Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-11, 12:10   #991
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
świetny wystrój nętrza!! piękny pokój- widać że masz dobry gust...
acha.. no i widzę że "rośniemy" tak samo też mam taki już okrąglutki ciążowy bebzunek
Dziękuję
Brzuszek rośnie jak szalony

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
hd piekny brzusio i dywan tez super!!!
dziękuję

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:17   #992
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
mnie właśnie pod żebrami, troche w okolicy pępka, plecy...

Nie strasz

zobaczymy jak do wieczora, teraz trochę mniej.
Spójrz:

http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie..._poczytaj.html

i tu w 15 tygodniu

http://www.babyboom.pl/ciaza/kalenda..._trymestr.html

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:18   #993
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

pszczółka - no to mnie uspokoiłaś co do tych bóli a film napewno obejrzę właśnie sobie ściągam.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:23   #994
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
pszczółka - no to mnie uspokoiłaś co do tych bóli a film napewno obejrzę właśnie sobie ściągam.
ja jak mnie kiedyś tak zabolało, przy pierwszej wizycie u ginekologa wypytałam się o wszystko dokładnie żeby się upewnić i wiedzieć kiedy zacząć się martwić Zdaj relacje co do filmu Nic Ci nie powiem, ale nie spodziwałam się takiego zakończenia

W ogóle zmierzyłam się dziś i w brzuszku mam już więcej o 18 cm!!
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:25   #995
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Pszczolko, ja akurat w ten weekend mam wolne od szkoły, ale i tak wolałabym go spędzić z Łukaszem, więc też jestem za spotkaniem w tygodniu . Innych planów nie mam.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-03-11, 12:29   #996
aniaa22
Zakorzenienie

tylko was nadrabiam od 2 dni wymyslilismy sobie zmiane paneli w salonie no i stwierdzilismy ze dobrze by bylo sciany odswierzyc wczesniej tak wiec przedwczoraj mialam malowanie a od wczoraj nie mam salonu a tym samym kuchni bo mam aneks wszystkie meble sa na balkonie i w sypialni mam tylko waskie dojscie do lozka. juz mam dosc.

hd
gratuluję chłopaczka

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Basiu ja ostatnio się wzięłam za książkę Kinga "Sklepik z marzeniami" i zapowiada się ciekawie
mi sie podobala

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
będę miała upragnioną CÓRECZKĘ Upewniałam się kilka razy, a ona się tylko śmiała i zapewniała, że z takiej cipeczki to za nic chłopak nie wyjdzie.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tez uwielbiam grac w karty!!! Moj tz tak sobie, ale na szczescie jest kurnik i w kazdej chwili sobie gram w sumie to nawet jestem uzalezniona chyba ;P

Wrocilam ok.20 ze sklepow 5h bylam na zakupach nogi to mo w d... wlaza.
Kupilam co zamierzalam plus jeszcze kilka drobiazgow. W Ikei kupilam przwijak z nakladkami dla dzidzi a dla siebie wazonik i bawelne ozdobna Wkurzyla mnie tylko baba w kolejce!! Stalam sobie i nie pchalam sie w kasie pierszenstwa no bo bylam druga to juz bez przesady moge poczekac az jedna osobe obsluza a tu nagle nadciagnela laska z dzieckiem i mowi, ze jest uprzywilejowana i aby ja puscic na to mowie, ze ja tez bo w ciazy jestem(czego sie ukryc nie da a i kurtke mialam rozsunieta) to ona z pretensja, ze skoro jestem to czemu stoje w kolejce ehh brak mi slow prawie nakrzyczalysmy na siebie durna baba. Tlumaczyc jej zaczelam, ze i tak ta pani przede mna jest obslugiwana to jak mam niby przerwac jej zakupy i wcisnac swoje???

