|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
aaaa zapomnilam ze masz jeszcze coreczke
łeee to mnie przegonilas![]() a moja mama w sumie to sie cieszy....zreszta ona mnie urodzila jak miala 22lata wiec wcale sie tak nie pospieszylam... w sumie ciesze sie ze taka nieduza roznica wieku bedzie nami...moze dzieki temu powroca te rodziny takie wielopokoleniowe
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie ja nie mam z tym zadnego problemu! codziennie sie wyprozniam a ostatnio nawet 3-4 azy sie zdarzalo, dzis tez juz bylam....
|
|
#603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak idziemy we trzy i Hania woła za nią "babcia" to miny przechodniów są BEZCENNE !!
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm chyba do wroclawskiego....w sumie jestem w podobnej sytuacji....ale my oboje jestesmy zameldowani w jednej miejscowosci a ja rodzic bede w wroclawiu...i to chyba trzeba sie udac do tego urzedu gdzie sie dziecko rodzilo...bo ja np urodzona w swidnicy i po odpisy aktow urodzenia tam musze jezdzic
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
mojej pani w sklepie powiedziala ostatnio ooooooo to widze pani ciocia bedzie , siostra w ciazy , zalamalam sie:P ale to bardziej rzez wlosy mamy - krotkie stawiane na zel czerwone i te srebra na kazdym palcu i bransoleek pelno
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe to na pewno a moja babcia po raz drugi zostanie prababcia tylko ze ona juz ma 82lata
|
|
|
|
|
#607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny za odpowiedz
|
#609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później za to się możesz starać o rodzinne za granicą jeśli pracujesz legalnie ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie przecież te maści są bez recepty , trzeba było isć do innej apteki |
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
od jutra w rossmannie sa promocje na kosmetyki dla przyszłych mam, i dla małych dzieci http://www.rossnet.pl/promocje/
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez nosi odkąd tylko pamiętam krotkie włosy, takie na chłopaka. Czasem krótsze czasem dłuższe, jakieś grzywy na skos itp. A do tego uwielbia srebro- duze. Wielkie wisiory, duże pierścionki i dużo bransoletek. Też ma na każdym palcu minimum jeden pierscionek chyba Mój tata nie ma problemu z prezentami dla niej... Ja kiedyś miałam to po niej ale już mi przeszło. Od czasu jak się zaręczyliśmy to wolę tak skromnie...pierścionek zaręczynowy i obrączkę. Łańcuszki itp też teraz wole mniejsze, delikatne. Ale kiedyś miałam tak samo. Jeszcze na studiach.
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia- a Ty bywasz czasem w domu dziecka?? Bo wiem, ze kiedyś (nie wiem jak teraz) pracowała tam moja znajoma z Sieradza. Moze bys ją znała. Ale dane ewentualnie na Priv
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jestem wkurzona-juz prawie 3 tyg a ja jeszcze z macierzynskim nie mam zalatwione,tak moj szef kreci ze szok,mąż zawiózl mu od razu tą karteczkę ze szpitala,dzwonie za 2 dni czy cos jest z tym juz zrobione powiedzial,ze tak,ze ksiegowy to wyslal do zusu po czym dzwoni do mnie po tygodniu i mowi zebysmy sobie jakies dokumenty odebrali od niego sami zawieźli do zusu,bo trzeba cos tam powypelniac i wogole
maz pojechal po te papierki a ze pracuje do 14.30 a zus do 15 wiec tylko jest jeden dzien-wtorek na zalatwienie bo jest dłuzej zus czynny.Pojechał-okazalo sie,ze te dokumenty co oni dali z mojej firmy sa wogole nie potrzebne a za to inne sa niezbędne ale wziął te dokumenty i wypelnia jeszcze raz(w zusie powiedzieli ze to musi byc na ich drukach)wiec skoro by wyslal to po co by to jeszcze raz robil???masakra!!!moj maz powiedzial ze oni maja to zawieźc i zalatwic jak tak kręcą-ciekawe co z tego wyjdzie,przez nich to juz nie wiem kiedy teraz pieniążki dostanę cholery mozna dostac.Izumi tak jest-dziewczyny dobrze piszą,zresztą chyba od początku Cię nagabujemy żebys te piękne prace na poważnie wzięła i zamiast siedziec na innych wątkach co tylko nerwy psuja to proszę się brac do roboty,pierwsze kllientki juz są
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-03-11 o 14:26 |
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi jestem tego samego zdania do roboty
te zawieszki na butelki extra no sliczne po prostu i nie dziwie sie ze poginely bo pewnie sama taka na pamiatke z wesele bym zabrala
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jesli masz kombinezon i czapusie to pod spód wystarczy body i pajac. Ja mam body na długi rękawek i spioszki Pokaże wam focie co chyba do szpitala zabieram. Daje 2-3 ciuszki wiecej bo one same ubiora wg. pogody.. jak bedzie ciepło a jak zimno to dołoza jakis kaftanik. wiecie że od rana jak do was napisałam to połozyłam sie spac i dopiero wstałąm na obiad... oby do jutra.. ZUS załatwic i bede spokojniejsza. PS. na obiadek mam dziś barszcz biały i PYSZNE żeberka ze sliwkami + fasolka szparagowa z masełkiem i bułka.... ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- ps. PYTANKO DO MAMUŚ juz rozpkowancyh... które karmią piersia.. czy przed porodem miałyście jakies wycieki... bo ja sie martwie ze nic mi ani ciut nie leci
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym jeszcze przed porodem zdążyć zjeść: piersi z kurczaka w sosie śmieatnowo-ziołowym na ostro - moja specjalność , bigos teściowej (hmmm musiałabym do wigilii czekać ) zapiekankę ziemniaczano-serową z mięsem , barszcz czerwony z uszkami, żeberka duszone z cebulką, no i mogłabym rodzić a że nastawiam się na sobotni poród, to mogę tego wszystkiego dłuuuuugo nie zasmakować
|
|
#621 |
|
Rozeznanie
|
Anakazar u nas kazali zabierać ubranka do szpitala i pieluszki i tetrowe też - nawet te ostatnie to wypada z 5 zostawić na szpital jako cegiełka dla takich maluszków co to ich rodzice nie chcą.
A brzucho śliczny. Super że twój tż się na psiaka ze schroniska zgodził ![]() Aixa nie bój się - przynajmniej będziesz miała to już za sobą i maluszka przy sobie Madziwna korek wsadzaj i nie pozwól córci wyjść ![]() Aneczka a ta opuchlizna to nie zatrucie ciążowe? Baobabku ja póki co mam wskazanie do cc, bo mi się synek na świat dup... wypiął, a bardzo często kicham i już się boję tego bólu z tym związanego Już nie mogę was czytać bo za chwilkę mi łeb rozsadzi - sąsiedzi się remontują i ja dziś wymiękam, bo już nie mogę tego wiercenia i walenia wytrzymać ![]() Wogóle mam dziś dzień...a niech to. Najpierw pies mnie w nocy kilka razy obudził, aż się wybiłam ze snu. Rano też mnie obudził przed budzikiem tż I w związku z tym gniewam się na psa, listonosza, sąsiadów i cały świat
|
#622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie była mama, żegnała się dzisiaj ze mną jakby to miało byc nasze ostatnie w życiu spotkanie . Jest strasznie poddenerwowana tym moim jutrzejszym CC, chyba bardziej niz ja. Uciekam mamusie, zaraz przyjdzie małż, jemy wspólnie obiad potem spędzimy trochę czasu razem(musimy obgadac nową sytuację ) i jadę do szpitala na 19stą. Tak więc będziemy się czytac za dobrych parę dni jak dojdziemy do siebie
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabek tyś szalona z tym sobotnim porodem
Myślisz że to tak łatwo i szybko pójdzie MUSZĘ jeszcze do fryzjera w poniedziałek trafić i nie ma to tamto Ja tam się nastawiam na 2 tygodnie w 2 paku jeszcze Lubie ten mój arbuzik Jest taki fajny i przystojny (jak to moja córa mówi) Koleżanka musi mi jeszcze fotki zrobić w tym stanie i w ogóle jeszcze wiele MUSZĘ zanim syn wyskoczy ![]() aixa powodzenia !! Trzymamy kciuki i czekamy na wieści ![]() Madziwnia ja co prawda nadal w 2 paku, ale z Hanią nic mi przed nie ciekło, a po porodzie miałam ocean mleka
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-03-11 o 15:38 |
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie rozmawialam z koleżanką która lezała ze mną w szpitalu (chyba pisałam o niej- urodziła w 35 tygodniu). Opisała mi swój poród i mówi, ze ból był duzy ale w porównaniu z tym co sobie wyobrażała po opowiadaniach innych to nie było aż tak źle. Ale miała dość szybki poród. Tzn. po 1 w nocy odeszły jej wody, lezała pod ktg. Potem po 2 miała badanie ginekologiczne i juz miała rozwarcie na 4 cm. Lekarz powiedział, ze spokojnie, spotkaja się koło 9-tej, 10-tej, a jak ją zobaczył po 4-tej to stwiedził "ale sie pani pospieszyła"
No i urodzila o 5.05. Mówi, że skurcze miała regularnie co do sekundy. Że widziała sekundnik jak się zbliza i wiedziala ze za chwile skurcz. I co skurcz (jak jeszcze miała co 18 minut) to wymiotowała :/ Mam nadzieje, ze to mnie ominie A potem już sam poród trwał 30 minut, 4 parcia i mała była na zewnątrz. Także... zazdroszcze jej (pomijam tylko wymioty ).A, najlepsze jest to, że ona miała te skurcze co 3 minuty a na ktg nie wychodziły i położna myslala ze jej się cos wydaje ![]() No i teraz już wiem, że dla dziecka trzeba wziąć tylko ciuszki i chusteczki nawilżone. Pampki i wszystkie kosmetyki daja. A ja nie musze brac podkładów poporodowych bo sa w wielkim koszu i można brać ile się tylko chce Troche odejdzie z torby bo one troche zajmuja miejsca
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-03-11 o 15:41 |
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym jeszcze też mogła chodzić gdyby nie moja opuchlizna, bóle pleców, stopy jak u guliwera, brak kostek i kolan, palce u rąk jak parówki cielęce, gruba szyja, druga broda, problemy z goleniem i wiele wiele innych
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aixa - powodzenia dobrze będzie
|
|
#627 |
|
BAN stały
|
aixa -ty maly wpychaczu sie w kolejki, trzymamy kciuki
i czekamy na Lenke (Ty wiesz jak ja Ci zazdroszcze!!!!!!!!!!)Dzielna badz ![]() Melduje sie i ja.... dalej 2in1...BEZ HUMORU, z brakiem checi na cokolwiek... (oprucz kawy bo o pepsi nie mam co marzyc nawet)....ide Was czytac.. |
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
dzis mam niskie cisnienie 100/60 puls jak zwykle w górze 101
NATALA ja mam 2 l. Pepsi i chyba jeszcze kawusie wypiję z mlekiem rozpuszczalna.... PS. MAM LODY SMIETANKOWe z polewa toffi duzzzzzzzzzo jej ![]()
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka ja dzisiaj byłam w zusie zawieść zwolnienie i pytałam tej Pani o maciezynske i ona mi powiedziała żebym osbiscie złożyła wszystkie dokumenty razem z aktem urodzenia i jakimś drukiem od pracodawcy mówiła zewiekszsc z nich si ociaga z dostarczeniem wszystkich dokumentów a oni maja 30 dni na wypłatę pierwszego zasilku od dnia kiedy dostaną dokumenty ale tak naprawdę dzieje się to szybciej tak samo jest z wypłata chorobowego maja na to 30 dni od ostatniego dnia zwolnienia
Tak tak nie chciała mi sprzedać mimo ze bez recepty wiec pojechałam gdzie indziej nie lubię tamtej apteki ale maja najtańsze mleko i jak mam kupić to zawsze tam jadę jak szwagier da mi receptę a powiedzcie mi jak mi się umowa kończy z dniem porodu potem zamierzam iść na zasiłek maciezynski to mam się zarejstrowac odrazu w zasilkowym czy mogę dopiero po skończeniu brania maciezynskiego ?? Składki na ZUS będę miała odprowadzane u męża w pracy jak do tej pory A ja dzisiaj mogłabym spać i spać i spać jakaś ciagle zmęczona jestem ale jak dłużej leze to biodra bolą
|
#630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też chce...Niech mnie ktoś przytuli, buu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

łeee to mnie przegonilas

Ale jak idziemy we trzy i Hania woła za nią "babcia" to miny przechodniów są BEZCENNE !!
ale podjechalam do nas na wioskę i Pani mi dała nawet olej rycynowy ( ale to do maseczki na włosy żeby je odzywic trochę 

ale wziął te dokumenty i wypelnia jeszcze raz(w zusie powiedzieli ze to musi byc na ich drukach)wiec skoro by wyslal to po co by to jeszcze raz robil???masakra!!!moj maz powiedzial ze oni maja to zawieźc i zalatwic jak tak kręcą-ciekawe co z tego wyjdzie,przez nich to juz nie wiem kiedy teraz pieniążki dostanę
cholery mozna dostac.
Myślalam o takim kombinezonie cieplejszym. Ale co pod spod?? ja w ogole nie mam pojęcia jak ubierać dziecko :/
Antoni Stanisław 30.03.2010
A potem już sam poród trwał 30 minut, 4 parcia i mała była na zewnątrz. Także... zazdroszcze jej (pomijam tylko wymioty