Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-09, 13:54   #241
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
jutro jedziemy na bioderka, maz wzial wolne to przy okazji na zakupy
jak bede teraz Amelce kupować pampersy (to na noc, na dzień biedronka) to kupiee 5 bo 4 jakies male na nia...
Z Pampersów są jeszcze 4+ i dopiero 5,nie wiem jak w innych markach pieluch

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Jaki kochany syneczek

ja też zaciskam

U nas kiepska noc. Maciek coały czas budził się i płakał, tak żałośnie. Jadł 3x i spróbowałabym nie dać Mu butli. Jeszcze wczoraj w dzień od drzemki cały czas jojczył. Masakra. Ja już sama nie wiem, czy to zęby czy charakterek mojego Szczęścia Domyślam się, że dzisiaj będzie powtórka z rozrywki.

Czy Wasze dzieci też nie dają zmieniać pampersa? Robią wszystko, żeby mamusi się nie udało Czasami Maciek krzyczy przy tym.
Jedyna zabawka, to opakowanie paklanek i puszczanie samolotów z żyrandola.
A co do przeraźliwego płaczu przy zmianie też się zdarza czasami.

biedny Maciuś, Bartosz też czasami budzi się z płaczem w nocy.

Ze zmienianiem pampersów bywa ciężko,co raz ciężejmoje dziecię się wierci,przewraca na brzuch,macha nogami

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
to prawda - kiedyś ludzie mieli zdrowsze zęby, zdecydowanie później ząbkowali i wymieniali stałe na mleczne - teraz ta granica się przesuwa niestety i bardzo często zdarza się, ze stały od razu wyrasta z próchnicą, albo 10-latek ma tak zniszczone 6 stałe, ze nadają się tylko do usunięcia - masakra

ja napiszę tak
w wypadku straciłam przedniego zeba i mam implanty z tym, ze ciąża przerwała moje leczenie, bo nie można leków itp... i tak od 1,5 roku mam korony tymczasowe, bo już nawet nie chodzi o leki tylko nie mogę wybielić zębów żeby kolor ostatecznych koron dobrać już do wybielonych zębów
nie muszę dodawać, ze nie wygląda to pięknie i nie dość że leczenie implantologiczne trwa od 3 lat to jeszcze się odwleka najpierw z powodu ciąży a teraz karmienie - więc nie jestes sama

Racja w klasie Damiana tak jest,dzieci mają makabrycznie popsute zęby.Mój synuś jest jedynym dzieckiem w klasie,który nie ma próchnicy.Dba o zęby to trzeba przyznaćale duży plus chyba jest z tego(tak mi się przynajmniej widzi),że bardzo długo nie jadł wogóle słodyczy.

Współczuję problemów zębowych

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
taki kocur, co chce to umie "powiedziec"
najczesciej rozchodzi sie o jedzenie, a tego nie maja pod dostatkiem
wiec nie daje sie mu zmanipulowac i mamy na niego sposoby
Masz rację trzymaj rękę na pulsie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Dzień dobry, nie mam weny, mocy itp...
Bajzel w domu, dziecko KWĘKA i zimno na dworze.
Choc słonko jest - tyle pozytywów...

Trzeba przegonić dołek,a sio,a sio...

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
juz wyjasniam odnosnie tych szczepien jak było:
na samym poczatku nie dali mu szczepien poniewaz miał drgawki i sie obawiali , potem przeniesiono mi dziecko w 4 dobie do szpitala DSK w Lublinie na patologie noworodka (z podejrzeniem sepsy, problemami watroby i nerek i obrzekiem główki)- tak naprawde wyszło odwodnienie przez dokarmianie dziecka glukoza w szpitalu gdzie rodziłam -gluzkoza poprostu zablokowała doprowadzanie jedzonka do organizmu i przez to bylo niewesoło ale powracam do szczepien
w DSK prowadzila Gabrysia neurolog ktora szczepienia "zablokowała" do odwolania ,po okołu półtora miesiaca zjawilismy sie u niej i dała nam pozwolenie ale nie na wszystkie szczepienia, poszlismy do pediatry z tym pozwoleniem ale ze mały pokasływał i miał katarek to kazała sie wstrzymac i tak nas wstrzymywała do grudnia kiedy to po osłuchaniu- 3 krotnym (bo nie była pewna) stwierdziła zapalenie oskrzeli i zleciła rtg klatki piersiowej i wypisała nam papierek do szpitala ze jak bedzie źle to mamy z dzieckiem od razu tam jechac. Po rtg wyszły delikatne zmiany (ale to było rtg dla dorosłych i niewiem czy sie mały nie ruszył, pani ktora je robiła mowiła ze ciezko takiemu małemu dzieciaczkowi je zrobic). My wystraszeni tym co wyszło stwierdzilismy po naradzenu sie ze zasiegniemy rady jeszcze jednej pani doktor ze wzgledu na to przepisalismy dziecko do innej praktyki (biurokrcja) ta pani doktor (moich rodzicow leczyła od lat) powiedziala po osłuchaniu ze nic tu nie widzi i ze jak dziecko by sie miało rozchorowac to by sie juz dawno nam rozchorowało ale przepisała syrop kazala obserwowac to obserwowalismy minął miesiac a małemu zaczeły wyrzynac sie zabki i co za tym idzie pojawiły sie stany podgoraczkowe ktore nadal co pare dni wystepuja i sama niewiem co mam z tym fantem robic pierwsa doktor mowiła ze jak jest infekcja to sie nie szczepi wiec jestesmy w martwym punkcie dzis idziemy na 14 30 wiec przycisne pania doktor to moze w koncu ruszymy z tematem bo zaczyna mnie to juz denerwowac zwlaszcza ze juz duzo tych szczepien mamy w plecy
No tak,teraz już pamiętamWspółczuję Ci tych wszystkich przejść

Cytat:
jaki żel polecacie na ząbkujące dziąsełka?
jakie są ceny?
Ja stosuję Dentinox N cena u mnie kosmiczna 24,99 zł za taką malutką tubeczkę chyba 10g.No ale,też jest tak,że co apteka to inna cena

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-03-09 o 13:55
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 14:01   #242
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Racja w klasie Damiana tak jest,dzieci mają makabrycznie popsute zęby.Mój synuś jest jedynym dzieckiem w klasie,który nie ma próchnicy.Dba o zęby to trzeba przyznaćale duży plus chyba jest z tego(tak mi się przynajmniej widzi),że bardzo długo nie jadł wogóle słodyczy.

Współczuję problemów zębowych

Ja stosuję Dentinox N cena u mnie kosmiczna 24,99 zł za taką malutką tubeczkę chyba 10g.No ale,też jest tak,że co apteka to inna cena
oczywiście, ze przyzwyczajenia dietetyczne odgrywają znaczącą rolę, bo wiadomo, ze w przypadku dzieci trudno mówić o wzorowej higienie jamy ustnej

nie martw się ja zapłaciłam 23,99 za Dentinox

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 14:13   #243
Ania0104
Zakorzenienie

hej dziewsczynki

Sto lat dla Marcelka

i jedziemy do lekarza ... proszę o kciuki ... dzisaij Bartosz miał temp 37 ja juz nie wiem ....

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 14:14   #244
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cass zastanawiam sie czy nie zamowic tych butow mungowych co martunia-w

w tym watku real foto:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=409585
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 14:40   #245
aannuullaa
Wtajemniczenie

Jestem w końcu
Udało nam się dzisiaj wyjść na spacer, słoneczko świeci mała tylko katarek ma i ja lepiej się czuję to skorzystałyśmy

Nie pocytowało mi znowu więc tyle co pamiętam...

p4w my tez mamy dentinox, Martynce jak na razie pomaga

czekoladko teraz to już wiem czemu Martynia przy wzroście i wieku takim samym jak Weroniczka prawie kilo więcej waży ona łakomczuszkiem jest

Marcelku kochany rośnij zdrowo, śpij wzorowo, bądź dobry dla mamy, nad wyraz kochany
(Martynka przesyła nieśmiałego buziaka)

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 14:41   #246
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Sporą macie przerwę po kaszce. U nas między śniadaniem a obiadem jest deserek. No i w nocy pije mleko.

Ale Maciek dzisiaj jojczy, ale przyczaiłam się i wymacałam, że dolna lewa dwójka chce wyjść na światło dzienne. To już 7. ząbek

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Svinecko , dziwne, że po znieczuleniu boli
u mnie kazdy posilek jest w odstepie 4h no moze deser gdzies pomiedzy

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
i cos mi strzelilo do glowy i zadzwonilam na fazke do Cosmica TV, tam wlasnie leci program i gosciu z kart wrozy - i zapytalam kiedy wyjde za maz za mojego partnera i powiedzial, ze od teraz do dwoch lat, wszystko zalezy od nas ale glownie kwestie finansowe sie pojawiaja i uzbieranie pieniazkow na ten slub
popre p4w, choc sama chodzilam kiedys do wrozki i dosyc mi mądrze gadala i duzo rzeczy sie sprawdzilo-co wtedy u niej myslalam "no teraz ale powiedziala"
a z czego wrozyla jeszcze?data ur, tlko tarot?
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

aaaaa i Wercia mowi "mamamamamamaam":ju pi:

Cytat:
kochana ja mam juz suknie od 3 lat wybrana
nawet dodatki - bukier
wszystko

nawet garnitur dla TZ

ja mam tak jak z urzadzaniem mieszkania, jeszcze zanim to mam to juz mam wizje jak bedzie wygladac

aczkolwiek teraz pewnie jakbym znowu zaczela przegladac te wszystkie suknie to bym cos innego wybrala znajac zycie

dywanu jeszcze nie kupilam
ale chuda kobietka na tek fotce z sukienka...wow

Ja mam bobodent, wlasciwie pomaga, albo z przypadku sie uspokaja.

Ale slicznie, lazilam i lazilam, kawe zaliczylam i sie zmeczylam

Marcelku slodki cukierku heh buzi buzi
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 15:05   #247
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Sto lat dla Marcelka

i jedziemy do lekarza ... proszę o kciuki ... dzisaij Bartosz miał temp 37 ja juz nie wiem ....
dziekujemy

kciuki
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
popre p4w, choc sama chodzilam kiedys do wrozki i dosyc mi mądrze gadala i duzo rzeczy sie sprawdzilo-co wtedy u niej myslalam "no teraz ale powiedziala"
a z czego wrozyla jeszcze?data ur, tlko tarot?

Marcelku slodki cukierku heh buzi buzi
ja tez nie bardzo wierze - ale odnosnie tego co p4w napisala......ogladalam ten program z 20 min i padlo duzo pytan o slub i byly zupelnie inne odpowiedzi, wlasnie nie o finansach tylko inne rzeczy, a my dzis wlasnie rozmawialismy o finansach i ten facet jakby czytal w myslach normalnie

dziekujemy
Stary 2010-03-09, 15:36   #248
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewsczynki

Sto lat dla Marcelka

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 15:37   #249
megi b
Wtajemniczenie

Cześć

Dziewczyny jakiś pech nad nami wisi normalnie. W nocy myślałam, ze się wykończę wymioty i biegunka u mnie dla odmiany nie wiem czy zaraziłam się tym wirusem na oddziale czy to wczorajszy obia mi zaszkodził juz nie miałam siły małą się zajmować i małż po pracy (miał nockę) nieprzytomny mnie zastąpił, a ja w domu leże poprosiłam ciocię i ona z Amelką posiedziała 4 godziny, a tż w tym czasie się przespał i teraz już z nią zostanie Dobra wiadomość to taka, że Amelka już nie gorączkuje i nie ma biegunki. Słyszałam ją przez telefon jak słodko mama mama wołała widać po niej, że lepiej się czuje, śmieje się i bawi ładnie. Pobrali mocz i mam nadzieję, że już lepiej wyniki wyjdą.

Poczytam Was... może choć na chwilę myślami odejdę od tego wszystkiego...

Sorry, że znów Wam smęcę

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 15:42   #250
katarzynka00
Zakorzenienie

och megi, wy to byscie obdzielili kilka osob swoimi przygodami
sciskam i szybkiej poprawy zycze

A jadlas cos podejrzanego, albo innego niz maż ze mogloby tobie zaszkodzic?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 15:57   #251
megi b
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny
Cass przyjmij proszę od synowej spóźnione życzenia i
Magi nie wiem co to za bakterię ma Amelka bo to małż był u lekarza się pytać i zapomniał nazwy już nie wałkowałam tematu. Może na wypisie będzie napisane

Cytat:
dostałam rózyczkę od Bartusia, i tulipana od małza
Jak miło no i Bartuś musi koniecznie się wyspać przed wizytą u dziadków

Cytat:
Wkurzyłam sie za to na nauczycielkę Damiana od przyrody
Też bym się zeźliła

Kasiu ja podejrzewam rybę, małż wczoraj smażył, jemu nic nie jest, a też jadł, ale on może różne miksy jeść i nic mu nigdy nie jest.

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 17:34   #252
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Hej dziewczyny, znów was nie nadrobie

magi,
Pan Wysypka przesłodki

Cytat:

Ze zmienianiem pampersów bywa ciężko,co raz ciężejmoje dziecię się wierci,przewraca na brzuch,macha nogami

U nas tez problemy przy zmienianiu pampersów, czasami we dwoje musimy ja ubierac, bo raz dwa i juz jej nie ma, wiec siue musze nieco nakombinowac

A Dentinox tez mamy

Ide obiadek robic bo mała sie zaraz obudzi i juz bedzie po obiedzie

Buziaki dla was wszystkich a najwieksze dla Marcelka Svi!!!
Stary 2010-03-09, 18:16   #253
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

magi, Pan Wysypka przesłodki

U nas tez problemy przy zmienianiu pampersów, czasami we dwoje musimy ja ubierac, bo raz dwa i juz jej nie ma, wiec siue musze nieco nakombinowac

A Dentinox tez mamy

Widzę, że nie jestem sama z pamperakiem-rozrabiakiem

---

Ja już dzisiaj żegnam Panie Do jutra.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 18:38   #254
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Stary 2010-03-09, 20:10   #255
aannuullaa
Wtajemniczenie

ooo ale tu cichooo..gdzie jesteście?

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

no to a też spadam jak nikogo nie ma...

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 21:06   #256
syla39
Wtajemniczenie

Wszystkiego najlepszego dla Marcelka

Lenia mam dzisiaj

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 21:11   #257
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Lenia mam dzisiaj
dziekujemy
Stary 2010-03-09, 21:23   #258
Texasik
Rozeznanie

Ale tu dzisiaj pustki...

U mnie byly dzisiaj kolezanki ze swoimi dzieciaczkami, dwuletnia dziewczynka i roczny chlopiec. Co tu sie dzialo...dziewczynka latala do gory i na dol i caly czas mialam wrazenie, ze zaraz spadnie ze schodow. Chlopiec robil mi porzadki w szafkach kuchennych , A Daniel sie temu wszystkiemu tylko przygladal i pewnie sobie myslal , ze juz tez tak chce . I tak sobie pomyslalam jakbym miala miec trojke dzieci rok po roku to ...az mnie ciarki przeszly.

Zycze milego wieczoru, ja spadam ogladac KSD za chwile.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 22:16   #259
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

tyle mnie nie bylo a tu tylko 1 strona

Cytat:

Ja też daję Sinlac, ale z innych powodów niż ulewanie. Jeżeli chodzi o zagęstnik, to jest w porządku.

A dużo?

U nas dalej wszelkie odmiany giii, gryy, guuu itd.

---

A ja właśnie farbuję włosy... idę dokończyć.
Wercia ulewa po kazdym posilku , czasem zdarza sie ze pare dni cisza ale ja juz watpie czy to kiedys sie skonczy

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Czeko, dawałam Sinlac, nawet mam jeszcze teraz całe pudełko.
Z tego co wiem to Sinlac robi sie na wodzie bo jest to juz pełnowartościowowy posiłek. Ma duzą wartosc odzywcza i podaje sie go m.in. dzieciom słabo przybierającym na wadze.
Kiedys kilka razy dosypałam łyzeczke do mleka ale stwierdziłam, ze moze jednak to niezdrowo i robiłam na wodzie.
Jako zagestnik do mleka chyba najlepiej dac kleik
dzieki za odp.

Cytat:
ja chciałam bukiet z Kalii, ale pani z kwiaciarni mnie odwodziła od tego przez dobre pół godziny , że niby pech, bo to kwiaty żałobne

i w końcu uległam i Kalii nie było
a ja mialam bukiet ze slonecznikami

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

czekoladko teraz to już wiem czemu Martynia przy wzroście i wieku takim samym jak Weroniczka prawie kilo więcej waży ona łakomczuszkiem jest
Wercia byla lakomczuszkiem ale tylko po urodzeniu bo wypijala po 90ml !! ale widocznie stwierdzila ze musi trzymac linie
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć

Dziewczyny jakiś pech nad nami wisi normalnie. W nocy myślałam, ze się wykończę wymioty i biegunka u mnie dla odmiany nie wiem czy zaraziłam się tym wirusem na oddziale czy to wczorajszy obia mi zaszkodził juz nie miałam siły małą się zajmować i małż po pracy (miał nockę) nieprzytomny mnie zastąpił, a ja w domu leże poprosiłam ciocię i ona z Amelką posiedziała 4 godziny, a tż w tym czasie się przespał i teraz już z nią zostanie Dobra wiadomość to taka, że Amelka już nie gorączkuje i nie ma biegunki. Słyszałam ją przez telefon jak słodko mama mama wołała widać po niej, że lepiej się czuje, śmieje się i bawi ładnie. Pobrali mocz i mam nadzieję, że już lepiej wyniki wyjdą.
jakies czarne chmury chyba nad wami
zdrowka dla ciebie i Amelki

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość

wlasnie ogladalam i taki sobie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 22:22   #260
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
rano dzis bylam u dentysty - ale bolalo dentysta znieczulal mnie 3 razy a i tak mnie bolalo wiercenie strasznie p4w normalne to to?

moim zdaniem sa dobrej jakosci
zdjecia sie wgrywaja tak srednio szybko, zalezy co dla kogo jest szybko
ja bralam raz polecony priorytet a raz kuriera
współczuję bólu zęba

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie kaszki dajecie dzieciom? Mleko z ryżową czy gotowe mleczno - ryzowe? Dajecie też kaszke glutenową?
Ja daję 2 razy dnia kaszkę:rano daję ryżową na mleku modyfikowanym,a popołudniu Nestle Zdrowy brzuszek 7 zbóż też na mleku modyfikowanym i ta kaszka zawiera gluten

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Kindze w niedzielę wyszedł pierwszy ząbek. Obyło się bez żelu na dziąsełka, bez środków przeciwbólowych i przeciwgorączkowych. Marudziła tylko w nocy z soboty na niedzielę od 2 do 4 (ale wtedy nawet do głowy mi nie wpadło, że to może być przez ząb) A tu w niedzielę rano taka niespodzianka

Smutno bez Ciebie
gratki za pierwszego ząbka.
Zaglądaj do nas czasami

Cytat:
aaaaaaaaa sluchajcie sluchajcie rozmawialam dzis z TZ na temat slubu no i oczywiscie stanelo na tym, ze bardzo chcemy ale jest kwestia finansowa, musimy odkladac kase i nie wiadomo kiedy bedzie nas stac

i cos mi strzelilo do glowy i zadzwonilam na fazke do Cosmica TV, tam wlasnie leci program i gosciu z kart wrozy - i zapytalam kiedy wyjde za maz za mojego partnera i powiedzial, ze od teraz do dwoch lat, wszystko zalezy od nas ale glownie kwestie finansowe sie pojawiaja i uzbieranie pieniazkow na ten slub
super i zostaniesz prawdziwą żoną swojego męża.
aby spełniły się Wasze plany.
Ja jakoś nie mam przekonania do wróżek

Cytat:
aaaaa i Wercia mowi "mamamamamamaam":ju pi:
dla Werci

Cytat:
Piękne to wszystko
A bolerko to może nie będzie potrzebne

Stary 2010-03-09, 22:47   #261
Ania0104
Zakorzenienie

pocytowałam i co? jakis error mi wyskoczyl nie mam już siły do tego kompa

no wiec u Bartoszka tak - oskrzela czyste, gardełko też, ale wydzielina na tylnej ścianie gardełka jest i dostalismy syropki wykrztuśne ... jak tem będzie powyze 38 to dopeiro wtedy Nurofen.
I pani dr nam obwieśiła, ze górne jedynki już na dniach też wyjdą :strach-drzwi: ... a ten stan podgorączkowy może być prze ząbki.

Pytałam o jutrzejszą rehabilitacje i pow, ze jak będzie miał goraczke to lepij niech niećwiczy - też tak myśle!

Cytat:
Cześć

Sorry, że znów Wam smęcę
Megi duuuużo zdrówka!
ciesze sie, ze Amelka ma się lepiej trzymam zeby tym razem wyniki były ksiazkowe i niech Was w końcu puszczą do domku!

Zadne sorry smęć ile chcesz
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Ale tu dzisiaj pustki...

U mnie byly dzisiaj kolezanki ze swoimi dzieciaczkami, dwuletnia dziewczynka i roczny chlopiec. Co tu sie dzialo...dziewczynka latala do gory i na dol i caly czas mialam wrazenie, ze zaraz spadnie ze schodow. Chlopiec robil mi porzadki w szafkach kuchennych , A Daniel sie temu wszystkiemu tylko przygladal i pewnie sobie myslal , ze juz tez tak chce . I tak sobie pomyslalam jakbym miala miec trojke dzieci rok po roku to ...az mnie ciarki przeszly.

no to miałaś wesło

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-03-09, 22:52   #262
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
oczywiście, ze przyzwyczajenia dietetyczne odgrywają znaczącą rolę, bo wiadomo, ze w przypadku dzieci trudno mówić o wzorowej higienie jamy ustnej

Cytat:
hej dziewsczynki

Sto lat dla Marcelka
i jedziemy do lekarza ... proszę o kciuki .. dzisaij Bartosz miał temp 37 ja juz nie wiem ....
Mam nadzieję,że Bartoszek nie załapał jakiegoś choróbska

Cytat:
Cześć

Poczytam Was... może choć na chwilę myślami odejdę od tego wszystkiego...

Sorry, że znów Wam smęcę
Megi kochana współczucia
Jak to mówią nieszczęścia chodzą parami.
za Ciebie i za Amelkę.Wracajcie szybko do zdrowia

Cytat:

magi, Pan Wysypka przesłodki

A Dentinox tez mamy

My też ślemy buziaki

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Lenia mam dzisiaj
a z nami też Ci się nie chce popisać

Miramejku mam nadzieję,że u Was wszystko dobrze

Dobry wieczór babeczki
Coś chyba załapałam w przychodni,bo jakoś dziwnie się czuję
Niby gardło mnie nie boli,ale takie jakieś inne odczucie tam mam i coś kichać mi się chceKurde mam nadzieję że to nie choróbsko.
Co mogę zażyć jak karmię w razie czego?Rutinoscorbi n i coś jeszcze?
Jednak mam rehabilitacje na tą nieszczęsną rękę.Od przyszłego poniedziałku,na razie przez tydzień,a później zobaczymy.
Jak wróciłam od lekarza Bartosz tak słodko do mnie rączki wyciągałmój kochany.
Słyszałyście ponoć jeszcze większe mrozy mają być?
12 dni do kalendarzowej wiosny,a tu prosze powrót zimy
Idę zrobić sobie herbatkę,napiję się gorącej.Nie wiem czy wikiem mogę się posmarować?

Ania doczytałam,że Bartoszek osłuchowo czysty.Niech już lepiej będzie to na ząbki

Stary 2010-03-09, 23:03   #263
morska
Zadomowienie

Marcelu - sto lat!!!

Cytat:
Wkurzyłam sie za to na nauczycielkę Damiana od przyrodyDwa tygodnie temu pisali sprawdzian i ona dziś przyszła i oznajmiła,że zgubiła owe sprawdziany i jutro muszą napisać jeszcze raz
Żartujesz? Haha

Cytat:
Za to od starszego synusia dostałam dużą bombonierkę(oczywiście kupił za swoje oszczędności),mało tego powiedział,że od niego i braciszka
Pięknie się zachował
dla Niego.

Cytat:
Pokaże po niedzieli, po chrzcinach, mam nadzieję, że na jakimś znośnie wyjdę

Czy Wasze dzieci też nie dają zmieniać pampersa? Robią wszystko, żeby mamusi się nie udało

Kupiłam wczoraj te maty filcowe i dekoracje z Biedronki. Fajniutkie są. We czwartek mają być fajne dresiki welurkowe, fioletowe, szaroróżówe, niebieskogranatowe i brązowe. 29,99 zł. Wyglądają spoko, looknijcie sobie na stronce.
Magi, a Maciulek będzie w kościele trzymany cały czas na rękach czy bierzecie spacerówkę, czy jak? A w knajpce? Bo ja już rozmyślam nad szczegółami, a nawet daty nie ustaliłam

No baaaaaa

Dla dzieci czy dorosłych? Nie widzę tego na stronce, ślepa jestem?

Cytat:
ale ostatnio kolezanka -mama dwoch blizniakow polecila mi zel Sachol -jej polecila ten zel pediatra on jest dla doroslych ale mozna tez u dzieci i ona dawala go troche na smoczek i do buzki-mowila ze tylko sachol pomagal
Nie no, czegoś przeznaczonego dla dorosłych nie stosowałabym u dziecka i to tak małego Rozumiem, że można czasem obniżyć granicę wieku użytkownika o trochę, ale nie o niemal 18 lat
Np.: http://www.noworodek.pl/index.php?ms=4&eks=4681

Cytat:
Ja często kupuję w aptece internetowej, za Dentinox dałam 21 zł, a przesyłka przy wpłacie na konto 6,90 zł - co przy dwóch, trzech kupionych rzeczach już się zwraca. A nawet i przy jednej, zależy jaka marża w aptece

Cytat:
Trzymam
Ale marudził czy co? Bo 37 to przecież niewiele

Cytat:
Dziewczyny jakiś pech nad nami wisi normalnie. (...)
Trzymam żeby w moczu nic nie znaleźli (niedobrego )

Cytat:
Wercia ulewa po kazdym posilku , czasem zdarza sie ze pare dni cisza ale ja juz watpie czy to kiedys sie skonczy
Robiłaś kiedyś USG, żeby sprawdzić przyczyny? Czemu tak dużo i długo ulewa?
Mój też kiedyś bardzo dużo ulewał, ale już dawno Mu przeszło.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-03-09 o 23:24
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 23:10   #264
morska
Zadomowienie

Cytat:
no wiec u Bartoszka tak - oskrzela czyste, gardełko też, ale wydzielina na tylnej ścianie gardełka jest i dostalismy syropki wykrztuśne ... jak tem będzie powyze 38 to dopeiro wtedy Nurofen.
I pani dr nam obwieśiła, ze górne jedynki już na dniach też wyjdą :strach-drzwi: ... a ten stan podgorączkowy może być prze ząbki.
No to dobrze, że jest czysty (ale zabrzmiało )
Pewnie przez ząbki ta temperatura

Cytat:
Jednak mam rehabilitacje na tą nieszczęsną rękę.Od przyszłego poniedziałku,na razie przez tydzień,a później zobaczymy.

Idę zrobić sobie herbatkę,napiję się gorącej.Nie wiem czy wikiem mogę się posmarować?
O, to kuruj się
Oprócz tego, to chyba tylko naturalne lekarstwa typu miód, czosnek
Jednak ręka nie odpuszcza
Nie strasz z tymi mrozami Ja chcę już wiosnę
Ja smarowałam się (byłam smarowana raczej) Wickiem
Stary 2010-03-09, 23:16   #265
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Żartujesz? Haha

Pięknie się zachował
dla Niego.

Chciałabym móc żartować.Dzisiaj napisali sprawdzian po raz drugi,miejmy nadzieję,że tym razem ich nie zgubi

Morska co na przeziębienie mogę wziąć oprócz Rutinoscorbinu?

------------------------

O juz napisałaś dzięki

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-03-09 o 23:17
Stary 2010-03-09, 23:23   #266
morska
Zadomowienie

Cytat:
Morska co na przeziębienie mogę wziąć oprócz Rutinoscorbinu?

------------------------

O juz napisałaś dzięki
A jeszcze dopiszę, że ja biorę przy przeziębieniu dawkę tak ze 4 rutinoscorbinów
No i herbata z cytryną i miodem, mniam, lub mleko z miodem i masłem, mniam
Stary 2010-03-09, 23:23   #267
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
tyle mnie nie bylo a tu tylko 1 strona

Danielek tez jeszcze czesto ulewa , moze nie po kazdym posilku ale naprawde czesto. Mi sie wydaje, ze to dlatego ze duzo czasu spedza na brzuszku ,pelzajac itp.

Stary 2010-03-09, 23:25   #268
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór babeczki
Coś chyba załapałam w przychodni,bo jakoś dziwnie się czuję
Niby gardło mnie nie boli,ale takie jakieś inne odczucie tam mam i coś kichać mi się chceKurde mam nadzieję że to nie choróbsko.
Jak wróciłam od lekarza Bartosz tak słodko do mnie rączki wyciągałmój kochany.
12 dni do kalendarzowej wiosny,a tu prosze powrót zimy

Ania doczytałam,że Bartoszek osłuchowo czysty.Niech już lepiej będzie to na ząbki
oj! Mąż w delegacji i kto CIe teraz wygrzeje?
Rutinoscorbin i nie wiem co jeszcze mozna, bo mi pani w aptece powiedziała, ze NIC

Czyli jednak rehabilitacja - mam nadzieję, ze zdziałą cos

Cytat:
Trzymam
Ale marudził czy co? Bo 37 to przecież niewiele .
prawie od 2 tygodni ma katar, a przedwczoraj zaczął kaszleć i coś mu w gardełku furczy ... no i jeszcze ta podwyższona temp - wolałam to sprawdzic u lekarza

uciekam spać, wogóle to nie wiem co ja tu jeszcze robie jak jutro muszę wstać o 6 ... na 8 rehabilitacja i neurolog! \

dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-03-09, 23:25   #269
Texasik
Rozeznanie

Daniel dzisiaj podczas kapieli caly czas powtarzal tatatata i tatataa no i Tz byl normalnie wniebowziety .

Stary 2010-03-09, 23:25   #270
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
A jeszcze dopiszę, że ja biorę przy przeziębieniu dawkę tak ze 4 rutinoscorbinów
No i herbata z cytryną i miodem, mniam, lub mleko z miodem i masłem, mniam

4 na raz???????????nie za dużo przy karmieniu?Można tyle?
Mleko z miodem i masłem już wypiłam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości