Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-09, 22:23   #3631
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez ry-bcia Pokaż wiadomość
niestety z przykrością muszę sie z Wami pożegnać... myślę że na długo zapamiętam tegoroczny Dzień Kobiet...
Pomidorko proszę przenieś mnie na białą listę...
Rybko tak bardzo mi przykro co się stało? dlaczego tyle przykrych rzeczy się dzieje na naszym wątku miałam nadzieję ,że to już koniec takich wiadomości...

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 22:34   #3632
ry-bcia
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

poszłam na badania, a spędziłam 2 dni w szpitalu... pierwszy rzut oka na usg i juz wiedziałam... nie było serduszka, lekarz powiedział że ciąża przestała się rozwijać..Byłam w ciąży równiutko 10 tygodni...

No ale teraz to już na pewno nic więcej sie złego na tym wątku nie stanie bo ile można więc dbajcie dziewczynki o siebie i Wasze fasolki pewnie bede Was jeszcze podczytywac
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 23:34   #3633
NIKaP-n
BAN stały

ry-bciu kochana, strasznie mi przykro i bardzo Wam współczuję...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 23:37   #3634
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
poszłam na badania, a spędziłam 2 dni w szpitalu... pierwszy rzut oka na usg i juz wiedziałam... nie było serduszka, lekarz powiedział że ciąża przestała się rozwijać..Byłam w ciąży równiutko 10 tygodni...

No ale teraz to już na pewno nic więcej sie złego na tym wątku nie stanie bo ile można więc dbajcie dziewczynki o siebie i Wasze fasolki pewnie bede Was jeszcze podczytywac
Rybciu musisz to przezyc, z kazdym dniem bedzie Ci latwiej. Sciskam mocno
Jesli masz jakies pytania to pisz.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png

Edytowane przez starapanna
Czas edycji: 2010-03-09 o 23:38
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 23:49   #3635
NIKaP-n
BAN stały

W czwartek jak byłam przyjmowana do szpitala, przyjechała rodzic kobietka. No i w trakcie utartych procedur piguła zapytała Ją, która to ciąża i czy były jakieś poronienia...Odpowiedział a, że tak- 5...
Mogła być co najwyżej w moim wieku, bardzo to przeżyłam. Piguła też, spojrzała na mnie i potem jak robiła ze mną "wywiad" to bardzo to jeszcze przeżywałyśmy. Tyle kobiet pozbywa się dzieci, ciąż, "problemu", a tyle z nas cierpi...

Mam nadzieję, że czas zaciera jakoś rany, bo nie goi ich zapewne nigdy...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 00:06   #3636
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
niestety z przykrością muszę sie z Wami pożegnać... myślę że na długo zapamiętam tegoroczny Dzień Kobiet...
Bardzo mi przykro kochananastępnym razem napewno się uda,trzymam kciukibędzie dobrze

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 07:53   #3637
elenka1
Rozeznanie

ry-bcia, ja nie wierze miałysmy ten sam termin porodu, ja myslalam ze juz w 3 mscu sie nic nie przydarzy. Bardzo współczuje i sciskam mocnoo.

ja dzisiaj ide na usg, na 18 trzymajcie kciuki

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 08:10   #3638
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Witajcie.
Jestem nowa na tym forum, i choć kierowane jest do mamuci wrześniowo-październikowych - to ja się jednak dopiszę.

Jutro zacznie się u mnie 17 tydzień mojej upragnionej, wyczekanej i wywalczonej ciąży. Staraliśmy się z mężem 2 lata, jednak była potrzebna pomoc ginekologa - farmakologiczna.
I udało się.
28 grudnia zobaczyłam swoją fasolkę pierwszy raz na USG
Nie dość że zrobiłam prezent mojemu Mężowi na Sylwestra i Nowy Rok, to dodakowo nasza fasolka jest prezentem na Naszą I rocznić Ślubu, która była w Św.Bożego Narodzenia

Termin porodu wypada na 26-08-2010, a więc na 2 dni przed naszą 9 rocznicą od kąd jesteśmy razem.

To dzieciątko naprawdę jest naszym prezentem (prawdopodobnie zostało poczęte w Mikołaja)

Mam nadzieję że was nie zanudziłam...

PS: [*] Bardzo mi przykro ry-bcia .
Dlaczego tak jest, że jak się chce to nie można, a jak się nie chce to ma się kilka dzieci ... [*]
kasienka2607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 08:14   #3639
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo mi przykro... niestety wiem co czujesz :-( Trzymaj się dzielnie, mimo, że teraz ciężko to sobie wyobrazić to wierz mi że czas leczy rany.
Teraz to ja zaczynam się bać USG, które mam za tydzień.
Przepraszam, że pytam ale jeśli masz siły to napisz proszę, czy miałaś jakieś objawy przepowiadające to co się stało? Jakieś plamienia? Miałaś mdłości?
Normalnie płakać mi się chcę.... :-(

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Jednak czeto poczatki sa bardzo trudne po narodzinach dziecka. Mimo ze ludzie sie kochaja to na prawde wyborazenia a rzeczywistosc dwie rozne bajki. Ja sama tego doswiadczylam wiedzialam ze nie bedzie lekko, ale domysav sie a to odczuc na wlasnej skorze to ogromna roznica.
Tak sobie właśnie myślałam, że bajka to nie będzie. No ale grunt to robić wszystko, żeby było dobrze. Trzeba mieć nadzieję, że uda się zachować i rozsadek i być dobrą matką, i żoną i przyjaciółką, i koleżanką itp.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

Czy Wy też kupujecie (będziecie kupować) używane ciuszki, czy tylko nowe? Ja nie mam po kim dostać nic a nic, więc stwierdziłam, że te najmniejsze kupię używane w dobrym stanie, bo z nich pewnie Mały najszybciej wyrośnie
A ja odwrotnie mam zamiar te najmniejsze na początek kupić nowe, a dla troszkę starszego maleństwa będę kupował też używane.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 08:19   #3640
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Rybciu- bardzo mi przykro. NIe wiem co czujesz, ale mocno przytulam

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Jestem nowa na tym forum, i choć kierowane jest do mamuci wrześniowo-październikowych - to ja się jednak dopiszę...
Witaj wśród Nas Cudowny dostaliście prezent od losu
Zagość wygodnie u Nas Pozdrawiam- Madzia

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj ide na usg, na 18 trzymajcie kciuki
Trzymam
i czekamy na foteczke, wczoraj było tyle dobrych wieści z usg
Stary 2010-03-10, 08:38   #3641
kasienka1701
Zadomowienie

rybcia tak strasznie mi przykro...Nawet nie wiem co napisać,bo wiem,że żadne słowa pocieszenia nie wypełnią tej straty.Musisz być teraz bardzo silna i wierzyć,że niedługo znowu się uda i tym razem wszystko pójdzie dobrze.Trzymaj się Kochana

Kurcze,aż mi teraz głupio pisać o sobie...
Byłam wczoraj na usg.Mąż poszedł ze mną.Usg było robione przez brzuch.Wszystko było pięknie widać.Dziecko jest zdrowe i ładnie rośnie,ma 7,2cm.Przezierność i kość nosowa w porządku.Strasznie się wiercił bobas podczas badania,więc lekarz co chwile musiał robić różne manewry,żeby się przekręcił.Jesteśmy bardzo szczęsliwi,że wszystko poszło dobrze,a ja tym bardziej,że poszliśmy razem z mężem,dzieki temu jakoś inaczej teraz to wszystko razem przeżywamy.Bardzo fajne uczucie.Wieczorem postaram sie wrzucic zdjęcie maluszka,bo wczoraj jak wróciłam,to padłam ze zmęczenia...Aha termin porodu przesunął sie na 15.09,niewielka różnica,ale jednak,więc jakbyś Pomidorko mogła uzyć swoim zwinnych rąk i zmienić to i owo w kalendarzyku,bedę wdzięczna

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 08:41   #3642
martucha84
Zakorzenienie

ry-bcia
Stary 2010-03-10, 08:50   #3643
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczyny net mi padł i dwa dni od świata odcię ta byłam ale już jestem Obiecuję ,ze nadrobię was jeszcze dzisiaj,a póki co podpisuję się pod tym co Ray napisała

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
martucha oczywiscie ze njajwazniejsze to miec dystans do wszystkiego do macierzynstwa tez

mit matki Polki dawno minal

kobieta jest mama ale tez i kobieta i o sobie myslec tez musi

ja czasami jak czytam wypowiedzi roznych mam na forum to w ich swietle jestem jak wyrodna matka bo nie kupuje dziecku tony zabawek, samych markowych ciuchow i baaaa tone ciuchow butkow z najlepszych firm i daje czasem dziecku frytki czy inne "badziewie" ale mi to lata

ja wychodze z zalozenia ze wszystko z umiarem i rozsadkiem. Dziecko nie musi miec markowych ubran i tony zabawek by bylo szczesliwe najwazniejsze by mialo uwage rodzicow ja od malego ucze moja corke dyscypliny, dobrego zachowania i nie dostaje wszystkiego czego zapragnie i nie dlatego ze mnie nie stac bo stac ale dlatego ze nie chce by byla zepsutym dzieckiem ktore tylko wymaga i nie zna szacunku do tego co ma

staram sie ja tez zdrowow odzywiac ale to jest dziecko i ma pewne prawa oglada bajki zje czasem frytki czy slodycze takie jest dzieciece zycie moim zdaniem oczywiscie

a mnie dzis tak glowa boli ze hej :/

No i tak jest jak sie tylko fragment czyta. Ja tu o pierdołach piszę a...

Rybciu smutno mi razem z tobą i nie wiem co napisać.... będzie dobrze....następnym razem się uda? Cokolwiek napiszę to i tak nie ukoi bólu więc posyłam tylko dużo wirtualnych uścisków.

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-03-10 o 09:01
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:12   #3644
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
W czwartek jak byłam przyjmowana do szpitala, przyjechała rodzic kobietka. No i w trakcie utartych procedur piguła zapytała Ją, która to ciąża i czy były jakieś poronienia...Odpowiedział a, że tak- 5...
Mogła być co najwyżej w moim wieku, bardzo to przeżyłam. Piguła też, spojrzała na mnie i potem jak robiła ze mną "wywiad" to bardzo to jeszcze przeżywałyśmy. Tyle kobiet pozbywa się dzieci, ciąż, "problemu", a tyle z nas cierpi...

Mam nadzieję, że czas zaciera jakoś rany, bo nie goi ich zapewne nigdy...
Dosc niedawno rozmawialam ze znajoma o poronieniach. Kobitka ma teraz 40 lat, dwojke dzieci. 2 poronienia przed starszym dzieckiem, pozniej 10 lat staran i 8 ciaz!! Masakra. Brala acard, clexane i udalo sie donosic Maciusia.

Wierze, ze predzej czy pozniej kazda z nas doczeka sie upragnionego dziecka.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png

Edytowane przez starapanna
Czas edycji: 2010-03-10 o 09:14
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:12   #3645
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
ry-bcia wiem że ja za dużo się tu nie udzielam ale jet mi tak strasznie przykro. Normalnie się spłakałam. Straszne ale nie poddawaj się.

Ja mam usg we wtoek 16-stego to będzie właśnie 1o tc
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:37   #3646
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Ry-bcio bardzo mi przkro, mam nadzieje, ze jakos sie trzymasz
Strasznie duzo zlych wiadomosci w tym watku

Gabisun ja tez poprosze zaproszenie, ciagle zapominam to napisac

Kasienka1701 Ciesze sie, ze wszystko w porzadku I widze, ze Tobie tez wczesniejszy termin wychodzi Moze tego samego dnia urodzimy.

ninaad wspolczuje, moze znajdz innego dobrego lekarza na nfz?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:54   #3647
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
ninaad wspolczuje, moze znajdz innego dobrego lekarza na nfz?
póki co plan mam taki:
-po południu zadzwonię umówić się do mojej gin na usg (prywatnie)- mam nadzieję, że da się w przyszłym tygodniu (bo dzisiaj wyjeżdzam z3miasta i wracam w niedziele)
-bede chodzic do tej samej przychodni do lekarza, u którego byłam ostatnio (jak moja gin byla na urlopie)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:57   #3648
angelikaw
Zakorzenienie

ry-bcia strasznie mi przykro Wierzę jednak, że nic nie dzieje się bez przyczyny...

ja codziennie boję się o mojego Żelka... Czy wszystko ok, czy dobrze się rozwija itp.

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Jutro zacznie się u mnie 17 tydzień mojej upragnionej, wyczekanej i wywalczonej ciąży. Staraliśmy się z mężem 2 lata, jednak była potrzebna pomoc ginekologa - farmakologiczna.
Cieszę się, że dołączyłaś Kasiu
ja też miałam problemy (z bardzo nieregularnymi miesiączkami, przez które miałam problem z zajściem w ciążę) i lekarz (S) pomógł mi lekami Nadal biorę Luteinę na podtrzymanie i od 7tc siedzę w domu na zwolnieniu.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 10:05   #3649
Bluex
Raczkowanie

Kasienka1701- fajowo, że poszłaś z TŻ
każdemu polecam, bo tak jak pisałam na swoim przykładzie to taki magiczny moment, kiedy to najczęściej do mężczyzny dopiero dociera

ninaad - ale chamstwo z tym USG, przecież to jedno z najważniejszych USG !!! Jak można odwołać nie dając alternatywy wrrrr. Z tego co widzę masz termin mniej więcej taki jak ja, więc koniecznie musisz zrobić to USG jako jedno z 3 podstawowych tzn. to akurat jest między 11 a 14 tygodniem ciąży. Ja 14 tydzień kończę w ten piątek więc Ty chyba dzisiaj (?)... umów się na "już". Koniecznie. Chyba, że coś źle liczę...

Wczoraj koleżanka pożyczyła mi swój domowy Doppler - udało nam się złapać serduszko mojego maleństwa - coś niesamowitego !!!! Przy tym mój TŻ bawił się w doktora szukając sondą serduszka
Bezcenne ....
Stary 2010-03-10, 10:07   #3650
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Rybciu, bardzo mi przykro

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 10:09   #3651
dash
Raczkowanie

Ry-bcia jest mi tak strasznie przykro, okropnie się zdołowałam. Ale tu smutno

Ja idę jutro na badania, nie mogę się doczekać choć się boję. Ten strach zawsze jest z nami...
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 10:14   #3652
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość
Wczoraj koleżanka pożyczyła mi swój domowy Doppler - udało nam się złapać serduszko mojego maleństwa - coś niesamowitego !!!! Przy tym mój TŻ bawił się w doktora szukając sondą serduszka
Bezcenne ....
Wow zazdroszcze To musialo byc swietne przezycie...
Stary 2010-03-10, 10:28   #3653
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Kasienka1701 Ciesze sie, ze wszystko w porzadku I widze, ze Tobie tez wczesniejszy termin wychodzi Moze tego samego dnia urodzimy.
No fajnie by było tego samego dnia kto wie...

Jutro już początek II trymestru-czas leci...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 10:30   #3654
abz
Zakorzenienie

rybcia aż mi ciarki przeszły po twoim poście

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 10:41   #3655
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
No fajnie by było tego samego dnia kto wie...

Jutro już początek II trymestru-czas leci...
Tak, ciezko mi uwierzyc, ze to juz II trymestr sie zacznie. Wydaje mi sie, ze dopiero wczoraj zobaczylam 2 kreseczki na tescie
Masz jeszcze mdlosci?
Stary 2010-03-10, 10:41   #3656
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość
ninaad - ale chamstwo z tym USG, przecież to jedno z najważniejszych USG !!! Jak można odwołać nie dając alternatywy wrrrr. Z tego co widzę masz termin mniej więcej taki jak ja, więc koniecznie musisz zrobić to USG jako jedno z 3 podstawowych tzn. to akurat jest między 11 a 14 tygodniem ciąży. Ja 14 tydzień kończę w ten piątek więc Ty chyba dzisiaj (?)... umów się na "już". Koniecznie. Chyba, że coś źle liczę...
na "już" to raczej nie ma szans. Bo ja po pracy wsiadam w pks i wracam w niedzielę.
Stary 2010-03-10, 10:55   #3657
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Gabisun cudowne zdjecia
Stary 2010-03-10, 11:07   #3658
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
na "już" to raczej nie ma szans. Bo ja po pracy wsiadam w pks i wracam w niedzielę.
i tka chyba już troszkę późno bo ktoś pisał,że ończysz dzisiaj 14 tydzień, a badanie wykonuje się do 13 tyg. +6dni. Ale trudno nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.

Domowy doppler fajna sprawa można te najpiękniejsze dźwięki usłyszeć

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Gabisun cudowne zdjecia
dziękuję

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

dziewczyny a jak to jest z liczeniem miesięcy? skoro skończyłam dzisiaj 15 tydzień, to znaczy,że jestem w 4 miesiącu +3 tygodnie, czyli za tydzień zacznę 5 miesiąc tak?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 11:15   #3659
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
i tka chyba już troszkę późno bo ktoś pisał,że ończysz dzisiaj 14 tydzień, a badanie wykonuje się do 13 tyg. +6dni. Ale trudno nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
też tak właśnie myślę. Ja tam chcę "tylko" zobaczyć rączki, nóżki, bijące serduszko a ta przezierność karkowa, bo to, że np wyjdzie, że jest coś nie tak i jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia niektórych chorób genetycznych to i tak nic mi nie da oprócz niepewności i strachu- no bo co z tym zrobić- nic
Stary 2010-03-10, 11:17   #3660
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

dziewczyny a jak to jest z liczeniem miesięcy? skoro skończyłam dzisiaj 15 tydzień, to znaczy,że jestem w 4 miesiącu +3 tygodnie, czyli za tydzień zacznę 5 miesiąc tak?
Ja znalazłam kiedyś taki opis
Miesiące i tygodnie ciąży

Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości