|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
bo to m.in. ja chciałam ![]() Cytat:
Przekazać brawa? Ee, nie, bo obrośnie w piórka i odleci ![]() No Dziewczyny, przegońcie te bóle głów, a sio ![]() Pewnie trochę Cytat:
Przeca każdy mąż chyba kochający? ![]() Cytat:
|
|
#152 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() Cytat:
No, kochany, kochany ![]() Już druga Ale to i tak dziwne po tylu miesiącach posuchy ![]() ~~~~~~~~ Listu jeszcze nie odzyskaliśmy, na razie Mąż na spacerze z synem U sąsiadów też awantury nie słychać, więc może sąsiad na razie listu nie dorwał ![]() A tuż przed spacerem odkryłam, że Tymkowi przebija się nowy ząbek - dolna jedynka do pary
|
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
podobno
![]() Cytat:
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
idziecie z zabkami jak burza
kazdemu bobaskowi jak grzybki po deszczu obawiam sie ze na raz kilka pojdzie i wtedy nerwy bede miala na skaraju wyczerpania ![]() Chorującym i te co łamie garść pozytywnych fluidków ![]() Męża wyslalam z mala na spacer, zdazylam obiadek pyszny nam i malej ugotowac i wybralam sie do siostry na kawe. Mloda ma ostatnia drzemke wlasnie.Bardzo szybko dzien mi minal przez poranna wyprawe.Wcale nie bolalo.Myslalam ze to cos zdecydowanie gorszego. Wczoraj fatalnie sie czulam.Niby mnie plecy bolaly, niby cos kulo po prawej stronie z tylu i promieniowalo na klate.Zasnac nie moglam i o polnocy tez sie obudzilam.Łyknelam polocard ,powietrzylam sie przy oknie i poszlam spac.Maz mowi ze polocard nie pomaga od 1tabletki i ze pewnie sobie wmowilam, ze po nim bedzie mi ok. W kazdym razie pomoglo. Moze cos na tle nerwowym, bo cala ndz nakrecalam sie na meza i wciaz na niego mruczalam no i mysle wciaz nt,pokoju, ze nie przylaza, ze nic nie mowia i pewnie doopa bedzie z tego
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#155 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
myslalam, ze TZ przyjedzie i zajmie sie malym a mu w pracy wynikla goowniania sprawa i prosto z przedszkola z Erykiem jedzie tam ehh
nie dam rady dzis z tym malym terrorysta
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Wpadłam na chwilę do domu się wykąpać i przespać. Dziękuję Wam kochane Amelka dalej gorączkuje, bierze antybiotyk który działa na bakterie jakie wyszły dzisiaj w wyniku na posiewu. Dzisiaj raz miała biegunkę i oby już więcej nie było. Na oddziale jest 60 dzieci, szaleje wirus maluchy mają biegunkę i wymioty. Nie mają już miejsc i upychają tak, że dzieciaki się na wzajem zarażają co jakieś wyzdrowieje to znów chore. Niektóre już po 3 tygodnie leżą Lekarze podejrzewają, że Amelka może mieć tą gorączkę i biegunkę od ząbków bo całe dziąsełka napuchnięte Tak mi jej szkoda, wygląda jak śnięta rybka cały czas na rękach. Na dodatek jeszcze ją tak męczą z tymi wenflonami Boże jak ona płakała... A myślałam, że zalane mieszkanie to problem ![]() Pozdrowionka pa pa ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- A zapomniałam pochwalić za piękny wstęp ![]() Wzruszyłam się
|
#157 |
|
Ola-Unhola
|
hej, nie nadrobię, bo nie mam siły, a musze zrobić obiad jeszcze...
Mam tylko pytanko, bo tak się wczoraj zastanawiałam. Co Wami kieruje odstawiając teraz dzieci od piersi? Nie pytam z podtekstem ani złośliwie. Tak po prostu
|
#158 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja odstawilam bo maly i tak juz jadl ja tylko nad ranem i to byly takie dwa ciumkniecia i nic wiecej
raczej juz pokarmu nie mialam - ponad tydzien nie karmie, nic nie odciagalam i cycki miekkie flaki jak czytam tutaj to Wy karmicie w dzien po posilkach itp....moj juz po posilkach tylko herbatka popija a mleko tylko w nocy
|
|
#159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po części wiem o czym piszesz. Niestety dziecko idzie do szpitala z jednym problemem, a "łapie" kilka innych. Maciek "dzięki" bakterii szpitalnej siedział tam nie dziesięć dni, tylko prawie miesiąc. Mam nadzieję i zaciskam kciuki za szybki powrót do zdrówka i do domu ![]() ![]() ![]() A jaką bakterię w moczu ma Amelcia?
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() narazie zostawie karmienie nad ranem a z wieczornego bede rezygnowała, ale powiem wam, ze szkoda mi jak cholera, jakaś taka więź się utworzyła
|
|
|
|
|
#161 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia a jak je bedziesz leczyc?
ja tez chyba musze isc do neurologa bo nie daje rady z tym cholerstwem ![]() co dziwne, w czasie ciazy mi przesly, ale po porodzie wrocily
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Megi b sciskam was mocno! I trzymam kciuki za sztybki powrot do domu!
Dziewczyny, zaczelo sie... ![]() Antos powyrywal z doniczki trawe dla kotow i z pewnoscia troche zjadl , a nastepnie wzial sobie gazete z polki pod stolikiem i tez troche skonsumowal... ![]() Teraz, gdy mama pojdzie do WC bedzie wkladany do kojca
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-03-08 o 17:43 |
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Czy ktos o mnie myslał gdy mnie nie było? (chyba nie )Widze, ze juz na dobre zadomowiłyscie sie w nowej części. Ciesze sie, ze Wam sie podoba. Jeszcze raz wielkie brawa dla Svi. Mam troche zaległosci w czytaniu, nadrobie wieczorem jak bedzie wolny lapcio. Magi, dziekuje za życzonka Kochana
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i robiłam tomografie komputerową głowy, od tego zaczęłam, neurolog powiedział mi ze to podstawa, trzeba sprawdzic, czy nie ma zmian w głowie jakichs. Na szczescie mi nic nie wyszło, czyli przyczyna leży gdzie indziej. Wybierz się i ty do lekarza. Straszny to ból, kto nigdy nie miał migreny to nie zrozumie.... Ps genialny avatarek taki wiosenny
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-03-08 o 17:43 |
|
|
|
|
#165 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cass gdzies Ty sie podziewala
![]() dzieki ![]() Wojtusia no musze sie wybrac bo nie daje rady, a jeszcze przy dzieciach to w ogole masakra, tylko najpierw do rodzinnego po skierowanie musze sie wybrac ![]() dzieki awatarek groszkowy jak moj nick
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Megi, Kochana bardzo mocno Was przytulam
![]() Tak mi szkoda Amelki, ze tez takie malenstwo musi cierpiec. ![]() Trzymam mocno kciuki zebyscie jak najszybciej wrocili do domu. Jesli bedziesz chciała pogadac to zawsze mozesz do mnie napisac a nawet zadzwonic. ) ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Wczoraj cały dzien bylismy w Lublinie. Wstapilismy do galerii Plaza i łazilismy chyba ze 3 godziny. Wziełam buty na obcasach i jak juz wsiadałam do auta myslałam ze nogi mi odpadną. Nawet odcisk mam na duzym palcu ![]() TŻ chciał isc na Krakowskie Przedmiescie ale nie dałabym rady z tymi obolałymi stopami jeszcze tyle spacerowac (wiec wybacz Mariolu nie mam fotek ). W drodze do domu zajechalismy tez do Makro (zakupy spozywcze, pampersy, kaszki, deserki) i w sumie cały dzien wymaczyłam sie tylko i nic nie odpoczełam ![]() Zakupy tez nieudane bo nie było zadnych promocji, kupiłam tylko szalik i Kubie kurtke.