No nie wazne. Musialam odreagowac i kupilam dzidzi kilka rzeczy w smyku. Fotki wklajam plus nowe rzeczy co mams kupila a te ostatnie spiochy kupilam w carreforze po 7zl
na studiach kurnik byl moim drugim domem tez lubie grac w karty. szczegolnie w remi tysiaca i makao

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Właśnie się zapomniałam gina spytać. Następnym razem muszę sie jej poradzić. Ale chyba jeszcze troszkę czasu jest. Nie wiem ile trwają takie zajęcia. Może jakoś w 25tc się wybiorę. A czy mąż też musi miec dres
mi gin powiedziala zeby po 30 tc isc sie do szkoly rodzenia

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić, że czuję już ruchy!!!!!! Delikatne, leciutkie ale są .Wcześniej tez je czułam ale nie byłam pewna czy to jest to. Teraz jestem pewna
Straaaaaaasznie się cieszę
gratuluje

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
marta szkoda że nudne, ale przynajmniej wiem , że nie iść.
Co do 3 d nie wiem jak u was ale u nas są tak ciężkie te okulary, że na nosie musiałam mieć chusteczkę, żeby odcisku sobie nie zrobić a i tak miałam ślad.Tż śmiał się ze mnie.Poza tym oczy mnie bolały jeszcze następnego dnia
u mnie nie sa ciezkie ale strasznie brudne ze az brzydze sie je zakladac. a wogole to a w tych okularach niewyraznie widze wiec nie chodze na 3D

Cytat:
no to ja tez się pochwalę 20 tygodniowym brzuszkiem
Załącznik 2937583Załącznik 2937585
sliczny

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;17793103]A ja ostatnio będąc w sklepie spotkałam pewną panią,która bardzo chwaliła sobie X-landera. I chyba się na niego zdecydujemy,bo nie dość,że jest ładny z wyglądu to podobno bardzo praktyczny.[/QUOTE]

moi znajomi maja. zalezy jaki model. oni maja z przodu wezej rozstawione kolka i maja np problem na podjazdach dla wozkow bo wpada w srodek. no i maly szybko z gondoli wyrozsl ale wiekszosc wozkow ma teraz takie gondolki. ja jesli bym sie zdecydowala to na pewno bez fotelika samochodowego. ogladalam go w sklepie i boczek ktory ma chronic dzidzie zlamal mi sie w rece (wcale mocno nie zlapalam)

Cytat:
nazwy nie pamiętam kolor - mówiąc najprościej fioletowy.
Na tych zdjęciach może niedokładnie widać ...
Załączam inne zdjęcie
Załącznik 2937816

Jesteśmy bardzo zadowoleni. Bardzo miły, nie widać wszystkich paproszków (co przy psie nie jest trudne), po odkurzaniu staje na baczność Zobaczymy co będzie za jakiś czas ... mam nadzieję, że nie ochlapnie...
Mamy na szczęście odkurzać piorący więc mam nadzieję, że jeśli raz na jakiś czas wypierzemy to będzie trzymał pion
mialam taki z dlugimi fredzlami tylko jasny ecru. nie bardzo bylam zadowolona. na poczatku byl super ale odkurzyc go to jakas masakra. paprochy sie platuja w te kudly. moze jakis gorszy jakosciowo byl ten dywan. juz go wywalilismy. no i nam sie nie upral odkurzaczem pioracym mam nadzieje ze twoj bedzie lepszy

dobra musze jakis obiad zamowic bo glodna jestem jak o tych waszych obiadkach poczytalam
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:35   #997
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

hd
gratuluję chłopaczka
sliczny

mialam taki z dlugimi fredzlami tylko jasny ecru. nie bardzo bylam zadowolona. na poczatku byl super ale odkurzyc go to jakas masakra. paprochy sie platuja w te kudly. moze jakis gorszy jakosciowo byl ten dywan. juz go wywalilismy. no i nam sie nie upral odkurzaczem pioracym mam nadzieje ze twoj bedzie lepszy

dobra musze jakis obiad zamowic bo glodna jestem jak o tych waszych obiadkach poczytalam
dziękuję
Mam nadzieję, że nasz dywan okaże się bardziej żywotny

