Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-11, 18:01   #661
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

dzięki dziewczynki za słowa uznania dla mamy

a ja tak się zajęłam forum, że mi się woda z ziemniaków wygotowała... hehe a ja się zastanawiałam co mi tak śmierdzi czymś przypalonym... właśnie skończyłam garnek szorować
Stary 2010-03-11, 18:26   #662
fasolka73
Rozeznanie

Mam pytanie, bo muszę się coś doradzić Was.
Ja nie mam doświadczenia w zakupach przez internet (oprócz oczywiście allegro) i znalazłam pewną rzecz, która mnie interesuje, w super cenie , babka się ogłasza na forum. I przysłała mi nr. konta, adres i teraz co ja mam zrobić? Wpłacić w ciemno na konto(a to nie mała suma 200zł). Trochę mi się to nie uśmiecha... Zaproponowałam paczkę za pobraniem. Macie może jakieś doświadczenia z zakupami przez internet, ale nie przez allegro? Jak się to robi?
plisss....
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 18:33   #663
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Ja nie mam doświadczenia w zakupach przez internet (oprócz oczywiście allegro) i znalazłam pewną rzecz, która mnie interesuje, w super cenie , babka się ogłasza na forum. I przysłała mi nr. konta, adres i teraz co ja mam zrobić? Wpłacić w ciemno na konto(a to nie mała suma 200zł). Trochę mi się to nie uśmiecha... Zaproponowałam paczkę za pobraniem. Macie może jakieś doświadczenia z zakupami przez internet, ale nie przez allegro? Jak się to robi?
plisss....
Hmmm najlepiej to jakieś sklepy internetowe sobie obczaić i tam kupować, bo to mi brzmi troszkę podejrzanie choć nie wiem dokładnie o co chodzi i skąd tą kobiete wytrzasnęłaś. W takiej sytuacji to najlepiej kupować za pobraniem, tak dla bezpieczeństwa

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

A tak swoją drogą to i ja mam pytanie natury technicznej. Jak to w dzisiejszych czasach jest z meldunkiem?? Co się robi w związku z tym jak się dziecko urodzi?? Bo kiedyś to chyba był obowiązek meldunku, a teraz?? I czy można wybrać miejsce zameldowania, czy jak? Ktoś może wie coś na ten temat
Stary 2010-03-11, 18:39   #664
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

A tak swoją drogą to i ja mam pytanie natury technicznej. Jak to w dzisiejszych czasach jest z meldunkiem?? Co się robi w związku z tym jak się dziecko urodzi?? Bo kiedyś to chyba był obowiązek meldunku, a teraz?? I czy można wybrać miejsce zameldowania, czy jak? Ktoś może wie coś na ten temat [/QUOTE]

Nadal jest obowiązek meldunkowy. Zdaje się, że dziecko jest z automatu meldowane w miejscu zameldowania matki
Stary 2010-03-11, 18:40   #665
fasolka73
Rozeznanie

Chyba trzeba samemu dziecko zameldować (ale gdzie go zameldujesz, to już gdzie Ty chcesz), ale ja nic konkretnego nie wiem, sama będę się dowiadywała. Czy to automatycznie idzie z usc, czy ja muszę się pofatygować do gminy osobiście? Nie wiem, za bardzo nie pomogę
Stary 2010-03-11, 18:41   #666
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
plisss....
kurde tak bez allegro i tak po prostu wpłacić kasę to ja bym się chyba bała... też bym wybrała za pobraniem, ale z drugiej strony skąd masz wiedzieć co jest w paczce, co jak np. ona wyśle cegłę a ty i tak zapłacisz kurierowi przy odbiorze... ja nigdy nie kupowałam inaczej niż przez allegro, albo jakies sklepy internetowe
Stary 2010-03-11, 18:53   #667
ita83
Wtajemniczenie

hej dziewczyny - ja przepraszam ze nie bede na bierzaco ale na prawde nie mam jak z wami pisac...mam nadzieje ze troche zaczne nadrabiac od pon kiedy juz bede w domku spokojnie siedziala

Nie wiem nawet czy ktoras oprocz megi i rozy sie rozpakowala czy nie

W dodatku dziewczyna ktora szkole to w ogole nie kumata jest i troche sie ja boje zostawic - ale przynajmniej zatesknia za mna w pracy hehehehe

Pozdrawiam was wszystkie cieplutko i obiecuje sie odzywac jak tylko znajde chwile czasu
Stary 2010-03-11, 19:05   #668
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

SMSKI OD MEGI
myślałam że zawału dostane... ona specjalnie rozbiła to na dwa smsy a ja juz myslałamże ma depreche czy coś gorszego.... same zobaczcie jak to ujeła

SMS 1
"cześć kochane ! już się cieszę urokami bycia mamą- łącznie z krwawiącymi brodawkami. Ale nic to zupełnie...
Myślałam wcześniej że go kocham..."

SMS 2
".... ALE to co teraz czuję jest nieporównywalne, tak niesamowite.... ach...."

SMS 3
"Oj bo sobie placze z tego szczescia, jakies hormonymi ruszyły i w kółko płaczę.. ale nie jestem smutna!"

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 19:08   #669
fasolka73
Rozeznanie

Dostanę paczkę za pobraniem Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Dzięki za rady!

Ach ta Megi! Ona ciągle nas trzyma w napięciu!
Stary 2010-03-11, 19:10   #670
NaTaLaLa
BAN stały

Hahaha no to jej sie udalo pewnie nieswiadomie .... cudak zazdraszczam!!!!! To chyba od jutra bedzie me ulubione slowo :/
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 19:19   #671
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Oj, Megi, Megi Wariatko nasza

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 19:26   #672
sismuerte
Rozeznanie

No Megi to było nie złe
Stary 2010-03-11, 19:28   #673
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Rany jeszcze do rana i jade do tego pieprz... ZUSU... oby wszystko było ok

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 19:35   #674
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ratunku - chyba mam skurcze boooooli mnie strasznie bezuch co chwilę i twardy jak skała się robi i cholernie mnie plecy na dole bolą i chodzić nie mogę bo mi jakiś skurcz w du...e wszedł i d kilku godzin siedzi....jeny jak ja mam zacząć rodzić z pessarem to dziękuje...matko ale się wystrachałam.... boli jak leże, boli jak chodzę, może znośnie jest jak siedzę tylko....muszę dotrwać do jutrzejszej wizyty

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 19:43   #675
fasolka73
Rozeznanie

Baobabek, a może weź nospę i połóż się? Mi na skórcze to zawsze pomaga a mam mocne i bolesne, ajjj...

Madziwnia, ale nawet jakbyś musiała się udać do szpitala, lekarza bez żadnego dowodu ubezpieczenia, to oni muszą Cię pzryjąć, a Ty masz 2 tyg, czasu na dostarczenie im tego świstka (w innym razie oni dopiero wtedy mogą obciążyć Cię kosztami "opieki medycznej"). Wiem, że komfortowo jest mieć wszystko zapięte na ostatni guzik, ale jakby co to spoko!
Stary 2010-03-11, 19:52   #676
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Brzuchatki a gdzie się składa jakieś pismo o becikowe?? Ja pracuje w wawie, ale zameldowana jestem w kielcach i tam też zamierzam rodzić - czy w związku z tym TAM powinnam się po becikowe zgłosić??
PoP a Ty wracasz ze swoim okruszkiem do Wawy?? Czy już na stałe się "wyniosłaś"??
Tak naprawdę to możesz zgłosić obojętnie w jakim MOPSIE. A MOPS kontaktuje się z MOPSAMI zameldowania Twojego i Twojego TZ-ta.
My np. zgłosiliśmy tytaj pod Opolem (a ani ja ani TZ tutaj nie jesteśmy zameldowani) i oni wysłali pisma zarówno w miejsce zameldowania TZ jak i w miejsce zameldowania mojego oraz w miejsce mojego zamieszkania. Dostaliśmy kopie tych pism więc wiem.

Tak jak na razie to zamierzam powrócić do Warszawy wraz z dzieckiem i kotem. Ojciec zostanie z pieskiem. I będzie opłacał opiekunkę. ale to dopiero około wrzesnia.

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tez mam urzedowe pytanie... Bo ja jestem zameldowana u rodziców (pod oleśnica) a rodzic bede we wrocławiu Tz tez z wrocławia i jak mała się urodzi to do którego urzedu SC mam się udac zeby tz potwierdził ze jest tata ( nie mamy slubu) ?? Jestem całkiem ciemna w tych sprawach...
Ja rodziłam w Opolu a zameldowana jestem w Stalowej Woli. Dziecko zgłaszasz w najbliższym urzędzie SC od szpitala w którym urodziłaś. Masz na to 2 tygodnie od daty urodzenia. I musicie iść tam razem. Ty musisz mieć taki dokument ze szpitala oraz własny akt urodzenia oraz dowody osobiste. I przedł urzędnikiem (naczelnik albo zastępca) składasz oświadczenie że to jest ojciec dziecka a TZ także skąłda oświadczenie że to jest jego dziecko i jeszcze TZ zostaje powidomiony o swoich prawach i obowiązkach wynikających z faktu posiadania dziecka. No i jeszcze musicie wybrać mu nazwisko, i na to nazwisko musicie także obydwoje wyrazić zgodę. I zostaniecie poinformowani że wszystkie inne dzieci z Waszego związku będą mieć także to wybrane przez WAs nazwisko. Trochę to trwa więc zarezerwój sobie około godziny. Potem wręczają Ci/Wam 3 akty urodzenia dziecka.
Jak się jest małżeństwem jest o wiele mniej formalności i wystarczy tylko TZ z aktem małżeństwa. I nie ma tych całych oświadczeń i tej szopki z naczelnikiem USC.
Poinformuję Cię także że dziecko zostanie automatycznie zameldowane w miescu zameldowania matki, ale to USC już sam przesyła te dokumenty do Twojej miejscowości.

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość

Jest strasznie poddenerwowana tym moim jutrzejszym CC, chyba bardziej niz ja. Uciekam mamusie, zaraz przyjdzie małż, jemy wspólnie obiad potem spędzimy trochę czasu razem(musimy obgadac nową sytuację) i jadę do szpitala na 19stą.
Oj spóźniłam się. Pewnie teraz siedzisz biedaczko na izbie przyjęć. Niemniej trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
hehe może wspólnymi siłami uda nam się Amelkę wypędzić
Pełen szacun dla Twojej mamy. No i także apeluję do Amelki. AMELIA wyjdź do babci

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
A tak swoją drogą to i ja mam pytanie natury technicznej. Jak to w dzisiejszych czasach jest z meldunkiem?? Co się robi w związku z tym jak się dziecko urodzi?? Bo kiedyś to chyba był obowiązek meldunku, a teraz?? I czy można wybrać miejsce zameldowania, czy jak? Ktoś może wie coś na ten temat
Już to pisałam na początku. Ty nie meldujesz dziecka. To USC zgłasza do meldunku Twoje dzecko. Ty tylko musisz zgłosić fakt urodzenia dzecka do USC.
I dziewczyny pamiętajcie że po jakimś czasie powiniście zgłosić się ( niekoniecznie osobiście) w miejscu zameldowania dziecka (urząd miasta) i pobrać PESLE dziecka, który należy wpisać w książeczkę zdrowia.

FASOLKA - jak miło Cię zobaczyć na formu

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 20:31   #677
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ja sie pytałam po koleżankach jak one ubierały dzieci:
więc jesli masz kombinezon i czapusie to pod spód wystarczy body i pajac.
Ja mam body na długi rękawek i spioszki

Pokaże wam focie co chyba do szpitala zabieram.
Daje 2-3 ciuszki wiecej bo one same ubiora wg. pogody.. jak bedzie ciepło a jak zimno to dołoza jakis kaftanik.

wiecie że od rana jak do was napisałam to połozyłam sie spac i dopiero wstałąm na obiad... oby do jutra.. ZUS załatwic i bede spokojniejsza.

PS. na obiadek mam dziś barszcz biały i PYSZNE żeberka ze sliwkami + fasolka szparagowa z masełkiem i bułka....

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

ps. PYTANKO DO MAMUŚ juz rozpkowancyh... które karmią piersia.. czy przed porodem miałyście jakies wycieki... bo ja sie martwie ze nic mi ani ciut nie leci
Madziwnia raz mi coś tam poleciało, a i dwa dni po porodzie w szpitalu też musiałam dokarmiać butelką bo miałam mało pokarmu także się nie przejmuj jak u ciebie tak będzie tylko często trzeba przystawiać, żeby się produkował.
Nawał pokarmu jest na trzecią dobę i to potężny nawał zaopatrzcie się w laktator żeby chociaż te parę dni ściągać zanim wam cycki poobrywa, bo dzidzia jeszcze tyle nie zje.
Ja to bym spokojnie trójkę wykarmiła

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Hmmm najlepiej to jakieś sklepy internetowe sobie obczaić i tam kupować, bo to mi brzmi troszkę podejrzanie choć nie wiem dokładnie o co chodzi i skąd tą kobiete wytrzasnęłaś. W takiej sytuacji to najlepiej kupować za pobraniem, tak dla bezpieczeństwa

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

USC tam gdzie zgłosicie dziecko przesyła w ciągu dwóch tyg do waszego miejsca zameldowania tj.urzędu
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 20:48   #678
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Witam Was dziewczyny!
Postanowiłam do Was dołączyć podobno lepiej późno niż wcale
Nie wiem jeszcze czy będę mamusią kwietniową(termin centralnie na Wielkanoc 05.04) czy marcową, lekarz jest zdania, że Wielkanoc możemy z Nadią spędzić już w domku..zobaczymy.
Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie życząc lekkiego rozpakowania i zdrowiutkich Kruszynek!
A szczęśliwym mamusiom z Okruszkami w domku - szczerze gratuluję!!!
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 20:51   #679
mloda1989
Zakorzenienie

dziewczyny a do szpitala zabierac wlasne butelki?? jakis kocyk czy rozek??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 21:02   #680
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Madziwnia a przeczytałaś to co Ci podesłałam?? Nikt nie ma prawa żądać od Ciebie dowodu ubezpieczenia bo w Polsce kobieta w ciąży, podczas porodu i połogu ma prawo do bezpłatnej opieki medycznej BEZ WZGLĘDU NA TO CZY JEST UBEZPIECZONA CZY NIE. W razie czego dzwoń od razu to rzecznika praw pacjenta.

Biuro Rzecznika Praw Pacjenta

www.bpp.gov.pl

Kierujący Pracami Biura: Krystyna Barbara Kozłowska
adres: ul. Długa 38/40 Warszawa 00-238
tel./faks: (0-22) 635-75-78
e-mail: sekretariat@bpp.gov.pl

Bezpłatna infolinia:
0-800-190-590 (pn. - pt. w godz. 9.00 - 21.00)

Biuro czynne: pn. - pt. w godz. 8.15 - 16.15
Przyjmowanie petentów: pn. - pt. w godz. 9.00 - 15.00
Prawnik biura przyjmuje: pn. - pt. w godz. 9.00 - 15.00

http://forum.prawnikow.pl/lofiversio...hp/t55143.html

Baobabek nie żartuj Ty mi tu Nawet jak się zacznie to przecież pessar zaraz po dotarciu do szpitala Ci wyjmą więc spoko luzik Ale weź no jeszcze poczekaj

PoP a czemu we wrześniu tak się "rozdzielić" planujecie?? Zjedźcie wszyscy do Wawy

Witaj cynamonkowa

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-03-11 o 21:05
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 21:03   #681
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
dołączam się!! moja mama póki co jeszcze jest z nami, ale 18 marca musi wracać do Polski i raczej nie ma opcji, żeby mogła zostać dłużej... (wychowuje 3 synów swojej siostry, a siostrze się juz znudziło siedzenie z własnymi dziećmi i powiedziała, że do 18 to max będzie się nimi zajmowała... w ogóle aż się nóż w kieszeni otwiera) i tak bym chciała, żeby mama chociaż zdążyła Małą zobaczyć, bo w sumie od maja i tak będziemy w Polsce... ale tak czeka i jak tylko stęknę to z nadzieją patrzy na mnie czy już się "coś" zaczyna... a Amelka nadal w środku... długo mnie już w domu nie ma, ale nadal nie przywykłam do nieobecności mamy
Szacun dla tWOJEJ MAMY super z niej kobita

Cytat:
plisss....
Ja czasami proszę żeby ktoś wystawił na allegro na kup teraz i zaraz kupuje tak się kiedyś z laską jedną umówiłam przez forum

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Z automatu meldują u ciebie ale możesz napisac że chcesz w innym miejscu i podajesz adres . Musisz takie oświadczenie napisać . Ja jestem zameldowana w Wawie a Szymek tutaj gdzie mój mąz

Nadal jest obowiązek meldunkowy. Zdaje się, że dziecko jest z automatu meldowane w miejscu zameldowania matki[/QUOTE]

Cytat:
Baobabek, a może weź nospę i połóż się? Mi na skórcze to zawsze pomaga a mam mocne i bolesne, ajjj...

Madziwnia, ale nawet jakbyś musiała się udać do szpitala, lekarza bez żadnego dowodu ubezpieczenia, to oni muszą Cię pzryjąć, a Ty masz 2 tyg, czasu na dostarczenie im tego świstka (w innym razie oni dopiero wtedy mogą obciążyć Cię kosztami "opieki medycznej"). Wiem, że komfortowo jest mieć wszystko zapięte na ostatni guzik, ale jakby co to spoko!
Muszą ja przyjąć bo kobieta w ciąży i okresie połogu ma prawo do bezpłatnej opieki lekarskiej nawet jak nie doniesie ubezpieczenia . jest na to odpowiednia ustawa

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny a do szpitala zabierac wlasne butelki?? jakis kocyk czy rozek??
Ja butelkę miałam i się przydała , kocyk tez . Na rożki w szpitalach jest za gorąco moim zdaniem
Stary 2010-03-11, 21:06   #682
P0P70
Zakorzenienie

Młoda- Njlepiej jak zadzwonisz do szpitala się się spytasz. Kocyk i rożek możesz zabrać, ale bytelki to chyba nie. One wymagają sterylizacji po każdym użyciu.

cynamonkowa - witaj. Im nas więcej tym weselej. Napisz swoje dane (układ na pierwszej stronie) na PW do MADZIWINY to dopisze Cię do listy.

Stary 2010-03-11, 21:15   #683
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

ps. PYTANKO DO MAMUŚ juz rozpkowancyh... które karmią piersia.. czy przed porodem miałyście jakies wycieki... bo ja sie martwie ze nic mi ani ciut nie leci
ja nic nie mialam przed,nawet tyci tyci

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość

U mnie była mama, żegnała się dzisiaj ze mną jakby to miało byc nasze ostatnie w życiu spotkanie. Jest strasznie poddenerwowana tym moim jutrzejszym CC, chyba bardziej niz ja. Uciekam mamusie, zaraz przyjdzie małż, jemy wspólnie obiad potem spędzimy trochę czasu razem(musimy obgadac nową sytuację) i jadę do szpitala na 19stą. Tak więc będziemy się czytac za dobrych parę dni jak dojdziemy do siebie. Oczywiście dam znac smskiem jak bedzie już "PO". Trzymajcie się cieplutko. __________________
czekamy na Was-powodzenia!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Tylkooliwka ja dzisiaj byłam w zusie zawieść zwolnienie i pytałam tej Pani o maciezynske i ona mi powiedziała żebym osbiscie złożyła wszystkie dokumenty razem z aktem urodzenia i jakimś drukiem od pracodawcy mówiła zewiekszsc z nich si ociaga z dostarczeniem wszystkich dokumentów a oni maja 30 dni na wypłatę pierwszego zasilku od dnia kiedy dostaną dokumenty ale tak naprawdę dzieje się to szybciej tak samo jest z wypłata chorobowego maja na to 30 dni od ostatniego dnia zwolnienia

a powiedzcie mi jak mi się umowa kończy z dniem porodu potem zamierzam iść na zasiłek maciezynski to mam się zarejstrowac odrazu w zasilkowym czy mogę dopiero po skończeniu brania maciezynskiego ?? Składki na ZUS będę miała odprowadzane u męża w pracy jak do tej pory

A ja dzisiaj mogłabym spać i spać i spać jakaś ciagle zmęczona jestem ale jak dłużej leze to biodra bolą
acha,dzięki,a co do tej umowy to nie wiem jak jest niestety.

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny!
Nie wiem jeszcze czy będę mamusią kwietniową(termin centralnie na Wielkanoc 05.04) czy marcową, lekarz jest zdania, że Wielkanoc możemy z Nadią spędzić już w domku..zobaczymy.
Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie życząc lekkiego rozpakowania i zdrowiutkich Kruszynek!
witamy,witamy

tak Pop ma racje,buteleczki tylko szpitalne.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-03-11 o 21:16
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 21:19   #684
mloda1989
Zakorzenienie

no tak wlasnie myslalam odnosnie butelek.....rozka chyba nie bede brac bo on mi strasznie duzo miejsca zajmie...zapakowalam otulaczek i chyba jakis kocyk spakuje
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 21:20   #685
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Dzięki dziewczyny za powitanie
Miło tu u Was!
Na liście już jestem, Madziwnia mnie dopisała-za co bardzo dziękuję
Należeć do takiego "mamusiowego grona" to zaszczyt
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 21:36   #686
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Młoda- Njlepiej jak zadzwonisz do szpitala się się spytasz. Kocyk i rożek możesz zabrać, ale bytelki to chyba nie. One wymagają sterylizacji po każdym użyciu.
.
Z tymi butelkami to raczej od szpitala zalezy . U nas mieli swoje ale ja nie chciałam nimi dokarmiać miałam swoją a na korytarzu była specjalna miska i czajnik i baniaki z woda właśnie do wyparzania butelek własnych , laktatorów itp. laktatora też bym nie wzieła szpitalnego a to tez trzeba sterylizować .
Stary 2010-03-11, 21:41   #687
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Witam Was dziewczyny!
Witaj
Dzięki za odpowiedzi w związku z meldunkiem
Stary 2010-03-11, 21:53   #688
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
PoP a czemu we wrześniu tak się "rozdzielić" planujecie?? Zjedźcie wszyscy do Wawy
No niestety ale rozdzielimy się. Ja pracuję tam a on pracuje tutaj. I jak na razie nie wyobrażam sobie rezygnacji z pracy. TZ będzie co weekend przyjeżdżał do Wawy. I nie chodzi tu o pieniądze. JA po prostu lubię pracować a tutaj prawdopodobnie nie dostanę pracy na tym samym poziome co tam. Ale wszystko jeszcze zależy od zdrowia Oliwki bo przed nami wielomiesięczna rehabilitacja.

PS. No i przecież musimy zarobić na te firmowe skarpety i na studia

Ania P- ja dokładnie to nie wiem jak jest na normalnym oddziale poporodowym bo ja byłam na intensywnej a potem na patologi. A tam były zawsze wystawiane wysterylizowane butelki dla matek które miały własny pokarm. A przed karmieniem dotaję się butelki z tym pokarmem lub już gotowym i zapakowany smoczek. Ale inaczej jest na patologi gdzie dzieci raczej długo przebywają a inaczej na normalnej poporodowej.

Stary 2010-03-11, 22:14   #689
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ania P- ja dokładnie to nie wiem jak jest na normalnym oddziale poporodowym bo ja byłam na intensywnej a potem na patologi. A tam były zawsze wystawiane wysterylizowane butelki dla matek które miały własny pokarm. A przed karmieniem dotaję się butelki z tym pokarmem lub już gotowym i zapakowany smoczek. Ale inaczej jest na patologi gdzie dzieci raczej długo przebywają a inaczej na normalnej poporodowej.
U nas było tak : jak miałam CC to małego dokarmiali , a potem jak już byłam na chodzi to sama dokarmiałam dlatego wolałam miec własną butelkę niż się kogoś prosić Zreszta butelka taka 150ml dużo miejsca nie zajmuje to można sobie wziąść Na normalnej poporodowej przy natłoku w Warszawskich szpitalach jest bałagan .. he he lepiej mieć więc wsio swoje i nie liczyć na kogoś .

Wracaj do wawki bo ja musze was poznac
Stary 2010-03-11, 22:32   #690
Izumi
Wtajemniczenie

BRY!
Ale dziś miałam zalatany dzień Ale w sumie same dobre informacje
Wczoraj wieczorem zaczął mi brzusio twardnieć boleśnie. Przez noc to twardnienie powtarzało się co kilkanaście minut ;/ ... potem jeszcze jakieś kłucie doszło i ból brzucha (podczas poruszania się) jakby coś się w środku rozrywało .. normalnie masakra. Rano (czyli jak mąż się obudził - koło 11ej ;]) zadzwoniłam do gina i kazał przyjechać do szpitala. Na 12-ą miałam wizytę u okulisty, więc powiedziałam że będę po 13ej. Te bóle oczywiście zdążyły się uspokoić zanim się pojawiłam w szpitalu I tak zapis KTG wyszedł piękny Tylko raz mnie Michaś zezłościł, bo mu tętno (na kilka sec.) spadło do 118 ...grrr! Badanie też udowodniło, że wsio gucio i Michaś się nigdzie nie wybiera na razie UFF! Druga sprawa okulista - UDAŁO SIĘ! Dostałam zaświadczenie że mogę rodzić normalnie! chociaż z drobnymi obawami. Na zaświadczeniu mam dokładnie napisane, "ze wskazaniem do skrócenia 2ej fazy porodu" ... taaakże... pewnie będzie cięcie krocza ;/... Bu! ALE! Okulistka BOSKA BABKA PO PROSTU! No i póki co jedyna co mi daje nadzieję na odratowanie lewego oczka!!!! Dobrała mi takie szkła że NAPRAWDĘ widzę coś na lewę oko!!! Nie tylko kolory! Ale też kształty, zarysy! SZOK!!!! Bała się że mi łeb strzeli jak mi oboje oczu odsłoni i zaleci takie okulary, ale umówiłyśmy się że spróbujemy! No i na chwilę w gabinecie zrobiła mi zestaw taki jak będę mieć na oczka i odsłoniła oba szkła ... WOW! JAKIE TO WSZYSTKO JEST 3D!!!! O.o i cholera.. ale BRZYDAL ZE MNIE xD ... LOL! Wcześniej tego nie widziałam hihihihi ... no cóż.. coś za coś !
Sorki żem się rozpisała, ale jestem verry happy! Już nie pamiętam kiedy ostatnio tak widziałam! To niesamowite! ! I Pani dała też nadzieję, że może za pomocą nowych szkieł, ćwiczeń i później ew. jakichś leków poprawimy wzrok w oczku bez operacji!
In other news: Kupiłam litr lodów i będę jeść w nocy , a w przyszłym tyg. jedziemy na sesję z brzuszkiem!

no to chyba tyle.. wybaczcie że tak was wymęczyłam dziś tą bezskładną epopeją

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
1. spiworek i kurteczka- spiworek ma rozciecie żeby w foteliku zapiąć
2. pajacyk i body na długi rekaw + kapcioszki
3. a te pomaranczowe bodziaki kupiłam 2 lata temu dla mojego chrzesniaczka jak wychodził ze szpitala to je miał na sobie a teraz ja je dostałam zpowrotem... sa boskie
OMG!!! BOSKIE!!! Ten zestaw wyjściowy niesamowity! Nie wiedziałam takiego jeszcze! A bodziaczaki chrześniaka jak nówki wyglądają dalej!

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
SMSKI OD MEGI
myślałam że zawału dostane... ona specjalnie rozbiła to na dwa smsy a ja juz myslałamże ma depreche czy coś gorszego.... same zobaczcie jak to ujeła

SMS 1
"cześć kochane ! już się cieszę urokami bycia mamą- łącznie z krwawiącymi brodawkami. Ale nic to zupełnie...
Myślałam wcześniej że go kocham..."

SMS 2
".... ALE to co teraz czuję jest nieporównywalne, tak niesamowite.... ach...."

SMS 3
"Oj bo sobie placze z tego szczescia, jakies hormonymi ruszyły i w kółko płaczę.. ale nie jestem smutna!"
Ale paskuda z niej Bardzo się cieszę że magi ma takie pozytywne odczucia . Tylko jeszcze się musi piersią karmić nauczyć Podobno jak to się robi poprawnie to nie ma szans żeby dziecię za bardzo sutki zmasakrowało ... ? Ciekawe ile w tym prawdy

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Witam Was dziewczyny!
WIIITAMY SERDECZNIE! Miło mieć Cię w naszym gronie
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości