|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Brzuszek rośnie jak szalony ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie..._poczytaj.html i tu w 15 tygodniu http://www.babyboom.pl/ciaza/kalenda..._trymestr.html
![]() |
#993 |
Zadomowienie
|
pszczółka - no to mnie uspokoiłaś co do tych bóli a film napewno obejrzę właśnie sobie ściągam.
#994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle zmierzyłam się dziś i w brzuszku mam już więcej o 18 cm!! ![]()
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
Pszczolko, ja akurat w ten weekend mam wolne od szkoły, ale i tak wolałabym go spędzić z Łukaszem, więc też jestem za spotkaniem w tygodniu
![]()
#996 | ||||||||
Zakorzenienie
|
tylko was nadrabiam od 2 dni
![]() ![]() ![]() hd gratuluję chłopaczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;17793103]A ja ostatnio będąc w sklepie spotkałam pewną panią,która bardzo chwaliła sobie X-landera. I chyba się na niego zdecydujemy,bo nie dość,że jest ładny z wyglądu to podobno bardzo praktyczny ![]() moi znajomi maja. zalezy jaki model. oni maja z przodu wezej rozstawione kolka i maja np problem na podjazdach dla wozkow bo wpada w srodek. no i maly szybko z gondoli wyrozsl ale wiekszosc wozkow ma teraz takie gondolki. ja jesli bym sie zdecydowala to na pewno bez fotelika samochodowego. ogladalam go w sklepie i boczek ktory ma chronic dzidzie zlamal mi sie w rece (wcale mocno nie zlapalam) Cytat:
![]() ![]() dobra musze jakis obiad zamowic bo glodna jestem jak o tych waszych obiadkach poczytalam ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nasz dywan okaże się bardziej żywotny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja akurat poszłam do szkoły rodzenia dość wcześnie,ale radzę nie słuchać się gin w tym przypadku... szkoła rodzenia zazwyczaj jest podzielona na 10 spotkań i wiele kobiet które na takim etapie przychodzą nie dociera do ostatnich spotkań bo albo już rodzą, albo już nie mają siły aby gdzieś łazić, a naprawdę warto być na wszystkich spotkaniach bo sa podzielone tematycznie i na każdym spotkaniu jest mowa o czym innym... także myślę że warto wybrać się troszkę wcześniej
![]() |
#999 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja w koncu i tak zobaczylam ten film do konca.. pozniej mi sie snilo ale nie tak strasznie jak w filmie, za to np ze pokazywalam mojej mamie jak dzidzia wypycha sie przez brzuch -takie gorki robi, a w pewnym momencie szlo zauwazyc paluszki dzidzi z dloni.. tzn brzuch w miejscu gdzie dzidzia dotykala brzucha zrobil sie jakby lekko przezroczysty i szlo zobaczyc ze 5 paluszkow ktore dotykaja od srodka brzucha.. I mowie do mamy "fajnie nie?" a ona mi na to "nie! to jest przerazające", ja odp "masz rację!".. Heh bo rzeczywiscie wydalo sie to bardzo straszne gdy sie to ogladalo.. Nie wiem skad taki dziwaczny sen.. A i potem jeszcze wiele innych snow.. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
A ja mam 99!!!!! w brzuchu! a w talii (2 cm nad pepkiem 92cm!) No i 23 tyg 1 dz. Rosnie jak nie wiem. Przez ten tydzien brzuch urósł 3 cm az! Wogole jak jestem u moich rodzicow to tyje ok 0,5 kg na tydzien, a jak w domu - tj u tesciow to ok 1 kg, lub wiecej! O matko! Zle bedzie jak bedzie tak dalej... Musze cos z tym zrobic.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
misiulka pycha
![]() farminka nie jesteś sama ja też nie mam piekarnika a właściwie mam ale mini piekarnik do 30 min, ale np ciasta czy kuraka w nim nie upieke bo mały i do 30 min.Jak weźmiemy się kiedyś za kuchnie to kupimy. hd Ja też chce kupić coś używanego i dobrego, ale sporo tańszego justynacz gratulacje ![]() anoxa musiała ci siąść ta kiełbacha, ale mimo wszystko mi smaka narobiłaś ![]() ![]() dzidzia ![]() pszczolka tego nie idzie pomylić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hd a Tobie pasuje? i do MlmFm trzeba by zadzwonic tylko nie mam nr do niej :/ Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-03-11 o 12:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
No i kolejne 1000 postów napisanych.
Ciekawe ile zrobimy wątków do porodu :P. Czy kiedyś będą tematy, których już nie poruszyłyśmy?
#1004 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No wiec czesc udawala ze nie widzi, a druga część się gapiła.. No jak narazie to niezbyt mi sie trafilo bym mogla całą kolejke ominąć.. moze w lato? jak brzuch bedzie calkiem na wierzchu bez kurtki?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
ciesze się, że nie jestem sama
![]() Namówili nas znajomi. Powiedzieli, że kupili używany zestaw w cenie 1300 zł (dobrej firmy,z wieloma dodatkami itd) a po 2 latach sprzedali ten zestaw za 800 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A macie w planie zakupy czy jakąś kawiarnię, żeby pogadać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przy Empiku - jak ostatnio? Napiszę smsa do mlmFm - dam znać czy przyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No a moj mąz nie mial dresu, byl normalnie w jeansach. Ja tez mialam normalne spodnie.. Sztruksy albo materialowe-jeansow sie i tak nie dorobilam. Tylko tyle ze sie sciagalo buty na materace ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zadomowienie
|
Ja nie gotuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Byłam dziś u gin, z dzidzią wszystko ok, serduszko biło i powiedziała że CHYBA FACET, ale pewności nie ma bo to mogła pepowina się przeykleić do brzuszka :/ takie informację są do kitu.
Papierów do ZUSU moja wspaniała księgowa nie miała, mam to gdzieś, jutro jadę do ZUSu i sama sobie wszystko załatwię. Mam doła ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czasem sie zastanawiam czy jak leze niby na boku ale troche na brzuchu-a jak wiadomo mam go dosc duzy, to czy nie leze na glowce dzidzi ![]() A! i np moj ginek jak robil usg, 3 tyg temu to bardzo mocno naciskal mi na brzuch-tak ze to miejsce pare dni mnie bolalo.. A dzidziowi nic nie bylo.. wiec widac nie mozna nic mu zrobic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale fakt jest taki, ze gdybym sie dobrze czula i nie spieszyla do pracy to raczej poszlabym na koniec kolejki ... Cytat:
![]() ![]() Tez nad nim sie zastanawialam po tym jak widzialam go w akcji w galerii w Krakowie. Jest piekny, zgrabny i bardzo dobrze sie prowadzi. Ale tylko po galerii ![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;17793103]A ja ostatnio będąc w sklepie spotkałam pewną panią,która bardzo chwaliła sobie X-landera. I chyba się na niego zdecydujemy,bo nie dość,że jest ładny z wyglądu to podobno bardzo praktyczny ![]() Widzialam dzis xlandera ![]() I jeszcze te duuuze pompowane kola! Tylko kolory takie jakies... Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Rozeznanie
|
hd ja też ziemniaki najpierw gotuję a później do piekarnika, uwielbiam takie pieczone.
justyna nie martw się ja też zielona jestem jeżeli chodzi o dzieci, dopiero tu na forum czegoś się dowiaduję od dziewczyn ![]() basiu nie wyobrażam sobie ciebie w nerwach, ty raczej wszystkich tutaj zarażasz pozytywną energią i optymizmem, zazdroszczę ci czasem tego pozytywnego myślenia i podejścia do życia, bo ja czasem za bardzo się nad wszystkim rozczulam i czuję się jak rozpaćkana kluska ![]() Dziewczyny jakie kupujecie butelki dla dzidziusia, bo ja nie wiem czy lepiej szklane czy te z tworzywa i z jakim smoczkiem, sylikonowym, czy innym? |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zadomowienie
|
Odebrałam mój wynik CMV IgM mam "wynik wątpliwy" 0.702, norma "ujemna"jest do 0.700, od 0.700 do 1.0 jest "wynik wątpliwy", powyżej 1 wynik dodatni (źle).
Lekarz mi kazał zrobić awidność CMV IgG, czekam na wynik. Byłam chora na to świństwo, tylko pytanie Kiedy?, bo mogłam chorować np. 6miesiecy temu. Jak wyjdzie, że niedawno, to będziemy robić badanie wód płodowych przez brzuch. Boję się, że znowu mi wyjdzie "wynik wątpliwy". Normalnie mi się wszystkiego odechciewa. Czytałam w necie, że dziewczynie z zarażonym płodem proponowali usunięcie do końca ciąży (w dowolnym momencie!!!) albo jeśli urodzi to "pozostawienie go opatrzności" tj. nie leczenie. Ale są też przypadki, że z dzidziusiem wszystko jest dobrze. O to się modlę codziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
SPOTKANIE W WARSZAWIE
jutro, godz.12:00 przy Empiku w Arkadii ![]()
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- dziękuję, to mój strój domowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas tez bylo kiepsko o kase.. ale w innym sensie (nie liczac tych 80 000 ktore jestesmy zadluzeni nadal) szef niby wyplacal wszystko, ale w ratach, np po 200zł, i spoznial sie czesto o np miesiac itp.. a ciezko cokolwiek zaplacic gdy ciagle ma sie grosze w portfelu i nigdy nie wiadomo ile jeszcze zostalo.. A potem kaplica.. No a teraz moj za granica.. i kurcze czasem brakuje mi tego by bylo placone ratami ale by byl tutaj blisko.. No ale my to raczej z tego by zadluzenie splacic sie rozstalismy a nie calkiem dlatego ze nie bylo za co zyc.. No ale jakbysmy splacali z tego co zarabial to byloby ciezko, i trwalo by to -dzieścia lat.. ![]() Nie martw sie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
Lilka dziękuje za te słowa, dla mnie wiele znaczą. Mi złość i nerwy minęły, a tak na poważnie to ja ogólnie szybko się denerwuję, nerwus jestem, niestety po tacie... mam wybuchowy charakter, choć staram się nad tym panować. Ale przyznaję, że jestem optymistycznie nastawiona do świata i ludzi, i do problemów jakie mnie napotykają. Ale wiadomo, że nikt nie jest idealny. Staram się nie gniewać za długo, nie wpadam w doły i tym podobne rzeczy, ale denerwować się potrafię oj tak hahaha
Dzięki dziewczyny, że jesteście, z każdym dniem coraz to bardziej cenię to forum, ten wątek! |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.