|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Ja lubie jasne kolory, dywan kolorystycznie pasuje do wystroju okoju, a poza tym mieszkam w miescie i nie nanosi sie do domu blota.
Dywan rozklada sie u nas tylko na jesien/zime...na wiosne i lato nie. A gdyby sie ubrudzil..to do pralni i po problemie ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Dzieki za opinie, tez tak uwazam
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Mam do was pytanko, czy wszystkie babcie tak szaleja jak przychodzi na swiat nowy wnuk?
..otóz, w sobote bylismy na kawie u mojej szwagierki, byli i dziadkowie i przy wyjsciu wepchnela mi do reki dwie reklamówki z rzeczami dla malej... sa to dwa reczniczki z kapturkiem oraz 3 rozki w wersji hiszpanskiej (sa troche inne od tych naszych)...sama je uszyla oraz czapeczke i rekawiczkami dla noworodka (to kupila).Zapowiedziala równiez, ze jest w trakcie szycia sukieneczki dla malej, na wesele naszej kuzynki ...alez ma kobieta zajecie, fakt, ze jest na rencie i ma duzo czasu no ale 68 latek juz. Tak ogólnie, to wspaniala kobieta pod kazdym wzgledem, jest dla mnie druga mama.
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Socjalizm stary, dobry mi się przypomniał. O... ja też soli dla maluchów nie mam. |
|
|
|
|
#3454 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sliczne sa te rzeczy Ani moja mama ani tesciowa nie szaleja. Nie rozmawiaja o dziecku, nie pytaja i nic nie kupuja...czasami tesciowa rzuci jakals "madrosc" ale ona ma swoje takie i typem: jest zimna ryba. Moja mama tylko mnie pyta jak sie czuje gdy rozmawiamy.
|
|
#3456 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A szlafrok mam, kupiłam już jakis czas temu, i wezmę bo nie lubię chodzic tak 'wśród obcych' w samej piżamce ![]() Własnie mi tez już nie chce się kupować tych rzeczy ![]() Jakoś opadł mi zapał ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17711889]witam w nowym tygodniu. ![]() ale dziś pięknie słonko świeci...może wreszcie będzie wiosna... ![]() Rano przyjechała moja lodówka. A teraz mam. No i spory wydatek odpadł, więc zamiast tego chciałabym jeszcze przed świętami zakupić jakiś robot kuchenny. Najbardziej zależy mi na jednej funkcji- ubijanie białek- tak, żeby białka wbić do misy, zamknąć pokrywę, wcisnąć guziczek i móc wrócić za kilkanaście minut jak już ubite będzie. Często piekę biszkopty i ubijanie białek mikserem mnie wykańcza, ręce czasem opadają..[/QUOTE]Ja mam jakiś zelmera Jest ok, ale się nie zamyka pokrywki. A zelazko własnie się zepsuło! I musze jechać do sklepu obejrzeć czy u nas jest taki jak chcemy a jak nie to bede zamawiać w necie. ![]() I słoneczko tez u mnie jest Cytat:
pomogło i czuje się już zdrowa Jeszcze troche katarek mam, ale to dzien i przejdzie całkowicie ![]() Cytat:
A robota mam takiego samego ![]() Cytat:
Ale ciuszki to ja już akurat mam wszystkie ![]() Cytat:
Non stop lata po sklepach i coś zwozi ![]() Wszystkiego najlepszego kobitki w Dniu Naszego Święta Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-03-08 o 12:53 |
|||||
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
W dniu naszego święta to ja zapraszam na szarlotkę.
Upiekłam wczoraj wieczorem (ciążowe fanaberie), potem zajarzyłam, że przecież jej sama nie zjem i dziś wzięłam do pracy... Rozpuszczam chłopaków w biurze, bo grzecznie zaserwowali bombonierki i kwiatki. ![]() Wszystkiego dobrego kobity.... |
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Och kurdę, ale mi smaka narobiłaś!
U mnie w szafce stoi słoik z jabłkami do szarlotki. I nie moge się zebrać jakoś zeby zrobić tą szarlotkę ![]() Może dziś zrobię
|
|
|
|
#3459 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a pod prysznic mam takie piankowe klapki japonki- też różowe. I szlafrok też biorę-na wszelki wypadek- też różowy w białe chmurki, i piżamkę też mam różową. - czyli wyszedł mi stój ala Barbie. no właśnie.. dziś dzień kobiet. Na innym wątku znajoma wkleiła fajne modlitwy z okazji dnia kobiet: ![]() Modlitwa na 8 marca : kobieta Ojcze nasz, który jesteś w niebie Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie Daj mi faceta i ma być bogaty Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty Duże mieszkanie, a najlepiej willę Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę Oglądać romansy, biżuterię kupić W życiu mym nie będzie mógł się nigdy upić Nie chcę nigdy widzieć jego własnej matki Ja wydaję kasę - on płaci podatki On nie ma kolegów - ja mam koleżanki Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki Złotych kart bez liku, czeków co nie miara Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara Modlitwa na 8 marca : facet Panie mój, daj mi głuchoniemą nimfomankę z dużym kontem w banku. Ma być właścicielką sklepu monopolowego i mieć własny jacht i napalone koleżanki nimfomanki. Wiem że to się nie rymuje - ale tu nie o rym chodzi … a ode mnie kwiatek dla Was, no i najlepszości kobietki. |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17716304]ja sobie wczoraj kapcie do szpitala kupiłam w Jysku- takie cieplutkie różowe paputki.
a pod prysznic mam takie piankowe klapki japonki- też różowe. I szlafrok też biorę-na wszelki wypadek- też różowy w białe chmurki, i piżamkę też mam różową. - czyli wyszedł mi stój ala Barbie. no właśnie.. dziś dzień kobiet. Na innym wątku znajoma wkleiła fajne modlitwy z okazji dnia kobiet: ![]() Modlitwa na 8 marca : kobieta Ojcze nasz, który jesteś w niebie Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie Daj mi faceta i ma być bogaty Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty Duże mieszkanie, a najlepiej willę Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę Oglądać romansy, biżuterię kupić W życiu mym nie będzie mógł się nigdy upić Nie chcę nigdy widzieć jego własnej matki Ja wydaję kasę - on płaci podatki On nie ma kolegów - ja mam koleżanki Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki Złotych kart bez liku, czeków co nie miara Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara Modlitwa na 8 marca : facet Panie mój, daj mi głuchoniemą nimfomankę z dużym kontem w banku. Ma być właścicielką sklepu monopolowego i mieć własny jacht i napalone koleżanki nimfomanki. Wiem że to się nie rymuje - ale tu nie o rym chodzi … a ode mnie kwiatek dla Was, no i najlepszości kobietki. No strój Barbie jak sie patrzy Ja mam biały szlafrok, zieloną koszulinę Ale japonki pod prysznic mam rózowe I papucie tez chce różowe, takie włochate ![]() A wierszyki świetne
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17716304]ja sobie wczoraj kapcie do szpitala kupiłam w Jysku- takie cieplutkie różowe paputki.
a pod prysznic mam takie piankowe klapki japonki- też różowe. I szlafrok też biorę-na wszelki wypadek- też różowy w białe chmurki, i piżamkę też mam różową. - czyli wyszedł mi stój ala Barbie. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17716304] Na innym wątku znajoma wkleiła fajne modlitwy z okazji dnia kobiet: ![]() Modlitwa na 8 marca : kobieta Ojcze nasz, który jesteś w niebie Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie Daj mi faceta i ma być bogaty Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty Duże mieszkanie, a najlepiej willę Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę Oglądać romansy, biżuterię kupić W życiu mym nie będzie mógł się nigdy upić Nie chcę nigdy widzieć jego własnej matki Ja wydaję kasę - on płaci podatki On nie ma kolegów - ja mam koleżanki Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki Złotych kart bez liku, czeków co nie miara Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara [/QUOTE] To ja się mam nieźle, bo dwa z tych warunków mój chłop spełnia. Nie widuję teściowej, a on sam nie pije. A ferrari jest niewygodne dla rodziny. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Właśnie mi przypomniałyście, że też gdzieś mam piankowe japonki. Pomarańczowe.
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
najlepszego
![]() wróciłam z zajęć. dziś było o kąpaniu, przewijaniu i ubieraniu. pokazywała nam jak trzymać i obracać dzieciaczka, można było samemu spróbowac - na lalkach tylko ![]() było 2 tatusiów, mój się nie zdecydował. jeden z nich się zgłosił na ochotnika i ubierał "córeczkę". wszyscy mieli niezły ubaw
|
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Istnieje , istnieje ale w nowej wersji , w aptekach mozemy je kupic sa tzw. podpaski poporodowe, 100% bawelniane, bez materialów plastikowych i bez kleju , które umozliwiaja doplyw powietrza przy czym szybkie gojenie w razie posiadania naciecia i szwów. Sa antyalergiczne i septyczne.
