|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
ja mam S i moglyby byc troche mniejsze bo nie sa na maksa opiete XS bylaby super
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Ja na mleko 2 przeszlam bezposrednio z dnia na dzien, nic jej nie bylo.
Wode nie wiem jaka mam, ale daje przegptowana kranowke. Deserek dla wszystkich zainteresowanych mam.Porcja na 2 dni. 2obrane gruszki pokrojone na plasterki, zalalam(przykrylam)woda, ugotowalam do miekkosci,zblednderowalam ,dodalam do kazdej z porcji 2pokruszone biszkopty i ze jeszcze troszke rzadkie bylo to manna bobovity zaciągnęłam.Polecam, naprawde pycha. Tru-manna bobovity jest na mleku modyfikowanym, a nie taka jak zwykla w kilogramie.Tez mialam problem zeby ja kupic.MZ do deserkow idealnie pasuje Unholy-wczoraj tez sie zastanawialam nad bananem.Moga nasze dzieci? ale przetworzony-ugotowany czy surowego mogą. Pewnie bym rozgniotla widelcem a rozrzedzila moze kapka jej mleczka,moze z kleikiem kukurydzianym, a moze z jabluszkiem Wpadne do klubu ale pozniej.Wszystko wam napisze,baaa nawet w 2 watkach zabiore glos ![]() Wyjscie bardzo fajne.Poszlysmy do restauracji chińskiej,poplotkowalysmy ,posmialysmy sie i bylo bardzo sympatycznie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#573 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
co do bananow - moj maly jadl surowe jak mial 4 miesiace, wiec teraz tym bardziej nie powinno zaszkodzic ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- jeszcze odnosnie dywanu - chyba zamowie ten w kwiaty jednak ![]() ale zastanawiam sie nad rozmiarem - teraz mam 160x220 i zastanawiam sie czy nie wziac 200x280 co myslicie?
|
|
|
#574 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na relacje Mam dwa typy co do dwóch tematów
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
unholy-mysle ze dobrze sie domyslasz
wskoczylam jeszcze raz wlasnie zeby tobie napisac ze corka siostry raczkowala tylko 2 tyg i jak miala 10mc to juz latala sama, wiec nie ograniczaj "mojego "synka ![]() Ja czekam, az mala w koncu wystartuje i zrobi niesmiale pierwsze raki.Mam filmik na kom, ale nie wiem gdzie kabel i czy bede umiala zrzucic z tel na kompa. Svi mi sie podoba ten fioletowy z tymi ornamentami-esami-floresami
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#576 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja np nie lubię dywanów pod meblami w salonie, chyba że pod ławą/stołem
|
|
#577 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Np.dupke dzwiga i odpycha sie nozkami ale sama siasc czy podeprzec sie raczka nie umie ![]() Super ze choroba za wami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Najgorszy jest brzuch Mniejszy mialam jak urodzilam Lene, teraz zapaslam sie slodyczamiCytat:
Oooo, jak milo musialo byc Mmm, jak ja dawno nie pilam Martini . Z poltora roku i jeszcze jakies pol nie wypije![]() Cytat:
Banany daje Lenie juz od dawna Dzieki dziewczyny za odp w sprawie wody . ja niestety bede musiala uzywac kupnej bo u nas marna woda![]() Sylka zdrowka zycze Wstalam rano, poodkurzalam, pomylam podlogi, powycieralam kurze, ogarnelam cala kuchnie i lazienke. Jestem z siebie dumna ![]() Teraz czas na kawke ![]() Edit. zapomnialam dodac ze jeszcze wlosy wymodelowalam
Nasze szczęście Lenka ur.18.08.2009 Edytowane przez syla39 Czas edycji: 2010-03-12 o 10:54 |
|||||
|
|
|
#578 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ew jak mi sie bedzie widzialo to dam go troche pod lawe
|
|
|
#579 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Zawsze to mnei mycia podłóg i mniej plam widocznych Syla, ale z Ciebie pracuś... ![]() Ja mam do posprzatania, dobrze pąłcę, co Ty na to
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
jestem mamusia pazdziernikowa 2009 i przyznaje sie bez bicia, ze czasami Was podczytuje... Strasznie mi sie u Was podoba, macie taka fajna atmosfere na watku... Moj synek w przyszlym tyg. skonczy 5 miesiecy i mam w zwiazku z tym pytanie - kiedy wprowadzalyscie gluten do diety Waszych pociech? Dodam, ze moj maly jest na piersi, ale dojada jeszcze troszke mleczkiem sztucznym (tak mniej wiecej 2/3 mleka naturalnego i 1/3 sztucznego). Pozdrawiam!
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, próbowałam zmierzyć stópkę Oliwki
wychodzi cos ok 9 cm ...chyba bo nie da się dobrze zmierzyc, bo ona ma straszne łaskotki w stópkach i nie da się dotknąć
|
|
|
|
#582 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Specjaliści zalecają, by zaczynać od maleńkich porcji: 2-3 gramów (1/2 łyżeczki!) kaszy manny lub kleiku pszennego dodanego do 100 ml zupy. Taką mieszankę początkowo podajemy raz dziennie.
|
|
#583 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tylko nie wiem czy brac w kwiaty - podoba mi sie bardziej ale nie wiem czy bedzie pasowal ![]() Cytat:
![]() dla dzieci karmionych piersia nie wczesniej niz w 5 ale nie pozniej niz w 6 miesiacu - czyli powinnas juz wprowadzic
|
|
|
#584 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja może dzisiaj jakieś winko dziabne![]() Cytat:
![]() Ja tez daję przegotowaną z kranu. Super, że wyjście się udało ![]() Cytat:
Ale z Ciebie zuch kobitka!! ![]() Cytat:
Ja gluten zaczęłam podawać, jak Zosia miała jakieś 5 i pół miesiąca. I szczerze mówiąc nie bawiłam się z nim tak jak zalecają, czyli przez 2 miesiące po 2-3 g dodawać do innych pokarmów (tzw. ekspozycja). Przez dwa tygodnie na początku dawałam mniej, potem już jeden cały posiłek glutenowy dziennie. I nic jej nie było. Myślę, że jak dziecko jest uczulone na gluten to nie trzeba czekać 2 miesięcy, żeby to było widać. Ale może jeszcze ktoś mądrzejszy ode mnie się wypowie ![]() Dodam, że Zosia na początku podawania glutenu też dostawała i cycka i sztuczne
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-03-12 o 11:22 |
||||
|
|
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny ! Alez ja mam dzisiaj lenia , wezcie mnie kopnijcie w tylek zebym sie w koncu ruszyla
.Tak sie zastanawialam , bo chce kupic hula hop no i widzialam , ze sa takie normalne no i takie z " wypustkami " jakie macie?
|
#586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Heh, . Caly tydzien sie lenilam wiec wypadalo sie i mieszkanie w koncu ogarnac .Ja z glutenem bawilam sie przez tydzien, nic malej nie bylo wiec zaczelam podawac normalnie pelny posilek glutenowy Mam nadzieje ze nie bedzie jakiegos opoznionego skutku ubocznego ![]() Svi bardziej chyba podoba mi sie ten w esy floresy Mam wrazenie ze tych kwiatow za duzo na tym dywanie .Moze powinnam jakis filltr do wody kupic W Polsce nawet herbata smakuje mi inaczej, przypuszczam ze sprawca jest woda
|
|
#587 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może na urodzinki sobie zażyczę od TŻ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mam z wypustkami, podobno lepiej działają..a jak masują ![]() aa, dziewczyny ja wam mogę polecić krem na cellulit i na ujędrnienie skóry, mi bardzo pomaga: http://www.domzdrowia.pl/43097,eveli...zuplajace.html jest jeszcze w zielonym opakowaniu, oba praktycznie tak samo działają
|
|
#588 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
![]() a mnie sie bardziej podobaja te kwiaty tez sie boje, ze naciapane ale mi sie tak strasznie podoba noooooooooooooomoze jak dam gladkie firany i zaslony to bedzie ok co?
|
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Dawno mnie nie było, nadrobiłam tak po łebkach, ale dokładniej nie dam rady. Teraz jezdze do szkoły 3 razy w tyg, a resztę czasu poświecam Synusiowi. Tomuś siedzi z moją ciocią i z tesiową jak mnie nie ma i jest zadowolony chłopak, nie płacze i podobno grzeczny-to rozrywka dla Niego taka zmiana otoczenia. Tylko mi serduszko pęka jak muszę go zostawiać ![]() Z tego co doczytałam Kat cieszę się że Laurka będzie miała swój pokoik ![]() Svi super historia miłosna w klubie, taka pełna namiętności ![]() Cass przywołałas mnie do porządku na nk
|
|
#590 | ||||
|
Zakorzenienie
|
o matko padne zaraz jakie Wercia puszcza smierdzace baki
![]() nie wiem czy to po bananie ktory wczoraj dostala 1 raz ![]() aaaa i wyczuwam juz na dziaselku 2 gorki w miejscu dolnych jedynek wiec chyba niedlugo sie wreszcie przebija ![]() nie plakala tylko chciala sie bawic wzielam ja do nas do lozka i zaczepiala mnie wiec nie moglam zmruzyc okaCytat:
nie wiem czy to przez zeby![]() u nas tez snieg ![]() Cytat:
ja sie boje ze mala wysypie bo ona podatna jest , ostatnio miala cale raczki w krostkach i zniknely ale buzke ma teraz cala w krostkach i bardzo sucha tzn. jak tarka ![]() Cytat:
![]() yyy chyba sie uzaleznilam ........mialam nic nie kupowac ale nie moglam sie oprzec dobrze ze butow nie kupilam bo malz by mnie z domu wywalil![]() Cytat:
![]() Cass na rozstepy to nie poradze bo sama mam po ciazy na biodrach ale jakos mi nie przeszkadzaja, a na cellulit polecam ci peeling z fusów kawy!!rewelacja ja robilam kiedys i naprawde pomaga do tego masaż rekawica a potem serum rozgrzewajace Eveline
|
|
#591 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Swego czasu dużo róznych kremów, błyszczyków itp mój Braciak przynosił do domu. Niektóre naprawdę całkiem, całkiem
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a hula zdecydowanie z wypustkami i jeszcze kilka mamuś ma. tylko uprzedzam, ze początkowo mozesz nabawić się siniaków na brzuchu
|
|
|
|
|
#593 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wredna
![]() ![]() ![]() witaj ![]() fajnie, ze maly lubi swoje "nianki"
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zapodajcie przepis jak zrobic kiesiel z Bobofruta?
wiem, ze mąkę ziemniaczaną dodac do bobfruta, ale więcej szczegółow poproszę, bo wiecie jak z moim talentem kulinarnym
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
Witam witam!
Lubi lubi, zwlaszcza ze jak siedzi z ciocia to OnA ma 3 synów( 8 lat, 12 i i 15) i Oni Tomaszka zabawiają a On uchahany po pachy
|
|
#596 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Włąśnie u nas tż pojawiły się dwie górki ![]() A najlepsze, ze jak łyżeczką pukam, to stuka, ale to tylko dziasła stukają ![]() Z tymi fusami, to takie normalne z wypitej kawy??
|
|
#597 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja do goracego wkruszam jeszcze biszkopty - super i maly ma na dwa dni porcje
|
|
|
#598 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz synus dzielny jest ![]() bedzie lepiej zobaczysz Cytat:
![]() ja robie peeling raz na tydzien -biore fusy z kawy od mamy bo ja nie pije na suchą skore wcieram te fusy -naprawde mocno peelinguja cala skora czerwona jest po tym ale jaka gladka za to
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Najgorszy jest brzuch
Mniejszy mialam jak urodzilam Lene, teraz zapaslam sie slodyczami

wychodzi cos ok 9 cm ...chyba bo nie da się dobrze zmierzyc, bo ona ma straszne łaskotki w stópkach i nie da się dotknąć 

. Caly tydzien sie lenilam wiec wypadalo sie i mieszkanie w koncu ogarnac