![]() |
#4981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
3 posiłki w tym same śmieci i węglowodany. Jak sie tak je to sie tyje. Jesz za mało, za rzadko i źle.
![]() |
#4982 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki Wielkie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() |
#4983 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R
![]() I owsianka na mleku 1,5% ze startym jabłkiem i wkrojonym bananem II 2 średnie naleśniki proteinowe z przepisu z wątku Dukana (tylko zamiast skrobii dałam mąkę) z twarogiem i dżemem III kromka razowca z twarogiem i szynką, jabłko IV łopatka wieprzowa z brokułami, pomidorami i 2 małymi ziemniaczkami dla smaku V - raczej jako przekąska, bo pewnie długo nie będę głodna po tym obiedzie- garść orzechów ziemnych rozgrzewka, 30 minut siłowych, 30 minut biegania VI - kromka razowca z twarogiem i szynką, jajko Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Rozeznanie
|
Uuu
![]() I śniadanie bułka pszenna z masłem zapieczona; pół z serkiem kanapkowym ze szczypiorkiem, papryka, ogórek, pomidor; pół z dżemem kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie bułka pszenna z masłem też zapieczona, na obie połówki serek ze szczypiorkiem, na to papryka, pomidor, ogórek, rzeżucha cappucino Obiad 50g ryżu białego doprawionego curry, koperkiem i majerankiem, łosoś panierowany ![]() ![]() po: kawa z mlekiem i cukrem z przeważającą ilością mleka w stosunku do kawy ![]() Podwieczorek coś jakby domowe belriso ![]() Kolacja bułka słonecznikowa grahamka; pół z masłem i znowu serkiem, warzywami; pół z masłem i dżemem tego dżemu dużo bo jak otworzyłam to już go muszę zjeść ![]() Bardzo proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
-brak nnkt -mało urozmaicone jedzonko (wciąż twarożek, dżem, ryż) -(moim zdaniem ![]() pozdrawiam! ![]()
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-03-10 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Zakorzenienie
|
Mam wyrzuty sumienia. Nie chodzi o jakosc bo wiem co zrobilam zle. Powiedzcie mi czy nie za duzo ? Bo moje receptory smaku i glodu dzialaja tylko w skrajnych sytuacjach. Wciaz sie zadreczam tym, czy aby na pewno uda mi sie na takim czyms schudnac.
I - dwie kromki chleba razowego wieloziarnistego z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem, kubek kawy Inki z mleka 1,5%, pomarańcz II - pół razowej bułki wieloziarnistej z plasterkiem polędwicy sopockiej, jabłko III - pół razowej bułki wieloziarnistej z 200g serka wiejskiego IV - dwa pieczone ziemniaki, trzy czubate łyżki kaszy gryczanej, pieczone udko, cztery czubate łyżki zielonego groszku konserwowego z marchewką V - 100g twarogu, półtłustego, czubata łyżka mieszanki orzechów (włoskie, arachidowe) VI - kubek kawy Inki z mleka Sprobuje darowac sobie to mleko przed snem. Dzisiaj wyszlo jakos za tlusto, czuje sie okropnie... Jednak to mleko wypije ale najpierw, przed kolacja. P.S. W porownaniu do jadlospisow pode mna to ja wypadam okropnie. Teraz to juz sie calkiem zalamalam. Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2010-03-10 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
Raczkowanie
|
R
I jajecznica: 2 jajka smazone na maśle dżi ![]() II bułka ciemna, masło, sałata, szynka konserwowa, ogórek zielony, rzodkiewka ![]() III talerz kapusniaku ![]() IV 125 g twarogu chudego, łyżeczka cukru, banan - pychota! ![]() zjadałabym na podwieczorek trochę orzechów, ale niestety się skończyły, to może skuszę się na szklankę kisielu ![]() i jak ?? ![]() ![]()
#4988 | |
Mamusia Luty 2016
|
Moje UUU:
1. Jabłko, kulka mozarelli, pomidor cały, łyżka szczypiorku, mały plasterek szynki (chyba wieprzowej) 2. Znowu się nie powstrzymałam ![]() ![]() 3. Lyga ziemniakow, łyga wątróbki, porcja kiszonej kapusty z marchewką. 4. Wieśniak lekki 150 g. I jak? Uśmiecham się o ocenę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4989 |
Przyczajenie
|
Wczorajsze R
1. owsianka (5 łyżek płatków owsianych, starte jabłko, łyżka serka homo waniliowego, mleko 1,5%) 2 2 kromki chleba żytniego z sałatą i wędliną z indyka 3. filet z piersi kurczaka (niestety w panierce), trochę ziemniaków, surówka 4. omlet (1 jajko, trochę sezamu, cienko posmarowany masłem orzechowym) 5. 100 g serka wiejskiego, trochę surówki |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4991 |
Przyczajenie
|
Dzięki esor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4992 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety jestem jeszcze na obiadach u mamuski, także jem , co ugotuje ![]() dzieki bardzo za opinię ;*
![]() |
#4993 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=esor;17775181]Moje UUU:
1. Jabłko, kulka mozarelli, pomidor cały, łyżka szczypiorku, mały plasterek szynki (chyba wieprzowej) 2. Znowu się nie powstrzymałam ![]() ![]() 3. Lyga ziemniakow, łyga wątróbki, porcja kiszonej kapusty z marchewką. 4. Wieśniak lekki 150 g. I jak? Uśmiecham się o ocenę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- TY SOBIE ŻARTUJESZ, prawda?? To U? Jak dla nas marne R conajmniej.
#4994 |
Mamusia Luty 2016
|
dlaczego? W sumie to jest takie R/U (bo raczej stawiam na ruch niz na deficyt kaloryczny). Przeciez mozza jest tlusta, obiad NORMALNY, ani duzy ani maly (lyga=spora chochla), slodycze i jedyne co takie redukcyjne to wiesniak na kolacje.
wanilijka Twoj jadlospis jest taki idealny, jakby żywcem wzięty z przykladowych jadlospisow na R z tego forum ^^ natul ogolnie fajnie ze kapusniak, ale moglas zjesc np dwie kromki grahama do niego z wedlina chuda, warzywami, cokolwiek, bo to jednak malo sam chleb... Chyba ze sie tym najadlas to jestes usprawiedliwiona, niektorzy po prostu jedza mniej ![]()
03.10.2015 żona ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 19.04.2017 Agatka ![]() Edytowane przez esor Czas edycji: 2010-03-10 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zakorzenienie
|
W sumie to tylko 3 posiłki, bo słodycze to nie posiłek, a napisz jeszcze o której co jadłaś.
#4996 |
Mamusia Luty 2016
|
wstalam po 7, plasteki szynki i jablko jadlam w autobusie (ok 8) a mozzarelle po dojechaniu (wraz ze szczypiorkiem i pomidorem, okolo 8.45). Slodycze byly kolo 12, obiad o 16, kolacje planuje na 19 (ide spac dzisiaj wczesnie, kolo 21.30). Do wiesniaka dorzuce jeszcze garsc slonecznika i marchew.
Wlasnie wiem co do slodyczy mialo zamiast nich byc maslanka 200 g z otrębami ale te ferrero rocher byly niezaplanowane... i tak mnie zaslodzily ze juz nie mialam ochoty na ta maslanke ![]() ![]()
03.10.2015 żona ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 19.04.2017 Agatka ![]() Edytowane przez esor Czas edycji: 2010-03-10 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co nam sie wydaje to jest tutaj stanowczo wszystkiego za malo ![]()
![]() |
#4998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak co mi się rzuciło, to bardzo mało warzyw.
![]() |
#4999 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() |
#5000 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To ja się trochę usprawiedliwię ![]() ![]() ![]() Co do kawy niestety nie mam usprawiedliwienia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Zakorzenienie
|
esor, ale tak naprawdę to miałaś 3 posiłki w miarę normalne, ale zarówno śniadanie jak i kolację musisz poprawić. Zjedz więcej po prostu, i nie w biegu, tylko w domu, przy stole najlepiej, do tego herbatkę, kawę, albo kakao wypij. Na śniadanie to nie jeden mały plasterek szynki (!!!!!!) tylko kilka, najlepiej na chlebku. Nie głódź się przez 7h, bo to Ci nic nie da, a zatkanie się 4 słodkimi kulkami i robienie sobie z tego powodu wyrzutów sumienia to paranoja. Zjedz jabłko, pomarańczę, do tego porządną bułkę z czymś, jogurt, cokolwiek co jest wartościowe. Obiad może być. Gdzie jakieś orzechy są w ogóle? I dodaj warzywa do tego serka na kolację.
Tyle dziewczyn jest na U, popatrz na ich jadłospisy i skomponuj własny, poprawny, bo jak zauważysz, to jesz mniej niż dziewczyny na R.
#5002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() PYTANIE: co zrobic jesli mam zaburzone receptory glodu i sytosci ? Jestem najedzona tylko wtedy jak sie najem bardzo duzo, az za duzo. Kazdej innej sytuacji czuje glod. Aha odrazu mowie, nie mam cukrzycy. Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2010-03-10 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5003 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i taki sam wiejski? Jakies warzywka do tego, jak na U to i razowiec z masłem ![]()
![]() |
#5004 |
Raczkowanie
|
Teraz Ja
![]() I Śniadanie Owsianka (7łyżek, siemię lniane, łyżka pestek dyni, rodzynki, łyżka dżemy różanego) całość polana homo nat. (ok 100g. pewnie było); 2delicje II śniadanie Grahamka (100g.) z masłem, pekinką, wędliną, papryką; jabłko III śniadanie Grahamka (już mniejsza - 50g.) w środku to co wyżej; 200ml kefiru Obiad 1) Zupa pieczarkowa (na mięsie) z makaronem 2) 1,5 gołąbka, ryż brązowy (ok.40g.), surówka z kiszonej kapusty Kolacja 1)Sałatka (tuńczyk, jajko, ogórek kiszony, papryka, trochę kukurydzy, trochę pestek dynii - wszystko skropione oliwią) 2) Kromka chleba z wędliną i plastrem camemberta, papryka Oczywiście uśmiecham się o ocenę ![]() wiem, wiem, że 2. i 3. śn. miało urozmaicone, ale dziś cały dzień w biegu. Z rana nie miałam czasu na przygotowanie sobie czegoś innego do szkoły ![]()
#5005 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5006 |
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze RRRR
![]() ŚnI - owsianka( 5 łyżek płatów, 1 łyżka otrąb, po 4 suszone morele. śliwki, twarogiem 50 g, kiwi ŚnII - kanapka z gotowaną szynką, ogórkiem zielonym, jogurt naturalny, garść winogron O - zupa krem szpinakowa P- makrela wędzona K- serek wiejski 200g bardzo proszę o ocenę, i mniej więcej kaloryczność ![]()
#5007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5008 |
Rozeznanie
|
U:
I: bułka ziarnista z serkiem puszystym, rzodkiewką, rzeżuchą i sałatą; jajecznica z 2 jaj z pomidorkiem (na łyżeczce oleju rzepakowego) + herbata zielona II: jabłko+ grahamka z masłem, szynką konserwową i sałatą III: ok.1/2 woreczka kaszy gryczanej, 'kotlet' z piersi kurczaka na parze z brokułami i marchewką mini deser: czekoladka-wiśnia w likierze ![]() IV: jogurt jogobella musli brzoskwiniowy z łychą pestek dyni ![]() V: 2 kromki razowca z masłem- 1 z szynką drobiową i ogórkiem; 2 z serem korycińskim (taki swojski) z czarnuszką, posypana rzeżuszką + i właśnie dopijam zieloną herbatke ![]() proszę o ocenę ![]() ![]()
![]() |
#5009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.