![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
proteiny w proszku do dostania w sklepach dla sportowcow. Nalezy tylko zwrocic uwage aby bylo jak najwiecej bialka (min 70g) i jak najmniej wegli (max 15-20g)
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale za 2 razem starłam na grubych oczkach pół jabłka do serka, do tego słodzik i cynamon i tym obłożyłam omleta ![]() ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
szamanka
|
Cytat:
![]() A teraz mam ochotę na jakiś królewski posiłek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Jestem i ja na 3 fazie....ale jakaś taka nie przekonana do końca co do słuszności....Doszłam do wagi, do której marzyłam schudnąć; później pojawiła mi się myśl, żeby jeszcze ze 2 kg....no, jeszcze troszeczkę...aż mąż się wkurzył i mówi do mnie per : KOśCI....wszystko już na mnie wisi, pora na zakupy, a ja nie mogę się przekonać do chleba, innego jedzenia....Chyba coś ze mną nie tak jest....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja marzyłam o 60kg, ale na 62 zostałam, bo już się dobrze czuję i wyglądam, dla cyferek nie chudniesz tylko dla zdrowego/ładnego wyglądu ![]() Dziewczyny w III Fazie możemy ciecierzyce? Mama kupiła dla zdrowotności i nie wiem jak to przyrządzić ![]() ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
ciecierzyce potraktuj tak samo jak soje.
w weekend zrobilam z niej (ciecierzycy) pasztet, dodajac uduszona watrobke, marchewke, pietruszke i wszelkie warzywa jakie mi zostaly z czyszczenia zamrazalnika (jarmuz, pietruszka, marchew, kielki), podduszone pieczarki, cebula, duzo czosnku i majeranku, garsc otrab i 2 jajka. Pieklam 1h w 180C. Bardzo dobry wyszedl. Humus zrob: zmielic z przyprawami i ziolami i na kanapke lub jako dip do warzyw, nadzienie do pierogow (porcja dozwolonych wegli) a la fasolka po bretonsku
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Za późno...........schudłam szybko, dwa rozmiary dół i jeden u góry. Czuję się ok, tylko brak cycków mnie przeraża....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Powiedziałabym, że przywykniesz gdyby nie to, że sama mam ten problem po tej diecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
jak sobie radzisz? Ja czuję się sexi, tylko gdyby nie te cycki.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Ćwiczę regularnie i nie powiem jędrność się poprawiła
![]() Wczoraj kupiłam sobie 2 komplety pięknej bielizny, ciężko było dobrać bo stanik mi się z 75E (przed dietą), poprzez 70D (w trakcie diety) do 65C zmniejszył... No i sprzedawczynie mnie do szaleństwa doprowadzały - przynosiły mi 70C albo 75B " bo to przecież mała różnica w stosunku do 65C" ![]() Dzięki tym ćwiczeniom i kupnie nowej bielizny jakoś mi lepiej, wiesz jak wszystko pięknie dopasowane - nowa dobra rozmiarowo bielizna to i samopoczucie lepsze ![]() Polecam zakupy nowych (niestety mniejszych) sexi komplecików ![]() Ale muszę Wam tutaj dziewczyny powiedzieć, że przywykłam już do mojej nowej poDukanowej wagi i...jak mi się III. faza skończy to chcę zrzucić jeszcze parę kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Już mam ciary, jak pomyślę o zakupie nowej bielizny - te spojrzenia i zdziwienie, że miseczka A za duża jakaś jest...........bo tak właśnie jest...
Zawsze były małe, ale teraz to już szkoda gadać.... A jeszcze bym chciała ze 3 kg.... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
A korzystałaś z tego:
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.php To pomaga w dobraniu rozmiaru ![]() Nie odchudzaj się już więcej, po co się w depresję wpędzać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie........ale poczytam.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Strona 1
Bigos z młodej kapusty zmodyfikowany {cykl [P+W]} - Agna Ryba z warzywami {cykl [P+W]} – Agna Deser zebra (Faza I)– wiolqn Czekoladowe cos Faza II– wiolqn Pasta tuńczykowa Faza I– wiolqn Flaki Faza II PW– wiolqn Tort serowy na zimno Faza I– wiolqn Rolada szpinakowo-lososiowa Faza II PW– wiolqn BUŁKI KUKURYDZIANE Faza II P– wiolqn PIZZA Faza II P (lub PW zalezy od dodatkow)– wiolqn KURCZAK PO CHIŃSKU Faza II PW– wiolqn Gołąbki [P+W] – agna CHLEB DUKANA Z OTRĘBAMI OWSIANYMI – agna Chlebek Dukana lekko modyfikowany – agna Chlebek kukurydziany – agna Sałatka z łososiem – efcia11 Wiejska mizeria – efcia11 Zupa pomidorowa z pulpecikami [P+W] – agna sos do spaghetti bez makaronu – dziuba85 DUSZONA KAPUSTA – ania120kg Bakłażan faszerowany – agna Pulpeciki wołowe P+W – natalaplo sałatka z makreli wedzonej – natalaplo pierś z kurczaka z twarogiem P – natalaplo ryba w pomidorkach P+W – natalaplo Kieszonki drobiowe z patelni – margo27 Pulpety w sosie pomidorowym – margo27 pierś kurczaka – choik22 Przekąska twarogowa – choik22 TIRAMISU – wiolqn PROTOMAJONEZ – candygirl89 PLACKI Z OTRĘBÓW – candygirl89 PIERŚ W RĘKAWIE – candygirl89 SAŁATKA Z TUŃCZYKA – candygirls89 PULPECIKI INDYCZE Z PIECZARKAMI – wiolqn PLACUSZKI SEROWE – wiolqn Strogonoff z wątróbki indyczej – wiolqn Pasta rybna – wiolqn RYBA z mikrofali – wiolqn Lody – wiolqn Gęsta zupa gulaszowa – wiolqn SERNIK pieczony – wiolqn Swieza salatka – wiolqn Kawowy serek w stylu Dukana – metatron Sałatka z tuńczyka – metatron Chlebek – metatron Baklazany zapiekane w sosie pomidorowym – wiolqn BIGOS Z MLODEJ KAPUSTY – wiolqn Strona 2 Wymyślone placuszki z białym serem – neitka Placuszki z łososiem – neitka Faszerowana Papryka Faza II PW – wiolqn "Tatar" z dorsza/ łososia – AJKB Leczo z cukini/kabaczka – AJKB Chrupiace ciasteczka o smaku cappuccino Faza II P – wiolqn sernik na zimno – BogaczKa22 Expresowe Gaspacho Faza II PW – wiolqn SERNIK KAWOWY ( na P i na PW) – Pantalonada Wiosenna sałatka z dunkanowym sosem – Pantalonada Jogurtowe ptasie mleczko – BogaczKa22 Puszysty tort serowy na czekoladowym spodzie Faza II P – wiolqn Chrupiace biszkopty migdalowe Faza II P – wiolqn Eggnog Faza II P – wiolqn Magdalenki Faza II P – wiolqn PUMPKIN PIE Faza II PW – wiolqn CIASTO CZEKOLADOWE Faza II P – wiolqn CIASTO RABARBAROWE Z KRUSZONKA Faza II P – wiolqn Muffiny – assafi Pieczone filety z cukinią – didier Jajka w koszulkach z jogurtem czosnkowym - I. FAZA – didier Kurczak z papryką - II. FAZA – Didier Rybne gołąbki - II. FAZA didier Grillowane piersi kurczaka w slodko-kwaśnej marynacie - I. FAZA – didier Suflet z wątróbek drobiowych – dorotk@ Dietetyczna nutella – ciasteczka NUTELKA LIGHT – znaszmnie9 Chałwa – znaszmnie9 BOSKI SERNICZEK – margaa Brokułowo-cukiniowo-porowa zupa krem (p+w) – pupuru MUS CZEKOLADOWY Faza II P – wiolqn Pomidorowa zupa krem z papryka. Faza II PW – wiolqn NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM PW – wiolqn szpinak (-owa zupa) FAza II PW wiolqn NALESNIKI bez maki Faza II P – wiolqn NALESNIKI Z SEREM Faza II P – wiolqn LEKKIE NALESNIKI