała?"

No to się dzieje - gratulacje !!!!!!

Cytat:
A tu sms od ilkia24 i jej synka Filipka
"witam przesyłam fotki filipka juz z nim duzo lepiej, w ponioedziałek zdjęcie kontrolne płucek i mam nadzieje Że wyjdziemy ze szpitala w przyszłym tygodniu.
a u was co słychac któa sie rozpakowała. nie mam teraz neta wiec nie wiem co sie dzieje na wizazu. Pozdrawiam ilkia 24"

a tu FILIPEK
Jaki ładny Filipek cudo

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny - ja tylko z informacją, że kolejna mamusia się rozpakowała i to z trzypaku

Martuko urodziła
Dziś w nocy miała cc, dzieciaczki ważą mniej niż 2 kg, ale oddychają samodzielnie, są w inkubatorach.
No no ... Ogromne gratulacje .

Cytat:
No to niezla akcja w nocy byla

ilkia24 sliczne malenstwo. jak aniolek
Pop70 Oliwcia to juz oficjalnie powinna zostac pyza,taki z niej slodziak! dla catro i martuko

no i mam nadzieje, ze roza26 sie dlugo nie meczyla

drcron sama nie wiem jesli chodzi o to pozegnanie z pieluchami, moze trzeba sie zaglebic w temat, bo co jak bedziemy na dluzszym spacerze.. no i ciekawe czy duzo osob juz probowalo,bo jesli jest duzo osob ktorym sie udalo przyzwyczaic dziecko do takiego zalatwiania to moze i warto..
A dla mnie to przegina lekka , takiego malucha wysadzać na nocnik a co z jego pleckami jak tak wisi nad tym nocnikiem ? ITP .. przegina troszkę . Ja synka zaczełam uczyć nocnika jak tylko potrafił sam ładnie siedzieć i ładnie na ten nocnik robi już w tej chwili , a nie był tego uczony od poczatku . Pominę już fakt jak ta baba ubrała to dziecko jakieś nakładki na nogi i dziwna pielucha he he .
To oczywiście moja osobista opinia . Rozumiem wczesna naukę ale bez przesady ..

Mąż mi wyjechał i chyba go z 5 dni w sumie nie będzie w domu najpierw gdańsk a potem wrocław.

Wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet laski !!

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A tak na rozbawienie Wam napiszę, co mnie czeka. A więc do mojej teściowej się od 4 mc nie odzywam, i jej nie odwiedzam( na szczęście mieszka w innym mieście), wkurzyła mnie strasznie wtrącając się w wychowanie mojego 6-letniego synka, że dziecko nie powinno mi skarżyć jak kuzyn go solidnie ugryzie, bo przecież nic wielkiego się nie stało itd... szkoda dalej się rozpisywać.
Ale mój M zrobił mi wczoraj zdjęcia z brzuszkiem, takie hmm artystyczne no i jak jechaliśmy w odwiedziny do tego samego miasta co teściowa mieszka, poszedł sam ja odwiedzić i zostawił tam przypadkiem aparat. To już pewnie wczoraj fotki były obejrzane zostawił aparat w rękach szwagra co jako grafik pewnie zajrzał.
Jezdyś jaki wstyd
Już pominę fakt, że tam się w najbliższym czasie nie wybieramy, to czym ja porobię zdjęcia jak mi się dzidzia urodzi, pewnie telefonem
Cytat:
Darusia sprawdzalam na liscie rzeczy ktore zamawialam z allegro i tam nie ma zadnej wanienki tym bardziej wkladu gabkowego gdzie nawet bym na niego nie spojzala wanienke kupilismy w hurtowni z innymi rzeczami wiec mam nielada orzech do zgryzienia no ale moze znajomi co w lipcu spodziewaja sie dziecka nie maja jeszcze wanienki to im sie przyda moj maz jak ja zobaczyl to mowi ale sliczna teraz to blizniaki nam nie grozne dowcipnis jeden z niego hehe

a ja od rana chodze w rajtach przeciw zylakowych bo zaczal mi sie zylak robic na nodze jest taki malusi ale okropnie to wyglada i posmarowalam taka specjalna mascia i zalozylam rajty < dostalam rajty i masc od siostry z niemiec ona tam dostala od lekarza na okres ciazy a ze teraz jej nie potrzeba to wyslala je mi jakis czas temu i bede smigala > tylko sa dziwne bo maja taka dziure pod palcami i jak chodze na boso to mi tam zimno

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Plmadzia a nie mozesz powiedziec zeby ci przywiezli ten aparat ?? albo tz niech po niego jedzie ??
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pop Oliwka śliczna zdjecie z kotem obrońcą jest the best Sama się zasatanawiam jak moja kotka przjmie nowego członka rodziny widzę że u Was nie było problemu
Moja kolezanka urodziła 2 miesiące temu i oddała swoją kotkę
nie wiem jaka była przyczyna Dla mnie jest to nie do przyjęcia no chyba że naprawdę jest konkretny powód ....
Mam nadzieję że nie będę musiała podejmowac takich decyzji

Ilkia Filipek prześliczny jak też chce już mieć swojego łobuza przy sobie

Mój synalek daje mi teraz nieźle popalić masakra tak się wierci skubany dosłowie jakby miał wyjść mi przez klatkę piersiową

Denerwuję się sprawą imienia już sama nie wiem co robić którę imię wybrać ?? Szymon Maciej a teraz mi po głowie chodzi Igor chyba zrobie losowanie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU KOBIET

Ja dziś wyciągam małża na zakupowie szaleństwo oczywiście wszystko tylko dla mnie

Stary 2010-03-08, 12:13   #4740
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja wstawilam obiadek, malz robi przedpokoj na 14 go odwoze do pracy i dzien kobiet spedzam w domu sama niestety ale coz....
Daria jak sama a my to co ?? ja tez dzien kobiet spedze w domku z drugiej strony nie chce mi sie nigdzie wychodzic psychicznie bede wiec przygotowywala sie do jutrzejszego dnia a zapowiada sie stresujaco juz od 8 rano potem mily akcent bo wizyta na 15,40 u mojego gina ) moze cos dokladniej ustalimy co do porodu moze uda mi sie go wkoncu przekonac bysmy nie czekali tak dlugo i bysmy wywolali ale wszystko zalezy od wielkosci naszej niuni no i co najwazniejsze sprawdze czy nadal jest niunia
artykul dla mam ktore jeszcze nie zdecydowaly sie na imie dla swojego dziecka
http://www.ciazowy.pl/artykul,imie-r...ku,1216,1.html
a mi od kilku tygodni chodzi po glowie imie JULIA w sumie NADIA bardzo mi sie podoba ale sasiadka < juz druga > mieszkajaca w bramie u mojej mamy tak dala dziecku na imie i co jak bedzie nasze dziecko bawilo sie na podworku u babci i jak ktos zawola Nadia to wszystkie trzy beda biegly a jak ostatnio u znajomych powiedzialam ze chcemy dac Julia to oni sie obrazili < tez spodziewaja sie corci ale w lipcu > ale nie mowili wczesniej ze chca dac Julka tylko jak ja to powiedzialam to dwa dni pozniej na imprezie oni powiedzieli ze chcieli dac tak samo a teraz nie moga bo my im imie ukradlismy no ale mogli przeciez wczesniej powiedziec a jak ich pytalam to mowili ze jeszcze nie maja imienia wybranego wiec teraz to nie nasza wina ze im imie sprzatnelismy z pod nosa
a wam jak sie podoba JULIA DANUTA ?? czy bardziej NADIA DANUTA ?? bo ja juz sama nie wiem ktore lepsze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości