|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mnie przeraża, że do ślubu zostało tak mało czasu. A już ta dwojka to zupełnie dołuje Bo jak się nie wyrobimy ze wszystkim to będzie dupa ![]() Mama dzisiaj mi zadzwoniła z informacją, że wyjeżdża sobie w maju na wycieczkę Ta to ma luz totalny Zapytałam tylko, czy zdąży na ślub wrócić
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mnie ta 2 tez przeraza
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Z 5 czerwca to nas sporo jest
Ale to fajnie, bo razem będziemy odliczać
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam zostaly jedne zajęcia w poradni, ale te mamy dopiero 29 marca, wiec troszkę sie naczekamy. Potem zaraz maszerujemy do księdza ze wszystkimi dokumentami. W ogóle zapomniałam Wam powiedzieć, że w tej poradni kobietka nas pytała o imię, nazwisko, datę urodzenia, miejsce zamieszkania, zawód i dziewczyny musiały podać nr telefonu
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
My też jeszcze nie mamy nauk (choć chciałam na nie nie chodzić bo mam to ksiądz p[owiedział samego go puścisz pomyslałam tylko no biedak nie trafi) i poradni też nie ale jutro chce załatwić zgodę na ślub w innej parafi i zapowiedzi.
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Zapomniałam dziś wysyłam 20 zaproszeń więc jesteśmy do przodu o 40 osób zostało jeszcze 110 |
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
no tak,ale to przynajmniej bedziesz sie relaksowac czytajac i ogladajac nasze relacje a my potem bedziemy trzymać kciuki za ciebie
|
#2231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to już jest z tymi facetami Zresztą samemu tak chodzić to dziwnie. U nasna naukach były same pracy, tak samo teraz w poradni ![]() Można się nam jutro uda załatwić tą zgodę i Piotrek chce od razu załatwić u siebie w kościele zapowiedzi. Do mojego kościoła chyba pójdziemy w innym terminie Pewnie jakoś po świętach ![]() Cytat:
O której w ogóle macie śluby? Może jeszcze o jednej godziniebędziemy ślubować My mamy na 16:00 ![]() Cytat:
My już będziemy odpoczywać po tych napiętych miesiącach, a Ty się będziesz stresować i załatwiać ostatnie rzeczy Ale będziemy Ci pewnie zazdrościć, że jeszcze jesteś przed ![]() Łoo jery, ale Wam tego jeszcze zostało
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy o 15 wiec zblizona godzinka, ale ja juz bede po a ty przed
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć powiem szczerze, ze troszkę mnie przeraża tamyśl, że non stop będzie za nami latał kamerzysta i fotograf Może mnie to czasami peszyć Czyli Ty już będziesz odbierać życzenia pod kościołem, a my dopiero będziemy do niego wchodzić Pewnie, jak będziemy skladać przysięgę to Wy będziecie się opychać na sali rosołem
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to ma być przyjaciel... szkoda słów.. A o dniu mózgu to nie wiedziałam:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale o tym, że ob tej samej godzinie będziemy się stresować to my już wiemy![]() Cytat:
![]() za to na pewno dwie-trzy osoby wezmą aparat z sobą;p
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Czyli się będziemy stresować razem
Powiem Wam, ze najbardziej się boję tego, że cosik przekręcę, albo, ze nie będe mogla wcisnąć Piotrkowi na palec obrączki Albo że się potknę, jak bedziemy wchodzić do kościoła ![]() Piotrek jak na razie się wcale nie stresuje, ale wiem, że w dzień ślubu to będzie masakra!!! Już mu mowię, że ma na mnie co jakiś czas spojrzeć, a nie tylko siedzieć przerażony Cytat:
Mnie troszkę stresuje ta myśl, ze będą cały czas za nami latać, ale chcemy mieć pamiątkę w postaci płytki i zdjęć więc muszę to przeżyć
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kamerzysty ani fotografa na przyjęcie nie chcieliśmy- będzie za mało osób i nie ma sensu wg mnie robić jeszcze dodatkowego filmu, tym razem że sami organizujemy sobie przyjęcie, a kamerzysta u nas to wydatek ok 1500-2000...;/
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my bedziemy miec tylko fotografa, kamere mamy wlasna wiec znajomy nam nakreci tylko najwazniejsze momenty tak tylko dla nas, ogolem nie lubie ogladac siebie na filmikach ale to wyjatkowy dzien wiec moge sie poswiecic tez macie rosolek, moja przyszla szwagierka miala na swoim slubie krem z pieczarek jak jej tata to uslyszal to sie zalamal musze powiedziec ze nie byl dobry, ale pocieszylam tescia ze u nas bedzie rosolek wiec niech sie nie martwi
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- rosołek musi być a jak znajde to pośle Wam Nasze menu. |
|
|
|
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale cóż, tylko jeden taki dzień w życiu wiec się poświęcimy ![]() Cytat:
![]() Fajnie, ze znajomi zgodzili się nakręcić Wam filmik Ostatnio właśnie gadaliśmy z Piotrkiem, ze kamerzysta nakręci troszkę w kościele, potem kapkę na sali, oczepiny i będzie koniec kasety. Ech, ale chceiliśmy mieć płytkę choć też bardzo nie lubię być kamerowaną.My rosołka mieć nie będziemy Zdecydowaliśy się na krem ze szparagów Teściowa nosem kręci, że rosół to taki tradycyjny, ale chcieliśmy cosik innego Miejmy nadzieję, ze ten krem będzie smaczny bo inaczej to dopiero się po ślubie od niej nasłuchamy
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkleje wam moje menu podsunelas pomysl, to wy tez wklejcie jak macie ZUPY (do wyboru 1 rodzaj) -rosół z makaronem -krem z borowików z groszkiem ptysiowym -krem serowo- brokułowy z dodatkiem kurczaka grillowanego lub groszku ptysiowego MIĘSA (do wyboru 4 rodzaje) -filet z kurczaka faszerowany serem i brokułami -filet z kurczaka faszerowany szynką i serem feta -filet z kurczaka faszerowany serem i pieczarkami -pieczona kaczka w aromacie cytrusów i jabłek -kotlet de volay -schab w sosie jogurtowym -kotlet schabowy przeplatany boczkiem -kotlet schabowy z pieczarkami -kotlet po szwajcarsku -rolada schabowa faszerowana borowikami -filet z kurczaka w parmezanie -rolada śląska -polędwiczka wieprzowa faszerowana grzybami i wędzonym serem -rolada schabowa faszerowana śliwkami w sosie żurawinowym DODATKI DO MIĘS (3 rodzaje do wyboru) -ziemniaki z wody -ziemniaki puree -ziemniaki podsmażane -kluski śląski -kluseczki szpinakowe -dufinki SOSY (2 rodzaje do wyboru) -sos pieczeniowy -sos chrzanowy -sos grzybowy -sos śliwkowy SURÓWKI (do wyboru 3 rodzaje) -z białej kapusty -z czerwonej kapusty -z marchewki z chrzanem -z marchewki z dodatkiem jabłka -z selera i ananasa -z pory -z kapusty pekińskiej kapusta zasmażana -buraczki na zimno DANIA GORĄCE I. -barszcz czerwony z pasztecikiem i krokietem II. -płonące frankfuterki i żurek solo III. (do wyboru) -udko pieczone i szaszłyk -półmisek mięs grilowanych z dodatkiem ryżu i sosów -farfalle z kuczaka z dodatkiem szpinaku w sosie śmietanowym -kurczak w sosie słodko- kwaśnym -dzwonko z łososia w sosie koperkowym lub cytrynowym z dodatkiem ryżu i gotowanych warzyw IV.(do wyboru) -beauf Strogonow -bogracz -czarci gulasz - zapiekany camembert z ananasem i żurawiną ZAKĄSKI RYBY (do wyboru 2 rodzaje) -śledzie w trzech smakach -ryba słodko-kwaśna -łosoś w galarecie -ryba po grecku PÓŁMISEK SZWEDZKI -baleron -szynka -polędwica sopocka -salami -schab pieczony -karczek pieczony ZAKĄSKI W GALARECIE (do wyboru 3 rodzaje) -roladki z musem chrzanowym lub szparagami -schab w galarecie -galaretki ze szparagami i jajkami -galaretki wieprzowe -tymbaliki drobiowe DANIA Z JAJ (do wyboru 2 rodzaje) -jajka na pomidorze -jajka w sosie tatarskim -jajka faszerowane -jajka z łososiem i oliwkami MARYNATY (ogórek kons. ,pieczarka kons. ,papryka kons.) SAŁATKI (do wyboru 3 rodzaje sałatka warstwowa (seler konserwowy, szynka, ser żółty, ananas, majonez, kukurydza) -sałatka tunezyjska (sałata, pomidor, tuńczyk, jajko, kukurydza,fasola czerwona, fasola szparagowa, sos mogurtowy) -sałatka warzywna -sałatka grecka (ser feta, sałata lodowa, oliwki czarne, pomidor, czerwona cebula, sos vinegret) -sałatka z kurczaka wędzonego lub grilowanego (sałata, pomidor, ogórek, kurczak grillowany, kukurydza, cecula cvzerwona) -sałatka Astra (sałata, pomidor, ogórek, ser feta, fasola czerwona, fasola biała, kukurydza, boczek grillowany, sos carry) -sałataka makaronowa (makaron, szynka, ser, papryka, konserwowa papryka, konserwowy ogórek, pieczarka konserwowa, oliwki, sos majonezowy) DESERY (do wyboru jeden rodzaj) -lody z dodatkiem owoców -brzoskwinia w sosie czekoladowym z gałką lodów -lody w naturalnej pomarańczy ,kokosie , ananasie -gruszka nadziewana serem riccota na musie wisniowym NAPOJE ZIMNE (bez ograniczeń) -Coca-cola , Fanta , Sprite , soki owocowe , woda mineralna ,pepsi-cola , Tymbark jabłkowo-miętowy NAPOJE GORĄCE (bez ograniczeń) -kawa -herbata to tyle ale bym juz sobie cos z tego zjadla ![]()
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-03-10 o 11:57 |
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam taką ochotęna mięsko jakieś pyszne i frytki, ze szok!!! I do tego surówka selerowa z brzoskwinką, mniam ![]() Nie wiem, na co bym się zdecydowała z tego Waszego menu, wszystko brzmi smakowicie
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile płacicie za osobę??? My mamy bardziej tradycyjnie .
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego ide zaraz robic obiadek serca drobiowe w sosie carry z makaronikiem oczywiscie pelnoziarnistym ale jestem juz glodna
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałabym poprosić o rozszyfrowanie kilku nazw potraw
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mysle, ze to sa nawet takie tradycyjne potrawy nie ma przeciez jakis wymyslnych no ale moze sie nie znam
co do ceny to 180zl za osobe i od razu mowie ze to tanio wszystkie inne lokale ktore nam sie podobaly to mialy 200 a nwet jeden 240 te 180 to jeszcze do przelkniecia
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam problem co do sałatek i sosów![]() Jutro Wam wypiszę moje menu- nie zabieram z sobą do pracy ![]() A tak z ciekawości- ile płacicie za osobę?
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seca z makaronem? Nigdy w życiu czegoś takiego nie jadłam ale chętnie bym spróbowała Podasz mi przepisik? ![]() Cytat:
Ogólnie wyniesie nas to nieco drożej, bo jeszcze chcemy to ognisko czy tam grilla zrobić
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

Bo jak się nie wyrobimy ze wszystkim to będzie dupa
.

Po Sylwestrze jakiego miałam zaszczyt z nimi spędzić stwierdziłam, że napewno nie będę siedzieć cicho tylko dlatego, że to jest niby Piotrka przyjaciel. Powiedziałam im co o nich myślę, a ten przyjaciel zaczął wypisywać Piotrkowi, ze ma się ze mną rozstać, bo ich niszczę!!! Kurde, no alemnie wtedy koleś zirytował
Nie wspomnę już o tej jego lasce, która to non stop wspomniała, jak to kiedyś była z moim Piotrkiem na piwie

ile płacicie za osobę??? My mamy bardziej tradycyjnie
serca drobiowe w sosie carry z makaronikiem oczywiscie pelnoziarnistym ale jestem juz glodna