|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
Niestety chyba pamiętam mniej niż więcej.
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
eee, może nie jest tak źle
![]() kurka, czekam na przelew z zus. w zeszłym miesiącu był 11. mam rachunki do popłacenia do 15, a konto świeci pustkami... [pomijam fakt, że na zakupy nie mogę pójść...] |
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Margo - przypomniałam sobie na razie 15 ćwiczeń. Wyślę Ci po kolei, pozycjami, na pw.
A jakby któraś chciała to wrzucę na forum, po uzgodnieniu z Gosią, że to tak ma być.
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdraszczam zamkniecia wyprawki ![]() Cytat:
Mysle, ze lepsza wersja bedzie przekrecenie szuflady. Dziurki nie sa mocno widoczne a jak bedziesz chciala sprzedac to poinformujesz, ze szuflade mozna w tym modelu przekrecac na 2 strony. Moze nawet komus zrobisz tym przysluge. A lozeczko sliczne
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Się robią.
![]() Obcykałyśmy 18. Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka tak ładnie opisała ćwiczenia, że na pewno wszystkie skorzystacie. można wrzucać
|
|
|
|
#3698 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() kciuki będą trzymane, Ja też się na te usg wybieram jakoś pod koniec marca- tyle, że prywatnie. Silpe, zakupy (jak zwykle) super. ![]() Cytat:
A najlepiej misiek z obu stron powinien być. ![]() Najrozsądniej szufladę przekręcić na druga stronę. Dzisiaj "sprzedałam" moje dziecię sąsiadce na dwie godzinki- bo nie miałam z kim go zostawić.
|
||
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17815946]Dzisiaj "sprzedałam" moje dziecię sąsiadce na dwie godzinki- bo nie miałam z kim go zostawić.
[/QUOTE]mała pewnie ma zestaw kuchenny i Maksiu wróci zachwycony
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
No to wrzucamy ćwiczonka...
Jakby coś było nie halo objaśnione (wiadomo inaczej się pisze, jak się to robi samemu) to krzyczeć, wyłuszczymy inaczej albo jakieś foto walniemy. ![]() _________________________ ___________ I. Ćwiczenia w siadzie. 1. Siad prosty. Podpieramy się z tyłu na prostych rękach. Naciągamy stopy, w przód obciągając palce i w tył. Jednocześnie napinamy łydki. Ćwiczenie na pobudzenie krążenia. 2. Siad prosty. Podparcie jak wyżej. Krążymy stopami po 10 kółek, w jedną, potem w drugą stronę. Ćwiczenie na pobudzenie krążenia. 3. Siad po turecku lub na piętach. Plecy proste. Wyciągamy ręce przed siebie pod kątem prostym. Odwodzimy łokcie na boki, przykładając dłonie do siebie. Naciskamy dłonią na dłoń, wytrzymujemy tak kilka sekund. Rozluźniamy. Powtórzyć 10 razy. 4. Siad po turecku. Podnosimy ręce do góry, nad głową robiąc wdech. Powoli zaczynamy wydychać powietrze opuszczając całą górną część ciała do przodu na materac, ręce nadal proste, sięgają jak najdalej w przód, głowa między ramionami. Powtórzyć 10 razy. 5. Siadamy ze złączonymi stopami. Łapiemy się za kostki. Plecy proste. Wykonujemy sprawne ruchy ugiętych nóg góra – dół starając się przy opuszczaniu dotykać udami materaca. Unoszenia kolan na jakieś 20cm. Nie odrywamy stóp od podłoża, nie garbimy pleców. Ćwiczenia na rozciąganie krocza. 6. Siadamy na piętach. Ręce wzdłuż ciała. Tułów wyprostowany. Płynnym ruchem, robiąc jednocześnie wdech, unosimy się do klęku, jedną z rąk kierując ją za siebie, tak jakbyśmy chciały pokazać na słońce za nami. Ciało lekko skręcamy w kierunku, w którym przesuwa się ręka, głowa podąża za dłonią. Wydychając powietrze wracamy do poprzedniej pozycji siedzącej. To samo robimy w drugą stronę. Powtarzamy po 10 razy dla każdej ze stron. II. Ćwiczenia na stojąco. 7. Stajemy w rozkroku. Ręce wyciągamy na boki równolegle do podłoża. Przenosimy ciężar ciała raz na jedną nogę, zginając ją w kolanie, raz na drugą. Ręce pozostają prosto. Powtarzamy po 10 razy w obu kierunkach. 8. Stajemy prosto w lekkim rozkroku. Palce stóp kierujemy do zewnątrz. Ręce wzdłuż ciała. Uginając kolana obniżamy pupę i jednocześnie unosimy ręce do góry jak w balecie, płynnym ruchem po zewnętrznej, jednocześnie robiąc wdech. Gdy ręce znajdą się nad głową, rozpoczynamy bardzo wolny wydech jednocześnie podnosząc pupę, prostując nogi i opuszczając ręce. Powtórzyć 10 razy. 9. Stoimy w lekkim rozkroku, ręce na biodrach. Wykonujemy powolne krążenia biodrami, 10 w jedną i 10 w drugą stronę. III. Ćwiczenia na leżąco. 10. Kładziemy się na plecach. Unosimy nogi pod kątem prostym i robimy rowerek. 11. Kładziemy się na plecach. Nogi proste. Ręce na brzuchu tak, by palce dotykały się opuszkami. Wciągamy powietrze nosem, do brzucha. Oddech powinien być tak wykonany, by brzuszek wyraźnie się powiększył, a palce oddaliły się od siebie. Wydychamy powietrze rozluźniając całe ciało. Powtarzamy 10 razy. 12. Kładziemy się na plecach. Nogi proste. Ręce wzdłuż ciała. Uginamy jedną z nóg, sunąc stopą po materacu. Po ugięciu, odwodzimy kolano na zewnątrz, aż dotknie materaca. Wytrzymujemy tak 5 sek. Unosimy kolano do poprzedniej pozycji, po czym sunąc stopą po materacu, opuszczamy nogę do pozycji leżącej. To samo powtarzamy z drugą nogą. Powtórzyć po 10 razy dla każdej nogi. 13. Kładziemy się na plecach. Ręce wzdłuż ciała. Uginamy nogi w kolanach. Unosimy pupę do góry. Ramiona i stopy mocno osadzone w materacu. Wytrzymujemy 5 sekund i wracamy do pozycji leżącej. Powtarzamy 10 razy. 14. Kładziemy się na boku. Głowę podpieramy ręką. Druga ręka chwyta ugiętą w kolanie nogę. Nogę uginamy tak, by kolano kierowało się do sufitu. Przyciągamy tak ugiętą nogę do boku ciała (omijamy brzuszek) i przytrzymujemy 5 sek. Po czym puszczamy nogę i odkładamy na materac. Ćwiczenie powtórzyć 10 razy, po czym obracamy się i kolejne 10 powtórzeń dla drugiej nogi. 15. Kładziemy się na boku. Głowę podpieramy ręką. Druga ręka opiera się o materac przed nami, pomagając utrzymać równowagę. Wciągając powietrze unosimy prostą nogę do góry najdalej jak dajemy radę, stopa pod kątem prostym skierowana do twarzy. Wydychając powietrze opuszczamy nogę na miejsce. Powtórzyć 10 razy dla każdej strony ciała. IV. Ćwiczenia na klęcząco. 16. Klękamy na materacu. Ręce opieramy o podłoże, kierując dłonie do wewnątrz. Nogi i ręce powinny być do siebie równoległe, tułów prostopadły do nich. Uginając ręce w łokciach opuszczamy górną połowę ciała tak, by dotknąć nosem materaca. Robimy wdech. Unosimy się do poz. klęczącej wydychając powietrze i znów uginamy. Takie pompki powtarzamy 10 razy. 17. Klęczymy jak wyżej. Ręce oparte o podłoże, dłonie skierowane w przód. Robiąc wdech unosimy plecy do góry (koci grzbiet), chowając głowę w ramionach. Wydychając powietrze uginamy plecy w kierunku odwrotnym, unosząc głowę do góry. Powtarzamy 10 razy. 18. Klęczymy na materacu. Ręce na podłożu. Tułów pod kątem prostym do rąk i ud. Robiąc wdech unosimy jednocześnie jedną nogę i rękę (po przekątnej, np. prawa ręka i lewa noga) w górę, równolegle do podłoża. Wytrzymujemy tak dwie sekundy i opuszczamy kończyny do wyjściowej pozycji, wydychając powietrze. To samo robimy z następną ręką i nogą. Ćwiczenie powtarzamy po 10 razy dla każdej strony. Wdech – zawsze nosem. Płynny, dość krótki. Wydech – zawsze ustami. Powolny, spokojny, jak najdłuższy, rozluźniający. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-12 o 09:50 |
|
|
|
#3701 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
mała mnie tak nawala, że normalnie cały tyłek mi się trzęsie. normalnie kręgosłup mi wpada w rezonans... i tak od dwóch dni w dzień i w nocy. ![]() Kropko, wywiercenie nowych dziurek i przerzucenie szuflady na drugą stronę to dobry pomysł. przecież nikt nie będzie łóżeczka potem stawiał na środku pokoju, więc te dziury co będą po oryginale - będą schowane. a z resztą to byłaby logiczna opcja - możliwość wyboru strony montażu. |
||
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Przekonałyście mnie - przewiercimy dziurki na drugą stronę dla szuflady.
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie, tak sobie patrzę i widzę, że te podpaski poporodowe belli mają opakowania z różem i zielenią. one się czymś różnią? rozmiarem czy czymś innym? czy to to samo?
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Laski, swietna robota! Cwiczenia juz sobie druklam ![]() Mam kilka podobnych od poloznej ale dodatkowe sa fajne. Ciekawe czy dam rade ![]() Mialyscie to wszystko na jednych zajeciach?
|
|
#3705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
45 min. machania.
|
||
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
i te 45 min. jakoś mi strasznie szybko minęło
![]() edit: teściowa właśnie dzwoniła, zapytać czy małż dojechał. przy okazji napomknęła, że mam szukać pralki i się nie martwić (ostatnio wspomniałam jej, że chyba zostaniemy przy starej, bo mamy inne wydatki)
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-03-12 o 10:27 |
|
|
|
#3707 | |
|
Raczkowanie
|
no i mamy zimę
![]() Cytat:
podpytałam koleżankę co rodziła na kraśnickich co prawda ponad dwa lata temu ale zawsze coś - więc ogólnie chwaliła, mówiła że nie trzeba cały czas leżeć jak już masz bóle, można wziąć kąpiel, dają piłkę....ubranka dla maluszka trzeba mieć swoje choć na dzień dobry jak się nie ma to też ubiorą, kosmetyki też swoje, no i co najbardziej mnie zdziwiło mówiła że żadna z rodzących z nią dziewczyn nie była sama - z każdą ktoś w boksie był albo mąż albo mama ![]() najwięcej zastrzeżeń miała do pediatrów no ale cóż nie można mieć wszystkiego.... http://www.allegro.pl/item939993121_..._el_gryka.html mam pytanie czy ktoraś zamawiała coś takiego albo podobny zestaw - chodzi mi o to czy to łóżeczko jest czymś zaciągnięte czy to gołe drewno??
|
|
#3708 |
|
Rozeznanie
|
witam babeczki, zdam wam tak szybko relacje z wczorajszej szkoly rodzenia. Ogólnie przyjemny oddział mamy,ale skończylo sie to na tym że weszliśmy na blok porodowy a obok był natępny zajęty-czyli kobieta rodziła.. o czym opowiadała wtedy położna nie wiem..poprostu te stękanie sapanie i krzyk bardzo mnie zszokował
mam go w uszach do teraz..strasznie sie boje porodu jedynym pocieszeniem byl potem widok maleństw cudnych w inkubatorkach albo w łóżeczkachaha przyszla mi paczka z pościelą z tymi motylkami fioletowa-i powiem wam że szału nie ma, bo dość sztywna jak na bawełne a przy prasowaniu myślałam że szlak mnie trafi...jeszcze musze baldachim i materac dokupić i sprawy łóżkowe mam z głowy
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-03-12 o 11:15 |
|
|
|
#3709 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u nas na szczęście śnieg nie pada... oby już tak zostało, bo już mam dośc tej zimy. ![]() Cytat:
Ale nie stresuj się, EDIT: to mój 5- tysięczny post.
Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-03-12 o 12:50 |
||
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
nie znacie może jakiejś wyszukiwarki sprzętów agd? coś w stylu, że wybieram funkcje, jakie mnie interesują i wyszukuje mi modele róznych firm... czy ja za dużo wymagam?
|
|
|
|
#3711 |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17818392]w tej tabelce na aukcji jest napisane : "lakier ekologiczny"- więc teoretycznie łóżeczko jest pomalowane lakierem bezbarwnym.
no teoretycznie to ja wiem
|
#3712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam ![]() margo, fajna tesciowa.. Cytat:
![]() A wypralas posciel? Moze wtedy zmieknie ![]() Margo, zapytalam meza bo wydaje mi sie, ze kiedys czegos szukal w necie...i znalazl jakals strone ale glowy nie dam... _____________________ Dziewczyny, czy po porodzie cycki jeszcze urosna? Bo mi urosly tylko troche podczas ciazy, zwiekszylam sie za to w obwodzie pod biustem a chcialabym zamowic (a wlasciwie wyslalam strone mezowi aby mi zamowil ) staniki do karmienia i nie wiem czy czekac czy brac?
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie cycki przestały rosnąć. Nawet mam wrażenie, że trochę zmalały. Czy któraś też tak ma?
|
|
|
|
#3714 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
dlatego dobrze kupić na początek stanik miękki, który się podda.---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje zmalały do rozmiarów sprzed ciąży. Chodze w starych stanikach
|
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17820674]
przestały rosnąć- ale nie zmalały. [/QUOTE]Poprzednim razem też tak miałaś? Cytat:
Ciekawe co to znaczy. Bo sieć o tym milczy.
|
|
|
|
|
#3718 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Konto usunięte
|
tak, i to chyba normalne- tak mi się wydaje.
![]() To co do teraz urosło- to poszerzenie tych wszystkich kanalików mlecznych, A jak się zacznie karmienie, to znów troszkę napęcznieją, bo kanaliki mleczne wypełnią się mlekiem. |
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17820914]tak, i to chyba normalne- tak mi się wydaje.
![]() To co do teraz urosło- to poszerzenie tych wszystkich kanalików mlecznych, A jak się zacznie karmienie, to znów troszkę napęcznieją, bo kanaliki mleczne wypełnią się mlekiem. Może i normalnie, nie wiem. Zaintrygowało mnie to, bo moje koleżanki wszystkie jak jedna mówią, że im rosły całą ciążę i po porodzie (jeśli karmiły) jeszcze przez jakiś czas też.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

Odwrócić się nie da, bo mam wersję z szufladą i owa się nie otworzy wówczas.
Czy może zdjąć szyny do szuflady, nawiercić dziury i wkręcić tak, żeby pasowało przy odwróceniu... Tylko 2 i 3 opcja może mi utrudnić sprzedać łóżka, a wiadomo, że trzymać tego do końca świata nie zamierzam, bo i po co. 

Ja też się na te usg wybieram jakoś pod koniec marca- tyle, że prywatnie.