|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Nie róbcie mi smaka tymi lodami bbuuu ...
Drcron - jakby mi jakas krowa nie chciała sprzedac zwykłego tantum verde to bym ją tam wyciągnęła przez okienko ![]()
|
#632 |
|
BAN stały
|
madziwnia ....osz Tyyyyyyyyyy
![]() nie dobra jestes wiesz!!!!!Jak ja Wam zazdroszcze ze bedziecie mialy swoje mamuski przy sobie...moja strasznie przezywa, moze dlatego ze to pierwsza wnuczka (47l)...ale co z tego jak na odleglosc to nie to samo :/ nawet do glupiego szpitala nie bedzie mogla przyjsc itp...nie wspomne o pomocy po powrocie do domu....ile ja bym dala zeby pobrzeczala mi nad uchem, dala kilka 'babcinych' rad...ajjj czasami jak mnie najdzie to siedze i wyje z tego wlasnie powodu ze jej nie bedzie tu ze mna....no ale nic nie mowie bo jeszcze sie zaraz rozkleje, a z humorem dzis u mnie nie bardzo.... Rozmawialam tez wczoraj z TZ na temat olejku rycynowego...i rowniez mam zakaz fajnie co pepsi pe, kawa pe, olej pe...jeszcze 2 tyg i wody nie wypije bo bedzie pe... ahh
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Podziel się ldami albo chociaż polewa toffi ( leci slinka )
|
#634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nawet we śnie ![]() ![]() Za to na pewno się sprawdzi jako dostawca żywności w czasie połogu ![]() , bo potrafi takie pyszne obiadki robić, że hej - a mieszka w dzielnicy obok, więc nie dalekoCo do zakazów od tż to ja nie mam żadnych, poza wysiłkiem fizycznym
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Natala ja mam w domku jak byś była bliżej podrzucilabym Ci trochę. Moj mąż pytał po co to to powiedziałam ze narazie na włosy a potem przyda się na oczyszczenie to powiedział zem zwariowala w sumie nic nowego nie powiedział oglądam rozmowy w toku biedne te kobiety co nie maja włosów ale spodobało mi się imię jednej z dziewczynek Antygona
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
Wpadam na chwilkę... Ale tu się dzieje!!! Gratuluję nowym Mamuśkom!!!!! Jesteście dzielne!!! Ja dalej zajęta, a w związku z coraz większym balastem z przodu, wszystko mi wolniej idzie... Na razie wszystko ok, jutro odbieram wyniki na tego paciorkowca (ciekawe, czy coś sobie wychodowałam ) Piorę ubranka i prasuję, torba za lada moment będzie spakowana A! Jak któraś jeszcze nie ma koszuli, bo coś mi się obiło o oczy, że Dracon narzekała, że z rozcięć cycochy wychodzą...Polecam te koszule do szpitala: http://www.allegro.pl/item940848380_...0_bawelna.html Nabyłam, miła, grubsza bawełna, rozpięcie bardzo wygodne, na mnie rozm. xxl jest super (175cm wzrostu, w brzuchu 114cm) Tak czytam w czym planujecie maluszki zabrać ze szpitala, bo teraz jeszcze zimno, ale coś czuję, że lada dzień się ociepli I ta pogoda taka zmienna jest... Wracam do pracy, na razie ps. sorki, że tak mało piszę, wybaczcie |
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że moja mama ma do mnie blizej ale mimo wszystko ciężko jej do mnie przyjechać. Pracuje, więc nie moze sobie przyjechać kiedy chce. W sumie była u mnie przez ten rok- 3 razy na 2-3 dni. Jak sobie pomyślę, ze mamie moze być smutno, że nie moze być w tych dniach ze mną, że nie bedzie widziala wnuczki (pierwszej) zbyt często, to rycze jak bóbr... ![]() Na szczęście na dni po porodzie przyjedzie.Pytala czy chce. Ja oczywiście sie zgodzilam. Powiedziala, ze nie bedzie nam się w nic wtrącać, żadnego kapania itp, tylko bedzie robila obiadki i chodziła na zakupy itp Ja wiem że ona taka jest i nie bedzie sie wtrącac dlatego nie będzie mi przeszkadzała... Tż tez to nie przeszkadza. Tesknię za moja mamuśką
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
1. spiworek i kurteczka- spiworek ma rozciecie żeby w foteliku zapiąć
2. pajacyk i body na długi rekaw + kapcioszki 3. a te pomaranczowe bodziaki kupiłam 2 lata temu dla mojego chrzesniaczka jak wychodził ze szpitala to je miał na sobie a teraz ja je dostałam zpowrotem... sa boskie
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
O nie wy o lodach,o polewach,a ja dzisiaj tylko słodkie bym jadła-snicers wciągniety,prince polo też,cukierki,ananas,winog rono i ciągle mi mało;/
Ale sobie fajnie troszkę pospałam,i znowu dzieci mi się śniły i szpital i podkłady poporodowe ehhh-wykończe się psychicznie zanim urodze. aixa trzymam kciukasy
|
#640 |
|
BAN stały
|
ANTYGONA.... o Boze...pamietam jak X lat temu dostalam 1 w szkole za nie przeczytanie Antygony.......
![]() A ja olejek i tak kupie...po cichaczu ale kupie....nawet zeby miec w zapasie jak do 2 tyg nic sie nie ruszy...(od jutra mam czekac 2 tyg)...za nic nie chce wywolywanego porodu, bede sie bronic nogami i recomami :/ Przeraza mnie jedynie ta biegunka i wymioty PO... czasami nawet jeszcze na porodowce :/ i tylko to mnie poki co hamuje...ale mysle ze przestanie za 2 tyg ;P |
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ją pokrzywdzili... przynajmniej jak dla mnie, ale każdy lubi co innego ![]() Ciekawe jak mówią na nią w skrócie "Anty"??
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A śpiworek też mam taki-tylko bardziej od góry zabudowany i w sumie też mogę Ninke w niego włożyc.Chociaz u mnie koniec kwietnia będzie to już raczej ciepło będzie.
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Hej fasolka super że sie odezwałas!!!
wiecie co włąsnie T. wrócił z pracy i mówi że jego chrzesnica 6 lat- leży w szpitalu z zapaleniem płuc, a lekarz dzieciecy znaczy pediatra powiedział że tylko gardło ma chore a płuca czyste i jak matka jej powiedziała ż eona bardzo duzo pije to zaczełą doktorka sie drzec że jak pani chora to chyba tez duzo pije. Wrócli do domu i babcia pojechała z julcia jeszcze raz bo ona sie nie czi zeby powiedziec co myśli.. no i wyszło szydło z worka.. ZAPALENIE PŁUC.. szok........... a co by było gdyby babcia nie pojechała raz jeszcze do lekarza.. .. no leczyli by gardełko....
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany mam nadzieję,że żadnych wymiotów nie będę miała w trakcie porodu,bo to tak męczy ehhh ładna możliwa perspektywa kupy,wymioty,krew...i w tym bagnie własny mąż....
|
|
#645 |
|
BAN stały
|
'Anty' hahahaha a dla znajomych poprostu PIGULA hehe (anty kojarzy mi sie jednoznacznie;p)
ale szczerze to te imie to dla mnie porazka na calej linii.... :/ |
|
|
|
#646 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziwnia jakie piękne te ciuszki na wyjście
A tego "lekarza" to tylko ![]() ![]() Baobabek ja się godzę na sobotę, ale tą za tydzień Wcześniej nie wypuszczam Ciekawe ile waży mój gamoń ... jutro się wszystkiego dowiem ![]() Ja sobie też nie wyobrażam życia bez mojej mamy Dlatego jadę do kielców rodzić I będę na początku z małym u Niej Z Hania jak leżałam w szpitalu to miałam takie posiłki że każda mi zazdrościła Mamunia mnie dopieszczała, a wiecie jakie jest szpitalne jedzenie ... Może dzięki tym wypasionym posiłkom byłam taką doskonałą krówką mleczną ( a cycki naprawdę mam malutkie )P.S. Właśnie zamówiłam pizzę Skoro Wy wyrodne matki jecie i nie odkładacie na studia to i ja taka mogę być, a co!!
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-03-11 o 16:55 |
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka!!!
ja ci dam tak krakać.. tez mi przez głowe przechodzi że bedzie chłopak.. ale wtedy bedzie musiała któras odemnie ciuszki odkupić te nowe co typowo dla dziewczynki kupowałam.
|
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą tylko pozazdrościć że tak promiennie wyglądasz Ale miałaś na kolejnej wizycie potwierdzoną dziewczynkę?? Ja bym chętnie kupiła te Twoje cudne ciuszki, ale u mnie w brzuchu sisior na pół ekranu więc nie da rady ![]() minka ja nie czaje ... Twoja mama wychowuje 3 synów swojej siostry bo Jej się nie chce?? Amelka wychodź do babci!!
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-03-11 o 17:00 |
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek, Gmyrelka, ale wam zazdroszczę takich mam
moja to tylko jest cacy jak kasę ode mnie chce na wieczne oddanie pożyczyćwykąpałam się i padłam jak długa....brak sił na cokolwiek...
|
#651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Amelka wyłaź do babci!!
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Apeluje do Amelci-wychodz malutka,żeby Cię babcia jeszcze zobaczyła
|
|
#653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe może wspólnymi siłami uda nam się Amelkę wypędzić
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabek sama będziesz taką super mamą
![]() minka naprawdę słowa uznania dla Twojej mamci Podziwiam, jest mega dzielna Amelka wyskakuj, ale już !!
|
#656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie!! a ostatnio jeszcze stwierdziła, że ona by ze swoim obecnym partnerem chciała mieć jeszcze dziecko normalnie nie wiem skąd się tacy ludzie biorą... moja mama też się zastanawia po kim ona taka... a najlepsze jest to, że nie uważa, że to jej wina, że jej dzieci zabrali (dużo piła i sąsiedzi zgłosili do MOPSu, że dzieci głodne, bez opieki, a ona tylko kase i brała i znikała zostawiając ich samych). Mojej mamie tydzień temu wykrzyczała, że moja mama specjalnie do Opieki biegała, żeby jej chłopaków dali, bo zrobiła to dla pieniędzy i teraz ma ich na własne życzenie... aż się wierzyć nie chce jak się jej słucha... ale ona jest najnieszczęśliwsza w życiu, miała najtrudniejsze życie i w ogóle ofiara świata... tragedia
|
|
#657 |
|
Rozeznanie
|
minka, bardzo współczuję Twojej mamie. To przerażające, jak ta siostra może tak mówić i postępować. Taki egoizm! Ale jeśli ona ma problem z alkoholem, to niestety wiele się nie zmieni... Alkoholicy zawsze są pokrzywdzeni i obarczają winą wszystkich i wszystko dookoła, nie biorą odpowiedzialności za siebie.Ehhhh.... Przekaż Mamie nasze uznanie dla niej
![]() Mam tyle roboty, a głowa mnie boli okrutnie....Nie mogę się skupić na niczym... |
|
|
|
#658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia
Dziewczyny tez mam urzedowe pytanie... Bo ja jestem zameldowana u rodziców (pod oleśnica) a rodzic bede we wrocławiu Tz tez z wrocławia i jak mała się urodzi to do którego urzedu SC mam się udac zeby tz potwierdził ze jest tata ( nie mamy slubu) ?? Jestem całkiem ciemna w tych sprawach...[/QUOTE] Z tego co wiem to jeżeli nie macie ślubu, to musicie oboje złosić się do USC (jest jakiś termin ale nie wim jaki). I wydaje mi się że dziecko zgłasza się w miejscu urodzenia,czyli w Twoim przypadku to Wrocław jeżeli tam urodzisz.
|
#660 |
|
Rozeznanie
|
No i: Amelka wyłaź do babci, ale już
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.

fajnie co 

Antoni Stanisław 30.03.2010
A! Jak któraś jeszcze nie ma koszuli, bo coś mi się obiło o oczy, że Dracon narzekała, że z rozcięć cycochy wychodzą...
Z tym, że moja mama ma do mnie blizej ale mimo wszystko ciężko jej do mnie przyjechać. Pracuje, więc nie moze sobie przyjechać kiedy chce. W sumie była u mnie przez ten rok- 3 razy na 2-3 dni. 

ehhh ładna możliwa perspektywa kupy,wymioty,krew...i w tym bagnie własny mąż....

moja to tylko jest cacy jak kasę ode mnie chce na wieczne oddanie pożyczyć