|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
miałam nadzieję ,że to już koniec takich wiadomości...
|
|
|
|
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
poszłam na badania, a spędziłam 2 dni w szpitalu... pierwszy rzut oka na usg i juz wiedziałam... nie było serduszka, lekarz powiedział że ciąża przestała się rozwijać..
Byłam w ciąży równiutko 10 tygodni... No ale teraz to już na pewno nic więcej sie złego na tym wątku nie stanie bo ile można więc dbajcie dziewczynki o siebie i Wasze fasolki pewnie bede Was jeszcze podczytywac
|
|
|
|
#3633 |
|
BAN stały
|
ry-bciu kochana, strasznie mi przykro i bardzo Wam współczuję...
|
|
|
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jesli masz jakies pytania to pisz.
http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png Edytowane przez starapanna Czas edycji: 2010-03-09 o 23:38 |
|
|
|
|
#3635 |
|
BAN stały
|
W czwartek jak byłam przyjmowana do szpitala, przyjechała rodzic kobietka. No i w trakcie utartych procedur piguła zapytała Ją, która to ciąża i czy były jakieś poronienia...Odpowiedział a, że tak- 5...
Mogła być co najwyżej w moim wieku, bardzo to przeżyłam. Piguła też, spojrzała na mnie i potem jak robiła ze mną "wywiad" to bardzo to jeszcze przeżywałyśmy. Tyle kobiet pozbywa się dzieci, ciąż, "problemu", a tyle z nas cierpi... Mam nadzieję, że czas zaciera jakoś rany, bo nie goi ich zapewne nigdy... |
|
|
|
#3636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie dobrze |
|
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
ry-bcia, ja nie wierze miałysmy ten sam termin porodu, ja myslalam ze juz w 3 mscu sie nic nie przydarzy. Bardzo współczuje i sciskam mocnoo.
ja dzisiaj ide na usg, na 18 trzymajcie kciuki
|
#3638 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie.
Jestem nowa na tym forum, i choć kierowane jest do mamuci wrześniowo-październikowych - to ja się jednak dopiszę. Jutro zacznie się u mnie 17 tydzień mojej upragnionej, wyczekanej i wywalczonej ciąży. Staraliśmy się z mężem 2 lata, jednak była potrzebna pomoc ginekologa - farmakologiczna. I udało się. 28 grudnia zobaczyłam swoją fasolkę pierwszy raz na USG ![]() Nie dość że zrobiłam prezent mojemu Mężowi na Sylwestra i Nowy Rok, to dodakowo nasza fasolka jest prezentem na Naszą I rocznić Ślubu, która była w Św.Bożego Narodzenia ![]() Termin porodu wypada na 26-08-2010, a więc na 2 dni przed naszą 9 rocznicą od kąd jesteśmy razem. To dzieciątko naprawdę jest naszym prezentem (prawdopodobnie zostało poczęte w Mikołaja) Mam nadzieję że was nie zanudziłam... PS: [*] Bardzo mi przykro ry-bcia . Dlaczego tak jest, że jak się chce to nie można, a jak się nie chce to ma się kilka dzieci ... [*] |
|
|
|
#3639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz to ja zaczynam się bać USG, które mam za tydzień. Przepraszam, że pytam ale jeśli masz siły to napisz proszę, czy miałaś jakieś objawy przepowiadające to co się stało? Jakieś plamienia? Miałaś mdłości? Normalnie płakać mi się chcę.... :-( Cytat:
A ja odwrotnie mam zamiar te najmniejsze na początek kupić nowe, a dla troszkę starszego maleństwa będę kupował też używane.
|
|
#3640 | |
|
Rozeznanie
|
Rybciu- bardzo mi przykro. NIe wiem co czujesz, ale mocno przytulam
Cytat:
Cudowny dostaliście prezent od losu![]() Zagość wygodnie u Nas Pozdrawiam- MadziaTrzymam ![]() i czekamy na foteczke, wczoraj było tyle dobrych wieści z usg
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
rybcia tak strasznie mi przykro...Nawet nie wiem co napisać,bo wiem,że żadne słowa pocieszenia nie wypełnią tej straty.Musisz być teraz bardzo silna i wierzyć,że niedługo znowu się uda i tym razem wszystko pójdzie dobrze.Trzymaj się Kochana
![]() Kurcze,aż mi teraz głupio pisać o sobie... Byłam wczoraj na usg.Mąż poszedł ze mną.Usg było robione przez brzuch.Wszystko było pięknie widać.Dziecko jest zdrowe i ładnie rośnie,ma 7,2cm.Przezierność i kość nosowa w porządku.Strasznie się wiercił bobas podczas badania,więc lekarz co chwile musiał robić różne manewry,żeby się przekręcił.Jesteśmy bardzo szczęsliwi,że wszystko poszło dobrze,a ja tym bardziej,że poszliśmy razem z mężem,dzieki temu jakoś inaczej teraz to wszystko razem przeżywamy.Bardzo fajne uczucie.Wieczorem postaram sie wrzucic zdjęcie maluszka,bo wczoraj jak wróciłam,to padłam ze zmęczenia...Aha termin porodu przesunął sie na 15.09,niewielka różnica,ale jednak,więc jakbyś Pomidorko mogła uzyć swoim zwinnych rąk i zmienić to i owo w kalendarzyku,bedę wdzięczna
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
ry-bcia
![]()
|
|
#3643 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny net mi padł i dwa dni od świata odcię ta byłam ale już jestem
![]() Cytat:
No i tak jest jak sie tylko fragment czyta. Ja tu o pierdołach piszę a... Rybciu smutno mi razem z tobą i nie wiem co napisać.... będzie dobrze....następnym razem się uda? Cokolwiek napiszę to i tak nie ukoi bólu więc posyłam tylko dużo wirtualnych uścisków.
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-03-10 o 09:01 |
|
|
|
|
#3644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wierze, ze predzej czy pozniej kazda z nas doczeka sie upragnionego dziecka.
http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png Edytowane przez starapanna Czas edycji: 2010-03-10 o 09:14 |
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam usg we wtoek 16-stego to będzie właśnie 1o tc |
|
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Ry-bcio bardzo mi przkro, mam nadzieje, ze jakos sie trzymasz
![]() Strasznie duzo zlych wiadomosci w tym watku ![]() Gabisun ja tez poprosze zaproszenie, ciagle zapominam to napisac ![]() Kasienka1701 Ciesze sie, ze wszystko w porzadku I widze, ze Tobie tez wczesniejszy termin wychodzi Moze tego samego dnia urodzimy.ninaad wspolczuje, moze znajdz innego dobrego lekarza na nfz? |
|
|
|
#3647 |
|
Wtajemniczenie
|
póki co plan mam taki:
-po południu zadzwonię umówić się do mojej gin na usg (prywatnie)- mam nadzieję, że da się w przyszłym tygodniu (bo dzisiaj wyjeżdzam z3miasta i wracam w niedziele) -bede chodzic do tej samej przychodni do lekarza, u którego byłam ostatnio (jak moja gin byla na urlopie)
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
ry-bcia strasznie mi przykro
Wierzę jednak, że nic nie dzieje się bez przyczyny... ja codziennie boję się o mojego Żelka... Czy wszystko ok, czy dobrze się rozwija itp. Cytat:
ja też miałam problemy (z bardzo nieregularnymi miesiączkami, przez które miałam problem z zajściem w ciążę) i lekarz (S) pomógł mi lekami Nadal biorę Luteinę na podtrzymanie i od 7tc siedzę w domu na zwolnieniu.
|
|
|
#3649 |
|
Raczkowanie
|
Kasienka1701- fajowo, że poszłaś z TŻ
![]() każdemu polecam, bo tak jak pisałam na swoim przykładzie to taki magiczny moment, kiedy to najczęściej do mężczyzny dopiero dociera ![]() ninaad - ale chamstwo z tym USG, przecież to jedno z najważniejszych USG !!! Jak można odwołać nie dając alternatywy wrrrr. Z tego co widzę masz termin mniej więcej taki jak ja, więc koniecznie musisz zrobić to USG jako jedno z 3 podstawowych tzn. to akurat jest między 11 a 14 tygodniem ciąży. Ja 14 tydzień kończę w ten piątek więc Ty chyba dzisiaj (?)... umów się na "już". Koniecznie. Chyba, że coś źle liczę... Wczoraj koleżanka pożyczyła mi swój domowy Doppler - udało nam się złapać serduszko mojego maleństwa - coś niesamowitego !!!! Przy tym mój TŻ bawił się w doktora szukając sondą serduszka ![]() Bezcenne ....
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
Rybciu, bardzo mi przykro
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#3651 |
|
Raczkowanie
|
Ry-bcia jest mi tak strasznie przykro, okropnie się zdołowałam. Ale tu smutno
![]() Ja idę jutro na badania, nie mogę się doczekać choć się boję. Ten strach zawsze jest z nami... |
|
|
|
#3652 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kto wie...Jutro już początek II trymestru-czas leci...
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
rybcia aż mi ciarki przeszły po twoim poście
|
#3655 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Wtajemniczenie
|
Gabisun cudowne zdjecia
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domowy doppler fajna sprawa można te najpiękniejsze dźwięki usłyszeć ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- dziękuję ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- dziewczyny a jak to jest z liczeniem miesięcy? skoro skończyłam dzisiaj 15 tydzień, to znaczy,że jestem w 4 miesiącu +3 tygodnie, czyli za tydzień zacznę 5 miesiąc tak? |
|
|
|
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miesiące i tygodnie ciąży Przyjmuje się, że: - 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia. Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry: - 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia, - 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia, - 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

miałam nadzieję ,że to już koniec takich wiadomości...

więc dbajcie dziewczynki o siebie i Wasze fasolki pewnie bede Was jeszcze podczytywac

będzie dobrze

bo nie kupuje dziecku tony zabawek, samych markowych ciuchow i baaaa tone ciuchow