Faza II P – wiolqn Pasztet drobiowy – aloes61 Pasta z łososia – aloes61 Szynka garnirowana – aloes61 MUS CZEKOLADOWY Faza II P – wiolqn PIERNIK Faza II – wiolqn Placuszki z piersi kurczaka - _kasiulka_ omlet z warzywami - _kasiulka_ Bardzo czekoladowe ciasteczka Faza II P – wiolqn SERNIK DYNIOWY NA CZEKOLADOWYM SPODZIE Faza II PW – wiolqn ZUPA KREM Z DYNI Faza II PW – wiolqn Drobiowe falbanki - _kasiulka_ PRZEPYSZNE KOTLECIKI BROKUŁOWE - _kasiulka_ Zapiekanka z kurczaka (czyste proteiny) – lanka KURCZAK W SOSIE CYTRYNOWO-IMBIROWYM – anessa Pieczen rzymska – wiolqn Fahitas (faza zalezy od nadzienia) – wiolqn
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Strona 3
BABECZKI Faza II P – wiolqn Muesli – wiolqn CHIPSY Faza II P – wiolqn Babeczki jarzynoweFaza II PW – wiolqn PSEUDO MAKARON RYZOWY Faza I – wiolqn Ciasto kruche Faza I – wiolqn Pulpeciki Wołowe-faza PROTEIN – stozynka44 Nalesnik na slono Faza II P – wiolqn Nalesnik po marokansku Faza I – wiolqn INSALATA ROSA – paraandzia Roladki z indyka z zapiekanym twarogiem i korniszonem (P) – lanka MARCHEWKOWY POTWOR (PW) – ciasto – lanka MARCHEWKOWY POTWOR LIGHT (PW) – lanka Kebab drobiowy z warzywami – hapnik Sos czosnkowy – hapnik Zupa grzybowa - II. FAZA – Didier Dzwonki karpia duszone w porach - II. FAZA – Didier Dorsz w pomidorach z pieczarkami- II. FAZA – Didier Sałatka (powiedzmy) jesienna (P+W): - Arienna NAPOLEONKA – wiolqn Omlet z kurczakiem w sosie pomidorowym – arienna Sałatka krabowa z warzywami – tycjanka Baklazanowe Lasagne Faza II PW – wiolqn FLAKIsojoweFaza II PW – wiolqn TIRAMISU II Faza II P (lepsze) – wiolqn Budyn Faza II P wersja najprostsza – wiolqn FLATBREADS Faza I – placki otrebowe – wiolqn Wołowina gotowana w sosie musztardowym – aga6891 Pasztecik z piersi z kurczaka i wątróbek- aga6891 Szpinak w sosie serowym – mara30 Udka czosnkowo-paprykowe – mara30 Mielone w sosie serowym – mara30 Meksykańska zupa z wołowiną - II. FAZA – Didier POTRAWKA Faza II PW – wiolqn BANALNY PRZEPIS NA CHLEB FAZA III – wiolqn Zapiekanka mięsno - szpinakowa (P+W) – Arienna Pycha placuszki! (P i PW) – Madzial PASZTET DROBIOWY na PP - Huni Strona 4 Tofu w sosie grzybowym PW – lanka pierś z kurczaka – martelinka czekoladowe ciastka owsiane P i PW – cinnamon witch Sałatka warstwowa z tuńczykiem P i PW – cinnamonn witch zupa siosry Anastazji zmodyfikowana (PW) – dorotA1n Pasztet drobiowy: - dorotA1n zapiekanka z ryby: - the light Deser truskawkowy – lanka Zupa rybna (PP) – The light Kotleciki mielone wolowe (PP) – The light pulpeciki w sosie pomidorowym Nigelli Lawson (PP) – aldi1174 Kurczak rozpływający się w ustach P – cinnamon witch Serek zapiekany na słodko z cynamonową nutą P i PW – cinnamon witch kotlety z miesa mielonego indyczego – justitia roladki indycze – justitia watrobki drobiowe – justitia Galaretka owocowa (P i PW) - madzial SERNIK – lanka Galaretka "cafe latte z migdałami" P i PW – cinnamon witch Galaretka "Pepsi Twist" P – cinnamon witch Pasta z wędzonej makreli z surimi – berlinianka Pasztet sojowy - II. FAZA – Didier PASZTET Z SOI Faza II PW – wiolqn Herbatniki Kariis92 – berlinianka Herbatniki Berlinianki Kotleciki jajeczne(P) – Thercia Kurczak w sosie chrzanowym (P) – Thercia Chrupiące ciasteczka cappuccino dla leniwców – mara30 SOS twarożkowo-jogurtowy – leana1 JAJKA FASZEROWANE – ruda_niunia Galaretka z kurczaka – fero_monka KETCHUP DOMOWY – fero_monka JAJA FASZEROWANE – fero_monka SERNIK – berlinianka Pyszna zupa "wodzianka" P+W - berlinianka Ciasto jogurtowe (faza I) – Milky Leciutka Zupka – malgosiaOH Omlet na słodko P – berlinianka
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Strona 5
bakłażan faszerowany mięsem i papryką – berlinianka Ryba po grecku – aga6891 kolorowe kotleciki ( faza II PW) – anqa0210 Serowe kopytka – e_di KURCZAK W NALEŚNIKU – dorotA1n Sernik – berlinianka Faszerowana paprika – blanx Cytrynowe ciasto na jogurcie – blanx PYSZNA SAŁATKA – gosiaika Kotleciki rybno-kurczakowe (P) – Aangel86 SURIMI Z WARZYWAMI (PW) magdalenkak SAŁATKA Z SURIMI NA OSSSTROO – szarlott1983 KOPYTKA (faza PP) z otrębami – Huni Bukiet warzyw (P+W) – aga6891 BUDYŃ CZEKOLADOWY (P i PW – berlinianka Kurczak w potrawce - _kasiulek_ Kurczak w sosie wiosennym - _kasiulek_ pikantny kurczak zapiekany - _kasiulek_ gulasz z piersi kurczaka - _kasiulek_ WOŁOWINA GRILOWANA – dorotA1n Anielskie Bezy (P) – Milky Papryka faszerowana PW – elianka Wątróbka drobiowa z cebulką P –elianka Świderki z piersi imprezowe P – elianka Serowe coś z otrębami P - elianka Jajecznica (P i PW) – madzial Hamburgery z indyka z sosem jogurtowym – justa0584 Protalowy niby- żurek (P)PP - elianka "Pastella" – elianka Kotlety tuńczykowo - serowe ( P+PW) – aga6891 Wątróbka drobiowa z cebulką i ziołami (P+PW) – aga6891 Kotlety z kuraka – aga6891 Omlet z kurczakiem – aga6891 Zupa kapuściana P+W – Anulka 45 Serek z czosnkiem P - Anulka 45 Chleb – wiolka12341234 Indycze Burgery (PW) – Milky JAJKA NADZIEWANE Z ŁOSOSIEM – duleczka JAJKA NADZIEWANE Z PIECZARKAMI (PW) – duleczka Roladki z kurczaka – martin@ Kurczak w fasolce (dozwolone w fazie II) – aga6891 Strona 6 Pasta ze śledzia (P) – elianka Rzodkiew czyli rzepa P+W – anulka Pasztet (P) – elianka Mozarella ( z serka homogenizowanego ) – nulqa Przekąska z tuńczykaPW - _kasiulka_ Kapusta z grzybami – alamig Ekskluzywny tort cappucino ( P) – elianka GALARETA faza w zaleznosci od dodatkow – wiolqn Rybka na parze – jolka65 BŁYSKAWICZNA SAŁATKA – wisienka_81 Faszerowana pierś kuraka (PW – Milky CZEKOLADKI a la Lalo84 Faza II P – wiolqn salatka ŁOSOSIOWA W SOSIE JOGURTOWO CZOSNKOWYM – BLUEPEARL Gofry dukanowe (proteinowe, ale na II fazę) – elianka Naleśniki żadnego tam Dukana, tylko Berlinianki – Berlinianka Placuszki kalafiorowe (PW) – Milky Boloński tort naleśnikowyPW – Berlinianka Placek po węgiersku (PW) – elianka Ruloniki włoskie (P,PW) – elianka Faworki drobiowe – Martilla BEZY – karolinusienka Czekoladowo-pomaranczowy przekladaniec Lanki – lanka Ser biały – alamig Kurczak w sosie barbeque – OE6 Mój chlebek drożdżowy – OE6 Placuszki serowo-kukurydziane (P) – Milky Serek a'la Bita Śmietana – Milky MIELONE Z RYBY – kazopa STROGONOW (FAZA P+W) – joma44 Rozpustne kanapki (P) – Thercia GORACY SUFLET CZEKOLADOWY Faza II P – wiolqn Strona 7 "Meksykańska" salsa (P i PW) – milky Deserek – EO6 SOS 1000 WYSP- elianka KOTLETY MIELONE Z KAPUSTĄ P+W – Anulk a45 "Kolorowy" serniczek (P) – Milky Pieczony udziec z indyka (P)- elianka PRAWIE PLACKI ZIEMNIACZANE [PW] – panna B Surimi zapiekane (faza I) – OE6 Sałatka PW – margo2002 Orientalne skrzydełka (P) – Milky Biszkopt Faza II P wiolqn A la PIERNIK Faza I – wiolqn OSZUKANA BITA SMIETANA Faza I – wiolqn FLAN Faza I – wiolqn CIASTKA CZEKOLADOWE Faza II P – wiolqn CZEKOLADOWE CIASTO JOGURTOWE Faza II P – wiolqn LEKKIE CIASTO CZEKOLADOWE Faza II P – wiolqn CIASTO CYTRYNOWE Faza II P – wiolqn SZYBKIE CIASTO Z MIKROFALI Faza I – wiolqn GRANITA KAWOWO-CYNAMONOWA Faza I – wiolqn MUS WANILIOWY Faza I – wiolqn MUS CzEKOLADOWO-SEROWY Faza II P – wiolqn Galaretka z kurczaka Faza II PW – wiolqn Sałatka "Niebo w Gębie"(PW) – Thercia Panga z warzywami (PW) – natashkaa Pierś w ziołach (PP) – natashkaa FRANCUSKIE GRZANKI Faza I, II i III – wiolqn Murzynek(P) – Milky Zapiekanka kalafiorowa – tess27 roladki z kurczaka w sosie pomidorowym – koradka Zapiekanka z kurczaka(P i PW) – Milky Pierś kurczaka – tala17 sałatka colesław – karadka banalny i pyszny łosoś – karadka Wiejskie kanapeczki P i PW – berlinianka Kotleciki z tuńczyka – karolinusienka Ptasianka – berlinianka Jaja w koszulkach – berlinianka Leczo Dukanożarłoka (PW) – Thercia Mielone – natashkaa Naleśniki naleśnikowe – kwiatek99
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Strona 8
Sernik proteinowy – megi428 SAŁATKA - faza II PW – marta 33 Ryba pod pierzynką (P+W) – megi428 słodzik waniliowy – delgadina Zupa porowa (PW) – natashkaa BATONIKI OWSIANE – wisienka_81, emilia 3000 Kotleciki z kalafiora – chooo Pierś z kurczaka w sosie serowym (P) – katarzynek89 CUKINIOWE PLACKI – elllmi Kotleciki warzywno – tuńczykowe ( faza II P+W ) – aga6891 Sos pomidorowy: ( faza II P+W ) – aga6891 Fasolka w pomidorach (faza II p+w ) – aga6891 Indyk na kanapeczki – aga6891 PLACKI DO TORTILLI FAZA II – mariolcia =p PLACUSZKI TWAROGOWO-ACTIMELOWE – delgadina curry dukana by Maevre KAPUSTA DO OBIADKU – kleopatra 1986 Mielone (pikantne)- marsenia Koperta z niespodzianką (P) – Thercia Sznycle z indyka w jogurcie (P) – dzielna84 SERNIK – szumbeska Szaszłyki z papryką (II faza) – szumbeska Pierś w sosie chrzanowym (PP) – natashkaa PLACEK DUKANA wersja z sandwich tostera – aimee_gda Wariacje na temat "WIEŚNIAKA – grupies A la kanapki Therci – gosiaika Zawijanki wolowe – grupies RYBA PO GRECKU P+W – mariolcia =P łososia w przyprawach (PP) – dzielna84 Rybka naj – najcuduko Kiełbasa biała P+PW – ciemka367 Gulasz węgierski (faza II PW) – anqa0210 Ukraińskie czenachi (faza II PW) – anqa0210 Strona 9 Chłodnik paprykowy (P+W) – chooo BUŁKI KUKURYDZIANE przerobione - _kasiulka_ Placki - kanapki P+W – Megi428 GOŁĄBKI – koradka Tortilla z kurczakiem – (PW) – angeloo1 Udko z patelni po węgiersku (P P+W) – cleopatra1986 Placuszki z Kurczaka -na P i PW – grupies ryba po grecku - grupies Grzyby w sosie sojowym (PW) – anqa0210 Lekkie leczo (faza II PW) – anqa0210 Placuszki z kurczaka (PW) – anqa0210 Zupa pizza (PW) – anqa0210 kebaby drobiowe (PW) – anqa0210 Pępuchy z kokosem (PP) – OE6 Śmietanowiec (P) – Milky Kotlety sojowe po cygansku PW – aniaxxxxx Pomidorki pod pierzynką – karadka muffinki cytrynowe – karadka jajka w sosie tatarskim – karadka Rolada szpinakowo-łososiowa (PW) – Thercia Pierogi z mięsem (P) – angel001 Czekoladowa polewa do ciasta (P i PW) – madzial Filet z kurczaka w pierzynce (P) – najcuduko jajka faszerowane (kolorowe)PW – anqa0210 Nóżki kurczaka zapiekane w kapuście kiszonej – fatal21 Kotlety Pekijajeczne FAZA III – berlinianka ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- musialam spis tresci do przepisowni tu wrzucic bo sie nigdzie nei chcial zmiescic
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
1. 2 marchewki, 2 kiwi (porcja), jakieś 150 g serka wiejskiego, ok 100ml kefiru
2. 4 placuszki (jajko, 50g twarogu, 3 łyżki otrąb) z makrelą (maly kawałek) i ogórkiem kiszonym 3. 'pizza'- kromka razowca duża, na to pieczarki, ser żółty 40gr, 3 plasterki szynki, pomidory z puszki 4. ok 100g twarogu, jakieś 150ml jogo nat 5. śledzik, jajko, kawałki selera, 2 plastry szynki, ogórek kiszony pytalam juz w głównym wątku ale zostałam tutaj odeslana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
wszystko zgodnie z dukanem. ale ja jadam duuuzo więcej i waga sie trzyma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ja jem duuuuuuuuuuuuużo więcej i waga w miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
dopiero zaczęłam 3 wiec nie chce szaleć od początku
![]() ![]() ![]() dzisiaj zjadłam tortille dukanową pycha :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Drogie Panie,
wiem, ze wątek "wzrostu kilogrmów" na początku fazy utrwalania był juz poruszany...ale bardzo ogólnie...a ja potrzebuję Waszych rad, opinii i doświadczenia... Od 4 stycznia 2010 jestem na Dukanie. Moj osobisty cel to zejść z wagi 70,4 kg na 60 kg. Cel wg ankiety Dukana to 61,6 kg...czyli trochę więcej niż ja sobie założyłam. 8 marca osiągnęłam wagę 60,8 (czyli o 9,6 kg jest mnie mniej) tym samym rozpoczynając "fazę utrwalania wagi". Dzięki mojej dotychczasowej motywacji i wiary w skuteczność diety Dukana zaraziłam nią mnóstwo znajomych, którzy też ją zaczęli stosować...ale niestety teraz dopada mnie kryzys i zwątpienie ![]() Od 08.03 do 14.03 przybrałam 1,7 kg...o zgrozo ! Podzieliłam sobie tą fazę wg "przykazań" na 3 etapy. Przez ten osatni tydzień jadłam chleb razowy zaledwie kilka razy, jedno danie z ryżem (+drób i zielenina), jedna królewska uczta, zero słodyczy, max. 2 małe owoce dziennie i oczywiście jeden protodzien. Zero grzeszków...a waga i tak się mści. Fakt, mój organizm ma bardzo duże tendencje do zatrzymywania wody, ale dopiero w II połowie czyklu...a teraz jestem w I fazie cyklu i tu takie numery ![]() Czy zjawisko wzrostu wagi w fazie III jest czymś naturalnym? Czy to możliwe, ze tak jak w fazie II po wprowadzeniu warzyw - waga "szaleje" ale potem grzecznie "wraca na miejsce" ??????? Teraz, to nawet boję się jeść codzienie warzywa...co zaczyna być paranoją...ale tak bardzo walczyłam o każdy kg mniej.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Hm Narepi sprawdź skład chleba - to, że jest na nim napisane razowy nie znaczy, że taki jest
![]() ![]() Ryż najlepiej jedz brązowy lub ew basmati - odradzam biały zwykły. No i mam nadzieje, że te owoce to nie były winogrona, banany i czereśnie/wiśnie. Ruszaj się trochę - więcej spacerów czy ćwiczenia - to bardzo ważne wbrew pozorom (ja osobiście chodzę na siłownię, unikam windy etc.). No i na koniec...1,7kg to za przeproszeniem może być kup* + woda, która zbiera się na @ ![]() Ja mam całkiem inne doświadczenia z III. fazą. Nie dzieliłam jej na żadne etapy - poszłam na całość (wg starej książki) ![]() Schudłam na tym etapie jeszcze 3kg. Nic mi nie wraca. Powodzenia! EDIT: Annie1441 - no wiesz szaleć to tylko z proteinami czy warzywami ![]() ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-03-14 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Ja też od razu stosowałam pełną wersję III fazy i też schudłam po drodze jeszcze 1kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
a jak jest z piciem w 3 fazie?czy tez zostaje woda,coca-cola light i herbaty naturalne niearomatyzowane?czy mozna pic np.zielona z dodatkami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
a jak u was wyglądają uczty?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
u mnie to np promocja w pizza hut mama, tata i ja (oczywiście na dwie osoby) i deserek jakiś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Wiolqn ma jakieś przemyślenia na ten temat ![]() Jeśli chodzi o wanilie to można myślę bez ograniczeń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.