Stary 2010-03-11, 12:43   #998
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Pszczolko, ja akurat w ten weekend mam wolne od szkoły, ale i tak wolałabym go spędzić z Łukaszem, więc też jestem za spotkaniem w tygodniu . Innych planów nie mam.
no to nie pozostaje nam nic innego tylko czekać na Bajkę, ale z tego co pamiętam jej pasowały 2 dni w tygodniu tylko nie pamiętam które
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

mi gin powiedziala zeby po 30 tc isc sie do szkoly rodzenia

Ja akurat poszłam do szkoły rodzenia dość wcześnie,ale radzę nie słuchać się gin w tym przypadku... szkoła rodzenia zazwyczaj jest podzielona na 10 spotkań i wiele kobiet które na takim etapie przychodzą nie dociera do ostatnich spotkań bo albo już rodzą, albo już nie mają siły aby gdzieś łazić, a naprawdę warto być na wszystkich spotkaniach bo sa podzielone tematycznie i na każdym spotkaniu jest mowa o czym innym... także myślę że warto wybrać się troszkę wcześniej
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:51   #999
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
ja właśnie ten film oglądam... wciągnął mnie mój mąż przysnął na kanapie a ja go tylko budzę jak jest jakiś straszny moment potem bedzie ze mna do toalety chodził w nocy bo bede sie bała...

a masz nk? ja juz sie pogubilam kogo mam a kogo nie mam jak cos to link do mojego profilu http://nasza-klasa.pl/#profile/1736794
Mam cie
No ja w koncu i tak zobaczylam ten film do konca.. pozniej mi sie snilo ale nie tak strasznie jak w filmie, za to np ze pokazywalam mojej mamie jak dzidzia wypycha sie przez brzuch -takie gorki robi, a w pewnym momencie szlo zauwazyc paluszki dzidzi z dloni.. tzn brzuch w miejscu gdzie dzidzia dotykala brzucha zrobil sie jakby lekko przezroczysty i szlo zobaczyc ze 5 paluszkow ktore dotykaja od srodka brzucha.. I mowie do mamy "fajnie nie?" a ona mi na to "nie! to jest przerazające", ja odp "masz rację!".. Heh bo rzeczywiscie wydalo sie to bardzo straszne gdy sie to ogladalo.. Nie wiem skad taki dziwaczny sen.. A i potem jeszcze wiele innych snow..

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar do spania zakładać śpiworek, a do wózeczka (i ewentualnie jak będzie chłodniej w nocy) będę miała kocyk na drutach zrobiony (uwielbiam dziergane dodatki dla maluszków ).

Ten mi się podoba, tylko w zdecydowanie ciemniejszym kolorze - mama już przyjęła zamówienie
Świetny! NIe chce Twoja mama wiecej zamówień? :P

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
niezawsze sliczne ciuszki
Co do spiworka to dokladnie tak jak niezawsze powiedziala - dzieci potrafia kopac nozkami czasami tak mocno, ze nakrywaja potem kolderke na siebie, wiec taki spiworek rozwiazuje problem.
Tez jestem za śpiworkiem. Najpierw mała spała w lożku bo i tak byla zawinieta w nim tasiemką, a potem od razu spiworki, a teraz ma prawie 3 lata a my dalej w spiworkach. Tez gorąco polecam!

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Wymiary modelaszcze, a nie ciazowe ja juz w pepku 80 heh a to dopiero 17tc

A ja mam 99!!!!! w brzuchu!
a w talii (2 cm nad pepkiem 92cm!) No i 23 tyg 1 dz. Rosnie jak nie wiem. Przez ten tydzien brzuch urósł 3 cm az! Wogole jak jestem u moich rodzicow to tyje ok 0,5 kg na tydzien, a jak w domu - tj u tesciow to ok 1 kg, lub wiecej! O matko! Zle bedzie jak bedzie tak dalej... Musze cos z tym zrobic..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:51   #1000
papeteria
Zakorzenienie

misiulka pycha daaawno nie jadłam tych dań
farminka nie jesteś sama ja też nie mam piekarnika a właściwie mam ale mini piekarnik do 30 min, ale np ciasta czy kuraka w nim nie upieke bo mały i do 30 min.Jak weźmiemy się kiedyś za kuchnie to kupimy.
hd Ja też chce kupić coś używanego i dobrego, ale sporo tańszego justynacz gratulacje
anoxa musiała ci siąść ta kiełbacha, ale mimo wszystko mi smaka narobiłaś No może akurat babcia trafi w twój gust
dzidzia
pszczolka tego nie idzie pomylić

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:51   #1001
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Na zwolnieniu
.. i bluzeczka tez sliczna.. fajnie ze jest taka dluga, musze sie nad nią zastanowic..
Stary 2010-03-11, 12:54   #1002
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Ja jak się dowiedziałam płci poszłam po raz pierwszy do sklepu kupić jakieś symboliczne różowe śpioszki i byłam w szoku, że 56 jest TAKI MAŁY.
Boże, nie mogłam uwierzyć, że zmieści się w nich dziecko i pieluszka...
W końcu kupiłam 62 i dalej mam wrażenie, że to takie maciupcie. Wy kupujecie ten najmniejszy rozmiar?
To mi moj tz zrobil wyklad wczoraj, ze za male ubranka kupuje(znawca tematu, jasne) to wzielam centymetr i mu pokazalam mniejwiecej jak dluga dzidzi bedzie i przylozylam ubranko i juz sie nie klocil ;P

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

czekaj czekaj a kiedy ? bo chyba ominelam, nie nadrobilam Was bo za dużo piszecie :/

jesli o mnie chodzi to zwolnienie mam do końca tygodnia, więc jutro jak najbardziej mogę się spotkać, godzina dowolna ale preferowane tak w południe koło 12?
Mi pasuje jutro o 12 Arkadia?

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Ooo, nie znacie mnie zbyt dobrze, ale czy mogą się ewentualnie dołączyć do spotkania. Jadę dzisiaj do Wawy do rodziców i będę do poniedziałku. Mogłabym do Was dołączyć jutro
Pewnie, ze mozesz sie dolaczyc, trafisz do Arkadii?

Hd
a Tobie pasuje? i do MlmFm trzeba by zadzwonic tylko nie mam nr do niej :/

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-03-11 o 12:55
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:57   #1003
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

No i kolejne 1000 postów napisanych.
Ciekawe ile zrobimy wątków do porodu :P.
Czy kiedyś będą tematy, których już nie poruszyłyśmy?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-03-11, 12:58   #1004
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
niezawsze - ja byłam w M1 na zakupach i poszłam siku i była kolejka więc taka jedna babka na mnie popatrzyła i mówi o pani to raczej bez kolejki i co i nic ta babka była chyba z trzecia i ona mnie przed siebie wpóściła, ale te wcześniejesz tylko popatrzyły i nić zeo reakcji więc skomentowałam "to nie te czasy", a ciuszki super zwłaszcza bodziak w krówkę.
vette to mi przypomniało jak koleżanka z pracy poszła na badania w ciązy i była duża kolejka (oczywiście same mochery chyba z 20 osób), i jeden straszy pan mówi do niej o pani jest w ciąży to proszę bez kolejki a taka baba jak nie wrzaśnie, że on chyba żartuje, że ona jest starszą osobą to ona ma pierwszeństwo, i że nikogo nie przepuści. I biedna czekała ale złość aż z niej kipiała naszczęście ten facet jak doszła jego kolej to ją przepuścił.
No ja wczoraj bylam na poczcie.. dwie kolejki do samych drzwi.. Oczywiscie gdzie tam kto mnie przepusci, a nie umialam sie zdobyc by zapytac czy ciezarne bez kolejki.. No wiec stalam, potem zrobilo sie siedzace wolne przy stoliku.. Wiec usiadlam, zdjeciam kurtke -tez nie zauwazyli.. Ale na szczescie moglam siedziec az nadeszla moja kolejka, bo jak wstalam to pani co byla za mna powiedziala "siedz siedz jeszcze, ja cie zawolam". No ale ona to akurat mnie znala piąte przez dziesiąte..
No wiec czesc udawala ze nie widzi, a druga część się gapiła..

No jak narazie to niezbyt mi sie trafilo bym mogla całą kolejke ominąć.. moze w lato? jak brzuch bedzie calkiem na wierzchu bez kurtki?!
Stary 2010-03-11, 12:58   #1005
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd Ja też chce kupić coś używanego i dobrego, ale sporo tańszego
ciesze się, że nie jestem sama
Namówili nas znajomi. Powiedzieli, że kupili używany zestaw w cenie 1300 zł (dobrej firmy,z wieloma dodatkami itd) a po 2 latach sprzedali ten zestaw za 800 zł Nieźle ...

Stary 2010-03-11, 12:59   #1006
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:

Hd a Tobie pasuje? i do MlmFm trzeba by zadzwonic tylko nie mam nr do niej :/
Trafię
A macie w planie zakupy czy jakąś kawiarnię, żeby pogadać?
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 13:01   #1007
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Mi pasuje jutro o 12 Arkadia?
Hd a Tobie pasuje? i do MlmFm trzeba by zadzwonic tylko nie mam nr do niej :/
Arkadia - jutro o 12 tej - OK ale nie będę za długo
Przy Empiku - jak ostatnio?

Napiszę smsa do mlmFm - dam znać czy przyjdzie

Stary 2010-03-11, 13:01   #1008
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Właśnie się zapomniałam gina spytać. Następnym razem muszę sie jej poradzić. Ale chyba jeszcze troszkę czasu jest. Nie wiem ile trwają takie zajęcia. Może jakoś w 25tc się wybiorę. A czy mąż też musi miec dres
Hmm u nas w jednej pisalo ze od 25 mozna sie zapisac, ale nie wiem jak w innych... Oni maja iles tam tygodni srednio.. nie pamietam ile.. na wszystkie "lekcje". Ja poszlam w pierwszej ciazy za pozno troche i nie ukonczylismy kursu, a nawet ominelismy najwazniejsze, porod bodajze i jeszcze pare lekcji. No ale u nas by rodzic rodzinnie nie trzebabylo miec skonczonego kursu, a w szpitalu innym-blizej mnie jest wymagane (przynajmniej bylo)..

No a moj mąz nie mial dresu, byl normalnie w jeansach. Ja tez mialam normalne spodnie.. Sztruksy albo materialowe-jeansow sie i tak nie dorobilam. Tylko tyle ze sie sciagalo buty na materace
Stary 2010-03-11, 13:03   #1009
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:

Co dziś gotujecie na obiad?
Ja nie gotuję ale tesciowa robi dzis kartofelki i bedzie swojska kiszka z mleczunia mmmm. A kartofelki pogniecione z maselkiem i mleczkiem- kurcze chyba sie skonczylo! :/ upsss.. I nie wiem czy nie jajo sadzone.. Wiec jak piątkowy obiad, tyle ze w czw, bo akurat dzis kiszka sie zrobila a jutro juz bedzie za kwasna..
Stary 2010-03-11, 13:03   #1010
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć dziewczyny. Byłam dziś u gin, z dzidzią wszystko ok, serduszko biło i powiedziała że CHYBA FACET, ale pewności nie ma bo to mogła pepowina się przeykleić do brzuszka :/ takie informację są do kitu.
Papierów do ZUSU moja wspaniała księgowa nie miała, mam to gdzieś, jutro jadę do ZUSu i sama sobie wszystko załatwię.
Mam doła Muszę oddać do urzędu skarbowego 550zł, bo mam rentę rodzinną, a szef bez mojej wiedzy wprowadził sobie ulgę do podatku dla emerytów i rencistów i taką samą ulgę wprowadzili w zusie także szef płacił za mnie dwa razy mniejszy podatek i oni tez i teraz muszę oddawac A to ewidentnie wina szefa, bo ja zgłaszałam, że mam rentę i nie miał prawa wziąć tej ulgi Zresztą nie umiem tego dobrze wyjaśnić. tak czy inaczej oddać muszę! :/
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 13:05   #1011
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi się żeby to było prawdopodobne... Musiałabyś chyba nie wiadomo jak mocno uciskać brzuch,a przecież nikt czegoś takiego nie robi. Zresztą jak dzidzie kopią po żebrach z całej siły to uderzają w kości,które są przecież twarde i nas boli,a im nic się nie dzieje,więc widać nie są takie "łamliwe:
No ja tez sadze ze zlamac to ciezko.. wogole nie slyszalam o jakimkolwiek takim przypadku.. hmm swoja droga ciekawe..

Ja czasem sie zastanawiam czy jak leze niby na boku ale troche na brzuchu-a jak wiadomo mam go dosc duzy, to czy nie leze na glowce dzidzi.. Hmm

A! i np moj ginek jak robil usg, 3 tyg temu to bardzo mocno naciskal mi na brzuch-tak ze to miejsce pare dni mnie bolalo.. A dzidziowi nic nie bylo.. wiec widac nie mozna nic mu zrobic
Stary 2010-03-11, 13:06   #1012
vette
Zadomowienie

Cytat:
vette to mi przypomniało jak koleżanka z pracy poszła na badania w ciązy i była duża kolejka (oczywiście same mochery chyba z 20 osób), i jeden straszy pan mówi do niej o pani jest w ciąży to proszę bez kolejki a taka baba jak nie wrzaśnie, że on chyba żartuje, że ona jest starszą osobą to ona ma pierwszeństwo, i że nikogo nie przepuści. I biedna czekała ale złość aż z niej kipiała naszczęście ten facet jak doszła jego kolej to ją przepuścił.
Szkoda gadac...ja w dyskusje z moherami sie nie wdaje, kobieta w ciazy nie powinna sie denerwowac
Ale fakt jest taki, ze gdybym sie dobrze czula i nie spieszyla do pracy to raczej poszlabym na koniec kolejki ...

Cytat:
Co do 3 d nie wiem jak u was ale u nas są tak ciężkie te okulary, że na nosie musiałam mieć chusteczkę, żeby odcisku sobie nie zrobić a i tak miałam ślad.Tż śmiał się ze mnie.Poza tym oczy mnie bolały jeszcze następnego dnia
to ja dziekuje za takie 3d

Cytat:

Cytat:
Zdecydowałam się na wózek QUINNY BUZZ.
Tez nad nim sie zastanawialam po tym jak widzialam go w akcji w galerii w Krakowie. Jest piekny, zgrabny i bardzo dobrze sie prowadzi.
Ale tylko po galerii Na naszych dziurawych chodnika absolutnie sie nie sprawdza... wiec... zrezygnowalam.

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;17793103]A ja ostatnio będąc w sklepie spotkałam pewną panią,która bardzo chwaliła sobie X-landera. I chyba się na niego zdecydujemy,bo nie dość,że jest ładny z wyglądu to podobno bardzo praktyczny.[/QUOTE]
Widzialam dzis xlandera baaaaardzo fajny wozek!
I jeszcze te duuuze pompowane kola!
Tylko kolory takie jakies...

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
no ja tez jestem zdecydowana na tolozeczko tylko nie wiem czy kupowac je przed porodem czy juz po bokupilismy tez kolyske i na poczatek malenstwo napewno bedzie spalo w kolysce ale na pewno kupie wlasnie to lozeczko bo jest najzwyczajnie w swiecie dlamnie sliczne
To lozeczko safari jest baaaaaaardzo zgrabne! i na zywo wyglada slicznie! widzialam go dzis z slicznie dobrana kolorystycznie posciela i dodatkami....
Jeszcze tylko musze zobaczyc lozeczka w ikei i moge kupowac...
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 13:06   #1013
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 2937583Załącznik 2937585
Sliczniutki!!!!!! I ta tuniczka tez urocz!
Stary 2010-03-11, 13:06   #1014
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

hd ja też ziemniaki najpierw gotuję a później do piekarnika, uwielbiam takie pieczone.
justyna nie martw się ja też zielona jestem jeżeli chodzi o dzieci, dopiero tu na forum czegoś się dowiaduję od dziewczyn
basiu nie wyobrażam sobie ciebie w nerwach, ty raczej wszystkich tutaj zarażasz pozytywną energią i optymizmem, zazdroszczę ci czasem tego pozytywnego myślenia i podejścia do życia, bo ja czasem za bardzo się nad wszystkim rozczulam i czuję się jak rozpaćkana kluska
Dziewczyny jakie kupujecie butelki dla dzidziusia, bo ja nie wiem czy lepiej szklane czy te z tworzywa i z jakim smoczkiem, sylikonowym, czy innym?
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 13:08   #1015
olakola
Zadomowienie

Odebrałam mój wynik CMV IgM mam "wynik wątpliwy" 0.702, norma "ujemna"jest do 0.700, od 0.700 do 1.0 jest "wynik wątpliwy", powyżej 1 wynik dodatni (źle).
Lekarz mi kazał zrobić awidność CMV IgG, czekam na wynik. Byłam chora na to świństwo, tylko pytanie Kiedy?, bo mogłam chorować np. 6miesiecy temu.
Jak wyjdzie, że niedawno, to będziemy robić badanie wód płodowych przez brzuch.
Boję się, że znowu mi wyjdzie "wynik wątpliwy".
Normalnie mi się wszystkiego odechciewa.

Czytałam w necie, że dziewczynie z zarażonym płodem proponowali usunięcie do końca ciąży (w dowolnym momencie!!!) albo jeśli urodzi to "pozostawienie go opatrzności" tj. nie leczenie.
Ale są też przypadki, że z dzidziusiem wszystko jest dobrze. O to się modlę codziennie.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 13:10   #1016
hd2005
Zakorzenienie

SPOTKANIE W WARSZAWIE
jutro, godz.12:00 przy Empiku w Arkadii

• mlmFm - będzie
  • hd2005
  • niezawsze
  • justynacz80
Ktoś jeszcze?

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Sliczniutki!!!!!! I ta tuniczka tez urocz!
dziękuję, to mój strój domowy

Stary 2010-03-11, 13:12   #1017
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej kobietki... chyba ten dzień nie będzie należał do najlepszych, albo po prostu dopołudnie minie do bani, a potem się poprawi... coś z ciążowych humorków tutaj mnie dopada mimo wszystko. Ja nie mówię, bo mam cięzki charakter, potrafię zajść za skórę, i nie należę do osób bardzo łatwych we współżyciu, chodzi mi tutaj o relacja ja-mąż. Jestem uparta i wogóle. Ale to nieistotne w tej chwili. Dzisiaj rano powadziłam się z TŻ o ogórka... serio! Bo mówię by Łucja nie brała ogórka, bo nie zje, przeżuje przeżuje i wypluje, i jeszcze śniadania mi nie zje... i zaczęła się akcja. No nie ważne, o pierdołę. I czasem się zastanawiam czy to moja wina, bo to bardzo możliwe... nie wykluczam tego i nie uważam że jestem świętoszek, czy przypadkiem i dużo jego winy w tym nie jest. Bo wczoraj była wypłata, bo znowu licho, bo zawsze po jego wypłacie jakieś głupie spięcia o nic... najchętniej bym wynalazła mu super pracę za fajne pieniążki... wkurza mnie ta jego firma, ciągle że kryzys kryzys kryzys, który najpierw był sztuczny, a teraz dalej się niby utrzymuje... ileż można. Z drugiej strony nie chciałabym by wyjechał z kraju... Chyba muszę pobuszować po stronach ze śląskiego gdzie potrzebują spawaczy... wydawało by się, że zawód porządany i poszukiwany, ale ogłoszeń jak na lekarstwo...
Bywają takie cięzkie kobiece charakterki i nie martw sie ja tez sie do nich zaliczam..
U nas tez bylo kiepsko o kase.. ale w innym sensie (nie liczac tych 80 000 ktore jestesmy zadluzeni nadal) szef niby wyplacal wszystko, ale w ratach, np po 200zł, i spoznial sie czesto o np miesiac itp.. a ciezko cokolwiek zaplacic gdy ciagle ma sie grosze w portfelu i nigdy nie wiadomo ile jeszcze zostalo.. A potem kaplica..
No a teraz moj za granica.. i kurcze czasem brakuje mi tego by bylo placone ratami ale by byl tutaj blisko.. No ale my to raczej z tego by zadluzenie splacic sie rozstalismy a nie calkiem dlatego ze nie bylo za co zyc.. No ale jakbysmy splacali z tego co zarabial to byloby ciezko, i trwalo by to -dzieścia lat..

Nie martw sie pomarudzic czasem trzeba. heh oj ja znam draki bez powodu zawsze ja je powoduję..
Stary 2010-03-11, 13:12   #1018
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Tez nad nim sie zastanawialam po tym jak widzialam go w akcji w galerii w Krakowie. Jest piekny, zgrabny i bardzo dobrze sie prowadzi.
Ale tylko po galerii Na naszych dziurawych chodnika absolutnie sie nie sprawdza... wiec... zrezygnowalam.
wrrrrr... niedobrze Muszę się wybrać do jakiegoś sklepu i popatrzeć, pojeździć ...

Stary 2010-03-11, 13:12   #1019
bassienkaw
Zakorzenienie

Lilka dziękuje za te słowa, dla mnie wiele znaczą. Mi złość i nerwy minęły, a tak na poważnie to ja ogólnie szybko się denerwuję, nerwus jestem, niestety po tacie... mam wybuchowy charakter, choć staram się nad tym panować. Ale przyznaję, że jestem optymistycznie nastawiona do świata i ludzi, i do problemów jakie mnie napotykają. Ale wiadomo, że nikt nie jest idealny. Staram się nie gniewać za długo, nie wpadam w doły i tym podobne rzeczy, ale denerwować się potrafię oj tak hahaha

Dzięki dziewczyny, że jesteście, z każdym dniem coraz to bardziej cenię to forum, ten wątek!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 13:13   #1020
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Odebrałam mój wynik CMV IgM mam "wynik wątpliwy" 0.702, norma "ujemna"jest do 0.700, od 0.700 do 1.0 jest "wynik wątpliwy", powyżej 1 wynik dodatni (źle).
Lekarz mi kazał zrobić awidność CMV IgG, czekam na wynik. Byłam chora na to świństwo, tylko pytanie Kiedy?, bo mogłam chorować np. 6miesiecy temu.
Jak wyjdzie, że niedawno, to będziemy robić badanie wód płodowych przez brzuch.
Boję się, że znowu mi wyjdzie "wynik wątpliwy".
Normalnie mi się wszystkiego odechciewa.

Czytałam w necie, że dziewczynie z zarażonym płodem proponowali usunięcie do końca ciąży (w dowolnym momencie!!!) albo jeśli urodzi to "pozostawienie go opatrzności" tj. nie leczenie.
Ale są też przypadki, że z dzidziusiem wszystko jest dobrze. O to się modlę codziennie.
kochana, będzie dobrze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości