Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-11, 12:54   #601
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

aaaa zapomnilam ze masz jeszcze coreczke łeee to mnie przegonilas

a moja mama w sumie to sie cieszy....zreszta ona mnie urodzila jak miala 22lata wiec wcale sie tak nie pospieszylam... w sumie ciesze sie ze taka nieduza roznica wieku bedzie nami...moze dzieki temu powroca te rodziny takie wielopokoleniowe
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:55   #602
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

wlasnie ja nie mam z tym zadnego problemu! codziennie sie wyprozniam a ostatnio nawet 3-4 azy sie zdarzalo, dzis tez juz bylam....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:57   #603
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
aaaa zapomnilam ze masz jeszcze coreczke łeee to mnie przegonilas

a moja mama w sumie to sie cieszy....zreszta ona mnie urodzila jak miala 22lata wiec wcale sie tak nie pospieszylam... w sumie ciesze sie ze taka nieduza roznica wieku bedzie nami...moze dzieki temu powroca te rodziny takie wielopokoleniowe
No moja mama też przeszczęśliwa, świetnie się czuje w roli babci i już mi trzecie bobo za jakiś czas sugeruje Ale jak idziemy we trzy i Hania woła za nią "babcia" to miny przechodniów są BEZCENNE !!

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:57   #604
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga :P
Po wczorajszym masazu szyjki mam plamienia (takie brązowe jak początki @) dzwoniłam do połoznej to mówiła ze to juz blizej niz dalej Wiec mam nadzieje ze za niedługo (dzien góra dwa) bede miała Małą przy sobie
Dziewczyny tez mam urzedowe pytanie... Bo ja jestem zameldowana u rodziców (pod oleśnica) a rodzic bede we wrocławiu Tz tez z wrocławia i jak mała się urodzi to do którego urzedu SC mam się udac zeby tz potwierdził ze jest tata ( nie mamy slubu) ?? Jestem całkiem ciemna w tych sprawach...

hmm chyba do wroclawskiego....w sumie jestem w podobnej sytuacji....ale my oboje jestesmy zameldowani w jednej miejscowosci a ja rodzic bede w wroclawiu...i to chyba trzeba sie udac do tego urzedu gdzie sie dziecko rodzilo...bo ja np urodzona w swidnicy i po odpisy aktow urodzenia tam musze jezdzic
Stary 2010-03-11, 12:58   #605
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mojej pani w sklepie powiedziala ostatnio ooooooo to widze pani ciocia bedzie , siostra w ciazy , zalamalam sie:P ale to bardziej rzez wlosy mamy - krotkie stawiane na zel czerwone i te srebra na kazdym palcu i bransoleek pelno
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:59   #606
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
No moja mama też przeszczęśliwa, świetnie się czuje w roli babci i już mi trzecie bobo za jakiś czas sugeruje Ale jak idziemy we trzy i Hania woła za nią "babcia" to miny przechodniów są BEZCENNE !!

hehe to na pewno a moja babcia po raz drugi zostanie prababcia tylko ze ona juz ma 82lata
Stary 2010-03-11, 13:06   #607
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Po wczorajszym masazu szyjki mam plamienia (takie brązowe jak początki @) dzwoniłam do połoznej to mówiła ze to juz blizej niz dalej Wiec mam nadzieje ze za niedługo (dzien góra dwa) bede miała Małą przy sobie
Dziewczyny tez mam urzedowe pytanie... Bo ja jestem zameldowana u rodziców (pod oleśnica) a rodzic bede we wrocławiu Tz tez z wrocławia i jak mała się urodzi to do którego urzedu SC mam się udac zeby tz potwierdził ze jest tata ( nie mamy slubu) ?? Jestem całkiem ciemna w tych sprawach...
Do urzędu który podlega pod dany szpital adres podadza Ci jak będziesz wychodziła u nas nawet umawiali na konkterną godzinę i dzień kiedy masz się stawić po akt . Meldunek dostanie mała z automatu Twój chyba że chcesz tam gdzoe Tż to wtedy piszesz pisemko że prosisz o zameldowanie w jego miejscu zameldowania.

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj poszłam do apteki po masc na hemoroidy wrazie jakby mnie w szpitalu dopadly i po tantum verde bo chrypka mnie złapała i Pani nie chciała mi sprzedać ani tego ani tego wkurzylam się tylko bo specjalnie do miasta jechalam ale podjechalam do nas na wioskę i Pani mi dała nawet olej rycynowy ( ale to do maseczki na włosy żeby je odzywic trochę )
wieczorem jadę do zębologa ale się boje skurcze mam nadal już chyba do porodu nie przejdą  a po pewnie będzie mi ich brakowało hehe jak sie przyzwyczaje

Darusia pani w aptece mówiła żeby dbać o regularne i częste wyproznienia i poleciła żeby pic lyzke oliwy dziennie wtedy łatwiej się wyproznic ciekawe czy pomoże hehe bo ja raz na dwa tygodnie no czasem raz na tydzień chodzę tam gdzie i król chodzi piechotą hehe
Jak to nie chciała Ci sprzedać ? Przecież to nie na recepte . Co to panią .
Stary 2010-03-11, 13:11   #608
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Dziękuje dziewczyny za odpowiedz

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 13:17   #609
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Gmyrelka może tu coś znajdziesz.

http://matir.ovh.org/becikowe/index.php

Ja się właśnie zastanawiam czy jak ja procuje za granicą to mi się becikowe należy. Cały czas myślałam, że nie, ale juz pare osób mi mówiło, że tu pracuje a odbierało w Polsce... tylko nie wiem czy to było legalne, bo jak potem mam łazić po urzędach i się tłumaczyć i jakieś kary płacić to ja nie chce... też musze poszukać informacji
A gdzie jesteś zameldowana? 1000zł jest gwarantowane dla wszystkich dzieci.
Później za to się możesz starać o rodzinne za granicą jeśli pracujesz legalnie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
W tym mieście gdzie się dziecko urodzi, my też meldowaliśmy tam gdzie urodziłam ,a nie w naszym i później po akt urodzenia w razie czego tez trzeba tam(chociaż dają 3 egzemplarze)
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 13:21   #610
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A gdzie jesteś zameldowana? 1000zł jest gwarantowane dla wszystkich dzieci.
Później za to się możesz starać o rodzinne za granicą jeśli pracujesz legalnie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

W tym mieście gdzie się dziecko urodzi, my też meldowaliśmy tam gdzie urodziłam ,a nie w naszym i później po akt urodzenia w razie czego tez trzeba tam(chociaż dają 3 egzemplarze)
aha no to spoko, dzięki zameldowana jestem w Polsce, ale rodzinnego i tak będę pobierała tylko przez miesiąc, bo potem wracamy, a jak tu nie przebywam to mi się nie należy... tylko nie wiem jak to będzie, bo Małej wyrabiam irlandzki paszport i w sumie nie wiem czy muszę to jakoś dodatkowo starać się żeby Małą miała tez polskie obywatelstwo... kurna muszę poczytać trochę i się rozeznać
Stary 2010-03-11, 13:24   #611
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Do urzędu który podlega pod dany szpital adres podadza Ci jak będziesz wychodziła u nas nawet umawiali na konkterną godzinę i dzień kiedy masz się stawić po akt . Meldunek dostanie mała z automatu Twój chyba że chcesz tam gdzoe Tż to wtedy piszesz pisemko że prosisz o zameldowanie w jego miejscu zameldowania.

Jak to nie chciała Ci sprzedać ? Przecież to nie na recepte . Co to panią .
Tak mój mąż tez się umawiał na godzinę po akt.
Właśnie przecież te maści są bez recepty , trzeba było isć do innej apteki
Stary 2010-03-11, 13:24   #612
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

od jutra w rossmannie sa promocje na kosmetyki dla przyszłych mam, i dla małych dzieci http://www.rossnet.pl/promocje/

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 14:04   #613
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mojej pani w sklepie powiedziala ostatnio ooooooo to widze pani ciocia bedzie , siostra w ciazy , zalamalam sie:P ale to bardziej rzez wlosy mamy - krotkie stawiane na zel czerwone i te srebra na kazdym palcu i bransoleek pelno
Oooo... to widzę, że moja mama z Twoja by się "dogadały" Moja tez nosi odkąd tylko pamiętam krotkie włosy, takie na chłopaka. Czasem krótsze czasem dłuższe, jakieś grzywy na skos itp. A do tego uwielbia srebro- duze. Wielkie wisiory, duże pierścionki i dużo bransoletek. Też ma na każdym palcu minimum jeden pierscionek chyba Mój tata nie ma problemu z prezentami dla niej... Ja kiedyś miałam to po niej ale już mi przeszło. Od czasu jak się zaręczyliśmy to wolę tak skromnie...pierścionek zaręczynowy i obrączkę. Łańcuszki itp też teraz wole mniejsze, delikatne. Ale kiedyś miałam tak samo. Jeszcze na studiach.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 14:06   #614
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
od jutra w rossmannie sa promocje na kosmetyki dla przyszłych mam, i dla małych dzieci http://www.rossnet.pl/promocje/
no ja niestety mam daleko
Stary 2010-03-11, 14:07   #615
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Darusia- a Ty bywasz czasem w domu dziecka?? Bo wiem, ze kiedyś (nie wiem jak teraz) pracowała tam moja znajoma z Sieradza. Moze bys ją znała. Ale dane ewentualnie na Priv

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-11, 14:11   #616
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
no ja niestety mam daleko
eee no ja właśnie też

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 14:25   #617
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

ale jestem wkurzona-juz prawie 3 tyg a ja jeszcze z macierzynskim nie mam zalatwione,tak moj szef kreci ze szok,mąż zawiózl mu od razu tą karteczkę ze szpitala,dzwonie za 2 dni czy cos jest z tym juz zrobione powiedzial,ze tak,ze ksiegowy to wyslal do zusu po czym dzwoni do mnie po tygodniu i mowi zebysmy sobie jakies dokumenty odebrali od niego sami zawieźli do zusu,bo trzeba cos tam powypelniac i wogole maz pojechal po te papierki a ze pracuje do 14.30 a zus do 15 wiec tylko jest jeden dzien-wtorek na zalatwienie bo jest dłuzej zus czynny.Pojechał-okazalo sie,ze te dokumenty co oni dali z mojej firmy sa wogole nie potrzebne a za to inne sa niezbędne wiec pojechal spowrotem do firmy,z drukami które trzeba złożyc,tamci mowia ze ksiegowy cos takiego wyslal poczta,wiec po jaki wafel dupe zawraca ale wziął te dokumenty i wypelnia jeszcze raz(w zusie powiedzieli ze to musi byc na ich drukach)wiec skoro by wyslal to po co by to jeszcze raz robil???masakra!!!moj maz powiedzial ze oni maja to zawieźc i zalatwic jak tak kręcą-ciekawe co z tego wyjdzie,przez nich to juz nie wiem kiedy teraz pieniążki dostanę cholery mozna dostac.

Izumi tak jest-dziewczyny dobrze piszą,zresztą chyba od początku Cię nagabujemy żebys te piękne prace na poważnie wzięła i zamiast siedziec na innych wątkach co tylko nerwy psuja to proszę się brac do roboty,pierwsze kllientki juz są

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-03-11 o 14:26
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 14:30   #618
mloda1989
Zakorzenienie

Izumi jestem tego samego zdania do roboty te zawieszki na butelki extra no sliczne po prostu i nie dziwie sie ze poginely bo pewnie sama taka na pamiatke z wesele bym zabrala
Stary 2010-03-11, 15:12   #619
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie ciuszki bierzecie na odbiór ze szpitala?? Bo ja nie mam pojęcia co zostawić tz-towi co by później przywiózł Myślalam o takim kombinezonie cieplejszym. Ale co pod spod?? ja w ogole nie mam pojęcia jak ubierać dziecko :/
Ja sie pytałam po koleżankach jak one ubierały dzieci:
więc jesli masz kombinezon i czapusie to pod spód wystarczy body i pajac.
Ja mam body na długi rękawek i spioszki

Pokaże wam focie co chyba do szpitala zabieram.
Daje 2-3 ciuszki wiecej bo one same ubiora wg. pogody.. jak bedzie ciepło a jak zimno to dołoza jakis kaftanik.

wiecie że od rana jak do was napisałam to połozyłam sie spac i dopiero wstałąm na obiad... oby do jutra.. ZUS załatwic i bede spokojniejsza.

PS. na obiadek mam dziś barszcz biały i PYSZNE żeberka ze sliwkami + fasolka szparagowa z masełkiem i bułka....

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

ps. PYTANKO DO MAMUŚ juz rozpkowancyh... które karmią piersia.. czy przed porodem miałyście jakies wycieki... bo ja sie martwie ze nic mi ani ciut nie leci

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:18   #620
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ja sie pytałam po koleżankach jak one ubierały dzieci:
więc jesli masz kombinezon i czapusie to pod spód wystarczy body i pajac.
Ja mam body na długi rękawek i spioszki

Pokaże wam focie co chyba do szpitala zabieram.
Daje 2-3 ciuszki wiecej bo one same ubiora wg. pogody.. jak bedzie ciepło a jak zimno to dołoza jakis kaftanik.

wiecie że od rana jak do was napisałam to połozyłam sie spac i dopiero wstałąm na obiad... oby do jutra.. ZUS załatwic i bede spokojniejsza.

PS. na obiadek mam dziś barszcz biały i PYSZNE żeberka ze sliwkami + fasolka szparagowa z masełkiem i bułka....

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

ps. PYTANKO DO MAMUŚ juz rozpkowancyh... które karmią piersia.. czy przed porodem miałyście jakies wycieki... bo ja sie martwie ze nic mi ani ciut nie leci
fasolka szparagowa?????????????je zuuuuu daj daj daj ja mam zalewajkę a na drugie sobie po zapiekance z piekarnika zrobimy Chciałabym jeszcze przed porodem zdążyć zjeść: piersi z kurczaka w sosie śmieatnowo-ziołowym na ostro - moja specjalność, bigos teściowej (hmmm musiałabym do wigilii czekać) zapiekankę ziemniaczano-serową z mięsem , barszcz czerwony z uszkami, żeberka duszone z cebulką, no i mogłabym rodzić a że nastawiam się na sobotni poród, to mogę tego wszystkiego dłuuuuugo nie zasmakować

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:24   #621
sismuerte
Rozeznanie

Anakazar u nas kazali zabierać ubranka do szpitala i pieluszki i tetrowe też - nawet te ostatnie to wypada z 5 zostawić na szpital jako cegiełka dla takich maluszków co to ich rodzice nie chcą.
A brzucho śliczny. Super że twój tż się na psiaka ze schroniska zgodził

Aixa nie bój się - przynajmniej będziesz miała to już za sobą i maluszka przy sobie

Madziwna korek wsadzaj i nie pozwól córci wyjść

Aneczka a ta opuchlizna to nie zatrucie ciążowe?

Baobabku ja póki co mam wskazanie do cc, bo mi się synek na świat dup... wypiął, a bardzo często kicham i już się boję tego bólu z tym związanego

Już nie mogę was czytać bo za chwilkę mi łeb rozsadzi - sąsiedzi się remontują i ja dziś wymiękam, bo już nie mogę tego wiercenia i walenia wytrzymać
Wogóle mam dziś dzień...a niech to. Najpierw pies mnie w nocy kilka razy obudził, aż się wybiłam ze snu. Rano też mnie obudził przed budzikiem tż i już mi się spać nie chciało. Jak małż wychodził to jeszcze mnie utulił do snu (kochany) i prawie zasnęłam...a tu robole za ścianą stuk puk i dup... Ale jednak się udało, błogi sen nadszedł koło 10, a o 11 zadzwonił domofon bo wszystkie menty od ulotek, listonosz itp dzwonią zawsze pod mój nr mieszkania...aaaaaa zwariuję.
I w związku z tym gniewam się na psa, listonosza, sąsiadów i cały świat
Stary 2010-03-11, 15:28   #622
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Aixa nie bój się - przynajmniej będziesz miała to już za sobą i maluszka przy sobie

U mnie była mama, żegnała się dzisiaj ze mną jakby to miało byc nasze ostatnie w życiu spotkanie. Jest strasznie poddenerwowana tym moim jutrzejszym CC, chyba bardziej niz ja. Uciekam mamusie, zaraz przyjdzie małż, jemy wspólnie obiad potem spędzimy trochę czasu razem(musimy obgadac nową sytuację) i jadę do szpitala na 19stą. Tak więc będziemy się czytac za dobrych parę dni jak dojdziemy do siebie. Oczywiście dam znac smskiem jak bedzie już "PO". Trzymajcie się cieplutko. __________________

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:36   #623
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Baobabek tyś szalona z tym sobotnim porodem Myślisz że to tak łatwo i szybko pójdzie MUSZĘ jeszcze do fryzjera w poniedziałek trafić i nie ma to tamto Ja tam się nastawiam na 2 tygodnie w 2 paku jeszcze Lubie ten mój arbuzik Jest taki fajny i przystojny (jak to moja córa mówi) Koleżanka musi mi jeszcze fotki zrobić w tym stanie i w ogóle jeszcze wiele MUSZĘ zanim syn wyskoczy

aixa powodzenia !! Trzymamy kciuki i czekamy na wieści

Madziwnia ja co prawda nadal w 2 paku, ale z Hanią nic mi przed nie ciekło, a po porodzie miałam ocean mleka

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-03-11 o 15:38
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:39   #624
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A ja własnie rozmawialam z koleżanką która lezała ze mną w szpitalu (chyba pisałam o niej- urodziła w 35 tygodniu). Opisała mi swój poród i mówi, ze ból był duzy ale w porównaniu z tym co sobie wyobrażała po opowiadaniach innych to nie było aż tak źle. Ale miała dość szybki poród. Tzn. po 1 w nocy odeszły jej wody, lezała pod ktg. Potem po 2 miała badanie ginekologiczne i juz miała rozwarcie na 4 cm. Lekarz powiedział, ze spokojnie, spotkaja się koło 9-tej, 10-tej, a jak ją zobaczył po 4-tej to stwiedził "ale sie pani pospieszyła" No i urodzila o 5.05. Mówi, że skurcze miała regularnie co do sekundy. Że widziała sekundnik jak się zbliza i wiedziala ze za chwile skurcz. I co skurcz (jak jeszcze miała co 18 minut) to wymiotowała :/ Mam nadzieje, ze to mnie ominie A potem już sam poród trwał 30 minut, 4 parcia i mała była na zewnątrz. Także... zazdroszcze jej (pomijam tylko wymioty ).
A, najlepsze jest to, że ona miała te skurcze co 3 minuty a na ktg nie wychodziły i położna myslala ze jej się cos wydaje

No i teraz już wiem, że dla dziecka trzeba wziąć tylko ciuszki i chusteczki nawilżone. Pampki i wszystkie kosmetyki daja. A ja nie musze brac podkładów poporodowych bo sa w wielkim koszu i można brać ile się tylko chce Troche odejdzie z torby bo one troche zajmuja miejsca

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-03-11 o 15:41
Stary 2010-03-11, 15:40   #625
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Baobabek tyś szalona z tym sobotnim porodem Myślisz że to tak łatwo i szybko pójdzie MUSZĘ jeszcze do fryzjera w poniedziałek trafić i nie ma to tamto Ja tam się nastawiam na 2 tygodnie w 2 paku jeszcze Lubie ten mój arbuzik Jest taki fajny i przystojny (jak to moja córa mówi) Koleżanka musi mi jeszcze fotki zrobić w tym stanie i w ogóle jeszcze wiele MUSZĘ zanim syn wyskoczy

aixa powodzenia !! Trzymamy kciuki i czekamy na wieści
póki co to się licytujemy z tż, ja mówię o sobocie a on obstawia przyszły tydzień-środę ja bym jeszcze też mogła chodzić gdyby nie moja opuchlizna, bóle pleców, stopy jak u guliwera, brak kostek i kolan, palce u rąk jak parówki cielęce, gruba szyja, druga broda, problemy z goleniem i wiele wiele innych

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:41   #626
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ale jestem wkurzona-juz prawie 3 tyg a ja jeszcze z macierzynskim nie mam zalatwione,tak moj szef kreci ze szok,mąż zawiózl mu od razu tą karteczkę ze szpitala,dzwonie za 2 dni czy cos jest z tym juz zrobione powiedzial,ze tak,ze ksiegowy to wyslal do zusu po czym dzwoni do mnie po tygodniu i mowi zebysmy sobie jakies dokumenty odebrali od niego sami zawieźli do zusu,bo trzeba cos tam powypelniac i wogole maz pojechal po te papierki a ze pracuje do 14.30 a zus do 15 wiec tylko jest jeden dzien-wtorek na zalatwienie bo jest dłuzej zus czynny.Pojechał-okazalo sie,ze te dokumenty co oni dali z mojej firmy sa wogole nie potrzebne a za to inne sa niezbędne wiec pojechal spowrotem do firmy,z drukami które trzeba złożyc,tamci mowia ze ksiegowy cos takiego wyslal poczta,wiec po jaki wafel dupe zawraca ale wziął te dokumenty i wypelnia jeszcze raz(w zusie powiedzieli ze to musi byc na ich drukach)wiec skoro by wyslal to po co by to jeszcze raz robil???masakra!!!moj maz powiedzial ze oni maja to zawieźc i zalatwic jak tak kręcą-ciekawe co z tego wyjdzie,przez nich to juz nie wiem kiedy teraz pieniążki dostanę cholery mozna dostac.

Izumi tak jest-dziewczyny dobrze piszą,zresztą chyba od początku Cię nagabujemy żebys te piękne prace na poważnie wzięła i zamiast siedziec na innych wątkach co tylko nerwy psuja to proszę się brac do roboty,pierwsze kllientki juz są
Nie bardzo rozumiem dlaczego Ty to załatwiasz , to oni powinni załatwić za Ciebie . Sory dajesz papier do pracy a reszta to sprawa pracodawcy .

aixa - powodzenia dobrze będzie i Po CC jak najszybciej wstawaj i łaź . Musisz to rozchodzic to szybko dojdziesz do siebie jak będziesz leżała i się użalała nad sobą to będzie gorzej tylko
Stary 2010-03-11, 15:42   #627
NaTaLaLa
BAN stały

aixa -ty maly wpychaczu sie w kolejki, trzymamy kciuki i czekamy na Lenke (Ty wiesz jak ja Ci zazdroszcze!!!!!!!!!!)
Dzielna badz

Melduje sie i ja.... dalej 2in1...BEZ HUMORU, z brakiem checi na cokolwiek... (oprucz kawy bo o pepsi nie mam co marzyc nawet)....ide Was czytac..
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:49   #628
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

dzis mam niskie cisnienie 100/60 puls jak zwykle w górze 101
NATALA ja mam 2 l. Pepsi i chyba jeszcze kawusie wypiję z mlekiem rozpuszczalna....

PS. MAM LODY SMIETANKOWe z polewa toffi duzzzzzzzzzo jej

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:54   #629
drcron
Zakorzenienie

Tylkooliwka ja dzisiaj byłam w zusie zawieść zwolnienie i pytałam tej Pani o maciezynske i ona mi powiedziała żebym osbiscie złożyła wszystkie dokumenty razem z aktem urodzenia i jakimś drukiem od pracodawcy mówiła zewiekszsc z nich si ociaga z dostarczeniem wszystkich dokumentów a oni maja 30 dni na wypłatę pierwszego zasilku od dnia kiedy dostaną dokumenty ale tak naprawdę dzieje się to szybciej tak samo jest z wypłata chorobowego maja na to 30 dni od ostatniego dnia zwolnienia

Tak tak nie chciała mi sprzedać mimo ze bez recepty wiec pojechałam gdzie indziej nie lubię tamtej apteki ale maja najtańsze mleko i jak mam kupić to zawsze tam jadę jak szwagier da mi receptę

a powiedzcie mi jak mi się umowa kończy z dniem porodu potem zamierzam iść na zasiłek maciezynski to mam się zarejstrowac odrazu w zasilkowym czy mogę dopiero po skończeniu brania maciezynskiego ?? Składki na ZUS będę miała odprowadzane u męża w pracy jak do tej pory

A ja dzisiaj mogłabym spać i spać i spać jakaś ciagle zmęczona jestem ale jak dłużej leze to biodra bolą

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:56   #630
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
dzis mam niskie cisnienie 100/60 puls jak zwykle w górze 101
NATALA ja mam 2 l. Pepsi i chyba jeszcze kawusie wypiję z mlekiem rozpuszczalna....

PS. MAM LODY SMIETANKOWe z polewa toffi duzzzzzzzzzo jej

ja też chce...
Niech mnie ktoś przytuli, buu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości