|
|
#151 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XI
Cytat:
Ale poczułam się staro, bo dostałam ostatnio zaproszenie na cytologię! Ostatnio moja mama dostawała zaproszenia na jakieś badania, mam 30 lat mniej a nfz traktuje mnie podobnie Cytat:
Jakoś nie pasuje mi to - na zewnątrz są ładne, ale w środku jak widzę papier... Tak samo mam z benefitem Za to opakowania khola No i może nowe opakowania nie będą brzydkie ![]() A BC nie przekonują mnie, ale... skoro prazwie wszyscy je lubią, to potem będę żałować, jak nie kupię, a wycofają... ![]() Cytat:
Też chcę zobaczyć... Ale to napiszę do Ciebie za kilka dni, może jeszcze będziesz miała filmik![]() Oglądałam jakiś czas temu pierwszy odcinek serialu Majka... a tam "wszczepili" dziewczynie, która przyszła na cytologię, zapłodnioną komórkę jajową Świetna reklama badań ginekologicznych, nie ma co![]() Rety, mam całe czoło, nos i jego okolice i szyję... i boki policzków... w paskudnych grudkach uczulenia/podrażnienia: piecze, swędzi, robi się czerwone ![]() Zastanawiałam się, czy to nowy podkład, albo mydło... ale wtedy policzki by też tak wyglądały, bo one są najbardziej wrażliwe... A akurat na nie, szczęśliwie, nie nałożyłam tego śmierdziucha Chce ktoś tamanu? Oddam w dobre ręce, dużo osób jest z niego zadowolonaDobra, zmykam, bardzo proszę o kciuki przed południem w piątek ![]() Niby nie ma się czego bać, ale
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonku chyba miałaś na myśli np. mnie, bo to ja tu jestem największym uparciuchem jeśli chodzi o badania i lekarzy Przyznaję się, że myśl o jakichkolwiek badaniach mnie przeraża zawsze. Nawet jak miałam iść zrobić wstępne przed rozpoczęciem pracy (wzrok, krew) to myślałam, że mnie coś trafi i że na pewno mi coś wykryją i się okaże, że albo jestem ślepa albo w krwi coś niedobrego mam. Na szczęście wszystko jest ok.Badania w związku z bólami wątroby też miałam zrobić, ale jakimś cudem ostatnimi czasy mnie nie boli w prawym boku. No i tata też mnie goni żebym ruszyła dupsko sprzed komputera i porobiła jakieś ćwiczenia, bo ciągle jęczę z powodów bólu kręgosłupa i karku. I że powinnam się zbadać czy mi jakieś dyski nie wychodzą tak jak jemu. Nie ma chyba na mnie rady żeby mnie przekonać do badań. Trudny przypadek jestem ![]() kochanie to już w piątek obrona? Oczywiście będę trzymać ![]() A że tamanu tak Cię urządził to aż nie wierzę Mnie póki co służy, ale chyba drugi raz go nie kupię, bo jego zapach powoli mnie zaczyna męczyć.
|
#153 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Np. kalafiory (innej nazwy nie znajdę) zamiast pochwy z rozpadającą się martwiczą tkanką, mowa wcale nie o procesie toczącym się w miejscu, którego kobieta zobaczyć nie może, a naciekającym ujście, wargi, część uda i absolutny hit w postaci guza jajnika wielkości głowy noworodka (który nawet chirurgów onkologów z wieloletnim stażem wprawił w osłupienie, więc naprawdę nie byle co). Nikt mi nie powie, że smrodu gnijącego ciała (a owrzodzenia nowotworowe śmierdzą przeokrutnie) i tego, że pochwa nie wygląda jak powinna, kobieta nie zauważy. Drugi przypadek jest z nieco innej bajki, bo prawda jest taka, że często powiększenie obwodu brzucha, problemy z oddawaniem moczu, uczucie przelewania itd., kobiety przypisują dolegliwościom gastrycznym, przejedzeniu, wzrostowi wagi wskutek obżarstwa
a przecież już małe zmiany można wykryć zwykłym badaniem i wywiadem potwierdzającym objawy Tylko najpierw na to badanie trzeba trafić ![]() Cytat:
Przy pigułkach koniecznie prosić również o skierowanie/robić na własną rękę bo to nieduży koszt, badania krzepliwości. Sama musiałam odstawić po niekorzystnych wynikach, a badałam się co pół roku!Cytat:
No jak to tak, żeby studentka takiego kierunku, aktywna seksualnie, w tym wieku (wybacz, w końcu młodzik z Ciebie ) zaliczyła tylko jedną wizytę Rejestrować się natychmiast. Cytat:
jest pod stałą kontrolą lekarza, bo inaczej nie dostałaby recepty Też ostatnio weszłam na Ginekologię, bo jakiś spam się pojawił, co tam się wypisuje. Prośby o recepty na tabletki, odstępowanie ich obcej osobie, bo ktoś już nie będzie ich zażywał, nie wspominając o postach: "uprawialiśmy seks, choć ciężko go nazwać seksem, tylko kilka razy włożyłem/włożył bez "mundurka" , czy mogę być w ciąży"? Masakra.Cytat:
Pobieranie materiału jest bezbolesne, trwa kilkanaście sekund, nie spotkałam się z lekarzem, który by odmówił zrobienia cyto, więc dla własnego zdrowia psychicznego robię co rok i śpię spokojnie ![]() Kwestia partnerów ma znaczenie jeśli chodzi o zwiększone ryzyko, natomiast nigdzie nie jest powiedziane, że paniom lubiącym przygody/częste zmiany facetów, robi się badania częściej niż reszcie ![]() Cytat:
Ja miałam pierwszą cytologię mając 18 lat, od tamtego czasu robię regularnie i w ogóle mnie to nie zdziwiło Przeświadczenie, że to badanie dla starych zniechęca chyba pacjentki uwrażliwione na punkcie tego, że przekroczyły magiczną granicę bycia świeżym kwiatuszkiem i teraz już czas na badania dla podupadających w tej kwestii ![]() No co Ty? Rzeczywiście, ciężko nie pomylić inseminacji z cytologią Teraz to już w ogóle kobiety będą szturmem brały gabinety ![]() Cytat:
Choć nie tylko, ale kolejna "winna" się jeszcze nie zgłosiła Mam nadzieję, że zbierze się w sobie, bo choć staram się nie stać w tych postach z pałką i wpływać na zmianę decyzji, tylko strasząc to naprawdę ginekologia to nie tylko upławy, świąd, zaburzenia oddawania moczu/miesiączkowania, które każda z nas zauważy. Przykład opisany wyżej. To, żeby nie było całkiem offtopowo donoszę, że polubiłam algi Bielendy Na początku nie widziałam w ogóle efektów, ale bijąc się w piersi widzę, iż faktycznie uspokaja, nawilża, ujędrnia. Fajna sprawa, odszczekuję wszystkie złe rzeczy jakie napisałam
Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2010-03-11 o 09:12 |
||||||
|
|
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle to mnie zawiedli bo myślałam że na Dzień Kobiet dadzą jakiś bonus a tu
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonku ja nie wiem skąd ten lęk u mnie przed lekarzami. Lubię oglądać w TV różne programy o operacjach i seriale o lekarzach, ale jak sama mam iść się zbadać to bronię się rękami i nogami.
Już sam widok i zapach przychodni powoduje u mnie mdłości Niektórzy ludzie mają lęk przed strzykawkami na przykład a ja mam chyba w ogóle przed całą służbą zdrowia Dzwoniłam właśnie do mojego dziekanatu. Podobno mam szansę na to, że dziekan zgodzi się na jeszcze jedno przedłużenie terminu. A ostatnio mi inna pani mówiła, że już nie mogę Ciekawe. Myślałam, że już teraz mnie wykreślą z listy studentów i nie ma zmiłuj. Jeszcze się dowiedziałam, że dziekan może mi kazać przy reaktywacji zaliczyć jeszcze raz ostatni semestr Wcześniej o tym nie było mowy a pytałam wiele razy. Wiąże się to z tym, że im później bym się broniła tym gorzej, bo może zmienić się program studiów w tym czasie i stąd wynikną jakieś różnice programowe, które będę musiała zaliczyć powtarzając ostatni semestr. Czy na Waszych uczelniach też tak jest, czy to moja znów robi mnie w balona? ![]()
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wychodze na prosta z kosmetykoholizmem Mam do wysmarowania tylko jeden balsam BS Nutmeg & VaniliaSzampon-jeden! W koncu wróciłam do mojego ukochanego rózowego glisskura Bładziłam po pantene, herbal essences itp ktore kompletnie sie nie sprawdzały. Nie wiem co mnie zaćmiło wtedy![]() Jeżlei chodzi o kolorówke niestety mam problem gdyz mam gradówke i z nią walcze. Jest malutka, niektorzy jej nie zauwazaja, ale nie smaruje zadnymi cieniami powieki bo sie boje jej zaszkodzic. Dlatego tez nie pojawiałam sie w wątku bo było mi przykro ze nie moge sie niczym pomaziać Ale juz mi przeszłoCo do cytologi chodze co rok- nawet jakbym nie chciala czy zapomniala moj lekarz nie da mi zapomniec ![]() Kupiłm wczoraj maseczke peel off z ogórkiem z Montagne Jannesse-nigdy nie uzywalam tych maseczek ani maseczek typu peel off. Chce sprobowac ale boje sie troche bo mam sucha skore... No ale zobaczymy, moje kolezanki ja bardzo wychwalaja wiec sprawdze i ja! Kupiłam tez maseczke z Bielendy awokado-zobaczymy co zdziała |
|
|
|
|
#157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy okazji cytologii zajmę się i tym ![]() Cytat:
dopytywanie się kiedy występują dni płodne przy tabletkach
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Jelonku i te wszystkie przypadki to u młodych dziewczyn?
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, będę jeszcze dopytywać na mojej uczelni jak to w końcu jest, bo już zgłupiałam. Co kobita to inaczej mówi
A zapomniałam powiedzieć, że kupiłam dziś rano w sklepie, gdzie chodzę po żarełko przed pracą szampon niebieski Joanny z lnem i rumiankiem do włosów zniszczonych. Ciekawe czy będzie fajny ![]()
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne, ostatnio nawet skrytykowałam na wątku o Cileście zdaje się, ale oczywiście wyszło na to, że obraziłam użytkowniczki lol.Nie, kalafiora hodowała przez ładnych parę lat kobieta po 40rż, ta druga była po 20. Druga gina nigdy nie odwiedziła "bo po co, młoda, nic się nie działo", starsza ostatnio była w trakcie ciąży czyli jakieś 15 lat wstecz
|
|
|
|
|
#161 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jednak w tej sferze bardzo dużo zależy od poglądów religijnych, różnych uwarunkowań społecznych i właściwości psychologicznych danej kobiety. A do mnie jako będącej w temacie jedną nogą też docierają różne artykuły na temat samej metodyki badań i tu też jest dużo wątpliwości, niejasności a czasem sprzeczności- jak np. ostatnio z badaniem biopsyjnym po mammografii z wynikiem niejasnym, które może uaktywnić nowotworzenie i co wtedy ![]() Służby- nie służby; taki typ człowieka ze mnie nie zorganizowany i tyle Obiecuję się stawić w kwartale wiosennym ![]() No, dlatego jeszcze poczekam te niecałe 2 miesiące ![]() Cytat:
U mnie też trzeba nadrabiac różnice programowe jeśli dojdzie nowy przedmiot lub zmieni się punktacja ECTS- wszystko się musi zgadzać Cytat:
Zresztą wszystko to wina edukacji seksualnej - a jak wiadomo powszechny standard to owłosiona katechetka której przez gardło nie przecisną się grzeszne słowa na literkę "p"- penis piersi pochwa a szczytem jest, ze kwestie zdrowia związane z tymi narządami lądują przez to w jednym dziale z seksem, czyli informowac jak najmniej i wciskać cxiemnotę ![]() No ale cóż, póki politycy nie zdecydują się odciąć pępowiny od kościoła to dalej tak będzie. A ciemny naród dalej głosuje na takich "świętych" ![]() Tak niestety. To też wina podejścia do tabletki samej w sobie- masz problem, idziesz po receptę, kupujesz i wszystko ma być od tej chwili lepiej. A gdzie jajakolwiek kontrola? Ale to kolejny temat rzeka nie na teraz ![]() Właśnie olałam zajęcia i spóźniam się do przyjaciółki
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu dyskusja o ginekologu
![]() W tamtym roku, mniej więcej o tej porze nałaziłam się chyba już po wsze czasy - przez 2 miesiące średnio co tydzień-dwa. Rok od cytologii jeszcze nie minął, ale wybieram się za jakiś czas. I właśnie zdałam sobie sprawę, że "przegapiłam" termin kontroli po usunięciu nadżerki Poszalałam dziś kosmetycznie ![]() 1. lakier Bell Fashion Color - nr 307 2. peeling solny Stara Mydlarnia leśny 3. maseczka zwężająca pory Lirene - miałam już kiedyś i byłam bardzo z niej zadowlonona i teraz najlepsze .... W Rossmannie kupiłam też kolczyki. Żeby nie było to rownież ładnie oparłam się kilku rzeczom: 1. masełko Kozie Mleko z Ziaji 2. mleczko Kozie Mleko z Ziaji 3. lakier z nowej limitki My Secret 4. kredka z nowej limitki My Secret (jak będzie wyprzedaż to wrócę po nią, bo ma ładny kolor i będzie świetna do rozświetlenia oczu)
|
#163 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Eh, ja też muszę zrobić jakoś teraz cytologię i USG, zadzwonię może dzisiaj lub jutro i się umówię, skoro już przypominacie.
Mija właśnie jakiś rok od poprzednich badań, chociaż po drobnych sensacjach i częstych wizytach u lekarza jesienią, wcale mi tam nie spieszno znowu. No ale jak Jelonek powiedziała, tabletki wymuszają stały nadzór ginekologa, a zapasy już mi się kończą.
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Moje autko już przyjechało
Ze wszystkimi opłatami + przegląd mechanika wyjdzie mnie 8.600 zł, więc nawet mniej niż myślałam PS. Śnieg pada
|
#165 |
|
|
Hosenko przypomniałaś mi, że mnie nowe masło Ziai kusi.
Właściwie ostatnio nic innego poza smarowidłami do ciała mnie nie kusi.....---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- isa gratulacje
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Isa: Gratuluję
Cena całkiem całkiem, też bym se takie kupiła Tylko pytanie po co Nosku: już miałam w koszyku mleczko i masełko ale odłożyłam - chcę najpierw poznac opinie W Naturze są teraz w promocji: mleczko 7,99 a masło 9,99
|
#167 | |
|
|
Cytat:
Kupię jak będę wieczorem iść po pieczywo. Jestem nienormalna... ze smarowideł marzy mi się: - masło Bielenda awokado - masło Bielenda karoten - masło Ziaja kozie mleko - masło Ziaja sopot spa - balsam Eveline różany
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kup kup i napiszesz później co i jak
|
|
#169 | |||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też słyszałam, że jutro ma być powrót zimy, ma spaść 15 cm śniegu Cytat:
Cudnie nawilżają, pięknie pachną.A na awokado i balsam i mleczko Kozie mleko sama poluję, jeszcze tylko muszę wykończyć masło słonecznikowe, karotenowe i balsam Happy time
|
|
#171 | ||||
|
|
już go mam
użyłam dopiero 3 razy, zapowiada się bardzo fajnie, jest lekki, na pewno lżejszy od oliwkowego. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam więcej, ale po prostu muszę coś kupić.
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Sopot spa - miałam mydło pod prysznic, masło i płyn i tylko ten płyn micelarny jest warty uwagi
Właśnie wróciłam z zajec-mam już weekend Na zewnatrz zima sie robi! ![]() Mam troche wolnego czasu; mieszkanie juz ogarnełam i teraz zastanawiam sie nad wyprawa do Natury Sa tam na promocji produkty ze starej mydlarni a ja nie miałam jeszcze nic z tej firmy
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie cała seria sopot spa odpowiada, syper są kremy, super jest micel, mydło, jutro chyba peeling też kupię.
Mój boże padam z nóg .... tyle miałam spraw do załatwienia że dosłownie nóg już nie czuję :/
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz chcialam kupic peeeling Sopot Spa do twarzy ale nie bylo go w rossmannie i skusiłam sie na Synergen do skóry wrazliwej za 3,60zl i jak na razie jest super |
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Już tata widział moje cudo. Jest turkusowe tak jak chciałam ![]() Co do masła Sopot Spa Ziaji - wg. mnie jest to najlepsze ze maseł tej firmy. Chętnie kupię je znów za jakiś czas Aha, miałam jeszcze peeling do twarzy z tej serii, ale jednak wolę enzymatyczny z Calmy ![]()
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Eh ja dziś miałam niefajny dzień
Też męczący. Mondeo już naprawione. Jeździłam nim. Ale szef chce sprzedać no i nie dostanę go do użytku prywatnego Jedynie służbowy. W mojej aptece jest w promocji żel do mycia twarzy effaclar 400ml. Miałyście go? Skończył mi się galenic i kupiłabym coś, w sumie zbyt często nie myję twarzy żelem ale czasem lubię.. Fajny jest? ![]() Edit: ja go miałam. heheheh Pytanie nieważne. heh.
Edytowane przez bossy Czas edycji: 2010-03-11 o 18:03 |
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Bossy, ja nie lubię żelu Effacla, dla mnie smierdzi, nie pieni się, wysusza, wogóle mi się nie spodobał :niee:
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Isa, gratuluję autka.
Jak poczytałam wypowiedzi Jelonka to się z rozpędu umówiłam do ginekologa. Tylko termin mnie powalił: 25 maja.
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może efekty pozwola mi wyjsc do ludzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

Palcem nie będę wskazywać
kto miał iść
a nowe opakowania tak mi się kojarzą
Jakoś nie pasuje mi to - na zewnątrz są ładne, ale w środku jak widzę papier... Tak samo mam z benefitem

Przyznaję się, że myśl o jakichkolwiek badaniach mnie przeraża zawsze. Nawet jak miałam iść zrobić wstępne przed rozpoczęciem pracy (wzrok, krew) to myślałam, że mnie coś trafi i że na pewno mi coś wykryją i się okaże, że albo jestem ślepa albo w krwi coś niedobrego mam. Na szczęście wszystko jest ok.
Mnie póki co służy, ale chyba drugi raz go nie kupię, bo jego zapach powoli mnie zaczyna męczyć.
Tylko najpierw na to badanie trzeba trafić
Masakra.
W ogóle to mnie zawiedli bo myślałam że na Dzień Kobiet dadzą jakiś bonus a tu