Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 08:26   #3691
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
jak spiszesz, daj do wglądu. ja też pamiętam część, może akurat coś, czego Ty nie pamiętasz, to się uzupełnimy
Taki miałam niecny plan.

Niestety chyba pamiętam mniej niż więcej.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 08:44   #3692
margo80
Zakorzenienie

eee, może nie jest tak źle

kurka, czekam na przelew z zus. w zeszłym miesiącu był 11. mam rachunki do popłacenia do 15, a konto świeci pustkami...
[pomijam fakt, że na zakupy nie mogę pójść...]

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 09:02   #3693
kropka75
Zakorzenienie

Margo - przypomniałam sobie na razie 15 ćwiczeń. Wyślę Ci po kolei, pozycjami, na pw.

A jakby któraś chciała to wrzucę na forum, po uzgodnieniu z Gosią, że to tak ma być.

Stary 2010-03-12, 09:06   #3694
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Margo - przypomniałam sobie na razie 15 ćwiczeń. Wyślę Ci po kolei, pozycjami, na pw.

A jakby któraś chciała to wrzucę na forum, po uzgodnieniu z Gosią, że to tak ma być.
Wrzuć, wrzuć
Stary 2010-03-12, 09:11   #3695
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
pochwale sie jeszcze , ze zakupy wyprawkowe dla malej zakonczone , kupilam dzis jeszcze spiochy i body na 56 i 62 , i dokupilam trzeci recznik z kapturkiem i mam juz wszystko na dzien dobry dla malej , chyba mi tylko skarpetek brakuje a tak to lista zakonczona .
teraz najwyzej moge na wieksze rozmiary cos sobie dokupywac dla malej , ale to jak mnie najdzie
sliczne
zazdraszczam zamkniecia wyprawki

Cytat:
Laski, widziałyście gdzieś na żywo te łóżeczka?

Odebrałam wczoraj i padłam z szoku... Mam wersję z miśkiem. A misiek jest z jednej tylko strony. Odwrócić się nie da, bo mam wersję z szufladą i owa się nie otworzy wówczas.
Teraz dumam czy zostawić misia przy kaloryferze, co mi się podoba średnio. Czy go przekalkować jakoś i namalować na drugiej stronie. Czy może zdjąć szyny do szuflady, nawiercić dziury i wkręcić tak, żeby pasowało przy odwróceniu... Tylko 2 i 3 opcja może mi utrudnić sprzedać łóżka, a wiadomo, że trzymać tego do końca świata nie zamierzam, bo i po co.

Ps. Szuflada na focie z misiem wygląda mi na domalowaną komputerowo. Jak sądzicie??
O masz...bez sensu ktos pomyslal z tym miskiem.
Mysle, ze lepsza wersja bedzie przekrecenie szuflady. Dziurki nie sa mocno widoczne a jak bedziesz chciala sprzedac to poinformujesz, ze szuflade mozna w tym modelu przekrecac na 2 strony. Moze nawet komus zrobisz tym przysluge.
A lozeczko sliczne

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 09:35   #3696
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Wrzuć, wrzuć
Się robią.

Obcykałyśmy 18.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
O masz...bez sensu ktos pomyslal z tym miskiem.
Mysle, ze lepsza wersja bedzie przekrecenie szuflady. Dziurki nie sa mocno widoczne a jak bedziesz chciala sprzedac to poinformujesz, ze szuflade mozna w tym modelu przekrecac na 2 strony. Moze nawet komus zrobisz tym przysluge.
A lozeczko sliczne
Też fakt. Pewnie nie tylko ja się zdziwiłam. Choć żadnego komentarza o tym u nikogo na all nie znalazłam. Może tylko ja mam w tę stronę łóżeczko.

Stary 2010-03-12, 09:37   #3697
margo80
Zakorzenienie

Kropka tak ładnie opisała ćwiczenia, że na pewno wszystkie skorzystacie. można wrzucać

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-12, 09:39   #3698
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Jutro mam usg, które robi się w 32 tyg ale że miejsce na nfz było późnawo, więc je robię w 33 tyg- nic się chyba nie stanie, jak będzie tydzień opóźnienia?
Uprzejmie upraszam o intensywne myślenie o nas i ewentualne trzymanie kciukasków, jeśli nie przeszkodzi to w codziennych czynnościach
truskawki...
kciuki będą trzymane, Ja też się na te usg wybieram jakoś pod koniec marca- tyle, że prywatnie.

Silpe, zakupy (jak zwykle) super.

Cytat:
Laski, widziałyście gdzieś na żywo te łóżeczka?

Odebrałam wczoraj i padłam z szoku... Mam wersję z miśkiem. A misiek jest z jednej tylko strony. Odwrócić się nie da, bo mam wersję z szufladą i owa się nie otworzy wówczas.
chamsko ze strony producenta, powinien o tym informować i dać możliwość wyboru łóżeczka "prawego" lub "lewego".
A najlepiej misiek z obu stron powinien być.
Najrozsądniej szufladę przekręcić na druga stronę.

Dzisiaj "sprzedałam" moje dziecię sąsiadce na dwie godzinki- bo nie miałam z kim go zostawić. Pierwszy raz u niej został, ale jak tylko zobaczył jej córeczkę- też 2,5 letnią, to popędził do jej pokoju nawet mi buziaka na "do widzenia" nie dając.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 09:47   #3699
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17815946]Dzisiaj "sprzedałam" moje dziecię sąsiadce na dwie godzinki- bo nie miałam z kim go zostawić. Pierwszy raz u niej został, ale jak tylko zobaczył jej córeczkę- też 2,5 letnią, to popędził do jej pokoju nawet mi buziaka na "do widzenia" nie dając. [/QUOTE]
mała pewnie ma zestaw kuchenny i Maksiu wróci zachwycony

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-12, 09:47   #3700
kropka75
Zakorzenienie

No to wrzucamy ćwiczonka...

Jakby coś było nie halo objaśnione (wiadomo inaczej się pisze, jak się to robi samemu) to krzyczeć, wyłuszczymy inaczej albo jakieś foto walniemy.

_________________________ ___________

I. Ćwiczenia w siadzie.

1. Siad prosty. Podpieramy się z tyłu na prostych rękach. Naciągamy stopy, w przód obciągając palce i w tył. Jednocześnie napinamy łydki. Ćwiczenie na pobudzenie krążenia.

2. Siad prosty. Podparcie jak wyżej. Krążymy stopami po 10 kółek, w jedną, potem w drugą stronę. Ćwiczenie na pobudzenie krążenia.

3. Siad po turecku lub na piętach. Plecy proste. Wyciągamy ręce przed siebie pod kątem prostym. Odwodzimy łokcie na boki, przykładając dłonie do siebie. Naciskamy dłonią na dłoń, wytrzymujemy tak kilka sekund. Rozluźniamy. Powtórzyć 10 razy.

4. Siad po turecku. Podnosimy ręce do góry, nad głową robiąc wdech. Powoli zaczynamy wydychać powietrze opuszczając całą górną część ciała do przodu na materac, ręce nadal proste, sięgają jak najdalej w przód, głowa między ramionami. Powtórzyć 10 razy.

5. Siadamy ze złączonymi stopami. Łapiemy się za kostki. Plecy proste. Wykonujemy sprawne ruchy ugiętych nóg góra – dół starając się przy opuszczaniu dotykać udami materaca. Unoszenia kolan na jakieś 20cm. Nie odrywamy stóp od podłoża, nie garbimy pleców. Ćwiczenia na rozciąganie krocza.

6. Siadamy na piętach. Ręce wzdłuż ciała. Tułów wyprostowany. Płynnym ruchem, robiąc jednocześnie wdech, unosimy się do klęku, jedną z rąk kierując ją za siebie, tak jakbyśmy chciały pokazać na słońce za nami. Ciało lekko skręcamy w kierunku, w którym przesuwa się ręka, głowa podąża za dłonią. Wydychając powietrze wracamy do poprzedniej pozycji siedzącej. To samo robimy w drugą stronę. Powtarzamy po 10 razy dla każdej ze stron.

II. Ćwiczenia na stojąco.

7. Stajemy w rozkroku. Ręce wyciągamy na boki równolegle do podłoża. Przenosimy ciężar ciała raz na jedną nogę, zginając ją w kolanie, raz na drugą. Ręce pozostają prosto. Powtarzamy po 10 razy w obu kierunkach.

8. Stajemy prosto w lekkim rozkroku. Palce stóp kierujemy do zewnątrz. Ręce wzdłuż ciała. Uginając kolana obniżamy pupę i jednocześnie unosimy ręce do góry jak w balecie, płynnym ruchem po zewnętrznej, jednocześnie robiąc wdech. Gdy ręce znajdą się nad głową, rozpoczynamy bardzo wolny wydech jednocześnie podnosząc pupę, prostując nogi i opuszczając ręce. Powtórzyć 10 razy.

9. Stoimy w lekkim rozkroku, ręce na biodrach. Wykonujemy powolne krążenia biodrami, 10 w jedną i 10 w drugą stronę.

III. Ćwiczenia na leżąco.

10. Kładziemy się na plecach. Unosimy nogi pod kątem prostym i robimy rowerek.

11. Kładziemy się na plecach. Nogi proste. Ręce na brzuchu tak, by palce dotykały się opuszkami. Wciągamy powietrze nosem, do brzucha. Oddech powinien być tak wykonany, by brzuszek wyraźnie się powiększył, a palce oddaliły się od siebie. Wydychamy powietrze rozluźniając całe ciało. Powtarzamy 10 razy.

12. Kładziemy się na plecach. Nogi proste. Ręce wzdłuż ciała. Uginamy jedną z nóg, sunąc stopą po materacu. Po ugięciu, odwodzimy kolano na zewnątrz, aż dotknie materaca. Wytrzymujemy tak 5 sek. Unosimy kolano do poprzedniej pozycji, po czym sunąc stopą po materacu, opuszczamy nogę do pozycji leżącej. To samo powtarzamy z drugą nogą. Powtórzyć po 10 razy dla każdej nogi.

13. Kładziemy się na plecach. Ręce wzdłuż ciała. Uginamy nogi w kolanach. Unosimy pupę do góry. Ramiona i stopy mocno osadzone w materacu. Wytrzymujemy 5 sekund i wracamy do pozycji leżącej. Powtarzamy 10 razy.

14. Kładziemy się na boku. Głowę podpieramy ręką. Druga ręka chwyta ugiętą w kolanie nogę. Nogę uginamy tak, by kolano kierowało się do sufitu. Przyciągamy tak ugiętą nogę do boku ciała (omijamy brzuszek) i przytrzymujemy 5 sek. Po czym puszczamy nogę i odkładamy na materac. Ćwiczenie powtórzyć 10 razy, po czym obracamy się i kolejne 10 powtórzeń dla drugiej nogi.

15. Kładziemy się na boku. Głowę podpieramy ręką. Druga ręka opiera się o materac przed nami, pomagając utrzymać równowagę. Wciągając powietrze unosimy prostą nogę do góry najdalej jak dajemy radę, stopa pod kątem prostym skierowana do twarzy. Wydychając powietrze opuszczamy nogę na miejsce. Powtórzyć 10 razy dla każdej strony ciała.

IV. Ćwiczenia na klęcząco.

16. Klękamy na materacu. Ręce opieramy o podłoże, kierując dłonie do wewnątrz. Nogi i ręce powinny być do siebie równoległe, tułów prostopadły do nich. Uginając ręce w łokciach opuszczamy górną połowę ciała tak, by dotknąć nosem materaca. Robimy wdech. Unosimy się do poz. klęczącej wydychając powietrze i znów uginamy. Takie pompki powtarzamy 10 razy.

17. Klęczymy jak wyżej. Ręce oparte o podłoże, dłonie skierowane w przód. Robiąc wdech unosimy plecy do góry (koci grzbiet), chowając głowę w ramionach. Wydychając powietrze uginamy plecy w kierunku odwrotnym, unosząc głowę do góry. Powtarzamy 10 razy.

18. Klęczymy na materacu. Ręce na podłożu. Tułów pod kątem prostym do rąk i ud. Robiąc wdech unosimy jednocześnie jedną nogę i rękę (po przekątnej, np. prawa ręka i lewa noga) w górę, równolegle do podłoża. Wytrzymujemy tak dwie sekundy i opuszczamy kończyny do wyjściowej pozycji, wydychając powietrze. To samo robimy z następną ręką i nogą. Ćwiczenie powtarzamy po 10 razy dla każdej strony.

Wdech – zawsze nosem. Płynny, dość krótki.
Wydech – zawsze ustami. Powolny, spokojny, jak najdłuższy, rozluźniający.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-03-12 o 09:50
Stary 2010-03-12, 09:52   #3701
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
...
Jutro mam usg, które robi się w 32 tyg ale że miejsce na nfz było późnawo, więc je robię w 33 tyg- nic się chyba nie stanie, jak będzie tydzień opóźnienia?
Uprzejmie upraszam o intensywne myślenie o nas i ewentualne trzymanie kciukasków, jeśli nie przeszkodzi to w codziennych czynnościach

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
...
pochwale sie jeszcze , ze zakupy wyprawkowe dla malej zakonczone , kupilam dzis jeszcze spiochy i body na 56 i 62 , i dokupilam trzeci recznik z kapturkiem i mam juz wszystko na dzien dobry dla malej , chyba mi tylko skarpetek brakuje a tak to lista zakonczona .
teraz najwyzej moge na wieksze rozmiary cos sobie dokupywac dla malej , ale to jak mnie najdzie
śliczne. a ten pierwszy komplecik to już w ogóle

mała mnie tak nawala, że normalnie cały tyłek mi się trzęsie. normalnie kręgosłup mi wpada w rezonans... i tak od dwóch dni w dzień i w nocy.

Kropko, wywiercenie nowych dziurek i przerzucenie szuflady na drugą stronę to dobry pomysł. przecież nikt nie będzie łóżeczka potem stawiał na środku pokoju, więc te dziury co będą po oryginale - będą schowane. a z resztą to byłaby logiczna opcja - możliwość wyboru strony montażu.
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 09:56   #3702
kropka75
Zakorzenienie

Przekonałyście mnie - przewiercimy dziurki na drugą stronę dla szuflady.

Stary 2010-03-12, 10:07   #3703
margo80
Zakorzenienie

słuchajcie, tak sobie patrzę i widzę, że te podpaski poporodowe belli mają opakowania z różem i zielenią. one się czymś różnią? rozmiarem czy czymś innym? czy to to samo?

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-12, 10:10   #3704
araczki
Zadomowienie

Cytat:
No to wrzucamy ćwiczonka...

Jakby coś było nie halo objaśnione (wiadomo inaczej się pisze, jak się to robi samemu) to krzyczeć, wyłuszczymy inaczej albo jakieś foto walniemy.

(...)

Wdech – zawsze nosem. Płynny, dość krótki.
Wydech – zawsze ustami. Powolny, spokojny, jak najdłuższy, rozluźniający.

Laski, swietna robota!
Cwiczenia juz sobie druklam
Mam kilka podobnych od poloznej ale dodatkowe sa fajne. Ciekawe czy dam rade
Mialyscie to wszystko na jednych zajeciach?

körö körö kirkkoon
Stary 2010-03-12, 10:11   #3705
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
słuchajcie, tak sobie patrzę i widzę, że te podpaski poporodowe belli mają opakowania z różem i zielenią. one się czymś różnią? rozmiarem czy czymś innym? czy to to samo?
Ja zielonych to nawet na oczy nie widziałam jeszcze.

Cytat:
Laski, swietna robota!
Cwiczenia juz sobie druklam
Mam kilka podobnych od poloznej ale dodatkowe sa fajne. Ciekawe czy dam rade
Mialyscie to wszystko na jednych zajeciach?
Na jednych.

45 min. machania.

Stary 2010-03-12, 10:21   #3706
margo80
Zakorzenienie

i te 45 min. jakoś mi strasznie szybko minęło

edit:
teściowa właśnie dzwoniła, zapytać czy małż dojechał. przy okazji napomknęła, że mam szukać pralki i się nie martwić (ostatnio wspomniałam jej, że chyba zostaniemy przy starej, bo mamy inne wydatki)

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-03-12 o 10:27
Stary 2010-03-12, 10:43   #3707
tygrysek99
Raczkowanie

no i mamy zimę

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Ja też mam gina z Kraśnickich, teściowa namawiała mnie na Jaczewskiego ale ja nie chcę. A tak ogólnie to każdy szpital ma i dobre i złe opinie. z doświadczenia siorek wiem że bardzo liczy się nasze nastawienie. Jak ostatnio w szpitalu leżałam to taka położna bardzo nieprzyjemna się wydawała a jak sąsiadka z łózka obok zaczeła z nią rozmawiać to się okazało że spoko kobitka tylko bardzo zmęczona bo sama na oddziale była.

podpytałam koleżankę co rodziła na kraśnickich co prawda ponad dwa lata temu ale zawsze coś - więc ogólnie chwaliła, mówiła że nie trzeba cały czas leżeć jak już masz bóle, można wziąć kąpiel, dają piłkę....ubranka dla maluszka trzeba mieć swoje choć na dzień dobry jak się nie ma to też ubiorą, kosmetyki też swoje, no i co najbardziej mnie zdziwiło mówiła że żadna z rodzących z nią dziewczyn nie była sama - z każdą ktoś w boksie był albo mąż albo mama
najwięcej zastrzeżeń miała do pediatrów no ale cóż nie można mieć wszystkiego....

http://www.allegro.pl/item939993121_..._el_gryka.html

mam pytanie czy ktoraś zamawiała coś takiego albo podobny zestaw - chodzi mi o to czy to łóżeczko jest czymś zaciągnięte czy to gołe drewno??
Stary 2010-03-12, 11:13   #3708
Marta1122
Rozeznanie

witam babeczki, zdam wam tak szybko relacje z wczorajszej szkoly rodzenia. Ogólnie przyjemny oddział mamy,ale skończylo sie to na tym że weszliśmy na blok porodowy a obok był natępny zajęty-czyli kobieta rodziła.. o czym opowiadała wtedy położna nie wiem..poprostu te stękanie sapanie i krzyk bardzo mnie zszokował mam go w uszach do teraz..strasznie sie boje porodu jedynym pocieszeniem byl potem widok maleństw cudnych w inkubatorkach albo w łóżeczkach

aha przyszla mi paczka z pościelą z tymi motylkami fioletowa-i powiem wam że szału nie ma, bo dość sztywna jak na bawełne a przy prasowaniu myślałam że szlak mnie trafi...jeszcze musze baldachim i materac dokupić i sprawy łóżkowe mam z głowy

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-03-12 o 11:15
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 11:23   #3709
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item939993121_..._el_gryka.html

mam pytanie czy ktoraś zamawiała coś takiego albo podobny zestaw - chodzi mi o to czy to łóżeczko jest czymś zaciągnięte czy to gołe drewno??
w tej tabelce na aukcji jest napisane : "lakier ekologiczny"- więc teoretycznie łóżeczko jest pomalowane lakierem bezbarwnym.

u nas na szczęście śnieg nie pada... oby już tak zostało, bo już mam dośc tej zimy.

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
witam babeczki, zdam wam tak szybko relacje z wczorajszej szkoly rodzenia. Ogólnie przyjemny oddział mamy,ale skończylo sie to na tym że weszliśmy na blok porodowy a obok był natępny zajęty-czyli kobieta rodziła.. o czym opowiadała wtedy położna nie wiem..poprostu te stękanie sapanie i krzyk bardzo mnie zszokował mam go w uszach do teraz..strasznie sie boje porodu jedynym pocieszeniem byl potem widok maleństw cudnych w inkubatorkach albo w łóżeczkach
no to rzeczywiście takie sobie "doznanie" dla pierworódki gdy ogląda/ słyszy na żywo poród innej kobiety.
Ale nie stresuj się, na zapas.

EDIT: to mój 5- tysięczny post.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2010-03-12 o 12:50
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 11:38   #3710
margo80
Zakorzenienie

nie znacie może jakiejś wyszukiwarki sprzętów agd? coś w stylu, że wybieram funkcje, jakie mnie interesują i wyszukuje mi modele róznych firm... czy ja za dużo wymagam?

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-12, 12:36   #3711
tygrysek99
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17818392]w tej tabelce na aukcji jest napisane : "lakier ekologiczny"- więc teoretycznie łóżeczko jest pomalowane lakierem bezbarwnym. .[/QUOTE]

no teoretycznie to ja wiem ale myślałam że ktoś może sprawdził to w praktyce bo różne niespodzianki się zdarzają
Stary 2010-03-12, 12:45   #3712
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Na jednych.

45 min. machania.
Cytat:
i te 45 min. jakoś mi strasznie szybko minęło

edit:
teściowa właśnie dzwoniła, zapytać czy małż dojechał. przy okazji napomknęła, że mam szukać pralki i się nie martwić (ostatnio wspomniałam jej, że chyba zostaniemy przy starej, bo mamy inne wydatki)
No to niezle. 45 min machania to wcale nie malo, zwlaszcza dla "napakowanych"
Podziwiam

margo, fajna tesciowa..

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość

aha przyszla mi paczka z pościelą z tymi motylkami fioletowa-i powiem wam że szału nie ma, bo dość sztywna jak na bawełne a przy prasowaniu myślałam że szlak mnie trafi...jeszcze musze baldachim i materac dokupić i sprawy łóżkowe mam z głowy
Ja tez mam zwiedzanie szpitala 31 marca i wlasnie tego sie boje, ze trafie na rodzaca. A zreszta, nie wiem czy sie boje

A wypralas posciel? Moze wtedy zmieknie

Margo, zapytalam meza bo wydaje mi sie, ze kiedys czegos szukal w necie...i znalazl jakals strone ale glowy nie dam...

Bo mi urosly tylko troche podczas ciazy, zwiekszylam sie za to w obwodzie pod biustem a chcialabym zamowic (a wlasciwie wyslalam strone mezowi aby mi zamowil ) staniki do karmienia i nie wiem czy czekac czy brac?

körö körö kirkkoon
Stary 2010-03-12, 12:48   #3713
kropka75
Zakorzenienie

A mnie cycki przestały rosnąć. Nawet mam wrażenie, że trochę zmalały. Czy któraś też tak ma?

Stary 2010-03-12, 12:50   #3714
Konto usunięte

Cytat:
nie znacie może jakiejś wyszukiwarki sprzętów agd? coś w stylu, że wybieram funkcje, jakie mnie interesują i wyszukuje mi modele róznych firm... czy ja za dużo wymagam?
kurcze, nie znam....

Cytat:
Dziewczyny, czy po porodzie cycki jeszcze urosna?
Bo mi urosly tylko troche podczas ciazy, zwiekszylam sie za to w obwodzie pod biustem a chcialabym zamowic (a wlasciwie wyslalam strone mezowi aby mi zamowil ) staniki do karmienia i nie wiem czy czekac czy brac?
owszem, mogą jeszcze napęcznieć. dlatego dobrze kupić na początek stanik miękki, który się podda.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
A mnie cycki przestały rosnąć. Nawet mam wrażenie, że trochę zmalały. Czy któraś też tak ma?
przestały rosnąć- ale nie zmalały.
Stary 2010-03-12, 12:50   #3715
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Jaa..
Moje zmalały do rozmiarów sprzed ciąży. Chodze w starych stanikach

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 12:52   #3716
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17820674]
przestały rosnąć- ale nie zmalały. [/QUOTE]
Poprzednim razem też tak miałaś?

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Jaa..
Moje zmalały do rozmiarów sprzed ciąży. Chodze w starych stanikach
Oj, to tak aż u mnie nie ma. Mam mniejszą bułę w staniku, który odrzuciłam 3 tyg. temu, stąd mi się wydaje, że zmalały. A na bank nie rosną. Ale do tamtych wymiarów sprzed to im daleko.

Ciekawe co to znaczy. Bo sieć o tym milczy.

Stary 2010-03-12, 12:54   #3717
kardashi
Zakorzenienie

no tez jestem własnie ciekawa..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 12:55   #3718
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
mi chyba cholery jeszcze rosną. niby dobrze, bo narzekałam na za małe... ale qrcze pieczone rozstępy mi się porobiły... małe, ale jednak... i smarowanie tu nie pomogło... na brzuszku na szczęście ani jednego jak na razie...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 12:58   #3719
Konto usunięte

Cytat:
Poprzednim razem też tak miałaś?
tak, i to chyba normalne- tak mi się wydaje.
To co do teraz urosło- to poszerzenie tych wszystkich kanalików mlecznych, i troszkę tłuszczyku na zapas. Teraz stopło, no bo przecież w nieskończoność rosnąc cycki nie mogą. A jak się zacznie karmienie, to znów troszkę napęcznieją, bo kanaliki mleczne wypełnią się mlekiem. - tak ja to sobie tłumaczę po mojemu.
Stary 2010-03-12, 13:12   #3720
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17820914]tak, i to chyba normalne- tak mi się wydaje.
To co do teraz urosło- to poszerzenie tych wszystkich kanalików mlecznych, i troszkę tłuszczyku na zapas. Teraz stopło, no bo przecież w nieskończoność rosnąc cycki nie mogą. A jak się zacznie karmienie, to znów troszkę napęcznieją, bo kanaliki mleczne wypełnią się mlekiem. - tak ja to sobie tłumaczę po mojemu.[/QUOTE]
Może i normalnie, nie wiem.

Zaintrygowało mnie to, bo moje koleżanki wszystkie jak jedna mówią, że im rosły całą ciążę i po porodzie (jeśli karmiły) jeszcze przez jakiś czas też.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości