|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze farby BLOND
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
kedud jak nie spróbujesz to się nie dowiesz jak ci wyjdzie
![]() Myślę że dobrze będzie bo te z rozjaśniaczem są bardzo mocne i nie spotkałam się żeby komuś nie wyszły. Tylko licz się z tym że włosy mogą wyjść naprawdę jasne. Ewcia jest tak jak femme ci napisała, tylko mam nadzieję że w odczuciu twojej fryzjerki poziom 9 nie jest zbyt ciemny, bo niektóre to jakby daltonistkami były ![]() Jasne pasma masz pewnie białe więc ona je też chce wyrównać a to już nie twój problem. Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A najlepsze, że superedzia pisała o tej farbie od stu lat i żadna z nas nie chciała słuchać ![]() ![]() A ja mam do ciebie pytanko, na stronie 58 tego wątku dałaś zdjęcia farb które ci się sprawdziły i które na sto procent polecasz, i tam jest też farba nad którą od jakiegoś czasu się zastanawiam, Garnier Nutrisse bardzo jasny blond beżowy (z taką babą w prostych włosach) -ty ją stosowałaś, jak wychodzi, bardzo ciemno?? Rozjaśnia odrosty ciemny blond? Żółknie z czasem czy nie?? Z góry dzięki za odp... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zadomowienie
|
Blon bunny i Femme:
dziękuje bardzo, zaraz zadzwo0nie do fryzjerki i się jej zapytam jeszcze jaki na myśli kolor mówiąc poziom 9 i umówię sie na wizytę ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- a uważacie że lepiej mi będzie zafarbować potem farbą blond na tych co mam i dojść do tego koloru który chce czy lepiej jak zrównam te włosy u fryzjera i dopiero potem?? najbardziej martwię się o to żeby to nie wyszło za ciemno bo szkoda mi tych kasnych pasm które już mam tak rozjaśnione:/ gdybym miała pewnośc to bym się nawet nie zastanawiała... |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
wiem że wczoraj już o to pytałam ale mam wątpliwości, czy nałożyć mam palette c10 tylko na naturalny odrost czy przeciągnąć na ten odcinający się rudawy? Bo boję się że jak nie nałoże to zostanie rudawy a jak nałożę to za bardzo się rozjaśni czy coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Raczkowanie
|
a ja z garnierkiem 111 na głowie
![]() ![]() ![]()
#3879 |
Konto usunięte
|
lauraconti daj zdjęcie, jak wysuszysz włosy
Miałam wrzucić zdjęcia w świetle dziennym. 1 zdjęcie - włosy przed farbowaniem Palette Rozświetlony popielaty blond (trochę jaśniejsze w realu) 2 zdjęcie - po farbowaniu + parę kropelek płukanki na całą umywalkę wody (foto w półcieniu) Edytowane przez 360cd8870e6496ab44e5ee26887f94fc52465381 Czas edycji: 2010-03-11 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zadomowienie
|
dziewczynki odpowiedzcie bo czekam na wasza opinie
![]() bo juz chce zadzwonic do fryzjera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale generalnie poziom 9 wcale nie jest ciemny, popatrz sobie na farby loreal excellence 9.0 albo preference Hollywood to są kolorki z poziomu 9 ale nie można powiedzieć że są ciemne... po prostu bardziej naturalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Raczkowanie
|
Reakcja po farbowaniu garnierem 111:
O nie!!!!! wszystko by było spoko gdyby nie moje wcześniej rozjaśniane pasemka - są fioletowe! ![]() Nawet nie wstawiam zdjęcia,bo nie warto... ps. czym zmyć ten fiolet? ech, boję się, że mi się to będzie długo trzymać i nie zejdzie;( edytowany 17:16 Godzinę później moje włosy są już lepsze;d przez pół godziny szorowałam je przeciwłupieżowym szamponem i efekty są ![]() ![]()
Chciałabym mieć jakiś twórczy podpis... ![]() ![]() Edytowane przez lauraconti Czas edycji: 2010-03-11 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zadomowienie
|
no widzisz Chocolate77 mamy podobny problem, ale ja juz się umówiłam do fryzjera na piatek w przyszłym tygodniu w piątek, i powiedziała mi że przyciemni mi włosy o 1,5 tonu, będę miała o 1,5 tonu ciemniejsze niż teraz...mogłybyście wstawić jakąś obojętnie jaką fotkę żebym zobaczyła jak będzie wyglądał ten kolor?? zobaczcie na moje fotki i wklejcie zdjęcie o 1,5 tonu ciemniejsze od moich, bardzo was proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
Ewcia widzisz 1,5 tonu to przy blondzie może się okazać bardzo dużo. Przykładowo gdybyś miała najjaśniejszy blond czyli 10 poziom, to jakieś 2 tony ciemniej da ci ciemny blond, nie wierz w połówki tonów, raczej będzie ciemniej niż jaśniej. Dodatkowo pojawi się problem tego typu, że będziesz musiała poczekać aż ta farba się spierze czyli koło 2 miesięcy nim położysz jednolity ładny jasny blond. No i ta ciemna farba może zmywać się szybciej z tych przejaśnionych pasm, więc będziesz łaciata- niestety nigdy nie wiadomo jak się będzie ciemniejsza farba trzymać po rozjaśniaczu...
agusia nie bój się, nic się nie stanie, kładź na ten odrost i zwykły i rudy a potem reszta. Dziewczyny powiedzcie szczerze...po cholerę wybieracie odcienie popielate i zimne jeśli nie podoba wam się fioletowy i szary odcień włosów??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=blond bunny;17803692]Ewcia widzisz 1,5 tonu to przy blondzie może się okazać bardzo dużo. Przykładowo gdybyś miała najjaśniejszy blond czyli 10 poziom, to jakieś 2 tony ciemniej da ci ciemny blond, nie wierz w połówki tonów, raczej będzie ciemniej niż jaśniej. Dodatkowo pojawi się problem tego typu, że będziesz musiała poczekać aż ta farba się spierze czyli koło 2 miesięcy nim położysz jednolity ładny jasny blond. No i ta ciemna farba może zmywać się szybciej z tych przejaśnionych pasm, więc będziesz łaciata- niestety nigdy nie wiadomo jak się będzie ciemniejsza farba trzymać po rozjaśniaczu...
no to teraz mnie załamałaś ![]() to co ja mam teraz robić?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Raczkowanie
|
Moje włosy po garnierze 111
![]()
#3887 |
Zakorzenienie
|
Po prostu ja nie wiem co ty chcesz ewcia osiągnąć...
Bo jak cię nie przeraża że będziesz mieć jeszcze jakiś czas ciemniejsze włoski to ok. Chyba że ty już chcesz mieć jaśniutkie, bo tym przyciemnianiem to tak jakbyś robiła krok w tył. Lepiej chyba by było dążyć do obcięcia ciemnych pasm, a resztę systematycznie rozjaśniać. Jak możesz to wstaw jakieś aktualne zdjęcia tych włosów, bo nie wiem ile ty tego ciemnego jeszcze masz... Lauraconti bardzo ładny kolor, gdzie ty fiolet widzisz?Odrost troszkę ciemniejszy ale w granicy dopuszczenia, kolejne farbowanie wyrówna. ile trzymałaś farbę? Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-03-11 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=blond bunny;17803926]Po prostu ja nie wiem co ty chcesz ewcia osiągnąć...
Bo jak cię nie przeraża że będziesz mieć jeszcze jakiś czas ciemniejsze włoski to ok. Chyba że ty już chcesz mieć jaśniutkie, bo tym przyciemnianiem to tak jakbyś robiła krok w tył. Lepiej chyba by było dążyć do obcięcia ciemnych pasm, a resztę systematycznie rozjaśniać. Jak możesz to wstaw jakieś aktualne zdjęcia tych włosów, bo nie wiem ile ty tego ciemnego jeszcze masz... chciałabym jasny blond mieć jak najszybciej, a aktualne zdjęcia moich włosków sa na tych poprzednich stronach a jezeli chodzi o te ciemne pasma, to jest ich trochę, ale na zdjęciu tego nie widać, i jednym zdaniem mam dużo kolorów na głowie, jedne sa prawie białe drugie żółte trzecie rudy, czwarte ciemniejszy rudy a jeszcze inne przy skórze są jasne i im niżej tym ciemniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Ewcia to ty takiego jaśniutkiego blondu po tym przyciemnianiu szybko nie uzyskasz, nie ma siły... Poza tym ja nie wierze że ona ci te włosy tak przyciemni że będą jednolite, praktycznie nie ma na to szans, na pewno będą przebijać jakieś jaśniejsze i ciemniejsze pasma... Może spróbuj sama rozjaśniać, najwyżej położysz farbę 2x i się w końcu wyrówna...
Bo jak przyciemnisz to potem też co najmniej 2 farbowania ci zejdą na wyprowadzenie koloru. Naprawdę lepiej by było jakby ta fryzjerka ci dojaśniła kilka najciemniejszych pasm,a z resztą już byś sobie poradziła. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wklejam zdjęcia obecnych włosków, tutaj w miarę dobrze widać te "kolorowe" włosy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Nie no Ewcia to przy takich włoskach to aż żal przyciemniać, to byłaby kompletna głupota...
Myślałam że one są gdzieś tragicznie rude czy czarne, ale one wpadają w złoto więc spokojnie je wyrównasz farbą sama. Tylko na twoim miejscu bym końce z 3 cm podcięła bo są tak zniszczone że ci się wyłamią. |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to co radzisz z tymi ciemnymi?? bo tych farba na pewno nie złapie;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Podejrzewam że farba rozjaśniająca rozjaśni je do rudego i żółtego a potem stopniowo albo je zetniesz albo rozjaśnisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- a czy mogłabyś mi jeszcze doradzić farbe która teraz bedzie dla mnie najlepsza jeśli mogłabym cię prosić??;* Twoim zdaniem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zakorzenienie
|
Ewcia jak chcesz taki jasny blondzik to palette 100 deluxe. Ona ma małą ilość rozjaśniacza więc myślę że ładnie to weźmie. Tylko minimum 2 opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojej Ewcia to ty już masz jaśniutkie te włoski, w takim razie nie dawaj ich sobie przyciemnić, jeśli chcesz mieć jasny blond to spróbuj rozjaśnić wszystkie te najciemniejsze pasemka! Blond bunny ma rację... Cholercia i tak sobie myślę że ja też jednak nie będę przyciemniać, skoro już mam jasne.... przyciemnić jest łatwo a zejść z powrotem do takiego jaśniutkiego blondu będzie trudno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zadomowienie
|
tylko zastanawiam mnie to co z moimi najjaśniejszymi pasmami po tej farbie...??
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Raczkowanie
|
A widzisz mówiłam że wyjdzie
![]() Ale tak samo jak Ty wkurzam się że trzeba ten siwo fioletowy wymywać ( najlepiej przeciwłupieżowym) i dopiero potem są ładne i to długoooo ![]() A Ty się blond bunny tak nie bulwersuj. Po prostu nam ( dziewczynom używającym popiele ) chodzi o ładny zimny blondzik, który akurat po tych farbach utrzymuje się długo, a że już rozjaśnione wcześniej włosy łapią na fioletowo siwo - to już tak bywa niestety- trzeba uważać( lub ewentualnie przerzucić się właśnie na beże) |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- EwCiaooo- ja sama schodziłam z ciemnych pasemek, jest to możliwe, ale nie za pierwszym razem (jeśli zależy Ci na kondycji włosa). Miałam prawie czarne pasma i to grube, położyłam na nie palette xxl dwa razy, później dopiero farby blond. Gdzieś po 7 farbowaniu dopiero kolor w miare mi się wyrównał. Do dzisiaj są gdzieniegdzie przebłyski ciemniejsze, ale prawie nie widać. Wcześniej dawałam fotki z jakiego koloru schodziłam (ciemniejszy niż Twój teraz). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.