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Megi szczerze życzę błyskawicznej poprawy i powrotu do domu
Na czas pobytu w szpitalu dużo sil i silnego wsparcia ze strony męża.Nam pozostaja tylko slowa i cieple mysli ![]() Cytat:
![]() kolorek dostalas jako awansik organizatorki, czy w opcjach mozna ustawic? Dziecko mi sie rozpłakało na dobre pół godziny.Ni z tego ni z owego przy zmianie pampersa niesamowita histeria, płacz ,łkanie,zanoszenie sie krzyk.Ani jej nie ubrałam do końca tylko takiego golasa nosiłam, tuliłam.Czas mijał i nic spokojniejsza nie była, już zaczęłam sie nerwowa robić, myśleć, czy głodna czy chora czy co się dzieję.Myślę głodna odpada,spragniona tymbardziej, temp brak, no to może wyczekiwane zęby...Nie bardzo dzióbek chciala otworzyć, ale się udało.W międzyczasie zadzwoniłam do siory wciąż powtarzając "powtórz, nie zrozumialam,nie uslyszalam" Wjechała-wracała akurat ze sklepu, i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki żel musiał zadziałać bo była już rozpromieniona i uchachana od ucha do ucha. Bolesne ząbkowanie ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Cass kochana, przyjmij najserdeczniejsze zyczenia
Odpoczywaj i swietuj Czuje sie poruszona, ze w ogole pamietalas o zdjeciach ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Katt, obawiam sie, ze konkurs wygramy ![]() Na razie ciesze sie jak glupia z umiejetnosci Malutka ![]() Biedna Laurka
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
||
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
ja rowniez sie melduje na nowym watku
dziekuje za umieszczenie mnie w opisie i widze ze musze dac sie poznac blizej zeby i mnie fajniej opisac w kolejnym watku o ile synio mi da wogole siasc do kompa ostatnio to mam tyle biegania przy nim i do tego noce gorsze sie zrobiły - NIEWIEM JAK I NIEUMIEM syna nauczyc przesypiac noc chciałabym poznac mame ktora nauczyła swoje dziecko tego - moze by mi pomogła ehhh za 9 dni 7 miesiaczek jutro jak sie uda to pojdziemy do pani doktor i mam nadzieje ruszymy ze szczepieniami bo wiosna idzie a u nas wynik szczepien - 0 az wstyd Tak wogole dzis TŻ pomył rano naczynia i nawet malucha przebral i nakarmil - troche mi wstyd było zwłaszcza za naczynia bo poczulam sie jakbym byla leniwa ale potem olśnienie 8 marca przeciez ![]() wiec prezent i powiem ze bardzo miły mogłoby tak byc codziennie ![]() dobra ja zmykam miłej nocki wszystkim zycze i zapraszam na stronke Gabrysia (link nizej) i wszystkiego naj w dniu kobietek wszystkim mamuskom i maluszkom płci żeńskiej i od GABRYSIA
|
#171 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moze jeszcze kogos zapytaj, moze ktos moze polecic?Do pracy W domu bede rowniez pracowac, ale wowczas Aneczka bedzie ze mna.Slodka zagadka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chorowitkom wszystkim zdrowia zycze Kochane, ja tylko przelotem, nie mam na nic czasu, latam jak opetana U nas wszystko super, Ania coraz ladniej je zupki, jest cudowna. Postaram sie jutro wpasc. Dobrej nocy mamusie!
|
|
#172 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat kolorek jako nowy status
![]() Cass wszystkiego najlepszego z okazji imienin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#173 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej wieczornie
![]() popijam lampke bialego wina w koncu nasz dzien dostalam od malza roze i Wercia tez dostala ihhihibyla u mnie kolezanka w odwiedzinach ale chwile posiedziala bo maz do niej zadzwonil ze musi jechac kupic grzejnik jakis bo piec im nawalil i maja zimno w domu brrrr tż dzisiaj kapal Weronike yyyy byl wielki placz i musialam przejac paleczke, jak moja mama ja kapie to tez placze.........chyba za bardzo jest przywiazana do mnie ![]() Cytat:
ja dalam dzisiaj malej jablko tarte ale jej nie smakuje ze sloiczka zjesprobuje z bananem zmiksowac moze polubi Cytat:
za zabek i postepyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
czeko, jak czesto sie to u was zdarza?
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
teraz jest dosc w miare
ostatni raz mala miala taki atak placzu tydzien temu ale bylo tak ze przez 2 tygodnie tak miala kilka razy dziennie widoczn ie cos tam sie dzialo i ucichlo znowu
|
#176 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Czyżby Antoś bawił się z mamą w chowanego?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
aby choróbsko szybko Was puściłoHe,he liczę na to ![]() Cytat:
![]() W sumie chyba nie ma się czym martwić,po pierwszym porodzie też późno dostałam Nie zazdroszczę sytuacji Bartoszek nawet nie wie jak mamusia się poświęca ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#177 |
|
Ola-Unhola
|
Ja mówię dobranoc
Mam nadzieję, ze jutro więcej popiszę
|
#178 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dostałam rózyczkę od Bartusia, i tulipana od małza
ojjjj chyba wykrakałam to bezbolesne ząbkowanie - zanim zasnął było 2 godziny marudzenia i dopeiro Panadol pomógł ![]() Cytat:
![]() a Ty się kuruj! Cytat:
![]() ok, to czekam ![]() dziekuje własnie- gdzie Miramej się podziewa? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
... mój małz ego nie uznaje w tej sprawie ... no chyba, ze wypadnie nam jakis wyjazd A tescie zawsze tak marudzą, ze Bartoszka nie widza caaaały tydzień i jeszcze mają jakieś wąty jak czasem usnie u nich - bo przyjechał do babci i śpi? no litosci Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no skoro koty jedzą to On też musiał spróbować ![]() Cytat:
![]() a Wy jeszcze nie szczepiliscie ani razu??? dla męża!
|
||
|
|
|
#180 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby nie szły wszystkie na raz,chyba,że jakos łagodnie![]() Kasia,pierwszy raz Ci się tak działo wczoraj?Moze wypadałoby przejść się do jakiegos lekarza? Cytat:
aby Amelka szybko wróciła do zdrowia.Ściskam Was obie ![]() Cytat:
He,he ale sobie Antoś radzi Teraz będzie wymagał ciągłej uwagiCytat:
Aż sama jestem tym wszystkim przerażona Cytat:
![]() Miramejku co z Tobą?Co z Wami? Dobry wieczór!!! U nas popołudnie minęło w miarę dobrze Wkurzyłam sie za to na nauczycielkę Damiana od przyrody Dwa tygodnie temu pisali sprawdzian i ona dziś przyszła i oznajmiła,że zgubiła owe sprawdziany i jutro muszą napisać jeszcze raz No kurcze czyja to wina?Ona chyba nie wie z czego żyjeMusiałam Damiana przepytać tego materiału jeszcze raz ![]() U mnie na termometrze,już jest -15,a rano dzisiaj było -16.Jakoś przy tej pogodzie ciężko się skoncentrować na tym,że do wiosny nie daleko ![]() Spokojnej nocki ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Ania,a jednak dotrzymałaś słowa Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-03-08 o 23:30 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

w kąciku kulinarnym w klubie,przepis na te roladki mięsne.
bo to m.in. ja chciałam 
dla Niego.

... a Oni u nas byli od narodzin Bartoszka - 1 raz
na chrzcinach
juz mnie to powoli denerwuje! Nic sobie nie mogę na weekend zaplanować
... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Boże jak ona płakała...

Po części wiem o czym piszesz. Niestety dziecko idzie do szpitala z jednym problemem, a "łapie" kilka innych. Maciek "dzięki" bakterii szpitalnej siedział tam nie dziesięć dni, tylko prawie miesiąc. Mam nadzieję i zaciskam kciuki za szybki powrót do zdrówka i do domu 
MACIEJKA SYNEK KOCHANY