Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-11, 16:00   #3811
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
[/COLOR]martucha dawaj foty
a prosze TADAM
wiem na niektorych wygladam glupio ale co tam

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Wiem jak to poprawia humorja czesto tak robię sobie,a dodatkowo jak robię makijażową metamorfozę klientce i widze potem jej radość w oczach,to dochodzę to wniosku,że kobiety z depresją powinno się leczyć fryzjerem i makijażystką
o takkkkkk

na pryszcze na brodzie nie patrzcie takie ciazowe uroki
Stary 2010-03-11, 16:01   #3812
Bluex
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Jesli zależy Ci na usg 3/4d to możesz pójśc,natomiast jesli nie,to ja bym poszła w 20tc.Każda z nas chciałaby ciągle podgladać maluszka,ale coza dużo to nie zdrowo.JA byłam na usgwe wtorek(13tc) i nastepne też mam dopiero po 20tc.Wydaje się,że to długo,ale ja wiem,że to bardzo szybko zleci
W sumie masz rację. Tym bardziej, ze kolezanka mi Dopplera zostawia do konca ciazy 3/4d zrobilabym najchetniej jakos na przelomie II/III trymestru dopiero

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wielam prysznic zrobilam sobie wlosy odpierdzielilam sie a do tego strzelilam makijaz a co! po to zeby poprasowac mezowi ciuchy ale jak humor mi sie poprawil GENIALNIE
wprawdzie potem mialam krotka rozmowe z porcelana ale mejkap sie poprawilo i jest git a co!
kurcze ale mi fajnie juz nie w tlustych wlosach z pryszczami na wierzchu i jak samoocena podskakuje
Super sprawa !
U mnie jakos tak ostatnio wyszlo, ze ja na L4 a maz w domu duzo czasu i po kilku dniach lazenia w dresie bez makeup'u postanowilam to zmienic - i praktycznie co rano szykuje sie jak do pracy tylko po to, by potem lezec i pachniec na kanapie - a co ! mamuski tez moga byc piekne a samopoczucie faktycznie szybuje maksymalnie do gory

martucha84,
super sesja, super brzusio, super z Ciebie Mamuska )))

Edytowane przez Bluex
Czas edycji: 2010-03-11 o 16:02
Bluex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 16:08   #3813
NIKaP-n
BAN stały

Klarissko zapytaj najlepiej sprzedawczynię, taka różowa buteleczka firmy Rossmann, nie wiem za ile, mamcia mi kupiła
Ale oliwka to jest (balsam też był, ale oliwka lepiej natłuszcza).

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

martucha rewelacja sesyjka superos
haha te brzuszki są fajowe
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 16:19   #3814
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
a prosze TADAM

o takkkkkk

na pryszcze na brodzie nie patrzcie takie ciazowe uroki
Bardzo ładnie wyglądasz. A brzuszek już faktycznie masz taki "słodziutki". Ja jeszcze mam taki mikry ale coś czuję, że on się jeszcze rozkręci .

Cytat:
Klarissko zapytaj najlepiej sprzedawczynię, taka różowa buteleczka firmy Rossmann, nie wiem za ile, mamcia mi kupiła
Ale oliwka to jest (balsam też był, ale oliwka lepiej natłuszcza)
Zapytam, chociaż chyba już go kojarzę Dzięki
Stary 2010-03-11, 16:20   #3815
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość
Super sprawa !
U mnie jakos tak ostatnio wyszlo, ze ja na L4 a maz w domu duzo czasu i po kilku dniach lazenia w dresie bez makeup'u postanowilam to zmienic - i praktycznie co rano szykuje sie jak do pracy tylko po to, by potem lezec i pachniec na kanapie - a co ! mamuski tez moga byc piekne a samopoczucie faktycznie szybuje maksymalnie do gory

martucha84,
super sesja, super brzusio, super z Ciebie Mamuska )))
dokaldnie tak pomyslalam ze ja teraz tez tak bede lezec i pachniec
i dziekuje za komplement

Cytat:
martucha rewelacja sesyjka superos
haha te brzuszki są fajowe
dziekuje aa sesyjka poprawia humor
a brzuszek.. 19 tydzien

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie wyglądasz. A brzuszek już faktycznie masz taki "słodziutki". Ja jeszcze mam taki mikry ale coś czuję, że on się jeszcze rozkręci. :
dziekuje
Stary 2010-03-11, 16:37   #3816
dra
Zakorzenienie

a ja tak sie teraz przypatrzyłam i zle napisałam dzis zaczynam 14,a nie 13 cos mie sie pomysliło ,ale juz zmienione
a kalkulatory sa rozne i roznie pokazuja,jednej bedzie ten dobrze pokazywal innej inny wiec po to jest usg i tam mamy dokłądnie
martucha śliczna sesyjka i sliczniu brzusio i kolor włosków masz boski

ja am nie wkleje zdjec brzuszka,bo byscie od razu,ze jaki duży mam,ale on taki normalny rodzinne u nas,że takie oponki mamy,zawsze bylam zla,bo niby szczupła jestem a zawsze ten brzuch miałam,ale co zrobic taka natura teraz jak patrze to nie ma różnicy w wielkosci tylko przed ciaza se wisiał a teraz taki twardy to jedna roznica tylko
Stary 2010-03-11, 16:39   #3817
NIKaP-n
BAN stały

martucha właśnie oglądam Wasze fotki ślubne, że ja ich wcześniej nie zauważyłam no cóż, starzeję się
Pomijam fakt, że sukienkę miałaś przepiękną taką romantyczną i śliczną, to wyglądacie super!!! To zdjęcie, jak siedzisz na kanapie- bomba, to co wchodzicie do kościółka a nad Wami witraż Pięęęęękne Ksiądz się wciąż na Ciebie gapi haha i kościółek też śliczny, taki kameralny
Trochę obejrzałam, zaraz patrzę na resztę No i masz mój upragniony kolor włosków;D
Stary 2010-03-11, 16:48   #3818
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
jakbym miala patrzec na sklad to bym w lnianych workach tylko chodzila.... jestem piekna kobieta to chce pieknie wygladac a co jak kazda z nas wiec niepatrze na sklad tylko kupuje
zreszta przestalam podchodzic do ciazy i brzuszka jak do jajka.. jak mam ochote to ubiore cos nieprzewiewnego, jak chce to zjem 3 zupki chinskie chessburgera z maka i popije cola naprawde jakbym sie przejmowala wsyztkim jaknalezy to bym chyba znienawidzila swoje dziecko

nie no- kazdy kupuje co mu się podoba, na po prostu nie lubię mało przewiewnych ciuchów
Cytat:
Używacie czegoś przeciwko rozstępom?
Ja nie mam jeszcze niczego kupionego, w sumie nie zauważyłam też żebym miała jakieś rozstępy, ale też nie chciałabym mieć, więc może coś zakupię.
ja mam balsam "ciążowy" z rossmanna - taki w rozowej butelce, za ok. 10 zł. Z tej serii jest jeszcze oliwka
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 17:03   #3819
NIKaP-n
BAN stały

dra nie pękaj haha ja tez tak mam wymiękniesz jak zobaczysz mojego "stwora"...
Ja mam dziś 17tc i 6 dzień, czyli 18 tc, czyli pojetrze też 19 zaczynamy dobrze myślę?
Stary 2010-03-11, 17:07   #3820
dra
Zakorzenienie

Cytat:
dra nie pękaj haha ja tez tak mam wymiękniesz jak zobaczysz mojego "stwora"...
Ja mam dziś 17tc i 6 dzień, czyli 18 tc, czyli pojetrze też 19 zaczynamy dobrze myślę?
to pokazuj jakiego masz "stwora" jak jutro wskakuje ci 18tc to niby już zaczynasz 19tc tak licza ja dziś mam równy 13tc na suwaku,czyli dziś zaczełam 14tc
Stary 2010-03-11, 17:07   #3821
angelikaw
Zakorzenienie

a ja nienawidzę wszelkich balsamów i oliwek... ale chyba muszę się zmusić do ich używania ;/ Najlepszy dla mnie jest krem nivea soft (białe pudełko), ale on jest tylko nawilżający.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 17:50   #3822
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Martucha - super brzuch!
Angelika - jak nie chcesz to wcale nie musisz uzywac preparatow na rozstepy. Jak maja Ci wyjsc to i tak wyjda, czegokolwiek nie uzyjesz.

ja wlasnie wrocilam od lekarza Mam infekcje, przepisal mi jakies tabletki, masc dla mnie i jakas dla TZ. Termin mi wpisal 16.09 ze swoich obliczen, chociaz na USG wyszedl 14.09, ale powiedzial, ze "nigdy nie wiadomo". Dlatego niech na liscie zostanie 14.09

edit: I jak zwykle mam pytanie
Bedziecie miec wlasna polozna? I gdzie szukacie tej najlepszej?

Edytowane przez xxSHINeexx
Czas edycji: 2010-03-11 o 17:52
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 17:52   #3823
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Martucha piękny brzucho

U mnie to jeszcze nie widać bardziej czuje po spodniach ale ja ma 9tc.
Strasznie mi się nic nie chce Nie mogę się zabrać do pisania mojego doktoratu. Na uczelni łatwiej mi pisać no ale co zrobić jak pani Dr zabroniła chodzić do pracy a ja należę do osób ze bez pracy szleją i tydzień wolnego to w zupełności mi wystarcza a to tak ma być do końca marca
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 17:54   #3824
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Martucha piękny brzucho

U mnie to jeszcze nie widać bardziej czuje po spodniach ale ja ma 9tc.
Strasznie mi się nic nie chce Nie mogę się zabrać do pisania mojego doktoratu. Na uczelni łatwiej mi pisać no ale co zrobić jak pani Dr zabroniła chodzić do pracy a ja należę do osób ze bez pracy szleją i tydzień wolnego to w zupełności mi wystarcza a to tak ma być do końca marca
Tez tak mam. Najchetniej bym lezala. Odpadalam dzisiaj nawet przy zmywaniu garow
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 18:16   #3825
NIKaP-n
BAN stały

Shinee ja bym chciała, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Mam nawet kandydatkę na oku, jest rejestratorką u mojego gina i położną tam, gdzie chcę rodzić.
Szukaj najlepiej na edziecko.pl na forum regionalnym Tam dużo ciekawych wieści można podłapać.

O tu to jest:
http://forum.gazeta.pl/forum/0,80312...html?x=2359681

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Ja dzisiaj auto umyłam, własnoręcznie i teraz umieram

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-03-11 o 18:16
Stary 2010-03-11, 18:43   #3826
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj auto umyłam, własnoręcznie i teraz umieram
Ja zawsze myję własnoręcznie Wczoraj właśnie myłam, tak lśni, że aż miło się patrzy, ale ma wrócić śnieg takze znowu się zachlapie

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 18:47   #3827
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:

Szczęśliwa dzięki ja się nawet nie przyznam ile tytek (po poznańsku torebek) żem kupiła;D hehe A Ty Bidulo nadal w pracy? jak się czujesz?
AAAA no i mam zla do 25.03 i wtedy wizytę także dalej leniuchujemy
Ja też kiedyś uwielbiałam kupować torebki- do każdej pary butów inna, ale mi się odmieniło jak zaczęłam pracować. Nie chciało mi się codziennie rano torebki przepakowywać- a lubię duże torebki i w nich noszę duuuużo różnych drobiazgów. Teraz mam 4 torebki na 4 pory roku

Moje samopoczucie bez zmian, ciągle mam mdłości i od czasu do czasu wymioty. Do pracy chodzę, jakoś daję radę.

Czy mi się wydaje czy masz dosyć często wizyty u gin? Aż co 2 tyg? A dlaczego?

Cytat:
Jaka ta oliwka? Nie kojarzę. Widziałam jakiś krem na rozstępy za 12 zł i krem przeciwko rozstępom też coś koło 12 zł. Na obrazku jest blondynka z dużym brzuszkiem w słoneczku
Ja też mam tą oliwkę rossmanowską- jest oliwka i emulsja do stosowania od 1-go miesiąca ciąży. "baby dream fur mama" niemiecka, różowe opakowanie, na etykietce blondynka z dużym brzuszkiem wystającym spod białej bluzki.

Cytat:
a prosze TADAM
Super zdjęcia, śliczny brzuszek! Włosy to kolor naturalny? Uwielbiam rudy kolor włosów, zostało mi to z miłości do "Ani z Zielonego Wzgórza"

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
[

edit: I jak zwykle mam pytanie
Ja biorę pod uwagę wynajęcie prywatnej położnej, u nas to koszt 650 zł. jak się zdecydujemy to będę szukała kogoś z polecenia, koleżanka była bardzo zadowolona z tej którą opłaciła przy własnym porodzie, może wezmę tą samą.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 19:08   #3828
NIKaP-n
BAN stały

Szczęśliwa ja od początku chodzę co 3 tygodnie, na każdym "spotkaniu" lekarz bada, mierzy, waży i wyzywa jak za dużo przyrostu

Tzn on normalnie raz w miesiącu wytycza wizytę, ale jak coś się dzieje, źle się czujesz, etc- to częściej. Mnie ostatnio badał 4tyg. temu tydzień temu jak poszłam, to od razu skierował mnie do szpitala, także dzisiaj szłam tylko po zwolnienie- szpital dał mi na tydzień.
A w związku z tym, iż sam dawno mnie nie badał no i moje bóle głowy, to kazał przyjść za 2 tyg.
Mam wrażenie, że on taki prawdziwy lekarz, a nie tylko biały kitel, dzisiaj aż się uśmiechał od ucha do ucha, że się dobrze czuję

Wydaje mi się, że powinnaś moja droga zrobić sobie tydzień przerwy, odsapnąć, poleniuchować, może będzie lepiej

Babcia mi przyniosła sałatkę jarzynową, pierwsza klasa, ale zjadłam 3/4 miseczki... i umieram kurcze, już chyba wolałam nie mieć apetytu ;D
Stary 2010-03-11, 19:12   #3829
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
martucha śliczna sesyjka i sliczniu brzusio i kolor włosków masz boski
dziekuje bardzo bardzo bardzo

Cytat:
martucha właśnie oglądam Wasze fotki ślubne, że ja ich wcześniej nie zauważyłam no cóż, starzeję się
Pomijam fakt, że sukienkę miałaś przepiękną taką romantyczną i śliczną, to wyglądacie super!!! To zdjęcie, jak siedzisz na kanapie- bomba, to co wchodzicie do kościółka a nad Wami witraż Pięęęęękne Ksiądz się wciąż na Ciebie gapi haha i kościółek też śliczny, taki kameralny
Trochę obejrzałam, zaraz patrzę na resztę No i masz mój upragniony kolor włosków;D
hahahahaa dziekuje sukienka na sprzedaz ale ciebie juz to niedotyczy
aaaaa fotki dziekuje to zasluga moja zartuje makijazystki mojego ukochanego fryzjera no i boskiego fotografa koles jest genialny!
a klor wlosow no rudy

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
nie no- kazdy kupuje co mu się podoba, na po prostu nie lubię mało przewiewnych ciuchów

ja mam balsam "ciążowy" z rossmanna - taki w rozowej butelce, za ok. 10 zł. Z tej serii jest jeszcze oliwka
hahaha wiem a balsam mam ten sam i oliwke;D bo maz niepotrafil sie zdecydowac... i on smaruje sie oliwka (rzekomo na sucha skore) a ja balsamem
Cytat:
Martucha - super brzuch!
dziekuje

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Martucha piękny brzucho
rowiez dziekuje

ale komplementow

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Super zdjęcia, śliczny brzuszek! Włosy to kolor naturalny? Uwielbiam rudy kolor włosów, zostało mi to z miłości do "Ani z Zielonego Wzgórza"
.
wiec kolor nie jest naturalny ale jak mowi moj fryzjer rudy to nie kolor rudy to charakterrr
ja naturalnie jestem blad (wiosna) szara(zima) lekko ruda(lato poczatek jesieni) zalezy od slonca no i troche ten swoj podrasowalam ale teraz to juz troche wyblakniety
tez uwielbiam rudy bardzooo
Stary 2010-03-11, 19:37   #3830
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
a prosze TADAM
Marto, nie wiem czy tego zle nie odbierzesz ale na tych zdjeciach podobasz mi sie jeszcze bardziej niz na zdjeciach ze slubu... nie wiem moze to kwestia makijazu... Po prostu wole Cie o wiele bardziej w naturalnej wersji ... a i masz piekne oczy....

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
moze kolezanka by sie pochwalila jakas swoja fotka.... ???
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 19:56   #3831
NIKaP-n
BAN stały

mszu kochana Ty moja
Jasne, ale czekam na męża... bo samej mi nie wychodzi.
Póki co- nie zanosi się, aby wrócił dzisiaj z pracy...
Stary 2010-03-11, 20:19   #3832
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
mszu kochana Ty moja
Jasne, ale czekam na męża... bo samej mi nie wychodzi.
Póki co- nie zanosi się, aby wrócił dzisiaj z pracy...
trzymam za slowo, bo jak nie...
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 20:34   #3833
NIKaP-n
BAN stały

Nie wytrzymam, lać mnie chce Baba jedna
Stary 2010-03-11, 21:02   #3834
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ja nospę na razie raz brałam, unikam tego wszystkiego. Skończył mi się folik już i od dzisiaj będę brała tylko witaminki. Chociaż ostatnio to się mega-zdrowo odżywiamy

To samo miałam pisać, bo jak ktoś zacytuje pomidorkę to muszę pół strony przewijać...
ja niestety muisałam brać dwa razy dziennie

Nikuś dzięki pkeny był ten moment oddawania

Dziewczyny większośc na forum liczy tygodnie do przodu ,ale pamietajcie ,że lekarze liczą tylko skończone pełne tygodnie i jesli jest np. 7 tydz. + 2dni to jest to 7 tydzień, a nie 8 i tak samo jesli ostatni okres był w poniedziałek to każdy poniedziałek kończy pełny tydzień, tak jak na suwaczkach jest

z tym pierwszym kalkulatorem mi się nie zgadza bo wyszedł mi 14 tydz. a jestem w 15 + 1 dzień

martucha fajne fotki i brzusio już jaki wyraźny, włoski też mi się podobają, chociaż ja na takie nigdy nie będę mogła sobie pozwolić, pozostaje mi moj naturalny kolor...

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-03-11 o 21:03
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 21:26   #3835
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dziewczyny większośc na forum liczy tygodnie do przodu ,ale pamietajcie ,że lekarze liczą tylko skończone pełne tygodnie i jesli jest np. 7 tydz. + 2dni to jest to 7 tydzień, a nie 8 i tak samo jesli ostatni okres był w poniedziałek to każdy poniedziałek kończy pełny tydzień, tak jak na suwaczkach jest
Hmm... A mi się wydaje, że lekarze liczą tak jak my, tzn: jeśli jest te 7tyg i 2dni, to jest to 7 skończonych tygodni, ale jest się wtedy w 8 tygodniu. Aparat do usg chyba ma coś takiego jak normy w danym tygodniu, np: 11 tydzień ciąży: 4-5cm, 12tc: 5-6cm (centymetry oczywiście byle jakie ), a nie dla skończonych już tygodni.
Zresztą, musiałabym się spytać swojej ginekolog, żeby być pewna. Bo tak to mi się tylko wydaje ^^

Własnie sobie przypomniałam, że jak byłam ostatnio u lekarza to mi wyliczyła, 12 tc, a był to 11tc 3d
Poprzednia gin tez liczyła tak, że by się zgadzało z tym jak my liczymy.

martucha84, brzusio śliczny I dość wysoko już uciekł. Maleństwo pnie się w górę

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-03-11 o 21:28
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 21:35   #3836
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Hmm... A mi się wydaje, że lekarze liczą tak jak my, tzn: jeśli jest te 7tyg i 2dni, to jest to 7 skończonych tygodni, ale jest się wtedy w 8 tygodniu. Aparat do usg chyba ma coś takiego jak normy w danym tygodniu, np: 11 tydzień ciąży: 4-5cm, 12tc: 5-6cm (centymetry oczywiście byle jakie ), a nie dla skończonych już tygodni.
Zresztą, musiałabym się spytać swojej ginekolog, żeby być pewna. Bo tak to mi się tylko wydaje ^^

Własnie sobie przypomniałam, że jak byłam ostatnio u lekarza to mi wyliczyła, 12 tc, a był to 11tc 3d
Poprzednia gin tez liczyła tak, że by się zgadzało z tym jak my liczymy.

martucha84, brzusio śliczny I dość wysoko już uciekł. Maleństwo pnie się w górę
wiem na pewno ,że gin liczy aktualny stan i skończone tygodnie, to znaczy tak jak nam np. suwaczki pokzajuą i na usg też tak miałam ( na usg genetycznym mam według cm dziecka 13 tydz.+1) a dziewczyny liczą ,że 13 +1 to jest 14 tydzień. Nawet jak jest podział na miesiące i tygodnie to też patrzy się na skońcozne tygodnie. Piszę oczywiście cały czas o liczeniu wg OM, chociaż na usg też miała liczone dokładnie co do dnia moja ginka w każdym bądź razie podaje tak jak jest na stan aktualny czyli jak mam teraz 15+1 to jest to 15+1 a nie 16. Dla mnie to jest najbardziej logiczne, bo jak jest na usg 15 tydz. to mam mówić że jestem w 16 tyg? dla mnie to troche bezsensu...ale wiem ,że tak jest.

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-03-11 o 21:38
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 21:44   #3837
Bluex
Raczkowanie

Cytat:
Używacie czegoś przeciwko rozstępom?
Ja nie mam jeszcze niczego kupionego, w sumie nie zauważyłam też żebym miała jakieś rozstępy, ale też nie chciałabym mieć, więc może coś zakupię.
Ja używam kremu MUSTELA - koleżanki chwaliły no i to profesjonalna linia dla kobiet w ciąży (i niemowląt) i chyba jedyny krem na rynku, który głośno pisze, że można go od początku ciąży używać.

Ja też nie mam jeszcze rozstępów ciążowych tylko te z okresu dojrzewania, ale wiesz - jak już się pojawią to już po ptakach. Trzeba zapobiegać właśnie poprzez masowanie i natłuszczanie różnymi cudami

Cytat:
dit: I jak zwykle mam pytanie
Ja nie będę mieć własnej położnej.
Na pewno wykupię osobną salę i w to wolę zainwestować ostatnie pieniądze.

P.S. Kurde, takiego mi smaka narobiłyście, ze polecialam do sklepu po pasztet i ogórki kiszone - już zjedzone - mniam ! Tylko trochę się boję pasztetów, bo w nich zawsze ta nieszczęsna wątróbka!
Artykuły są Waszym zdaniem przesadzone czy po prostu raz na jakiś czas nie zaszkodzi maleństwu?

Edytowane przez Bluex
Czas edycji: 2010-03-11 o 21:46
Bluex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 21:45   #3838
szokoladka74
Raczkowanie

martucha84- jak Ty jesteś piękna babeczka... W tej wersji ślubnej, to nie mogłam się napatrzeć. I ten kolor włosów... Ja ciągle jestem w okolicy takiego i zawsze wychodzi ciemniej niż chciałam. A brzusio-miód

NikaP- a tu znalazłam torebeczkę dla ciebie troszkę droga, ale taka ruda fajnie...
http://www.allegro.pl/item944335654_...e_torebka.html

A propos brzuszków to ten był super
http://img143.imageshack.us/img143/8...picturent9.jpg

Ja dzisiaj o mały włos nie zemdlałam w sklepie... Duszno, kolejka, niskie ciśnienie u mnie i w ogóle. Siedziałam przy kasie prawie na podłodze a jakaś miła Pani pomogła wypakować na taśmę i skasować , inna dała cukiereczka i cała kolejka patrzyła współczująco, choć wepchałam się przed jakieś 8 osób, bo myślałam,że to już koniec mojej wycieczki i zaraz padnę.
Świerze powietrze pomogło . Nawet mój mały się nie wystraszył chociaż głupio wyglądałam na podłodze. A co mi tam. W domku sobie poleżałam.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 21:55   #3839
NIKaP-n
BAN stały

Szokoladko biedna Ty! No nie możesz tak zakupków robić... Trza zawsze z kimś dorosłym chodzić do sklepu

No więc powiem tak:
w kwestii torebki Pokazywałam mężowi ostatnio fajną za 200 na alledrogo nie żebym chciała ją kupić, ale powiedział:
To kobiety tyle wydają na torebki

Więc jak Mu ta pokazałam, to powiedział:
" o k...."

Co do brzucha szok. Matko jedyna, szok...

mszu nie bij Monisi , ale gapa ma rozładowane bateryjki w aparacie i haha jutro się "pstrykamy"- jakkolwiek by to nie zabrzmiało...

Ponieważ stale męczy mnie jeszcze ta sałatka, pójdę spać i to będzie chyba najrozsądniejsze rozwiązanie;D
Stary 2010-03-11, 22:12   #3840
Ray
Zakorzenienie

martucha brzuszke wiac widac

mamy te same bluzki tylko inne kolory allegro rzadzi pewnie 3/4 bedzie w takich bo ceny zachecaja

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości