|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
Fajnie , ze i tobie pomagaja, wiesz , ze mozesz na nich liczyc. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Konto usunięte
|
Co się zabawek- a konkretnie grzechotek- tyczy, to bardzo dużo z nich jest nieodpowiednia dla tych całkiem malutkich dzieciaczków, bo są za duże, nieporęczne i ciężkie. I dziecko może się nimi uderzyć.
U nas hitem była taka najzwyklejsza grzechotka- bardzo leciutka i niegrzechocząca ![]() http://www.allegro.pl/item937373988_...najtaniej.html ta grzechotka teraz jest numer 1 u synka szwagierki. ![]() I jeszcze taka była fajna: http://www.allegro.pl/item932933951_...ol_gratis.html Maksiu ją lubił- też lekka, i łatwa do schwytania. Ta natomiast: http://www.allegro.pl/item936989234_...ek_canpol.html mimo, że pisze, że lekka- była za ciężka, za duża, i trudna do schwytania dla małych paluszków. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17720172] A kupujecie takie grzechotki do wózka, na gumce? ![]() ![]() A moje dzieciaki z upośledzeniem pięknie próbny sprawdzian napisały, jedno 29/40 punktów, drugie 34/40! To są naprawdę spore wyniki jak na nich, dumna jestem szalenie ![]() Nie pomyślałam ![]() ![]()
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Ja do wózka nie kupuje tych takich na gumce co jakiś czas temu tak widywałam
![]() Kupię może z czasem coś takiego jak Lea pokazywała ![]() Cos w tym stylu http://www.allegro.pl/item938799733_...zka_super.html Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-03-08 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy wszystkie kupujecie SPIWORKI DO SPANIA ????
ja jeszcze nie mam i przyznam sie , ze nie myslalam o zakupie , gdzies nie widzi mi sie dzieciak w takim spiworku , jak dla mnie ma ograniczone ruchy i wogole , mysle raczej o przykrycie malej cienkim kocykiem ![]() Jesli chodzi o grzechotki juz mam swoj typ , widzialam fajne male , lekkie ,ciche i pluszowe u nas w Rosmanie ale mam jeszcze ochote kupic na dzien dobry taka spirale do lozeczka jak na linku - choc to jest tylko przyklad bo ja kupie w monachium w centrum niemowlecym ( juz upatrzona ) w innych kolorach i z innymi zawieszkami ![]() http://www.allegro.pl/item916529712_...i_3_wzory.html
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a maskotka fajna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() na przykładzie Maksia i syna szwagierki mogę powiedzieć, że te pluszowe grzechotki, które tylko grzechoczą nie wzbudzają zainteresowania dzieciaczka. ![]() ![]() I druga sprawa- pluszaka, który w środku ma jakąś piszczałkę nie wypierzemy, bo po praniu piszczałka z zasady przestaje działać, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
grzechotki pluszowe przeżyły pranie i grzechoczą,ale pozytywki szybko zakończyły swój żywot
![]() Lea ma rację-przeważnie pluszowe w jasnych kolorach rodzice kupują raczej dla siebie,dzieci szybko tracą nimi zainteresowanie ![]() do wózka kolorowe przypinki u nas się sprawdziły ![]() śpiworków mam pełno-moje i po mojej bratowej przy Zu się sprawdziły,więc teraz pewnie też nie krępują ruchów,bo dół jest długi i szeroki a górą rączki na wierzchu,więc pełna swoboda i komfort dla mnie,że dziecku ciepło i się nie odkryje dostałam od kumpeli sterylizator ,pojemniki na żywność/mleko i podgrzewacz aventu,więc w razie czego chyba będe avent dokupować.co zmienia moją koncepcję,bo wolałabym TT ![]() ![]() Szaja-widać mają dobrą nauczycielkę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17714219]
Jeszcze w tym miesiącu muszę laptopa kupić, ![]() ![]() Wymagań dużych nie mam, komputer potrzebuję tylko do korzystania z wizażu, allegro, poczty i banku. ![]() ![]() Na razie podobają mi się: -Toschiba http://www.allegro.pl/item936649519_...vista_hit.html -IBM http://www.allegro.pl/item946103511_...d_int4500.html ale że średnio się znam na tych wszystkich procesorach i innych parametrach, ![]() ![]() Lea mimo że ja przy laptopach bardziej polecam toshibę to tutaj ten IBM ma zdecydowanie lepsze parametry, z tym że nie zauważyłam czy system też ma od razu zainstalowany pisali chyba tylko o sterownikach odpowiednich do systemu XP i Vista. IBM ma większą pamięć, no i DDR3 a nie 2 jak Toschiba, procesorami się za bardzo nie różnią dobry byłby jeszcze czytnik kart bo zawsze kartę z aparatu czy telefonu bez kabla można przełożyć ale to już w pendraivie można mieć. Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet. Dawno mnie nie było ale miałam zawrót głowy z kupnem telewizora i już sił na wizaż brakowało. Dzisiaj przespałam pierwszą od dawna nockę bez budzenia ![]() ![]() Myślałam że mi wyniki badań się pogorszą bo się ostatnio niezbyt zdrowo odżywiałam a tu niespodzianka polepszyły się ![]() No i ostatnio wielkie pranie robiłam ciuszków dzieciaczk0wych i się okazuje że na 56 i 62 mam aż za dużo. Jak skończę prasowanie to zdjątka porobię. Siostra TŻ dała już wózek i łóżeczko muszę tylko odświeżyć no i pościeli jeszcze nie mam. Wózek to atlantic espiro, tylko kurcze jest bardzo duży po złożeniu no i ciężki a ja na drugim piętrze mieszkam i się zastanawiam co z tym fantem zrobić.
#3490 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja też generalnie wolę Toshibę (firmowy mam właśnie Toschiba- tyle że zdecydowanie bardziej wypasiony, niż ten którego link ja wkleiłam) ![]() Ale IBM z kolei ma ładną obudowę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17720768] U nas hitem była taka najzwyklejsza grzechotka- bardzo leciutka i niegrzechocząca ![]() http://www.allegro.pl/item937373988_...najtaniej.html ta grzechotka teraz jest numer 1 u synka szwagierki. ![]() [/QUOTE] Moja córka też ja miała.Jakieś 10 lat temu. Cytat:
Przepraszam ,ze pyam ale czy wy jesteście polskim małżeństwem czy mieszanym? Cytat:
Śpiworek mam ale nie wiem czy to praktyczne tak do końca bo jak bedzie trzeba wsawać do dziecka z 5 razy na noc to takie wypinanie i zapinanie to trochę zejdzie.A jakiś kocyk to raz dwa i po robocie. Z drugiej strony to na początku moja mała bedzie spała w rozku. Moje babcie to nie szaleją za bardzo.Teściowa to taka jakaś bezpłciowa,ze trudno mi ją wyczuć.Moja mama to da mi kasę. Zresztą są daleko od nas więc trudno też rozpieszczać. lea35 co do laptopa to Thoshiba jest bardzo dobrym laptopem.Wszyscy moi znajomi na około mają je. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() zrobiłam listę wyprawkową... zerkniecie czy wszystko ? ![]() SEN: -łóżeczko+materac+pościel( prześcieradło, kocyk polarowy, bawełniany)+rożek+ochrani acz na łóżeczko+śpiworek -wózek- głęboki, spacerówka, fotelik z adapterem -karuzela na łóżeczko -leżaczek -podkłady na materac+ do wózka -przewijak KARMIENIE: -sterylizator parowy do mikrofali -podgrzewacz do butelek -smoczki -pojemniki na mleko -mleko modyfikowane x3 -szczoteczka do mycia butelek -termoopakowanie -butelki avent PIELĘGNACJA: -pieluchy rozm. 1(newborn) x 2 -chusteczki nawilżające x 4 -pieluszki tetrowe x 10 -pieluszki flanelowe x 10 -sudocrem mały -mydełko -oliwka dla dzieci -krem do buzi -Oilatum -płyn do prania(Jelp) -patyczki do pępka -obcinacz do paznokci -szczoteczka do włosów -termometr -waciki nasączone spiytusem do pępka -sól fizjologiczna do przemywania oczu -wanienka ze stelażem -ręcznik 3 szt( w tym z kapturem) -gruszka do noska -linomag UBRANKA: -kaftaniki 56 x5 -śpioszki x5 -body- dużo -śliniaczki x2 -czapeczki x2 -skarpetki- dużo -pajacyki x 5 -pozostałe ubranka do rozm. 62 DO SZPITALA: --DLA MAMY: - dokumenty(karta ciąży, ubezpieczenie, dowód osobisty, zaświadczenie na cc, ostatnie badania) - koszulka nocna - szlafrok - 5 par bawełnianych fig - skarpetki - chusteczki higieniczne - ubranie do wyjścia - japonki pod prysznic - majteczki bawełniane - podpaski - wkładki laktacyjne - ręczniki x2 - kosmetyki - kubek, łyżeczka - woda mineralna - Aparat fotograficzny --DLA DZIDZI: -Niedrapki - Czapeczka - Body na krótki rękaw x2 - Body na długi rękaw x2 - śpiochy x2 - Pajacyk x 3 - kocyk x2 - rożek - skarpetki x 3 Dziewczyny powiedzcie co sądzicie o tej fridzie? to system do czyszczenia noska ale jak zerknęłam sposób użycia to zebrało mi się na wymioty ![]() uzywała któraś z was? Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-03-08 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zalaczam kilka naszych fotek slubnych z 2 maja ubieglego roku.. w Lublinie oczywiscie ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-03-08 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Niunia-IMO Frida niezbędna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | ||
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich kobietek
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17711889]robot kuchenny. ![]() ![]() ![]() ![]() Lea, ja mam od 5 lat Kenwooda - rewelacja. Jest mikser na koktajle, mikser do białek, ciasta itp., można warzywa siekać itd. Jest użytkowany dość często i ani razu się nie zaciął, łatwo się myje poszczególne części i montuje w 2 sekudy dosłownie - polecam ![]() ![]() Cytat:
![]() Marhalczar, zapomniałam wcześniej napisać - super ta lampa, dywan i cała reszta też baaaardzo mi się podoba ![]() Co do zdjęć ze ślubu - piękna z Was para ![]() Dziewczyny, jak czytam o Waszych wyprawkach to autentycznie stres mnie dopada, że nie zdążę...Wprawdzie mam już upatrzone prawie wszystko (90% z internetu), ale póki nie będę miała tego w domu to nie zaznam spokoju ![]() A dziś poprasowałam i poukładałam wszystkie ubranka 56 i 62 dla córeczki - pomimo, że nie przepadam za prasowaniem to sprawiło mi to ogromną przyjemność ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Marhalczar-ślicznie wyglądaliście,a małż rzeczywiście nie typowo hiszpański
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na wątku o tym czego ile kupować jest temat Fridy. ![]() Ja nie używałam, bo nie miałam na kim, to dość nowa rzecz. Ale pojęcia nie mam czemu kogoś od tego mdli. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba jednak zakupię ten katarek a nie fridę ![]() Powiem wam że początkowo byłam w szoku, niezłe metody powymyślali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysł absurdalny jak dla mnie. Nie mogłam uwierzyć, że to może być prawda. W nocy o 3 dajmy na to budzi mi się dziecko, charczy przez nosek, a ja wyciągam odkurzacz i czyszczę dzieciakowi nos, budząc przy tym cały dom... To trzeba mieć wyobraźnię, żeby wpaść na wyprodukowanie czegoś takiego, naprawdę. ![]() Że już nie wspomnę o tym, że ten odkurzacz trzeba też zabrać na... spacer, wycieczkę, wczasy... bo to inaczej nie działa. ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17720172] Dawaj adres, jadę! ![]() ![]() A czy aby reszta stroju będzie pasowała ![]() ![]() Mów kiedy, upiekę świeże. ![]() ![]() Niebałdzo. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-08 o 18:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Marhalczar śliczka z was para !!!
![]() My grzechotek mieliśmy pełono, ale Michał upodobał sobie tylko dwie. na początku taką najprostszą z campola : http://allegro.pl/item950124956_grze..._koraliki.html lekka, łatwa do złapania ![]() Jak był starszy to hitem był motylek z szeleszczącymi skrzydełkami : http://allegro.pl/item914722303_fish...lek_h9463.html Śpiworka nie kupuje .
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na to patrzę to się od razu boję, że dzieciak sobie tym rąbnie w głowę i ryk będzie tylko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zadomowienie
|
Witam...
Ja generalnie mam narazie tylko pare ubranek tych najmniejszych,raczej skupiam uwagę na tych troszkę większych,pozatym mam do przejrzenia duzo ubranek po bliźniaczkach siostry mojego kenia,ale to dopiero po remoncie,na koniec dokupię typowe na malucha i koniec a dzis kupiłam piekne body na wiek 0-3mies i nie wiem jak tę rozmiarówke w sumie rozumieć? |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17720172] A kupujecie takie grzechotki do wózka, na gumce? ![]() ![]() Dostałam takie cuśod bratowej ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17720172] A moje dzieciaki z upośledzeniem pięknie próbny sprawdzian napisały, jedno 29/40 punktów, drugie 34/40! To są naprawdę spore wyniki jak na nich, dumna jestem szalenie ![]() Dokładnie to samo chciałam napisać ![]() ![]() Ja kupiłam ![]() Cytat:
![]() marhalczar super, że masz takie wsparcie w mamie i teściowej, no i bardzo ładne zdjęcia ze ślubu.... śliczna z Was para ![]() U nas jest tak, że moja mama bardzo mi pomaga, zasponsoruje część wózka, no i co raz przynosi jakieś ciuszki dla dzidzi (ostatnio kupiła kocyk), a co najważniejsze bardzo często (kilka razy w tygodniu nawet) robi obiadki również dla nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj kupiłam dwa staniki do karmienia...ale jakieś takie niedopasowane są ![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2010-03-08 o 19:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z plastiku. Bardzo mała i lekka. Ja dostałam ją gratis do przesyłki z allegro i okazała się pierszą ulubioną grzechotką Michała. Ona jest podobna do tej co lea podała: http://www.allegro.pl/item937373988_...najtaniej.html
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Yolando-jak usztywniany to brałabym większą miseczkę
![]() Kropko-pogadamy jak Twe dziecię będzie miało często mega katar,trudny do odciągnięcia,wijącego się,wrzeszczącego przy tym dziecia-niekoniecznie noworodka-a po minucie porządnego odciągania glutów zakręci Ci się w głowie a ręce i nogi będą bolały od przytrzymywania torturowanego ![]() Zu naprawdę rzadko chorowała,ale czasami to brak sil na to odciąganie a przy katarze podstawą jest systematyczne i częste odciąganie glutów ![]() przy małym katarze Frida jest oki i masz rację-łatwa w transporcie i użyciu,ale przy dużym katarze pewnie lepszy,szybszy i dokładniejszy jest Katarek ![]() są różne odkurzacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi, jak to jest z główką takiego brzdąca?
Nie od dziś wiadomo że do pewnego czasu główka jest miękka i skłonna do zniekształcania się, asymetrii itp. Często dzieci które upodobają sobie jedną stronę do spania mają asymetryczne główki (lub też spłaszczone z tyłu od leżenia na pleckach) ale wiadomo że nie sposób do końca upilnować dzieciaczka. Jak tego uniknąć? |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pokoik twojej malej bedzie napewno sliczny, czekam na fotki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- dzieki ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() Co chodzi o mame, to czasami jest jej smutno, ze nie moze byc z nami i wiecej nam pomóc..no ale ja jej tlumacze, ze jest ok i niech sie nie przejmuje, bo zaniedlugo bedzie z nami caly miesiac, a potem my polecimy na Boze Narodzenie. Poza tym ma juz dwoje nowych wnuczków w Polsce, które urodzily sie w styczniu i lutym...niechh teraz sie nimi nacieszy..a potem przyjdzie kolej na nas ![]() Dzieki za komplement!
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry....wstałam na siusiu i już zasnąć nie mogę... gdzieś za godzinę pewnie mi się zachce. Brr- jak ja tego nie lubię a potem niewyspana przez cały dzień.
#3510 |
Zakorzenienie
|
dołączam do nieśpiących
![]() wczoraj czułam się, jakby brało mnie przeziębienie. widać spacery do szkoły rodzenia jaednak mi nie służą. dziś na razie ok, objawów żadnych nie zaobserwowano. przyszła wczoraj paczucha z all, później pstryknę. czekam na jeszcze jedną i na razie koniec z zakupami na all. kosmetyczno-apteczne rzeczy kupię chyba tu na miejscu, bo mam zniżkę w aptece. ile płaciłyście za fridę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.