|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
To i ja się pochwalę
![]() Od mojego TŻta dostałam bransoletkę, kwiaty i parowar! Ni cholerki nie wiem jak w tym gotować... ktoś ma jakies sprawdzone przepisy na cokolwiek? Kur.. i teraz będę skazana na zdrowe jedzenie.. koniec z ziemniaczkami z masełkiem czy mlekiem ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
anuszka kupię chyba dziś ten co poleciłaś bo biały też by się przydał
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
Oooo mam świeże zdjęcie brzucha 16 tydzień i 6 dzień. Nie wiem jak się w końcu liczy, ale według mnie jutro jest 17 tydzień 0 dni czyli leci 18 tydzień i 5 miesiąc się zaczyna?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg mie to jutro masz 17 pelnych tygodni a pojutrze zaczyna sie 18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
no lilka ładny brzusiu malutki
Ja jutro równo 22 tc niedługo zacznę 6 miesiąc |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokumentem stanowiącym podstawę do wypłaty zasiłku chorobowego jest zaświadczenie o czasowej niezdolności do pracy wystawione na druku ZUS ZLA. Jeżeli zasiłek wypłacany jest przez ZUS, do jego wypłaty niezbędne jest zaświadczenie płatnika składek wystawione na druku ZUS Z-3 - w przypadku pracowników albo ZUS Z-3a - w przypadku pozostałych ubezpieczonych. Dodatkowo do wypłaty przez ZUS zasiłku za okres po ustaniu ubezpieczenia osoba występująca o zasiłek składa oświadczenie o zaprzestaniu i niepodjęciu działalności zarobkowej, o nieustaleniu prawa do emerytury lub renty z tytułu niezdolności do pracy, zasiłku dla bezrobotnych, zasiłku przedemerytalnego lub świadczenia przedemerytalnego oraz o niepodleganiu obowiązkowo ubezpieczeniu społecznemu rolników. Do wypłaty zasiłku chorobowego w wysokości 100% podstawy wymiaru wymagane jest dodatkowo:
Od 1 stycznia 2009 r. również ubezpieczone, których niezdolność do pracy przypada na okres ciąży mają prawo do zasiłku chorobowego przez okres do 270 dni. Ja jutro zaczynam 21 tc i ide na wizytke, rano badania ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-03-08 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
papeteria a mi się wydaję, że już baniaczek
![]() anuszka ja ostatni okres miałam 10 listopada czyli tak by wychodziło, że 10 marca się 5 miesiąc zaczyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też się wydawało miesiąc temu u siebie że baniaczek a teraz widze różnice ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tych miesięcy to.. licząc od ostatniego okresu - 8 października to dziś wypada ostatni dzień 5-go miesiąca... czyli od jutra zaczynam 6? To 8 lipca by wypadało koniec 9go miesiąca.. a termin porodu mam na 13, 15, 19 lipiec (co wizyta u ginka to inna data).
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi za 1,5 tyg zacznie sie 6 miesiac ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
papeteria ja na zdjęciach też różnicę widzę i aż sama nie wierzę, że z tygodnia na tydzień tak rośnie. Mam tylko nadzieję, że pod koniec nie będę musiała cycków i brzucha na taczce wozić.
anuszka dokładnie, jak dzieci rosną to dopiero widać jak my się szybko starzejemy. Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-03-08 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Rozeznanie
|
anuszka z hula hop też dobry pomysł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
dziewczyny Wy macie takie tempo ze i 3czesc watku szybnko trzeba zamknac i otwierac 4:L)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
W ogóle to nauczyłam się obliczać, w którym jestem miesiącu, bo jak mówiłam koleżance, ze jestem np. w 16 tygodniu to za cholerę nie wiedziała o co chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
karolcia a co w przypadku kiedy mój ginek wystawił mi l4 na 14 dni oczywiście ciążowe, ale oprócz tego nie wystawiał mi żadnego innego zaświadczenia, że jestem w ciąży. A dziś kierowniczka powiedziała mi, że ponieważ nie przedstawiłam tego zaświadczenia to dostane tylko 80% pensji.
Po za tym wypatrzyłam sonie butki i się zastanawiam czy sobie je kupić. Co myślicie?
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kashha - na L4 jest napisane przez kogo wystawione i napisany symbol...powinno im to wystarczyc, a jesli nie mogla poprosic wczesniej o zaswiadczenie za nim przysnioslas L4 niektore firmy potrzebuja nawet jesli pracujesz w ciazy, swoja droga to po prostu zwykle chamstwo i mozna to zglosic
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-03-08 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
w tej ksiazce "w oczekiwaniu na dziecko" pisze ze piaty miesiac jest 18-22 tc czyli ja w piatek zaczynam 6
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
hej hej
![]() ![]() ![]() Rozpakowałam wczoraj wszystkie rzezy które dostałam o mojej siostry dla dzidziusia i nie mam gdzie ich upchnąć!!! Ciuszków mam tyle, że przez pierwsze pół roku nie musze kupować nic a i całkiem możliwe że niektórych rzeczy dzidzia poprostu nie zdąży założyć, tyle tego jest, bluzeczki, śpioszki, pajacyki, skarpetki, kombinezony na zimę, czapeczki, pościelka do łóżeczka i do wózeczka, rożki, buciki, ręczniczki, baldachim do łóżeczka, podusi do chrztu i multum innych rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acha.. i za 2 tyg będę już wiedzieć mam nadzieję kto to będzie ![]() ![]() ![]() hexa- w końcu się pojawiłaś!! ![]()
#450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.