|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
generalnie zacznij od małej ilości dodatków to zobaczysz jakie lubisz żeby nie podawać w wymemłanej miseczce zawijam kulkę z masła w folię i wrzucam do lodówki, potem odwijam i jest ładna kuleczka na maselniczce ![]() tym razem piekłam w piekarniku bezpośrednio na blaszce na pergaminie ułożyłam
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-03-11 o 09:50 |
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() Dziewczyny bardzo Was przepraszam, ze sie nie udzielam w klubie ale naprawde nie mam czasami czasu sledzic wątku z co dopiero klubu W wolnej chwili poczytam Wasze historie miłosne i moze napisze swoją I nadal prosze o wklejanie przepisów kulinarnych, bede miała w swieta gosci i chce zrobic cos pysznego
|
|
|
#453 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
bo jest
a wczoraj byl dzien mezczyzny moj TZ jest mezczyzna wiec obchodzi 10 marca Cytat:
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#455 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja robilam razem w piekarniku bo wtedy fajnie cale bulki przechodza aromatem
|
|
|
#456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Svi chyba ten drugi...
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Znowu mialam wizażową przerwę, ostatnio nocka była pracowita, ale już nadrabiam... Na chwilę obecną rwę włosy z głowy Jestem w pracy, mój mąż ma zły humor, a mały płacze i płacze... Już do mnie 2 x dzwonił wściekły że ma już dosć i że "zrobiłam sobie dziecko to mam se je bawić sama" Tak, że sobie wyobrażam co tam sie w domu dzieje... Mały płacze on na niego fuka Gdybym mogła to juz była bym w domu a tak to tylko mogę sie denerwować i odliczać godziny do końca dnia... godziny które jak na złość niemiłosiernie się dłużą ![]() Aż napisałam sms'a do teściowej żeby podeszła do nich i pobawiła trochę małego... Ale on jest taki, że nawet własną matkę może za drzwi wyprosić... BOŻE!!! On potrafi być naprawdę cudowny, ale jak mu coś odbije to normalnie wtedy najchętniej spakowałabym się, zabrała małego i go zostawiła... Naprawdę czasem zastanawiam się czy to małżeństwo nie było pomyłką pomimo tego że kocham mojego męża... On jest zbyt wielkim egoistą... OSZALEJE do końca dnia |
|
|
|
#458 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() sama sobie je zrobilas? Boze jak on mogl powiedziec cos takiego w ogole? jasne bo on nie bral udzialu w "robieniu" tego dziecka? co za palant - przepraszam Cie bradzo ale nie moge inaczej, przeciez to jego dziecko a zachowuje sie jakby pilnowal obce ![]() wspolczuje Ci strasznie mam nadzieje, ze maz sie "ogarnie" i przeprosi za swoje zachowanie i mam nadzieje, ze malutek przestanie plakac
|
|
|
#459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki, zeby dzień się szybko skończył i żebyś mogła utulić i uspokoić swoje malenstwo
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego właśnie się bałam wracając do pracy... Jak bylam w domu to jak widziałam, że mąż ma zły humor to przejmowałam małego i było ok... on wychodził z domu porobić coś na podwórku a jak wracał po kilku godzinach to było już ok... A teraz... Mały jest skazany na "złego" ojca... |
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twojego męża to.... Czy on nie ma odruchów tacierzyńskich?? W sensie, że każdy czasami wysiada nerwowo, ale ostatnią rzeczą jak przyszłaby mi do głowy jest odgrywanie się na dziecku. Brzmisz trochę tak jakbyś bała się zostawiać z nim dziecko.... Mam nadzieję, że się mylę ![]() A nie możesz się zwolnić dzisiaj już do domu?
|
|
#462 |
|
Ola-Unhola
|
Adaikaka, no
tego Twojego Meża....Która z Was pytała jak robię pomidorówkę i czy z przyprawami (ta nasza, którą jadł wczoraj Antoś)? ![]() Ja robię taką przedszkolno-szkolną ![]() Na zimną wodę wrzucam 3/4 kubka sypkiego ryżu i skrzydełka lub korpusik, dosypuje troszkę soli i daję liść laurowy (3). Jak się trochę pogotuje to dorzucam mrożonki - bukiet warzyw lub podobne. Jak juz wszystko jest miekkie i gut, to dodaję pomidory z puszki (przetarte) i trochę przecieru lub sos pomidorowy z kartonika. Doprawiam majerankiem, bazylią i oregano oraz pieprzem. W ilościach normalnych dla dzieci. Wychodzi tak ciapalapa. Każdy na talerzu sobie dosala i doprawia jak uważa, dodaje śmietankę itp. Antosiowi to zmiksowałam i dodałam kleiku kuk.
|
#463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mój synuś płacze to oczywiście są momenty, ze mam wrażenie ze histeryzuje i mam ochotę zignorować jego wrzaski, ale po czasie zawsze okazuje się, że była konkretna przyczyna jego płaczu teraz zazwyczaj jak jest taki atak histerii to mamy z małzem pretensje do siebie, ze nie wiemy o co chodzi (choć oczywiście zdarzało się, ze mieliśmy pretensje do siebie nawzajem - w środku nocy po półtorej godzinie wrzasków każdemu moga puścić nerwy) Twój TZ musi nauczyć się cierpliwości, bo potem będzie jeszcze trudniej - musicie o tym porozmawiać, bo przecież razem musicie wychowywać dziecko, a nie tylko Ty sama Cytat:
|
|
|
#464 | |||
|
Zakorzenienie
|
zbieram sie niedlugo do tej Galerii , mala zostaje w domku z mama bo boje sie ze bedzie tloczno wiec nie chce jej tam targac a pozatym obiadek musi dostac
![]() Cytat:
Cytat:
twojemu malzowi naleza sie a tak serio wspolczuje takiego malza Cytat:
![]() czyli jednak troche przypraw moze byc, ja wogole myslalam czy jak robie zupke malej nie dac odrobine wegety dla smaczku co by sie mala przyzwyczaila do przypraw a nie potem zje cos przyprawionego i bedzie ja brzuszek bolal dzieki za odp
|
|
#465 | |
|
Ola-Unhola
|
![]() Cytat:
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli zaś chodzi o obawę zostawiania z nim małego... Bałam się czy da sobie radę zanim poszłam do pracy (a pracuję na recepcji w hotelu, zmiana trwa 12 godzin, więc jak wychodzę o świcie tak wracam późnym wieczorem)... Okazało się, że świetnie sobie z nim radzi, wyrabia się ze wszystkim... Boję sie tylko właśnie takich sytuacji kiedy on ma "gorszy" dzień... Bo jego mały móżdżek nie może pojąć, że dziecko to dziecko i nie jest ono niczemu winne... a jak płacze to ma powód... Na moje oko to wygląda tak jakby on rejestrował jego płacz w ten sposób, że Przemek chce mu zrobić na złość... Wiem na pewno, że żadnej krzywdy mu nie zrobi... Ale ja zawsze oblewam mojego synka potokiem czulości w każdym zdaniu i każdym czynie jaki wykonyję w jego strone... A mąż jak jest zły to tylko naprawdę fuczy na wszytko... Eh... A teraz przypuszczam, że mały jest bardzo zmęczony bo z tego co wiem to mało spał od rana i bedzie marudny chociaż by niewiem co... Ale już dzwoniłam do niego... MAły zjadł zupkę, teraz mu przewija pieluszkę bo kupkę zrobił i mąż wydawał się trochę spokojniejszy... A zaraz jadą na szczepienie więc może się ten mój stary opamięta... Zobaczymy co powie po szczepieniu... |
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko musisz porozmawiać z małzem, ze dziecka nie interesują niczyje humory i musi trzymać nerwy na wodzy, bo jego zły humor przechodzi na dziecko i cała sytuacja się nakręca
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co... to jakiś pech... Okazało się, że poradnia dla dzieci w ośrodku w czwartki od 01.03 jest nieczynna... No to dałam błyskotliwą radę mojemu mężowi, żeby pojeździł z małym trochę to mu uśnie. Ostatnio mój synek ciagle przetrzymuje spanie a potem nawet mi (z anielską cierpliwością) jest go ciężko ululać... nie wspomnę że jak przetrzyma spanie to jest okropnie marudny... Dzięki dziewczyny za wsparcie... Dzięki Wam spadło mi "ciśnienie"... Co do teściowej... okazało się, że nie ma jej w domu... pojechała do siostry jak mniemam... Tak to jest... Licz na siebie... |
|
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za sugestie w takim razie tez dam odrobinke soli
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dodalam nasze Love story w klubie jakby ktos chcial poczytac
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
a tak z innej beczki drogie mamusie... (kontynując temat żywienia)
25.03 Przemuś skończy 7 miesięcy ![]() W związku pytanko o co mogę rozszerzyć dietkę mojego słońca?? W chwili obecnej zjada: mleko NAN1 (wieczorem zagęszczam mu kaszką ryżową) zupki i obiadki oraz deserki (od 6 miesiąca życia) - jedzenie słoiczkowe... niestety nie mam czasu póki co gotować ![]() czasem zamiast deserku pije soczek... I tak jak skończy te 7 miesiący to nie wiem co dalej ![]() Proszę o rady
|
|
|
|
#472 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
obiadki, zupki, deserki bez zmian. Możesz zamiast deserku ugotować kisielek lub budyń z maką ziemn. No i chyba czas zmienić mleko 1 na 2.
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiec my mamy rozmiar 21, mysle ze rozmiar mniejszy tez by wszedł, ale te są oki, troche luzniejsze i na grubszą skarpetkę akurat. Cytat:
wybieram zdjecia do wywołania, bo dzisiaj ta promocja na superfoto
|
||
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie - to po tatusiu , kazdy "nowy" jak widzi Natana to się pyta kiedy skończył rok !!!a teoretycznie to on ma 7 miesięcy ! (wedlug mądrych ludzi to tak by wygalał i rozwijał sie jak 7 miesieczniak)
nie wiem czy byl temat poruszany - ale macie juz pokoje gotowe dla swoich pociech ? nataniel ma butki 18,5 rozmiar
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2010-03-11 o 12:24 |
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho!
![]() Yyyyy..... no i resztę dopiszę później |
|
|
|
#477 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() witaj w koncu
|
|
|
#478 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Witaj po latach świetlnych nieobecności Idę na paciel
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Dostanie od 25.03...
Zastanawiałam się właśnie czy mleko następne wprowadzić mu jak skończy 6 czy jak skończy 7 miesięcy... Wypijemy te zapasy mleka początkowego które mamy (2 pudełka, czyli jakieś 2 tygodnie) i przechodzimy na "dwójke"... UnholyOne dziękuję za info ![]() Cześć truheart
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść kochane
![]() W skrócie - po Wielkanocy wracam do pracy, z jednej strony nie mogę się doczekać, ale z drugiej boję się, że padnę na twarz, bo ostatnio Adasiowi odwidziało się spanie w nocy, budzi się, krzyczy, często kończy u nas w łóżku, może to zęby się szykują do wyjścia, bo u nas jeszcze ani jednego nie ma. adaikaka - mnie pediatra poleciał mieszać 1 z 2 przy przechodzeniu. Najpierw do 1 dodać jedną miarkę 2, potem dwie miarki itd.- stopniowo.Podobno niektóre dzieciaczki źle znoszą taki skok od razu i mogą mieć problemy z brzuszkiem. Co do naszego jedzenia to słoiczki wiodą prym, na początku gotowałam eko marchewkę z ziemniakiem i królikiem, ale szybko się zorientowałam, że nie znajdę wszystkiego z "pewnego źródła", a już jak się naczytałam o kurczakach pakowanych sterydami to zdecydowałam się na słoiczki. Czy Wasze dzieci piją jeszcze z butelek ze smoczkiem? ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Aaaa zapomniałabym! totalnie wsiąkłam w petville na Fb, czy któraś jeszcze gra?? ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Svinecko jaki piękny wierszyk wymyśliłaś na pierwszą stronę, wow jest super!![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

tego Twojego Meża....

jest super!