|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pieczen drobiową z ziolami i śliwkami, z sałatką domową i frytkami, pozatym piekę sernik z rosą...juz mi slinka leci ![]() Cytat:
Wogóle to witam po ciezkiej nocy i jeszcze gorszym ranku.Maly zrbil kupe pol godz przed zamknieciem laboratorium, myslalam ze na zakretach sie pozabijam.Az mnie brzuch potem z nerow bolal.Maly byl u sasiadki, zmeczony w placzu usnal a teraz ciagle kaszle i sie budzi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
basiu bardzo chętnie mój nr gg to 9113434. Wieczorkiem jak wróce to naświetlę ci sprawę a jeżeli nie będzie cię na gg to i tak odczytasz sobie jutro czy tam kiedy bedziesz, tylko kochana przygotuj sie na dłużesz czytanie.
#783 |
Zadomowienie
|
Basiu ja polecam Paulo Coelho, nie wiem czy lekkie, raczej nie...najbardziej mi sie pilegrzym podobał...
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
ale Wy kochane jesteście
![]() Dziękuję ! |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
muminku zdradzisz przepis na tą pieczeń? Dziś dzień mężczyzny, więc ugotuję mężowi to co lubi. Makaron z serem białym, cukrem, cynamonem i dużo masła ![]() A ja mam dla siebie ziemniaczki, fasolkę szparagową i kefirek. Co do snów erotycznych w ciąży to tez je często miewam. Ciekawe zjawisko. Ale fajnie, że nie jestem sama ![]() Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-03-10 o 12:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do dziecka, dzieci, to czasem myślę podobnie jak Ty... choc u nas juz troche czasu minelo od ostatniego porodu, Łucja jest juz wieksza i te watpliwosci sa mniejsze... wczesniej mialam takie chwile, gdy Łucja byla mniejsza, czy to czas, czy sie starac i wogole... a teraz w sumie ok, ale ciekawa jestem jak to bedzie z dwojka... Zdrowka dla syncia! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Itakasia, a ty masz może gg? Marta, ja z zyczliwosci złoże życzenia mężowi, choc jak dla mnie coś Ci faceci mają za dobrze... bo jak dla mnie bardziej popularne jest święto 30 września, jak już mają mieć swoje ![]() A złożę mu życzenia bo pewnie w radiu głosili, a oni w pracy słuchają i by mu przykro nie było ![]() Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-03-10 o 12:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
muminek
wspolczuje, zdrowka dla synusia, a co do drugiego, poczatki moga byc trudne ale zobaczysz to szybko minie i bedziesz zadowolona ze swojej decyzji basienka 5128049, to moj numer
#788 |
Zakorzenienie
|
Sernik z rosą... mmm
![]() Moja mama robi ogórkową ![]() A ja z coehlo to lubię alchemika no i demon i panna prym ![]() jeszcze mogę polecić Harlana Cobena książki, moja ulubiona to "Nie mów nikomu" |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
basienka musze porobić zdjęcia w końcu tych ciekawych przepisów co mam i przesłać ci i naprawdę polecam ci tę gazetki..przyślij przepis miesięcznik za 0,99 gr
muminek co to za sernik z rosą ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
a co do makaronu z twarogiem, to moja mama robi swojski makaron, ale na słono, ze skwarkami, mniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do Coehlo, to ja czytałam kilka... muszę odswieżyć sobie pamięc, bo to sprzed kilku dobrych lat... A co do Harlena Cobena, to sprawdzę co tam fajnego mają u nas w bibliotece, postaram sie znalezc to NIKOMU NIE MÓW... Mi się ostatnio przeczytana podobała: NIKOMU ANI SŁOWA Klavan'a. Dziękuje kochana, popatrzę na emulku czy nie ma zeskanowanych tych gazetek... kurcze niby tyle przepis na necie, można poszukac i wogole,ale leń mnie dopada normalnie kulinarny |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Basienka a czytałaś Jonathana Carrolla?
Ja miałam manię- mam wszystkie jego książki do któregoś momentu. Są trudne, ale dla mnie nie było lepszych ![]()
#793 |
Zakorzenienie
|
basienkaw to tak jak mnie ...niby z dwadziescia mam tych gazetek w domu, ale zawsze coś z głowy robię, ale musze urozmaicić troche te nasza kuchnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Papeteria, basienka ja mam stos gazetek z serii Biblioteczka Poradnika Domowego, ale co czytam jakieś składniki, to Mój połowy nie je. I potem muszę się głowić jak to przerobić, żeby jakoś smakowało.
Niemniej wychodzi mi chyba całkiem nieźle, bo mimo swojej niechęci do nowości, wszystko pałaszuje ![]()
#795 |
Zakorzenienie
|
Oj ja to mam tyle dobrze, że moj mąż jest z tej serii ludzi, którzy pochłaniają wszystko... i to cieszy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
JA tez mam dużo gazetek z przepisami, ale jakoś wiekszość mi nie pasuje. Mój mąż zjadł by wszystko, ale ja nie bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Rozeznanie
|
hd gratuluję chłopaczka
![]() Basiu ja ostatnio się wzięłam za książkę Kinga "Sklepik z marzeniami" i zapowiada się ciekawie papeteria pycha gulasz mi wyszedł zrobiłam sobie z kaszą gryczaną ![]() A co do wychowania dzieci to ja aż się boję, że takie małe niewinne oczka zrobią ze mną co chcą i na głowę mi wejdą. |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-10 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
Dobra kobiety, ja spadam do kuchni, obiad zaraz podawac, bo mąż już podjechał pod blok
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
BAN stały
|
zeżarłam cały talerz spagetti
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zadomowienie
|
podwojna piersc z kurczaka potluc mlotkiem do miesa, posypac przyprawa do kurczaka, curry, piprzem,solą,bazylią,maje rankiem ale slabo, koprem i pietruszka i zostawic na noc....przed pieczeniem wlozyc sliwki do srodka,pokropic winem i zawinac w rolade,piec w piekarniku i ze dwa razy po wierzchu winem polac...
Cytat:
sudoku i krzyzowki tez kocham a do polskich ksiazek nie mam tu dostepu ciasto: 10dkg margaryn,1 łyżka smalcu,4 łyżki cukru, 6 czybatych łyżek mąki, proszek do pieczenia,1 cale jajo i 2 żółtka na to wlac masę serową: 1 kg twarogu,1 szkl cukru,2 szkl mleka,1/2 szkl oleju, 1 budyn śmietankowy ale proszek, 2 jajka,4 żółtka jak sernik robi sie ciemny to wlac na niego piane z 6 jaj i 1 szkl cukru i zapiec 10 min Z rosą dlatego ze po wystygnieciu na wierzchu z tej piany wychodza takie kropelki ![]() Ale jestem zła...wczoraj dzwonil do nas facet z allegro w spawie tych rzeczy co zamowilam chyba z 3 tyg temu...i cos tam mezowi gadal o przescieradlach i wogole....nie dojrze ze na roaming bo mu sie nie chcialo na maila mi odpisac kiedy to maja zamiar wyslac to jeszcze namieszal i tz nic nie wiedzial...pisalam do nich dzis a te osły wyslali mi liste co zamowilam i koniec:/ porazka...a tz znow nie bedzie chcial dac negatywa zeby i on nie dostał:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
papeteria ja też nigdy kaszy nie lubiłam, ale od jakiegoś czasu lubię tylko muszę polać dużą ilością sosu bo jak jest za sucha to nie bardzo
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
zabieram się za produkcję trufli
![]() Jeśli wyjdą piękne to się pochwalę ![]() Ale mam dzisiaj dobry humor ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem wściekła.. chciałam napisać dziś takiego mega długiego posta, każdej z Was coś odpisać i 4 razy zaciął mi się komputer tuż przy samym końcu... nie mam już cierpliwości więc napisze w skrócie to co chciałam Wam napisać... Jak znowu się zatnie to go przez okno wyrzucę
Nie wiem jak Wy macie.. ja siebie od pewnego czasu nie poznaję.. Zaczynają mi się ciążowe humorki.. np wczoraj miałam świetny humor, a wieczorem ni stąd ni zowąd rozpłakałam się i wkrzyczałam mojemu mężowi że jestem wielka, gruba i brzydka i nie podobam się mu już pewnie i że znajdzie sobie inną... na co on zdębiał a potem zaczął mnie pocieszać i mówić że jak ja w ogóle mogłam tak pomyśleć że mu przykro że wątpię w jego uczucia że nas kocha i że jetsem piękna a w ciąży to szczególnie .. no i po chwili mi przeszło i sama już nie wiem o co mi w ogóle chodziło i skąd ta histeria ![]() ![]() Co do snów erotycznych to też miewam, ostatnio budziłam mojego męża w nocy bo bym nie wytrzymała bez "przytulanka" ![]() A apropos innych snów to dziś śniło mi się że mi ciąża obumarła bo moja teściowa dolała mi truciznę do picia, ale taką która tylko dzidzię uśmierciła ![]() Kiedy czułyście pierwsze ruchy? wiem że to sprawa indywidualna... tydzień temu miałam usg i wszystko ok z dzidzią, ale ja i tak się martwię bo jeszcze nic nie czuję a to 19 tydzień ![]() hd gratuluję chłopaka ![]() Wrzucam kilka fotek rzeczy od siostrzyczki.. to ok 1/50 tego co dostałam , ale nie miałabym cierpliwości robić zdjęcia wszystkiemu ![]() ![]()
#806 |
Zadomowienie
|
Mamuśki lecę będę dopiero wieczorkiem nie skropcie tu za dużo - miłego popołudnia.
#807 |
Zadomowienie
|
udało się!!!
![]() ![]()
#808 |
Zakorzenienie
|
muminek to już wiem czemu z rosą
![]() a co z tym allegro bo nie rozumiem złe wysłali czy zapomnieli ? pszczolka świetne rzeczy ![]() ![]() ![]() hd co za pyszności, koniecznie się pochwal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Serdecznie witam!!! Cytat:
Cytat:
Powiedz mi kochana, czy Twoj lekarz jest pewny w 100 %, ze to chlopczyk. U mnie dopiero 17 tydz. i 5 dzien, wiec musze jeszcze poczekac, aby poznac plec. Kolezanka przyniosla mi dzis nowe markowe ciuszki, ale nie miala nic w neutralnym kolorze, a byly piekne (welurowe pajacyki, bojowki od 0-3 m, cuda...) i naprawde tanie. Wiem, ze lekarze sie czesto myla. Juz chcialam kupic te niebieskie ubranka, bo wszyscy mowia mi, ze bede miala syna (niby tak wygladam), ale wiem ze nie jest to wyznacznik plci. Cytat:
Cytat:
25.02.1997 ![]() 20.06.2009 ![]() Edytowane przez alutka78 Czas edycji: 2010-03-10 o 14:22 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
hd GRATULUJE SYNUSIA i ciesze sie ze wszystko dobrze i miesniak sie nie powieksza
siala no takie historie niestety potrafia zamulic pszczolka no to wyprawka dla maluszka gotowa ten pierwszy kombinezonik z uszkami jest slodki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.