Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 14:36   #3481
marhalczar
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Kitty-kobiecie w ciąży wybaczą,nie stresuj się! przecież nic takiego się nie stało .Zadzwoń i zapytaj a później przeproś,na pewno nikt nie uzna tego za wielką sprawę

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Marhalczar-super teściowa i super mama ! nic tylko się cieszyć.
Obie wyglądają bardzo młodo i energicznie

MOje teraz nie szaleją,bo wiedzą,że wszystkiego mam aż nadto
zresztą w poprzedniej ciąży też,dostałam mnóstwo wszystkiego od znajomych,niewiele musieliśmy kupować
za to dokładają się na bierzące wydatki czy potrzeby
interesują się
teściowie aż nadto ale cóż... nie wiadomo co gorsze
Dzieki serdeczne! Moja mama naprawde dzielnie sie trzyma..urodzila nas dziewiecioro i ma na dzien dzisiejszy równiez dziewiecioro wnuków...i dwoje w drodze :.-)

Fajnie , ze i tobie pomagaja, wiesz , ze mozesz na nich liczyc.
Stary 2010-03-08, 14:45   #3482
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Co się zabawek- a konkretnie grzechotek- tyczy, to bardzo dużo z nich jest nieodpowiednia dla tych całkiem malutkich dzieciaczków, bo są za duże, nieporęczne i ciężkie. I dziecko może się nimi uderzyć.

U nas hitem była taka najzwyklejsza grzechotka- bardzo leciutka i niegrzechocząca - tylko hałasująca, w wyniku uderzania o siebie elementów:
http://www.allegro.pl/item937373988_...najtaniej.html
ta grzechotka teraz jest numer 1 u synka szwagierki.

I jeszcze taka była fajna: http://www.allegro.pl/item932933951_...ol_gratis.html
Maksiu ją lubił- też lekka, i łatwa do schwytania.

Ta natomiast: http://www.allegro.pl/item936989234_...ek_canpol.html
mimo, że pisze, że lekka- była za ciężka, za duża, i trudna do schwytania dla małych paluszków.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:45   #3483
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
a normalnie to bez skarpetek chodzisz?
czy rajtopy preferujesz

z moim często się z moich chichramy,bo mam zawsze jakieś kolanówki kolorowe
Mój mąż mówi na stylonowe podkolanówki - antygwałty

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17720172]

A kupujecie takie grzechotki do wózka, na gumce? Hicior minionych lat. Ja tak

A moje dzieciaki z upośledzeniem pięknie próbny sprawdzian napisały, jedno 29/40 punktów, drugie 34/40! To są naprawdę spore wyniki jak na nich, dumna jestem szalenie [/QUOTE]

Nie pomyślałam
za dzieciaki.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:49   #3484
kardashi
Zakorzenienie

Ja do wózka nie kupuje tych takich na gumce co jakiś czas temu tak widywałam
Kupię może z czasem coś takiego jak Lea pokazywała
Cos w tym stylu
http://www.allegro.pl/item938799733_...zka_super.html

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-03-08 o 14:50
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:06   #3485
Silpe
Zadomowienie

Dziewczyny czy wszystkie kupujecie SPIWORKI DO SPANIA ????
ja jeszcze nie mam i przyznam sie , ze nie myslalam o zakupie , gdzies nie widzi mi sie dzieciak w takim spiworku , jak dla mnie ma ograniczone ruchy i wogole , mysle raczej o przykrycie malej cienkim kocykiem

Jesli chodzi o grzechotki juz mam swoj typ , widzialam fajne male , lekkie ,ciche i pluszowe u nas w Rosmanie ale mam jeszcze ochote kupic na dzien dobry taka spirale do lozeczka jak na linku - choc to jest tylko przyklad bo ja kupie w monachium w centrum niemowlecym ( juz upatrzona ) w innych kolorach i z innymi zawieszkami
http://www.allegro.pl/item916529712_...i_3_wzory.html

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:13   #3486
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie mam i przyznam sie , ze nie myslalam o zakupie , gdzies nie widzi mi sie dzieciak w takim spiworku , jak dla mnie ma ograniczone ruchy i wogole , mysle raczej o przykrycie malej cienkim kocykiem