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-03-08 o 13:45 |
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17710524]Ja nie mam piżam, szlafroka (i też raczej nie wezmę, w szpitalu gorąco), ze 2 ręczniki dla małej by się zdały jeszcze, kapcie dla mnie (chcę takie kroksopodobne kupić, one grosze kosztują, a fajnie latem się w nich chodzi), stanik do karmienia jakiś, bepanthen, leżaczek, termometr, kilka flanelowych pieluch, karuzelka jakaś (ale chcę zwykłą plastikową, u nas potwornie się kurzy, a poza tym nie wiem, czy nie odepnę zabawek i sama nie porobię cudów
), i to wsio chyba... Zaraz do pracy się zbieram.[/QUOTE] A masz jakąś na oku ? Bo ja po obejrzeniu tysiaca karuzelek, chce zwykłą prostą, plastikową. Ale jakoś żadna mi nie pasi ![]() To samo z leżaczkiem.. znalazłam śliczny leżaczek, cena też ok. Ale jest jasny. I tak myślę.. czy by nie zdjąć tych zabawek co tam są i przyczepić innych, kolorowych
|
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17715354]moja teściowa to raczej powściągliwa- bo wie, że i ja wybredna,
![]() a moja mama- zawsze coś fajnego mi podrzuci. więc ciesz się, że masz takie fajne babcie. [/QUOTE]...naprade sa super obydwie.moja mama i tesciowa
|
|
#3466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, tak sama, i nawet juz je wyprala w plynie dla dzieci przed uszyciem, bo bawelna zawsze sie kurczy. Moja tesciowa jest na miejscu i przywozi co jakis czas rzezcy, a moja mama przyleci do mnie na poczatku lipca i szykuje tez wyprawke (cale szczescie , ze konsultuja ze mna wszystko i pytaja co potrzebuje..) Oto te wspaniale babcie...od lewej mama i tesciowa
|
|
|
#3467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..dziewczyny , nie zapomnijcie o zabraniu skarpetek, bo w salac porodowych jest chlodno, a majac uniesione nogi dluzszy czas bez odpowiedniego krazenia krwi, wierzcie mi, marzna stopy
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodatkowo dostanie maly pizamke , dresik, bluze, i koszule ale juz na 9, 12 miesiecy, bo malych ciuszków ma bardzo duzo. Dzisiaj zakupilam w Kiabi on-line
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-03-08 o 14:29 |
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jest ładna.. ale te zabaweczki ma z materiału.. A ja chce plastikowe..A ubranka sa jak zwykle piękne.. !
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Co chodzi o ubranka to przy okazji dokupilam dla Amelii kilka rzeczy takich jak :dresik 3 -czesciowy, buciki sportowe, worki do spania 0-6, 6-12 miesiecy, skarpetki i kapelusik.. I to dlatego, ze dostalam emaila z promocja, 15€ znizki przy zakupie na 40€ z okazji dnia kobiet... Calos kosztowala 84, 42€ , a zaplacilam 54, 42€ + przesylka gratis.
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-03-08 o 14:23 |
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skarpet to ja nie zapominam nigdy, nawet do gina biorę żeby boso nie biegać po kafelkach.
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Raczkowanie
|
Laski...ale gafę popełniłam!!!
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
u nas na porodówce taki upał,że pot po tyłku lecial
ale może każda jest inna,no i nie wiem jak latem będzie
|
|
|
|
#3475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17713383]
I tak szukam, szukam... i znalazłam dwa roboty, które spełniają moje oczekiwania jeśli chodzi o funkcje i cenę :-MPM Kasia 116- http://www.ceneo.pl/104636 -Philips HR 7744 http://pl.marketgid.com/goods/358/57059/ co myślicie? ten MPM ma dużo funkcji, różnych nakładek i bajerów, ale firma taka sobie.... ... chyba Philips lepszy, co?[/QUOTE] MPM jest fajny ![]() Cytat:
![]() Mama natomiast, to inny typ. Dzwoni i pyta jak się czuję, ale to raczej taka "zimniejsza babcia" Powtrącać się, to i owszem ![]() Masz szczęście Cytat:
![]() Cytat:
Teściowa nie wygląda na swoje lata Cytat:
Skarpety też zawsze biorę do gina i mam już spakowane do torby "szpitalnej". Dla Was Kobietki
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-03-08 o 15:23 |
||||
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy rajtopy preferujesz ![]() z moim często się z moich chichramy,bo mam zawsze jakieś kolanówki kolorowe
|
|
|
|
|
#3477 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
więc się nie przejmuj, bo nie ma czym, nikomu się krzywda nie stała. ![]() Poproś, żeby Ci zaproszenia odesłali, i tym razem na spokojnie powysyłasz pod odpowiednie adresy. |
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Kitty-kobiecie w ciąży wybaczą,nie stresuj się! przecież nic takiego się nie stało .Zadzwoń i zapytaj a później przeproś,na pewno nikt nie uzna tego za wielką sprawę
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Marhalczar-super teściowa i super mama ! nic tylko się cieszyć.Obie wyglądają bardzo młodo i energicznie MOje teraz nie szaleją,bo wiedzą,że wszystkiego mam aż nadto ![]() zresztą w poprzedniej ciąży też,dostałam mnóstwo wszystkiego od znajomych,niewiele musieliśmy kupować ![]() za to dokładają się na bierzące wydatki czy potrzeby interesują się teściowie aż nadto ale cóż... nie wiadomo co gorsze
|
|
|
|
#3479 | |||||
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17711889]witam w nowym tygodniu.
![]() ale dziś pięknie słonko świeci...może wreszcie będzie wiosna... ![]() [/QUOTE] GDZIE ta wiosna? U nas śnieg walił ![]() Cytat:
A to pół dobrego weekendu to z podowu magla, czy ciszy z mężem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17716304]ja sobie wczoraj kapcie do szpitala kupiłam w Jysku- takie cieplutkie różowe paputki. a pod prysznic mam takie piankowe klapki japonki- też różowe. I szlafrok też biorę-na wszelki wypadek- też różowy w białe chmurki, i piżamkę też mam różową. - czyli wyszedł mi stój ala Barbie. no właśnie.. dziś dzień kobiet. Na innym wątku znajoma wkleiła fajne modlitwy z okazji dnia kobiet: ![]() Modlitwa na 8 marca : kobieta Ojcze nasz, który jesteś w niebie Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie Daj mi faceta i ma być bogaty Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty Duże mieszkanie, a najlepiej willę Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę Oglądać romansy, biżuterię kupić W życiu mym nie będzie mógł się nigdy upić Nie chcę nigdy widzieć jego własnej matki Ja wydaję kasę - on płaci podatki On nie ma kolegów - ja mam koleżanki Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki Złotych kart bez liku, czeków co nie miara Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara Modlitwa na 8 marca : facet Panie mój, daj mi głuchoniemą nimfomankę z dużym kontem w banku. Ma być właścicielką sklepu monopolowego i mieć własny jacht i napalone koleżanki nimfomanki. Wiem że to się nie rymuje - ale tu nie o rym chodzi … a ode mnie kwiatek dla Was, no i najlepszości kobietki. Od dzisiaj zmieniasz nick na BARBIE A wierszyki kapitalne Cytat:
![]() Cytat:
A kupujecie takie grzechotki do wózka, na gumce? Hicior minionych lat. Ja tak ![]() Ostatnio zapomniałam napisać coś miłego - w Żabce jak pani zorientowała się, że jestem dwupaczek, to mi dała 2 kubeczki takie herbaciane, białe z żabą Ot, tak, bez powodu. A moje dzieciaki z upośledzeniem pięknie próbny sprawdzian napisały, jedno 29/40 punktów, drugie 34/40! To są naprawdę spore wyniki jak na nich, dumna jestem szalenie |
|||||
|
|
|
#3480 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17720172]
A kupujecie takie grzechotki do wózka, na gumce? Hicior minionych lat. Ja tak [/QUOTE]ja Maksiowi różne ustrojstwa klamerką do budy przypinałam. Sama już chyba żadnych zabawek nie będę kupować, bo oprócz tych po Maksiu, od szwagierki jeszcze zabawki dostaniemy, a widziałam u niej kilka takich właśnie do doczepienia gdziekolwiek. ![]() No chyba że takie, które mają naciągany sznurek i potem tak drżą zabawnie. np. http://www.allegro.pl/item938676977_..._sun_baby.html---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17720172] A moje dzieciaki z upośledzeniem pięknie próbny sprawdzian napisały, jedno 29/40 punktów, drugie 34/40! To są naprawdę spore wyniki jak na nich, dumna jestem szalenie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

oraz czapeczke i rekawiczkami dla noworodka (to kupila).

W tym miesiącu zamówiłam tylko materac i łóżeczko. I to z musu, bo mam świadomość, że został mi miesiąc - tak przynajmniej wynika ze statystyk, że baby po konizacji szyjki rodzą wcześniej o kilka tyg. Inaczej pewnie i tego bym nie zamówiła jeszcze. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
A teraz mam.
Najbardziej zależy mi na jednej funkcji- ubijanie białek- tak, żeby białka wbić do misy, zamknąć pokrywę, wcisnąć guziczek i móc wrócić za kilkanaście minut jak już ubite będzie.
fficial%26ndsp% 3D18%26tbs%3Disch:1

Powtrącać się, to i owszem