|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Ja się zbieram,pomalutku się szykujemy i jedziemy zbadac córcie-pewnie zanim wróce to już nowy wątek będzie
![]() A chwale się:brzuszek ma już 97cm-rośnie jak na drozdzach ![]()
#4892 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() gratulacje dla nowo rozpakowanych ![]() Megi oby u Ciebie szybciutko ruszylo ![]() U mnie zostalo 9 dni do terminu i juz sie doczekac nie moge ![]() Wczesniej ciaza zagrozona, bite 7tygodni kamieniem w lozku, kolejne tygodnie pelne odpoczynku, od 2 tygodni pessar zdjety a tu nic sie nie dzieje ![]() 2 tygodnie temu szyjka mieciutka, rozwarcie na 2cm, teraz okropne bole i czekanie kiedy to sie zacznie na dobre ![]() Takze dziewczyny pessarowe ciekawe jak to bedzie u Was........ ja nie urodzilam od razu choc tak mowili, ze niby od razu po pozbyciu sie krazka moge znalezc sie na porodowce ![]() Pozdrowienia dla Was i czekam na kolejne dzieciaczki ![]() PS. mi tez bardziej sie podoba 1 tytul nowego watku ![]()
#4893 |
Przyczajenie
|
hejka!to znowu ja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w talii 107cm a w najszerszym miejscu brzuszka 114cm!! ![]() ![]()
![]() |
#4895 |
Przyczajenie
|
a u mnie w najszerszym miejscu 107cm a w tali 105 cm takze jeszcze widze ze brakuje troszke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
Jak się dziś macie ? ja strasznie mam doła nie wiem czemu płakać mi się chce bez powodu buuuu ![]()
#4897 |
Przyczajenie
|
a wiecie jakie sa przepowiedzi przed nadchodzacym porodem??? bo nie wiem czy to sa oznaki ze porod tuz tzu mam np. opuszczony brzuszek od polterej tygodnia,strasznie mnie dzidzia prze na dol i na pecherz,czuje kucie w dole brzucha,czeste oddawanie moczu,zmeczenie no i skurcze ale sa krotkie i malo bolsne moze tam 3 na dzien sie zdarza wieczorami od dwoch dni zaczyna mnie podbrzusze bolec tak mpcniej niz dotychczas.a i jak bylam w czwartek u lekarza to moej malej tetno wynosilo 136 uderzen na minute gdzie zawsze miala 153,148 czy to nie za malo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam problem... Duzy problem...
Poprostu mam już dośc... Mama tz-ta codziennie do mnie dzowni i pyta: rodzimy? Ja odpowiadam ze nie, a ona acha no to czesc... I dzisiaj obudziła mnie tym telefonem :/ Mówiłam jej ze nie zycze sobie takich telefonów, ze jak bede rodzic to ją poinforumjemy a ona nadal swoje. Nie wiem co mam zrobic :/ Tel nie moge wyłączyc bo mój tato jest chory i wole miec kontakt z mama... Dodam ze tak ogólnie to mama tzta jest ok, ale teraz cos jej odbiło ... Co mam zrobic pomózcie...
#4899 |
Zakorzenienie
|
No to u mnie w pasie na wysokości pępka 109cm, trochę zmalało, na wadze też spadłam około 1,5 kg. Ale wczoraj tylko leżałam i wodę piłam
![]() Zeby jeszcze z dwa tyg. przeczekać. Ale tż nastraszyłam strasznie, to dzisiaj kazał mi zrobić listę co jeszcze dla maleństwa brakuje, to on po jutrze weźmie wolne i wszystko pozałatwia ![]() Auto mi zostawił, żebym synka już na piechotę nie odbierała z przedszkola(około 20 min. spacerku w jedną stronę). No to ja tak się ucieszyłam że wszystkie ciasteczka z barku na to konto wyjadłam. A bylo tego sporo, bo mój tż jako informatyk robi teraz sieć w fabryce czekolady, i co jakiś czas czymś panie ich uraczają, to mi donosi ![]()
![]() |
#4900 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś się nawet wyspałam ale już się narobiłam od rana z wykładzinami na schody z piętra i nie mam siły . Do tego mam katar i zapchany nos bbuuu
![]() |
#4901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczas porodu tętno spada nawet poniżej 100, i dzieci dostaja 10 pkt. Najważniejsze(to ze szkoły rodzenia praktykuję) to w momencie skurczu jak czujesz że się zbliża, musisz oddychać(na wdech brzuch do przodu, wydech ustami 2xdłuższy niż wdech brzuszek do tyłu) wtedy przy skurczu dziecku tętno nieznacznie spada, ale masz macicę dodlenioną, i tak samo dziecko.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
Anulka takie objawy sa normalne w koncowce ciazy, ale raczej nie oznaczaja, ze porod juz zaraz sie zacznie
![]() ![]() a tetno dziecka najwyzsze jest na samym poczatku ciazy i maleje im blizej porodu. nie masz sie co martwic ![]() Mysia mam podobnie...... ale z tata i smsami ![]() To samo mu powiedzialam- jak sie urodzi to napewno Cie poinformujemy. Ale on sie doczekac nie moze i dalej pisze......... ![]() Czyzbym ja miala najwiekszy brzuchol ![]()
#4903 |
Raczkowanie
|
Problem jest taki ze jak nie odbiore to dzwoni az do skutku... jak nie na kom to na tel dom... ;/
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec witaj w klubie ![]()
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
Wklejam tez fotki lozeczka, u nas mala tez bedzie z nami w sypialni
![]() na szczescie udalo mi sie wcisnac tez fotel do karmienia chociaz jest strasznie wielki ![]() Widzialam, ze ktoras z dziewczyn ma identyko posciel jak my, tylko zielona ![]() Załącznik 2932064Załącznik 2932065Załącznik 2932066Załącznik 2932067
![]() |
#4906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() powiedz mi ile was ono kosztowało? ja na razie mam kołyskę... łóżeczka jeszcze nie mamy... ale ja chciałabym właśnie takie jak Ty masz... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do moich smutów i wątpliwości to u nas TZ ma pracę, właściwie pewną, od lat tę samą, w której się sprawdza i jest doceniany więc tutaj raczej się nie obawiamy. Ja mam swoją działalność, a z tym jak wiadomo różnie bywa tym bardziej, że to taki rynek, a nie inny gdzie trzeba oknami, drzwiami i kominem się wpychać. Po dłuższej przerwie może mi być ciężko wrócić do gry i tym się martwię. A kwestia wychowania to pewnie już nigdy nie da spokoju rodzicom i muszę się z tym pogodzić. 10 kg na plusie to ja już daaaaaaawno miałam- dzisiaj wizyta i znowu się okaże, że mi przybyło. Gmyrelka, nie martwiłabym się, że kaszlem poród wywołasz- ja mam paskudny kaszel już od jakiś 3 miesięcy!! A chora nie jestem, to jest jakaś dziwna reakcja mojego organizmu na moją- oczywiście dziwną- zgagę. Mam wrażenie, że się zapowietrzam i wtedy strasznie kaszlę, w nocy też, ale niczego to u mnie nie wywołało. PRENALEN sobie kup. Wojtuś też fajne imię, sama się zastanawiałam zanim się okazało, że "nic nie dynda". Mysia, nie odbieraj telefonu. Skoro tłumaczenie nic nie daje to po prostu nie odbieraj albo powiedz TZtowi żeby powiedział mamie żeby sobie do niego dzwoniła, a nie do Ciebie. A skoro dzwoni do skutku, to może należy się na nią lekko wydrzeć? Ja rozumiem, że się doczekać nie może, ale to nie ona tu jest najważniejsza! Jak mnie wkur..... tacy ludzie ![]() Megi, Claire, nie chcę Was tu dzisiaj widzieć!!! ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-03-09 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ja mialam fajna noc, mimo 6 wizyt w toalecie po powrocie udawalo mi sie usnac jak dziecku ![]() chodzilam rowno co 2 godziny do toalety z zegarkiem w reku a od rana znowu podbrzusze boli
![]() |
#4909 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Raczkowanie
|
mrowak nas tez dzisiaj juz tutaj nie powinno byc
![]() ![]() ![]()
#4911 |
Zakorzenienie
|
mysia ja nie widze problemu z tesciowa, powiedz tztowi zeby jej wygarnal a jak nie on to ty i juz...
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- co do tytulu bardziej mi sie 1 podoba ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- wczoraj tez podbrzusze bolalo ale tak jakos inaczej niz dzis
![]() |
#4912 |
Raczkowanie
|
Witam Kochane!!!
Oj mam dużo do nadrobienia hehe nie wiem czy mi starczy czasu przy Filipie choć to spokojnie dziecko od pukac placze tylko jak jest glodny, nawet kupa mu nie preszkadza hehe ![]() Gratulacje dla nowych mamusiek!!! ![]() My wyszliśmy wczoraj do domku, nareszcie po prawie 2 miesiecznym pobycie w szpitalu, zobaczylam troche swiata ![]() W skrócie wszystko ok zdjecie pkucek Filipka wyszlo bardzo dobrze wiec zrobili nam prezent i wyszlismy do domku. Pózniej zajze na forum bo maly sie budzi trzeba przewinac i dac cycocha ![]()
#4913 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tutaj masz trochę info jak poznać zbliżający się poród: http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...ek-porodu.aspx http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...e-w-ciazy.aspx ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Tu prośba do madziwni - może by wymienić zdjęcie Filipka na 1ej stronie? Żeby był bez tej aparatury cio? ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
To prawda. Tymczasem u mnie oczywiście nic się nie dzieje. Chyba z nudów znowu wyjdę na spacer (spacerusiek raczej), bo cholery dostanę w domu!
![]()
#4915 |
Rozeznanie
|
Mrowak przepraszam cię wogóle jakoś przeoczyłam twoje pytanie odnośnie fotela fattty. Moim zdaniem zależy to od tego w jaki sposób się w nim ułożysz. Jeśli w pozycji bardziej siedzącej to nie powinno być trudno wstać. Ja w każdym razie wstawałam z niego bez brzucha bez problemu - z brzuszkiem to gorzej. No i jeszcze też rozmiar fotela ma znaczenie. Im większy tym bardziej się w niego zapadasz - jest wygodnieszy, ale i trudniej się później wygrzebać
Minka ale ci dobrze z tym kinem, ja to już nie mogę, bo i tak pół seansu w WC spędzam ![]() ![]() Madziwna w takim razie ja jestem za nr 1 Aneczka nie smutkować proszę ![]() Mysia co do teściowej to najprościej utłuc ![]() ![]() ![]() Mężatka śliczny pokoik ![]() A ja dziś dla odmiany noc słabo przespana, bo mnie siusiu męczyło. Do tego od wczoraj strasznie mnie boli w kroczu - takie uczucie jak podczas miesiączki tak bolą wargi sromowe - sory za dosłowność, ale się zastanawiam czy któraś z was też tak miała?? albo ma. A tak wogóle to Witam i idę coś zarzucić na ząb ![]()
#4916 |
Wtajemniczenie
|
(...)
Apropo - najnowszy pomysł mojej teściowej? - My z tż'em będziemy mieć (jeśli bozia da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Izumi, Mezatka07 sliczne macie lozeczka, troszke zazdraszczam, bo ja nie mam takiego baldachimu, a super to wyglada, tak wlasnie dzieciaczkowo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pokoik śliczny! W ogóle to foto z przewijakiem tam ten pokoik też bosko wygląda - kolor mebli, lampka - wszystko takie cieplutkie i przyjemne! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wam się też niedługo skończy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Baldachim to w sumie bajer jest bardziej, ale my wzieliśmy bo u nas w pokoju się przyda. Mamy malutki pokoik, który jest tak ustawiony że słońce mam w pokoju od 12ej do zachodu aż i latem temp. sięga do 26-30'C !!! A przez noc niezbyt zdąży się wychłodzić. Więc mały pewnie będzie latem odkryty leżał większość czasu a to go zabezpieczy przed fruwajami różnego rodzaju. Poza tym również przez metraż dość blisko łóżeczka jest tv i komp - a to też zawsze trochę przed światłem osłoni... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.