Jesli chodzi o grzechotki juz mam swoj typ , widzialam fajne male , lekkie ,ciche i pluszowe u nas w Rosmanie ale mam jeszcze ochote kupic na dzien dobry taka spirale do lozeczka jak na linku - choc to jest tylko przyklad bo ja kupie w monachium w centrum niemowlecym ( juz upatrzona ) w innych kolorach i z innymi zawieszkami
ja nie kupilam

a maskotka fajna

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:14   #3487
Konto usunięte

Cytat:

śpiworka nie kupuję.

na przykładzie Maksia i syna szwagierki mogę powiedzieć, że te pluszowe grzechotki, które tylko grzechoczą nie wzbudzają zainteresowania dzieciaczka. Chyba robią za mało hałasu. - serio- Maksiu tak miał , że wolała grzechotką trzaskać po krzesełku niż grzechotać, a taki pluszak nie hałasuje... - więc nie jest atrakcyjny.
I druga sprawa- pluszaka, który w środku ma jakąś piszczałkę nie wypierzemy, bo po praniu piszczałka z zasady przestaje działać, a takie powierzchowne czyszczenie nie zawsze jest dość dokładne.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 15:35   #3488
annLee
Zakorzenienie

grzechotki pluszowe przeżyły pranie i grzechoczą,ale pozytywki szybko zakończyły swój żywot
Lea ma rację-przeważnie pluszowe w jasnych kolorach rodzice kupują raczej dla siebie,dzieci szybko tracą nimi zainteresowanie
do wózka kolorowe przypinki u nas się sprawdziły zwłaszcza,że można je wymieniać i się nie znudzą tak szybko

śpiworków mam pełno-moje i po mojej bratowej
przy Zu się sprawdziły,więc teraz pewnie też
nie krępują ruchów,bo dół jest długi i szeroki a górą rączki na wierzchu,więc pełna swoboda
i komfort dla mnie,że dziecku ciepło i się nie odkryje

dostałam od kumpeli sterylizator ,pojemniki na żywność/mleko i podgrzewacz aventu,więc w razie czego chyba będe avent dokupować.co zmienia moją koncepcję,bo wolałabym TT ale na dzień dzisiejszy mam 1 małą buteleczkę TT i jedną dużą Aventu-obie nowe w spadku po Zu,która nie zużyła.Czas pokaże co będzie potrzebne

Szaja-widać mają dobrą nauczycielkę!

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:39   #3489
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17714219]
Jeszcze w tym miesiącu muszę laptopa kupić, teraz korzystam z firmowego, ale jak już pójdę na L4 to muszę mieć własnego...
Wymagań dużych nie mam, komputer potrzebuję tylko do korzystania z wizażu, allegro, poczty i banku. ... nie ściągam nic z sieci, nie oglądam na kompie filmów... więc coś z niższej półki jest wystarczające.
Na razie podobają mi się:
-Toschiba http://www.allegro.pl/item936649519_...vista_hit.html
-IBM http://www.allegro.pl/item946103511_...d_int4500.html

ale że średnio się znam na tych wszystkich procesorach i innych parametrach, to muszę popytać kogoś bardziej obcykanego. [/QUOTE]
Lea mimo że ja przy laptopach bardziej polecam toshibę to tutaj ten IBM ma zdecydowanie lepsze parametry, z tym że nie zauważyłam czy system też ma od razu zainstalowany pisali chyba tylko o sterownikach odpowiednich do systemu XP i Vista. IBM ma większą pamięć, no i DDR3 a nie 2 jak Toschiba, procesorami się za bardzo nie różnią dobry byłby jeszcze czytnik kart bo zawsze kartę z aparatu czy telefonu bez kabla można przełożyć ale to już w pendraivie można mieć.

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet.
Dawno mnie nie było ale miałam zawrót głowy z kupnem telewizora i już sił na wizaż brakowało. Dzisiaj przespałam pierwszą od dawna nockę bez budzenia. Co do zaparć to u mnie od skrajności do skrajności. W tamtym tygodniu miałam zaparcia straszne a dzisiaj z kolei mam biegunkę. Mała bardzo aktywna ostatnio, TŻ szczęśliwy bo się z nim rano kopniaczkami wita.

Myślałam że mi wyniki badań się pogorszą bo się ostatnio niezbyt zdrowo odżywiałam a tu niespodzianka polepszyły się.
No i ostatnio wielkie pranie robiłam ciuszków dzieciaczk0wych i się okazuje że na 56 i 62 mam aż za dużo. Jak skończę prasowanie to zdjątka porobię. Siostra TŻ dała już wózek i łóżeczko muszę tylko odświeżyć no i pościeli jeszcze nie mam. Wózek to atlantic espiro, tylko kurcze jest bardzo duży po złożeniu no i ciężki a ja na drugim piętrze mieszkam i się zastanawiam co z tym fantem zrobić.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:42   #3490
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Lea mimo że ja przy laptopach bardziej polecam toshibę to tutaj ten IBM ma zdecydowanie lepsze parametry, z tym że nie zauważyłam czy system też ma od razu zainstalowany pisali chyba tylko o sterownikach odpowiednich do systemu XP i Vista. IBM ma większą pamięć, no i DDR3 a nie 2 jak Toschiba, procesorami się za bardzo nie różnią dobry byłby jeszcze czytnik kart bo zawsze kartę z aparatu czy telefonu bez kabla można przełożyć ale to już w pendraivie można mieć.
dzięki za opinie.
ja też generalnie wolę Toshibę (firmowy mam właśnie Toschiba- tyle że zdecydowanie bardziej wypasiony, niż ten którego link ja wkleiłam) .
Ale IBM z kolei ma ładną obudowę.
Stary 2010-03-08, 15:57   #3491
Darianna25
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17720768]

U nas hitem była taka najzwyklejsza grzechotka- bardzo leciutka i niegrzechocząca - tylko hałasująca, w wyniku uderzania o siebie elementów:
ta grzechotka teraz jest numer 1 u synka szwagierki.

[/QUOTE]

Moja córka też ja miała.Jakieś 10 lat temu.

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Dzieki serdeczne! Moja mama naprawde dzielnie sie trzyma..urodzila nas dziewiecioro i ma na dzien dzisiejszy równiez dziewiecioro wnuków...i dwoje w drodze :.-)

Fajnie , ze i tobie pomagaja, wiesz , ze mozesz na nich liczyc.
Brawa dla mamy.
Przepraszam ,ze pyam ale czy wy jesteście polskim małżeństwem czy mieszanym?

Cytat:

Fajna ta spirala.
Śpiworek mam ale nie wiem czy to praktyczne tak do końca bo jak bedzie trzeba wsawać do dziecka z 5 razy na noc to takie wypinanie i zapinanie to trochę zejdzie.A jakiś kocyk to raz dwa i po robocie. Z drugiej strony to na początku moja mała bedzie spała w rozku.

Moje babcie to nie szaleją za bardzo.Teściowa to taka jakaś bezpłciowa,ze trudno mi ją wyczuć.Moja mama to da mi kasę. Zresztą są daleko od nas więc trudno też rozpieszczać.

lea35 co do laptopa to Thoshiba jest bardzo dobrym laptopem.Wszyscy moi znajomi na około mają je.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 16:53   #3492
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Witam Was
zrobiłam listę wyprawkową... zerkniecie czy wszystko ?

SEN:
-łóżeczko+materac+pościel( prześcieradło, kocyk polarowy,

bawełniany)+rożek+ochrani acz na łóżeczko+śpiworek
-wózek- głęboki, spacerówka, fotelik z adapterem
-karuzela na łóżeczko
-leżaczek
-podkłady na materac+ do wózka
-przewijak

KARMIENIE:
-sterylizator parowy do mikrofali
-podgrzewacz do butelek
-smoczki
-pojemniki na mleko
-mleko modyfikowane x3
-szczoteczka do mycia butelek
-termoopakowanie
-butelki avent

PIELĘGNACJA:
-pieluchy rozm. 1(newborn) x 2
-chusteczki nawilżające x 4
-pieluszki tetrowe x 10
-pieluszki flanelowe x 10
-sudocrem mały
-mydełko
-oliwka dla dzieci
-krem do buzi
-Oilatum
-płyn do prania(Jelp)
-patyczki do pępka
-obcinacz do paznokci
-szczoteczka do włosów
-termometr
-waciki nasączone spiytusem do pępka
-sól fizjologiczna do przemywania oczu
-wanienka ze stelażem
-ręcznik 3 szt( w tym z kapturem)
-gruszka do noska
-linomag

UBRANKA:
-kaftaniki 56 x5
-śpioszki x5
-body- dużo
-śliniaczki x2
-czapeczki x2
-skarpetki- dużo
-pajacyki x 5
-pozostałe ubranka do rozm. 62

DO SZPITALA:
--DLA MAMY:
- dokumenty(karta ciąży, ubezpieczenie, dowód osobisty,

zaświadczenie na cc, ostatnie badania)
- koszulka nocna
- szlafrok
- 5 par bawełnianych fig
- skarpetki
- chusteczki higieniczne
- ubranie do wyjścia
- japonki pod prysznic
- majteczki bawełniane
- podpaski
- wkładki laktacyjne
- ręczniki x2
- kosmetyki
- kubek, łyżeczka
- woda mineralna
- Aparat fotograficzny

--DLA DZIDZI:
-Niedrapki
- Czapeczka
- Body na krótki rękaw x2
- Body na długi rękaw x2
- śpiochy x2
- Pajacyk x 3
- kocyk x2
- rożek
- skarpetki x 3

Dziewczyny powiedzcie co sądzicie o tej fridzie?
to system do czyszczenia noska ale jak zerknęłam sposób użycia to zebrało mi się na wymioty
uzywała któraś z was?

Edytowane przez xxNiuniaxx
Czas edycji: 2010-03-08 o 16:56
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 16:54   #3493
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego

Brawa dla mamy.
Przepraszam ,ze pyam ale czy wy jesteście polskim małżeństwem czy mieszanym?

.
Nie szkodzi, pytaj o co chcesz. Jestesmy malzenstwem mieszanym, mój maz jest Hiszpanem chociaz na niego nie wyglada , jest blondynem..
Zalaczam kilka naszych fotek slubnych z 2 maja ubieglego roku.. w Lublinie oczywiscie

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-03-08 o 16:58
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:40   #3494
annLee
Zakorzenienie

Niunia-IMO Frida niezbędna albo inne tego typu urządzenie,bo widziałam,że kilka się podobnych pojawiło.M.in Katarek,który podłącza się do odkurzacza i pewnie teraz bym taki zakupiła.Co do wymiotów,to wierz mi,że po porodzie będzie wiele takich sytuacji .... i przejdziesz nad nimi do porządku dziennego

No2

"
Stary 2010-03-08, 18:24   #3495
kees26
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich kobietek

Cytat:
Pochwale sie ze jest potwierdzona DZIEWCZYNKA i juz raczej jej sie nie zmieni
Wielkie gratulacje

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17711889]robot kuchenny. Możecie mi cosik konkretnego polecić? Najbardziej zależy mi na jednej funkcji- ubijanie białek- tak, żeby białka wbić do misy, zamknąć pokrywę, wcisnąć guziczek i móc wrócić za kilkanaście minut jak już ubite będzie. Często piekę biszkopty i ubijanie białek mikserem mnie wykańcza, ręce czasem opadają..[/QUOTE]

Lea, ja mam od 5 lat Kenwooda - rewelacja. Jest mikser na koktajle, mikser do białek, ciasta itp., można warzywa siekać itd. Jest użytkowany dość często i ani razu się nie zaciął, łatwo się myje poszczególne części i montuje w 2 sekudy dosłownie - polecam A nejlepsze jest to, że kupiłam go w Holandii z promocji za 70 euro

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Gratuluję w 100%
Zaczęłam dzisiaj 30 tc
Jeszcze 8-10 tygodni i zobaczymy naszą kruszynkę
Gratuluję rozpoczęcia 30 tygodnia

Marhalczar, zapomniałam wcześniej napisać - super ta lampa, dywan i cała reszta też baaaardzo mi się podoba To są moje kolory - brązy, odcienie białego i beżu - uwielbiam wnętrza w takich kolorach, taki mam salon i łazienkę. Pokoik dla Lenki będzie biało - wrzosowy, jak skończę go dekorować to wstawię fotkę.
Co do zdjęć ze ślubu - piękna z Was para I ślicznie wyglądałaś.

Dziewczyny, jak czytam o Waszych wyprawkach to autentycznie stres mnie dopada, że nie zdążę...Wprawdzie mam już upatrzone prawie wszystko (90% z internetu), ale póki nie będę miała tego w domu to nie zaznam spokoju
A dziś poprasowałam i poukładałam wszystkie ubranka 56 i 62 dla córeczki - pomimo, że nie przepadam za prasowaniem to sprawiło mi to ogromną przyjemność
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:33   #3496
annLee
Zakorzenienie

Marhalczar-ślicznie wyglądaliście,a małż rzeczywiście nie typowo hiszpański za to Ty za hiszpankę możesz uchodzić

No2

"
Stary 2010-03-08, 18:47   #3497
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie co sądzicie o tej fridzie?
to system do czyszczenia noska ale jak zerknęłam sposób użycia to zebrało mi się na wymioty
uzywała któraś z was?

Na wątku o tym czego ile kupować jest temat Fridy.

Ja nie używałam, bo nie miałam na kim, to dość nowa rzecz. Ale pojęcia nie mam czemu kogoś od tego mdli. Kupiłam, zaprezentowałam mężowi, spytałam czy będzie używał, zerknął, rozebrał, złożył, wsadził mi to no nosa, pociągnął... i żyje.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:48   #3498
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Cytat:
Niunia-IMO Frida niezbędna albo inne tego typu urządzenie,bo widziałam,że kilka się podobnych pojawiło.M.in Katarek,który podłącza się do odkurzacza i pewnie teraz bym taki zakupiła.Co do wymiotów,to wierz mi,że po porodzie będzie wiele takich sytuacji .... i przejdziesz nad nimi do porządku dziennego

Chyba jednak zakupię ten katarek a nie fridę
Powiem wam że początkowo byłam w szoku, niezłe metody powymyślali
Stary 2010-03-08, 19:03   #3499
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Niunia-IMO Frida niezbędna albo inne tego typu urządzenie,bo widziałam,że kilka się podobnych pojawiło.M.in Katarek,który podłącza się do odkurzacza i pewnie teraz bym taki zakupiła.
Gdy o tym pierwszy raz przeczytałam, myślałam, że to głupi żart.
Pomysł absurdalny jak dla mnie. Nie mogłam uwierzyć, że to może być prawda.

W nocy o 3 dajmy na to budzi mi się dziecko, charczy przez nosek, a ja wyciągam odkurzacz i czyszczę dzieciakowi nos, budząc przy tym cały dom... To trzeba mieć wyobraźnię, żeby wpaść na wyprodukowanie czegoś takiego, naprawdę.

Że już nie wspomnę o tym, że ten odkurzacz trzeba też zabrać na... spacer, wycieczkę, wczasy... bo to inaczej nie działa.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
lea35 co do laptopa to Thoshiba jest bardzo dobrym laptopem.Wszyscy moi znajomi na około mają je.
To prawda, Toshiba robi dobre lapki, ja też mam Tośkę i bardzo ją sobie chwalę.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
a normalnie to bez skarpetek chodzisz?
czy rajtopy preferujesz

z moim często się z moich chichramy,bo mam zawsze jakieś kolanówki kolorowe
Normalnie to noszę zwykłe, bawełniane, nie kolorowe pluszaki. Pluszaki mam w torebce, gdy do ginka idę.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Dawaj adres, jadę!

A czy aby reszta stroju będzie pasowała [/QUOTE]
Mów kiedy, upiekę świeże. W sumie to mogłabyś się w końcu zebrać.

Niebałdzo. Ale tak to jest jak mąż kupuje żonie na wczasach klapki. Ja nie mam nic pomarańczowego w garderobie, nic zupełnie, ani 1 sztuki. Tylko te klapki.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-03-08 o 18:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 19:05   #3500
ona1981
Zakorzenienie

Marhalczar śliczka z was para !!!

My grzechotek mieliśmy pełono, ale Michał upodobał sobie tylko dwie. na początku taką najprostszą z campola :
http://allegro.pl/item950124956_grze..._koraliki.html
lekka, łatwa do złapania
Jak był starszy to hitem był motylek z szeleszczącymi skrzydełkami :
http://allegro.pl/item914722303_fish...lek_h9463.html

Śpiworka nie kupuje .
Stary 2010-03-08, 19:06   #3501
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość

My grzechotek mieliśmy pełono, ale Michał upodobał sobie tylko dwie. na początku taką najprostszą z campola :
http://allegro.pl/item950124956_grze..._koraliki.html
lekka, łatwa do złapania
Z czego toto jest?
Jak na to patrzę to się od razu boję, że dzieciak sobie tym rąbnie w głowę i ryk będzie tylko.

Stary 2010-03-08, 19:07   #3502
Dilayla
Zadomowienie

Witam...
Ja generalnie mam narazie tylko pare ubranek tych najmniejszych,raczej skupiam uwagę na tych troszkę większych,pozatym mam do przejrzenia duzo ubranek po bliźniaczkach siostry mojego kenia,ale to dopiero po remoncie,na koniec dokupię typowe na malucha i koniec a dzis kupiłam piekne body na wiek 0-3mies i nie wiem jak tę rozmiarówke w sumie rozumieć?
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 19:43   #3503
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Skarpet to ja nie zapominam nigdy, nawet do gina biorę żeby boso nie biegać po kafelkach.
ja też tak robię nie lubie tych jednorazowych worków
A kupujecie takie grzechotki do wózka, na gumce? Hicior minionych lat. Ja tak [/QUOTE]
Dostałam takie cuśod bratowej
A moje dzieciaki z upośledzeniem pięknie próbny sprawdzian napisały, jedno 29/40 punktów, drugie 34/40! To są naprawdę spore wyniki jak na nich, dumna jestem szalenie [/QUOTE]
Cytat:
Szaja-widać mają dobrą nauczycielkę!
Dokładnie to samo chciałam napisać Szaja
Cytat:
Ja kupiłam

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
A dziś poprasowałam i poukładałam wszystkie ubranka 56 i 62 dla córeczki - pomimo, że nie przepadam za prasowaniem to sprawiło mi to ogromną przyjemność
Na mnie czeka czeka sterta ubranek do prasowania...ale jakoś trudno mi się zabrać za prasowanie... nie znoszę tego

marhalczar super, że masz takie wsparcie w mamie i teściowej, no i bardzo ładne zdjęcia ze ślubu.... śliczna z Was para
U nas jest tak, że moja mama bardzo mi pomaga, zasponsoruje część wózka, no i co raz przynosi jakieś ciuszki dla dzidzi (ostatnio kupiła kocyk), a co najważniejsze bardzo często (kilka razy w tygodniu nawet) robi obiadki również dla nas Sama od siebie dzwoni, że coś tam dla nas ma i żebyśmy po to przyjechali...jest kochana... Natomiast teściowa (dobra kobita, ale taki dzikus trochę, nie wiem czy się mnie krępuje czy co ) nie pyta się mnie jak się czuję (czasem pyta męża )a o jakiejkolwiek pomocy też raczej mogę zapomnieć Nic nie oferuje, a ja też o nic nie proszę

Dzisiaj kupiłam dwa staniki do karmienia...ale jakieś takie niedopasowane są Nie lubie nieusztywnianych i bez fiszbin biustonoszy i pewnie dlatego mam takie wrażenie niedopasowania...Ale tak sobie myślę, że jak cyc napełni się mlekiem to powinny być oki.... A ja Wy dobieracie staniki do karmienia? Bierzecie rozmiar miseczki, taki jaki macie obecnie? czy trochę większe?

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2010-03-08 o 19:45
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 20:21   #3504
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Z czego toto jest?
Jak na to patrzę to się od razu boję, że dzieciak sobie tym rąbnie w głowę i ryk będzie tylko.

Z plastiku. Bardzo mała i lekka. Ja dostałam ją gratis do przesyłki z allegro i okazała się pierszą ulubioną grzechotką Michała. Ona jest podobna do tej co lea podała:
Stary 2010-03-08, 20:36   #3505
annLee
Zakorzenienie

Yolando-jak usztywniany to brałabym większą miseczkę

Kropko-pogadamy jak Twe dziecię będzie miało często mega katar,trudny do odciągnięcia,wijącego się,wrzeszczącego przy tym dziecia-niekoniecznie noworodka-a po minucie porządnego odciągania glutów zakręci Ci się w głowie a ręce i nogi będą bolały od przytrzymywania torturowanego
Zu naprawdę rzadko chorowała,ale czasami to brak sil na to odciąganie
a przy katarze podstawą jest systematyczne i częste odciąganie glutów
przy małym katarze Frida jest oki i masz rację-łatwa w transporcie i użyciu,ale przy dużym katarze pewnie lepszy,szybszy i dokładniejszy jest Katarek
są różne odkurzacze

No2

"
Stary 2010-03-08, 20:49   #3506
xxNiuniaxx
Raczkowanie

A powiedzcie mi, jak to jest z główką takiego brzdąca?
Nie od dziś wiadomo że do pewnego czasu główka jest miękka i skłonna do zniekształcania się, asymetrii itp. Często dzieci które upodobają sobie jedną stronę do spania mają asymetryczne główki (lub też spłaszczone z tyłu od leżenia na pleckach) ale wiadomo że nie sposób do końca upilnować dzieciaczka.
Jak tego uniknąć?
Stary 2010-03-08, 21:14   #3507
annLee
Zakorzenienie

jak najczęściej kłaść na brzuszek

No2

"
Stary 2010-03-08, 21:24   #3508
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Marhalczar, zapomniałam wcześniej napisać - super ta lampa, dywan i cała reszta też baaaardzo mi się podoba To są moje kolory - brązy, odcienie białego i beżu - uwielbiam wnętrza w takich kolorach, taki mam salon i łazienkę. Pokoik dla Lenki będzie biało - wrzosowy, jak skończę go dekorować to wstawię fotkę.
Co do zdjęć ze ślubu - piękna z Was para I ślicznie wyglądałaś.

Dziewczyny, jak czytam o Waszych wyprawkach to autentycznie stres mnie dopada, że nie zdążę...Wprawdzie mam już upatrzone prawie wszystko (90% z internetu), ale póki nie będę miała tego w domu to nie zaznam spokoju
Ciesze sie, ze masz podobny gust do mnie
Pokoik twojej malej bedzie napewno sliczny, czekam na fotki. Mój brat dla swojej córci tez zrobil w kolorach wrzosoych...ale widzialam tylko na fotce , na zywo dopiero na Boze Narodzenie

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Marhalczar-ślicznie wyglądaliście,a małż rzeczywiście nie typowo hiszpański za to Ty za hiszpankę możesz uchodzić
...a nie mówilam, i dzieki za komplement...

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Marhalczar śliczka z was para !!!

.

dzieki

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
marhalczar super, że masz takie wsparcie w mamie i teściowej, no i bardzo ładne zdjęcia ze ślubu.... śliczna z Was para
U nas jest tak, że moja mama bardzo mi pomaga, zasponsoruje część wózka, no i co raz przynosi jakieś ciuszki dla dzidzi (ostatnio kupiła kocyk), a co najważniejsze bardzo często (kilka razy w tygodniu nawet) robi obiadki również dla nas Sama od siebie dzwoni, że coś tam dla nas ma i żebyśmy po to przyjechali...jest kochana... Natomiast teściowa (dobra kobita, ale taki dzikus trochę, nie wiem czy się mnie krępuje czy co ) nie pyta się mnie jak się czuję (czasem pyta męża )a o jakiejkolwiek pomocy też raczej mogę zapomnieć Nic nie oferuje, a ja też o nic nie proszę
....mam i jestem za to bardzo wdzieczna
Co chodzi o mame, to czasami jest jej smutno, ze nie moze byc z nami i wiecej nam pomóc..no ale ja jej tlumacze, ze jest ok i niech sie nie przejmuje, bo zaniedlugo bedzie z nami caly miesiac, a potem my polecimy na Boze Narodzenie. Poza tym ma juz dwoje nowych wnuczków w Polsce, które urodzily sie w styczniu i lutym...niechh teraz sie nimi nacieszy..a potem przyjdzie kolej na nas

Dzieki za komplement!
Stary 2010-03-09, 05:06   #3509
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Dzień Dobry....wstałam na siusiu i już zasnąć nie mogę... gdzieś za godzinę pewnie mi się zachce. Brr- jak ja tego nie lubię a potem niewyspana przez cały dzień.

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 06:52   #3510
margo80
Zakorzenienie

dołączam do nieśpiących

wczoraj czułam się, jakby brało mnie przeziębienie. widać spacery do szkoły rodzenia jaednak mi nie służą. dziś na razie ok, objawów żadnych nie zaobserwowano.

przyszła wczoraj paczucha z all, później pstryknę. czekam na jeszcze jedną i na razie koniec z zakupami na all. kosmetyczno-apteczne rzeczy kupię chyba tu na miejscu, bo mam zniżkę w aptece.

ile płaciłyście za fridę?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości