|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
za jutrzejszą wizytęCytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#392 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
a ze starymi tez robie juz oglosilam tam i tam a jedne z tych co Ci sie podobaja oglosila candace
|
|
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
Cass pytalas czy moja pani na paluszkach stoi czy na całych stopach, przepraszam ze dop dzis ci odp. moja mysza na całych stopkach stje jak chodzi
![]() udalo mi sie buciki zamówic ale sa cudne
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
dobra kobiety, ja ide do lozka
Unholy-obiecany serwis.Dasz sie namowic na zapoznawcza kawke naszych dzieci ?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#395 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mmmm, kwiatki Nawet trzy kawki ![]() Dobranoc ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Buty zamówione, żegnam się Dobrej nocki
|
|
#396 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Z dziećmi juz tak jest Nadrobię tu,to zerknę tam ![]() Cytat:
.![]() Cytat:
Cytat:
Kobieto,ja myślałam,ze Ty już stąpasz po tym dywanie |
|||||
|
|
|
#397 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja mam dzis samotna nocke
a za te buty to mnie TZ z domu wywali
|
|
#398 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no jak ja nie wiem ktoryyyyyyyyy
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie miałam pytać czy ty w ogóle wiesz ile masz par?
![]() Svi a Marcelek nie ma przypadkiem dzisiaj imienin? ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- zrobiłam dzisiaj małej kisiel z bobfruta, smakował jej bardzo, w całym domu słychać było jak bardzo jej smakuje ale dostała po nim wysypki...uczuliła ją skrobia Idąc dalej tym tropem..czy może ją także uczulać skrobia kukurydziana, która jest w nutramigenie??To byłoby wyjasnienie jej problemów ze skórą...ciekawe...
|
#400 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
hmmm co do skrobii nie pomoge, ale musisz sie dowiedziec a zadna nawet nie wspomniala, ze dzis DZIEN MEZCZYZNY
|
|
|
#401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to rzeczywiście wychodzi na to że w styczniu mi dzisiaj TŻ przypomniał..zapytał co z Martynką dla niego mamy powiedziałam że ma dwa skarby: małą i mnie
|
|
#402 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dużo zdrówkaSuper Cytat:
Piękna waga.Cytat:
aby poszło sprawnieCytat:
dla Kubusia za wagę.
|
|||||||
|
|
|
#403 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyyyyyy ja nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ojjjj dostało mu sie za to ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
na pochwałę pewnie liczył
|
#405 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kroje je w 8ki a ona wysysa z nich ile sie da. Niby cytrusy powinno sie dawac duzo pozniej ale nie uczulaja jej ani nie boli ja brzuch wiec daje po trochuCytat:
Cytat:
Gizmo Nataniel "wysoki" ![]() Zazdroszcze wam butow Ja tez chce
|
|
#406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No obydwa ładne,pewnie też bym miała dylemat ![]() Cześć mamusie!!! U mnie kataru ciąg dalszy,cały nos już czerwony od smarkania.Wyglądam jak Rudolf Czerwononosy Bartosz nie spał całe popołudnie,więc usnął zaraz po kąpaniu przy cycusiu .Dzwoniłam dzisiaj do bratówki do szpitala,dostała zaszczyk na rozwinięcie płuc u dziecka,w razie jakby coś wcześniej zaczęło się dziać,mam nadzieję jednak,że wszystko będzie dobrze Teściowa mnie zaszczeliła dzisiaj tekstem,że dziś jest dzień 40 męczenników i 40 następnych dni będzie takie jak dzisiaj.A było bagatela -18 stopni.Myślę,że się nie sprawdzi ![]() Miramejku,jak czytasz i mozesz to daj przynajmniej znać,czy u Was w porządku No i ciekawe co u gorgulka,jak sobie radzi? Zajrzę jeszcze do klubu Jakby co to spokojnej nocki ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Unholy zjadło mi cytat dla Antosia za pierwsze próby samodzielnego stania.
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wspolczuje kataru i kolejnych 40 dni z nim
|
|
|
#408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co czułąś niezła waga! ![]() o widzisz zapomniała bym ... a tak jeszcze zdążyłam Małżowi wysłać smsa ![]() taaaak a tu zonk Cytat:
za bratówkę i bobaska - niech się nie pcha jeszcze na świat, niech poczeka na wiosnę ![]() mi też dzisiaj babcia wyskoczyła z tym tekstem ... litości! ja chce już wiosne! Pamiętacie jak kiedyś dałam plamę i gratulowałam TŻ kuzyna zonie, ze jest w ciaży? A ona poroniła jakieś 2 m-ce wcześniej ... nic nie wiedziałam, bo Oni w Irlandii mieszkają i nikt nic nie mówił. Dzisiaj urodziła córeczkę to spadam ... dobranoc Miramejku! hop hop! |
||
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Sylko, żyję, jestem i czytam. Dziękuję za pamięć i troskę Mam doła, wrócę jak dół sobie pójdzie. Ściskam
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
Svi przeczytalam historie twojej/waszej milosci i wierz mi ze mam wypieki na twarzy
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam na chwilkę bo teraz brak mi czasu na wszystko. Wracam do domu i od razu do Zuzi. Dopiero jak zaśnie gotuję jej obiadek, nam coś przygotowuję na następny dzień. Trzeba co nieco posprzątać po całym dniu i jeszcze wyprasować jakieś ciuchy do pracy. Teraz to ja zawożę rano Zuzię do niani i muszę wcześniej wstawać. Pierwszego dnia mała strasznie broniła się przed snem w dzień. Bała się sama w kojcu zostać, płakała niesamowicie. Dziś nie pozwalała na krok odstępować jej bo też był płacz. Niania musiała być cały czas blisko niej lub nosić ją na rączkach. Już nawet kojca nie rozkładała bo wiedziała, że płacz będzie. Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej ![]() Ja wracam z pracy strasznie stęskniona... a mała strasznie się cieszy jak mnie zobaczy, od razu przychodzi do mnie i czeka aż ją wezmę na rączki. Bardzo mało czasu mamy dla siebie bo narazie muszę chodzić w godz 9-17 i jeszcze dojazd do domu conajmniej 30min. Narazie nudzę się bo nie mam uprawnień, żeby już normalnie pracować więc nawet kompa nie mogę odpalić. Zapoznaję się z procedurami i czytam o nowościach, które wydarzyły się w ciągu roku. Jest tego trochę. Jutro przyjeżdża w końcu moja dyr i będę miała rozmowę. Trzymajcie proszę kciuki, żeby poszło po mojej myśli . Nie wiem jakie ma plany wobec mnie... Kierownik nie bardzo też chce mówić, więc czekam. Atmosfera w pracy... hmmm... taka sobie. Narazie nie wnikam ale fajnie nie jest. Zmykam bo ledwo na oczy patrzę ![]() Buziaki dla Was ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sylko dziękuję za pamięć Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-03-10 o 22:54 |
|
|
|
#412 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Mam nadzieję,że te 40 dni dotyczy tylko pogody,zresztą przesądna raczej nie jestem ![]() Cytat:
![]() Chyba wszystkie już chcemy Jako,że ja zakatarzona,czuję się dzisiaj zwolniona z nocnej zmiany i mykam już do łóżeczka,bo mi z nosa kapie na klawiaturę![]() Miłego snu dziewczynki dla Was i maluchów |
|
|
|
|
#413 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mialam wypieki jak ja pisalam ![]() ahh wszystko mi sie przypomnialo az rozmawialam o tym z TZ dzisiaj Cytat:
|
|
|
#414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doła przeganiam,a jak się całkowicie z nim uporasz to wracaj,bo tęsknimy ![]() Cytat:
mogę sobie tylko wyobrazić jak Ci ciężko.Zuzia też na pewno się przyzwyczai,tylko trzeba trochę czasu za rozmowę,aby wszystko przebiegło po Twojej myśli |
||
|
|
|
#415 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Sylka, zycze szybkiego powrotu do zdrowia
Unholy wspolczuje upadkow-wypadkow ![]() Aniu, ciesze sie, ze juz nie musicie sie rehabilitowac ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
Bardzo Wam gratuluje Cytat:
Swietne wiadomosci Cytat:
![]() Juz ci kiedys pisalam, ze ciesze sie, ze tu tak nie naciskaja, aby wszystko bylo ksiazkowo. Cytat:
Jeszcze nie jeden guz i upadek przed nami. Piekna waga Swietnie, ze Kubus tak ladnie spi. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Miramejku sciskam mocno (mowie to ja- kolezanka z sasiedniego dolka i podaje lopatke do szybszego odkopania) Gorgulku, trzymam kciuki, aby rozmowa przebiegla po twojej mysli
|
|
#416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj mezczyzna sam mi dzis przypomnial ze jest taki dzien... eee nic wielkiego, wymyslony niedawno wlasciwie nie, ale piszecie co dzieci powinny umieć a co umieją i że jedne raczkują,inne próbują chodzić, a my tu cienko z raczkami, to budzi to jakieś ziarnko niepokoju Cytat:
![]() Och Rudolfie...wiosna idzie szkoda czasu na smarkanie ![]() Myslalam ze w okolicach 4 do was wpadne, bo mala ok 3 sie obudzila i jakos spać nie chciala.Pila herbatke, wiercila sie w lozku,przekladala sie na brzuch, wurzucala smoczka... w koncu wzielam ją do nas.Ma krotkie pazurki bo czesto jej obcinam, ale tak twarde, ze jak chwyci to "ałć" ![]() U nas te znie chciala spac wiec wypila mleko i jakos sie udalo. Zawsze mi tak robi, a jak męża noc to spi od rana do nocy ![]() Acha nie nap wam wczoraj ze po kapieli podalam jej 2,5ml nurofenu p.bolowego, bo znowu właczyła jej sie syrena, wiec zapobiegawczo, co by noc nie byla przekichana. Acha,jeszcze jedno, w nocy myslalam co ciekawego u Miramej co sie wydarzylo ze uciekla od nas i o zupie grzybowej Unholy Ide rozprawic sie z koopa.Myslalam ze juz po wczorajszym deserze-surowym jablku ją ruszy,ale nic nie bylo.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#417 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mi się śniły buty zamawiane przez Svi, duużo butów Katarzynko ty juz jakiś czas temu pisałaś że Laurka pęknięte dziąsełko ma i dalej ząbka nie widać? U nas to pęknięte dziąsło i na następny dzień ząbek już był ..
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja dzis ide z kolezankami z podstawowki na plotki, wybywam zaraz po kapieli malej
|
|
|
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
Hi
![]() Ja na moment, nawet nie pocytuję Zwariowany dzień mnie czeka...Zaraz muszę włoski zrobić, później b iegniemy na zakupy, później ma przyjechać moja mama, siostra (musimy pokombinować z dodatkami do swoich sukienek na niedzielę), później mamy spotkanie w kościele odnośnie chrztu. Postaram się zajrzeć choć na moment. Dobra lecę, aaaaa....Kasiu, przyjmij nasze gratki ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Zapomniałam nadmienić, że mamy 7. zęba
|
|
#420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam mocno ![]() Maciek idzie jak burza z zabkami a narzeczona gole dziasla ma
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

za jutrzejszą wizytę

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Bartosz oczywiście z płaczem /jak go tylko pani dotknęła od razu łzy leciały/ ale ładnie się podpierał 

. Wszystko zabezpieczylam, oblozylam go poduszkami. Bylo duzo placzu, ale szybko sie uspokoil i dzieki zelowi z arniki nawet mu nie bardzo guz wyszedl. Ale mam nadzieje, ze predko sie to nie powtorzy.

, chyb troche za wczesnie...
... nic nie wiedziałam, bo Oni w Irlandii mieszkają i nikt nic nie mówił. 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY