|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
marta to masz jeszcze czas zobaczysz tydzien dwa i te kopniaki beda naprawde porzadniejsze
![]() ![]() kasienka witamy i ciesze sie ze udalo wam sie z dzidzia ![]() ![]() dziewczyny wiecie ze od 27tc liczy sie juz III trymestr? masakra toz tojuz tak blisko niektore z nas maja ![]()
#722 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
Ja widziałam reklamę wózka bebetto w któreś gazecie. Ciekawy jest, no i ta cena. Ale muszę zobaczyć na żywo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | ||
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Myśmy wstały przed 8... Łucja przyczłapała do mnie do łóżka, pogadała coś i puściłam jej bajki, doleżałam jeszcze trochę... teraz biorę się za "Moje ewangelie" E.E. Schmitta. Wczoraj przeczytałam "Pan Ibrahim i Kwiaty Koranu" - króciutka bardzo, ale fajnie się czyta. Swoją drogą lubię bardzo jego książki. Potem biorę się za "Przypadek Adolfa H."
Wiecie dziewczyny może kiedy wiosna ma przyjść? Ja już chce ciepełko! |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale galoty w małpki wymiatają ![]() ![]() Cytat:
![]() Pocieszam się tym, że jak w brzuchu takie grzeczne to i na zewnątrz będzie grzeczniusie ![]() Cytat:
![]() ![]() Wózeczek oglądałam.. i chyba bym się na niego skusiła gdyby nie to, że nie ma obrotowych kółek. Wcześniej myślałam, ze niepotrzebne mi obrotowe bo tyle lat ich nie było i każdy dawał radę.. ale jak pojeździłam sobie w sklepie dwoma rodzajami wózków to już nie chcę nie-obrotowego ![]() Cytat:
![]() Teraz zauważyłam (od wczoraj) że w ciągu dnia ma takie okresy aktywności i przez chwilę buszuje delikatnie a potem cisza.. buszowanie trwa ze 3 minutki i jest lekutkie ale wiem że to on ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja po spotkaniu z tatą Maćka... bardzo pozytywne... Miał łzy w oczach i aż mu się usta ze wzruszenia drgały jak ze mną rozmawiał, niestety Maćkowi nic nie drga i nawet o nas nie myśli. No cóż jakoś trzeba to przeżyć...
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
hej kobitki
![]() kasienka witaj, gratuluję upragnionego dzidziusia ![]() Moja dzidzia coś ostatnio mało się rusza, troszkę mnie to martwi... Co robicie dziś na obiad? Bo ja kompletnie nie mam pomysłu... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() marta super, że wszystko ok niezawsze dzięki a tym mackiem to mi smaka narobiłaś a dobre ten snackwrap? hd z tymi eklerkami... ![]() ![]() farminka z tym kotem w worku ![]() ![]() agravka dobrze, że wszystko ok roztrzepaniec ja tak przed ciążą wyglądałam chudzinko ![]() kasienka witaj i gratulacje ![]() kasha fajnie że masz pozytywne wrażenia ze spotkania a z tym nic nie drganiem Maćka troche mnie rozbawiłaś ![]() ![]() anuszka napewno wszystko dobrze ![]() Ja dziś robię gulasz z szynki wieprzowej z ryżem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry!!!
ja niedawno wstalam i oczywiscie mialam jedna strone do nadrobienia od wczoraj wieczorem ![]() marta ja np nie czulam bąbelków tylko pare dni temu kopniaki.Nie martw sie tym, ze nie czujesz nic wyraznego, skoro bylas na usg. Moze poprostu dzidzia ma jeszcze sporo miejsca u Ciebie w brzuszku? na dniach urosnie i bedziesz nawet widziala jak brzuszek Ci sie rusza, obiecuje! kashha i ustalilas cos z tata Macka? |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Zobaczcie, na co się natknęłam: http://fakty.interia.pl/galerie/gale.../duze,855857,1 To straszne!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
anuszka1401 okropne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Hej laski, ja juz sobie odpoczywam, zanioslam zwolnienie szef chyba nie ucieszyl sie zabardzo...ale...umowilam sie ze 2 razy w tygodniu przyjde cos porobic
![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
nie klikam twój koment mi wystarczy
anuszka ja daaawno nie miałam gulaszu a zupin mam już po dziurki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Jezu ale mi gorąco... ja też nei mam pomysłu co dzisiaj na obiad. Mam ochotę na coś, a nie wiem na co... moja głowa jest bez pomysłów.
Za to posprzątałam sobie w szafie jednej, malutka, ale zawsze to coś, bo już nei wiedziałam co mam do chodzenia... wyniosłam do piwnicy fotelik dla maleństwa, bo oddała nam kuzynka, a teraz kuzynowi będzie się rodziło dziecko, ale w domu za dużo miejsca na to nei mamy... wyniosłam stare łóżeczko od Łucji też do piwnicy, wywieziemy je na ośrodek żeglarski gdzie mamy domek... choć z drugiej strony poważnie zastanawiam się nad tym by je już wyrzucić, bo jest w tragicznym stanie, a tam na ośrodku chyba aż tak bardzo nie potrzebujemy takiego... przemyślę to jeszcze Zajrzałam też do reklamówek z ciuszkami, ale tak pobieżnie, i jezu że dzieci to takie małe się rodzą? Szok normalnie... Teraz wrzuciłam pranie, nadal myślę nad obiadem i nic do głowy mi nie przychodzi... i chyba po prostu poczytam książke, choć zbieram się do odkurzania, ale jakoś zebrać się nie mogę |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
papeteria, a przyszły już twoje staniki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
Agravka to było spotkanie konspiracyjne. Bo jemu w domu nikt nie powiedział, że jestem w ciąży. Po spotkaniu naszym chciał pogadać z mamą, w sensie takim że wyciągnąć jakiś alkohol i napić się, że znowu dziadkami będą. Chce być ze mną w kontakcie, chce się spotkać ustalić coś konkretnego np. jak mi pomóc, jak ułożyć dalej nasze życie. Jego siostra traktuje mnie jak członka rodziny, chce żebym była gościem u nich w domu, spotykała się z nimi w czasie świąt czy jakiś spotkań rodzinnych. Powiedziała mi, że napewno rodzice też będą się chcieli z nami spotkać (ze mną i z dzieckiem) w czasie świąt, czy tak wogóle po za tym. No ale resztę to dopiero czas pokaże.
![]() |
#739 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie mogę spać w nocy bo kręgosłup... jeszcze leżę ale już po śniadaniu.... wczoraj pierwszy raz tatuś mocno poczuł bąbelka naszego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie
Dopadłam na all wczoraj też tego triumpha angel curves co go uwielbiam za 52,- nowy(w sklepie 119,-).Teraz wyrastam z 75d a kupiłam 80e.Przynajmniej tego jestem pewna, że dobrze leży.Taki jak foto tylko czarny To faktycznie najadłaś się tych mięsno, ryżowo- kaszowych dań ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-10 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() papeteria widzę, że mamy dzisiaj taki sam obiad ![]() agravka super, że wszystko ok. jaszczka zazdroszczę ci tych wakacji ![]() roztrzepaniec chudzinka z ciebie, ale już powoli widać brzusio U mnie dzisiaj pięknie świeci słońce, chyba się na zakupy wybiorę i w końcu coś kupię dla dzidzi bo nic jeszcze nie mam, zacznę chociaż od jakiś drobiazgów, żeby mi się na koniec wszystko nie nazbierało. |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kasienka2607 witamy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do wózka nie wiem jak murano ale ja oglądąłam tej samej firmy vulcano czy jakoś tak i bardzo mi się podobał ale przeczytałam dużo złych opini na necie że często koła pękają albo cos się psuje że daszek bardzo cięzko się zamyka i skrzypi i budzi dzidzie że ogólnie gondola mała jak już ktoś potrzebuje na jesien/ zime to nie ma szans juz 3 miesieczne dziecko się nie miesci i wogóle jakies inne ale to mówie to pisali o tym vulcano poszukaj na necie o murano na pewno dużo będzie opini bo to dośc znany wózek Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
kashha ciesze sie ze chociaz jego tata i siostra okazali sie byc porzadnymiludzmi bo przeciez oni nie musza ponosickonsekwencji za czyny swojego syna a jednak chca to robic to mile zwlaszcza po tym jak zachowala sie jego mama
![]()
#747 |
Przyczajenie
|
Witam ja mam termin na około 6 lipca i będę miała chłopca.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
witam
dziekujemy za kciuki ![]() ![]() a ja od rana pracowicie, sprzatnelam mieszkanie, odkurzone, pomyte podlogi, obiadek gotowy. wiec teraz czas na kawe ![]() anoxa a ja sie wlasnie ciesze ze urodze latem. poprzednio rodzilam w grudniu i marcu. bylo zimno, musialam sie ubierac w grube rzeczy, kozaki, itp. bylo ciezko na samej koncowce. i to samo z dzieckiem. a teraz zaloze sukienke i klapki i gotowe, i dziecko lekko sie ubiera a nie mnostwi warstw, ze zanim wyjde z domu to juz wszyscy spoceni. ![]() roztrzepaniec sliczny malutki brzusio ![]() kassha ciesze sie ze chociaz ta rozmowa przebiegla pomyslnie i witam nowe mamusie!!!
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-03-10 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Itakasia daj trochę powera, bo u mnie go brakuje.... w dodatku nerwy mi już puściły co do Łucji, i wyłożyłam jej kazanie, w nerwach, nie mówię, że nie, ale ileż można. Jakby ktoś tak popatrzył na to dziecko z boku, pomyślałby, że pozwalamy jej na wszystko, bezstresowe wychowanie i nie wiem co jeszcze, a wcale tak nie jest. Dziecko ma określone co może, czego nie, ma zakazy, kary i wogóle. Nie jest pępkiem świata. A ona, jezu nie wiem skąd się biorą takie dzieci i jak się je robi, ona po prostu jest jaka jest. Przekorna, robi po swojemu, ma swoje zdanie, często w nosie ma to co do niej się mówi, przy okazji potrafi być przekochana i przecudowna. Ale ma charakterek, oj ma. Nieraz już nie wiem jak i w jaki sposób do niej mówić. Bo ani prośba, ani tłumaczenie, ani groźba, ani nie wiem co jeszcze nie działają. Straszę klapsem, ale ona to ma w nosie, dostanie klapsa też to ma w nosie. Przez większą część dnia jest słodka i kcohana, tzn taka, że mozna z nią się dogadać, można jej coś wytłumaczyć, pwoiedzieć... a czasem, normalnei bym ją zastrzeliła. Oj musiałam to z siebie wyrzucić. Teraz narazie chodzi jak w zegarku, do kolejnego razu...
Muszę się przejsć dzisiaj do biedronki, bo ponoć są klocuszki fajne drewniane - takie ala puzzle, wiecie o co chodzi. Mała pewnie by byla zadowolona, a z drugiej strony ma tyle zabawek... że najchętniej połowę bym przejrzała i gdzieś oddała, by opróżnić co nieco. Poza tym już wiem co na obiad zrobię, choć w sumie wcale nie mam na niego ochoty wrrr. Niech żyje zdecydowanie. Kończy mi się prać drugie pranie, jedno już wisi...ale pachnie płynem do zmiększania i mnie trafia, bo mnie aż muli... niech żyje odrzut do zapachów. |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
BAN stały
|
Boli mnie w prawym boku pod żebrami, w nocy się jakoś łokciem uderzyłam dziwnie.
![]() mam nadzieję że to nic złego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.