|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Tity, super
Olliwka, ja też czerwonej jeszcze nie miałam, ale jakoś mi się zamarzyło mieć taką właśnie
|
#2462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja lubię brązy, fiolety ta ostatnia ma taki pastelowy różowy kolor...SZOK!!!!
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Jasno-żółtą, z takim jakby satynowym połyskiem
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym najpierw uderzyła do szefa (no chyba, że już to zrobiłaś i Ci powiedział, że nie dostaniesz pita - najlepiej to może nawet nagraj na dyktafon, komórkę) a potem do US... Dziękuję No to się kochajcie i cieszcie![]() No ale to będzie trzeba wszystko zgrać... Bo to jednak kawałek drogi jest... No i z dzieciaczkami ![]() A ja dziś byłam na wizycie u gina...I poszliśmy też na usg Synuś jest nadal synusiem Cały i zdrowy. Widzieliśmy usta - chyba po mnie Rośnie jak na drożdżach, teraz wyprzedza termin już ponad 2 tyg (usg 33t2d a OM 30t5d) i co mnie zszokowało -jego waga... 2250g bo główkę ma już tam gdzie mieć powinien - czyli skacze sobie po moim pęcherzu... Cały mój nietoperekChyba czas pakować torbę bo się może okazać, że nie doczekamy maja a synuś w kwietniu będzie chciał się urodzić... ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Z Łodzi do Torunia jest chyba mniej niż z Tor do 3city... co? Sprawdziłam... Trochę mniej, przy założeniu że z Tor-3city się jedzie autostradą...
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też do torunia mam daleko
![]() Mnie boli dziąsło chyba mądrzeje (tzn. ząb mądrości sie wyżyna) Lindsley super że synuś zdrowiutki, no to będzie porządne chłopisko ![]() Ja ważylam 4100 jak się urodziłam
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny, spójrzcie na to
http://www.youtube.com/watch?v=F37Sl1c7BA0&feature=fvw Próbowałyście kiedyś? Ja spróbowałam wczoraj i - kurczę - działa!
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Morda mi się śmieje, nawet jak nie wyjdzie to cieszę się, że jajniki zaczęły pracować po chyba kilku letniej przerwie ![]() Cytat:
A chętnie przyjmę fluidki Dzięki Aldii ![]() No ja to już nic nie powiem, wszędzie mam po kilkaset kilometrów na tej Syberii ![]() lindsley no to wielki chłopak będzie O to duża dziewczynka z Ciebie była. A jak idzie pisanie magisterki? Aha i chyba można mi już wpisać starania rozpoczęte, bo lekarz powiedział, że lutka nie hamuje jednak owu... Dziwne, na wizażowym forum ginekologicznym lekarz pisał co innego, no ale skoro pęcherzyk rośnie to widocznie nie...A przyjmuję dużą dawkę. No cóż zobaczymy co z tego będzie ![]() kretencja nie próbowałam, ale słyszałam już o tej technice depilacji. Jednak ja wodę tradycyjną pęsetkę. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-03-11 o 21:29 |
|
|
|
|
#2470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Wg OM zostało mi 9 tygodni ale kto wie kiedy ten mój synuś zechce wyjść
|
|
#2471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magisterka słabo ![]() Już zmieniam na liście ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Też czytałam... A ja łykam co 3-4 dni falvit mama i magnez... Jak mi się przypomni... Ale przynajmniej wyniki (do tej pory) miałam ok. Jutro odbiorę te ostatnie i zobaczymy jak wyszły...
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno będą dobre
Kurczę to już u Ciebie niedaleko, a to przecież tak nie dawno było jak nas informowałaś, ze masz fasolkę. ![]() BTW. A do Wawki nie macie może takiej samej drogi jak do Torunia
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Wawy mam 200km a do centrum Torunia 15km
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda do Torunia mam 6 godzin pociągiem
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley na samej wschodniej granicy, 90 km od Lublina. Także kawałek mam do przebycia
Jak dzisiaj humorki? Ja wstałam z dobrym mimo obolałego tyłka i wizyty u onko. Mój mąż dzisiaj pracuje w domciu. Śnieg pada, ale już słońce przebija, więc może będzie ładnie. |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
tity śnieg
no to wow..cieszę się również choć nie napisałam tego ,że staranka u Was rozpoczęte a uczyliście się na kartkówki? ![]() z Łodzi nie jest tak daleko do scio i jasiulka , do Wawy też nie jest źle ale Toruń
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, pod pewnymi względami pęseta jest lepsza (np. nie odważyłabym się nitką łapać włoska tuż pod brwiami), ale nitka też ma swoje zalety - łapie te drobne jasne włoski nad powieką, które nawet trudno dostrzec, no i moim zdaniem mniej boli
A tak w ogóle to u mnie bez większych zmian. Trochę kaszlu, trochę kataru, temperatury chyba nie mam podwyższonej, a jeśli tak to niewiele. Na 13,20 mam lekarza. Ciekawa jestem jak rozwiąże zagadkę pt. nie wolno mi brać wielu leków ze względu na testy alergiczne, które mam za dwa tygodnie
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-03-12 o 08:42 |
|
|
|
#2480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lindslay super, że Twój synek tak pięknie rośnie cudnie! Zapomniałam napisać Ci wczoraj życzeń urodzinowych, taka gapa ze mnie ![]() A ja wczoraj beczałam jak bubr, może przesadzam, ale jestem osobą, która potrzebuje dużo czułości, a mój TŻ chyba zapomniał jak wyglada okazywanie czułości, a mnie nudzi siedzenie koło niego przed tv, kiedy on w kółko ogląda coś na internecie, potem idzie ćwiczyć, i znów przed komputer nie narzucam się, bo jego to drażni. Ale cholernie to przykre!!!!! Ja nie wymagam, żeby on robił nie wiadomo co, ale przytulił mnie od czasu, do czasu, posiedział ze mną, porozmawiał i tak zeszło ze mnie wczoraj wszystko ale miałam gule w gardle... oczywiście pokłóciliśmy się póżniej bo zauważył że płakałam, i odpowiedz na to... "ja Ci nie bronie kupić sobie butów do biegania i biegać ze mną" - chodzi o spędzanie czasu razem!!!! Tym to już mnie wyprowadził z równowagi ehhhh i potem już poszło
|
|
|
|
|
#2481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
Witam po długiej przerwie
Tity, przykro mi z powodu kiciulka, ale teraz już nie cierpi przynajmniej No i gratuluję dużego pęcherzyka, to świetna wiadomość, trzymam mocno kciuki i czekamy na efekty![]() Lindsley, spory synuś Ci rośnie ![]() Ollliwko z Łodzi faktycznie niedaleko, ja w następnym tygodniu będę i w Łodzi i w Wawie, bo TŻ nie może sobie tu na miejscu garniaka ślubnego znaleźć, więc musimy gdzieś dalej się wybrać ![]() Elcia, Szymuś cudny U mnie mgła za oknem i resztki śniegu ![]() PS. Przepraszam za długą nieobecność
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać, ze tez mam katar! Nos pozapychany, nie cierpię tego. Ale gin mówił zeby w razie kataru łyknąć wapno, to pije sobie wapno z wit c musujące i łykam cerutin. Wzięłam wczoraj sztyft do nosa, mówie powącham sobie, moze mi ulzy to oczywiscie jest na nim napisanie żeby nie używać w ciąży
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
ewurka
"Będzie lepiej O Jasiulek! W pupkę dostaniesz ode mnie za tą nieobecność To już nie długo do ślubu A suknię już masz? Pochwal się A jak tam praca?abz oj jak raz wąchnęłaś to nic się nie stanie Też się kuruj i wygrzewaj
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-03-12 o 09:08 |
|
|
|
#2485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Abz, witaj w klubie zakatarzonych
![]() Ja właśnie zjadłam śniadanie, wrócę sobie teraz do łóżka na jakąś godzinę. Potem jednak muszę się ubrać, podszykować obiad, no a na 13,20 do lekarza... A na dworze tak zimno
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
ewurko nie wiem, ja też mam czasami takie odczucia co do mojego męża i jest mi strasznie przykro, ale potem robi się lepiej. Jak mówię mężowi, żebyśmy coś razem porobili to pyta, ale co mamy robić, jak nie ma nic do roboty :P Nie przejmuj się, tak to jest, że raz jest lepiej raz gorzej, a jak gorzej to też wypada nam w jakiś wrażliwy okres i płaczemy
|
|
|
|
#2488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie rozumie i tyle!!!
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kajam się i obiecuję poprawę Tak więc szału nie ma niestety, ale muszę odcierpieć swoje do końca maja i może wtedy coś znajdę... Choć po cichu jeszcze liczę, że cokolwiek na wiosnę się ruszy.![]() Kiecka już jest, zapłacona i dopasowana, więc mam zabronione chudnąć lub tyć ![]() Ewurko, mój TŻ też ma czasem takie zagrania i ciężko mu zrozumieć, że wspólne oglądanie telewizji po całym dniu nie widzenia się to trochę mało... Kobieta potrzebuje porozmawiać, przytulić się, pomarudzić A panowie czasem zdają się tego nie zauważać U mnie rozmowa troszkę pomogła, widzę postępy, spróbuj też, tak na spokojnie
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wcale nie przejmuje, jak mi sie zachce to go jeszcze wieczorem powącham trochę, a w środę do gina to najwyzej go zapytam.
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Jasiulek fajna sukienka, ma bardzo długi tren czy taki sie wydaje tylko na zdjęciu?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

(usg 33t2d a OM 30t5d) i co mnie zszokowało -jego waga... 2250g 

A chętnie przyjmę fluidki 

No i gratuluję dużego pęcherzyka, to świetna wiadomość, trzymam mocno kciuki i czekamy na efekty