|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
To właśnie kocham w wizażu... Zawsze dobre rady
|
|
|
|
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() Moze jak to mowia "nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo" ![]() Cytat:
![]() witaj ![]() adaikaka-cierpliwosci dla męża.Im sie tak wydaje ze siedziec w domu z dzieckiem to nic nie robienie i sama przyjemnosc... Moj mąż dziwi sie ze czasem nie wiem jaki jest dzien tygodnia, ale jak kazdy dzien podobny do drugiego, to jaka roznica czy jest poniedzialek czy piatek, a ostatnio to mi nawet weekend z mezem w domu wydaje sie taki sam jak reszta tygodnia ![]() Ugotowalam malej pyszne danko:ziemniak, marchew,pietruszka,brokul ,indyk, maselko a na deser gruszki z biszkoptami i kaszka manna ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- acha i w koncu idziemy do przodu, a raczej pełzamy.Jak pupe uniesie to obie nogi zgina i prostuje i tak sie husta na obu na raz. U babci zjadla tez kilka wiekszych okruchow babki piaskowej.Podeszla jej
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#483 |
|
Ola-Unhola
|
Hej, wróciłam ze spaceru
![]() U mnie słonko, le wiej i nie jest to najprzyjemniejsze. Uwaga, uwaga... nie kupiłam w sklepie żadnych słodyczy dla siebie ![]() Tylko jogurcik. Zobaczymy ile wytrzymam ![]() (muszę się wziąć za siebie, bo skóra zaczyna brzydko wyglądać, jakiś celulit się przyplątał itp - nie podobam się sobie...) Tru, pod Avatarami to np. Wizaż Smaczny, czyli można zamieszczać przepisy i jest ranking tych osób jak i osób oceniających je. Ja przypadkowo zajrzałam, a jestem na ost. miejscu (sama nie wiem dlaczego) i tak zostało ![]() Klub, to miejsce gdzie piszemy o różnych rzeczach, o których nie chcemy pisać tu, n otwartym forum. Svinecka wyśle Ci zaproszenie ![]() ![]() ![]() Kasiu, napiszesz w klubie co i jak? ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Antek zajada bułeczkę z masełkiem i uwielbia ![]() Zrobiłam mu dzisiaj 2 kanapeczki z kajzerki krojonej w poprzek i się zajadał ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- A no i gratulacje dla Laurki za pełzanie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Oczywiście zapominalska jestem, wiem...
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej jest wytrzymać pierwsze 2 tygodnie... Poten to przynajmniej (mój organizm) już słodyczy nie potrzebuje i naprawdę raz na jakiś czas coś mnie najdzie ale wtedy zjem kilka kostek czekolady i już jest ok. Cytat:
a mi też wyślesz??
|
||
|
|
|
#485 |
|
Ola-Unhola
|
Macie jakiś pomysł na deser z bananem w roli głównej (nie mam innego owocu w domu
)
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i zaraz zmykam do lekarza
Katarzynko, Mariolu (czytałam o postępach Antonio, jestem zachwycona, oby tak dalej operacja się udała, dzis pierwszy raz usiadlam przed kompem ![]() pa pa Unholy - jeśli dla dorosłych, to możesz przekroić kilka bananów na pół, dodać cukier i smażyć na maśle - pięknie się skarmelizują, przepisów na smażone banany w necie jest sporo Edytowane przez arinitti Czas edycji: 2010-03-11 o 16:07 |
|
|
|
#487 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Dobrze, że masz już to za sobą No właśnie kurcze nie dla dorosłych ![]() Antosiowi chciałam cos zrobić, ale nie wiem co
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-03-11 o 16:09 |
|
|
|
|
#488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogromnie milo cie czytac Cytat:
Pokoj jeszcze nieskonczony ![]() Potrzebne sa regal na zabawki i osobista szafa dla Malutka czekamy na jakis przyplyw gotowki adaikaka witam po przerwie i wspolczuje niepotrzebnych nerwow w pracy . Zdecydowana rozmowa z mezem konieczna ![]() Moj maz ma zakaz dzwonienia do mnie do pracy, musi radzic sobie sam. Wyjatek-choroba Antosia. Cytat:
I dziekuje Katarzynko, gratuluje pelzania Dlaczego nie ma czego gratulowac? co sie stalo?
|
|
#489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawa dla mamy i synka za zmiany w menu ![]() ja też się dołączam do życzeń Cytat:
może budyń z bananem? jezelei dajesz czasem mm Antkowi oczywiście mariolu jak samopoczucie? tru miło cię "widzieć" ![]() Kararzynko...przykro mi bardzo... brawa dla Laurki za postępy
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-03-11 o 16:42 |
||
|
|
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już kanapki Wasze dzieci jedzą...? ![]() I dziękuję za wytłumaczenie kwestii, w których jestem w tyle kurczę Svinecko - kwalifikuję się jeszcze do klubu...?![]() ![]() ![]() Cytat:
Mmmm, jedzonko brzmi pysznie, możesz zdradzić jak ten deserek przygotowałaś? Ja kupiłam opakowanie manny, ale w ogóle nie mam pomysłu jak to ugotować, na opakowaniu nie ma przepisu .... Gratulujemy ruszenia do przodu!
|
||
|
|
|
#491 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wysle zaraz ![]() arinitti super, ze operacja sie udala
|
|
|
#492 |
|
Ola-Unhola
|
Może nie tyle co kanapki, ale bułeczkę
![]() Tak jak się dzieciom daje skórkę od chleba np., to ja daję "kromeczkę" bułeczki i leciutko smaruję osełką, zeby nie było takie suche. Ciumka sobie i jest happy
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() kupilam sobie pare bluzeczek bo promocje byly w wolnej chwili wrzuce fotke ![]() malej kupilam czapeczke w reserved taka recznie robiona(ktoras wklejala ostatnio ze na all sa) i skarpetki 5 par za 22zł ![]() Cytat:
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
no to czekam ![]() Cytat:
Ja bym czasem chciała dać Przemkowi skórkę od chleba, żeby sobie masował dziąsełka... ale nie wiem czy mogę, więc mu nie daję... Macie może jakąś fajną stronę gdzie jasno pisze co można podawać dziecku w jakim miesiącu?? Bo przecież Wasze szkraby nie są aż tak wiele starsze od mojego a już takie cuda jedzą ...Mężowi przeszło... Teraz znowu Przemuś jest cudowny... A ja już spokojna... Ale i tak czego go rozmowa
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękować
![]() Cytat:
słyszałam o chrupkach kukurydzianych albo ugotowanych słupkach marchewki czy może lepiej biszkopta...poradźcie ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Mła
|
|
|
|
|
#496 |
|
Ola-Unhola
|
Tru, wyaje mi się, ze na pocztek najlepsze chrupki kuk. Najmniejsze prawd. zakrztuszenia się. Marchewkę dałabym do gryzaczka/siateczki. Tak samo możesz zrobić z jabłkiem, bananem i gruszką
http://www.allegro.pl/item939352318_...o_polecam.html Adaikaka, jeżeli podajesz już gluten to skórkę od chleba spokojnie możesz dać. Bo tak właściwie niczego "innego tam nie widzę"
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilke bo wlasnie zamawiam te zdjecia i tam nalezy wybrac rodzaj płatnosci. Chce przelac pieniadze z banku prsez internet i teraz nie wiem co zaznaczyc.
Jest taka opcja "przelew" (Możesz przelać pieniądze z rachunku dowolnego banku. Twoje zamówienie zrealizujemy, gdy pieniądze wpłyną na nasze konto.) czy to mam wybrac, nie ma TŻ a ja sie kompletnie na tym nie znam. ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Bo jest tez opcja przelewy 24 (Elektroniczne przelewy on-line z banków: Inteligo, Zachodni WBK, BPH, ING, KredytBank, InvestBank, Lukas Bank, PKO S.A., BGŻ, Millenium, PKO BP, MultiBank, Citibank, Bank Ochrony Środowiska, Deutsche Bank, Fortis Bank, Bank Nordea.) i nie wiem co mam wybrac a chce juz zamowic te zdjecia.
|
|
#498 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jezeli Twój bank jest na liscie przelew24 to wybierz to, a jak nie to to pierwsze
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz mleko pije 4 x dziennie... więc przestawianie zajmie mi tydzień... oki
|
|||
|
|
|
#501 |
|
Ola-Unhola
|
U nas Antoś w swoim pokoju jest od października/listopada. Nie pamiętam dokładnie. Jakoś tak w 4 miesiącu się przeniósł
|
#502 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy otworzylam nude
to zn edytowalam posta z zamowieniem
|
|
#503 |
|
Ola-Unhola
|
Ja zostane przy szarych, nude juz u cwirki
Adaikaka, widzisz ile traciłas przez nieobecnosc
|
#504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://przepisydladzieci.webpark.pl/7.htm |
|
|
|
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście już na tak długo nie zniknę ![]() Cytat:
Czas się pożegnać ![]() Będę jutro po 20. Wam życzę spokojnego wieczorka i kolorowych snów. Do poczytania jutro
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-03-11 o 19:25 |
||
|
|
|
#506 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny fajne szare buciki u Svinecki
![]() ![]()
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie z tandema (tandemu?) podobają te
![]() ale póki co nie było zamówien takich BTW Svi ile ty masz par butów?
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-03-11 o 20:15 |
|
|
|
#508 |
|
Ola-Unhola
|
Te pierwsze też mi wpadły w oko, ale Svinecki nie ma już chyba co męczyć, bo ją Tż pogoni
|
#509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko kochana nic nie rozumiem o czym mówicie ![]() Cytat:
![]() Właśnie zbieram się na zakupy ubraniowo-butowe, przed powrotem do pracy muszę odświeżyć szafę. Jutro idę do gina więc wykorzystam trochę czasu poza domem bez Małego na zakupy, taki mam niecny plan Chciałabym już wiosnę...mam już dość tych zimowych ciuchów...
|
||
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
dalam dzisiaj malej pocumkac pietke chleba - ale byla zadowolona normalnie dziecka nie bylo przez pol godziny!!!
![]() wiecie co wstapilam dzis do CCC i oszlalam na punkcie butow ![]() podobalo mi sie 5 par!!! a ile torebek i jedna kupilam ![]() jakos przez neta bym nie kupila buciorow bo musze przymierzyc
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

jest super!

Bardzo sie ciesze, ze wszystko poszło po Twojej mysli i Laurka bedzie miała swój pokoik 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

słyszałam o chrupkach kukurydzianych albo ugotowanych słupkach marchewki czy może lepiej biszkopta...poradźcie