|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
no za jeden my nie robimy poprawin, wiesz pewnie w kazdym miescie jest inaczej u nas to 180 to tanio wiec sie ciesze
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() tylko Aniu dodaj sobie jeszcze u was koszty napojow, sokow i wody my to juz mamy w cenie i jeszcze wystroj sali razem z kwiatami tez w cenie wiec mysle ze nie jest tak drogo ![]()
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
U Nas wyjdzie jedzenie ze wszystkim jakieś 10000zł plus obsługa 3500zł to podzielić przez 160 osób i wyjdzie na osobę za dwa dni 85zł plus sala jakieś 2000zł na 160 osób 12,50 czyli 97,50 za dwa dni a i dodam, że te 10000zł to tak na wyrost o jakieś 3000zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A menu naprawde brzmi apetycznie ![]() Za przepisem poczekam, nie śpieszy mi się ![]() ![]()
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2257 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=fistaszek24;1776711 3]My mamy tylko fotografa.
my też mamy tylko fotografa... |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Esti10;17767431]tez tak mysle rosolek to podstawa
![]() wkleje wam moje menu podsunelas pomysl, to wy tez wklejcie jak macie ![]() DODATKI DO MIĘS (3 rodzaje do wyboru) -ziemniaki z wody -ziemniaki puree -ziemniaki podsmażane -kluski śląski -kluseczki szpinakowe -dufinki co to są dufinki ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Własnie przeglądam gazetkę ze Selgrosu, bo wyborowa kosztuje tam teraz 23,73 zł za 0,7. Do tego trzeba doliczyć 1 zł koncesji. Więc i tak się opłaca bo w sklepie 29,99 zł. Tylko cholera jak nam zostanie tej wódki, to w hurtownii możemy przynajmniej zwrócić a w takim Selgrosie już nie i się będziemy z tą wódką bujać. Piotrek się na maxa nakręcił żeby kupić tą wódkę w Selgrosie. Twierdzi, że jak zostanie tonapewno się ta wódka nie zmarnuje, ale ja sama nie wiem ![]()
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Okazało się, że w poniedziałek po weselu mamy poprawiny poprawin bo z pracy od mojego TŻ przychodzą na salę i nie chcą słyszeć sprzeciwu bo w piątek jak to planowane było nie chcą już zawracać głowy więc w poniedziałek mamy jakieś 30 osób jeszcze. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale będziecie wymęczeni po tym weselu!!! Trzy dni balowania non stop ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||
Zadomowienie
|
to ja wklejam nasze menu:
Menu weselne godz 17.00 Przywitanie chlebem i solą przy wejściu do hotelu Szampan serwowane przez kelnerów OBIAD Przystawki (1 do wyboru) -cocktail z kurczaka na świeżych warzywach z sosem jogurtowo-ziołowym Zupa (1 do wyboru) - krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym Dania główne gorące (1-3 do wyboru – podawane na półmiskach lub serwowane) -kotlet z szynką, serem i pieczarkami -indyk faszerowany brokułami z sosem śmietanowym -zraziki na sposób staropolski w sosie własnym Dodatki do dania głównego (do wyboru 2 dodatki skrobiowe i 1 warzywny) -ziemniaki pieczone w ziołach -frytki -warzywa blanszowane Sałatki: (2 sałatki do wyboru) Z tuńczykiem na sałacie lodowej z oliwkami Sałatka z serem pleśniowym i owocami z dodatkiem orzechów włoskich Deser: (1 deser do wyboru) -lody z owocami bitą śmietaną i polewą Przekąski zimne (na bufecie oraz na stołach) -Schab po warszawsku w galarecie -Kompozycja mięs pieczonych (schab ze śliwką, karkówka faszerowana grzybami, boczek pieczony) -Galantyna z kurczaka -Indyk z soczystymi owocami w maladze -Kompozycja terin rybnych -Szparagi w szynce podawane na sałatce jarzynowej -Pieczone udka z kurczaka faszerowane grzybami -Jajka garnirowane z łososiem na sałatce jarzynowej -Łosoś wędzony z cytryną -Pasztet królewski nadziewany kurkami -Śledziki na trzy sposoby (leśny, miodowy, po węgiersku) -Mozarella z pomidorem Bufet -lustro ciast nasz wyrób -półmisek owoców -kawa i herbata STÓŁ CHŁOPSKI -wybór staropolskich kiełbas i wędzonek - słonina -galareta z nóżek i golonki z czosnkiem -ćwikła, chrzan -wiejskie pieczywo -smalec, -ogórki małosolne lub kiszone, -sery Około godz. 22.00-23.00 Dania gorące - płonące na półmiskach -szaszłyk drobiowy -kotlet de Volaille -karkówka w sosie grzybowym Około godz. 23:30 Tort weselny- dodatki bordowe Około godz. 01.30 Płonąca szynka wieprzowa z kością serwowana przez kucharz, z dodatkiem sosu czosnkowego oraz sosu tysiąca wysp i pieczonymi ziemniakami Dodatkowe dania podawane w nocy (do wyboru 2 dania gorące) -bigos z kiełbasą podawany w chlebkach -barszcz czerwony Poprawiny danie serwowane godz. 12.00 Wszystko z wesela w formie śniadania na restauracji ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
fistaszku-ja Cię normalnie podziwiam ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
ja chcę wziąć dwa dni urlopu okolicznościowego przed ślubem, a po ślubie normalnie wypoczynkowego 2 tygodnie-może uda się nam gdzieś pojechać na honeymoon ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
ciekawe to Twoje menu
![]() a tort macie tak późno? bo my to chyba po obiedzie będziemy mieć.. A jak to dziewczyny jest u Was??
#2267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejeżdżałam parę razu niedaleko tej restaruacji/ hotelu ![]() ![]() Ale weselicho będziecie mieć jak się patrzy ![]() My jeszcze dwa lata temu byliśmy przekonani że mamy wesele dwudniowe, na 120 osób, z zespołem była już spisana umowa (swoją drogą zespół super ![]() No ale tak nam się pozmieniało że będzie tylko 30 osób z hakiem ![]()
![]() |
#2269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie, ze nie mam zamiaru wracać w poniedziałek do pracy ![]() ![]() ![]() Chodziło mi o poprawiny poprawin, że w poniedziałek bym chciała sobie odpocząc i zająć się przewożeniem Piotrka ciuchów do mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Też będziemy chcieli, zeby tort był tak o 23:30, potem oczepiny i imprezka na dwór się przeniesie ![]()
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na jednym weselu z kolacja cygańska i super to wyszło ![]()
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas o 24:00 będą oczepiny, a potem impreza bedzie przeniesiona na dwór i tam będzie ognisko, lub grill, pieczony prosiak i muzyka ![]() Ach, nie mogę się już doczekać ![]()
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
"uda" prosiaka:P
Edytowane przez wakiki Czas edycji: 2010-03-10 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny spadam
![]() ![]() ![]()
#2275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- jak się uda, to bedę gratulować, a na razie nie zabronisz mi podziwiać ![]() bo jak jesteś baranek, to choćbyś miała nie spać po nocach, to i tak zrobisz, to co sobie zaplanowałaś-sporo tego macie, ale też dużo juz załatwione. Podziwiam, bo sama bym się nie podjęła-będę tylko dekorować salę i kościoł (dziewczyny moje ostatnio mnie ochrzaniły,ze im nie ufam i nie chcę pozwolić,żeby to za i dla mnie zrobiły-ale taka trochę zosia-samosia jestem i nikt nie zrobi tych dekoracji tak doskonale ![]() zdradzę Wam mały sekrecik-zamówiłam dziś zaproszenia, a w takim stylu chcę mieć dekoracje na sali http://www.allegro.pl/item952110024_...alec_19cm.html nie wiem jeszcze dokładnie co będzie w środku,ale intensywnie się nad tym zastanawiam... Poza tym wszystkie NAS należy podziwiać ![]() Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-03-10 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I DZIEŃ
II DZIEŃ
ZIMNA PŁYTA
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a po pracy muszę zrobić zakupy i dopiero obiadek...padnę z głodu... a chrzanię-idę po coś do jedzonka, żeby potem nie rzucić się na byle co (jak w reklamie tuca) ![]() Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-03-10 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
ja już sobie zjadłam to co mi TŻ przygotował, czyli coś ala risotto z wczorajszego obiadku
![]() a jeszcze długi dzień przede mną- po pracu do koleżanki (chcę ją poprosić na świadkową ![]() ![]()
#2279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My już mamy świadków od dawna ![]() znikam dziewczynki-jeszcze niecałe 1,5 godzinki pracy i wykonywać obowiązki kurki domowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1kg serc, 1l bulionu z kostki, 1 cebula lub wedlug uznania ![]() ![]() Serca oczyscic, oplukac zalac zimna woda od momentu zawrzenia wody gotowac 10min. Odlac wode serca zalac goracym bulionem dodac ziele lisc, sol, pieprz i dusic 15min. Cebule pokroic ,przesmazyc dodac do serc razem z paprykami w proszku to juz wedlug uznania moj Luki lubi ostre potrawy wiec sypie mu zawsze duzo ale to jak juz wolisz ![]() ![]() Mam nadzieje ze bedzie smakowac jak juz kiedys zrobisz, oczywiscie jesli lubisz serca bo nie kazdy przepada za podrobami ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- wszystkie dziewczyny ktore pokazaly menu wasze rowniez wygladaja smakowicie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- [QUOTE=Tygrysek_aa;1776840 4] Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.