|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze farby BLOND
Kochane ja mam jeszcze pytanie i chciałabym zebyście doradziły mi w tej kwestii. Chce te moje szalono marchewkowe włoski troche wyciszyć i czy musze to robić joanną tak jak tym rozświetlaczem czy mogę innego producenta? Myśle o palette ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Tak się zastanawiam nad tą seria cool blonds. Czy to dobry pomysł? Tan c9 jest za bardzo platynowy ale z drugiej strony może akurat pomoże ? te c10 i c12 mi sie podobają. Dziewczyny czy mogę nimi sobie farbnąc? I jaki okres czasu musi minąć od tego wczorajszego rozjaśniania żeby nie zaszkodzić zbytnio włosom ?
A może Loreal casting gloss ? Ten najjaśniejszy tylko że to jest chyba świetlisty blond więc chyba nie bardzo. Dziewczyny poradzcie plis
" Jesteś odpowiedzią na cichą modlitwę,szeptaną co noc przez moje serce... " ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625040117.html http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqvnmifb2sj.png Edytowane przez magdalenka3 Czas edycji: 2010-03-10 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej ![]() Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-03-10 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
Adzi07 wygląda na to że równiutki kolor ci wyszedł, bo nie przeciągałaś na całość prawda? Bardzo ładnie i żadnej różnicy już nie widać
![]() A ile trzymałaś w końcu na odroście? |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę że teraz wszystkie się na palette przerzucamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- agusiajnw Dziekuje ![]() ![]()
![]() |
#3817 |
Raczkowanie
|
Adzi07- świetnie sobie ta paletta poradziła, wszystko równiutko wyszło. Na prawdę jestem pod wrażeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
Adzi07 tylko teraz nawilżaj i jeszcze raz nawilżaj- maseczki w ruch i będzie świetnie. Gratuluję
![]() Niestety z tego co wiem nie ma farb na wodzie 3% w sprzedaży, chodzi mi tu o blond, bo ogólnie ta woda przyciemnia o ton, więc do jasnych blondów daje się minimum 6%. Ale tą 218 możesz spokojnie przeciągać na całość co któreś farbowanie, nie bój się nie zniszczysz włosów, tylko skoro kolor się zgrał to jak już będziesz siedzieć z odrostami za miesiąc i widzisz że kolor już mają dobry, to wtedy jak mówiłam kładziesz resztkę farbki na wybrane pasma i od razu nad wannę. Lekko zlewasz wodą i masujesz jakby to był szampon jakieś 5 minut całość. Już mówię co to daje. Farba jest rozrzedzona, więc doleci do każdego pasemka i odświeży kolor. Dodatkowo woda z kranu zmniejszy stężenie wody 9% więc nie ma obawy że twoje włoski odczują chemię. Spłukujesz po 5-10 minutach całość i gotowe. Maseczka na koniec i cała filozofia. Dziewczyny i jeszcze jedno- ja nie mówię że palette jest lekiem na wszystko. Zdarzają się ludzie którym nie służy, ale to najczęściej z ich głupiego przekonania i niewiedzy. Nie ma co się oszukiwać, jest ona najsilniejszą farbką sklepową i dlatego też trzeba wiedzieć jak się z nią obchodzić żeby szkody nie narobić. Chodzi mi tu bardziej o te 100 z rozjaśniaczem niż ciemniejsze z wodą 9% ale jednak. Nie mówię też że tego efektu wyrównania koloru nie dałoby się osiągnąć inną farbą np. lorealem, pewnie można by, ale do tego trzeba mieć kompletne informacje na żywo- stan włosów, historię wszystkich farbowań na 2 lata wstecz, grubość i długość włosa, stan zniszczenia, jak łatwo się odbarwiają i do tego mieć palety fryzjerskie danej linii farb w rękach. Wtedy dałoby radę nawet lorealem podejrzewam tylko trzeba by do danego koloru dokupić inną wodę w sklepie fryzjerskim minimum 9% i próbować. Ja niestety nie znam wszystkich możliwych palet farb sklepowych, dlatego nic innego nie mogłam wam zaproponować. Ale jeśli nie zależy wam na czasie, możecie pisać propozycje kolorów jakie byście chciały uzyskać innych firm, a jak będę w rossmannie to spojrzę na palety i wtedy wam konkretnie doradzę. Buźki i walczcie dalej o wymarzony kolor, bo to wcale nie jest takie trudne. Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-03-10 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Raczkowanie
|
Adzi07- mi się wydaje, że sklepowe blondy to mają najniższą wodę 6%, a te z 3% to raczej do przyciemniania są. Ale są też szampony koloryzujące, ja tak czasem robiłam, trzymałam na głowie jakieś 10 min żeby tylko odświeżyć. No ale może się mylę, może jakieś blondy 3 % jednak są. Zawsze można dokupić sam oxydant 3% i dodać do farby zamiast tej 6%. Tak mi się wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Zakorzenienie
|
femme13 Dziekuje kochana Tak tez się już przekonałam i myślę ze to dobry wybór.Od teraz to moja faworytka ta 218.
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- blond bunny Kochana jesteś WIELKA ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej ![]() Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-03-10 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doczytajcie mój ostatni post bo tam sporą edycję walnęłam
![]() A co do cen... Nie łudźcie się, koszt wyprodukowania takiej farby wcale nie jest taki jaki daje np. loreal. Myślę że schwarzkopf i londa sprawiedliwy narzut cenowy robią ale loreal czy wella safira uważam że to mega przesada! Po prostu nabijacie kieszenie tym firmom, niestety. Tam nie ma jakiś cudów w tubce. Rozumiem zrobić linię exclusive jak np. deluxe schwarzkopfa że buteleczka itd. parę zł drożej ale farba sklepowa za prawie 30zł na miesiąc to myślę że dla przeciętnej Polki przesada. Zwłaszcza że jak widać taka farba spektakularnych efektów wam nie da. Ale wybór oczywiście dla każdej z was jest indywidualny- a tak z innej beczki mam klientkę na manicure, która uważa że do paznokci dobre lakiery są tylko max factor i inne dla niej nie istnieją, wiecie co ja z nią mam ![]() Więc różni ludzie, różne potrzeby. |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Raczkowanie
|
blond bunny ja się z Tobą zgadzam całkowicie- uważam że ten loreal nie jest aż tak super, żeby tyle kosztował, dla mnie ta cena nie jest adekwatna do jakości. Przekonałam się o tym ostatnio. O wiele taniej wychodzą nawet produkty profesjonalne, a względem jakości - bez porównania. No niestety kochane płacimy za markę a nie jakość. Ja się od tej pory przerzucam na tańsze - wellaton i palette. I tyle. Loreal stracił kolejną klientkę, po tym jak zaczął na odrostach robić rude badziewie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
I skunks został załatwiony na amen ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Ja też jestem zła na Loreala. Ten odcień Preference 01 którym robiłam strasznie mi jednak przesuszył włosy, stały się takie jakieś sianowate, nie tego oczekuje się po jednej z najdroższych farb w drogerii nie?? ![]() Jak to się dzieje, że po Palette C10 miałam kiedyś taki blask włosów na zdjęciach że aż "biło po oczach", a po Lorealu jakieś wysuszone kłaki się zrobiły i to po zaledwie półtora tygodnia od farbowania?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Raczkowanie
|
do Chocolate77 - no właśnie ja już wcześniej o tym pisałam, miałam to samo, już parę dni po użyciu preference jest siano i kolor matowy. Po palette miałam błyszczące i przede wszystkim NIE siano. A stosowałam ją dobrych parę lat. Szkoda że nie mam skanera, to bym wstawiła stare zdjęcia z czasów palette. Taki blond, że aż fotki prześwietlało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3827 |
Konto usunięte
|
Adzi ślicznie Ci wyszło. Idealnie równo.
![]() W weekend C9 Palette. |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny aż mnie szlag trafia jak pomyśle ze w przeciągu 4 tygodni wydalam prawie 100 na trzy farby loreal. A palett 218 miała bym 9 opakowań podzielić na pół farbki na odrosty = półtora roku farbowania
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- katedabandit Tak, po prostu sama jestem w szoku.Jeszcze sama w to nie wierze rok polowania rozjaśniania i znów polowania i nagle przebłysk.Jest ![]()
#3829 |
Zakorzenienie
|
Bo wiecie co dziewczyny... jeszcze jest też tak że loreal dąży do mega naturalnego efektu w swoich farbach i dlatego włosy zbytnio nie błyszczą, pomyślcie czy w naturze widziałyście kiedyś taki błysk jak po palette?
Paleta znów oskarżana jest przez fryzjerów o efekt płaskiego chełmu na głowie, w sensie koloru że takie sztuczne. Ale przynajmniej piękne i długo się trzymają, właśnie dzięki blaskowi! Myślę też że od tej pory będziecie bardziej polegać na własnym zdaniu a nie sugerowaniu się że przecież ta palette taka żrąca i na pewno będziecie łyse ![]() A co jeszcze do loreal to np. mi nie podchodzą ich szampony i odżywki, bo mam wrażenie że nic nie dają a rozczesać się za cholerę nie mogę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 |
Zakorzenienie
|
blond bunny to powiedz mi jeszcze taką jedną rzecz, jeżeli mam włosy po wellatonie (12/1), to jakbym chciała położyć tą c10 to wiadomo na same odrosty i tylko na chwilkę na całość. Tylko odrosty uznać tylko jako te naturalne? Bo mam podwójne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Zakorzenienie
|
agusia myślę że C10 też powinna ładnie zgrać się z tym wellatonem.
Najpierw kładź odrost naturalny i ten rudy i obserwuj, ciężko mi powiedzieć ile masz go trzymać, bo różnie z tym rudym może być, może starczyć 30 minut a może być 50 minut... Pamiętaj że C10 ciemnieje na włosach- sama farba robi się szaro fioletowa więc trochę oszukuje. Jak potrzymasz powiedzmy 30 minut to lekko zdrap farbę na pasemku odrostu i przy oknie obejrzyj kolor, ma być żółto siny a nie pomarańczowy bo jak będzie pomarańcz i zmyjesz to rude ci wyjdzie. Jak już uznasz że jest ok to kładź resztkę na pasma od góry ile ci starczy i potrzymaj chwilkę no do 3 minut a potem pod wodę, zlać lekko i masować jeszcze z 2 minutki. Potem płucz, szampon, maska i gotowe. Nie martw się jeśli gdzieś ci chwyci jakieś pojedyncze pasemko na szaro, zmyje się w ciągu 2 myć, a że masz kilka kolorów na głowie to nie dam gwarancji że wszystko wyjdzie idealnie, bo to jednak mocno zimny odcień, ale piękny... No i nie wiem kiedy ostatnio robiłaś włosy ale dobrze byłoby dać z tydzień przerwy chociaż... |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
2 misiące temu więc spokojnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie, mi też taki blask wychodził!! Mąż się ze mnie śmiał że na zdjęciach wychodzę jak najprawdziwsza Barbie ![]() Tylko, moje zdjęcia z okresu kiedy farbowałam Palette C10 też są takie tradycyjne, wywoływane, wtedy jeszcze cyfrówki nie były tak popularne ... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
Ja tez już loreal farbki odstawiam i zostaje przy tej.Kurcze dziewczyny i pomyśleć ze zatoczyłam takie kolo aż dotarłam do tej jedynej.Ale to dzięki Wam Dziewczynki.
![]() ![]() ![]()
#3835 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() Kupiłam farbę Garnier Color Naturals nr 113 - w nowej szacie graficznej. Boję się troszkę, że kolor wyjdzie za żółty. Najbardziej zaciekawiła mnie tym, że napisane jest "bez rudych i słomkowych odcieni". Macie z nią doświadczenie? Na poprzednim opakowaniu, modelka ma ładniejszy kolor włosów niż na obecnym ;p Edytowane przez Eweninka Czas edycji: 2010-03-10 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zakorzenienie
|
Eweninka ja już pisałam nie raz- jak kupujesz farbę to się nie patrzy na dziewczynę z opakowania tylko na paletę kolorów fryzjerską i wtedy na pasemku widać czy kolor jest zażółcony czy czysty. A tak to nie wiadomo co ci wyjdzie, oczywiście zależy też od twoich włosów i wielu innych czynników. Ja tej farbki nie znam, ale podejrzewam że jak wszystkie garniery, szybko się spłucze na żółto lub szaro...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Raczkowanie
|
witam cieplutko blond bunny, może poradzisz mi przy Twoim doświadczeniu z palette. Mam w domu odcien 00A czysta platyna clubbing collection, ostatnio robiłam wellatonem 12/1, włosy mam podatne na rozjaśnianie, mój naturalny to coś pomiędzy ciemnym blondem a bardzo jasnym brązem, struktura włosa - sianowata. Chciałam zrobić tą farbką odrosty, jak myślisz wyjdzie mi ta czysta platyna? Czy moze jakiegoś innego odcienia użyć? Chcę osiągnąć bardzo bardzo jasny blondzik ale nie chłodny ani nie ciepły, taki neutralny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja przechodziłam przez wszystkie fazy rudości i słomkowości, niestety. Rozjaśniałam włosy samymi farbami superrozjaśniającymi od sierpnia 2009. Wklejam fotki po Garnierze 111 color naturals. Garnier jak dla mnie to farby numer 1. Bardzo ladnie rozjaśniają. Jest to moje drugie użycie tą farbą. Wcześniej robiłam tą w starej szacie graficznej, ale nie czuje zbytnio różnicy. Kolor trzyma sie naprawdę długo. Jedyne co mnie trochę wkurza to to że robię odcieniem popielatym i muszę po farbowaniu myć często głowę żeby się ten popiel wypłukał- dopiero wtedy wychodzi to co mi się podoba. Może jednak spróbuje jakiegoś niep popielatego garniera? Jak już zafarbujesz to czekam z niecierpliwością na fotki. Do reszty dziewczyn- pięknie Wam powychodziły te blondziki, a wracając do tematu Loreala- też od niego zaczynałam- szkoda kasy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.